- Meggyi001: Nyilvános wc-k.....még mindig hiánypótló...
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- MasterDeeJay: Alacsony fogyasztású házi szerver a korábbi projektekből összeépítve
- Argos: Adjátok vissza a netet! - szeretnék elaludni!
- Geri Bátyó: Megint tahó voltam – SZEMÉLYISÉGFEJLŐDÉS
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Pajac: Átlátszó fém
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
Új hozzászólás Aktív témák
-
gyurkikrisz
őstag
válasz
krystman #6997 üzenetére
Kapcsold be a bluetooth-t a tabon, majd menj a halozati es megosztasi kozpontba, ott az adapterek kozt ott lesz a Bluetooth, duplan klikkelj ra, ott adtob egy masik ablakba, ahol ha minden igaz, latod majd az eszkozt. Jobb klikk ra, es felulrol a legelso menuben (connect usingnak van irva angolul) kattints az acces pointra. Es ha minden igaz, kapcsolodik.
-
krystman
őstag
Olyan kérdésem lenne, hogy nekem a telefon blUetooth keresztül ossza meg a netet a tablettel, dual bootos, Hi8. De mi okozza azt, hogy még Android alatt BT keresztül megy a net, még Win8 alatt sehogy semsem tudom ezt megoldani. Pedig kiírja, hogy párosítva, a telefonon is be van kapcsolva, hogy net megosztás. De, semmi. Droid alatt egyből megy.
-
Mike88
senior tag
válasz
mr.nagy #6991 üzenetére
Köszi, de valamiért nem működik a link.
tlac! Épp ezen zsörtölődtem. Chrome-nál viszont nem változtat a dolgon. Ellenben ugyebár 8.1-nél nálam chrome-nál működött, explorer-nél nem.
Most fordítva...
Kicsit idegesítem még magam, aztán leteszek a Win10-ről tableten. Csak azért erőltetem a dolgot, mert a két kamerát sehogy sem tudtam életre kelteni 8.1 alatt, 10-el viszont ez sikerült. -
hroberto
veterán
-
neil_mullen
aktív tag
sziasztok! tudnátok nekem ajánlani 7 colos win tabletet? eddig nem sok versenyzot találtam (allview wi7, csak panaszkodnak a kis akksi miatt)...
köszi
-
mr.nagy
tag
válasz
hroberto #6990 üzenetére
Win 8 alatt volt ilyen opció, de most a Win 10-nél nincs. Valószínűleg nem jó a Win 10 által feltett driver, úgy-hogy most vadászom a Win 10-re megfelelő drivert.
Szerk:
Közben megtaláltam a jó drivert, ezzel már működik. Telepíteni kellett, majd az eszközkezelőben engedélyezni. Ezt követően a képernyő beállítások között, már be lehetett állítani az elforgatást.
-
amarna
tag
válasz
gyurkikrisz #6988 üzenetére
Arra van állítva, hogy soha ne kérje, az energia sémáknál beállítva, hogy ébresztés után ne kérje, mégis folyamatosan kéri.
-
amarna
tag
Tudna valaki segíteni, hogyan tudom kikapcsolni a bejelentkezési jelszót, akármit csinálok folyamatosan kéri, ha alvó módból felébresztem.
-
mr.nagy
tag
-
Mike88
senior tag
Sziasztok!
Feldobtam a Kingsing W8-ra a W10-et. a drivereket lementettem double driverrel. Elsőre a hanggal volt némi gond, valamiért nem volt jó a mentett, ezt megoldottam egy másik készülék mentéséből, továbbá az egyik kamerát szintén nem tudta telepíteni, ezt is megoldottam egy onda driver mentéséből, de a g-sensort nem tudom életre kelteni. Elvileg telepítve van, s "megfelelően működik" is, (gondolom ez lenne az: "Kionix KXCJ9 Accelerometer SPB"). Abszolút nem értek a dologhoz, így fogalmam sincs, mi a baja. Kérdezném azoktól, akiknél megfelelően működik W10-nél, van esetleg a képernyő-beállításoknál olyan lehetősége, hogy a tájolás opcionális vagy valami hasonló vagy nálatok is csak a fekvő-álló lehetőségek vannak, s ennek ellenére működik az automatikus tájolás? A driver kiadási dátuma 2015. 03. 19. szóval nem éppen régi. A mentésem egy korábbi, de ami jelenleg fent van, azt a win töltötte le, ettől függetlenül a korábbi illesztőprogrammal sem működik a dolog. Valakinek valami ötlete, mi lehet a probléma? -
válasz
graver40 #6974 üzenetére
Amennyiben az 1GB/16GB elegendő a felhasználási szokásoknak (ez attól függ, mire használnátok a tabletet), akkor ez egy jó vétel. Ha az igényeiteket nem elégíti ki a hardver, akkor bosszúságot fog okozni.
Szóval a kérdés, hogy mire használnátok a tabletet.
Van 1 és 2GB RAM-os win tab is itthon, böngészésre, hírek olvasására, emailekre elég az 1GB RAM is. -
Upo
addikt
válasz
graver40 #6974 üzenetére
Ott nem tudom mennyi, az euronicsban ma láttam 39900-ért a csomagot. De szerintem nem éri meg, múltkor volt nálam javításon ilyen beex flash mert beleturkéltak a szoftverébe és nem indult. A kijelzője szörnyen rossz, a tablet maga meg a frissen helyreállított rendszerrel is dög lassú lagos volt. Rányomtam valamire, először azt hittem hogy érzéketlen az érintő mert másodpercekig nem történik semmi, utána jön a homokóra csak, rettenetesen lassú benne az emmc flash, ha az enyém lett volna akkor biztos földhöz csapom és megugrálom, annyira idegesítő így használni. Ráadásul az a lassú tárhely még kevés is, alig van hely, és csak szemből nézve olvasható a képernyő. A telefon sem egy erős ajánlat. Nemrég írták hogy valahol 40 körül akcióznak toshiba-t, de volt más acer w4-820 2/64-es is nem sokkal drágábban, én inkább néznék ezért a pénzért valami márkás legalább 2/32-es készüléket, vagy esetleg 220volt-nál chuwi vi8 super is van, én is most ilyenről írok, ég és föld a kettő. Vagy esetleg még kínai rendelés...
-
hroberto
veterán
Switch 10-es tabletre feltettem a Win 10-et. A rendszer helyreállító partíción a 8.1 van gondolom. Hogy tudnám ezt a partíciót törölni?
-
graver40
csendes tag
Sziasztok!
Nézegetem ezt az akciót, de kíváncsi lennék a véleményetekre:http://www.mediamarkt.hu/mcs/product/_BEEX-Flash-7-85-tablet-Microsoft-Lumia-435-okostelefon-szett,103952,504841,2128755.html?langId=-19
A családban lenne jó gazdája mindkettőnek, csak nem tudom, érdemes-e? Köszönöm előre is!
-
hroberto
veterán
Most teszem fel egy Acer Switch 10-re. Kíváncsi vagyok...
-
Upo
addikt
Viszont a windows update állat módon gyors, ezzel a torrent szerű letöltéssel, másik gépektőlis szedi nem csak a microsoftról. Tegnap egy friss telepítésnél pillanatok alatt kész volt a win + office frissítés, utána csak lestem hogy több mint 1 giga volt. 8.1-en biztos molyolt volna több mint 1 órát...
-
tlac
nagyúr
Win10-ben ez az új Edge böngésző elég vacak lett, a korábbi metrós IE sokkal kényelmesebb volt tableten. Most nincsenek gesture-ök, a tab-ok kezelése is sokkal bénább lett.
-
Viktoár
addikt
Sziasztok
Ha a toshiba encore WT8-A-102-re szeretném felrakni a win10-et,annak mi a módja? Nem a meglévő 8.1-et szeretném frissíteni/updatelni hanem kompletten egy új rendszert szeretnék telepíteni.(Mint egy asztali számítógépen amikor format c: és a többi.
)
-
tjb007
nagyúr
válasz
Sarkadi #6964 üzenetére
Lemezkarbantartó → Rendszerfájlok törlése → Korábbi Windows-telepítések pipa → OK → Fájlok törlése
vagy Parancssor (rendszergazdaként) → RD /S /Q %SystemDrive%\windows.old
Magától nem fog törlődni, neked kell törölnöd, ha már nincs rá szükséged, ha nem szeretnél visszaváltani.
-
Sarkadi
tag
válasz
Trialbiker #6958 üzenetére
Igen, ugyanolyan.
AxBattler: A 64GB-ból alapból csak 47,9GB érhető el. Ebből viszont 31,6GB szabad most nálam. Úgyhogy 16GB-os taboknál lesz még gond szerintem a telepítésnél.
-
Sarkadi
tag
Pár órája sikerült felraknom Lenovo Miix 2 8"-os tabomra a Win 10-et és idáig nem találtam benne hibát. A 8.1-hez képest jóval gyorsabb, az appok frissültek ill. a Start menü is megújult, akárcsak az asztali verzióban. Emellett a "táblagép mód" bekapcsolásának is látom végre értelmét, bár így az Asztal-hoz nem férünk hozzá, csak a csempés rendszert kapjuk meg, ami számomra kényelmesebb tablet esetében.
Ha van valami kérdésetek, akkor próbálom majd őket megválaszolni!
-
zsnorbi21
tag
Sziasztok!
Valakinek van tapasztalata a Windows RT rendszerrel kapcsolatban?
Igazából alap dolgokra, netezésre, pár excel és word szerkesztésre, esetleg filmnézésre használnám.
Az esélyes egyébként egy Surface RT gépezet.Köszi a válaszokat előre is!
Üdv!
-
válasz
darthsmoke #6953 üzenetére
Magyarul egy 32GB-oson kb. 24GB marad szabadon. Az teljesen rendben van, így már nem ódzkodnék a 64GB-nál kisebb kapacitású modellektől.
-
darthsmoke
Korrektor
Most raktam fel a 32 bitest egy Allview Wi8G-re.
Lemezkarbantartóval töröltem a korábbi Windows telepítést, meg a felesleges telepítési fájlokat. Csak az appokat frissítettem, meg a Windows Update-ről szedtem le a frissítéseket.
Így 6 GB van szabad a 13,8 GB-ból. Emlékeim szerint 8.1-en kevesebbről indultunk, úgyhogy biztosan kevesebbet foglal a Win10. -
tjb007
nagyúr
válasz
#42308056 #6949 üzenetére
Csak a Mobile verziónál lesz rá lehetőség, a többinél egyelőre még nem, majd csak valamikor később lesz elérhető.
-
Amikénél nem tudod kiválasztani az országot, azok mind Kínából jönnek.
Világos, csak azt nem tudtam, hogy ki lehet-e ezeket szűrni?
Ezek szerint nem.Arra azért kíváncsi lennék, hogy mennyit foglal a rendszer, mert az ígérték a 10 kevesebb helyet fog foglalni.
Én meg arra, hogy egy 16GB-os gépen hogyan tölti le a telepítőt az aktuális rendszer mellé, mivel amellett Office-ra is épphogy csak elég a hely? -
tjb007
nagyúr
Úgy látszik ez az első gyárilag Windows 10-zel érkező: [link]
-
tjb007
nagyúr
válasz
AxBattler #6941 üzenetére
Ha a spanyolnál ezt írják, akkor a többinél is így kell lennie.
Amúgy meg oda kell figyelni, mert hiába listáz ki sok terméket nem mindegyiknél van lehetőség EU-n belüli rendelésre. Például a 32GB-os Samsung mSD kártya is ott van a spanyolországi kínálatban mégis Kínából jönne. -
Victoryus
addikt
Ha valakit érdekel, van Chuwi vi8 német raktáron! tinydeal Van még pár Onda is.
-
Vindex
tag
válasz
AllTheBest #6904 üzenetére
"Hülye kérdés... win 8.1 alatt hogy lehet kiszedni....˝
Gépház-Fiókok-Bejelentkezési lehetőségek-Jelszóházirend. Itt lehet kikapcsolni.
-
Toshiba Encore 2 WT8-B-102 32GB most 40k ED-nál, ha érdekel valakit...
-
sanyi0627
senior tag
válasz
r3dsnake #6926 üzenetére
Meg azért ios-en ugy tudom nem megy az ac3 hang filmnél?
Ipadet használtam már.
És böngészőbe mennyire olvashatók a hírek?
Nem használtam még windows tabot.
Mediába nyomkodtam egy kicsit ezt a lenovot.
Igazából nem annyira fontosak ezek az appok ha böngészőből is megy tökéletesen és nem kell zoomolgatni össze vissza. -
gyurkikrisz
őstag
válasz
agent_k #6927 üzenetére
1/16-os modell is simán fluid, legalábbis eddig. alap alkalmazások pöccre indulnak, aztán a többi meg hardverhez mérten, de amíg nem durvulsz el, addig minden oké.
Recovery particiót hogyan lehetne letörölni? Van egy pendrivom, amire ki lett mentve (btw, a recovery menüben azt hol lehet "használni"? sehol sem láttam olyat, hogy arról lehetne visszaállítani), és így már nem is kell.
-
agent_k
őstag
Itt vagyok egy idegben
(Maunikaa)
Tabletet szeretnék venni, de nem tudom mit csináljak. Csak netezés, (facsé, prohardver, index, youtube) a felhasználás célja. Esetleg bohóckodni egy két film.
Mivel a tableteket meg a telefonokat már fogják a vámon így inkább EU-s boltból vásárolnék.
A teclast x98 air 3g tetszik, de azon gondolkozok, hogy hardveraprón sok a Lenovo Miix 2 10". Gari nélkül 40-50, garival 60 körül. Mi van ha az is elég nekem?
Szeretem a sebességet, a notim i7/8Gb/128Gb SSD, a telóm Sony Z3. Szóval tartok tőle, hogy ezek a kis "semmi" procik meg a 2Gb nem lesz igazán elég. Több pénzt meg nem biztos, hogy áldoznék tabletre, mint amit írtam.
Szóval úgy akarok költekezni, hogy közben spórolok -
domerator
veterán
Veszettül elkezdett szaggatni a BT egerem, eddig tök simán működött... nem tudom melyik háttérfolyamat, frissítés esetleg, vagy mi a pék zavarja, de nagyon xar, néha használhatatlan.
Hogyan tudnám lenyomozni?
-
sanyi0627
senior tag
Sziasztok
Annyit kérdeznék hogy nem tudok dönteni hogy ipad mini 1st vagy Lenovo miix 2 10 legyen?A mini 3g-s a lenovonál stickel használnám a netet.
Filmezés, net, zene,egy két játék, erre kellene.(nem tudok eligazodni a a windows store-on)
Amit neten megtalálok azt windows storba hiába irom be nem találja.Beírom a chromba hogy viber windows app megtalálja tudom is telepíteni de ha az áruházba írom be akkor nem találja.Ez nagygépen van
De pl messenger,blikk,borsonline.index meg ilyenek vannak? -
Sarkadi
tag
Lenovo Miix 2 8"-os tableten sikerült már valakinek kipróbálnia a Win10-et?
Én most csinálom a frissítéseket (közel 1GB-nyit talált, kicsit rég néztem van-e valami
) és bízom benne, hogy utána felajánlja majd a beszerzését.
-
tjb007
nagyúr
válasz
r3dsnake #6920 üzenetére
Ezért írtam, hogy hivatalosan.
Mondjuk gondolom te nem személyesen battyogtál be vele abba az üzletbe, ahol vásároltad, hanem kitöltötted a webes formanyomtatványt, ami eleve a szériaszám megadásával indul.(#6921) Baxy88
Igen, normálisnak mondható, és ez nem csak az olcsóság oka.
-
Baxy88
csendes tag
Sziasztok,
Tegnap vettem egy Lark Ultimate 7i Win típusú tabletet. Azt tapasztaltam hogy írtózatosan melegszik, már fél óra használat után is nagyon forró a hátulja. Normális ez ennél (olcsóságánál fogva)?
Előre is köszönöm a válaszokat!
-
gyurkikrisz
őstag
Van egy 4GB-os Recovery particio a gepen. Azt el akarom tüntetni, viszont azért kinenteném egy pendrive-ra, hogy ha kell akkor legyen. Hogy lehet ezt kivitelezni?
-
ToniSoprano
addikt
-
tlac
nagyúr
válasz
ToniSoprano #6909 üzenetére
chrome-ban is felugrik
-
ToniSoprano
addikt
válasz
gyurkikrisz #6910 üzenetére
Köszi, de ez így elég béna azért...
-
gyurkikrisz
őstag
válasz
ToniSoprano #6909 üzenetére
csak metros appoknal ugrik fel automatikusan
-
ToniSoprano
addikt
Az mitől lehet hogy nem jelenik meg a virtuális billentyű pl. ha címsorba kattintok?
-
gyurkikrisz
őstag
válasz
Trialbiker #6907 üzenetére
ha atallitod magyarra a kiosztast, akkot valamilyen formaban lesznek ekezetek (mondjuk arra hogy az altalanos magyar billnek megfeleloen, arra nem mernek megeskudni)
-
gyurkikrisz
őstag
válasz
AllTheBest #6904 üzenetére
a metro-s beállítások menuben az accounts/fiokok resz alatt a sign-in options/belepesi beallitasok (vagy hogy hivjak) legaljan van egy ilyen opcio, azt allitsd sohara.
-
joergie
őstag
Na. kicsit szétnéztem mikecane X-blog oldalán, és olyasmit találtam, hogy a 4/3-as 9.7" retinakijelzővel rendelkező Onda V919-et kihozzák Core-M procival, 4gb rammal 64gb SSD-vel, és plusban van rajta hdmi is(az eddigi atomos modellen nem volt), ja meg 3g is persze, ahogy néztem kicsit vastagabb lesz, 9.7mm vagy ilyesmi, és mindez 380USD, ami...hát nem rossz. Sőt, ahogy néztem ez dual boot formában is elérhető lesz, bár a core M-et nem tudom mennyire békül ki az androiddal.
Mindemellett valszeg lesznek black/gold "dizájn" modellek, win10 promo keretében(gondolom én...)Másik(poén): gearbesten néztem 9.7" tablethez(vagyis ipad airhez, ami 7.5mm vastag...) ilyen billentyűzetet, betettem kosárba hogy kipróbálhassam a kupon kódot amit neten találtam(elvileg 5% kedvezményt ad): GBALLAFF
Ami ekkor történt, azon nem kicsit mosolyodtam el: a kütyü ára MEGNŐTT kb 9,5%-al. Hát mondom ilyen nincsDe mindesetre messze ez a bill tetszik számomra leginkább 9.7 kütyükhöz(van háttérvilágítós is 8usd+-ért.
-
AllTheBest
őstag
Hülye kérdés... win 8.1 alatt hogy lehet kiszedni, hogy képernyő feloldásnál ne keljen jelszót beírni?
Nem mindig kéri, csak ha mondjuk kb fél órája már nem nyúltam a tabhoz.
-
vidaila
senior tag
Sziasztok, szeretnék venni ajándékba gyereknek egy Lark Ultimate 7i win (vagy 8i win)
Arra lennék kiváncsi, hogy mennyire alkalmas ez játékra? Mekkora játékokkal bír el? Nyilván nem maiakkal, de például gondolok itt stronghold, esetleg rise of nation extended, esetleg Trine? Miylen grafikus magga lrendelkezik a tábla PC? -
ToniSoprano
addikt
válasz
r3dsnake #6898 üzenetére
A másik meg, a független ár ugyanaz szinte az egész Eu-man nem drágább Mo-n függetlenül, mint máshol ere volt több összehasonlítás is, max az ÁFa miatt lehet kis eltérés ami itthon 27 % , a többi EU tagállamban 21-25% között van. Az meg hogy a szolgáltató a telókra hűségidőre mennyi kedvezmény ad magánügy, ennyit ad a többi telóra is kb. Mo-n, mint az Iphone-ra.
Egyébként meg azért kinn mások az előfizetési díjak, nővérem Hollandiában örömmel mondtak, hogy ingyen adtak neki egy mini S4-et pár éveel ezelőtt, milyen rendesek. 2 évet persze alá kellett írnia és kiderült 45 EUR a havi díja, ami mostani árfolyamon 14.500 Ft, de ott ez átlagos előfizetés.Inkább az a különbség hogy az Iphonok baromi drágák főleg itthon alacsonyak a fizetések ehhez képest ennyi, nem kell azt hazudni, hogy külföldön olcsóbbak. Max a szolgáltatók nagyobb kedvezményeket adnak minden telóra de ennek semmi köze az Apple-hez mert azt az S6-ra is megadják, meg ott azért simán bevállalnak egy 20 ezres havi díjat, az nem tétel.
Mindegy a Ipad-ek, egyátalán nem drágák, ár érték arányban nem drágábbak, mint a widowsos tabletek, ha azonos tudásút keresünk. Én Apple tabletben gondolkoztam először, de Windowsos rendszerrel nehézkes a használata. Az akkor jó ha minden kütyü telefon, laptop, Apple, ebben erősített meg egy ismerősöm is.
-
ToniSoprano
addikt
válasz
gyurkikrisz #6900 üzenetére
Hát nekem és az emberek többségének a 16 Gb kevés, ami valójában 12 GB, még az Iphonosok is minden fórumon erről panaszkodnak. Nekem kb 1000 kedvenc szám van a telón, a környező országok + egy két olyan ország ahol ismerős él, offline térképe, mert navigálásra is használom. Most pl. a Hollandia offline térkép elég jól jött. Fényképezek, videózók Full HD a Lumia 640-esen ezekre az Iphone telón használható 12 GB nagyon kevés lenne, de ez már nagyon off.
(Meg ez a 64-16, azaz 48 Gb többletér 35-40 ezer Ft-ot fizetsz pluszban, amikor nekik ez kb 10-15 EUR plusz gyártási költséget jelent. Nemrég vettem Hollandiai MM-ben Samsung Class 10 kártyát 32Gb SD-t akcióban 11 Euróért 10 év gyári garanciával.)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Yettel topik
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- AI-alapú felskálázót fejleszt az ultramobil piacra az ARM
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Battlefield 6
- Meggyi001: Nyilvános wc-k.....még mindig hiánypótló...
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Házimozi belépő szinten
- EAFC 25
- Windows 10
- További aktív témák...
- Microsoft Surface Pro 7 tablet
- Eladó szép állapotban levő Lenovo Tab M8HD 3/32GB / 12 hó jótállással
- Samsung Galaxy Tab A9+ 64GB Wifi Tablet 24 Hónap Garanciával
- iPad Pro 12.9" 4.Gen 2020 1TB Space Gray Wifi cellular, Garanciával, üzletből
- iPad Pro 12,9 hüvelykes128gb wi-fi (4. generációs)+ üvegfólia
- Samsung Galaxy A21s 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Eredeti Lenovo USB-C 65W töltő
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 4 Slim / PS4 Pro felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Surface Laptop 7 Business edition - Intel Core ultra 5 236V energiahatékonyabb az intelnél! -olvass
- Seagate IronWolf Pro 4TB 3,5 Recertified HDD
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest