Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Krumple: [Xpenology] DSM 7.3 telepítése proxmox 9 alatt - GUIval
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Kalandor: „Ha engedtem volna a lelkiismeretemnek, az üzlet kevésbé lett volna jövedelmező”
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
pengwin
addikt
válasz
cidalain
üzenetére
Prestigio Visconte 3, a minimum elvárásaidnak megfelel.
3G-s, 10", billentyűzetes tokja van, és 1280*800 a felbontása ha jól emlékszem. És potom 80-90 ezer körül kapható. Csak oda kell figyelni mert van 16 és 32 GB tárhelyes változata is. -
pengwin
addikt
válasz
tajner10
üzenetére
nem hiszem, hogy az új OS bármiféle gyorsulást hozna fps-ben, ahhoz a játéknak ki kéne használnia a directX 12-t, ami még nagyon ritka.
(#6468) krystman
Vannak 2GB RAM-os, csak winteles tabletek is, sokkal használhatóbbak, az 1GB nagyon lekorlátozza a win lehetőségeit. Kínaiak mostanában nagyon nyomatják a dual OS kütyüket, most olyan a legtőbb kínai 2GB RAM-os tab. -
-
pengwin
addikt
9,62 Wh... kb a 2/3-a a 8"-os nagyytesó akksijának, ahogy
(#5451) gps76 képén is jól lehet látni.(#5451) gps76
Ez a kép csak alátámasztja, amit mondtam, vagyis hogy az Ultimate 8i akksikapacitása van 4500mAh körül, és a teszkós újságban csak összekeverték az Ultimate 7i-vel. Vagy nagyon meg akarnak téveszteni. -
pengwin
addikt
válasz
Gregorg
üzenetére
Itthon a Prestigio, Modecom és hasonló kis márkák forgalmaznak ilyen "brandelt" gépeket. Kínából is beszerezhetőek, Voyo, Cube, Ramos, stb. márkanevek alatt, csak a gyenge forint és a most már egyre kevésbé kikerülhető ÁFA-fizetés miatt nem biztos, hogy megéri.
Idehaza pl. a Prestigio Visconte 3 egész jó ajánlat: 10", 2+32GB, billentyűzetes tok (ráadásul nem bluetooth-os), 2 év garancia, és 80-90 ezer forint körül kapható. -
pengwin
addikt
válasz
r3dsnake
üzenetére
Az árát is láttad?
Kemény 25 ezer HUF... az Office 365 előfizetésért simán megéri megvenni![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
És akkor egy kis hozzáértéssel a készülék még alkalmassá is tehető nagyon alapszintű felhasználásra.És hogy újradefiniáljam a "Semmiresemjó szemét windows tablet"©®-fogalmát:[link]
-
pengwin
addikt
válasz
premete
üzenetére
Teljes mértékben egyetértek, csak van egy harmadik elfogadható-ajánlható opció, amit kihagytál: Dell NBD-s külföldről, az itthoni ár 2/3-ad részéért vagy feléért.
(Legkedvezőbb opció, szerintem...)MÁS:
Surface-t nem akar az MS Magyarországon forgalmazni? Tudtommal jelenleg nincs hivatalos forgalmazás és szervízpartner sem... -
pengwin
addikt
válasz
LógaGéza
üzenetére
1. a Lenovónál kifizettetik veled a garanciát, ami ezek után tényleg az I. világháborús francia marsallal mutat közeli rokonságot...
2. Ha Teclastot vagy egyéb kínai márka termékét veszed, akkor a kiemelkedően jó ár-érték arány kárpótol a "garancia" milyenségéért. Legalábbis szerintem.Ha már idehaza akar valaki vásárolni, akkor igyekszünk olyan márkát ajánlani, aminek a szolgáltatásai megérik a hazai beszerzés felárát.
-
pengwin
addikt
válasz
Damwise
üzenetére
Igen, rendes PC-s játékhoz fel kell tenni.
A játék rendszerigényei között nézd meg, melyik DX-et szabták meg minimum követelménynek, és azt, vagy újabbat telepíts.(#5241) NGA
Jesus, Mary, and Joseph Stalin! Ez a te aláírásod... ez melyik aranyszájú bölcs nyelvéről gördült le?
-
pengwin
addikt
válasz
premete
üzenetére
Az én Dellem is külföldről van, garanciával, mert ott kb. 40%-kal olcsóbban be tudtuk szerezni...
És hát igen... a DV11P-nál tényleg csak a Surface 3 jobb, mondjuk nekem előbbi sokkal szimpatikusabb.
A HVG-t meg el is felejtettem, olyan rég kitöröltem az RSS-ek közül...szenzációhajhász, manipulatív, szemét az istipikus magyar hírportál az is. -
pengwin
addikt
válasz
Pikkolo^^
üzenetére
Szerintem ez a cikk csak újabb ékes példája annak, hogy az Indexnek és az Origónak nem kéne technológiával foglalkoznia...

Az Atomot ekézi végig a cikkben, hogy az milyen gyenge...
Odáig már nem jut el a "szagértő" úr, hogy valószínűleg az egycsatornás 1GB RAM a szűk keresztmetszet a gép hardverében.(#5228) premete
Köszi a kiegészítést!
Annyira szokatlan, hogy szóba kerül a Dell... kicsit "egzotikus" márka Mo.-n tabletek terén, ráadásul mivel sok ember, akinek Venue Pro tablete van, külföldről szerzi be, nem mertem ajánlani... nem tudom, mit forgalmaznak Mo.-n is. Pedig nekem is Dellem van...
(#5232) premete
Jó ez a billentyűzet, de nekem asztalon sose jön elő magától (ez gondolom feature), és egyszer egy rendszerfrissítés után teljesen elszállt, nem lehetett előhozni sehogy, vissza kellett állítani a frissítés előtti állapotba a gépet. -
pengwin
addikt
válasz
motrola
üzenetére
Miért ne tudna HD-t? 720 vagy 800p-s kijelzője van...
(#5223) naja
Ez a Modecom pont annyira lenne elég, mint amire neked kéne. De ilyen igényekre lehet felesleges egy wintab, mondjuk androidos vonalon se kapod meg a 3G-t és a 8"-t sokkal olcsóbban, max. 5-8 ezer HUF a különbség.
3G-s / mobilnetes wintab nem sok van, Prestigiónak talán van, meg a Lenovónak, de azok drágábbak is. -
pengwin
addikt
válasz
LógaGéza
üzenetére
"Alap irodai dolgokra" - vagyis gondolom kéne hozzá billentyűzet is. 2GB RAM, 32GB tárhely alá nem szabad adni!
Használható 8"-os gépet újonnan kaphatsz 40-60 ezer között, és veszel hozzá még pár ezerért egy bluetooth-os billentyűzetet vagy billentyűzetes tokot.
10"-osban 100-110 ezerért kapni olyan új, márkás (Asus, HP) darabokat, amiknek van billentyűzetes dokkolója, ezek közül én az Asus-okat nézném, kétszer annyi garanciát vállalnak, mint a konkurencia többsége. Ha nem szempont a márka, akkor 80 ezer körül kapni pl. 10"-os Prestigio Visconte 3-at, billentyűzettel együtt.(#5205) dev200
Ha jól tudom az Atom SoC-s tabletekben ugyanaz a rádiós modul felel BT-ért és WiFi-ért is, szóval lehet, hogy összeakad a két szabvány...
Tudom unalmas, de driver újratelepít...
(#5206) LógaGéza
Lenovo Miixekkel nagyon sok probléma volt... az új darabokkal is. Én ha tehetném, akkor elkerülném ezeket. -
pengwin
addikt
Telepítsétek újra a touchscreen driverét. Ha az nem segít, és nem egy ismert, dokumentált típushibáról (lsd. feature) van szó, akkor szerviz.
(#5193) Gabis
Egyértelműen T200: 2 év garancia jár hozzá, a Lenovóra csak 1 (tudtommal a HP-re is).
Valamint a T200-nak van egyedül rendes, a tabletet netbookká alakító billentyűzete, a HP-é kitámasztós folio, a Lenovóé pedig a fix szügű vájatos megoldás... -
pengwin
addikt
válasz
katonab1983
üzenetére
Fel lehet másra is telepíteni, de csak egy gépre.
(#5080) htc07
Akkor most Office 365, vagy Home&Student? Az előbbi egy éves előfizetés, amivel (azt hiszem) 5 eszközre telepítheted a programot és jár hozzá 1TB OneDrive meg Skype percek, míg utóbbi az egy eszközre, élethosszig tartó programlicenc. -
pengwin
addikt
válasz
r3dsnake
üzenetére
Nem tudom, miért baj, ha létezik ez a kategória...
Csak lényegesen gyengébb hardverű androidos tableteket lehet kapni annyiért, amennyiért ezeket az 1+16GB-os wintabokat adják. Ameddig android vonalon nem lesz alap a 4 magos Atom SoC, 2GB RAM, 32GB tárhely a 30 ezres kategóriában, addig nem baj, ha létezik az alsó árkategóriában alternatíva Win8-cal. Aki 30 ezerért vesz tabletet, az nem mindenes gépnek szánja szerintem (bár én is tudom, hogy vannak gémer géppet sze'etnék 40 ezerbő'-típusú népek is...)
Igen, a rendszer sokkal többre képes 2+32 (vagy 64) GB-tal, de alap (csak tabletes) felhasználásra elég lehet a kevesebb is, mint NGA esete bizonyítja. Ráadásul úgy emlékszem neki volt Miix 2 10-e is, szóval azt se lehet mondani, hogy nincs összehasonlítási alapja. -
pengwin
addikt
válasz
Sotyks94
üzenetére
Asus T100!
Miix 2-t szerintem felejtsd el, a billentyűzeten csak egy vájatba lehet fixen beleállítani a tabletet, ráadásul én még nem is láttam, hogy idehaza kapható lenne dokkolóval együtt. Meg sok volt a hibás darab, és csak 1 év garancia jár rá, az Asusra meg kettő. -
pengwin
addikt
Ha a tabletet mini hdmi-HDMI kábellel össze tudod kötni a projektorral (és van rajta program, ami megnyitja a prezentációt), akkor persze, működik. Ha tényleg csak ennyire kell, akkor elég egy 1GB RAM+16GB ROM-os gép is (egy microSD kártyával), de kb. mindenre ajánlottabb egy 2+32GB-os masina.
(#4958) titussz
A Lark Ultimate 8i drivereit lementettem innen merevlemezre, ha valakinek kéne.
Innen nem fogom egyhamar törölni.
Ha mégsem találjátok itt, akkor szóljatok rám! -
pengwin
addikt
válasz
premete
üzenetére
Köszi, hogy áthoztad a kioktatós stílust a Dell notebook topikból, ez itt nagyon hiányzott!

Az XPS 11 meg azzal a billentyűzettel nem tudom, hogy kvalifikál-e a "komolyabb" címre. Lehet a háza jobb anyagokból van, de ha ez a mérvadó, akkor cseréld olyanra a 3 géped...
Egyébként sosem altatom a gépem, meg egyébként sem a Windows folytatásáról volt szó, hanem kikapcsolt állapotból történő rendszerindulásról.
A TF103-at meg nem értettem, miért írtad, hogy szimpatikus, azért tettem rá megjegyzést. Az egy teljesen más eszköz, mint ezek a wintabok... ja, meg árkategóriában sem stimmel. -
pengwin
addikt
válasz
premete
üzenetére
A TF103 androidos...
Az én laptopom bejelentkezéssel együtt kb. 15-18 másodperc alatt jut el addig, hogy megnyithatok egy böngészőablakot. Pedig csak egycsatornás a RAM és csak egy SSHD van benne, és nem én gépelek a leggyorsabban. Szóval én is élnék a gyanúperrel, hogy nem Win8.1-et használsz.![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Szerintem gondolt át, hogy melyiket mennyit használod, egy eszköz mindenféleképpen kompromisszumos lesz, ha ki kell vele váltani 8"-os tabletet és 15,6"-os notit is.
+1 a Dell Venue Pro 11-re, akksis billentyűzettel és asztali dokkolóval (meg külső monitorral és billentyűzettel) talán a legkevesebb kompromisszummal járó megoldás lenne a 3 kütyü kiváltására. -
pengwin
addikt
Acer Aspire Switch 10: ez is 100 ezer körül kapható billentyűzettel, mint az Asus, de ha jól tudom csak 1 év garancia jár hozzá, az Asus-hoz meg 2. Ha kisebb márkák között is körbenézel, akkor kaphatsz olcsóbban is hasonlót, de azoknak általában nem ilyen laptopszerű billentyűzete van, hanem csak egy tokba épített, meg általában csak 32GB tárhelyük van. (Prestigio Visconte 3, meg a Medionnak is van valami hasonló gépe)
-
pengwin
addikt
G-s WiFi-nél jobb sebességet produkál, letöltések felmennek 3-5 Mbps-re, feltöltés 1 Mbps körül alakul, és az oldalak is gyorsabban töltődnek be. Még egyszer leírom: 3.0-ás USB-ről beszélünk, annak annyira nem vészes a sebessége, olyannyira, hogy szerintem itt már inkább a kolis net sebessége a szűk keresztmetszet.
Hazavinni nem szoktam a hubot, ott én sem szórakozok ac-s WiFi mellett kábellel.
(#4881) sbazsi
1. Mire használnád? Kiváltaná a laptopod/asztali PC-d, vagy második gép lenne?
2. Mekkora méretű legyen?
3. Milyen árban ajánlhatunk kütyüket?
4. Milyen programok fussanak rajta, mik a minimum elvárásaid?Atom processzorok közelében sincsenek egy korszerű i3-nak teljesítményben, de jóval kevesebbet is fogyasztanak. Kb. egy Core 2 Duo processzor sebességét hozzák (van amiben gyengébbek, de van amiben jobbak).
Az érintő billentyűzet olyan, mintha megnyitnál egy ablakot, ami kitakarja a képernyő alsó felét, de ettől még nem csak azon matathatsz, ugyanúgy rábökhetsz ikonokra az asztalon. -
pengwin
addikt
Én egy USB3.0-ás HUB-ot használok, amin 3db USB2.0 és egy RJ45 van... egyáltalán nem rossz a sebessége.
"Akinek tabletre van pénze, annak már routerre is" - egy régi routert használok a koliban (amit nem sajnálok, ha valami baja lesz vagy eltűnik), de ha az íróasztalomnál ülök, akkor egy másodperc bedugni a kábelt, a WiFi meg marad akkor, ha ágyban/tanulószobában/konyhában akarom használni a lapletet.
Kényelmesebb a WiFi, de ha fillérekért veszed a routert (vagy csak simán régi), akkor a sebessége jóval egy USB3.0-RJ45 szintje alatt lesz! -
pengwin
addikt
Milyen linux menne rá? Eddigi tapasztalataim alapján én félnék a linux érintőkijelző-kezelésétől és a driverek elérhetőségétől... a Z37xx-es Atom SoC-k támogatják a linuxot is, de a többi alkatrészre (pl. pont az odanyú'kálós kijelző), én egyáltalán nem vennék mérget...
(#4857) hito
Milyen hardveres kiszerelésű DVP11-et vettél?
Szerintem pl. egy minimum i3-as procival szereltet még alapjáraton is legfeljebb szűkösen tudnál microUSB-ről tölteni... ha még használod is, akkor meg teljesen esélytelen. -
pengwin
addikt
válasz
fityere
üzenetére
Én a Mediont venném, mert:
1. biztosan hosszabb az üzemideje (Bay Trail vs. Haswell)
2. 4GB RAM van benne (jó esetben kétcsatornás)
3. Sokkal jobb a csatlakozókínálata, emellett van AC-s WiFi-je.
3. jobbnak tűnik a billentyűzete (a Lenovo csak egy szögben állítható bele a billentyűzetbe, gyakorlatilag csak asztalon tudod vele használni)
4. kevésbé melegszik; hiába van jóval erősebb GPU és CPU a Lenovóban, de a passzív hűtés mellett terhelés alatt valószínűleg throttlingol is rendesen az i3... vagyis a Medion szerényebb, de kiegyensúlyozottabb teljesítményt nyújt, főleg, hogy a képekből ítélve van kis aktív hűtése (de legalábbis szellőzőnyílásai biztosan)
5. Szerintem 11,6"-on nem lehet igazán kihasználni az i3 erőtöbbletétSzerintem sokkal értelmesebb a Medion kialakítása és felszereltsége mobil felhasználásra.
Játékra meg mindkettő csak korlátozottan alkalmas. -
pengwin
addikt
-
pengwin
addikt
Személyes tapasztalatot szerintem még nem fogsz hallani, csak a review-k és specifikációk alapján lehet találgatni.
Több téren is komoly a visszalépés (vagy csak simán helyben toporgás) a T100-hoz képest: nincsenek rajta normál méretű portok, még a billentyűzeten sincsen csak egy microUSB. Meg az 1200p-s fullHD kijelző sem biztos, hogy mindenkinek előnyös 10,1"-on. És lesz belőle 1GB RAM-os verzió is, ami szerintem egy 10,1"-os, billentyűzetes, fém wintabnál óriási pazarlás. Szoftveres oldalról pedig úgy tudom már csak egy év O365 jár hozzá, míg az első T100-akhoz Office 2013 Home&Studentet adtak.
Emellett viszont fém a háza, és a billentyűzete már mágnesesen kapcsolódik a tablethez, nem pedig egy retesszel, Valamint lesz belőle 128GB-os verzió is, meg már van rajta egy microUSB 3.0. -
pengwin
addikt
válasz
Ringman
üzenetére
Skicceléshez, rajzoláshoz szerintem teljesen alkalmatlan egy Wacom/Ntrig digitizer nélküli tablet. Ha van rajta, akkor aktív, nyomásszintet érzékelő tollal lehet rajzolni a kijelzőre, lényegesen pontosabban.
Az a HP még ott vérzik el, hogy a tablet részén nincs semmilyen csatlakozó, mindent a billentyűzetes dokkolóra tettek. Vagyis még egy fülhallgatót, microUSB-t, vagy micro HDMI-t sem tudsz a tabletre kötni, csak akkor, ha laptopként van használva. Laptopként meg a HP majdnem olyan nehéz, mint az én 13,3"-osom, de legalább nagyon jó az üzemideje.
Én inkább körbenéznék a hardveraprón, egy első generációs Lenovo Thinkpad szerintem jobban megfelelne az igényeidnek, valaki linkelt nemrég egy hirdetést, amiben 85 ezerért kínáltak egyet, Wacom tollal, billentyűzettel.
Mondjuk a 3D-s prezentációkat nem tudom elviszi-e a Z2760 Atom, majd azok nyilatkoznak róla, akiknek volt ilyen gépük. -
pengwin
addikt
válasz
bigrock
üzenetére
Szerintem Romvr leírása eléggé korrekt.
-
pengwin
addikt
válasz
han_lev
üzenetére
A Teclast más történet, mert az dual boot-os. Az ext3 és ext4 partíciókkal a windows semmit sem tud kezdeni, ezek a linux (vagy jelen esetben az android) fájlrendszerei.
Ha használtad volna az androidot, akkor igen, nagy hülyeséget csináltál, mert kitörölted a rendszert (vagy a belső SD-t, vagy a programoknak fenntartott helyet). Ha viszont egyébként sem használtad volna az androidot, akkor csak "optimalizáltál".
-
pengwin
addikt
válasz
han_lev
üzenetére
Miután lemented a recovery-t, a rendszer törli a partíció formázását. Majd mikor ezt az üres háttértár-részt hozzáadod a C:\-hez, akkor a rendszer megfelelő formátumúra (azt hiszem NTFS) formázza.
(#4613) Tigerclaw
Egy Win8.1 telepítés hagyományosan vagy wimboot-tal pendrive-ról kb. 6 GB körüli helyet foglal el. Viszont erre jöhetnek még a frissítések, vagyis egy 16GB-os tableten alig pár gigád marad programoknak. SD-re csak asztali programokat telepíthetsz, Store-os (tabletre, érintőkijelzőre megírt) appok csak a belső tárhelyre hajlandóak feltelepülni. Én nem szívatnám magam 16GB tárhellyel, csak akkor ajánlom, ha szeretsz magaddal kitolni. -
pengwin
addikt
Szerintem ennek semmi köze a malware-hez, ezek a firefox-ban is vannak. nekem direkt az about:newtab van beállítva kezdőoldalként, mindig azt nyitja meg, ha új lapot kérek. De pl. az about:downloads a letöltések listáját nyitja meg egy böngészőfülben.
Gondolom az új Win10-es IE átvett pár ötletet a Chrome-Firefox párostól, ha eddig ez nem volt benne.
Állítsd át a kezdőoldaladat. Vagy internetbeállítások között ha van olyan, hogy új lap esetén melyik címet nyissa meg, akkor azt írd át.Ezért újrarakni még egyszer a gépet...

-
pengwin
addikt
Gondolom teli van mindenféle szeméttel... Meg valószínűleg van rajta egy kb 8GB-os recovery partíció. Utóbbit ki lehet írni pendrive-ra, és hozzá lehet adni a C:\-hez. Én a helyedben csináltam volna rá egy friss telepítést, főleg, ha használtan szerezted be. Utóbbiba szigorúan csak akkor szabad belefogni, ha megvan előre minden drivered.
(#4567) hito
A szolgáltatóknak tényleg sokkal jobban megéri az LTE hálózatot fejleszteni, mert ezzel ki tudják majd váltani a többi, egymástól külön működő hálózatot, és egybe lehet őket olvasztani, így könnyebb a kapacitásukat is beosztani. USA-ban mostanság kezdett elterjedni a VoLTE, nálunk is az lesz a jövő... majd egyszer... de csak langsam spazieren... Már most is kezd jobb lenni a 4G lefedettség, mint a 3G, de ennek meg is kérik az árát, idehaza alig van (vagy nem kapható) 4G-s wintab, vagy ha mégis, akkor hatalmas a felára a sima 3G-sekhez képest. -
pengwin
addikt
Mivel mindkettő Bay Trail, így simán összehasonlíthatóak. CPU-ban a Celeron kb. 50%-ot tud az Atom teljesítményéből (közel azonos órajel, de csak 2 mag+2 szál). IGP-ben kb. ugyanazt tudják. A Celeronban emellett kevesebb (feleannyi) cache van, és bár egy magra ugyanannyi jut belőle, de szerintem ez akkor is sokat visszavesz a teljesítményéből.
-
pengwin
addikt
Szerintem megéri, már ha jó állapotban van.
Sok olyan extra van benne, amit az újabb generációs gépek többségéből kihagytak (GPS, Wacom digitizer, LTE), vagy csak a méregdrága kategóriában találod meg őket. A benne lévő Z27xx-es Atom meg a PC-s játékokon kívül állítólag mindent szépen visz. -
-
pengwin
addikt
válasz
tejeskifly
üzenetére
+(#4457) han_lev
Van róla cikk a logouton.
Mondjuk szerintem olyat ne ajánljunk már, ami drágább is, és minden, az érdeklődőnek fontos feature hiányzik belőle.
Az a z igazság, hogy olyan, ami neki kell, sajnos nincs.
-
pengwin
addikt
-
pengwin
addikt
válasz
ZolikaE46
üzenetére
windows-os tabletek közt nem fogsz 30 ezerért olyat találni, amiben van GPS, 4G, vagy akár 3G.
Mire használnád? lehet tök felesleges win8-as gépet keresgélned. Ilyen igényekkel, ennyiért, meg pláne... ennyiért android vonalon is csak B-kategóriás márkától kapsz ilyet, pl. WayteQ Xtab-8Q, 7Q, vagy van dual simes tabletjük is (talán Xtab-7x Quad a neve, vagy Talk 7)Nem mellesleg az 1,33GHz-es Atom és az 1,3GHz-es MTK prociknak nincs sok köze egymáshoz erõben. a Win8 meg sokszor már 16GB tárhellyel is csak macerásan használható, nem is tudom, hogy van-e 8GB-os wintab.
-
pengwin
addikt
Van HERE Maps, de (viszonylag) ritka az olyan Win8-as tablet, amiben van rendes GPS.
(#4421) han_lev
+1 a Classic Shellre. Nálam is fent volt, de már 13,3"-on is problémás volt néha FHD felbontásnál.
a proci Z3736F benne, nem? Dual boot-osat vettél?
Érdekes a Win aktiválási problémád... eddig csak Teclast tableteknél olvastam ilyenről. Elvileg megoldották a dolgot, de eleinte 8.0-ás kulccsal nem lehetett 8.1-es rendszert aktiválni, lehet ez a baja. -
pengwin
addikt
Én a MS és a Google hozzáállása miatt gondolom, hogy ettől már csak egy lépés, hogy akármelyik OS következő verziói ne legyenek telepíthetőek, mert mondjuk úgy írják meg az OS-t, vagy mert nyomást gyakorolnak az Intelre, hogy lehetetlenítse el a Dual OS-es gépeket, és a Z37xx-es Atomokra ne legyen mindkét rendszert egyszerre támogató bootloader/BIOS/firmware (nem tudom melyiket kell módosítani egy ilyen dual OS géphez). Most ha jól értem, akkor az Intel biztosítja az utóbbiakat, de a Google meg a MS hozzáállását tekintve szerintem egyáltalán nem garantált, hogy ez így fog maradni... Utána meg tényleg lesz kici ócó hegesztett butloder/biosz, 10 junkóért...
-
pengwin
addikt
Én a Dual OS-es gépeket hanyagolnám, mert rendszerfrissítés terén problémás lehet, hogy ügyes kínai gyártók félhivatalosan összehekkelték a két rendszert.
Minőségben nem nagyon van eltérés a Cube, Onda, Teclast, Pipo és Voyo között, csak vannak olyan márkák amik még ismeretlenek európai embernek.
Majd eldöntöd, neked melyik éri meg a legjobban, kell-e 3G, külön töltőcsatlakozó, stb.
2+32 GB alá ne menj, szerintem nem éri meg a spórolást! -
pengwin
addikt
Ha már játszik a kínai rendelés akkor ez sem rossz amit linkeltél, de még érdemes lehet megnézned a Voyo A1 Minit(nagy előnye, hogy külön van töltő és microUSB portja, és már páran vettek belőle innen is), vagy az Onda, esetleg a Teclast hasonló árú modelljeit. Kb. azonos ár és minőség, megbízhatóság jellemzi ezeket a kínai gépeket.
Az Acer 17 ezres felárát sokallom, azért már igazán adhatnának +1GB RAM-ot is... -
pengwin
addikt
válasz
tejeskifly
üzenetére
"lassan piacra dobják a core m-el szerelt olcsó tabokat" - azok a Core M-mel szerelt "olcsó" tabletek még mindig jóval drágábbak lesznek az atomos gépeknél, 400-500$ körül fognak kezdődni a legolcsóbbak, ha jól emlékszem arra amit fentebb linkeltek a többiek.
(#4215) zoltan6
csak rendes win8 alatt ha akarja a gyártó, akkor átállíthatja Yahoo-ra, Google-re, stb., Win8 w/ Bing alatt meg nem nyúlhat hozzá.(#4217) fabicska
Core M-es tablet 60 körül? Hol? Mutasd, légy szíves! -
-
pengwin
addikt
válasz
antibes2000
üzenetére
Mindegyik dokkolón van USB, nem csak a HDD-s verzión.
8.1 és 8.1 with Bing között annyi a különbség, hogy utóbbiban a Bing van beállítva alapértelmezett keresőnek. Egyébként használhatóságban megegyeznek, a keresőt meg átállíthatod.
T100-hoz nem jár toll, többek között azért mert nincs rajta semmi speciális digitizer réteg. -
pengwin
addikt
-
pengwin
addikt
válasz
üzenetére
(#4137) r3dsnake
Tök jó, hogy ezt így tudjátok
... érdekes módon én az elmúlt majdnem 4 évben csak libreoffice-t használtam az egyetemi dolgaim megírásához, 3,5 évig linuxon, az utóbbi pár hónapban win8 alatt, és soha semmilyen problémám nem volt vele!
Beadandóimat, házi dolgozataimat, és most a szakdolgozatomat írtam/írom rajta angolul, és eddig 100%-os megbízhatósággal működik, simán ment vele a formázás MLA-re, APA-re és Chicago-ra is, pedig ezekben aztán minden utolsó hülyeséget meghatároznak a formával kapcsolatban.
Régebbi (2003-as, .doc) Office formátummal tökéletesen kompatibilis, egyrészt egyetemen ezt szeretik, másrészt én úgyis mindent pdf-ben küldök el, mert elegánsabb, és a LibreOffice simán átkonvertál .doc-ot és .odt-t is pdf-be, és nem barmolja szét a formázást...
Szerintem 4 éve is jó, megbízható programcsomag volt, azóta pedig csak jobb lett. De azért tetszik, hogy azok megmondják a tutit, akik életükben legfeljebb egyszer, mondjuk 6-7 éve láttak OO-t...
És ugyanez megy a linux-szal kapcsolatban is, na ott is olyanok okoskodnak, akik még nem láttak egy linux distrót sem az utóbbi 5-6 évben... Romkocsmák félhomályában merengő bölcsészként én tudtam kezelni a linuxot, és nem volt bajom az FOS OS-ekkel, programokkal, szóval annyira mégse szar és használhatatlan. -
pengwin
addikt
válasz
AxBattler
üzenetére
Nem, a 32GB-ból jön le a 8GB-os recovery partíció...
(#4122) zenesz45
Az SST (Small Screen Touch) a gyártók számára 9" alatti tabokra ingyenesen licence-elhető verzió, semmi köze a rendszer milyenségéhez.
A Win8 w/ Bing pedig egy kedvezményesen licence-elhető verzió, amin a Bing az alapértelmezetten beállított kereső (de ezt a lyúzer átállíthatja). -
pengwin
addikt
válasz
envagyok
üzenetére
És itt a megoldás: én Z3740-ről és Z3735F-ről beszéltem, mindkettő képes 2GB RAM-ot kezelni, a tiédben lévő Z3735G pedig max. egyet. Ráadásul én két, 2GB RAM-os készüléket hasonlítottam egymáshoz, és szerintem a RAM meg a háttértár mennyisége-minősége sokkal jobban befolyásolja egy wines tablet sebességét, mint a hangyafasznyi eltérések a különböző Atom SoC-k között.
-
pengwin
addikt
A folio mennyivel rosszabb egy igazi billentyűzetnél? Sokkal.
Én az Asus-t venném: 2 év garancia, (hangyányit) erősebb hardver, jobb üzemidő.
Ha már laptopot is ki akarsz vele váltani akkor nézz rá 110-120 ezer körüli összegért az 500GB-os HDD-s billentyűzetes verzióra (utólag sajnos nem lehet beletenni a HDD-t, csak a nagyobb testvérébe).
T100-ból még hasonló áron kaphatóa notebook.hu-naz első generációs is, rendes MS Office 2013 Home & Studenttel, ha szükséged van rá.Az Acer-nek is van HDD-s verziója, ha jól tudom, de csak 32GB+500GB kiszerelésben. Valamint az Acerből is az első generáció ajánlottabb, ha még hozzá tudsz jutni (kicsit magasabb felbontás, hajszálnyival erősebb hardver, rendes Office 2013).
-
pengwin
addikt
Elvileg a Z3740 két memóriacsatornát kezel, míg a Z3735F csak egyet.
Gyakorlatilag semmi különbség nincs, mert kb. minden Z3740-es tabletbe csak egy 2GB-os RAM modul van, nem pedig 2*1GB-os, így a kétcsatornás memóriaelérés csak papíron létezik. A burst órajelekben pedig minimális az eltérés, szóval a Z3735F csak papíron szenved jelentős hátrányt.(#4076) mrfree75
Igen, pont úgy, mintha asztali PC-re lenne Win8 telepítve.(#4078) AxBattler
"Akkumulátor kapacitás 4700 mAh" - ha ez tényleg igaz, akkor fog menni vagy 4-5 órát. Annyira nem jó vétel folio billentyűzettel, binges Winnel, O365-tel.
Szerintem felhasználói szempontból elég komoly a visszalépés az előző generációs Win8-as tabletekhez képest... SoC-ben, kijelzőben visszalépés (vagy egy helyben toporgás) van, a szoftver licencek meg elég egyértelműen visszalépést mutatnak.
-
pengwin
addikt
válasz
INMOTEP
üzenetére
a Vag-Com ugye VCDS néven is fut, és a Ross-Tech csinálja?
"We recommend at least a 1 GHz Pentium-III (or AMD equivalent) with 256 MB of RAM and Windows XP or newer" - ezt prociban simán túlteljesíti minden Z37xx-es procival szerelt tablet (sőt, szerintem a Z27xx-esek is). Majd valaki, akinek olyan van, megmondja, mennyi szabad RAM van egy 1GB RAM-os tableten.Az Op-comról nem találtam semmi konkrétumot, gondolom a rendszerigénye hasonló lehet a Vag-Coméhoz, viszont elvileg csak Win XP-ig garantált a működése, Vista és 7 alatt elvileg működik, de a win8-as kompatibilitásáról semmit nem találtam. Valószínűleg azért működne.
Nem csak azt kéne letesztelni, hogy elindul-e (nagy valószínűséggel el fog), hanem azt is, hogy a tablet microUSB-jén keresztül tud-e kommunikálni a kocsival.
-
pengwin
addikt
válasz
INMOTEP
üzenetére
Igen, lehet ugyanúgy telepíteni programokat, mint asztali gépen. Meg lehet a Microsoft Store-ból is, mint androidon a Play Store-ból.
Mennyi a rendszerigénye(CPU, RAM) a diagnosztikai programoknak? Így elsőre nem hiszem, hogy túl nagy lenne, lehet, még egy 1GB RAM+16GB tárhelyes tab is elég lenne rá, de egy bármilyen 2GB RAM-os már biztosan megbirkózik vele.
Mennyi pénzt szánnál rá?
1GB RAM-os, 7-8"-os gépek már vannak 30 ezer körül is, de én minimum ajánlanék egy 2GB+32GB-os, (legalább) 8"-ost. -
pengwin
addikt
válasz
üzenetére
Csak a "Yoga kivitel" sokkal masszívabb ennél, arról nem is beszélve, hogy ezen milyen kicsi a billentyűzet, sok a kihasználatlan hely, mivel a képernyő kb. középen van rögzítve.
Szerintem a Dell XPS 12-féle megoldás a legnyerőbb, mondjuk meg is kérik az árát, ugyanezt a hardvert az ember megkapja 2/3-ad áron, Yoga-kivitelben is, pár extra nélkül. -
pengwin
addikt
Dell Venue Pro 11, Lenovo Yoga 2 Pro, Surface 2 Pro.
Egy combosabb Atom SoC (Z3775,Z3795) vagy Bay Trail Pentium(N35xx) kielégítené az igényeidet teljesítményben, és ezekkel az üzemidő is jó lenne. 3rd gen Core i procis gépeket szerintem kerüld el, az azzal szerelt tabletek kb. csak vezetékes használatra(konnektortól konnektorig rohanva) jók.(#4022) hito
Az ilyet hívják szakkifejezéssel MacGyvernek![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
pengwin
addikt
Én meg a HP-ről is rosszakat hallottam garancia terén.
Szerintem sokkal jobban megérné az Asus amit említettem,ugyanilyenjobb felszereltséggel 20 ezerrel olcsóbban is megkapod, és sokkal jobb a billentyűzete (igazi billentyűzet, nem olyan kis vékonyka mint a HP-é).
64GB-os Asus T100, két év garanciával (a HP-re egyet adnak).
Ráadásul a T100-ból kapható olyan is, aminek egy 500GB-os HDD van a billentyűzetében.[link]
Hasonló áron még kapható Acer Aspire Switch 10.Még a Notebook.hu-n is van olyan, ami jobban megéri: [link]. 64 GB tárhely, rendes Office 2013 Home and Student, rendes billentyűzet, kétszer annyi garancia.
Te pénzed, te döntesz, de nem éri meg az a HP. -
pengwin
addikt
Teljesen átlagos Win8-as tablet.
Mondjuk az érdekes, hogy a HP saját honlapján is hülyeségeket írnak a specifikációknál (2*USB 2.0, miközben a képeken látszik, hogy csak 1 van rajta, meg a HP szerint a Z3736F proci kétmagos, a valóságban meg 4)120-ért adnak hozzá billentyűzetet is?
Szükséged van a telefonra? - Ha nem, akkor lehet kapni Asus T100TAM-ot 100 ezerért, rendes (nem folio) billentyűzettel és 64GB tárhellyel, az szerintem jobban megéri. Vagy akár egy Lenovo Miix 2 10 is alkalmas tabletes felhasználásra, és az már 80 ezer körül kapható, igaz billentyűzet nélkül, de ez úgysem számít sokat, ha tényleg csak netezésre használnád. Hardveresen ezek közel azonosak, jó, ha van +/-5-10% eltérés köztük teljesítményben,
Szerintem nem éri meg ennyiért a HP-t venni. -
pengwin
addikt
válasz
MrPetya19
üzenetére
Ha a laptopot akarod kiváltani, vagy nagyon ki tudnád használni a Wacom toll előnyeit, akkor Surface, ha meg csak második gépnek kell, akkor Yoga 2.
Mindkettő jó gép, de azt hiszem csak a Yogára van magyarországi garancia, Surface-t nálunk nem forgalmaznak hivatalosan. -
pengwin
addikt
válasz
MrPetya19
üzenetére
nem egy liga a 2 amikre rákérdeztél.
Yoga 2 10: atom proci, 2GB RAM, alap dolgokra elég (film, zene, office, néhány régebbi vagy store-os játék)
Surface 2 Pro: core i proci, minimum 4GB RAM, Wacom digitizer - alkalmas profi rajzolásra, a teljesítménye jóval nagyobb az Atom prociknál.Más: Valaki nézte a Marvel's Agents of SHIELD-et? Egy nagy Surface reklám volt az egész.

-
pengwin
addikt
válasz
big_zoo
üzenetére
A Z3795-nek magasabb az IGP burst órajele kb. 100MHz-cel, ezzel kb. ki is merültek a különbségek.
A Dell Venue 11 Proba tudtommal nem eMMC van, hanem SSD, de a kettő között napi használatban nem nagyon fogsz különbséget tapasztalni, az eMMC tárhely elérése is hasonlóan rövid idő alatt történik, mint az SSD-é.
Valamint a Venue 11 Pro elvileg üzleti modell, csomó extrával (aktív stylus, cserélhető akksi és WiFi-modul, opcionális mobilnet és akksis vagy slim billentyűzet), szóval a minőségének is illene kicsit magasabb színvonalat megütnie, mint a konzumer gépeknek.A refurbishedről csak annyit, hogy pl. a Lenovo valószínűleg újként adja el a refurbished cuccokat, legalábbis itt Magyarországon. Miix 2 10-zel és 2 8-cal is voltak ilyen problémák, hogy rengeteg hibás darab került értékesítésre újként, akciósan (valószínűleg ezért voltak leakciózva).
-
pengwin
addikt
válasz
tejeskifly
üzenetére
Olvass vissza, elég sokan vettek innen is Voyot, rosszat nem nagyon írtak róla.
Nálunk egy 11,6"-os androidos Voyo A15 van a családban, az is egy nagyon masszív gép, gördülékenyen teszi a dolgát, pedig volt már balesete.![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Az A1 mininél tényleg rokonszenves a hozzá való BT billentyűzetes tok, a külön HDMI, microUSB és töltőcsatlakozó. -
pengwin
addikt
válasz
tejeskifly
üzenetére
Még ne telepíts rá Win10 preview-t, ha használni is akarod!
Meg normál Win8 vagy 8.1 telepítés előtt mentsd el a telepített rendszerről a drivereket (vagy próbáld meg a gyártó weboldaláról letölteni őket).
Mindenféleképpen legyenek meg a drivereid még a telepítés megkezdése előtt, mert különben kb. semmi sem fog működni a tableten! (érintőképernyő, BT, stb.) -
pengwin
addikt
válasz
Vegitaa
üzenetére
A Windows RT vírusmentes (nem éri meg vírust írni rá), az alap dolgokat szépen, gördülékenyen megcsinálja, csak ha valami pluszt akarsz vele csinálni, akkor szembesülsz vele, hogy nincsenek hozzá appok a Store-ban (vagy csak gyenge minőségűek vannak). Asztali programokat egyáltalán nem tud futtatni. Frissíthetőségéről nem tudok biztosat, de pont a Win10-zel érkező univerzális Store-os appok javíthatnának a használhatóságán, szóval szerintem gáz lenne, ha nem lehetne frissíteni.
Az Atom SoC-k meg CPU-ban egyáltalán nem rosszak, inkább az IGP-jük a gyenge pont. Bár szerintem amire nem elég, az már nem feltétlen ésszerű felhasználási mód egy ilyen TDP-jű lapkának.
Milyen áron jutnál hozzá a Lumia 2520-hoz?
USA Microsoft Store-ban láttam már olyan áron, amennyiért még a rendszer korlátaival együtt is jó vétel. -
pengwin
addikt
válasz
Vegitaa
üzenetére
Asus T100TAM? 100 ezer körül, 64GB eMMC-vel, billentyűzettel.
Miix 2 10 80 ezer körül, de ehhez nem jár billentyűzet és sokunknak volt vele problémája (hangszórók, BT, nem vett fel töltést). Egyébként nagyon szép az FHD kijelzője, csak nem mindig praktikus 10"-on.
(Ha nem igényled a bill.zetet akkor én inkább azt a Thinkpad Tablet 2-t nézegetném a helyedben.)
A Thinkpad amit linkeltek még előző generációs Atom processzoros, amire neked kell, arra az is elég, de ne akarj vele kiváltani egy asztali gépet! -
pengwin
addikt
-
pengwin
addikt
válasz
zoltan6
üzenetére
Csak az nem lehet 150Mbps... ha 3G-s akkor 42 a maximum, vagyis ha a WiFi-re értik a 150-et, akkor az meg felesleges, mivel a mobilnet úgysem tud annyit.
(#3891) cidalain
Szerintem ilyen microUSB-re köthető 3*USB-s hub csak akkor működne, ha kapna áramot másik forrásból. -
pengwin
addikt
válasz
Avicularia
üzenetére
Mondjuk még így is nagyon jó vétel. Remélem ilyesmi akciók majd a Pro 3-ra is lesznek egy év múlva, mert az sokkal jobb gépnek tűnik, mint a Pro 2.
(#3872) tjb007:
Köszi szépen a választ!
-
pengwin
addikt
válasz
Avicularia
üzenetére
Bocsi, kicsit be van rozsdásodva a svéd nyelvtudásom (és szerintem nem én vagyok az egyetlen)...

Ők szállítanak ki Magyarországra?
A svédországi garancia honosítható?
A Touch Covert adják hozzá? (mert a képen szerepel, és magában az sem két fillér) -
pengwin
addikt
válasz
han_lev
üzenetére
kicsit drágábban kapható ugyanebből Win8.1-es verzió is (meg azt hiszem van belőle dual bootos is).
Igaz mindkét verziónak csak 32GB tárhelye van.
Én nem fogom azt mondani, hogy vedd a droidosat és majd tesszel rá Win-t, mert úgyis warez lenne, nem működne rendesen (meg a driverekkel is szenvedhetnél, kínai gyártók nem nagyon teszik őket elérhetővé.)
Új hozzászólás Aktív témák
- Megyünk a CES-re! Mi várható?
- Cseresznyepiros és mokka barna Redmi Note 15-ök az újévre
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Gyúrósok ide!
- OLED TV topic
- Sorozatok
- Megtartotta Európában a 7500 mAh-t az Oppo
- NFL és amerikai futball topik - Spoiler veszély!
- Energiaital topic
- További aktív témák...
- Újszerű, makulátlan Galaxy TAB 10 ULTRA 14.6" 12 GB/256 GB WiFi holdszürke AZONNALI CSEREGARANCIÁVAL
- Ipad Pro 12.9" M2 (6.gen) + Pencil 2.gen. újszerű állapotú
- iPad 11 128GB Wifi Kék Hibátlan/2026.12.21.Apple Gar./Akku 100%/p4661
- iPad Air 13" M3 128GB Karcmentes Purple/2028.05.13.Gar./Akku 100%/p4641
- Lenovo Yoga Smart tab 10.1"-es tablet eladó
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max/
- VICC ÁR! Dell Precision 7530 - Xeon E2186M (i9-8950HK++) / 32GB RAM 512GB SSD Quadro P2000
- 175 - Lenovo Legion Pro 7 (16IAX10H) - Intel Core U9 275HX, RTX 5070Ti (ELKELT)
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H510M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 9060 XT 16GB Zalman S2 TG FSP 700W
- Thermalright Assassin X 120 V2
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Odáig már nem jut el a "szagértő" úr, hogy valószínűleg az egycsatornás 1GB RAM a szűk keresztmetszet a gép hardverében.

És ugyanez megy a linux-szal kapcsolatban is, na ott is olyanok okoskodnak, akik még nem láttak egy linux distrót sem az utóbbi 5-6 évben... Romkocsmák félhomályában merengő bölcsészként én tudtam kezelni a linuxot, és nem volt bajom az FOS OS-ekkel, programokkal, szóval annyira mégse szar és használhatatlan.