- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- GoodSpeed: Samsung 980 PRO 1TB M.2 (MZ-V8P1T0BW) vs Samsung 990 PRO 2TB M.2 (MZ-V9P2T0BW)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Gurulunk, WAZE?!
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- ldave: New Game Blitz - 2025
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
-
LOGOUT
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Cs1csó
titán
válasz
core i7 #76196 üzenetére
Az MCT-t nem fogják elsietni, emlékszem az őszi frissítés hivatalos megjelenésének napján sem tudtam még olyan MCT-t letölteni ami a friss verziót szedte volna le. Direkt nem frissítik és valószínűleg a gépek csak kis részénél fog az upgrade üzenet megjelenni. Egyszerűen nem akarják leterhelni a kapacitásaikat.
-
core i7
addikt
Sziasztok Skacok még akkor jönni fog MC tool-ra frisebb verzió az 1803 buildhoz vagy ez már a végleges csak hivatalosan 10-én jelentik be?
-
Istvan33
újonc
Sziasztok. Mai nap Windows frissítési segédre kattintottam az asztalon ( Win10 64bit), és olyat csinált, amit még sosem láttam... A D: meghajtómról (500gb), 2 mappa kivételével mindent eltüntetett (letörölt). Találkozott már valaki ilyennel?
-
TIT
veterán
Sziasztok!
Társítottam a licencet a fiókommal ha alaplapot cserélek ne vesszen el,de így meg 2 fiókom lett és mindig jelszót kér,előtte meg nem.
Nem tudom törölni egyik fiókot se.
Ha rámegyek a fiókomra böngészőből akkor ott az asztali mellett a laptop is,akkor nem kell laptoppal is eljátszani ezt a társítást ugye? -
Cs1csó
titán
válasz
janakbacsi #76177 üzenetére
Nem az jelenleg a "legstabilabb" 2 héten belül jön a hivatalos útvonalakon elérhető frissebb stabil majd azzal is tegyél egy próbát.
A 1709-es vagy fél éve kint van azzal mennie kellene.
-
tpeter77
addikt
Gépház / Fiókok / Az Ön adatai
részben látszik a gmail-es címem, ezt szeretném törölni és visszatérni a normál helyi fiókhoz.továbbá a
Gépház / Fiókok / Levelezési és alkalmazásfiókok / Más alkalmazások által használt fiókok
itt látszik kettő emailcím, az egyiket, a sajátomét el tudom távolítani, de azt az emailcímet hogyan lehet, ami az "Ön adatai" részben is látszik?Sajnos bejelentkeztem vele, és ezzel elcsesződött egy csomó beállítás, szeretnék visszatérni a normál fiókomhoz.
Hogyan lehetséges? -
Laraxior
titán
Mit es hol kellene nezelodnom ha a firefox bongeszoben nem akar bejonni par oldal? Koztuk a pH! Sem, de az eset, nod32 oldala sem....es mar a VPN-t sem engedi elinditani, pedig az bongeszo fuggetlen.
Nem telepitettem semmit, a win is csak par napos.
Borzaszto ez az automatizmus.
En probalom tartani azbztemet, meg oke hogy haladni kell a korral...de ennyire. -
vlevi
nagyúr
Hát, amíg egész nap elmegy a PCars2, meg a Doom, és hasonlók, 4K felbontásban, addig én békén hagyom a videó drivert. És még akkor sem biztos, hogy megoldódna a dolog. Sőt, szerintem nem. Vannak nálam "szerencsésebbek", akiknek csak úgy, egymonitoros rendszarban nem megy a startmenü, az értesítések, stb..., frissen újratelepített géppel.
-
TRob1
veterán
válasz
pataslogeza #76180 üzenetére
Esetleg valami általad telepített "védelmi" szoftver?
-
pataslogeza
aktív tag
Sziasztok.
Van egy régebbi laptopom (dell inspiron 1720), core2duo processzor, 3gb ram, integrált intel video, win10.
A gond vele, hogy az utolsó win10 frissítés (.309 build) mindig leáll hibával és visszaáll a korábbi build-re.
Ugyanez a hiba két másik hasonló laptoppal, mindegyikben core2duo cpu intel gpu és a hozzájuk való chipset van.
Valami gond frissítéssel lehet, mivel 3 hasonló felépítésű laptopon is ugyanaz a hiba, de nem tudom mi.
Mi lehet a hiba, és mi a megoldás? -
King Unique
titán
válasz
Frawly #76159 üzenetére
Már egyes korábbi leírásokban is volt szó ilyen megoldásról. Ha jelen esetben működik rendesen, akkor OK. Viszont attól még ez így kissé szokatlan megvalósítás, inkább amolyan tákolásos módszer. Illetve attól, hogy ilyen virtuális gépes megoldással lehet trükközni, éles környezetben natívan továbbra sem fog menni USB-s tárolóeszközre a közvetlen telepítés. Ha nincsen Linuxra kifejezetten WTG-hez való natív program, akkor másik opció lehetett volna pl. egy WinPE rendszer futtatása pendrive-ról, majd azzal megoldani. Vannak nem hivatalos kiadás formájában ilyen spéci rendszerek, amelyeknél elindítható pl. egy Rufus, vagy némelyik már eleve tartalmazza sok egyéb más beépített szoftver mellett.
Az meg, hogy a Windows 10-es virtuális gépen nem sikerült megoldani a korábban említett programokkal, az nagy valószínűséggel a virtuális környezet miatt lehet. Aztán, hogy most csak beállítás kérdése, vagy alapból pl. a virtualizációs szoftver hibája, az már más dolog. De éles környezetben, egy natívan telepített Windows 10-nél minden bizonnyal simán működött volna. Nekem is van számos ASMedia vezérlős USB-s tárolóeszközöm és mindet kezeli gond nélkül a rendszer. A Rufus alapértelmezetten (biztonsági okokból) egyébként valóban csak a cserélhető lemezeket listázza ki, de külön bejelöléssel, vagy Alt+F billentyűkombinációval már a helyi lemezként kezelt USB HDD / SSD meghajtókat is.
-
-
Nemo1001
aktív tag
válasz
A.M.D. #76169 üzenetére
ezeket próbáld meg
n system event viewer, I started getting error Event ID: 10016 after upgrading to Win8.1 on October 17, 2013. The system event viewer on my Dell XPS One 2710 was error free prior to upgrading from Win8 to Win8.1.The machine-default permission settings do not grant Local Activation permission for the COM Server application with CLSID {C2F03A33-21F5-47FA-B4BB-156362A2F239} and APPID
{316CDED5-E4AE-4B15-9113-7055D84DCC97} to the user NT AUTHORITY\LOCAL SERVICE SID (S-1-5-19) from address LocalHost (Using LRPC) running in the application container Unavailable SID (Unavailable). This security permission can be modified using the Component Services administrative tool.For me, the solution was provided by Greg310 in Dulwichdik's link as follows:
1. Open Regedit
2. Go to HKEY_Classes_Root\CLSID\{C2F03A33-21F5-47FA-B4BB-156362A2F239}
3. Right click on it then select permissions
4. Click Advance and change the owner to Administrators group. Also click the box that will appear below the owner line. ("Replace owner ...")
5. Apply full control6. Go to HKEY_LocalMachine\Software\Classes\AppID\{316CDED5-E4AE-4B15-9113-7055D84DCC97}
7. Right click on it then select permission
8. Click Advance and change the owner to Administrators group
9. Click the box that will appear below the owner line
10. Click Apply and grant full control to the Administrators group -
Keresés a Windowsban nem működik, indexelés be van kapcsolva. Ötlet?
-
Geth
veterán
válasz
tordaitibi #76171 üzenetére
EFI-ben ilyen beállításokat keress, és így legyenek beállítva, ha megtalálod őket:
XHCI Mode: Auto
XHCI Hand-off: Disabled
EHCI Hand-off: Disabled(#76170) vlevi: Nálad lesz valami, mert itt még mindig rendben
DDU, legfrissebb driver volt már? (Ha többféle GPU van, akkor egy menetben is lehet DDU-val mindkettőt darálni). -
válasz
svgyula #76162 üzenetére
Ez egy mini pc, 2 usb2 es 4darab usb3 csatlakozoval ugyhogy 101% hogy tudja.
Es csixy, megnezem este a biosba mit lehet allitgatni.
Egyebkent azt is probaltam hogy a hubba dugtam a billentyuzetet, es inditasnal a del gombra reagalt, bejott a bios es tudtam benne rendesen navigalni, ergo a bios felismeri.Lehet tenyleg garancia lesz belole, de a nyakam ra hogy ha beviszem barhova es bedugjak barmilyen gepbe/laptopba, ott mukodni fog.
-
vlevi
nagyúr
És megint. TV-n történő játék után, visszatérve a tisztán monitoros üzemmódra, nincs start menü, nincs értesítési központ. Ráadásul, (szerintem ilyenkor a teljes UWP keretrendszer döglik meg), nincs Win+P menü sem, nehogy váltogatni tudjak...
Tudom, menjek be a gépházba, és a montirobeállításoknál állítsam át. De bammeg, mi lenne, ha valami 10-ből 10x úgy működne, ahogy kell, nem csak 10-ből 6x???? -
A.M.D.
csendes tag
Sziasztok!
Szeretnék egy kis segítséget kérni, hátha valaki már látott ilyet.
Kb 3 hónapja a Win 10 random kifagy, de úgy hogy csak megáll a kép, és nem reagál semmire csak a reset-re.DCOM Hibát ír ki minden kifagyásnál, és nem tudom már hogy mi lehet a gond.
Driverek rendbe, a winből már 4 féle pédányt raktam fel. Azelőtt nem volt ilyen gond.
Tudna valaki erre valami okosat?
-
Cs1csó
titán
válasz
janakbacsi #76167 üzenetére
Ez melyik windows 10-es verzió? A 1709-es vagy már a tavaszi 1803-as? Nálam örök favorit az újratelepítés, gyaluld, ha van a saját eltávolítójával majd telepítsd újra, Hátha megjavul. Nem a windows-t hanem csak az F-secure-t.
-
tpeter77
addikt
sziasztok,
Csak nem jó ez így...
Két MS fiókunk van, eddig egyik sem volt használva, mindkét profil lokális volt.
Tegnap bejelentkeztem a gyerek profiljába a MS-fiókjával, a sajátomba az enyémmel.
A gyerek profilja alól játszottunk eddig, a játék elején megkérdezte a gép, milyen emailcímmel kötöm össze, és a sajátomat adta meg.
De most, a CSR Racing a gyerek fiókjához tartozó emailcímet viszi be automatikusan, így minden le van nullázva
Hogy lehet eltávolítani a MS-fiókot, és megadni a sajátomat?Vagy az is megoldás lehet, ha rábírjuk a játékot, hogy ne a gyerek, hanem az én fiókomhoz tartozó jelszót kérje be, mert 1 hónapnyi játékidőt dobtam a kukába...
-
törölt tag
válasz
janakbacsi #76163 üzenetére
F-Secure-nál érdeklődnék, feltételezem "Emailek vizsgálata" modulja hagyományos Outlookba akar beépülni, Win10 alatt az alapértelmezett sandboxolt UWP Mail/Posta appba nem fog tudni 3rd party kiegészítőt rakni. Nem Win10 probléma ez.
-
válasz
tordaitibi #76160 üzenetére
Szerintem is a BIOSban van elásva a méregfoga. Nekem sony vaioval volt olyan , hogy addig nem működött windowsban a wifi , amíg linuxban rfkill segítségével be nem kapcsoltam.
-
svgyula
addikt
válasz
Szia! A BIOS-ban hogy van beállítva az USB? Az alaplap biztosan tudja az USB3 kezelést?
-
Sub-ZeRo
nagyúr
válasz
Gariztatnám...
-
-
Frawly
veterán
válasz
Frawly #76094 üzenetére
Végül nem sikerült Win to Go-t csinálni, de nem a módszer hibája. Ugyebár Linux van csak a gépen, azon nem lehet Win to Go-t fabrikálni. Feltettem QEMU KVM-be a Win10-et. Aztán próbálkoztam Rufus-szal. Viszont nem látta az USB-re kötött SSD-t, USB hard disk opció bekapcsolásával sem, utána sem, hogy a KVM-mel átadtam a fizikai USB eszköz kezelését. Az átadott USB eszköz egyébként meg is jelent guest Win10 alatt, tehát működött a passthrough, mivel a proci támogatja nem csak a VT-x-et, de a VT-d-t is. Valahogy a SATA-USB átalakító nem akart működni, amin az SSD lóg, pedig a Win10 tartalmazza a driverét (ASM1153), mégis csak valami felkiáltójeles USB Mass Storage-ként ismerte fel, nem lehetett erről lebeszélni a netről letöltött driverrel sem. Ugyanezen ok miatt a WinToUSB-s megoldás sem működött volna.
Na, de én se voltam rest, átvertem a telepítőt. Fogtam a Linux alatt /dev/sdb alatt megjelenő, USB-re kötött SSD-t, és -device file=/dev/sdb,format=raw paraméterrel úgy adtam át a virtuális gépnek, mintha valódi merevlemez lenne. Simán működött, elindult virtuális gépen a Win10 telepítő, azt hitte, hogy merevlemezre települ, szépen lement a telepítés a külső SSD-re. Utána bezártam a virtuális gépet, újraindítottam a fizikai gépet, és simán, egy zokszó nélkül bootolt a külső SSD-ről, immáron nem a virtuális gép, hanem a fizikai gép. Annyi, hogy elölről detektálta az eszközöket, de működik, semmi korlátozás, semmi hibaüzenet, fut USB-ről a normál Win10, mindenféle To Go nélkül
Ez még egyszerűbb volt annál a módszernél is, ami a C terv lett volna. Azt egy amcsi YouTube-videón láttam. A fószer úgy telepített Win7, Win8, Win10-et, hogy valami spéci telepítőt indított, abban nyitott javítókonzolt, és abban adott ki parancsokat, fogta a telepítőben lévő .wim lemezképet, és ezt írta ki a HDD-re, majd a HDD-ről indítva a rendszert átméretezte a partíciókat. Mert ugyebár a modern windowsok Vistától felfelé már nem másolgatnak fájlokat, meg készítenek registryt, meg meg minden nyavalyát, mint előtte a Win9x/NT/2k/2k3/XP, hanem fognak egy kész, működő lemezképet (.wim file) és ezt húzzák fel a célmeghajtóra, persze a mérete nem stimmel elsőre, úgyhogy mindjárt át is méretezik. Így mindjárt egy komplett rendszert kapnak, és sokkal gyorsabb, mint fájlonként vergődni. Viszont az én módszerem egyszerűbb, mint spéci telepítőzni, meg még utána külön átméretezni.
-
tpeter77
addikt
szia!
De ez megfelelő! Csak nem tudtam ennek a létezéséről
Érdekes ez... Internet Explorer és a gyerek profilja alól telepített CSR kérdés nélkül indul,
de a Firefox elindításához szülői jóváhagyás szükséges.
Ezt hol lehet engedélyeztetni, hogy melyik alkalmazást lehessen indítani és melyiket ne?Az lenne a legjobb, ha pl. a böngésző és az Áruházból letöltött játékok közül néhány csak a rendszergazdai fiók jelszavának beírása után indulna csak el.
-
tpeter77
addikt
válasz
Drag77 #76144 üzenetére
szia,
bejelentkeztem a gyerek és a saját fiókba a Microsoft-fiókkal, és az a gondom, hogy már nem a helyi fiók jelszavával kell bejelentkezni, hanem a bonyolult MS-fiókéval.
Hogy lehet átváltani, hogy bejelentkezéskor a helyi fiók név-jelszó adatait kérje a gép?
Az sem érdekel, ha ezzel elvesztem a felügyeleti jogot, egyszerűen a gyerek így nem tudja használni a gépet... A felügyelet eddig sem működött, az sem gond, ha használnom kell egy 3rd party alkalmazást. -
g_g_g
őstag
Sajnos még mindig nem sikerült életet lehelni a gépbe.
Ennek az első 3 pontját megcsináltam, de sajnos nem jutottam előrébb.Van még valami ötlete valakinek, hogy visszaálljon az eredeti állapot? (fontos , hogy a file-ok megmaradjanak).
Esetleg telepítés esetén van olyan opció, hogy ne teljesen új Windows települjön, hanem a meglévőt rakja rendbe? -
válasz
tordaitibi #76152 üzenetére
Valami chip becsengetett a windowsnak, hogy huú hol is it a plug and play nekem?
-
Esetleg ha valakit érdekel:
Nyavajogtam itt az usb3 hubom miatt, újan vettem pár napja és a környékemen megtalálható összes pc kezeli, csak az enyém nem, illetve az enyém is de csak Linux alatt, a w10 alatt bármit dugok bele, nem érzékeli a win10.
Minden usb vezérlőt, az Intel usb3 host controllert, az usb gyökérhubot stb. eltávolítottam az Eszközkezelőbe, ezek izgalmas mutatványok lévén a gépen csak usb perifériák vannak, azaz az usb gyökérhub eltávolítása után megkérdi hogy Újraindítás most? csak billentyű és egér, egyáltalán bármilyen beviteli periféria nélkül ezt nehézkes leokézni.
Mindezeken végigküzdöttem magam, eredmény nulla, a hub használhatatlan a w10 alatt.
És most jön csoda, eddig ugye csak alap dolgokkal próbáltam, egér, bill., mondom a tökömdeteli, és beledugtam egy usb3-mas pendrivét. És pitty-pitty, tálcán zöld csík, KETTŐ!!! eszközillesztő telepítése, ettől a pillanattól kezdve bármit dugok be, usb2 usb3 eszközt, azonnal felismeri.
Mit csinált vele az usb3 pendrive..?Valaki tud erre bármi közelítő magyarázatot?
-
King Unique
titán
Ha a rendszernek csak a korábbi verziójáról van mentés, akkor van akinek valóban egyszerűbb lehet inkább újratelepíteni egyből az újat. Viszont itt megint ott van az, hogy akinek egy nagyon belakott rendszere van sok programmal és beállítással, akkor már nem feltétlen. Ez esetben akár még a build upgrade is előnyösebb lehet számára, mintsem mindent teljesen a 0-ról kezdeni. Mert ugye az előbbi lényege pont az, hogy minden beállítás, telepített program és személyes fájl megmarad, valamint normál esetben maga az upgrade is lefut gond nélkül. De egy ilyen mentés nyilván akkor is nagyon hasznos tud lenni, amikor valaki az új verzióról xy okok miatt esetleg vissza akar állni a régire és már törlődött a Windows.old mappa, vagy éppen nem fut le valami miatt a visszaállítási művelet.
-
Doky586
félisten
válasz
Attila2003 #76146 üzenetére
a PayPal is ugyanezen 150Ft módszerrel ellenörzi hogy valódi kártyát kötöttem-e hozzá. Másnap visszautalják így nem megyek csődbe..
-
pc360
addikt
válasz
Attila2003 #76146 üzenetére
Max új jelszót kérhet.
-
TRob1
veterán
válasz
Draken #76147 üzenetére
Igen, elvileg ápr 10-től kezdik küldeni Update-en folyamatosan. Vkinek előbb, vkinek később. Aztán lesz aki 2-3-4 hónap múlva jelzi hogy "Felment valami új frissítés!"
Ami a külsőt illeti, igen. Pl. majd mindenhol megjelent ez a Fluent dizájn. Vlevi linkelt egy videót, ott azért elég jól látható.
Vagy lett egy "Feladatnézet" ikon a tálcán. Elég jó funkció. Aztán kerültek át újabb dolgok a Vezérlőpultból a Gépházba... Meg új funkciók is. Mint pl. a Fókuszsegéd...Problémába egyelőre nem ütköztem egyik gépen sem.
-
Attila2003
tag
Sziasztok. Van a lányomnak egy microsoft fiókja, eddig minden jó volt. Most fiókjavítást kért az One Drive, mert azt mondja hogy a gyerek 16 éven aluli. Amikor végigmegyek a lépéseken mint szülő le akar húzni 150 forinttal. És adjam meg persze a kártyaszámomat stb. hogy lássa hogy felnőtt vagyok. Valaki találkozott ilyennel? Alapból nem adom meg a kártyaszámomat ha nem vagyok biztos valamiben. És ez több mint gyanús!
-
TRob1
veterán
Dehogy egyszerűbb egy új install. Kerülöm míg lehet. Ez pár éve már sikeres is.
Napokig kell(ene) telepítgetnem és beállítanom utána mindent hogy olyan legyen amilyen volt. Egy update meg fél óra/óra. Még sosem volt saját friss installos win10-em (az elején sem), pedig kezdetektől használom. Jah, és soha nem volt gondom sem vele... (2 gépen is)
Asszonyén volt 1szer friss install, ennyi. De azóta az is csak update.Ráadásul mindig előbb feltettem a félévi updateket is mint ahogy hivatalosan megjelent/felajánlaná, mégsem volt eddig sosem gond.
Mondjuk úgy tűnik szeretek kockáztatni is annak ellenére hogy nem szeretnék friss installt, mert ennek ellenére én sosem készítek bizt. képfájlt. (kopp-kopp)
-
tpeter77
addikt
Sziasztok
Hogyan oldható meg, hogy a gyerek profiljából 1-2 játék és alkalmazás csak rendszergazdai joggal legyen indítható?
Nem örülnék neki hogyha tudtomon kívül játszana tanulás helyett. -
pc360
addikt
válasz
King Unique #76141 üzenetére
Build-váltás esetén akkor is egyszerűbb és tisztább megoldás. Adott builden belül persze lehet, hogy egyszerűbb az image fájlból visszahúzás, de általánosan akkor is fölös tevékenységnek tekintem a képfájlozást. Amely esetben mégis fontos, azt tudni fogja az illető.
-
King Unique
titán
válasz
#92063744 #76139 üzenetére
Megfelelhet ilyen a célra a beépített segédprogram is, de a külső szoftverek általában többet tudnak és bizonyos esetekben előnyösebbek lehetnek. Erről nemrég szintén volt szó a témához kapcsolódó válaszban. Ha pedig a célmeghajtó is titkosítva van - ahova a mentések kerülni fognak - , akkor az valóban problémás lehet bizonyos esetekben. Tehát, ha nem létszükséglet, akkor nem feltétlen kellene letitkosítani az erre a célra használt partíciót. Viszont attól még a külső merevlemez egy másik kötete lehet BitLocker-titkosítású, szóval nem kell az egész meghajtón végleg kikapcsolni.
Azt a másik állítást pedig azért vitatnám, hogy nincs értelme ilyen rendszermentéseket készíteni és jobb minden esetben az újratelepítés. Max. esetleg annak, akinek egy kb. alap telepítése van minimális beállítással és programmal. Akinek viszont eleve egy belakott rendszere van, sok programmal és beállítással, az nyilván nem fogja minden esetben a 0-ról újrahúzni és A-tól Z-ig mindent elölről kezdeni. Amit bizony jól is tesz! Sokkal egyszerűbb, kényelmesebb és gyorsabb egy ilyen lemezképfájlból visszaállítani a rendszert. Utána pedig gyakorlatilag ott tudja folytatni a használatát, ahol abbahagyta. Na meg ez az állandó újratelepítés is kb. az XP-s időkben volt divat, ellenben az újabb Windows-verzióknál normál esetben már annyira nem szokás... Nekem is több éves telepítéseim vannak és szükség esetén többnyire mentésből állítok vissza, a 0-ról újratelepíteni ritkán szoktam.
-
pc360
addikt
-
törölt tag
válasz
King Unique #76138 üzenetére
Köszönöm!
Nagyon régóta használok Windowst, de eddig nem foglalkoztam biztonsági mentéssel. Látom a felsorolt programokat, de érdemes 3rd party szoftverekkel elkészíteni, vagy a gyári (még Windows 7-es segédprogram, amit a W10 is használ még) megfelelő erre a célra?
Valóban nem fogalmaztam egyértelműen, BitLocker által védett köteteim vannak csak, tehát mentést csak arra tudok csinálni (külső merevlemezek). Az egyiket vissza kell fejtenem ezek szerint, hogy arra készíthessek backupot.
-
King Unique
titán
válasz
#92063744 #76117 üzenetére
Érdemes időnként komplett mentést (lemezképfájlba) készíteni a rendszerről, amihez nemrég említve voltak programok. Aztán, hogy egy BitLocker-titkosítású kötetnél, illetve rendszermeghajtónál melyik támogatja, az már más dolog. De a jobbaknál általában megoldható ez is. Viszont itt most nem teljesen világos, hogy BitLocker által titkosított meghajtóról, vagy meghajtóra akarsz-e mentést készíteni. Például az utóbbi a visszaállításnál (is) lehet probléma, ha a program nem tud hozzáférni a titkosított meghajtón lévő lemezképhez. Márpedig pl. a Macrium Reflect pendrive-ról indított WinPE változata normál esetben nem tud, max. esetleg akkor, ha az alábbi leírás alapján van megoldva.
-
Occon adom
aktív tag
Üdv!
Kérdezném, már naponta többször indul így a gépem, pedig nem siettetem, mégis hibaüzenettel indul.
Tudja valaki, miért?
Hogy lehetne ezt megszüntetni?
VV Köszönöm, előre is. -
svgyula
addikt
válasz
gaara01 #76126 üzenetére
Szia! Ha hozzáférést akarsz adni az "objektumnak akkor írd be "mindenki" és menni fog. Az még lehetséges, hogy hiába szabadítod fel a főkönyvtárat a file-ok még attól zárolva lesznek ill az alkönyvtárak is! Sajna ezeknek is kell adni hozzáférést akkor menni fog a dolog. Az is lehet még egy megoldás, hogy a parancsikonnál beállítod azt, hogy rendszergazdaként futtassa a programot.
-
Mister X
tag
válasz
King Unique #76133 üzenetére
Nekem tökéletesen megfelelt a teljes törlés,már kiírtam mindent ami kellett.
-
King Unique
titán
válasz
Mister X #76127 üzenetére
Egy hasonló kérdésre adott válaszban nemrég le volt írva, hogy ilyenkor mi a teendő. Tehát UEFI módban nem lehet a Windowst MBR particionálási stílus szerinti lemezre telepíteni, azaz vagy törölni kell teljesen, vagy átállítani Legacy BIOS (CSM) opcióra és aszerint telepíteni.
(#76132) Geth:
Pontosan! Teljesen felesleges csak emiatt egy Live Linuxot külön bebootolni, amikor a Windows telepítőjében lévő eszközökkel is megoldható. Ráadásul mindkettő ugyanúgy destruktív, azaz adatvesztés nélkül nem képesek átkonvertálni. Ahhoz eleve külső particionáló program, illetve jelen esetben azok pendrive-ról indított WinPE változata kell, vagy a másik rendszernél a gdisk. -
Mister X
tag
"Amikor eljut a telepítő a particionálás részhez, akkor törölj minden partíciót a lemezről Ezután erre az üres területre irányítsd a telepítést. Ha minden rendben van, akkor a telepítő létre fogja hozni a szükséges partíciótípust és a rendszer telepítése számára a megfelelő lemezstruktúrát (partíciókat) is kialakítja."
-
válasz
Mister X #76127 üzenetére
A win telepítő bootolható efi módban , de bootolható legacy módban is .
Ha efi módban akarod, akkor bootold be egy live linux pendrájvról .... gparted .... device ... GPT partíciós tábla felrakása (vigyázat ezzel a régi rendszer törlődik végleg !) és így hagyod. Nem kell rá partíciókat csinálni.Na most kezd el azt amivel az előbb befuccsoltál.
-
gaara01
tag
Játék közben kékhalállal újraindul a windows erre hivatkozva.
pastebinEzzel az eljárással szeretném javítani, de megakadtam ITT.
A szövegből semmit nem értek, mivel nem tudok angolul. A videó alapján viszont sajnos nekem a "LOCAL SERVICE" beírása után nem sikerül leokéznom, mert ezt dobja be. Mi lehet a probléma?
-
King Unique
titán
válasz
tordaitibi #76108 üzenetére
Nem, nem ismeri fel a Windows Boot Manager a Linux rendszerbetöltőjét és felülírja az újratelepítésnél. Ráadásul itt bonyolítja a dolgot, hogy ugyanazon SSD-n van mindkét rendszer UEFI-s telepítéssel, illetve közös ESP-t használnak. Ha a Windows telepítésekor csak a jelenlegi C meghajtó kerül formázásra, majd az lesz megadva telepítési célnak, akkor elvileg nem piszkálja a már meglévő EFI-rendszerpartíciót és azt használja. De aztán lehet, hogy újból létrehozná, nem biztos. Illetve ilyenkor szoktak a korábbi telepítésnél kreált kisebb partíciók feleslegesen ottmaradni, ellenben normál esetben szokás az egészet teljesen törölni, majd az új opcióra kattintva létrehozni a Windows telepítőjével minden szükséges partíciót. De ekkor az ESP is törlődik, majd újragenerálódik és elvész rajta a Linux indítóbejegyzése! Viszont akár utólag is újra lehet telepíteni a GRUB-ot, újra létrehozni az ESP-n a Linux bejegyzését, amihez vannak leírások (példa). Na meg ott van a Mint esetében a beépített Timeshift, amivel előtte biztos, ami biztos alapon le lehetne menteni a rendszert.
Ha a Windows telepítésekor több háttértár is csatlakoztatva van, akkor bizonyos esetekben előfordulhat olyan, hogy a rendszer számára létrehozott kisebb partíciók másik lemezre kerülnek (példa). Ilyenkor szokták biztos, ami biztos alapon fizikálisan leválasztani (lehúzni) a többit a telepítés idejére. Vagy az is elég, ha csak tiltva vannak a BIOS-ban. De, ha az eredeti lemezen particionálatlan terület van megadva telepítési célnak és ott vannak létrehozva a szükséges partíciók, akkor elvileg nem fognak másik lemezre kerülni.
-
TRob1
veterán
Na csak nem bírtam magammal, és az asztali után (28-án) az imént egyik laposra is feltettem a 1803-at. Természetesen mint ahogy a win10ek történetében eddig is mindig, most is hiba nélkül.
Illetve amit tudtam - de mindig is megvolt - hogy az ujjlenyomatolvasó driverét lecseréli vmire ami nem használható, nem is látja vele. De ezt minden nagyobb update után megtette, és mint eddig, most is cseréltem a működőre és minden oké.
Épp a lemezkarbantartó fut, 17,7GB-ot szabadít fel, jelenleg 5,3 van. Update előtt meg összesen volt 12egész vmennyi.Nagyon bírom hogy update-ről update-re egyre kisebb a win. (asztalin is több lett a hely 1709 és most 1803 után is)
ui: Asztalit az oprend.hu-ról letöltött iso-val frissítettem, most készítettem új iso-t itt.
Érdekesség - legalábbis számomra - hogy míg múltkor csak Windows (Insider version)-ban volt választható a 1803 a típusnál (mikor oprendesek is elkészítették), most már a Windows (Final Version)-ban is választható. -
Mister X
tag
Sziasztok. Mint írtam fentebb az ingyenes win 10 pro 32bitet szeretném lecserélni 64 bitesre. MCT-vel kiírtam a 64bites verziót pendrivera. Ha a gépben hagyom a pent,el sem indul maga a gép. ventillátorok zúgnak mintha menne,de a monitornak csak a narancs ledje világít tehát nem megy ki rá semmi. Pendrive nélkül elindul ahogy kell. ha utólag bedugom és kézzel megnyitom a setupot azt írja hogy ez az alkalmazás nem fut a gépén,a számítógéphez való verzióról érdeklődjön a szoftver gyártójától.
-
g_g_g
őstag
válasz
enginev3.0 #76120 üzenetére
Köszönöm, már készül az USB-s telepítő.
-
King Unique
titán
válasz
cooi11 #76107 üzenetére
Ez nem telepítés, hanem csak az ISO-fájl direkt letöltése a leírásban szemléltetett módon pl. Chrome böngészővel. Utána már a telepítési adathordozó elkészítése és a telepítés a szokásos módon megy.
(#76113) sajog159:
Ha megfelelően átklónoztad a rendszert az új háttértárra, akkor az úgy nyilván rendben lesz és ki lehet venni a régit. Max. szükség esetén a BIOS-ban a bootolási sorrendet kell beállítani, illetve az új meghajtót kiválasztani alapértelmezettként, ha esetleg nem lenne az. -
törölt tag
Sziasztok!
Eddig sosem csináltam backupot, de most lett egy nagyon profi kis gépem, amit belaktam annyira, hogy szeretnék egy biztonsági mentést csinálni róla minden hónap elején.
Az a kérdésem, hogy BitLocker által védett meghajtóra tényleg hülyeség lenne csinálni? Tehát, a titkosított lemezről vissza lehet-e állítani egy esetleges SSD halál után a rendszert az új rendszermeghajtóra?
-
válasz
Ja most látom, hogy uefi, akkor csak húzd le az 1 terásat és telepítsd újra a windowst . Remélhetőleg nem fogja baszkurálni a mint bejegyzéseit az efi partíción. A linux indítása után majd mehet egy sudo update-grub.
Legacy mód esetén egyszerű a megoldás.
Tegyél be egy pendrájvot. Legyen ez mondjuk a /dev/sdb .
Linux consolba sudo grub-install /dev/sdb
majd sudo update-grub
Ezután próbáld ki, hogy tudod-e bootolni a linuxot a pendrájv segítségével?
Siker esetén pendrájv elspajzol.
Most windows újratelepít.
Ezután a linux bebootolása a pendrájv segítségével.
Linux consolba : sudo grub-install /dev/sda
majd sudo update-grubés győztél! Ismét a grubod bootolhat mindent.
-
sajog159
aktív tag
válasz
King Unique #75788 üzenetére
Szia!
Még kicsit ragozom a dolgot. A klónozást csinálnám (Macrium Reflect ingyen verzió). Mivel ez nekem új dolog - feltehetően - alapkérdésem van: megcsinálom a rendszer klónt 2. meghajtóra és ezt követően ki is vehetem a jelenlegi C: meghajtót? Honnan tudja majd a gépem, hogy akkor majd "új" meghajtón keressen a Windows? -
Fixmiki
tag
sziasztok, hátha tud valaki segiteni, alvás után nincs hang, fülhalgatóról van, hibernálás vagy újrainditás után szól a hangszóró, driver illesztő a legfrissebb. dell xps13, win10 home. köszi
-
Borisz76
nagyúr
válasz
A telepítés idejére húzd le a hdd-t.
-
Csupingo
veterán
-
Eléggé belakott dual rendszerbe újra kéne már tenni a windowst, ezt hogyan lehet úgy hogy a linux mint megmaradjon és a procedúra után bootolható is legyen? A w10 bootloader felismeri már a másik rendszer(ek)et vagy ezután vacakolni kell majd a grub újratelepítésével is? Nekem amúgy tökmindegy hogy a win vagy a linux loadert használnám csak lehessen választani ezután is.
Egy ssd a delikvens amin van a w10, egy linux mint, uefi bios és uefi módban is van.Szerk, mégegy, a művelet idején ajánlott leválasztani az 1terás háttértár hdd-t, vagy van más mód is hogy abba ne barmoljon bele bármit is? Csak mert többször olvastam hogy arra is tesz rendszerfájlokat néha.
-
cooi11
senior tag
válasz
King Unique #76080 üzenetére
Szia!
Próbáltam keresni leírásokat a "böngészős trükközéssel"
való telepítésről, de nem találtam jobbat.
Gondoltam a Microsoft oldalon lesz de nem.
A két lépéses billentyű kombinációk után a letöltött Win 10
már a szokásos módon telepítendő?
Kiválasztom a Win 10 pro.; 64-bit; Magyar; Vagy másképp? -
svgyula
addikt
válasz
SenorDave #76100 üzenetére
Szia! Próbáld meg kiütni a BIOS beállításokat. Kiveszed az elemet és rövidre zárod a két érintkezőt(táp kihúzása után természetesen!) Ha így sem meg akkor megkeresed az alapbeállítást kapcsoló "pecket"(ha van
) és átrakod másik állásba. Ezzel felejt mindent jelszó egyebek.....
De lehet az is, hogy meghalt a VGA kártyád mert nekem akkor sem csinált ilyet ha vadi új alaplapot indítottam el ahol szintén új VGA kártya volt. Az alaplapnak érzékelni kell és mindkettőn kiadni a jelet! Megoldás lehet még ha kiveszed a kártyát elindítod a gépet(vakon megvárod míg elindul a rendszer) kikapcsolod és visszarakod a kártyát. -
Mr_no_Name
tag
Szia! Igen, sajnos a NOD32 felülírta a beállításaimat, és lefuttatott, egy update keresést. A NOD32-ben már kikapcsoltam az önkényes manővereket, de amióta egyszer rákeresett, azóta a windows folyamatosan baszogat az updatekkel :/ Ezt kéne valahogy megszüntetni, mert ezt sajna már nem a NOD32 csinálja, csak az idézte elé
-
Jenne
őstag
válasz
Mr_no_Name #76101 üzenetére
Szia!
Szerintem ez lehet, hogy az ESET/NOD32 rigolya semmi más. Pár éve én is használtam NOD-ot, és ott a Beállításoknál valahol volt olyan is, hogy az ESET Antivírus figyelmeztet, ha az OP. rendszer frissítések vannak. Ezt akkor anno ki lehetett kapcsolni a NOD-ban. Próbálj meg ott szétnézni.
Ha ez NOD beállítás, akkor talán ebben a topikban többet tudnak segíteni. -
Mr_no_Name
tag
Sziasztok!
Eddig tökéletesen működött a Windowsom, de két hete feltettem a Nod32-őt, és azóta elkezdett cseszegetni a windows a frissítésekkel. Egyszercsak az egész képernyő halványkékké válik, és felugrik egy hatalmas gomb, amire az van írva, hogy ellenőrizzem a windows frissítéseket. Ha rákattintok (mert nem tudok mást csinálni), akkor megnyitja a vezérlőpult/windows update fakkot, innen viszont már ki tudok lépni.
Registryben és egy csomó helyen megpróbáltam kiölni az agresszív windows updatet, de ennek ellenére ezt csinálja. Hogy lehet ezt kikapcsolni? Hihetetlenül frusztráló :/
Új hozzászólás Aktív témák
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 2400G / RX 5700XT / 16GB DDR4 / 250SSD + 1TB HDD
- Huawei Nova Y70 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 25+ típus!!! Lenovo ThinkPad, X1 carbon, X1 Yoga 5-12. gen 12,5-15" all-in-one, Workstation, stb.
- Apple iPhone 16 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest