Hirdetés
- Mr.Csizmás: ncore free regisztráció
- urandom0: Száműztem az AI-t az életemből
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
LOGOUT
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Cs1csó
titán
Pont, hogy a soha újra nem indítást tartom egészségtelennek. Ha van egy célhardvered ott nem feltétlen gond a 0-24-ben működés pl. egy NAS, ROUTER stb. de egy asztali oprendszernél de még egy okostelefonnál sem árt néha egy újraindítás.
Sub-ZeRo
Altatás vagy hibernálás alapvetően mindegy: altatásnál a memória feszültség alatt marad nem íródik ki semmi sehova csak simán feszültség alatt marad de a gép leáll. ezért történik a bekapcsolás gyorsan mert már/még minden a memóriában van. A veszélye, hogy altatás alatt jön egy áramszünet akkor elvész a memória.
Hibernálásnál a memória tartalmát kiírja a háttértárba (HDD vagy SSD - SSD-nél gondolom gyorsabb a hibernálásba küldés és onnan felébresztés is) majd leáll a gép úgymond teljesen tehát a memórai sem marad feszültség alatt és törlődik. Előnye, hogy védve van a hibernált gép egy esetleges áramszünettől a hátránya hogy lassabb mind a hibernált állapotba kerülés és az onnan ébredés is.
Hogy technikailag melyik a jobb a windows 10 számára és/vagy melyik viseli meg jobban az egyes felhasználóspecifikus programokat, vagy a hardverelemekt azt nem tudom.
Röviden abban látom a különbséget hogy a hibernálásnál a hibernáció előtt és az ébresztés után is van 1-1 plusz folyamat : memóriából kiírni a háttértárba majd a háttértárból beolvasni a memóriába.
Emiatt lehet modernebbnek nevezni az altatást. -
-
Cs1csó
titán
Szerintem ebben a témában is a használat MÓDJA a nem mindegy. Tegyük fel akár 1 hónapon keresztül NEM kapcsolod ki a géped, közben használod, telepítesz/törölsz programokat stb. max néha altatod és egyszer csak megfekszik.
Ha mondjuk reggel bekapcsolod este meg kikapcsolod és közte van egy-két altatás az rendben van PERSZE HA NINCS OLYAN programod ami nem bírja az altatást. -
mpo
veterán
A múltkor írtam, hogy se alvó módot, se hibernálást nem engedek a gépemen, akkor megkaptam, hogy rosszul használom.
-
-
spyduck
nagyúr
Sziasztok,
Win 10 pro altatásból ezt produkálja:
Hardverekkel nincs gond és az illesztőkből is megpróbáltam több verziót. Van valakinek ötlete mi okozhatja a galibát? Ez a gép konfigja:
T7V38ES#AKC
HP ZBook 17 G3 T7V38ES#AKC laptop
• HP • Intel® Core™ i7 Processzor Quad Core • 6700HQ • 8GB • 500GB • 8GB • Quadro M1000M • 17.3 • 1920 x 1080 • FULL HD LED / matt • DOS • 3 év • Fekete-szürke -
-
válasz
tpeter77
üzenetére
Tudtommal sehogy, alapból rendszergazdai jogosultsággal kell indítanod hozzá a windowst, hogy rendszergazdaként matass bármiben. Kicsit falls dolog lenne ha sima felhasználók ilyen könnyedén tudnának komoly dolgokat buherálni rendszergazdai szinten.
Amit te szeretnél az már a hack kategóriába esik.
-
válasz
csabyka666
üzenetére
O&O ShutUp10-zel elvileg végleg ki lehet lőni.
-
Garsza
veterán
Helló! Segítség kéne.
Van egy Lenovo laptop amihez van eredeti Win10 Home x64.
Felraktam ezt a változatot hu_windows_10_multi-edition_version_1709_updated_nov_2017_x64_dvd_100290223. Aktiválta is magát automatikusan.
Viszont szeretnék rá Szlovák nyelvi csomagot rakni ami települ is be is lehet állítani, kijelentkezés majd visszajelentkezés után működik is.
De ha egyszer újraindítom a gépet akkor olyan gond lép fel hogy nem jelenik meg a Start Menu, és minden amit a Tálcáról indítok lassan indul.
Mi lehet a gond? Van erre valami megoldás? -
(#75078) pc360: Ez biztosan így van, de nem akarok szórakozni vele. Tökéletes ez így, ahogy van, ezt a frissítős ökörséget kellene megszüntetni.
@ (#75079) Szirtimorc: Minden megoldás érdekel, de valami univerzális kellene, mert egy notiban oké, hogy van 2 kártya is, de asztaliban nem feltétlenül.
-
King Unique
titán
válasz
CHIPman
üzenetére
Pedig az alap dolog, hogy a klónozásnál nemcsak magát a rendszerpartíciót (C), hanem jelen esetben az UEFI-s telepítésnél létrehozott kisebb partíciókat is eleve át kellett volna klónozni... Sőt, egy normális programban ilyenkor ezek alapértelmezetten ki vannak jelölve. Az EFI-rendszerpartíció (ESP) pedig ilyenkor normál esetben eleve szükséges a rendszer megfelelő működéséhez. Valamint az is normális, hogy ilyenkor nem maga a fizikai meghajtó, hanem a Windows Boot Manager szerepel a boot menüben az első helyen.
Az EasyBCD UEFI-s telepítésnél elvileg nem nagyon használható, már a megnyitásnál problémázik. Viszont ott van helyette az EasyUEFI, amellyel szintén lehet a boot sorrendet módosítani és akár magát az SSD-t berakni elsőnek, új bejegyzést hozzáadni, meglévőt törölni stb. Szükség esetén pedig akár a teljes UEFI-s rendszerindítás helyreállítható, az ESP újból létrehozható stb, amelyhez vannak jól használható leírások (péda).
-
Szirtimorc
senior tag
válasz
csabyka666
üzenetére
Valahol a registryben át lehet írni, hogy melyik hálókártyáról frissítsen (wifi vagy lan). Ha van benne kettő, irányítsd át a nem használtra
-
pc360
addikt
válasz
csabyka666
üzenetére
A megoldás: felraksz egy friss buildet, hogy ne kelljen frissítenie.
-
Üdv mindenki!
Már egy ideje nyaggat a Win10, hogy frissítsem le. Néha gondolt egyet, és 100%-on hajtotta a procit, amíg töltötte le a baromságát, ma megelégeltem, hagytam, hadd frissítsen. Nagynehezen leszedte, elkezdte frissíteni, majd az első újraindítás után belépett a recovery-be, mert valami nem sikerült neki.
Szerencsére sikerült visszamennem a működő rendszerbe, viszont ki akarom kapcsolni teljesen ezt a frissítős hülyeséget, nem érdekelnek a vélt vagy valós biztonsági rések!
Szolgáltatásoknál hiába kapcsolom ki, következő újraindításkor már bekapcsolva indul a rendszer, megint feldobja a böszme frissítős ablakát, és megint be kell zárnom a feladatkezelőt, és megint le kell állítanom a Windows Update szolgáltatást. Minden egyes rohadt indításkor!

Légyszi mondjatok valami megoldást, mert a végén inkább visszarakom a 7-est, ezzel a frissítgetős marhasággal már tele van a hócipőm!
-
Nem biztos, hogy teljesen ideillik a kérdésem.
Egyik SSD-ről (GPT mindkettő) a másikra átklónoztam a C:-t, viszont az EFI partíciót nem (a régit már leformáztam).
Bootoláskor sír a windowsos bootloader, hogy hiányzik egy eszköz a gépből. Ennek ellenére, ha boot menüből bootolok (F11), és kiválasztom magát az SSD-t (nem pedig a rajta lévő win bootloadert, merthogy az ASRock UEFI azt is felkínálja), akkor gyönyörűen bebootol és fut.
Kézenfekvő megoldás lenne, hogy állísam be boot eszköznek biosban magát az SSD-t, ám ilyet nem lehet: mivel van rajta bootloader, csak azt lehet beállítani, és ekkor jön a fenti hiba.
bootrec.exe /rebuildbcd nem segít (sőt, a bootrec nem látja a windowst telepítve), easyBCD pedig csak "elsődleges" partícióra tudná átvinni a boot fájlokat, ám utólag nem tudom elsődlegessé tenni (ha egyáltalán GPT-nél lehet ilyet).Tud valaki valamit?
-
mpo
veterán
Az előbb botlottam ebbe és nem tudom mit keres itt és mire való.
C:\Program Files (x86)\fake product\dev root\
[kép]Testbin.exe van, de a tulajdonságoknál semmi érdemleges.
-
pvt.peter
őstag
Sziasztok,
Veletek is előszokott fordulni olyan, hogy ha a bluetooth -t kikapcsoljátok, akkor utána nem működik a bluetooth visszakapcsolása?
Újraindítás természetesen megoldja, de ezt nem mindig akarom eljátszani.
Annyira nem lehet visszakapcsolni a bluetooth -t, hogy gyakorlatilag a kék kapcsolóikonja is eltűnik.
(ASUS N53SV laptopról lenne szó.) -
tpeter77
addikt
Sziasztok,
Átlagos jogú felhasználó használja a gépet, de rendszergazdai módban kell elindítanom a Gépházat,
vagy a csatlakozás munkahelyi hálózatos részt belőle.
Hogyan tehetem ezt meg?
Köszi. -
pc360
addikt
válasz
szabonagyur
üzenetére
Amit linkeltek, az az aktuális offline telepítő, és innen van. Nem szüntették meg a Win 10 támogatottságát, ezért nem teljesen érthető, hogy mi történt nálad.
Egyébként, ha csak 1-2 emberről van szó, akivel használnád, akkor érdemes őket átszoktatni a Discord-ra. Sokkal jobb és megbízhatóbb VoIP / üzenetküldő progi reklám nélkül, telefonra is. Tud magyarul, és automatikusan frissíti magát. Minden téren lenyomja a Skype-ot: kiemelkedő tulajdonsága a jó hangminőség, de videót is tud már egy ideje kezelni.
-
SP4C3
veterán
válasz
szabonagyur
üzenetére
Akkor jobbclick a telepítőre/tulajdonságok/kompatibilitás/ és futtasd win7 módban.
-
Cs1csó
titán
válasz
szabonagyur
üzenetére
Hogy nem elérhető? Továbbra is elérhető a DESKTOP programként nem? Amit linkeltek fentebb az is az ami itt elérhető: [link]
-
SP4C3
veterán
válasz
szabonagyur
üzenetére
Erre mit dob? Nem használom, de próbálok segíteni.
-
szabonagyur
félisten
Egy időben volt klasszikus Skype Win10 alatt is,de most már nem elérhető. Az app meg eléggé béna. Megoldás?
-
törölt tag
Mail apphoz tipp: kezdetek óta létező bug, hogy értesítési központból megnyitott levelet elolvasás és törlés után is reklámoz a start menü csempén. Le kell venni a Mail csempét és az appból közvetlenül a fiókot (esetemben Outlook) kitűzni. Így minden változás azonnali lesz.

(#75052) DagiGere1: Már nem 2008 van. Az MPV, VLC, MPC-BE mind tartalmazzák beépítve a szükséges dolgokat 99%-nak elegendően. Egy codec pack csak pluszban belemászik a rendszerbe.
-
King Unique
titán
válasz
andromedae
üzenetére
Milyen boot mód szerint akarsz telepíteni? De amúgy egyértelmű a legördülő menü és ráadásul, ha odahúzod a kurzort, akkor mindegyiknél ad világos szöveges magyarázatot is. A linkelt példa egy UEFI-s telepítést szemléltet, annál kell a 3. (legalsó) opciót választani. Ha legacy BIOS mód szerint akarsz, akkor pedig az 1., azaz a legelső kell. Sőt, UEFI-nél még olyat is tud, hogy az alapértelmezett FAT32 mellett NTFS fájlrendszerrel is megcsinálja a kiírást és ilyenkor létrehoz egy FAT fájlrendszerű segédpartíciót. Ezáltal szükség esetén kikapcsolt Secure Boot mellett az olyan hardvereken is lehetséges UEFI módban a bootolás NTFS fájlrendszerű eszközről, amelyek eleve csak a FAT32-t támogatják.
Egyébként elég az is, ha a felcsatolt ISO-fájl tartalmát a fájlkezelőben rámásoljuk 1:1-ben egy FAT32-re formázott pendrive-ra. Az utána normál esetben bootolni fog mindkét módban, max. az előbbinél egyes hardverek esetében szükség lehet a pendrive-on lévő partíció aktívvá tételére.
-
Djuree
félisten
abban tudtok segíteni hogy hogy tudok egy másik win10 laptophoz wifin csatlakozni? egy otthoni hálózaton vannak. van 200 giga cucc és át kéne húznom egyik laptopról a másikra.
-
sajby
senior tag
válasz
andromedae
üzenetére
Alapból fatra állítja úgy rémlik.Hagyhatod nyugodtan.
-
andromedae
tag
Rufussal létrehoznám a Windows telepítőt, fat32 -t vagy ntfs-es usb telepítőt készítsek?
-
pc360
addikt
-
Sziasztok. Gondoltam 1et és úgy döntöttem, hogy megpróbálom újra frissíteni a 1607es verziót a 1709esre. Viszont úgy néz ki, hogy a modem host setup hibára még mindig nem találtak megoldást. Talált e valaki erre esetleg valamit azóta itt a fórumban? Nem szeretnék tiszta telepítéssel nyűglődni megint.
-
pc360
addikt
válasz
marquuard
üzenetére
Nálam is előfordul ugyanez, szóval nem vagyok benne biztos, hogy az egér okozza. A 1709 óta van ez. Az enyém amúgy egy Zowie EC1-A, amihez eleve nincs driver, viszont használom pl. az X-Mouse Button Control progit hozzá, hogy tudjam állítani a gombok funkcióit. És hát gagyinak nem mondanám, az egyik legjobb játékos egér.
-
marquuard
veterán
válasz
Cs1csó
üzenetére
Nyilván ez egy kis gagyi sz@r, gyorsan kellett valami. Driver Booster csak a hub-ot akarja frissíteni, de teljesen más gyártói illesztőt talál teljesen eltérő verziószámmal, szóval ez kilőve. Eszközkezelőben letöröltem az illesztőt, bedugtam újra, most működik ismét. Megvárom a következő ilyen incidenst aztán megy a kukába.
Köszönöm a tanácsot! 
-
Cs1csó
titán
válasz
marquuard
üzenetére
Ha jól értem te nem telepítettél hozzá semmilyen drivert hanem azzal használod amit a windows rakott fel, a windows naprakész: 16299.251 build?
Kipróbálhatnád egy másik USB-s aljzatban is, ha nem segít akkor nézd meg az eszközkezelőben, hogy tényleg egy "általános" driver van az eszköznek és ha igen akkor keresd fel a gyártó honlapját és szedd le hozzá a gyártói drivert, ha nem találod akkor próbáld ki a driver booster nevű progit és keress rá vele ha talál valamit akkor telepítsd (FONTOS! bármi mást is ajánlgat a driver booster AZT NE TELEPÍTSD csak az egér driverét ha talál hozzá, mást nem)Nem kötekedésből de ha nem javul akkor amint tudsz szerezz be valami normális egeret ez elég csilivili de amúgy egy gagyi valami.
-
zsoltip
őstag
Sziasztok Fórumtársak!
A "jobbgombos" program kompatibilitási beállítássok között találunk egy olyan opciót, hogy "Magas dpi működés felülbírálása". Ezt 3 opcióban állíthatjuk: Alkalmazás, Rendszer, Rendszer (kibővített)
Én jelenleg VLC player x64 3.0.1 programot állítom így, mert veszett kicsik lettek a gombjai.Kérdésem: Mi a különbség utóbbi 2 között?
-
marquuard
veterán
Sziasztok. Nem találtam megfelelőbb topikot, ezért itt teszem fel a kérdést mert ez elég frekventált. Vettem egy Titanium TM106 Goblin nevű egeret, viszont amióta beüzemeltem februárban, teljesen véletlenszerű időpontokban szó szerint kiakasztja a gépet. A kurzor megáll, a gép semmilyen bevitelre nem reagál, csak újraindítás segít. Nem olyan sűrűn, hetente 1-2 alkalommal előfordul de biztosan az egér okozza. Mi lehet ilyenkor a probléma? Drivert nem telepítettem, az egér meg gondolom hardveresen jó.

-
Djuree
félisten
azt esetleg nem lehet beállítani h az auto update milyen tipusú frissítéseket szedjen le? mert drivereket én szeretném feltenni, azokhoz ne nyúljon nekem.
-
Werkly
őstag
DCOM 10016 hibára érdemes adni vagy ez csak valami bejelentkezéses hülyeség?
-
válasz
üzenetére
Nem. Ez a lényeg.
Nem a third party progival tiltottam le, hanem simán csak az új vezérlőpultban állítottam be, hogy a zárt képernyőn ne futhassanak "app"-ok a háttérben. Ennyi. A third party arra kellett, hogy megtaláljam mi okozza a problémát. De azt még nem használtam, el se indítottam mikor a probléma már jelen volt.Nem tudom magyar winben hogy van ez fordítva, angolom van.
De sokan írták hogy ilyen problémájuk van, ezért gondoltam ideírom. -
vlevi
nagyúr
válasz
Sub-ZeRo
üzenetére
Miért, nem insideren működik valami?
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Nekem sosem működött kielégítően, és sokaknak van vele nyűgje.
Nekem egyébként a naptárral vannak gondjaim, de már rég letettem róla, hogy valaha is használható lesz google accounttal.
A google színei helyett saját színeket használ, ez akár javítható is lenne egyszerűen, ha akarnának vele foglalkozni, de tojnak bele.
Csak a saját naptáraimat tudom megjeleníteni, azokat a naptárakat, amik külső naptárak, azokat nem lehet kiválasztani. Sok ilyen külső naptárra vagyok feliratkozva, amit így nem látok.
Ezeket a dolgokat felesleges feedbackelni, mert a kezdetektől fogva ilyen, eltelt 3 év, és semmi változás. -
hódmaci
senior tag
válasz
hódmaci
üzenetére
Megvan:
Napló neve: System
Forrás: EventLog
Dátum: 2018. 03. 11. 6:03:39
Eseményazonosító:6008
Feladatkategória:Nincs
Szint: Hiba
Kulcsszavak: Klasszikus
Felhasználó: n.a.
Számítógép: pityu
Leírás:
Az előző rendszerleállítás (2018. 03. 10. - 22:18:26) váratlan volt.
Esemény XML:
<Event xmlns="http://schemas.microsoft.com/win/2004/08/events/event">
<System>
<Provider Name="EventLog" />
<EventID Qualifiers="32768">6008</EventID>
<Level>2</Level>
<Task>0</Task>
<Keywords>0x80000000000000</Keywords>
<TimeCreated SystemTime="2018-03-11T05:03:39.435606900Z" />
<EventRecordID>2269</EventRecordID>
<Channel>System</Channel>
<Computer>pityu</Computer>
<Security />
</System>
<EventData>
<Data>22:18:26</Data>
<Data>2018. 03. 10.</Data>
<Data>
</Data>
<Data>
</Data>
<Data>104499</Data>
<Data>
</Data>
<Data>
</Data>
<Binary>E207030006000A00160012001A000A03E207030006000A00150012001A000A033C0000003C000000000000000000000000000000000000000100000000000000</Binary>
</EventData>
</Event>Bár ez nekem kínai. Lehet ezzel kezdeni valamit?
-
hódmaci
senior tag
Sziasztok!
Win 10 pro 1709
HP elitebokk 745 g3Random újraindul a pc. Ismerősömnek is pont ugyanilyen pc van,neki hasonló jelenségek vannak.Főleg akkumulátoros üzemben.
Ezért valami típus problémára gyanakszunk.Még garanciális mind a két laptop.
Merre található valami log file amibe meg tudnám nézni az újraindulás okát illetve ezzel ha kell szervizben reklamálni? Már ha létezik ilyen. -
-
Cs1csó
titán
válasz
King Unique
üzenetére
" tiszta telepítésre vonatkozik" ahogy írtad is. Azzal egyet kell, hogy értsek, nem mindenki képes ilyen szintű komolyabb "megregulázásra" ami egy ilyen kevés helyre szorított windows 10-hez kell, nekem tuti menne. Mivel egy SSD-n nincs klasszikus értelemben vett töredezettség - az adatok bárhol vannak ugyanakkora az elérési idő nem úgy mint egy HDD-n ahol nem mindegy, hogy a tányéron hol található az adat) ezért a HDD-nél elvárt 10-20% szabad hely ami az adatok mozgatásához kell a töredezettségmentesítés alatt itt nem szükséges ezért is van benne bizodalmam, hogy egy ilyen karcsú helyen is de szépen futna a windwos 10.
-
embe
nagyúr
Urak!
Ez a Fujitsu Lifebook gyárilag van ezzel a konfiggal.
Van benne egy 32GB SSD, és egy 500GB-os HDD. Én a vinyóra akarom a telepítést. Elvileg azért van benne az ssd, hogy a cache ott legyen. A vinyóra ha feltelepítem a w10-et simán felmegy. De az első újraindítás már nem jön össze, mert nincs bootolható meghajtó üzenetet kapom.
Anno volt egy régebbi Fujitsu, abban is ez volt a felállás. Az ssd-re feltettem a rendszert, ment simán. de ha a vinyóra, akkor már nem indult újra.
Annál az a megoldás maradt, hogy kikerült belőle az ssd, maradt a vinyó. Ezt nem tudom szétszedni.
-
válasz
benedekco
üzenetére
megvan
tiszta marhaság, ha letiltom hogy a programok a háttérben futhassanak, akkor hiába installáljuk azt hiba nélkül nem lehet rákeresni a start menüben, ha engedélyezve van akkor lehet. De ha már egyszer feltelepült akkor ki lehet lőni a háttérben futást és utána már mindig meg fogja találni.
Hihetetlen.
És third party program kellett hogy rájöjjek!
-
Dumi86
senior tag
válasz
King Unique
üzenetére
Igazat kell adjak neked
Frissen(kettő napja telepített win10 home),programjaim felrakása után már most 22gb-ot foglal. Se letöltés még,se képek se semmi. Windows update és az UWP-s appok frissitése volt csak. Kizárt hogy hosszú távon,normál használat mellett elég egy 32gb-os tároló. Átlag felhasználó nem fog UWP-s appok törölni,lemezkarbantartót futtatni rendszeresen az tuti. -
King Unique
titán
válasz
Cs1csó
üzenetére
Amiket felsoroltam nemrég, meg pl. az automatikusan létrehozott rendszervisszaállítási pontokról stb. Amely utóbbiak szükség esetén bizony nagyon is jól tudnak jönni. De ezeket is kikapcsolni / törölni, UWP appokat gyalulni stb., mind erőltetett és kompromisszumos megoldások, erről beszéltem... Na meg azt megint megnézem, hogy hogyan fog egy 32 GB-os SSD-n menni a build upgrade... De lehet már egy MCT is vinnyogni fog a letöltésnél a kevés tárhely miatt...
Szóval azt továbbra is cáfolnám, hogy általánosan és hosszabb távú használatnál biztosan elég lenne egy 32 GB-os háttértár Windowshoz. Max. egyeseknek egy kiherélt rendszerrel, de korántsem mindenkinek. Számos példa volt már itt fórumon is, hogy utólag át kellett méretezni a kicentizett rendszerpartíciót, vagy épp kevés volt a 32 GB-os SSD és nagyobbat kellett venni... A rendszerkövetelményekkel pedig hiába jössz, mert ott a tárhelyigény egy alap, illetve tiszta telepítésre vonatkozik és kb. a minimális méretet jelöli, nem a komolyabb használatnál javasoltat. Vagyis nem a programokkal telepakolt és nem a belakott állapotra vonatkozik, amely a felhasználói szokásoktól is függő. Na meg ennyi erővel pl. az XP-nél 1,5 GB a követelmény, de az nyilván megint nem állja meg a helyét, ha rendesen használni is akarja a user.
-
Cs1csó
titán
válasz
King Unique
üzenetére
ITT VANNAK A WINDOWS 10 RENDSZERKÖVETELMÉNYEI:
"Rendszerkövetelmény:
Processzor: 1 GHz-es vagy gyorsabb processzor vagy SoC
RAM: 1 gigabájt (GB) 32 bites rendszerhez vagy 2 GB 64 bites rendszerhez
Merevlemez-terület: 16 GB 32 bites operációs rendszerhez, 20 GB 64 bites operációs rendszerhez
Videokártya: DirectX 9-kompatibilis vagy újabb, WDDM 1.0 illesztőprogrammal
Képernyő: 800 x 600"Kérlek ne terjessz olyat amit hivatalosan soha senki sem mondott:
" Pedig egy 64 bites Windowshoz azért legalább egy 64 GB-os SSD javasolt" itt még hozzátetted hogy "hosszabb távon" ez mit jelent ez valami egzakt fogalom? Mint írtam esetleg a hely csökkenése esetén lemezkarbantartó használata. -
Cs1csó
titán
Telepítsd pl. a Wise care free-t amiben van a már telepített windows frissítések hátramaradt fájljainak a törlésére.
Amikor korábban hasonló gépen problémába ütköztél akkor is egy windows 10 + 32 GB-os SSD-ről volt szó mert más windows kiadások többhelyet foglalnak.
Sőt ha nem használod az UWP-s appokat - én nem - akkor azokat is lehet gyalulni helyet takaríthatsz meg azzal is.King Unique
Kikapcsolni? Nem kapcsoltam ki semmit, nem tudom mi olyan kikapcsolásáról beszélsz ami eröltetett vagy kompromisszum írhatnál pár példát.
Tehát:
az összes UWP-as appot gyalultam még a calculator-t is helyette a CALCUTE nevű kis programot használom, ezen kívül a jobb alsó sarokban - minden beállítás - gépház - na itt ha végigzongorázzuk SZINTE minden csúszkát kikapcsolt állapotba húztam, de nem kapcsoltam ki a windows update-et, a windows defender is automatikusan kapcsolt ki mikor érzékelte az AVAST FREE-t, Offline fiókot használok, a windows játék módot is kikapcsoltam nem tartom sokra stb. semmi olyasmibe nem piszkáltam bele pl. temp mappa átpakolása vagy cache vagy swap törlése meg a fen tudja még mit lehet tenni.Továbbra is állítom bőven elfér a windows 10 egy SSD-n, úgy hogy marad legalább 20-30% szabad hely ami bőven elég. A Microsoft hivatalos fórumán is azt írták, hogy LEHET telepíteni, kiemelve a LIMITÁLT mennyiségű program telepítést.
Gondolom auto CAD, vagy egy profi PHOTOSHOP, videóvágó programokat nem egy ilyen gépre kell telepíteni.
-
King Unique
titán
válasz
Cs1csó
üzenetére
Pedig egy 64 bites Windowshoz azért legalább egy 64 GB-os SSD javasolt hosszabb távra. Az pedig csak egy dolog, hogy nálad éppen 24 GB-ot foglal a C-n a rendszer, másoknál meg nem, nálam is többet. Igaz, nem csupaszítottam le teljesen és nem kapcsoltam ki mindent, de az már eleve erőltetett megoldás és kompromisszumokkal jár... Inkább veszek alá egy megfelelő tárolókapacitású SSD-t, ráadásul manapság már 120/128 GB-nál kisebbeket nem is nagyon érdemes venni az ár-érték arányt tekintve sem. Azokon már bőven elfér a Windows 10, ellenben egy 32 GB-os eleve inkább Linuxokhoz elegendő nagyobb biztonsággal.
-
Cs1csó
titán
válasz
King Unique
üzenetére
Dehogy karcsú, bőven elég, nálam telepítve az összes visual c++ (all in one runtime installerrel) bekapcsoltam a net framework 3.5-öt, akár a komplett Office 2016 is elférne de most Libre office-t használok, dedikált vírusírtó, dedikát videókártya drivert.
Ha nem SSHD hanem teljes értékű SSD akkor simán menni fog vele, lehet olyasmivel trükközni pl. hogy a hibernálás funkciót kikapcsolja helyett alvó mód de menni kell. Nekem egy csomó programmal megáll kb. 24 GB-nál de ebből is simán lehet faragni.embe
Rákerestem a neten is és az jött le, hogy simán megoldható, ne add fel az SSD által nyújtott gyorsaságot. Persze nem árt néha lemezkarbantartót futtatni, és a letöltéseket adatokat minden formában a HDD-n tartani, de simán menni fog. Ha az én rendszerem lenne egy 32 GB-os gépen még akkor is maradna kb. 8 GB szabad hely de neked kevesebb programmal simán lehet akár 10 GB szabad hely is ami bőven elég akár TRIM funkcióhoz stb. (a TRIM funkció olyan az SSD-nek mint a töredezettségmentesítés a HDD-nek)
-
embe
nagyúr
válasz
Cs1csó
üzenetére
Igen, értem, de nem ezt szeretném, mert az kevés. Frissítés vagy egyéb, és hamar be lehet lakni. Egy másik laposnál már próbálkoztam ezzel, de nem jött be. Inkább arra gondolok amit a hsz.-ben is írtam, vagyis a chace kerülne az ssd-re.
Találtam egy ilyen lírást, megpróbálom ez alapján. -
King Unique
titán
Az SSHD meghajtóknál tölt be cache szerepet egy pl. 8 GB-os NAND flash tárterület. De, ha külön fizikai SSD-ről van szó, akkor az eleve más.
Általában javasolt a Windowst SSD-re telepíteni, viszont egy bruttó 32 GB-os SSD kissé karcsú lesz hozzá... Max. minimális mennyiségű programmal, minimálisra állított lapozófájllal és kikapcsolt hibernálással, a frissítések után folyamatosan lemezkarbantartással, visszaállítási pontok törlésével stb. lehet elég neki. A build upgrade pedig eleve nem játszik, mert ahhoz rendszerint ~ 15-20(+) GB szabad tárhely szükséges. Tehát minden egyes újabb verziónál majd tiszta telepítést kellene csinálni. Az 500 GB-os HDD viszont már nyilván OK tárolókapacitás szempontjából. Ha 3,5"-os 7200 RPM típus, akkor annál a működés is viszonylag gördülékeny lehet, ellenben egy 2,5"-os 5400-as típusnál lassú lesz a rendszer.
Amúgy meg nem derült ki, hogy pontosan milyen boot mód szerinti telepítésről van szó, az rendesen lefutott-e, a(z UEFI) BIOS-ban be van-e állítva rendesen a megfelelő boot sorrend és egyéb kapcsoló opció, a SATA fizikai csatlakozás rendben van-e, szükség esetén a BIOS frissítve lett-e stb.
-
Cs1csó
titán
A windows 10-et az SSD-re telepítsd, a windows 10 rendszerigénye 16GB, tehát egy 32GB-os SSD-n bőven elfér az összes általános célú programoddal együtt. Nálam a windows 10 egy SSD-n van és a játékokon kívül minden program az SSD-n van így foglal az SSD-n a windows kb. 24 GB-ot.
Itt egy korábbi hozzászólásom amiben le is van írva hogy csináld: [link]
-
woolwich
tag
Amit írsz, az nálam is gond nélkül megy. Elvileg a 7-es billentyűn látom ezt a fajta ékezetet, amivel à és è betűt tudnék csinálni de hiába próbálom alt gr-rel kombinálni, valamiért azonnal feldobja az ékezetet és után külön kerül mellé az a vagy e.
Valamiért az Alt gr + 7 nem működik.
Ahogy néztem a wikipédián itt is ki van hagyva, de hogy miért arra nincs ötletem. -
kezo0
addikt
A BIOS beállításai időnként erőszakosabbak a Windows beállításainál. Ha a gépedben haldoklik az alaplapi gombelem, akkor bizony minden kikapcsolásnál visszaáll a BIOS az alapbeállításokra, tehát elfelejti pl. a pontos időt is – és amikor nálam volt ilyen, akkor a Windows is helytelen időt mutatott. Kicseréltem az elemet, a probléma azóta nem jelentkezett.
-
-
net91
senior tag
Sziasztok,
A gép nem a pontos időt mutatja (nem percekről van szó), annak ellenére, hogy a gépházban a "Pontos idő automatikus beállítása" aktív, időzóna Budapestre van állítva és természetesen van internet.
Mi lehet a probléma? -
-
embe
nagyúr
Sziasztok!
Egy gépre szeretnék w10-et telepíteni.
A konfigban van rgy 500GBos HDD, és egy 32GB-os SSD. Az ssd gondolom a chace miatt.
Kérdésem, hogyan kell telepíteni?
Penről megy a telepítés, látom a két meghajtót. Gondolom a vinyóra kell telepíteni. De ha normálisan feltelepítem, betölt a Windows, akkor a következő alkalommal nem akar bootolni . Hibaüzenet, hogy nincs olyan meghajtó amin Windows van.
Mit hibázok? Biosban nem találtam erre vonatkozóan semmit sem. -
törölt tag
Insiderre panaszkodni?
Nálam normál verzión jelez mindent azonnal hónapok óta.Garada: Mik vannak
lehet hülyeség, mi történik ha jobb klikk helyett rendesen elindítva a programokat tünteted el a new feliratokat?
A maradványokra jobb katt, more és open file location ez megnyitja a start menü mappát ahonnan törölheted a maradékot. -
Garada
őstag
Üdvözletem!

Egy nem komoly ám bár nagyon idegesítő hibával találkoztam a rendszerben:

All Apps menüben folyamatosan a "new" jelző rajta marad az alkalmazásokon. Tehát amikor jobb egérrel eltűntetem róluk a legközelbbi rendszerbelépéskor újra felkerül rájuk ez a jelző. Az all apps fülön a 16 például egy fix szám ami akkor sem tűnik el mikor a "new" jelzőket eltűntettem. Ezen felül pedig ebben az all apps menüben vannak régen törölt alkalmazások melynek maradvány mappáit nem lehet törölni ugyanis szimplán a vezérlő pultba irányít törlés céljából mely már rég megtörtént ugyebár.Mi okozza ezeket a hibákat valaki tud erre esetleg valami megoldást? Nagyon megköszönném!

-
vlevi
nagyúr
Sajtos, újra bebizonyította a posta app, hogy megbízhatatlan fos.
Azért ezt használom, mert a Windows10 insider van fenn a gépen, és tényleg nézegetnám, hogy, mi, hogyan működik.
A héten, mondhatni egész elfogadható volt a posta app, már abból a szempontból, hogy jelezte az új leveleket, akkor is, ha nem volt elindítva az alkalmazás.
De ma, még egyetlen érkezett levelet sem jelzett.
Nagyjából ennyire lehet komoly eszköznek tekinteni mindent, ami W10, és főleg, ami UWP... -
Djuree
félisten
válasz
King Unique
üzenetére
Dede, csak ez a win nekem magas még. fent van már egy ideje, de csak felraktam nem foglalkoztam vele semmilyen szinten. de most újraraktam, mondom mostmár be kéne lakni normálisan.
köszi a helpet. -
King Unique
titán
válasz
Djuree
üzenetére
Nyilván igen, a screesnhotok és a linkelt leírás önmagáért beszél. A lemezkezelő pedig kényelmesen elérhető pl. a Start gomb jobbklikkes menüjében is, ami Win+X billentyűkombinációval szintén előhívható.
Egyébként még soha nem nyitottad meg az eszközkezelőt és a lemezkezelőt? Pedig a lemezkezelésnél eleve az utóbbi a lényeg és a fájlkezelő csak egy másodlagos felület...
Új hozzászólás Aktív témák
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Az SK Hynix elárulta, hogy meddig nem lesz elég memória
- Monitorkalibráló eszközök
- Suzuki topik
- A Retro Games feltámaszt egy legendát
- PlayStation 5
- Mr.Csizmás: ncore free regisztráció
- TP-LINK routerek
- Sorozatok
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- További aktív témák...
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro+ 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Lenovo Legion Go S 32GB/1TB kézikonzol garanciával hibátlan működéssel
- ASUS ROG Z890 MAXIMUS HERO + i7 Core Ultra 265KF + 48GB DDR5 8200Mhz + 2TB SSD
- Egyedi ékszerdobozka
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Van valami windowsos toolkit, amivel gyakorlatilag újratelepítem a rendszert anélkül, hogy veszne minden? Vagy rollback kéne? Mit tudnál javasolni?