- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- sziku69: Szólánc.
- Aggregátor gondjai, örömei, és elmélkedései
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
-
LOGOUT
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
King Unique
titán
Mint utólag kiderült, van már azon a laptopon egy desktop Linux telepítve. Vagyis azzal simán meg lehetne oldani az ISO-fájl letöltését és kiírását. Azaz az utóbbit illetően a fájlkezelőben a felcsatolt lemezkép tartalmának rámásolását egy FAT32-re formázott pendrive-ra. Tehát teljesen felesleges és értelmetlen emiatt az okostelóval, meg ilyen-olyan OTG-s trükközéssel vesződni...
-
csixy
addikt
válasz
philoxenia #73362 üzenetére
-
V60
aktív tag
Sziasztok!
Tudnátok segíteni? Tegnap Ccleaner-t használtam a rendszer alatt, hogy kicsit takarítson. Utánna az eddig még tökéletesen fútó wolfenstein 2 the new colossus kilép játék közben mindenféle hibaüzenet nélkül. Egyébként a Nvidia drivert is frissítettem a legújabbra.
Mi lehet a gond? és mi lehet a megoldás?
Válaszokat előre is köszönöm
Üdv Zola
-
-
King Unique
titán
válasz
Kawaiii #73390 üzenetére
Akkor mégis hogyan gondoltad telepíteni, ha gyakorlatilag semmilyen normális eszköz nem áll ehhez rendelkezésre, csak egy haszontalan mobil kütyü? Ilyenkor látszik, hogy mennyire nem alkalmasak ezek komolyabb dolgokra és leginkább csak online tartalomfogyasztásra valók, meg persze egy teló telefonálásra...
Viszont, ha a laptopon van már egy Linux, akkor azzal egyébként simán le lehetne tölteni az ISO-fájlt, majd kiírni egy pendrive-ra. De az abszurd, hogy 2018-ban nincs kéznél egy pendrive és még venni sem lehet ott fillérekért a környéken egyet...
Ez esetben lehet az lenne a legtisztább, ha elvinnéd egy szervizbe, aztán ott majd megcsinálják némi munkadíj fejében...De gondolom most az jön majd, hogy az sincs a környéken, meg semmilyen IT-s bolt stb.
-
válasz
Kawaiii #73388 üzenetére
Az összefoglalóban ott a link a hivatalos telepítőköz. Http protokollal le lehet tölteni (ne ragaszkodj a torrent protokolhoz). Ha a telefonodhoz tudsz DVD írót csatolni akkor írd ki rá, vagy ha a telefonodon tudsz .ISO -t felmountolni akkor (windowson formázott vagy bolti állapotú) pendrivera másold ki a tartalmát (usb otg tudás szükséges), azzal már tudsz bootolni..
-
Kawaiii
csendes újonc
Hi kis segítségre lenne szükségem
Vettem egy lapost minden szép és jó de ugye nincs rajta win. Nem is gond veszek egy kódot azt hello legalitás meg minden a probléma az hogy se másik gép se ismerős se pendrive se julika néni a sarki kalózszoftver árus nincs a közelembe. Hogy tegyek fel windowst. Az egyetlen lehetőségem a mobilom. Namármost nincs benne micro sd. Megoldható az hogy leszedek mobilra torrentel egy virágbolti verziót majd a kóddal ezt legalizálom vagy a mobil nem lehetséges opció mint os telepítő eszköz. (p9). Ha igen hogy? Sajna más opcióm nincs jelenleg az elkövetkezendő 2 hétben de használni szeretném.
Másik kérdés: honnan vegyek original win10 -et amivel nem lesz gond de nem 30 e. Vagy ez annyira értékes dolog hogy ne számítsak rá hogy 25 alatt bemérik nekem?
Előre is köszi a helpet
-
vlevi
nagyúr
válasz
vaakuum #73386 üzenetére
Az a baj, hogy nem tudod megoldani, hogy a héccázövten futó processznek te magad folyamatosan manageld, hogy mikor, melyik processzormagon fusson. Anélkül pedig értelmetlen belekezdeni. Azt, hogy a Win hogyan futna 1 magos környezetben, kipróbálhatod, ha csinálsz egymagos virtuális gépet, és elindítod a telepítőt.
A hétvégét érdemes rászánni, hogy lefusson az install, annyira embertelen lassú lesz... -
vaakuum
addikt
válasz
philoxenia #73382 üzenetére
Lehet annak tűnik, de streamerektől már többször hallottam, hogy win képes egy magot agyonhajtani a 8 magos procinál is... és a ryzen topikban ismét előjött valakinél ugyan ez a kérdéskör. Gondoltam megkérdezem, mert ötlet szinten engem is érdekel.
-
Geth
veterán
válasz
vaakuum #73378 üzenetére
A
START
parancs/NODE
és/AFFINITY
kapcsolóinak is utána olvashatsz.De ahogy mások is írták, így látatlanban nagyon rossz ötlet, szinte biztos, hogy negatív hatása lesz a teljesítményre, kizárt, hogy te process szinten jobban eloszd az erőforrásokat, mint ahogy a rendszer teszi magától.
-
-
vaakuum
addikt
Szaisztok!
lehet olyat csinálni win10 alatt, hogy a program ikonjánál mondjuk az indítóparancsban definiálni, hogy az adott program melyik cpu magokon induljon?
Tehát mondjuk az oprendszernek meg böngészőnek fixen definiálni 1-1 magot, a lejátszót, játékot, office alkalmazásokat meg a többi magra küldeni? -
Bferibörs
addikt
válasz
philoxenia #73375 üzenetére
hát van pár érdekesség a 10-ben
-
mpo
veterán
Hogy ne vezesselek tévútra, nálam hozzáértőbb leírta.
Nem a MS a hibás, hanem az Intel, de ma olvastam, hogy megoldották és hamarosan elérhető a javítás.
Az alaplapgyártónál és az Intelnél keresd a legfrissebbeket, a Windowst meg frissítsd (én ezt csinálom, naprakész a gépem és működik).
[link] -
pc360
addikt
válasz
Doky586 #73370 üzenetére
Bal lábbal keltél fel, vagy mi a f....? Lehet, hogy már a hsz-ed olvasása előtt megoldotta, vagy csak a leírt módszerrel jött nála rendbe, és ezt meg is osztotta velünk. Ebben nem találok semmi kirívót. Nem a probléma megoldása a cél, hanem hogy a te módszered kövessék? Ráadásul abban sem vagyok biztos, hogy különböző, lehet, hogy pont ugyanannak a kulcsnak a módosítása történt, csak nem az UI-n keresztül, hanem közvetlenül a reg-ben.
-
Lacc
aktív tag
válasz
#73959936 #73371 üzenetére
Akkor en nem tudok segiteni. Volt ketszer is Asus laptopom, es ez a Wifi jelensleg Windows, Ubuntu-val is elojott, bar Ubuntun jobb volt a helyzet (Windows alatt gyengebb volt a wifi jel - valoszinuleg a linuxos driver jobb volt)
Ez nem tudtam ezt megoldani
Sajnalom, hatha mas tud segiteni neked. -
-
atti1848
senior tag
Sziasztok.
Céges környezetben használunk gépeket, ebből 1 db-nál most nem lehet telepíteni/importálni tanusítványt.
Windows 10-s gép, saját tanusítványt használunk. Eddig minden gépnél hiba nélkül lehetett telepíteni/importálni, de ennél az 1db-nál nem engedi. Próbáltuk lokális rendszergazdaként, domain rendszergazdaként is, de semmi.Mi lehet a gond?
-
törölt tag
-
törölt tag
Sziasztok. Adott 1 lapos ami következőket produkálja. (win10home64bit)
A wifi driver alapból hibás. Ergo, 1 újabb és ezáltal működő verzióval kicseréltem.
Eltelt x idő, 1 boot alkalmával szépen visszaírta a régi, nem működőre....
Van valakinek valami tippje, hogy lehetne ezt elkerülni ?
-
blu79
addikt
Sziasztok, érdekes dolgot szeretnék kerdezni... szóval dec derült ki hogy az intel procikban van biztonsági rés... ezután elkezdtek jönni a frissítések.. és számítógépek belassulása ... váratlan újraindulások stb... nem tudom hány ember tapasztalta ezeket..
Nekem van egy pendrive-om amin van egy 2016 12 27 -windows 10. Ha a gépet újratelepítem ezzel és a frissítéseket letíltom akkor elvileg nem települnek a Spectre és meltdown frissítések? Ha letíltom a frissítést nagyot kockáztatok ? -
Bferibörs
addikt
válasz
philoxenia #73362 üzenetére
hát részemről passz
-
Bferibörs
addikt
válasz
philoxenia #73360 üzenetére
Isten útjai kifürkészhetetlenek, meg a windowsé is
-
Bferibörs
addikt
válasz
philoxenia #73358 üzenetére
-
Bferibörs
addikt
válasz
philoxenia #73356 üzenetére
én menteni pld. doc-ot ( doc-nál írta nekem azt amit Neked ), képet , vagy áthelyezni nem tudtam, sok mindenre kiírta, hogy nincs jogosultságom hozzá, újra raktam a francba az egészet ( hiába próbáltam a jogosultságokon állítani nem engedte azt sem)
-
philoxenia
MODERÁTOR
Eddig simán tudtam mappából képeket megadni a háttér diavetítéséhez. Most azt írja, nincs megfelelő fájl... Miaf történt?
-
-
Pityu.
nagyúr
Esküszöm néha vannak olyan anomáliák a windowsban.Mitől lehet az,hogy van egy bluetooth cuccom bedugom a gépbe eddig jelezte az óra mellett,hogy be van dugva és ha tabletről át akartam küldeni valamit akkor rá nyomtam a fogadásra és már küldhettem is át tablettről a dolgokat.Most meg bedugom a bluetooth cuccot a gépbe de ott az óra mellett nem jelenik meg az ikonja,ez mitől lehet?
-
nejad
aktív tag
Hellosztok! Egy noob kérdésem lenne: Win10-ben, hogy lehet beállítani azt, hogy amikor rákattintok egy fájlra vagy mappára akkor kéken kijelölje? Mert most is kijelöli ha rákattintok csak nem kék négyzetben hanem alul írja ki. Azt megtaláltam, hogy jelölő négyzetet be lehet kapcsolni de a régi beállítást nem találom. Kösz!
-
togvau
senior tag
sajnos a múlt hétvégen rámkényszerítette ez a "jóképességű" oprendszer az update-jét, azt a feature akármit, 2 órát szűttyögött vele, azóta semmilyen böngészőben nem lehet lejátszani facebook videot, és a videolejátszó programokban is eltűnt a hardveres gyorsítás. Mit lehet csinálni? Driver frissítés már volt.
-
abdulka1
őstag
válasz
Sub-ZeRo #73349 üzenetére
Nálam minden "hideg" indításnál jelentkezett. Ha ki-be jelentkeztem nálam is megjavult, illetve ezután restart után is ment rendesen.
Egyébként egy másik hiba miatt próbálkoztam ezzel a megoldással, és szerencsésen megoldotta mindkettőt.
A másik hibának nem volt észrevehető hatása, csak a "Megbízhatósági előzmények" között, minden nap jelentkezett egy "Hardverhiba"
Az időpontokat ellenőriztem az eseménynaplóban, ahol az adott időpontokban ezt találtam.
Ezek után kezdtem próbálkozni a illesztőprogram telepítésével.
-
abdulka1
őstag
válasz
GEPESZ66 #73347 üzenetére
Az utóbbi hetekben 2 gép volt a kezeim között ezzel a hibával, és ez mindkettőnél orvosolta a problémát. Nem a legfrissebb driver jön az updaten (Nvidia driver 2017.10.17), de én nem nyúltam hozzá, vagyis nem frissítettem már rá manuálisan a gyártó oldaláról.
Garantálni nem tudom, hogy működik, de nem veszítesz semmit ha megpróbálod. Nézzétek meg, hogy a gyerkőc játékai mit szólnak a korábbi meghajtóhoz, és ha nincs gond ne bántsátok. Már amennyiben megoldja a hibát a művelet. -
GEPESZ66
veterán
válasz
abdulka1 #73346 üzenetére
2 hónapja SSD beépítése miatt raktam újra a WIN10 Pro-t.
Akkor a WIN10-nek hagytam, hogy rakja fel az NVIDIA driver-t.
Így is már tapasztaltam ezt a jelenséget.
Pár napja letöltöttem az NVIDIA honlapjáról a megfelelő driver-t, s ráfrissítettem tiszta telepítéssel.
Ezután is tapasztalom ezt a jelenséget.
Ennek ellenére is csináljam meg amit javasolsz?
Régebben használtam a DDU-t, ismerem. -
GEPESZ66
veterán
Sziasztok!
Fiam gépén többször előfordul, hogy indulás után hiába kattintok a tálca bal sarkában lévő WIN ikonra, nem történik semmi.
Jobb gombos kattintásra esetleg felugrik az ablak, itt a gépházra kattintva nem akar ez megnyílni.
Egy ki-be jelentkezés után rögtön minden flottul megy, úgy ahogy kell.
Nem értem ezt a dolgot, ez egy WIN10 bug, amiről lehetett olvasni?
Az én gépemen ilyen csak pár alkalommal fordult elő! -
joker1220
őstag
Sziasztok!
Van itt valaki aki keni vágja az SCCM 2012 -t? Win10 el kapcsolatban szeretnék kérdezni, fórumtémát külön csak egyet találtam de 2 hsz van benne 2015 ből...
Előre is köszi
-
trojka
csendes tag
Üdv adott win 10 frissités után ezt csinálja frissitések telepitése sikertelen azota ujra indul és nem indul el normálisan azota van ez amiota eza szutyok win 10 update assitante települt agressziven magátol
-
Laraxior
titán
válasz
jokeph #73328 üzenetére
Egy Sandisk pendrive-ot vettem, 32GB-os.
Mi az a legacy?
Illetve így sem tudom simán megcsinálni, mert azt írja a tool, hogy rendszergazdaként kell bejeletkezzek, addig nem csinálja.
W10 x64 kellene. DVDről sima ügy, csak ugye már nincs meg a korong. Mondjuk a W7 éppen megvan, az sem olyan rossz. -
szabeska
addikt
Sziasztok!
Adott egy HP 2170P laptop, Dell 2709W van rákötve DisplayPort kábellel, amit xbox-hoz is használok HDMI-vel + WIN 10 természetesen.
Több problémám is van:
- Kijelző "elosztás" (kiterjesztés, megjelenítés kizárólag Dell-en), összezavarodik ha átváltok a monitoron HDMI-re (xbox), majd vissza (DisplyaPort), ismét a laptopon jelenik meg minden. Ugyanez, ha leválasztom majd újra csatlakoztatom a laptopot. Plusz képernyő duplikálásnál nem tudok külön felbontást választani a laptop megjelenítőnek illetve a Dell-nek.
Van valami mód, hogy ne kelljen minden egyes változásnál újra jobbgombozgatni, képernyő beállításokat újrakonfigurálni? Mondjuk képernyő duplikálás vagy ami még jobb lenne, csak Dell-en megjelenítés, ami automatikusan átáll laptop megjelenítőre ha leválasztom, VISZONT ha csatlakoztatom újra a Dell-t, visszaváltson rá / a megfelelő beállításra?
Arról nem beszélve, hogy a betöltött ICC profilom is eltűnik néha a váltások miatt...
-
tomaszka88
aktív tag
Sziasztok!
Tudna segíteni valaki Vpn ügyben?
-
jokeph
nagyúr
válasz
Laraxior #73327 üzenetére
Sokkal gyorsabb.
Melyik WIN-t akarod telepiteni?
A régi cuccokra ? mert azokhoz legacy-ban kell megcsinálni W7/8/10-nél.
X tipusú usb3-as pendrivval jártam úgy, hogy egyszerűen nem tudta a progi (win7 usb boot tool - microsoft gyári progi) boot képessé megcsinálni, a régi usb2-es Kingstone pendrive-al ilyen nem fordult elő.
-
Laraxior
titán
Biztosan volt már kérdés, de eddig nem volt aktuális nekem.
Eddig mindig DVDről telepítettem a Windowst, de vettem egy pendrive-ot kifejezetten a telepítőnek, gondolom megpróbálkozom innen telepíteni, állítólag gyorsabb.Szóval letöltöttem egy MediaCreationTool-t. Állítólag ez megcsinálja. A kérdés, hogy a mostani rendszeremhez egyáltalán nem nyúl ugye?
Illetve, hogy ez a Tool tényleg megcsinálja-e.
Mert ha nem lesz jó, és elkezdem újrahúzni a rendszert, akkor megáll a tudomány, mert nincsen telepítőm. (A DVD-t odaadtam valakinek) -
adika4444
addikt
Hali!
Mai reggeli Win10
1709-es verzió, Win10 Pro
Kinyomtam a gépet, ment minden rendesen. bekapcsoltam, és a balansz majdnem teljesen elmászott jobbra, alig szólt a bal fülesem. Még szerencse hogy beugrott hogy lehet ez is a hiba, na meg amikor bedugtam a gépbe sztereóba pattant a fülesem.
Mindenesetre másnak már volt ilyen? Nem állította el semmilyen program, TapinRadio megy kb hónapok óta rendben Win7 alatt is jó volt, úgyhogy ez szerintem vlmi Win10 nyavaja... -
csixy
addikt
válasz
IfjVerIstvan #73292 üzenetére
Köszönöm, megpróbálom.
-
Wolfskin
őstag
Sziasztok
win 10 alatt hol tudom megnézni, hogy melyik folyamat mennyi memóriát fogyaszt?
a win7-ben a feladatkezelőben volt egy oszlop, akár sorba is rendezte, hogy zabálja a ram-ot. a win10 csak egy "K" betűt tesz mindegyikhez, a fejlécben meg: privát munkamenet?
van mód a win10 alatt is megtekinteni ezt? -
tomaszka88
aktív tag
Sziasztok!
Lehet nem a legmegfelelőbb csoportba írok,de szeretnék segítséget kérni VPN program üógyben, ami Win 10 alatt gond nélkül fut. Én az Avirát és a CyberGhostot néztem.
Köszönöm előre is!
-
Zoz
őstag
válasz
Werkly #73311 üzenetére
a) Ha Microsoft fiókkal használod
b) Ha nem Microsoft fiókkal, akkor próbálod aktiválni, és vagy sikerül, vagy nem. Ha sikerült, akkor örülsz.
c) Ha nem sikerült, akkor telefonos aktiválás kell, ott megkérdezi, hogy hány gépen használod, megadod, hogy egy, elfogadja, örülsz.
d) Nem fogadja el, ügyfélszolgálatoshoz kapcsol, ott elmondod, hogy elromlott az alaplap, ki kellett cserélni, mondanak aktiváló kódot, örülsz. -
Werkly
őstag
Ha alaplapot cserélek akkor aktiválható a Home verzió? Win 7 Box verzió kulcs segítségével van a jelenlegi Home verzióm! Lapot cserélnék van erre megoldás?
-
Benhill
senior tag
Hello.
Ez milyen update? Most látok ilyet először. Nem találok infót róla.
Ezzel nyitom ki a kiskaput a Spectre-nek és a Meltdown-nak? -
vacs
veterán
Sziasztok.
Win 7-en nagyon tetszett nekem a Win + Tab gombbal előhozható alkalmazásváltó, [link]!
Win 10-en valami okossággal elő lehet csalogatni a gyári ronda helyett?
-
válasz
yanesz #73303 üzenetére
Hagyd, és tedd újra egy rendes win10-zel, amúgy se biztos hogy lenne benne magyar nyelvi támogatás.
Talán ezért is szakad bele a frissítésbe, a régió miatt.
Esetleg így elvész a tiszta windows, ezt nem tudom sajnos konkrétan, okosabbak majd megmondják.
Ha kms aktiválás volt rajta, az amúgy is bizonytalan európába. -
yanesz
tag
válasz
tordaitibi #73302 üzenetére
Sziasztok,
Adott egy Xiaomi air hivatalos kínai Windows 10el.
Frissitenem a win10et,de megakadt 99%nal.
Mit tudok csinálni?96-98% 3 óraba telt.
-
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz
dgyuri0123 #73284 üzenetére
Senki nem használja média megosztásra a Win10 DLNA szolgáltatását?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Antivírus szoftverek, VPN
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- Felújított szerverek, storage-ok, hálózati eszközök Enterprise szinten, minden gyártótól
- 14" Dell Latitude laptopok: 5400, 5480, 5490, 7480, E7440, E7450 / SZÁMLA + GARANCIA
- 0% THM 3 havi részlet! Beszámítás, 27% áfa, Sapphire Nitro+ RX 9070XT 16GB készletről
- Samsung Galaxy A25 5G / 8/256 GB / Gyárifüggetlen / 12hó Garancia
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest