- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- sziku69: Szólánc.
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- bambano: Bambanő háza tája
- MasterDeeJay: Alacsony fogyasztású házi szerver a korábbi projektekből összeépítve
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
csizi90
aktív tag
-
Upo
addikt
válasz
gyurkikrisz #7194 üzenetére
Jaja, el vagyok maradva, ők lesznek azok!
-
csizi90
aktív tag
Engem sokkal jobban bosszant hogy 8 coll-nál miért az álló nézet az alapértlemezett?
Közben megérkezett a Cube tabletem, kaptam hozzá ajándék tokot is. Tollal és DHL vámkezeléssel együtt 128k volt.
Viszont sajna a tollat csak később postázzák. Estefelé megpróbálom belakni, akkor majd tudok többet is írni, de külsőre és összeszerelés alapján egész korrekt cucc.
-
Upo
addikt
Az enyémben Bosch BMA2xx érzékelő van, első indításkor nekem sem akart forogni. Rögtön eszközkezelő, próbálgatom a drivereket amit találtam, de nem jó, nem felkiáltójeles, minden ok. Aztán hanyagoltam a dolgot, más miatt megnyitottam a műveletközpontot, és ott láttam hogy Ballmerék előzékenyen a bekapcsolt elforgatásgátlót találták a legjobb alapértelmezett megoldásnak a telepítés után.
Kikapcsoltam és már pörgött is.
-
darthsmoke
Korrektor
válasz
gyurkikrisz #7188 üzenetére
Én írtam egy support ticketet az Allview-nak, aki a Wi8G tabletet már Windows 10-zel árulja, hogy legyenek már szívesek kirakni a szükséges drivereket a honlapra, hogy a Win8.1-ről frissítőknek ne kelljen sz*pni.
Még nem kaptam választ... -
takidj
csendes tag
Hali,
Milyen windows-os (vagy dual-os) tabletet tudnátok ajánlani a következő paraméterekkel:
- Minimum 9,7"
- 2GB Ram
- Minimum 32GB Rom
- Külön töltő port és külön usb (1 USB + 1 microUSB vagy 1 töltőport + 1 microUSB vagy 2 microUSB, ez már mindegy)
- OTG mindenképp kell (midi keverőpultomhoz fogom használni)
- Sokat utazom, úgyhogy hosszú üzemidő
- 60-nál többet nem szánnék rá, de persze jöhetnek az olcsóbb variánsok is (ha létezik)
- Augusztus 20-ig meg kéne érkeznie, úgyhogy EU-n kívüli rendelés kizárva (de EU raktáros kínai jöhet)És ha jól értelmezem ezeken a tableteken már teljes értékű Windows fut? Magyarul fel tudok rá telepíteni bármilyen windowsos programot, nem csak ami az áruházban van ugye? (bocsi, ez lesz az első tabletem)
Köszi előre is a tippeket!
-
tjb007
nagyúr
Második nekifutásra sikert nekem is frissítenem, viszont automatikus elforgatás nálam sincs.
Olvasva, hogy többeknek semmi gondja nincs felmerült, hogy csak azok érintettek, akiknek a készülékében Kionix szenzor van. -
-
Victoryus
addikt
válasz
gyurkikrisz #7183 üzenetére
Nem, azt írja 2-5 nap alatt kézhez kapod! [link] Én még hiszek a mesékben!
Vagy csak balfékek, és nem frissítik a státuszt.
-
Victoryus
addikt
Gearbesttől rendelt valaki hétvégén? Én igen, de még semmi reakció, azóta is processing a státusz, pedig már akkor kifizettem... Pedig azt írják 2-5 nap alatt ideér. Hát így nem fog.
-
Jaded
őstag
válasz
AllTheBest #7178 üzenetére
Vagy én vagyok a vak vagy nem találom itthon..nem nagyon szeretnék külföldi rendeléssel vacakolni. Ez dual boot-os lenne jól látom?
-
SidCorky
őstag
Ilyesmi érdekelne engem is, a keret kitolható 60-ig is, ha nagyon nagyon indokolt akkor akár 70-ig is. Újonnan mit ajánlanátok? Csak magyarországi beszerzés játszik, minimum 2GB ram és 32-es háttértár
Yt, böngészés, filmnézés fejessel, erre lenne használva, esetleg egy kis kódolgatás Notepad++-al
-
Ringman
félisten
hello!
hp envy x2 és egyéb Z2xxx szériás processzorral szerelt tabletre w10 media creator toollal felrakható?
-
Drachoo
senior tag
válasz
AllTheBest #7170 üzenetére
Itt egy fórum ahol erről írnak. Nem olvastam végig, valaki az appok újratelepítését javasolta megoldásként, valaki pedig azt írta, hogy néhány óra elteltével megjavult magától. Nézelődj benne hátha megtalálod a megoldást.
-
AllTheBest
őstag
Sziasztok, felment a win10 sikeresen a tabomra, de viszont az összes microsoft alkalmazás be van szürkülve és nem tudom használni, tapasztalt már valaki ilyet? Gondolok itt pl a store-ra, az e-mail-ra meg az ilyenekre
-
gbela
senior tag
Béna kérdés, de már szoptam vele párszor, így hátha:
Hogy lehet böngészőben drag and dropolni vmit a kijelzőn? Ha simán tapolom és rögtön húzom, akkor nem történik semmi. (Pl google mapson a kisembert rádobni az utcára a streetview-hoz). Ha kicsit hosszabban nyomom, akkor egy pillanatra grabbeli, de ugyanabban a pillanatban már nyílik is a jobbgomb menu, és visszadobja.
Biztos csak én bénázok, más oldalon is ebbe futottam ahol vmit mozgatni kellett volna. -
zsnorbi21
tag
ennek a kérdésnek az első felére tud valaki valami választ adni?
-
Bomc
aktív tag
Láttam Dell-t, igaz, Venue 11 pro i5-ös, FHD, 128 GB, 4 giga ram, 185-é... máshol meg 300 ezer... érdekes
-
tvamos
nagyúr
Köszönöm a választ!
Véletlen volt, hogy megszólítottalak, bocs!
Ahogy látom, az igényeimhez legközelebb a Dell Venue 8 Pro áll, egy megfelelő MHL-es dokkolóval. Sajnos ilyet csak további 100 USD-ert latok, amivel együtt már 100 ezer fölött van a kis gép... Jól látom ezt? Vagy van jobb alternatíva?(#7156) csizi90 válasza tvamos (#7153) üzenetére
Azért az 500 USD + ÁFA árnál kevesebbre gondoltam. -
ferensz
senior tag
-
Jaded
őstag
Sziasztok!
Tudnátok ajánlani tabletet? Amire kellene: böngészés, hírolvasás, este zene hallgatás (fülessel). Játék egyáltalán nem. Ami jó lenne ha lenne: HDMI,usb,wifi,kamera és lehessen updatelni Windows 10re, min 32gb háttértár (ha bővíthető az nem hátrány). Mi lenne a jó erre a felhasználásra? 10 vagy 8"? A keret Max 40-50e (tehát Surface-t ne ajánljatok,pedig jó lenne) Nézegettem a Lenovo Miix3-at, de annak kicsi a felbontása szerintem. Ötletek?
-
Upo
addikt
-
Upo
addikt
Ha már megszólítottál, akkor próbálok valamit mondani.
Szerintem ezekkel a feltételekkel nem fogsz semmit találni, bár cáfoljon meg valaki, ha tévedek.
Az első dolog a dual boot, ezzel ha jól tudom akkor csak a kínai gyártmáyok maradtak bent a pakliban. Sokat nézelődtem, sokmindennel találkoztam már, de kínai tabon wacom (vagy hasonló) ceruzást még nem láttam.
A másik, bár kisebb dolog a hdmi kimenet, a mai vezeték nélküli világban már nem akkora követelmény, a legtöbb wifis tv támogatja a képátvitelt. Ha monitorra kellene kötni akkor esetleg miracast dongle féle eszköz is jó lehet, arra sem kell hdmi.
Úgyhogy szerintem vagy a wacomot vagy a dual bootot hanyagolni kéne, akkor van választék, és akkor ezek közül kellene a hdmi kimenetesekre szűrni.Csak windows-osból vannak pl. a samsung ativ pc-k, de abban vannak még régi z27.. atom procisak is, azt szerintem már annyira nem kellene erőltetni, de vannak akár i5-el is. Van még a surface pro széria, esetleg wacom cintiq-ből van ami önálló tab is, ezekhez sokat kell gyűjteni. Van még pl. toshiba encore 2 write 8" és 10"-ban is, amazonon pl. lehet rendelni. Nem olcsó, plusz rájön a postázás és a vám-áfa amerikából. Asus vivotab note 8 lenne még jobb áron de se android se hdmi.
Ha sürgős akkor erősen kompromisszumos a dolog, ha nem akkor várni kell és bízni a kínai innovációban.
És akkor még nem is beszéltünk a vesszőparipámról, ami pl. a hdmi használatnál gyakran követelmény, hogy külön csatlakozón lehessen tölteni és használni az OTG-t. Ami vagy a microusb melleti töltő csatlakozó, vagy láttam olyan megoldást, hogy a micro hdmi mellett van még egy full usb aljzat a perifériáknak (jellemzően 10" környékieken). Na ez még nehezebb dolog, és a specifikációkban se nagyon szokták emlegetni, a termékfotókról kell jellemzően kimazsolázni hogy milyen aljzatok vannak rajta, vagy van-e olyan kép a töltőről ahol látszik a dugója.
-
CsabaTompa
tag
válasz
CsabaTompa #7125 üzenetére
Nálam is sikerült megoldani a forgást.
Úgy oldódott meg, hogy az eszközkezelőben frissíteni kellett az Intel HD grafikus elemet. Onnantól kezdve már tökéletesen működik.
Köszönöm a segítségeket. -
Drachoo
senior tag
válasz
gyurkikrisz #7138 üzenetére
Abszolút nem gond mindenkinél... Nálam hibátlanul teszi a dolgát.
-
Bomc
aktív tag
Na feltelepült, 5,83 GB szabad hely maradt...
-
Kavinton75
senior tag
Érdekes, mert az egyiken ott van az elforgatás gátló, a másiknál nincs.
Amelyiknél ott van arra feltettem egy drivert, amit itt linkelt valaki.
Mind a kettőn ugyanúgy lett a telepítés, de nem egyforma tárhely maradt, érdekes.
Most frissíti azt amelyiken nincs elforgató, hátha azon is lesz.A másikon már forog, köszi.
De az álló mód ellentétesen fordul -
Kavinton75
senior tag
válasz
ferensz #7139 üzenetére
Megtaláltam a drivereket, kíváncsi leszek működik-e.
-
Kavinton75
senior tag
válasz
Win 8.1 alól indítottam a setup-ot és mondtam, hogy semmit sem hagyjon meg.
-
peterk
senior tag
válasz
#42308056 #7141 üzenetére
Nincs mit javítani rajta, egyszerűen a skálázás nem volt normálisan beállítva rajta. Valószínűleg házilag telepítették, hogy villogjanak vele, és nem állították be rendesen. Vagy csak simán desktop módban volt.
Kavinton75: Nem lehet, hogy csak le van tiltva az elforgatás? (A jobb oldali charm baron elforvatásgátló. Illetve van a settingsben is valami beállítás ha jól emlékszem, ahol le lehet tiltani.)
-
Bomc
aktív tag
Most meg csináltam egy rendszervisszaállítást win 8.1-re tableten, lett kb 17 GB szabad hely, elkezdte letölteni a Win 10-et, de már egy órája 40%-on jár és nem megy tovább...
-
törölt tag
válasz
MrWhite #7129 üzenetére
Ezt az oldalt jelenteni kellene az AutoDesk-nek. Gyakorlatilag be van illesztve az amúgy is ingyenesen elérhető webes Pixlr-t az oldalba: https://pixlr.com/editor/
Más: Tegnap nyomkodtam egy Win10-et futtató tabletet a BestByte-ban, és finoman szólva sem nyűgözött le. Minden túl kicsi volt (bár ezt talán lehet skálázni, nem tudom), állítva pedig a csempék középre igazítva alig foglaltak el fél képernyőnyi helyet. Elég csúnya volt, és rosszul használta ki a helyet. Remélem ezt javítják vagy valóban csak skálázási probléma amit a user javíthat (bár az átlag user nem hiszem hogy akár ilyen mélyen bele akarja ásni magát a rendszerbe).
-
tlac
nagyúr
válasz
nálam nincs gond vele, miix 2 10
és frissítéssel lett feltéve a win 10 -
ferensz
senior tag
válasz
Windows 10 clean install, drivereket kulon feltelepitettem es forog minden iranyba rendesen a kijelzo, szoval nem Windows hiba.
-
gyurkikrisz
őstag
válasz
Kavinton75 #7137 üzenetére
Ahogy latom ez mindenkinel problema aki win10-re frissitet (nem csak itt a forumban) igy szerintem az operacios rendszer hibaja, talan jon ra frissites.
Ha mar neked is 80 Celsiumod van, azt meg tudod mondani hogy hogyan lehet pendrive-rol bootolni, azaz hogy hogy sikerult feltenned az isobol a 10-et tabletre? Ha bedugok egy bootolhato pendrive-ot egybol arra bootol, vagy valamit allitgatni kell a BIOS-ban?
-
Kavinton75
senior tag
Archos Cesium 80 tabletra raktam fel (kettőre is) a Win 10 MSDN változatát (nem volt idegem kivárni mire frissít) és minden jó, csak nem fordul a kijelző.
Kár volt rárakni ezt a verziót?
Esetleg van tablet verzió Win10-ből?
Van megoldás a forgatásra?
Esetleg ki van kapcsolva (ha igen, hol kell bekapcsolni)?
Az eszközkezelőben van Kionix KXCJ9, de nem fordul. -
Bomc
aktív tag
Hát...vicces ez a 1 gb ram 32 gb tárhely tablet...letöltötte a win 10-et , aztán kiírta hogy kéne neki 9 GB szabad hely... volt kb 500 mega
-
mr.nagy
tag
válasz
CsabaTompa #7125 üzenetére
Nem tudom. Én csak ennyit csináltam és még az automata frissítéseket sem tiltottam le mégis jó!
-
Mike88
senior tag
válasz
CsabaTompa #7132 üzenetére
Start menün jobb klikk (hosszan nyomva tartod) majd rendszer, ezután speciális rendszerbeállítások, majd hardver fül, eszköztelepítés beállításai, s itt kapcsold ki.
-
Victoryus
addikt
Tableten mennyi ideig tartott a win10 frissítése? Én most laptopon nyomom, de 1 óra alatt 10%-ot töltött le belőle. Lehet egyszerűbb lett volna msdn dvd-ről, vagy pendrive-ról.
-
darthsmoke
Korrektor
Sziasztok!
Adott egy Allview Wi8G. Visszaállítottam a gyári Win8.1-et, majd utána frissítettem Win10-re, minden rendben lement, ma reggel viszont kikapcsolt (lemerült), és azóta a Win10 alatt megint elállítódott a touchscreen, pedig nem raktam fel semmi drivert. Ez miért lehet?!
Üdv, G. -
MrWhite
tag
válasz
#42308056 #7099 üzenetére
Képszerkesztésre használhatod pl. az OnlinePhotoshop-ot, ha helyet akarsz spórolni a tableten. De rengeteg program portable változatát futtathatod közvetlenül pendrive-ról.
-
Bomc
aktív tag
32 GB-os tabletre telepítem a Win 10-et, nem fogja letörölni a Win 8.1 recovery particiót?
-
Mike88
senior tag
válasz
#42308056 #7099 üzenetére
Én ezt nem venném meg semmiképp ennyiért. Nem túl jó ajánlat. Ha azt nézzük, hogy az Onda V820W-t megkapod netto 26-27 ezerért, s abban 2GB RAM van, szintén dual boot, ha ez neked fontos, s 8 colos kijelző. Számít az az 1 col is.
Amennyiben készítesz mentést a driverekről, én úgy gondolom az összes tablet kompatibilis a Win10-el, csak a driverek szólhatnak közbe. Ha én a Kingsing-en 100%-ban feltudtam tenni az összes illesztőprogramot, (pedig még Kínában is noname tablet, s alig van pár tulajdonos, mert senki sem hitte el, hogy 100 dollárért valami használhatót kap) akkor szerintem a többi kínai tableten sem lehetetlen, ezekben ált. ugyanaz a hardveres összetevő.
Photoshopról sokat nem tudok nyilatkozni, ugyan használok Phs-ot, de azt egy Pipo X7-en, s abban 2GB ram van, s fogalmam sincs mennyire ram függő. Mindenesetre Phs-ból is nem a csicsást, hanem a régi 8-as verziót, s ált. csak régi képek javítására használom.
Böngészésre, filmnézésre egyébként elég az 1GB ram is. 16GB-on is ellehet férni, bár ez egyén függő, ki mennyi appot telepít, stb. Én ugyan elférek 16GB-on, de inkább 32GB-ot szokott mindenki ajánlani. Van olyan, aki 32GB-on sem tud elférni, szóval innentől kezdve meg a dual boot 32GB-on bukott, hisz azon az android meg a win osztozik, s ha osztozik, a windowsnak sem marad több ebben az esetben, mint 16GB.
Nagyon erőltetik a kínaik a dual boot-ot, valszeg nagy rá az igény, de ehhez legalább 64GB-os tárhely kellene, abba az irányba meg nem nagyon látok erőlködést.
Onda-hoz van elérhető firmware. Ez annyit jelent, hogy egy olyan, ált. parancssorból futó "telepítő", ami teljesen automatikus, s nem csak a rendszert telepíti, hanem az összes drivert is, így könnyedén "visszaállítható" a rendszer.
Az biztos, hogy amennyiben vennék egy 32GB-os dual boot-os tabletet (s nagyon úgy néz ki, hogy fogok is a közeljövőben, mert jobb árban vannak, mint a csak windows-os tabletek), az lenne az első dolgom, hogy az androidot legyalulnám, mert semmi szükség rá. Win alól emulálható, de még egyszer nem fordult elő, hogy késztetést éreztem volna erre. -
tjb007
nagyúr
válasz
joergie #7118 üzenetére
Ha te azt lehurrogásként élted meg, akkor vehetem én meg ezt személyeskedésnek?
Ez a nem egységes szállítási költség másoknál is jelen van, az Aliexpressen például vannak olyan eladók, akik plusz X dollárt kérnek az oroszoktól a feltüntetett szállítási költségen felül.
-
gyurkikrisz
őstag
hogyan kell usb-ről bebootoltatni a tabletet? (archos 80 celsium) az alap windows (kék hátteres) menüből is meg lehet csinálni, vagy a gép "BIOS"-ában kell nézegessek?
-
joergie
őstag
Engesztelésképpen, mert be mertem linkelni az encore mini-t, és mocskosul le lettem hurrogva, itt a gearbest, ami szintén nyitott eu warehouse-ot, itt vannak az UK-ból rendelhető tabletek...de nem ingyenes a posta. Hozzánk pl 9 dodó, de Romániába Finnországba és görögökhöz csak 3.28. azért...ez mi?!
Igen, tudom, hogy a pipo x8 nem tablet...
onda-tablet.com-on 120 dodó az onda v975w ami 9.7" retina kijelzős 2/32 windows ipad air klón, de mint tudjuk ehhez a webshophoz tjb-atya nem adja áldását. -
válasz
freelancer68 #7080 üzenetére
Tudom, és én nem is az asztali IE-re gondoltam, hanem a modern ui-s ra. Az asztalinál jobb szerintem az edge.
-
peterk
senior tag
Sajnos visszatérni már nem fogsz tudni, ha letörölted. A gyári alapállapotot vissza tudod állítani, ha megvan usb kulcsra kimásolva az eredeti rendszer recovery partíciója. (Akkor hasonlóan bebootolsz róla, mint ahogy előbb és helyreállítás menün belül teljes helyreállítást válassz.) Ha nincs meg, akkor sajnos csak új win8 telepítés marad.
-
Louro
őstag
-
-
peterk
senior tag
válasz
hroberto #7100 üzenetére
Kapcsold ki a tabot, majd kapcsold be úgy, hogy előbb lenyomod a hangerő fel gombot, és nyomva is tartod, és közben nyomod a bekapcsológombot. Ez behozza a boot menüt (meg a BIOS-t is, de ezért nem kell bemenned oda, elég a boot menü).
Legközelebb pedig a problémádat inkább a MiiX topicba írjad, ott hamarabb kapsz választ.
-
zsigee
aktív tag
Sziasztok.
Tablet gurut keresnék, szükségem lenne egy kis okosításra.
Adott egy Toshiba Encore 8"-os tablet. 32Gb belső tárhelye van, ebből a helyreállítóelvesz kb 5Gb-ot. Szükségem lenne arra az 5gb-ra is, mert folyamatosan sír, hogy kevés a tárhely. Win8.1 rajta, helyreállító partíciót pedig rendszeren keresztül, műveletközpont, USB-re kitoltam.
Ellenőrzés céljából bootolnék usb-ről, de miután kiválasztom a meghajtót, honnan tegye, csak újra indul. BIOS alapbeállításon, a kézikönyvben leírtakat pedig lépésről lépésre követem.Két kérdésem lenne.
1, hogyan tudom leellenőrizni, hogy valóban sikeres-e a partíció létrehozása? Addig nem szeretném törölni a tabról...gondolom érthető.
2, milyen más módszerrel érdemes az adott partíciót kimenteni, ami utána mint boot lemez funkcionál, ha szükséges. (Ebben vannak benne a driverek is...)Köszönöm előre is bárkinek a segítséget.
Sziasztok.
-
Vindex
tag
válasz
gyurkikrisz #7103 üzenetére
Igen be van. Egyébbként ez nem rég tűnt fel. 3 gépnél is ez a hiba jelentkezik. A WP telom jelzi egyedül.
-
pixelshader
tag
Értem köszi
-
Vindex
tag
Akiket idegesit - engem is - a pin kérése, azoknak egy lehetőséget találtam. A gépházban a fiókoknál lépjen ki az Ms fiókból és jelentkezzen be másik fiókba. Érdekes, hogy az Onedrive akkor is tud szinkronizálni, ki lehet választani a mappákat. Azt sem értem, hogy miért maradt meg a bejelentkeezési képem. Azt tapazstalta már valaki, hogy a posta nem ad hangot amikor levél jön - nekem legalábbis a 8.1 és a 10-es alatt sem.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mobil flották
- ASZTALI GÉP / ALKATRÉSZ beárazás
- Házimozi haladó szinten
- Fotók, videók mobillal
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Yettel topik
- Magisk
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- sziku69: Szólánc.
- További aktív témák...
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro 128GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3083
- Thomson Streaming Box 240 TV okosító / Számla / Garancia /
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 8GB I 512SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Samsung Galaxy Tab S6 Lite / 4GB RAM 64GB / Független / 12 Hó Garancia
- Samsung S23 Ultra 8/256GB Jótállás: 2027.02.16.-ig
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest