- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Gurulunk, WAZE?!
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha – bevezető - igényfelmérés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- GoodSpeed: AOMEI Backupper Professional Edition: Lifetime Subscription
- eBay-es kütyük kis pénzért
- GoodSpeed: Bye PET Palack, hello SodaStream
- sh4d0w: Netflix? Ugyan, VW előfizetés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gabis
őstag
Bocsánat a tudatlanságomért.
Tablet vásárlás előtt állok és nem igazán értem mi ez az 1/16, 2/32, 2/64 -
NGA
addikt
válasz
mengyan #5094 üzenetére
1/16 ma reggel, minden frissítés fent:
Én sem ajánlom azonban az 1/16-ot, azoknak jó csak, akik csak neteznek rajta, tartalomfogyasztanak. 2/32 helyett inkább 2/64, és bármit, csak lenovot ne. Rengeteg a gyári hibás, elengedi magát a kijelző szalagkábele, leég a hangszóró, a szerviz meg hónapokig ül rajta. (saját tapasztalat)
-
zoltan6
addikt
Akkor válaszolok én,én szinte csak asztali alkalmazásokat használok a miix 2,8-al,munkahelyemre vettem főképp. Netezek rajta asztali chrome-val (prohardver,hardverapró,email-ek,facebook,híroldalak) Bluetooth-os egérrel.Filmet nézek cigitöltés közben asztali vlc media playerrel.Tv-t nézek rajta az avermedia usb-s tv tuner asztali programjával.csempés programok közül néha mahjong,passziánsz.ennyi.
vettem hozzá egy Bluetooth-os billentyűzetet is,de nem igazán használom már,elég az egér is azt a kevés szöveget megtudom írni a képernyőn is. -
zoltan6
addikt
válasz
mengyan #5094 üzenetére
attól függ milyet szeretnél,újat vagy használtat? külföldről vagy itthonról? az 1/16-ost semmiképp nem szabad megvenni,arra jó hogy a legközelebbi win frissítést már fel sem tudja rakni,mert elfogy a hely,a 32 gb-oson is kb.14-16gb szabad hely marad.
én a helyedben elgondolkoznék a használton is,aprón 38-45 körül 2/64-es lenovo miix 2 8-at kapsz,még garanciálisat is ki lehet fogni,nekem az van,nagyon szeretem akksi jól bírja kb 6-7 órát.
A töltésre pedig powerbank-ot is lehet használni,ha nagyon muszáj. -
mengyan
csendes tag
Egy 2/32-es Win8.1-es tab kb mennyibe kerül? Itt sokat lefikáztatok egy 1/16-ost, és szeretném tudni, hogy mennyivel kerül többe egy jobb. Amire kell: natív win-es program futtatása, készülék csatlakoztatása USB OTG-n. Esetleg nagyritkán netezés, e-mailezés, skype. Lehetőleg ne merítse le kikapcsolt állapotban az aksiját, mert ritkán lesz használva rövid ideig, de közben nincs lehetőség feltölteni.
-
pengwin
addikt
válasz
katonab1983 #5079 üzenetére
Fel lehet másra is telepíteni, de csak egy gépre.
(#5080) htc07
Akkor most Office 365, vagy Home&Student? Az előbbi egy éves előfizetés, amivel (azt hiszem) 5 eszközre telepítheted a programot és jár hozzá 1TB OneDrive meg Skype percek, míg utóbbi az egy eszközre, élethosszig tartó programlicenc. -
r3dsnake
nagyúr
De ennél konkrétan összevissza van minden. Egy normális UK vagy bármilyen layout tökéletes (US-en kívül), ha minden a helyén van. Úgyse a gombokat nézem, csak írok. (Finn billzetes a laptopom. Asszem.)
De ilyennél minden második betűnél megtorpannék az írásban és a gondolatmenetben.
-
-
htc07
addikt
ha nem zavar, hogy össze-vissza vannak, akkor meg lehet oldani.
Én edigitalbol vettem 200 forint körül billentyűzetre matricát, és felragasztottam igényessen az ékezetes betűket, meg a gyakrabban használt karaktereket.
ja meg az Y és a Z matrica lemaradt, most látom.
-
dev200
csendes tag
Sziasztok!
8 colos chuwi gépemhez kéne vezeték nélküli billentyűzet. Tudtok valamit ajánlani?
Minenképpen olyan érdekel, amin lehet 10 újjal gépelni rendesen ( >15cm hosszú)
Ami jó lenne, ha lenne rajta touchpad, és Blootooth-on kapcsolódna nem usb-vel.Köszi!
-
htc07
addikt
válasz
katonab1983 #5079 üzenetére
nekem a lenovohoz kapott office kulcsot nem engedte aktiválni az asztali gépemen (office 365 student), mondván túlléptem az aktiválható eszközök számát.
-
katonab1983
tag
Lenne egy kérdésem az Office-al kapcsolatban.
A Toshiba Encore hoz kaptam ugye a Home & Student 2013-at.
A dobozban a telepítőkód. A kérdés hogy ha egy másik windows tabra letöltöm ezt az Office-t (Az is Toshiba, bár ez gondolom mindegy), akkor ezzel a telepítőkóddal tudom aktiválni? Vagy csak ezen a gépen működik?
-
hogy tudom IE-t visszaállítani, hogy ne asztali verzió induljon el?
-
NGA
addikt
válasz
r3dsnake #5065 üzenetére
PC-s appot fel lehet telepíteni az sd kártyára. Így ezeknek van bőven hely. Csak a modern ui appoknak kell a belső tárhely egy ideig. Az 1 giga ram meg elég sok alkalmazásnak elég 8 colon. Nem ezen fogok indesign-el, vagy illustratorral szerkeszteni.
Rengetegen leírták azt a véleményüket, hogy a modern ui-s appok szarok. És hogy pc-s appokat használnak. Ezek meg simán mennek az sd kártyáról.
-
htc07
addikt
Sziasztok, egy lenovo miix 2 8'-t nyúzok, de egy nap alatt lemerül, ha hozzá se nyúlok, akkor se, connected standby-ban van.
Van valami ötletetek?
A stock windowst a bloatware cuccokkal együtt leformáztam, és tettem rá egy tisztát.
-
tlac
nagyúr
nekem 2/64-es tabletem van, de csak hébe-hóba futtatok rajta asztali app-ot (kivéve a heroes hd-t
)
ti miket használtok rajta? -
BRIKLY
veterán
válasz
r3dsnake #5065 üzenetére
Az otthoni gép megint csak nem korrekt összehasonlítás.
Kár rágódni ezen,el kell fogadni,hogy igenis van,akinek nincs 60-100k pénze tabletre,és teljesen elég neki a 16/1-es gép arra,amire kell neki.Ha meg a pénzesek ki akarják utálni innen azokat,akiknek a 16/1-es is jó,akkor nyissatok külön topikot az olcsó gépeknek.. -
pengwin
addikt
válasz
r3dsnake #5053 üzenetére
Nem tudom, miért baj, ha létezik ez a kategória...
Csak lényegesen gyengébb hardverű androidos tableteket lehet kapni annyiért, amennyiért ezeket az 1+16GB-os wintabokat adják. Ameddig android vonalon nem lesz alap a 4 magos Atom SoC, 2GB RAM, 32GB tárhely a 30 ezres kategóriában, addig nem baj, ha létezik az alsó árkategóriában alternatíva Win8-cal. Aki 30 ezerért vesz tabletet, az nem mindenes gépnek szánja szerintem (bár én is tudom, hogy vannak gémer géppet sze'etnék 40 ezerbő'-típusú népek is...)
Igen, a rendszer sokkal többre képes 2+32 (vagy 64) GB-tal, de alap (csak tabletes) felhasználásra elég lehet a kevesebb is, mint NGA esete bizonyítja. Ráadásul úgy emlékszem neki volt Miix 2 10-e is, szóval azt se lehet mondani, hogy nincs összehasonlítási alapja. -
joergie
őstag
válasz
Bogyó bá' #5060 üzenetére
Totálisan és abszolút egyetértek, én is így gondoltam, gondolom, és még jópáran akik itt voltak a topik elején. Nem is nézem a topikot kb 3 hónapja, néha benyögök valamit, ha találtam mikecane x-blogon, oszt viszonlátás.
A topik arra lenne jó, hogy globálisan szemlélve ezt az újnak tekinthető, megélénkült szegmenst kövessük a fejlődését, ne szétaprózuk, csip-csup problémákkal, arra kéne külön ennek egy "szakmai" topik, vagy azonnali wintabletes kérdések topikja, ahol igazából sosem alakul ki konkrét subközösség, ami itt végülis mégiscsak megvan.
Jelenleg inkább egy csetfalra hasonlít, elszórva pár érdemi hozzászólással, de ki fogja azt kibogarászni?! -
NGA
addikt
válasz
Bogyó bá' #5060 üzenetére
Nekem volt droidos tabletem, ipad-om is, de végül azért lett win-es, mert:
- a droidos rendesen be tudott laggolni, és nem látta rendesen az otthoni hálózatot
- az ipad igen gyorsan betelt, és az sem látta rendesen a hálózatot.
Így vettem egy Lenovo Miix 2-t. Teljesen meg voltam vele elégedve, míg be nem tojt. Ezt a Lark-ot azért vettem, hogy addig legyen valamim. Olcsó volt, mégis win-es, gondoltam majd eladom, ha visszajön a másik. Aztán megszoktam a vele való életet."A "normális" windowsos tablet " - hidd el, a többi 37XX-es tablet sem gyorsabb, és normálisabb. Pont ugyanolyan gyors, mint ezek, csak tudsz 20 tabot egyszerre benttartani az ie-n. Az egyedüli előny a Lenovoban az FHD kijelző volt.
Az a windows-os tablet, amire te hivatkozol már rég nincs sehol. Ezek fognak jönni, egyre több jelenik meg. Maga a proci ezekben ugyan az, mint sok másik 2/64-ben. A kijelző is kb azonos, 1280x800-as, ami elég elfogadható felbontás. Egyedül a ram és a háttértár kevés. De ha jól tudom a Win 10 megoldja az sd kártyára telepítést, amit megoldottak a win 8.1-ben is (Addig pont ugyanúgy kellett szenvedi azokkal is, mivel 8 giga hamar betelt a telefonon). Az 1 giga ram meg nekem még nem okozott gondot.
Azt nem értem, hogy olyanok, akik nem használják, miért fikázzák. Rengeteg 512/4-es droidos tabletet is megvesznek még ma is 1024x600-as felbontással, és használják.
De látom sokaknak nehéz megérteni azt, hogy nem mindenki power user. És sok ilyen van.
-
Bogyó bá'
nagyúr
Légy szíves, azért többször ne írd le. Annak a felhasználói csoportnak akit te emlegetsz folyton, édes mindegy, hogy androidon, RT-n, vagy "legalja" windowsos tableten netezik az ágyban fekve (nem kell megsértődni). Nekik a windows csak az egyik alternatíva, bármi megfelelő lenne számukra.
A "normális" windowsos tablet (tehát az a műszaki színvonal, amit megjelenéskor tudott ez a platform) ennél sokkal többre képes, nagyon kevés, a mobilitásért vállalható kompromisszummal. Ez a topik hajdanán nekik született... Sorry, én befejeztem.
-
NGA
addikt
válasz
Bogyó bá' #5055 üzenetére
Miért baj, ha valaki tényleg csak erre akar használni egy tabot?
Leírom a helyzetem:
Nekem pl van egy kijelző nélküli i5 laptopom, ami rá van kötve az 50-os tv-re. Egy Logitech K400-al tökéletesen tudom kezelni. Ezen töltök le filmet, és ez szolgálja ki a tv-t Serviio-n.
Van mellé egy Lark tabletem.
Ezen szoktam reggelente a wc-n híreket olvasni, napközben velem van, ha hirtelen kell valamire, majd este ezen skype-olok anyukámmal, vagy megnézek 1-2 pdf magazint. Esetleg megválaszolom az emileket, vagy képeket nézegetek az engem érdeklő témakörökben, vagy böngészek szintén ezekben a témákban. Youtube videót is itt keresek, majd itt rakom be a listámba, és ez meg is jelenik a tv-n. Másra nem használom.
Erre fel van telepítve
böngészés - ie11
voip - skype
pdf - olvasó
kép - képnézegető
email - levelező
youtube - hyperNekem semmiféle más igényem nincs a tablettel kapcsolatban, mivel nem használom másra. Így van kb 2,5 giga szabad helyem, ami a folyamatos működéshez teljesen elegendő. Ha valakinek ennél nagyobb az igénye, az ne vegyen ilyet. De engedtessék meg nekem, hogy leírjam a véleményemet, még akkor is ha ez neked, meg másnak nem tetszik.
(#5057) r3dsnake:
A nejem használja az RT-s Surface-t. Nemrég akartam venni egy laptopot neki, de közölte, hogy neki ez tökéletes, arra a pár játékra, facebookra teljesen hibátlan. Azt sem tudja, mi az az x86 app, és az áruházból sem telepít semmit.
-
Bogyó bá'
nagyúr
Nem akartam beleszólni, de tényleg nem kellene erőltetni az 1GB RAM-os, 16 GB tárhelyes "legalja" windowsos tableteket, mert ezek tényleg csak arra valók, mint az árban hasonló androidos vackok: böngészés, facebook, levelezés. Egy "átlag", "normális" windowsos tablet (2GB RAM, 32-64 GB tárhely) viszont sokkal több ennél, ez egy "komplett", egészen jól használható számítógép, ami egy kisebb laptopot is tökéletesen kiválthat, olcsóbban, harmada-negyede súllyal, ultrahordozható kivitelben. Ennek a topiknak meg inkább erről kellene szólnia, nem pedig arról, hogy hogyan töröljük le a recovery partíciót...
-
premete
veterán
válasz
kecsetif #5047 üzenetére
Pendrive-ról nehezebb visszarakni, a particiók törlésének/összevonásának legegyszerűbb módja a lemezkezelő, persze vannak olyan bootolható cuccok, amik többet tudnak, de azok általában linux alapúak.
Ha pendrive-ról akarod a recoveryt, ugye annak is bootolhatónak kell lennie -
gecsek
csendes tag
Na beruháztam a Lark Ultimate 8i Tabletre, és meglepődtem. Egyrészt 33000Ft-ért még majdnem jogtiszta Windowst sem lehet kapni, nemhogy hardvert alatta. A gép kellőképpen gyors, simánelböngészgetek, megy minden, látványosan gyorsan. Ez igaz a tárhelyre is sajnos, mert SD kártyát még nem vettem a gépbe. A 16 Gb-s tárhelyből 5 Gb Recovery, így a friss gép 8,5 Gb-s "C" particióval jön, amiből kb. 4 Gb a szabad. Persze felmegy a gépre néhány program, meg netes cache fájlok, és most van 2,68 Gb szabad helyem. Kérdés, hogy ez mire elég, de szerintem törlöm lassan a Recovery particiót.
A töltője sz*r, de nagyon. Töltés közben nem lehet használni az érintő kijelzőt. Be kell dugni egy normális Samsung töltőbe, és már nincs is gond.
Sajnos külső monitort nem lehet rákötni, ez nagy kár, de pl. OTG kábellel most éppen egy külső billentyűzetről írok. Egy aktív USB HUB van rákötve az OTG kábellel, majd azon lóg egy egér és egy billentyűzet. Sajnos így nem tölt a gép az OTG-n keresztül, ez nagy kár. Amúgy egy sima passzív USB HUB-ot is elvisz, én csak a töltés miatt próbáltam ki.
Anyagminőség hitvány. Recseg, ropog, pattog.
DE: a gép nagyon jól használható, és ennyi pénzért szuper választás elnetezgetni, elfilmezgetni. Az aksija elég jól bírja, két napig nyüstöltem folyamat, és most merült le. Nem bántam meg, hogy megvettem, de a tárhellyel még gondok lesznek, 16 Gb nem elég szinte semmire. OTG kábelt kell venni.
-
Sittes86
csendes tag
Sziasztok!
Valakinek nincs Modecom 8010-es driver mentése 8.1-hez vagy olyan driver kereső programot ajánlanátok, ami "szereti" a tabokat is?
Recovery partíció törölve lett, a driver kereső program nem talált meg mindent, sőt inkább szinte semmit.
Jelenleg se érintőképernyőm, se hangom, se wifim, stb. stb. nincs.
Előre is köszönöm a segítséget. -
kecsetif
aktív tag
Udv mindenkinek!
Lenne par "recovery" kerdesem,
Acer Aspire Switch 10 32Gb verzio. A recovery particio miatt 20,8 Gb elerheto. Recovery pen drive elkeszitve.
1. Hogyan tudom eltavolitani a recovery particiot? A netes leirasok teljesen osszezavartak. (Lemezkezelobol meg nem megy.)
2. Partition magicen kivul van valami egyszeru modja a particiok osszefesulesenek, anelkulhogy a win-t ujra kellene telepiteni? (Mivel mar olyan jol belaktam...)
3. Osszeomlas eseten nehezebb a pen drive-rol visszarakni a win-t, ha torlom a recovery particiot (=megeri-e inkabb megtartani) ?Koszi elore is a valaszokat mindenkinek!
-
mengyan
csendes tag
Szia! Köszi a választ. Ezért írtam, hogy 60k az abszolút lélektani határ, mert akkor már érdemes eljátszani a csere gondolatával, főleg, hogy gyak. ez az utolsó olyan Garmin csúcs túra gps, ami nem támogatja a paperless geocaching-et, profilokat, és erőteljesen korlátozott a memóriája. Amúgy az új GPSMAP 64s 130k-s vételára elgondoztató, igaz a 60CSx sem volt sokkal olcsóbb annak idején. Érdemes futni 1-2 kört az olcsó win8-as tabletekkel, ha már felmerült, mint 40 dekás laptop helyettesítő.
-
nexus6
aktív tag
válasz
premete #5003 üzenetére
hello, kicsit későn válaszolva igen. ez is dell venue 8 pro csak más széria. Az első széria 2gb-os volt, majd kiadták a 3000-est (3840), amiben már csak 1/16 gigás lett. Jóval olcsóbb lett, én is a régit vettem volna, csak ajándékba kaptam a 3840-est. Az elsőhöz volt wacom támogatás is.
-
tlac
nagyúr
válasz
Attila2003 #5035 üzenetére
így nem de, ha pl. helyi hálón megosztod a képet, amit aztán a tablettel kinyomsz egy monitorra, úgy működne
-
törölt tag
Ha felteszem a Bamboo Paper appot akkor egy alapvetően nem Wacom technológiájú tablet is képes lesz rendesen kezelni egy Wacom stylus-t? Vagy ez félig-meddig bullshit kategória?
-
katonab1983
tag
válasz
Attila2003 #5035 üzenetére
Nem, mert a hdmi az csak kimenet.
-
mengyan
csendes tag
Sziasztok! Van egy .NET-es (esetleg egy natív win-es) progim, amit kint terepen kellene használni, és nem szeretnék laptopot cipelni. Tudnátok ajánlani egy tabletet? Gondolom csak a win8-asok jöhetnek számításba. Elvárásaim: olcsó, max 50k, lélektani határ 60k HUF, efelett megoldom máshogy. Kijelző méret: 7"-8", wifi legyen, előny ha SD vagy microSD is van. Ezen kívül USB OTG, mert egy készüléket kell rá csatlakoztatni. Nem tudom, mennyiben befolyásol, hogy telepíteni kell az eszköz driverét, ami tudtommal csak windowsra van. Tulajdonképpen nem titok mire kell: van egy Garmin túra GPS-em, és a BaseCamp (.NET) vagy a Mapsource (natív) programot akarom magammal vinni, mert meglehetősen szűkös a GPS memóriája, nem ártana időnként menteni a rögzített nyomvonalakat, pontokat, és hazaküldeni, új navigációs nyomvonalat rátölteni.
-
Attila2003
tag
Tudom hülye kérdést teszek fel, lehet windowsos tabletet második monitorként használni? Úgy képzeltem hogy VGA HDMI kimenetére rá a tabletet és megjelenik mint 2-ik kijelző? Persze a tabletnek kell HDMI portja legyen
-
ZS3NI
őstag
Kb mikorra várhatóak a cherry trailes tabletek? Nyár közepe?
-
valaki igazán leírhatná ennek menetét
Akár privátban is elküldhetné nekem.
-
toldy
őstag
Sziasztok,
Jellemzően ezeknél a tableteknél mekkora a revovery partíció? Gondolok arra hogy ha azt leszeretném menteni hogy legyen kis plusz hely akkor egy 4g pendrive elég hozzá vagy inkább legyen egy 8gbos darab?
-
Gabis
őstag
Érdeklődni szeretnék, hogy egy 32GB-os eMMC-n mennyi szabad hely marad a Windows mellett?
-
ZS3NI
őstag
Hi!
Windowsos tabletet szeretnék vásárolni. A cél, hogy minél olcsóbb legyen és hibátlanul futassa a Hearthstone nevű játékot. Tudtok ajánlani valamit?
-
pengwin
addikt
válasz
Sotyks94 #5010 üzenetére
Asus T100!
Miix 2-t szerintem felejtsd el, a billentyűzeten csak egy vájatba lehet fixen beleállítani a tabletet, ráadásul én még nem is láttam, hogy idehaza kapható lenne dokkolóval együtt. Meg sok volt a hibás darab, és csak 1 év garancia jár rá, az Asusra meg kettő. -
Sotyks94
aktív tag
válasz
motrola #5011 üzenetére
Köszönöm, de ha jól látom nincs ilyen Magyarországon, ami 2 problémát is felvet.
1: jövő héten kéne már meglennie, mert jövő hétvégére be is kellé tanítanom a kedves rokont használni a készüléket.
2: A bill valószínűleg nem magyar kiosztású.Esetleg más verzió ami kapható Magyarországon?
-
BRIKLY
veterán
válasz
premete #5014 üzenetére
Ja,annyi pénzért engem is idegesítene a billentyűzet hülyesége,de 32k-ért nem.
Nagyon más kategóriákról beszélünk.
Idézek fentebbről is: "Szóval én szívesen elcserélném mondjuk egy ipad minire." Hidd el,én is,ha fizeted a különbözetet.
Azt aláírom én is,hogy százezrekért ne vegyen senki 8"-ost,de akinek szűkebb a tárcája,mint nekem is,annak véleményem szerint sokkal jobb egy 8"-os Windows-os tablet,mint egy ugyan úgy ~30 ezres androidos. Persze a felhasználási részletektől függően.
-
premete
veterán
Az enyémben sajnos van, jobb lenne, ha nem lenne, mivel windows témában dolgozok, sok rendszerbeállításra van szükségem, és erre a windows 8"-on alkalmatlan egér/ceruza nélkül. Ettől még a metró felületen jó, egyedül a billentyűzet random felhozása idegesítő. De a windows 10 a jelenlegi állapotában még xarabb sajnos. Szerintem a 10" alattiakra a windows phone felület kellene.
-
motrola
aktív tag
válasz
Sotyks94 #5010 üzenetére
10.1" VOYO WinPad A1 Tablet PC IPS HD 1280x800 2GB RAM 64GB/32GB Quad Core Intel Z3735D Windows8 WIFI Bluetooth HDMI OTG
VOYO V-KING Dedicated Magnetic Keyboard Case for 10.1 inch VOYO WinPad A1 Tablet PC Can Be Carved in Russian Free Shipping
Az árakat keresd meg magad én mindkettőt aliexpressen vettem, ilyen Tabletből 2 db van a családban.
-
Sotyks94
aktív tag
Üdvözletem!
A témában járatosabb kollégáktól kérnék egy kis tanácsot.Rokonnak kéne egy tablet szerűség, de én a wines táblák piacán finoman szólva nem vagyok tájékozott.
Az ár az elsődlegesen 80k körül lenne a körülbelüli célár, de max 110-ig felmehet az ár (nem budapesti készülék esetében a szállítást is beleértve).
Ami fontos szempont lenne hogy olyan tábla kéne amihez van dokkolós bill. Lenovo Miix 2 és ASUS Transformer Pad-ok lettek nézegetve, de annyira nem tudom hogy most melyiket érdemes nézegetni, és annyi időm nincs hogy mindről elkezdjek teszteket olvasgatni.
Jelenleg a Miix 2 a legvalószínűbb, mert azt pont ismerem, és mindenben épp megfelelne, csak azt baromi nehéz találni mamár, plusz lehet hogy innen tud valaki hasonlóból jobbat/olcsóbbat mondani.Fontosabb feltételek:
-win (lehetőleg asztali win, nem mobil os)
-kötelezően billes dokkoló. (nem akarunk BT-s csodákkal ügyeskedni, meg a következő indok miatt is fontos lenne)
-nem kizáró ok, mert megoldható micróból is, de elég fontos lenne hogy a dokkolón legalább 1 USB 2.0 legyen.
-Magyar nyelvű! Szoftver, és bill is így kéne. (egy szót nem tud a kedves rokon angolul)
-minimum 10 col! (pontosabban 10-12 között keresünk)
-Könnyű legyen!! Egyik legfontosabb szempont, hogy csak becsapva 2 könyv közé egy oldaltáskában ne legyen nagyon nehéz. Töltőstül 1 kiló alatt kellene mindenképp maradni! (többek között ezért is lettek elvetve a netbookok).
-Szoftverből nem kell semmi erős dologra gondolni. Netezés/emailezésre lenne csak használva.
-3g nem kell.
-Hátlapi kamera nem fontos, de plusz ha van.
-Aksi sem kritikus pont, de ne az az 1 órás típus legyen. (nem is kell 10 órát bírnia)
-tárméret nem szempont, ha bővíthető sdkártyával akkor pláne irreleváns, de amúgy is egy 60 giga bőven elég.
Ha valamit kihagytam sorryElőre is köszönöm a választ!
-
premete
veterán
Nem kell excel hozzá. 8"-oson ujjal a fényérzékelőt se lehet állítani, és a control panel is felejtős. Persze a f@szbukon lájkot nyomni jó.
A másik, hogy amíg ipaden, vagy rendes androidos tableten feljön mindig a billentyűzet, ha kell, a windowsnál random vagy igen, vagy nem.
Szóval én szívesen elcserélném mondjuk egy ipad minire. -
BRIKLY
veterán
válasz
premete #5006 üzenetére
Nem mindenki használja táblázat szerkesztésre, mint ahogyan én sem. Ez a baj ebben a topikban,hogy mindenki a saját igényeit veszi figyelembe,nem a kérdezőét.
Egyébként meg netezés közben elég gyakran van egymás alatt 2 link,sokkal közelebb egymáshoz,mint az excel táblázat sorai,mégis el tudom találni,mit akarok megnyitni. Ja,és nem 1mm széles az ujjam, és sem egeret,sem ceruzát nem használok.Na mindegy,nem kötekedni jöttem,csak megosztani a tapasztalatom a gépről,hogy ha érdekel valakit,akkor találjon ilyet is.
-
premete
veterán
Azt szerintem nem lehet megszokni, hogy egyszerre 3 excel sort, vagy 3 menüpontot nyomsz meg ujjal, hacsak valakinek az ujja nem 1 mm széles.
Egérrel, vagy ceruzával (már amelyikkel használható) persze megy minden rendesen. A 10+ "-osok meg meg igazán vehetők elő útközben. -
Gabis
őstag
Sziasztok,
van valakinek tapasztalata Asus T200-al kapcsolatban?Egy kolléganőmnek kellene leginkább külföldi utakhoz.
Levelezni, office programokkal dolgozni (főleg ezért fontos a Windows rendszer), néhány képet készíteni, esetleg skype-olni. -
BRIKLY
veterán
válasz
premete #5003 üzenetére
Megszokás kérdése véleményem szerint. Írtátok itt korábban már ezt,meg hogy a normál asztali alkalmazások használhatatlanok 8"-on. Hát, nekem meg nem kell a metro,teljesen jól elvagyok ugyan azokkal a programokkal,mint az asztali gépen,windows 7-el. Sőt, még mielőtt megszerettem volna a tabon a 8.1-et,tervben volt,hogy ráteszem a 7-est.
És a poén,hogy az androidos tab-on mindig félre nyomtam nagyítgatás nélkül,ezen nem. Jó,tudom,az gagyi volt, bár sokak szerint (ahogy látom,szerinted is) ez is gagyi. Hát erre azt mondom kinek mi. Biztosan én is jobban ellennék egy 64 gigás, 10"-os tabbal,ha lenne rá minimum kétszer ennyi pénzem.
-
premete
veterán
Én azt mondanám, hogy nemcsak 16/1-eset, hanem 10"-osnál kisebbet sem szabadna megvenni: 10"-nál kisebben a windows kb. használhatatlan, pedig nem lehetetlen dolog, az android és az IOS is tökéletesen kezelhető a kisebb eszközökön.
@nexus6: a dvp8 az a DV8P csak lebutítva?
-
BRIKLY
veterán
Láttam,olvastam minden hozzászólásod a topikban.
Nekem voltak percek,hogy azt hittem,vissza kell vinnem gariba. 50% körüli akksinál gondolt egyet,és kikapcsolt, vissza se tudtam kapcsolni,mert betöltés közben megint kikapcsolt. Kétszer eljátszotta, azóta már szépen bírja teljes merülésig. Gondolom észhez kellett térnie az akku % kijelzésnek.
Mindezek ellenére meg vagyok elégedve vele,és bátran merem ajánlani annak,aki tabletet akar venni,windows rendszerrel.Persze hozzáteszem,aki megteheti,az vegyen olyat,ami nagyobb tárhellyel, és több RAM-al rendelkezik..(#5001) nexus6: Így van,ezekre tökéletes. Aki meg játszani akar rajta,az nyissa ki a pénztárcáját..
Én azt tervezem,hogy veszek hozzá egy tokot,egy vezeték nélküli billentyűzettel, és a laptop helyett ezt fogom magammal vinni disco-t csinálni, ugyanis a virtual DJ is tökéletesen fut rajta,és sokkal könnyebb hurcolni... Csak még nem találtam meg a megfelelő cuccokat hozzá. Igaz,jelenleg úgy gondolkodom,hogy a zenék külső vinyón vannak. ha vennék egy 32-es memória kártyát, máris könnyebb lenne. Csak hát próbálom minél olcsóbban megúszni a dolgot.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Xiaomi Redmi Pad Pro 256GB, Újszerű, 1 Év Garanciával
- Apple iPad Pro 12.9 M1 (5th gen Wifi+Cellular) 128GB
- Apple iPad 5TH Gen 32GB Wifi 6 Hónap Garancia
- iPad Pro 12.9" 3.Gen 2018 512GB Space Gray Wifi cellular, Tökéletes , Garanciával, üzletből
- iPad Pro 2021 11" 3.Gen 128GB Space Gray + Apple Pencil
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z390 i7 8700 32GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Zalman S3 TG Corsair 600W
- HP 15S FHD LED Matt Ryzen5 5500U 4.0Ghz 8GB RAM 256GB SSD Radeon RX Vega7 Win11 Garancia
- HIBÁTLAN iPhone 14 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3237
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- Xiaomi Redmi Note 13 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest