Hirdetés
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- weiss: Autó költségek
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha különkiadás – Bors
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
-
LOGOUT
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
King Unique
titán
Megnézed, hogy a gépházban a telepített frissítések között szerepel-e sikeres telepítésként az ITT lévő listáról a Windows 10-verziódnak megfelelő frissítés. Illetve az AMD-s probléma miatt a visszavont frissítések helyett már kiadták a javításokat, azaz újabb összegző frissítéseket.
Szükség esetén egy frissítést eltávolítani a gépházban lehet a frissítések eltávolítása opcióval. Illetve az a régi vezérlőpultot nyitja meg, tehát az utóbbinál is van rá lehetőség. Egyéb esetben pedig, ha volt visszaállítási pont, akkor rendszer-visszaállítást lehet csinálni. Valamint, ha van offline mentés (pl. Macrium lemezképfájl), akkor abból is vissza lehet állítani a korábbi állapotot.
Viszont nem véletlenül adták ki ezeket a javításokat és nem ajánlott végleg ignorálni őket csak azért, mert írnak ezt-azt egyes weboldalakon, meg valaki ezt-azt hallott / mondott...! Ráadásul itt maga a Windows-frissítés hatása sok esetben elenyésző és eleve inkább az egyéb védelmi modulok aktiválása, mint pl. a BIOS (és mikrokód) frissítése lassíthat jobban bizonyos szituációknál. Ezekkel kapcsolatban az alábbi 2 cikket javasolt elolvasni!• Így javítsd ki a súlyos processzorhibákat!
• A Meltdown és a Spectre sérülékenységek javításának hatása -
-
Hogyan tudom ellenőrizni, hogy a laptopomra települt-e az a Windows frissítés, ami lassítja az Intel procit? Illetve ha települt, hogyan tudom visszaállítani a régi állapotot? (i3-2350M proci van benne)
-
faranus
aktív tag
Sziasztok
Egy kis fura jelenséggel kapcsolatban irok!
Valami fura oknál fogva, folyamatosan fut a háttérbe az InstallShield Update Service Scheduler! Bár a napi használatba nem zavarna, de azért mégis hogy folyamatosan fut valamiért, és nem tudom az okát! Egy kis RAM-ot is eszik, bár abból van elég hála az égnek, de ha bezárom feladatkazelőbe, vagy alt tab és bezárom akkor a böngészőkbe elmegy a net, edge, chrome, firefox semmi nem hajlandó megnyitni egy oldalt se, azt irja Valami gond van a proxyszerverrel!
Szerintetek mi lehet ez, már próbáltam újra rakni a böngészőket az se oldotta meg! Valaki találkozott már ezzel?
Bár nagyon nem szeretném, de ha egy win újra telepités megoldás lenne akkor már veretem is! Szerintetek? -
Kube
senior tag
Bizony, Sintér az a bizonyos.
Azokat a köröket, hogy normálisan hajtsa meg trottling meg isten nyila már megfutottam. Most ez az update is úgy vágta tönkre, hogy amúgy menne meg működik, csak fullscreenbe kap valamit az aktív ablak amit nem kéne.
Ha majd azon a notin leszek délután megnézem ezeket, de érted... ha ezekkel lenne a baj akkor miért jó minden ha egy aktív ablak van előtte a sarokban
hirtelen nem számít már a kodek és a többi?
Nekem ez vágta haza a történetet, hogy lehet, hogy egy aktív feladatkezelő a sarokban a mögötte lévő passzívan futó full screen fps darálót megjavítja? -
SP4C3
veterán
Mármint Shintel HD GraphX?

GPU-Z letölt, megnyit (ha kérdezi, akkor megmondod, hogy nem akarod telepíteni) és figyeled a terhelést, órajeleket. Régebben volt olyan bug, hogy a Zintegrált GPU-m 100% ment (játék alatt, azzal teszteltem, hogy minden rendben van-e) de nem csapta feljebb az órajeleket. Ha jól emlékszem ehhez meg kellett nyitni a shintel hd control panelt és ott mókolni valamit, de a franc sem emlékszik már, hogy mit. Olyasmit keress, hogy PERFORMANCE, lehet valami energiagazdálkodással kapcsolatos beállítás volt.
Milyen böngésző? HW-es gyorsítás be van kapcsolva? Milyen codec-et használ nálad a YT? VP9?
-
Kube
senior tag
Erre valakinek megoldása?
-
air
nagyúr
A hétvégén települt a gépemre a 1709-es kiadás.
Azóta mindkét monitoromon blur-osak az ikonok és az ikon szövegek.
Minden más jó, csak az asztali ikonok nem.
Utánaolvastam a kérdésnek.
Driver roll back-em nincs, frissebb driverem sincs, Windows 10 DPI fixszel felraktam 125%-ra de nem sokat segített, és ezzel ló méretűek lettek az ikonok és a tálca az amúgy sem nagy felbontású (1366*768) monitoromon.
Szóval az a kérdés, hogy valami más megoldás lehet-e még, vagy 2018-ban szokjam meg, hogy az ikonok lényegében olyan elmosottak, mintha részeg lennék?
Köszi. -
misirulez
senior tag
Miután minden hulyeséget végigprobáltam az egyik ujraindtásnál véletlenul nem nyomtam rá, hogy "nyomjon meg egy gombot a telepito futtatásához" aztán most helyreállít.
De ettől függetlenül valaki segíthetne nekem, hogy létezik-e már másnak is ilyen gondja, vagy mit tudnék csinálni.
Szóval az van, hogy idén nyáron jutott el hozzám a creators update, akkor jelentkezett az, hogy a két monitorom közül az egyik jele hol elmegy / hol visszajön, ha a new build van fent. Próbáltam 64millio féle fajta drivert de semmi nem mukodott. Csak és kizárólag a legujabb buildnél jelentkezik.
Most azt szoktam csinálni, hogy friss telepítéssel felrakok egy 1607-es buildet, majd kikapcsolok minden frissítést, aztán nyomkodok a másik időpont választását majd mikor már abból is kifutok, akkor (egy óvatlan pillanatban mikor nem vagyok gépnél) feltelepül sunniy módon, és hazavágja a monitorom. Ezután ugye van az a megoldás hogy "előző build visszaállítása" de ez sem tökéletes mivel a 30 napnyi haladék, vagy nem tudom mennyi lejárt ezért agresszív módon, magától letölti az uj buildet és ha kicsit nem mozgatom az egeret már nyomja is fel. Ilyenkor teljes reinstallt kell csinálnom hogy nyerjek újra 30 napot.
És tessék 20 perce nagy nehezen visszaállítottam a buildet, és mikozben a hsz-t írom már kezdi megint az újat letölteni.
Na szóval kicsit unom már ezt a havi újratelepítést, valaki tudna adni egy megoldást?
Előre is köszi. -
misirulez
senior tag
Közben telepítő usb pendriveal is elindítottam és vegigprobaltam a helyreállítási lehetőségeket de semmi. Van egy csomó programom amiben spéci beállítások elmentett profilok stb. Vannak nagyon jó lenne valahogy életre kelteni bármi tippet szívesen fogadnék. Jelenleg az van h Windows logo pörög kicsit, egy fél pillanatra kiírja hogy "előző build helyreállítása" aztán újraindul a gép és ugyanez a végtelenségig.
-
misirulez
senior tag
Sziasztok. Frissites után mindig elromlik a monitorom jele ezért ha Windows frissit utána egyből visszallitom az előző buildre. Ma is ez történt csak miután ranyomtam újraindult és most nem tud bekapcsolni a gép. Tudok valamit tenni teljes ujratelepitesen kívül? Koszi
-
Beldar
tag
válasz
quailstorm
üzenetére
Köszi, úgy néz ki a hálókártya volt a bűnös

-
King Unique
titán
válasz
Orionk
üzenetére
Mit jelent az, hogy már van egy? Le van töltve egy korábbi ISO-fájl és tiszta telepítés akarsz csinálni, vagy már fel van telepítve a gépre egy korábbi verzió és az fut jelenleg?
Előbbinél nyilván a legújabb 1709-es ISO-t kellene letölteni a Microsoft oldaláról az MCT-vel / közvetlenül, vagy egyéb hivatalosnak mondható forrásból. Majd ezt a legújabb lemezképet kiírni pl. egy pendrive-ra és azzal csinálni egy tiszta telepítést. A másik esetnél, ha a gépházban a Windows Update nem ajánlja fel a 1709-es funkciófrissítést, akkor a letöltött ISO-val egy in-place upgrade, vagy a hivatalos oldalról letöltve a frissítési segéd használata lehet opció. De nyilván ez utóbbi esetben is lehet akár az újratelepítést választani.
-
Orionk
senior tag
válasz
King Unique
üzenetére
Ha már van egy Win10-em, akkor hogyan kell megoldani, úgy feltelepíteni, hogy ez az 1709-es számú Update-el települjön egyből, amit írsz?
köszönöm.
Lehet buta kérdés, de hirtelen tényleg nem tudom. -
Nekem a Gépház/Fiókok/Bejelentkezési lehetőségek részben a csatolt képen látható beállítás oldotta meg pár hete, azóta rendben működik. Pont tegnap kapcsoltam be megint kíváncsiságból, és a következő újraindítás után megint hibásan működő gombok, ikonok "örvendeztettek" meg.
Semmilyen más hátrányt nem észleltem ezzel a beállítással.
-
Beldar
tag
Nekem az 1 hónapos 1709-es verzióm kezdte azt csinálni a napokban, h alvó állapotból önkényesen felébreszti a gépet. Előtte a Win7 sosem csinált ilyet, pedig mindig így használtam a PC-met, napközben csak alvásba raktam. Van olyan napló, amiből kiderülhet, mi okozza az ébresztését?
-
pc360
addikt
válasz
csubuka
üzenetére
Sebességben nem hiszem, hogy eltér, inkább gyorsabbnak mondanám a mai játékokkal. Bár pont a napokban panaszkodtak az akksi időre, illetve 1-2 régebbi játék lehet, hogy jobban fut, ha a parancsikon kompatibilitás fülén kikapcsolod a teljesképernyős optimalizálást, de mást nem nagyon tudok említeni. A beállításokat javarészt a Start menüben, a szöveget egyből bepötyögve keresd - ez még mindig káosz a Windows-nál, de megszokható. Még egy screenshot csak úgy.

-
pc360
addikt
válasz
csubuka
üzenetére
A start menüről: #71978
A felület állítása és a fölöslegek letiltása pedig ezekkel történhet:
• O&O ShutUp10
• W10Privacy
• Winaero TweakerEzen kívül 1-2 neked tetsző beállítást kell csak megtalálnod, én pl. ki szoktam kapcsolni minden csúszkát a Start Menüre vonatkozóan, és máris szebb a terep. Így, összességében már sokkal kellemesebb, mint a Win 7, én ahhoz nem tudnék már visszatérni. Sőt, egyenesen rossz rájuk nézni.

-
csubuka
addikt
Sziasztok!
Ismét lett játékos gépem hosszú idő után, nem egy nagy szám, de szódával elmegy, amire nekem kell arra jó (FX-8350, GTX570). Inkább Win10 menjen rá immár vagy oda jó lesz a 7? *mindkettő van egyetemi MSDN licensszel, szóval a beszerzési kérdés nem gond.
A laptopomon 10 volt már régóta, ámde zavarnak pl. az alapból beállított start-menüs reklám-félék, hírek meg egyéb számolatlan szotty (oké, hogy ki lehet lőni, de egyáltalán minek vannak ott
) és a nem egyenként választható frissítések (csak teljesen kilőni lehet őket, ha jól tudom, az meg elég meredek volna). -
-
Gyick
őstag
Hi!
Windows Visual C++ Redistributaed-ból van nekem vagy 18 féle telepítve.Nem elég ebből egy a legújabb?
-
Werkly
őstag
Ha MS Store-ból töltök le de leállítom a gépet majd másnap újra be akkor folytatja mint mondjuk az Uplay vagy kezdi előről? Kösz!
-
Habugi
addikt
válasz
csikosdapro
üzenetére
msconfiggal is elég gyorsan hozzáférhető/elérhető.
-
csikosdapro
tag
válasz
King Unique
üzenetére
parancssoros bcdedittel megoldottam, a powershellnél rendszergazdaként nem működött, simán sem, de a cmd futtatása rendszergazdaként, ott végre működött
köszönöm a segítséget
-
csikosdapro
tag
válasz
King Unique
üzenetére
nem oldja meg az sem, és igen, nincs más opció... tegnap raktam fel a rendszert, életemben először, eddig 7 volt, eddig nem volt parám vele, de ez necc, hogy nem tudom csökkentett módba kapcsolni...
-
King Unique
titán
válasz
csikosdapro
üzenetére
Lehet a gépházból is a speciális rendszerindítással, illetve a Shift + újraindítás opcióval is. Valamint akár az is megoldható, hogy a bootoláskor a korábban megszokott F8-as funkcióbillentyűvel lehessen kiválasztani.
Ha nálad nincsenek ilyen lehetőségek, akkor az eleve abnormális. Ha be van kapcsolva a fast startup funkció, akkor azt ki lehetne kapcsolni, bár elvileg bekapcsolt állapotban sem kellene ennél gondot okoznia. Amikor legutóbb belefutottam ilyen probléma, akkor a rendszer által létrehozott helyreállítási partícióval volt valami gond.
-
csikosdapro
tag
Sziasztok!
Hogyan indítok csökkentett módot win10-ben? Ahogy a supporton meg hasonló helyeken írják, úgy nem megy... Shift gomb, nyomvatartva, újraindítás és nekem csak egyet ajánl fel, azt, hogy kikapcsoljam... nincs folytatás, hibaelhárítás, bármi...
-
Bogyó bá'
nagyúr
Sorry, nem ide....

-
Blue Thunder
senior tag
válasz
winfos
üzenetére
Nálam is volt 2 hasonló gép, alapból a biosban be van állitva az a bootmanager funkcio én ezt ki szoktam kapcsolni hogy ne hozza létre mikor telepítesz rendszert, így csak alapból hoz létre egy rendszer visszaállitáshoz egy 500mb-os particiot illetve az adott méretet amit megadsz, vagy épp kettőt.
-
Sziasztok!
Adott egy Asus X553M laptop amin gyárilag volt anno egy uefi win 8.1.
Most telepítenék rá egy gyári uefi windows 10-et de indításnál iastora.sys hibával nem indul el.
Már 2 gyári windows-os asus laptopnál is találkoztam ugyanezzel a hibával.
Mi lehet a gond?
köszönöm
-
válasz
madpapa
üzenetére
Szerintem próbáld meg. Mert ugye alapból a WU szolgáltatás nem is fut, az ütemező hívja meg időnként.
Ha ez sem segít, akkor irány valami segédprogram (pl. O&O ShutUp10)Azt azért megjegyezném, hogy nekem nincs bajom a frissítéssel, egyszer sem borult össze magától a win10. Csak ha én akartam

-
-
madpapa
senior tag
Egy frissítéssel kapcsolatos kérdésem lenne.
Szóval mentett lemezképből visszaállítottam a rendszer partíciót. Mivel már egyszer ráfáztam, hogy egyszer csak elkezdte frissíteni a rendszert, ezért most a services.msc meghívásával az Update futását leállítottam és a frissítést is tiltottam. De mit veszek észre, egyszer csak megint azt látom hogy fut a frissítés anélkül hogy engedélyeztem volna. Vélhetően azt rontottam el, hogy nem indítottam újra a gépet ezek után? Másra nem tudok gyanakodni. -
eax1650
aktív tag
Hogyan tudnám eltüntetni a zárolási képernyőről a bejelentkezési karikát, hogy csak egy kép legyen a háttér?
-
profit
tag
a grafikus beállításokat megváltoztattam windows 10 alatt. átállítottam a hd intel graphics-ban a colors fülön néhány dolgot, és mentettem.
sajnos újraindításkor visszaállít mindent. újra be kell lépnem a grafikus beállításokba, kiválasztanom a mentésemet. ez azért időigényes, bosszantó.
nem lehet valahogy magát az alapbeállítást módosítani? akkor nem kellene elvégeznem ezt a napi kötelező tornagyakorlatot.
-
Ferenc.
tag
Szia!
Fentebb (#72321) Sub-ZeRo megírta a megoldást már, ez lenne az. 2-ről 4 -re átírva az érték, s nálam is működik a start menu és tálca rendesen! Többször teszteltem és mindig működött, hála az égnek.
Regedit
\\HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\WpnUserService
"START" Beállítást 2-ről 4-re írtam át. -
King Unique
titán
válasz
Orionk
üzenetére
Most nem azért, de a 1709-es FCU verzió már tavaly szeptemberben / októberben megjelent, szóval van itt egy kis fáziskésés... Ha tiszta telepítést csinálsz és eleve a 1709-es kell, akkor nyilván egyből azt érdemes felrakni és nem egy régebbi buildet, aminél még a build upgrade is plusz vesződség lenne.
-
Orionk
senior tag
válasz
GeorgeV
üzenetére
Többieket is kérdezem:
Akkor bármilyen Win10-et feltelepíthetek és a Win 10 majd a telepítés utáni néhány órában magától befrissül ERRE A VERZIÓRA ?
Vagy, hogyan kell megmondani beállítani a Win10-nek, hogy erre a fenti linken levőre szeretném, ha frissítené magát?köszönöm
-
Blue Thunder
senior tag
válasz
Tito62
üzenetére
A javítás maga egyelőre nem érhető el mindenki számára, hanem főképp csak a problémás CPU-k esetén érkezik meg Windows Update-en. A Windows 10 őszi alkotói kiadása esetén (version 1709) ez az összesítő KB4073290 számon érkezhet, és telepítésével az új buildszám 16299.194 lesz, a korábbi problémás 16299.192-vel szemben. Telepítsd és elvileg megoldja.
-
Tito62
csendes tag
Jelenség leírása:
Segítséget kérek.Nekem is AMD Athlon 64x2Dual Core (AM2)6000+nForce chipszet alapapja van az asztali gépemnek.
2018-01 Összesítő frissítés Windows 10 Version 1709 x64-alapú rendszerekhez (KB4056892)
A biztonsági frissítést nem tudom telepíteni, elindul 30% -nál újraindul de utána nem bootol be a rendszer csak a Windows ablakot mutatja nem lép tovább. Reset után elindul kiírja, hogy diagnosztizálja a gépet majd azt hogy megkísérli javítani. Újraindul és kiírja, hogy nem sikerült és a módosításokat visszavonja. Utolsó sikertelen telepítési kísérlet: 2018.01.06. – 0x800f0845 ezt írja a telepítésnél.
Ezután leállítás után újból végig játssza ezt.A jelenség után nem mindig engedi a start gombot megnyitni,de ha újra rakom mindadig rendben műkszik mig nem a KB4056892 frissítésig eljut.
Mi lehet itt tenni mert a windows-7-nél válogatni lehetett ,hogy melyik fríssitést engeded,de win-10 -nél nem lehet.
Itt csak a 35napos max szüneteltetés lehetséges. Vagy van megoldás? A Microsoft cég ,hogy lehet ilyen balga,hogy próba teszten nem futtatta a fríssitést mielőtt kiadta volna. Nem is értem ilyen nagy cégnek tartja magát és ekkora híbát okoz a felhasználóknak.
Várom válaszod,tanácsod!Üdv:Tito
-
NandorHUN
addikt
válasz
Blue Thunder
üzenetére
Köszönöm

Működött bevált.
Általában lemezkarbantartót le szoktam futtatni, most is megvolt, de netplwiz-t nem állítgattam. Ment mégegy lemezkarbantartó + netplwiz ki-be és olyan, mint volt.
-
King Unique
titán
válasz
üzenetére
Az nyilván előnyös ilyen szempontból, ha eleve Windows 10-zel jött ki a hardver, ahhoz van optimalizálva. Viszont az sem feltétlen igaz, hogy csak és kizárólag ezeken fut jól és hibátlanul... Ha már laptop, akkor felraktam olyan régebbiekre is, amelyek anno 7/8.1 rendszerekkel előtelepítve jöttek ki, sőt némelyiknél néhány spéci gyártói driver is max. a régebbi Windowsokhoz volt. Mégis jól működik a rendszer, a frissítés sem okozott gondot, Start menü sem fagy ki stb.
-
#72315 bluekoli:
shiftes újraindítás?
-
válasz
bluekoli
üzenetére
" Vettem használtan egy laptopot, ahol nem ismerem (az eladó sem) a BIOS jelszót."
Átadáskor ezt ellenőrizni kell(ett) volna, ha nem tudja a jelszót akkor elállni a vásárlástól.."Majd később ezt szervízben kiüttettem"
Ha ez sikerül akkor majd utána telepíts, amikor már választható a booteszköz.
Viszont ha az SSD is zárva volt és törlöd a biosból a jelszavát, akkor az egyből kukázható is lesz..
-
net91
senior tag
Sziasztok,
Nálam is előjött a start menü nem működik hiba.
Az Interneten Interneten ajánlott megoldások nem segítettek.
Sikerült már valakinek ezt elhárítani? -
King Unique
titán
válasz
bluekoli
üzenetére
F12-vel, vagy annál a laptopnál használatos másik funkcióbillentyűvel nem lehet másik boot eszközt választani? Valamint, ha a boot sorrendnél az SSD van az első helyen, de nincsen rajta OS, akkor nem ugrik tovább a pendrive-ra és nem indul el arról a Windows telepítője?
Egyébként pendrive / optikai lemez használata nélkül is telepíthető a Windows, amiről korábban már volt szó.
-
AtHoS
nagyúr
válasz
Blue Thunder
üzenetére
Második megoldásban vagyok már, bár osztott a winyó viszont C-n is van pár cucc, azokat átmentem.
Amúgy pedig köszi a segítséget

-
Blue Thunder
senior tag
Hát az szívás....két lehetőség merül fel
1. Ha mondjuk szerencséd van és az adatok két külön partición vannak akkor adott hogy újratelepítés és így csak a c-formázza újra és megy minden tovább....viszint ha nincs megosztva a vinyó és nem akar adatvesztést akkor
2. Pattintsd ki a vinyót, átmásolod az anyagokat saját gépre és go install (érdemes akkor már megosztani a vinyót). Ha kész kiveszed, visszamásol azt csókolom. -
bluekoli
tag
Kérdés. Vettem használtan egy laptopot, ahol nem ismerem (az eladó sem) a BIOS jelszót. Majd később ezt szervízben kiüttettem, de ez most mellékes. A lényeg, hogy mivel nem tudok belépni a BIOS-ba, nem tudom a boot sorrendet az SSD-ről Pendrive-ra állítani, hogy feltelpítsek egy új windows-t. Egyetlen opcióként az SSD "windows telepítővé" való alakítását látom. Az SSD-t természetesen kiveszem és egy másik laptopba áttéve azt rakok rá ami szükséges. Van ehhez valami spéci program? Amit neten találok mind csak USB-s telepítésre vonatkozik.
Bármi ötlet?

-
gduck
addikt
válasz
KillerKollar
üzenetére
Nekem egy gépen Fall Creators Update után csinálta ugyanezt. Mivel rengeteg program érintett volt, inkább visszavontam a frissítést!
-
AtHoS
nagyúr
válasz
Blue Thunder
üzenetére
No kiderült, hogy nem az update-hez tartozó nyelvválasztó képernyőnél akad le, hanem valószínűleg nem sikerült a frissítés és megpróbált visszaállni az előző verzióra, de mivel ez sem sikerült neki, így a hibajavító képernyő megjelenése előtt kér billentyűzetkiosztás választást.
Csökkentett módú indítást nem kínál egyáltalán egyik almenüben sem, alapra állítási lehetőséget szintúgy nem kínál. Másik verzióra váltásnál kék képernyős indulást követően ugyanebbe a menübe dob vissza, Előző verzióra visszaállásnál kínál egy Rollback és két ugyanolyan nevű Windows10 1. kötet választást, de kiválasztásukkor kb 5 sec múlva: hiba történt, nem lehet visszaállni erre a verzióra üzenet kíséretében ismét az előbbi menüre ugrik.
Parancssor elérésre van lehetőség, ahol chkdsk c: /f /r /x futtatása után sem változott a helyzet és innen nem működik a
DISM.exe /Online /Cleanup-image /Scanhealth
DISM.exe /Online /Cleanup-image /Restorehealthsem, mert azt írja PE alól az Online kapcsoló nem használható
ötlet hogyan tudom működésre bírni a W10 Home verziót?
Jó lenne, ha a rajta lévő adatok megmaradnának, így nem kezdenék a triviális "telepítőmédiáról dobj fel új wint" megoldással -
Mauzes
addikt
Sziasztok!
Egy normál sztereó hangszóró van normál jack csatlakozón keresztül bedugva a Win 10-et futtató Dell E7440 gépembe. Azt a bug-ot tapasztalom, hogy a Win hangereje "lejátszási szünetek" után magától visszaáll az 50-es értéknek megfelelő hangerőre (tehát maga a csúszka nem mozdul el az eredeti értékről, de a hangerő mégis megváltozik magától és az 50-esnek megfelelő hangerővel szól tovább a hang).
Példa: a win hangerő 30-asra van belőve, és nézek egy youtube videót. Leállítom a videót és megnézek egy másik honlapot (vagy egy másik szoftvert használok, tök mindegy). Visszamegyek a youtube-re és folytatom a videó lejátszását, és a hangerő jóval hangosabb. Megnézem a win hangerőt, az továbbra is 30-ason áll. Na most, ha a pont a csúszkára kattintok (mintha pont az eredeti 30-as szintre kattintanék), akkor nem történik semmi, továbbra is hangosan szól. De ha csak egy nagyon picit átállítom 29-re vagy 31-re, akkor egyből leugrik a hangerő arra a szintre.
Valakinek ötlet?
-
a8l
aktív tag
válasz
Ferenc.
üzenetére
Szia
Be tudnád linkelni vagy másolni, hogy mi a megoldása ennek a start menü és tálca hibának?
Én is szenvedek vele.
Nekem eddig semmi gondom nem volt a 10-essel egyik gépen sem.
Erre most a nagy frissítés(új főverzió) telepítés után az asztali gépemen nem megy a start menü és a tálca is szarul működik. Néha nagy ritkán elő lehet hozni de leginkább nem.
A laptopon is frissült magától a win10 de ott nincs gond még.
A parancssoros dolgokat próbáltam de hatástalan sajnos. -
Akkor én is mondok egy érdekeset. A .192-es verzió óta a Malwarebytes ablakát ha kitárom képernyőméretűre, akkor nem lehet visszavenni az előző kisebb ablak nagyságúra, csak egy picit mozdul és egérrel sem lehet a szélét, sarkát összébb húzni. Ki érti ezt?
-
Kube
senior tag
Creators Update óta tapasztalt furcsa jelenségek egyikére mai napig nincs megoldásom:
Youtube 60 fps nem megy rendesen.
Amennyiben egy másik alkalmazást (pl.: feladatkezelőt) rakok elé (tehát az lesz aktív), mögötte full screen megy a youtube 60fps rendesen. Ha visszaváltok, hogy youtube legyen ismét az aktív, eltűnik előle a feladatkezelő és nem megy rendesen.Ki látott már ilyet? Mintha a Windows az aktív ablakra korlátozna.
Minden ilyen xbox és hasonló csodákat amik a frissítéssel jöttek kikapcsoltam, semmi eredménye. Van valakinek használható megoldása? A frissítés óta az ilyen GPU-t igénylő processek rendre rosszul futnak. -
törölt tag
Hiába a Windows 10 kompatibilitása a régi hardverekkel, de teljesen hibátlanul csak a Win 10 only, azaz a kimondottan 10-eshez gyártott hardverrel rendelkező gépeken fut. A 10-es megjelenése óta több régebbi és új géppel, főleg notebook-kal volt dolgom, de csak az új gépeken ment problémamentesen. A régieken is működött, de kisebb-nagyobb hibák előfordultak. Decemberben vettem egy kizárólag Win 10-es notebook-ot, ezen sem a driverek, sem frissítések, sem a hibajavító patch-ek nem okoznak problémát. Nem fagy a start menü, a tálca, stb.
-
profit
tag
Érdeklődnék, hogy Windows 10 tablet/notebook gépre milyen ebook olvasót javasoltok.
Elsősorban pdf könyvek, magazinok olvasásáról lenne szó.
Másodsorban epub és mobi könyvek olvasása.
Köszönöm!
-
Orionk
senior tag
Sziasztok!
Hogyan kell ezt a fajta Win10-et telepíteni? Állítólag a linken szereplő Win10 nagyon jó széria lett.
köszönöm
Új hozzászólás Aktív témák
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- BESZÁMÍTÁS! Asus H370 i7 8700 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Zalman S2 TG Cooler Master 650W
- Önerő nélkül is elvihető! Részletfizetés. 27 % Áfás számlával Dell Alienware QD-OLED gamer monitor
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Mini 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4174, 94% Akkumulátor
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK B650M R7 7700 16GB DDR5 1TB SSD RTX 3070Ti 8GB ASUS TUF GT301 GIGABYTE 750W
- Nokia 8 Sirocco / 6/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Viszont nem véletlenül adták ki ezeket a javításokat és nem ajánlott végleg ignorálni őket csak azért, mert írnak ezt-azt egyes weboldalakon, meg valaki ezt-azt hallott / mondott...! Ráadásul itt maga a Windows-frissítés hatása sok esetben elenyésző és eleve inkább az egyéb védelmi modulok aktiválása, mint pl. a BIOS (és mikrokód) frissítése lassíthat jobban bizonyos szituációknál. Ezekkel kapcsolatban az alábbi 2 cikket javasolt elolvasni!
hirtelen nem számít már a kodek és a többi?

Kicsit kellemetlen igazából ezt is foltozhatnák mint hibát. A lényeg hogy sikerült