Hirdetés
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- hcl: Poco F2 Pro facepalm
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
30z.Samu
titán
válasz
katonab1983
üzenetére
De akkor honnan tudom, hogy már készen van? Oké, ezek az akkuk már nem durrannak szét, nincs túltöltés. Most azt nézem, hogy viselkedik, ha a Wifit kinyomom és kijelentkezem. Bár ezzel az erővel ki is kapcsolhatnám.
De kísérletezek most. 
-
30z.Samu
titán
Sziasztok! Az normális, ha lassan tölt, miközben normálisan be van jelentkezve és ugye megy a net is? Első töltésnél kikapcsolva töltöttem és 3 óra alatt ment fel 88%-ig, most ugyanennyi idő alatt bekapcsolva 42%.

-
30z.Samu
titán
Értem, nekem néha maga az alkalmazás jelzi az üzenetet, néha semmit. Arra nem jöttem rá, hogy ez mitől függ. Viszont sikerült "kék halált" előidézni.
Ha elkezdek frissítést telepíteni és közben Facebook poszton keresztül akarok fényképezni (Status-->Add photo-->Take photo), azt nem szereti. Gondolom ezek együtt eszik a ramot vagy a procit, nem tudom. De ha Update közben felhagyok ezzel, akkor minden oké. 
-
30z.Samu
titán
válasz
katonab1983
üzenetére
Közben rájöttem a turpisságra!
Ahogy elnéztem, ha a Skype be van jelentkezve, akkor jelez a gép, ha üzenetem jött Facebook-on. Ha nem, akkor csak akkor frissít, ha belépek az alkalmazásba. -
han_lev
senior tag
Üdv!
Dualbootos Teclast x98 airom lett végül.
Az androidos részét nem is próbáltam egyelőre, de nem szándékozom.
Viszont a winnel gondjaim vannak.
Nem bírom aktiválni.
Ötlet?
Mindíg azt írja ki hogy éppen nem lehet, próbáljam később.
Ja és angol...
Pedig a billencs magyar, és a terület is. Biztos hogy nyelvi csomagot kellene hozzá telepíteni.
Ez az első 8-as win amivel dolgom van. Eddig win 7-essel dolgoztam, a laptopon továbbra is az van. Telepítettem már win 95-östől kezdve mindenféle wint- talán a vista kimaradt - tehát az a szándékom, hogy letúrom az androidot a tebról (arra ott a telefon, meg a másik tab) és marad csak win.
De ebben a "biosban van a kód" illetve "internetes aktiválás" dologban még egyelőre járatlan vagyok.Nem mintha az office 10 esnél nem kellett volna "megoldani" az aktiválást, de valahogy a winnel óvatos vagyok.
Ráadásul itt nem tudom szétkapni a "gépe" mint az asztalinál, vagy a laptopnál, és nem is dvd-ró
ől telepít, hanem usb-ről, amit egyelőre én még csak egyszer próbáltam.
Amúgy egy tabletnél hogy lépsz be a biosba?
Kell billencs hozzá usbsen, vagy gombkombináció?Nem találtam erre nézve a topikban.
-
30z.Samu
titán
válasz
katonab1983
üzenetére
Meg azt vettem észre, hogy hiába állítgatom az Áruházban hogy jelenítsen meg alkalmazásokat (ne csak a nekem ajánlottat), így is van, amit nem jelenít meg. Ez mitől lehet? Ezzel tudok valamit kezdeni?
-
30z.Samu
titán
Kifutottam a szerkesztési időből...a Microsoft oldala szerint az Üzenetek alkalmazást felváltotta a Skype.
-
30z.Samu
titán
Sziasztok! Nézegettem az alkalmazásokat, a Faxbúkot megtaláltam és elvileg a Messenger-t is, de tényleg fizetős?
Vagy csak az én gépem nem akarja az igazságot? Vagy esetleg egy alternatívát tudtok ajánlani? -
Cold5
senior tag
Sziasztok,
Melyiket érdemesebb megvenni?
Lenovo MIIX 3 10.1-Inch Tablet with Keyboard Dock (Black) - (Intel Atom Z3736F 1.33 GHz, 2 GB RAM, 32 GB eMMC, Camera, Wi-Fi, Windows 8.1)
vagy
Lenovo Miix2 10
10,1" LED Full HD IPS
1,33 GHz Intel Atom Z3745
2 GB RAM
64 GB eM
+ keyboardEgy árban lenne, teljesen újak...
-
cidalain
veterán
válasz
30z.Samu
üzenetére
Nem, ott meg nem tartunk. Rendes asztali gepeink vannak. (Upc szerelok is samu 10-essel rohangalnak egyebkent)
Ez az elso fecske csak a cegnel, tesztgep.De nagyon ugy tunik, hogy ki fogja valtani a terepi laptopokat, mert kisebb, egyszerubb, gyorsabb, olcsobb, tovabb birja, es mindent tud amire szuksegunk van.
Radugni egy muszerre, es ezzel felkonfiguralni sokkal jobb, mint laptoppal szorakozni. Osszessegeben pozitivan csalodtam.Rendeltem hozza gyari flip cover tokot cerkaval, azzal egyutt lesz azigazi.
-
30z.Samu
titán
válasz
katonab1983
üzenetére
Vicces, mert nekem tegnap olyat csinált frissítés alatt, hogy kiírta, hogy hiba történt stb. Kiléptem a Gépházból, majd vissza, után azt írta, hogy feltett mindent, kellene egy restart.

-
freelancer68
tag
válasz
antibes2000
üzenetére
Holnap 02.14-én 5% kedvezmény lesz mindenre az edigitalban VALENTIN5 kupon kóddal.
valentinnap promo -
cidalain
veterán
Lnovo miix 2 8 tablet.
Ki akartam kapcsolni, de csak olyan opció volt hogy frissítés telepítése és kikapcsolás (a szokásos windowsos baromság.)
1/1 frissítést ír, de már 2 órája kapcsol ki... a bogyók forognak körbe.Teendő? hogyan lehetne mégis kikapcsolni? Vagy ez ilyen? (mindjárt vége a munkaidőnek, jó lenne ha abbahagyná. különben a wifi kapcsolat is meg fog szűnni alóla.)
-
gg72
veterán
Anyósoméknak egy Acer Switch2 10 tabletjük, nekünk Asus T100TAM van (mindkettő 64GB-os): az Acer külsőre nekem jobban tetszik (abszolút szubjektív dolog), ill. szerintem jobb a dokkolós megoldása is, valamint gyorsabb a töltése. Hardveresen viszont egy picit gyengébb, mint az Asus, amire ráadásul 2 év garancia van és valamivel olcsóbb is, illetve ennek a dokkolóján van egy normál USB 3.0 port, ami előny.
-
antibes2000
tag
köszönöm, ez tényleg nagyon jó ár érte, ennél nincs jobb árú gép ilyen tudással.
Korábban elég sok problémáról olvastam, hangszóró elnémülés, akkut nem lehet tölteni, stb így egy picit tartok a géptől, de sokan meg azt írták, hogy náluk minden rendben.
Lehet megkockáztatom, hátha szerencsém lesz, és egy jót fogok ki. -
Pferi
senior tag
válasz
antibes2000
üzenetére
Szia!
Az eredeti ára volt 89.900, utána volt akciós áron 79.900.
Tegnaptól SIMA áron 79.900 Ft, ha van cetelem kártyád akkor most igénybe tudod rá venni a 7% kedvezményt, így megveheted 74.307 Ft-ért.
Ez már jó ajánlat, kár hogy itt a 3G-s Miix 8-asom (Telekomtól 51.000-ért 1 pixelhibával, ezért nem vittem vissza). -
antibes2000
tag
sziasztok,
most 79.900 Ft a lenovo miix 2 10" az extremben akció nélkül,
Pár napja volt valami 10.000 Ft-os akció rá, csak nem emlékszem, hogy eredeti ára 89.900 volt és 79.900-ra volt leakciózva, vagy 79.900 Ft volt az eredeti ár és 69.900-ra volt akciózva.
Nem járt valaki pár napja az extrem oldalán és nem emlékszik, hogy milyen akció volt erre a gépre?
köszönöm -
30z.Samu
titán
Jó reggelt! Majdnem teljesen feltöltött akkuval hoztam el a kicsikét, de lefekvés előtt fel kellett tennem töltőre.
Nagyjából sikerült megtanulni kezelni a gépet, bár a 8-as rendszer picit fura a hetes után. Nem bonyolult, csak hozzá kell szokni. Leszedett egy rahedli frissítést, a srác nyomott egy recovery-t, mielőtt odaadta meg csinált valami felhasználót..de azt mire leimádkoztam a gépről...pontosabban mire rájöttem hogy kell.
Mert nekem korábban volt Win 8-asom, tehát azonosítóm is van, így azzal használom természetesen. Ami a rendszert illeti...tableten sokkal kényelmesebb, mint a billentyűzet+egér kombóval. Azt is meg lehet szokni, de érezni lehet rajta, hogy ez inkább a tapis kijelzőkön jobb. De ez szubjektív vélemény.
Nagyon tetszik, hogy bármit rá tudok telepíteni, amit PC-re, mert ugye elvégre az, igaz a telepítés kicsit lassú rajta, lehet, hogy csak azért, mert hozzászoktam a nagy gép sebességéhez. Ettől eltekintve gördülékenyen megy rajta a rendszer, sehol egy akadás, röccenés és tulajdonképpen ezt is vártam tőle. Elsőre maga a gép mérete is furcsa volt, nem gondoltam, hogy a 7 colos elődhöz képest ennyivel nagyobb lesz, ebből kifolyólag a billentyűzet kiosztás is más. Persze át lehet állítani másra is, de nekem bejön, hogy ott vannak kapásból az ékezetes karakterek is majdnem úgy, mint egy rendes klaviatúrán. Hirtelen ennyit tudtam leírni a tegnapi tapasztalatok alapján, majd kell vennem egy másik tokot hozzá, mert ami most van, az csak a kijelzőt védi, én pedig azt szeretném, hogy teljesen védett legyen. 
-
30z.Samu
titán
Sziasztok! Megvan a tablet, eddig nagyon tetszik.
Gyors, csak a billentyűzetet kell megszokni. 
-
gg72
veterán
Hogyan lehet azt orvosolni, hogy a Windows Áruházban hiába keresek rá egy alkalmazásra, nem találja meg, de ha ugyanerre keresek rá az IE böngészőben, akkor megtalálja és át is irányít az áruházba, ahonnan sikeresen telepíteni is tudom az adott dolgot.
-
dudi6
senior tag
Sziasztok!
Általános használatra melyik a jobb vétel.
Acer Aspire Switch 10 vagy Asus Transformer Book T100. 64 gb-s verziót néztem ki és a hdmi fontos lenne.
Talán az Asus???Köszönöm
-
freelancer68
tag
válasz
Turbolédy
üzenetére
Én a Teclast-X10HD-t ajánlom.
-
tlac
nagyúr
beállítottam a 2 lépcsős azonosítást, eddig ok
viszont nem tudom, hogy mi lenne a következő lépés, azt látom, hogy ha az im+ app-ban rámegyek, hogy google talk profil hozzáadása, akkor előjön egy szokásos google-ös bejelentkező oldal, ami teljesen úgy néz ki, mint ha böngészőből nyitottam volna meg, de egyelőre nem mertem kitölteni
a másik lehetőség, ami régen működött az im+-szal, de talán most már nem, az pedig az alkalmazásjelszó
-
Simon02
tag
Sziasztok,
néhány hete tulajdonosa lettem egy Asus T100-asnak. Eddig maximálisan elégedett vagyok vele, viszont az zavar, hogy feleslegesen sok tárhelyet megeszik a win: 900MB recovery, 8GB restore partíció és maga a windows is 17Gb körül eszik lefrissítve. Miközben egy virtuális asztali gépre feltolt full updated win 8.1 pro 7GB-ot foglal! Ezért kérdeznélek titeket, hogy oldottátok meg a telepítést, illetve mi ez a 8GB restore partíció, ami a 32GB-os példányokon nincs is? Sajnos UEFi miatt nem nagyon megy a bootolás: USB3-as pendrive-ot nem is látja boot eszközként, csak az USB 2-eseket, SATA->USB converter eszközeimet szintén nem látja ekkor. Egyedül GPT-re módosított win 32 bites telepítők indulnak el, de én szeretnék egy visszaállítható másolatot készíteni előtte a partíciókról. Acronis TI-t szoktam használni, de sajnos boot pendrive-ként nem megy (van egy fórum olvasott megoldás: Mustang PE, de az se megy
). Klónozni is próbáltam külső hdd-re (érdekes itt az usb3-as megy, usb2-es házamat nem látja bootoláskor), de elszállt indításkor kékhalállal. Ja, külső merevlemezre nem lehet win-t installálni, telepítő nem engedi (grat MS...) és a Windows To GO se megy (nem bootol).
Sajnos egy fórumon se találtam megoldást, de bízom benne, hogy van itt valaki, aki megoldotta ezt a problémát!
-
Turbolédy
csendes tag
Sziasztok!
Tudna valaki ajánlani windowsos tabletet amiben GPS és HDMI is van. Az ára 110-120e alatt maradjon.
Minden megoldás érdekelne habár a 32GB nekem kevésnek tünik. -
Ispy
nagyúr
válasz
katonab1983
üzenetére
És olyat is tudok akkor csinálni, hogy lemezkép mentés csinálok a partícióról?
-
30z.Samu
titán
válasz
katonab1983
üzenetére
Akkor ez a gond is megoldva.
Köszönöm a segítséget! 
-
30z.Samu
titán
Sziasztok! Ha esetleg megadja magát a rendszer a tableten, én újra tudom telepíteni azt, mint PC-n? Vagy azért ennyire nem egyszerű a helyzet?
-
NGA
addikt
A laptopodon sem fut semmi, mikor lerakod alvó módba. Az office meg nem modern alkalmazás (modern ui, metro ui, csempés app, amit az appstoreból töltesz le, és teljes képernyőn megy), hanem nativ. Abból mind megáll alvó módban. Ez így van már régóta. Különben gyorsan lemerülne az alvó módban levő laptop is.
-
tjb007
nagyúr
válasz
pengwin
üzenetére
BIOS/UEFI függő. Most sincs szó hegesztett dolgokról, és ezután sem lesz.
Jelenleg két fajta dual-boot/dual OS megoldást alkalmaznak kínai gyártók: az Insyde Software*¹-ét, és az AMI*²-ét (aka American Megatrends, nem hinném, hogy külön bemutatást igényel). A nagy többség (Chuwi, Cube, ONDA stb.) előbbi megoldását adoptálta, a kisebbség, ami gyakorlatilag csak a Teclastot takarja pedig utóbbiét. Itt jegyezném meg, hogy az összes Windows 8.1-es Inteles tableten AMI BIOS van, ez a sztenderd.
Egy esetleges korlátozással meg egyik fél sem járna jól, mert az visszaütne másban/máshol. Ez egy ilyen ördögi kör.*¹ Insyde Software: Fast OS Switching, egy szoftveres gombot takar Windows alatt, amitől újraindul a készülék és egyből az Android rendszert tölti be. Vice versa is működik a dolog.
*² AMI: két megoldást is kínál, egy natívat, és egy virtualizációst. Előbbinél van ez a bekapcsoláskor választom ki melyik rendszert töltse be, utóbbi meg gyakorlatilag egy virtuális gép, így BIOS független. Bármelyik Intel processzoros Windowst futtató PC-re/tabletre fel lehet rakni, igaz fizetős, de megéri azt a 10 dollárt.
-
Ispy
nagyúr
Nem nagyon foglalkoztam a témával eddig, a laptopomon win7 van, az otthoni gépen van win 8, de ott meg nem használok emailt. Igazából a T100 se én használok, hanem az asszony.
Én csak azt gondoltam naivan, ha már office 365, ami nagyon modern, meg win 8, ami szintén nagyon modern, akkor az egyik használja a másik nagyon hasznos fícsörét, ha már van.
Macbookom meg nem hogy nincs, de nem is lesz, nekem nason fut a torrent, az sosem áll meg

-
pengwin
addikt
Én a MS és a Google hozzáállása miatt gondolom, hogy ettől már csak egy lépés, hogy akármelyik OS következő verziói ne legyenek telepíthetőek, mert mondjuk úgy írják meg az OS-t, vagy mert nyomást gyakorolnak az Intelre, hogy lehetetlenítse el a Dual OS-es gépeket, és a Z37xx-es Atomokra ne legyen mindkét rendszert egyszerre támogató bootloader/BIOS/firmware (nem tudom melyiket kell módosítani egy ilyen dual OS géphez). Most ha jól értem, akkor az Intel biztosítja az utóbbiakat, de a Google meg a MS hozzáállását tekintve szerintem egyáltalán nem garantált, hogy ez így fog maradni... Utána meg tényleg lesz kici ócó hegesztett butloder/biosz, 10 junkóért...
-
Ispy
nagyúr
válasz
gery2123
üzenetére
Azért android alatt elég kényelmes volt a beérkező email értesítés, ami stand by-ban is jelzett, meg az értesítési felület is sokkal kiforrottabb, mint winbe. Szóval jó ez a csempe dolog, de azért van ezen még mit dolgozni, hogy használható is legyen, mert most csak bazi nagy ikonok a képernyőn.
-
-
30z.Samu
titán
válasz
TedThomas
üzenetére
"A másik pedig azért, amiért mindenki megveszi a szifon 6-ot amikor semmi baja nincs az 5-nek."
Én nem tartozom ebbe a táborba.
Amíg egy kütyü tudja azt, amit várok tőle, addig nem cserélem le.
Csak akkor teszem meg, ha már kinőttem, vagy esetlegesen valamit meguntam rajta. Jelen esetben az Androidot untam meg és Windows-t szeretnék helyette. 
Szerk.: Tableten, telefonon nekem se hiányozna.
Meg PC-n sem, ha értelmesen meg van csinálva...de lehet, hogy csak nekem fura ez az egész. -
TedThomas
aktív tag
válasz
30z.Samu
üzenetére
Mondjuk mert sokkal gyorsabb mint a 7. Kevesebb erőforrást használ. Ez egy jó gépen nem jön ki annyira de én általában egyből felrakom az új windowsokat és a 8 megjelenésekor egy elég régi gépem volt és érezhetően gyorsabb, pörgősebb lett.
A másik pedig azért, amiért mindenki megveszi a szifon 6-ot amikor semmi baja nincs az 5-nek.
Új és váóóóó, kell
szerk: Hogy valami értelmeset is írjak.
Például nekem tetszik a beépített skydrive, windows live login ami megjegyzi a beállításokat.
És a csempék is tetszenek nekem első perctől kezdve. Nem hiányzik a start menü. Kövezzetek meg
-
-
pengwin
addikt
Én a Dual OS-es gépeket hanyagolnám, mert rendszerfrissítés terén problémás lehet, hogy ügyes kínai gyártók félhivatalosan összehekkelték a két rendszert.
Minőségben nem nagyon van eltérés a Cube, Onda, Teclast, Pipo és Voyo között, csak vannak olyan márkák amik még ismeretlenek európai embernek.
Majd eldöntöd, neked melyik éri meg a legjobban, kell-e 3G, külön töltőcsatlakozó, stb.
2+32 GB alá ne menj, szerintem nem éri meg a spórolást! -
pengwin
addikt
Ha már játszik a kínai rendelés akkor ez sem rossz amit linkeltél, de még érdemes lehet megnézned a Voyo A1 Minit(nagy előnye, hogy külön van töltő és microUSB portja, és már páran vettek belőle innen is), vagy az Onda, esetleg a Teclast hasonló árú modelljeit. Kb. azonos ár és minőség, megbízhatóság jellemzi ezeket a kínai gépeket.
Az Acer 17 ezres felárát sokallom, azért már igazán adhatnának +1GB RAM-ot is... -
tlac
nagyúr
google talk/hangouts-ra milyen programot használtok?
Új hozzászólás Aktív témák
- GL.iNet Flint 2 (GL-MT6000) router
- Samsung Galaxy A17 5G – megint 16
- Az SK Hynix elárulta, hogy meddig nem lesz elég memória
- Call of Duty: Black Ops 6
- Anime filmek és sorozatok
- Polgári repülőgép-szimulátorok
- A Retro Games feltámaszt egy legendát
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Poco F8 Ultra – forrónaci
- LEGO klub
- További aktív témák...
- HIBÁTLAN iPhone 12 Pro Max 128GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4025
- Akciós kisWorkstation! Dell Precision 3570 i7-1255U 4.7GHz / 32GB / 1000GB / Quadro T550 4GB FHD 15"
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3854,94% Akkumulátor
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Xiaomi Redmi 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
De kísérletezek most. 

Ha elkezdek frissítést telepíteni és közben Facebook poszton keresztül akarok fényképezni (Status-->Add photo-->Take photo), azt nem szereti. Gondolom ezek együtt eszik a ramot vagy a procit, nem tudom. De ha Update közben felhagyok ezzel, akkor minden oké. 
Ahogy elnéztem, ha a Skype be van jelentkezve, akkor jelez a gép, ha üzenetem jött Facebook-on. Ha nem, akkor csak akkor frissít, ha belépek az alkalmazásba.
Pedig a billencs magyar, és a terület is. Biztos hogy nyelvi csomagot kellene hozzá telepíteni.