- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Eztis_Aztis: Hogyan tovább....
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Szólánc.
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 1 – rizseshús másképp
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- stefi68: AnySoft Keyboard (magyarul)
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha – bevezető - igényfelmérés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pirostank
csendes tag
Sziasztok , sos helpre lenne szüksegem, van egy Toshiba Encore-om, a gep azt irja ki ,hogy a szolgaltatasok feldolgozas alatt, 100 % kesz, ne kapcsold ki a gepet. De ennek kb. 3 oraja. Ki lehet valahogy venni az akksit? Mit nem tud bezarni, vagy elinditani? Köszi szepen.
-
NGA
addikt
Ez egy 30e Ft-os Lark:
[Miracast]Teljesen hibátlan a képernyő tükrözés. Szerintem balfasz volt aki a másikat csinálta.
-
laceb
tag
Sziasztok!
Iconia W4-820
Logout teszt idézet:
"Valamint szintén érdekes hogy nem lehet normálisan klónozni a képet, mert a TV-n csak középen jelenik meg a kép kicsiben. Nem méretezi a széleihez hanem az 1280x800-as felbontásban jelenik meg (konkrétan annyi pixelen)."Ez gondolom a Windows 8.1 hiányossága
Én projektorra kötném átalakítóval.Kérdésem,hogy milyen lenne a kép?Széléhez méretezné?
A projektor:1024x768
De a másik osztályteremben1920x1080A tabletnek a képaránya ráadásul 16:10,ez okozna gondot?
-
Greenbook
tag
Tisztelt Fórumtársak!
Némi segítséget kérnék vásárlás előtt.
A "követelmények" a tablethez:
Kijelző: 9"-10"
Új terméket legyen.
Beszerzés: Magyarország, számlával
Használat: Irodai alkalmazások, internet
Jó akku üzemidő.
A rászánt összeg feleljen meg az ár/érték arány viszonylatban, csak a "név" miatt ne legyen feláras.
Processzor és memória tekintetében gondolom a gördülékeny rendszer futtatás nem túl nagy elvárás.Köszönettel az ötletelésért!
-
mrhitoshi
veterán
Van valakinek infója arról hogyan muzsikál az új MS böngésző, a spartan ?
-
toldy
őstag
Sziasztok.
Van tapasztalat miix 3 8ról. Túl sok tapasztalatot nem találok, álatlános tartalom fogyasztásra kellene, meg majd win10 ökoszisztémához. -
mcs
veterán
Sziasztok!
A Lark Ultimate 8i mennyire használható cucc? Elgondolkodtam rajta, ugyanis szívesen játszanék régebbi Windowsos játékokkal is, ha éppen nem vagyok a pc-nél.
-
Sittes86
csendes tag
Miközben itt próbáltam drivereket szerezni a Modecom FreeTAB 8010-hez, felvettem a kapcsolatot a forgalmazóval...
A forgalmazó azonnal átirányított a Modecom szervizelésével foglalkozó Fixdirect Kft.-hez.Email-re nem reagáltak, felhívtam Őket.
Nagy nehezen, 2. nap végre sikerült beszélnem velük, akkor közölték, hogy a Modecommal foglalkozó kolléga keddig (máig 03,31.) szabadságon van, hívjam Őket újra...Hívtam...
A Modecom-os kolléga éppen nagyon telefonál, próbáljam később...
...
Végre sikerült beszélnem vele, azt mondta, ezzel kapcsolatban először a forgalmazóval beszéljek, mert Ők nincsenek kapcsolatban sem a forgalmazóval, sem a Microsoft-tal...
Mondtam neki, hogy, a forgalmazó irányított hozzájuk, közölte, hogy ez a szokásuk, "lepattintják" az ügyfelet a szervízhez...
Kérte, hogy vigyem be a készüléket, felveszik a kapcsolatot a forgalmazóval és a Microsoft-tal és majd talán lesz valami, mert ezzel kapcsolatban nekik NINCS TAPASZTALATUK...
A küldött emailemmel persze nem találkozott....
Jelenleg úgy állunk, hogy újra elküldtem nekik az emailt, a készüléket nem vittem be, mert amíg Ők felveszik a kapcsolatot az illetékesekkel, addig itthon is pihenhet a használhatatlan TAB, kb. 2-3 nap múlva jelentkeznek, hogy mit sikerült intézni...
Ne vegyetek Modecom-ot....
Support=0 -
gery2123
őstag
600 dodó 128 gb-s 4gb. Nagyon jó ár érte, még akkor is ha itthon lesz 180 k. Ha emberi fogyasztásra lemegy az ára, akkor lehet meglesz a t420 utódja majd. Mondjuk a linuxot nem szívesen hagyom ott
a miix 2 8" is azért adtam el, mert valahogy a win nem az én világom már, plusz a 8" kicsi. Sajnos egy 10" mindenképp kell, ahhoz, hogy kényelmesen dolgozzak is, ne csak szórakozzak. Mondjuk ha lett volna hdmi a lenovon.....
-
Воланд
titán
-
Akron99
aktív tag
A prediktív szókiegészítés nekem is nagyon hiányzik.
Fura, hogy nem lehet a szótárat szerkeszteni.
De az angol szókiegészítés megoldása sem nagyon tetszik.Egyszer kérdeztem már a Touchpalról (#2071) ami kivitelezésben jobban eltalált, mint a gyári, csak sajnos nem kiforrott és sajnos nincs magyar kiosztás sem hozzá.
-
törölt tag
Sziasztok,
Ti megvennétek a Radium.hu-tól ezt a tabletet?
http://www.radium.hu/legjobb-ajanlatok/asus-transformer-book-t100ta-0001.html -
zoltan6
addikt
válasz
Gregorg #5260 üzenetére
kicsivel drágább,viszont 11,6'-os,2gb/64gb 3g-s.
CUBE iWork 11 Windows 8.1 Tablet PC Intel Z3735F Quad Core 3G 11.6 inch 1920*1080 2GB RAM 64GB ROM
van hozzá egy 40 dolláros kuponom ami a mai napig jó,így 240$,ingyen postával.(kb 69000ft)
40$ Coupon: DMCUBE
Valid time: Mar.28th-Mar.30th -
Kata88
újonc
Valaki nem járt így esetleg?
Van egy Lark Ultimate Win 8.1-es tabletem. Kevés volt a hely, ezért gondoltuk, hogy lementjük a recoveryt és letöröljük. Meg is csináltuk a mentést róla pendrive-on van, letöröltük azt a particiót, amin a recovery volt, összevontuk a C meghajtóval..és újra kellett indítani, azóta sajnos nem indul el a rendszer csak egy kék képernyő jön fel, hogy helyreállításra van szükség. A ctrl + esc-cel be tudunk lépni egy boot-menu szerűségbe, de ez sajnos nem az, amit láttunk az interneten, mint a win 8.1 boot menuje.
Pendrive-ról sem tudjuk elindítani, már mindennel próbálkozunk.
Esetleg nem találkozott valaki ilyennel? valami ötlet?Képeket is mellékelek, hogy mit tudunk elérni.
Nagyon szépen köszönöm!
Update:
A vége Tesco-ba visszavitel lett (garanciális volt még), onnan 4 hét után jött a telefon, hogy nem tudnak vele csinálni semmit a szervizben, visszakaptam az árát. -
tajner10
tag
Ha választhatnátok mi kéne jobban egy ps vita vagy egy windows tablet 70k-értékben.
-
premete
veterán
Mi a zavaró abban, ha belekattintasz egy szövegdobozba, mert bele akarsz írni, és felugrik a billentyűzet, nem kell bemenni a beállításokba, kiválasztani a billentyűzetet, és elindítani?
Nekem nem zavaró, ha mondjuk be akarom írni a windows kulcsot, és van mivel.
Ma kipróbáltam a windows 10 041-et, beleraktam előre a gyári drivereimet, hátha lesz mobilnet-nem lett, ráadásul amint visszatettem a 8.1-et, megint felrakta az összes windows szemetet, amit már kb. ötször kitöröltem, mint Nasdaq index, usa foci, zsidó ünnepek, stb.amcsi xarok... -
NGA
addikt
Akinek Lark i8-a van, azokhoz: Nektek is baromira halk a Skype mikrofonja? Csak a Skype, ha feveszem a hangrögzítővel, az elég hangos, de ha beszélek valakivel skype-on, az alig hallja, mit beszélek
-
Gabis
őstag
Sziasztok,
nagyon tetszik ez az Asus T200-as de vajon a 32GB-os eMMC-n a Win10 is el fog férni?
Már az eddig olvasottak alapján is necces a Win8.1-el a megmaradt hely... -
10-es windowsos tabletből mi most az ajánlott, ami 3G-s, itthon elérhető és van hozzá hard case?
-
NGA
addikt
-
BRIKLY
veterán
Van ezen a Lark 8i-n valami reset lehetőség? Letettem készenlétbe, azóta nem csinál semmit.. hiába nyomkodom akárhogy a power gombot,hiába teszem töltőre,akkor se csinál semmit. (led persze világít töltőn)
-
tjb007
nagyúr
válasz
Damwise #5239 üzenetére
Magát a DirectX-et nem kell felrakni, mivel a rendszer szerves része, viszont léteznek olyan alkalmazások/játékok, amik futtatásához DirectX 9 szükséges, ekkor kapod ezt az d3dx9_35.dll fájl hiányzik hibaüzenetet. Ilyenkor annyi a teendő, hogy letöltöd ezt és feltelepíted. Ez után már menni kell.
-
pengwin
addikt
válasz
Damwise #5239 üzenetére
Igen, rendes PC-s játékhoz fel kell tenni.
A játék rendszerigényei között nézd meg, melyik DX-et szabták meg minimum követelménynek, és azt, vagy újabbat telepíts.(#5241) NGA
Jesus, Mary, and Joseph Stalin! Ez a te aláírásod... ez melyik aranyszájú bölcs nyelvéről gördült le? -
NGA
addikt
válasz
zoltan6 #5221 üzenetére
Az a baj, hogy a Telemax a hibás alkatrészt havonta egyszer rendeli meg a Lenovo-tól, ezzel akar spórolni. Azaz ha te akkor adod be, amikor már elment a rendelés, akkor minimum 1 hónap, mire megjön az alkatrész. Ezután amikor sorra kerül a készülék, akkor kezdik megjavítani. Ha szerencsés vagy, akkor hamarabb, ha nem, akkor megszívtad.
-
Damwise
csendes tag
Wines tabletre is fel kell rakni a directx-et ha rendes pc-s játékot akarok futtatni rajta? Mert egy d3x***.dll fájlt hiányol indításnál. Ha igen, melyiket? Van erre külön, vagy melyik verziót?
-
pengwin
addikt
válasz
premete #5237 üzenetére
Az én Dellem is külföldről van, garanciával, mert ott kb. 40%-kal olcsóbban be tudtuk szerezni...
És hát igen... a DV11P-nál tényleg csak a Surface 3 jobb, mondjuk nekem előbbi sokkal szimpatikusabb.
A HVG-t meg el is felejtettem, olyan rég kitöröltem az RSS-ek közül...szenzációhajhász, manipulatív, szemét az istipikus magyar hírportál az is. -
premete
veterán
válasz
pengwin #5235 üzenetére
Persze, hogy kintről szerzi be, minek adjon érte 200 ezret itthon, ha kintről a feléből megvan, tokostól, ceruzástól, billentyűzetestől, ráadásul 3 év garival, mint az enyém.
Egyébként mértékadó tesztek alapján csak a Surface 3-at hozzák ki a Dell Venue-nél jobbnak.
A hvg.hu-nak sem kellene mobileszközökkel foglalkozni, azok sem láttak olyant még közelebbről
A biilentyűzet nem előjövése xar dolog, ebben (is) jobbak a nem windowsos tabletek. -
pengwin
addikt
válasz
Pikkolo^^ #5229 üzenetére
Szerintem ez a cikk csak újabb ékes példája annak, hogy az Indexnek és az Origónak nem kéne technológiával foglalkoznia...
Az Atomot ekézi végig a cikkben, hogy az milyen gyenge...Odáig már nem jut el a "szagértő" úr, hogy valószínűleg az egycsatornás 1GB RAM a szűk keresztmetszet a gép hardverében.
(#5228) premete
Köszi a kiegészítést!
Annyira szokatlan, hogy szóba kerül a Dell... kicsit "egzotikus" márka Mo.-n tabletek terén, ráadásul mivel sok ember, akinek Venue Pro tablete van, külföldről szerzi be, nem mertem ajánlani... nem tudom, mit forgalmaznak Mo.-n is. Pedig nekem is Dellem van...(#5232) premete
Jó ez a billentyűzet, de nekem asztalon sose jön elő magától (ez gondolom feature), és egyszer egy rendszerfrissítés után teljesen elszállt, nem lehetett előhozni sehogy, vissza kellett állítani a frissítés előtti állapotba a gépet. -
C^^
őstag
Sziasztok!
Van egy Lark 8i-m (Tesco-s csoda). Sajnos partíció-áthelyezés közben meghalt kékhalállal. Hogyan tudnám újratelepíteni? Hangerő fel/le + bekapcsológomb nem hozott elő semmit.
SD kártyáról be tud bootolni, vagy vennem kell valami kábelt, amivel pendrive-ot tudok rádugni?Köszi a segítséget!
-
Pikkolo^^
addikt
"A Microsoft megoldása azonban nem elég gyors ahhoz, hogy vakon jegyzeteljünk, mert túl keskenyek a gombok. Olyan virtuális billentyűzet lenne jó, mint amilyen a mobilokon van, amikor az ékezet nélküli betű alól kell előkeresni az ékezeteseket, némi prediktív bevitellel támogatva."
http://index.hu/tech/cellanaplo/2015/03/16/ez_a_tablet_is_jo_lesz_valamire/
Csak én szeretem ezt a billentyűzetet? Sokkal jobb, mint a másik 2 rendszeren lévő. Az ékezetes betűk megléte és a kurzor gombok nagyon jó dolgok.
-
premete
veterán
Nekem egy 2 GB-os, 64 GB tárhellyel, windows 8.1-es van, az elég gyors a napi használatban. Ilyen 1/16-ost nem mernék megvenni azért.
Volt windows-os telefonom, nekem nem jött be, nem tűnt gyorsabbnak, mint az android, csak tele kötöttségekkel.@pengwin: Ne felejtsd ki a Dellt se, azokban is van 3G/mobilnet, ráadásul nem is gagyi 21 mbites, mint pl. a lenovo Miixben, hanem 42 mbites, ugyanaz a modem, mint a Dell üzleti laptopjaiban.
-
naja
aktív tag
válasz
pengwin #5225 üzenetére
Köszi szépen!
Androidról szeretnék elváltani Win-re.
Bosszantóak a lagok, meg hogy ébredés után jó darabig nem használható, mert szinkronizál, meg a fene tudja mi minden történik még. Jelenleg egy ASUS Memopad HD 10-esünk van. Azt hittem az milyen jó lesz, de hatalmas csalódás annyi pénzért.Annál kellene jobbnak lenni.
Azt olvastam a telefonok kapcsán, hogy a Windosos vasak kisebb teljesítménnyel is jobban futnak. De ami lényegesebb, hogy akadás mentesen. Ez igaz?
-
pengwin
addikt
válasz
motrola #5224 üzenetére
Miért ne tudna HD-t? 720 vagy 800p-s kijelzője van...
(#5223) naja
Ez a Modecom pont annyira lenne elég, mint amire neked kéne. De ilyen igényekre lehet felesleges egy wintab, mondjuk androidos vonalon se kapod meg a 3G-t és a 8"-t sokkal olcsóbban, max. 5-8 ezer HUF a különbség.
3G-s / mobilnetes wintab nem sok van, Prestigiónak talán van, meg a Lenovónak, de azok drágábbak is. -
naja
aktív tag
Sziasztok!
A MODECOM FreeTAB 8010 mennyire használható tablet?
Netezésre, olvasásra, emailekre és néha facebookra kellene. Tudjon HD felbontást és 3G-t.Ha netán ez nem jó, akkor mit ajánlanátok?
Köszi előre is!
-
premete
veterán
válasz
zoltan6 #5221 üzenetére
Ezek közül a legtöbbet amúgy sem venném meg, de a telemax eleve kizáró ok.
Egyébként az LG-nek van saját szervize, én oda szoktam vinni a cuccaikat, ennek alapján feltételezem, hogy a lista kamu.
Ez épp olyan, mint a Microsoft nem támogatja az xp-t hivatalosan, de nagyobb cégeknek támogatja sutyiban. -
-
zoltan6
addikt
válasz
Bogyó bá' #5213 üzenetére
nekem pont fordítva volt,az edigitaloson volt hangszóró csere,a szalagkábelt magam javitottam,azt a készüléket eladtam egy ismerősömnek,mai napig megelégedéssel hiba nélkül használja.
én pedig már 5 hónapja használom a telekomost mindenféle hiba nélkül.
ez hülye felfogás hogy többet lenovo.t soha,bele kell olvasni az asus topikba,ott is ugyanúgy vannak hibás darabok,mint bármelyik más gyártónál. -
Bogyó bá'
nagyúr
Bocsánat, csak a pontosság kedvéért: nagyon sok hibás volt a T-nél fillérekért árusított 3G-s változat példányai között (szerk: valószínűleg refurb volt az összes). A "bolti" sokkal szerencsésebb sorozat volt, viszont drágább. A mai napig döccenés és bárminemű szerviz nélkül használom az edigitalos, 7 hónapos Miix2-met, bár én 80k-t fizettem érte 3G nélkül, miközben a T-nél a 3G-s volt 51k.
-
tajner10
tag
Ha újonna vennék lenovo miix2 8-at akkor mekkora az esélye annak hogy hibás lesz,milyen hibái lehetnek?
-
pengwin
addikt
válasz
LógaGéza #5198 üzenetére
"Alap irodai dolgokra" - vagyis gondolom kéne hozzá billentyűzet is. 2GB RAM, 32GB tárhely alá nem szabad adni!
Használható 8"-os gépet újonnan kaphatsz 40-60 ezer között, és veszel hozzá még pár ezerért egy bluetooth-os billentyűzetet vagy billentyűzetes tokot.
10"-osban 100-110 ezerért kapni olyan új, márkás (Asus, HP) darabokat, amiknek van billentyűzetes dokkolója, ezek közül én az Asus-okat nézném, kétszer annyi garanciát vállalnak, mint a konkurencia többsége. Ha nem szempont a márka, akkor 80 ezer körül kapni pl. 10"-os Prestigio Visconte 3-at, billentyűzettel együtt.(#5205) dev200
Ha jól tudom az Atom SoC-s tabletekben ugyanaz a rádiós modul felel BT-ért és WiFi-ért is, szóval lehet, hogy összeakad a két szabvány...
Tudom unalmas, de driver újratelepít...(#5206) LógaGéza
Lenovo Miixekkel nagyon sok probléma volt... az új darabokkal is. Én ha tehetném, akkor elkerülném ezeket. -
dev200
csendes tag
Sziasztok!
A héten beszereztem egy rapoo bloutooth-os billentyűzetet egy chuwi vi8-as tablethez. Azonban párosítás után a net sebessége jelentűsen lelassult. (20Mb/s a csomag és 0.22Mb/s-mal jön most) Biztonság kedvéért rámértem gyorsan laptoppal is wifin és ott hozta a 20Mb/s-ot.
Létezik, hogy valahogy a két szabvány ennyire összeakadjon?
Ha valaki találkozott már ilyen problémával és sikerült megoldania, és ez meg is osztaná nagyon hálás lennék érte!
Köszi
-
LógaGéza
veterán
Köszönöm a választ
Aprón van egy Surface RT 64GB-os változat amivel szemezek. Tudom nem mai gyerek, de mennyire jó ez itthoni viszonylatban? Mivel munkára kéne, mindenképp valami megbízhatóbb készülék kellene, habár nincs kizárva a külföldi rendelés se, bár azok megbízhatósága szerintem kétségesebb...
Új hozzászólás Aktív témák
- HP EliteBook 840 G7 i5-10210U 16GB 256GB 1 év garancia
- Samsung Galaxy S23 Ultra / 8RAM 256GB / Gyárifüggetlen / 12 Hó Garancia
- Samsung Galaxy A53 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Lenovo Tab P12 / Wi-fi / 8/128GB / 12Hó Garancia
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG G16 (2025) G615LR 16 - Ultra 9 275HX 32GB DDR5 1TB SSD RTX 5070Ti 12GB WIN11
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest