Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
King Unique
titán
válasz GeorgeV #27481 üzenetére
Nem vagy egyedül.
Ablakok fejlécét az új buildban már lehet színezni, mert ez a fehér tényleg irtó hülyén néz ki....tegnap este pont kipróbáltam, hogy beállítottam neki egy sötétszürke / fekete alapot, sokkal frankóbb úgy.De ilyen kijelentésekért, negatív véleményért készülj fel az osztásra...
[ Szerkesztve ]
-
Воланд
titán
válasz GeorgeV #33212 üzenetére
valamit te nagyon felreneztel, mert a wp8 tudja/tudta futtatni a wp7-es appokat es a w10m is tudja futtatni a wp7/8-as appokat.
"Woland egy fura sátán, nem Isten ellenfele, hanem afféle küldötte, végrehajtója egy megromlott emberi világban, csak annyi rossz van benne, amennyi itt rátapadt."
-
-
-
nonsen5e
addikt
válasz GeorgeV #33879 üzenetére
Nálam build 10586 van (tudomásom szerint ez a legfrissebb stable, pár napja frissített a gép) asztali gépen és laptopon is.
Nem tapasztaltam semmi különösebb gondolkodást az SSD-s asztali gépen. Laptopon az 5200-as HDD-vel is csak pont annyit mint a régebbi Windows verziókkal.
D4: hunPH, nonsense#2596
-
-
azbest
félisten
válasz GeorgeV #34658 üzenetére
Nekem stabilitás szempontból nem volt nagyobb gond. Karácsony előtt telepítettem tisztán.Aztóta csak egyszer volt, hogy egy beragadt alkalamzás miatt nem sikerült kikapcsolni, akkor kellett erőből lenyomnom. Amúgy meg volt, hogy hetekig is használtam, közben volt hogy aludt is, aztán beállítottam, hogy magától ne aludjon be.
Majd, miután párszor automatikus frissítés után újraindította magát éjszaka, a futó alkalmazásokat kivágva, mint a macskát... akkor beállítottam (ha jól emlékszem gpedit.msc-vel), hogy manuálisan keressen csak frissítést. Ez jó is volt egy darabig. Aztán január közepén jött pár frissítés, ami után egyre több nyűgje lett futás közben. Plusz előlépett fő munkagéppé és naponta 2x fél óra altatásban van út közben, dokkolóból otthon ki, munkahelyen be."böngésző elfelejtette a jelszavakat"
Na szép, ilyet én is tapasztaltam... most hogy mondod.A helyedben futtatnék egy linux live cd/pendriveről full memtesztet egy éjszakán át. A memóriahiba nagyon csúnya dolgokra képes. A háttértás smartját is érdemes csekkolni (pl crystal disk info ingyenes progival)
Így a hardverhibákat jórészt kizárhatod. Aztán jön, ha valami driveres baja van.[ Szerkesztve ]
-
vlevi
nagyúr
válasz GeorgeV #34849 üzenetére
"bele lehetett fásulni az unalomba: működött."
Tudom. Én is csak az izgalom kedvéért váltottam hetesről 10-re"mintha egy blur effekt lett volna mindenen."
Nem javítják, mert ez nem hiba. Hanem úgyszarahogyvan.
A probléma megértéséhez kicsit bele kell ásni a windows grafikus dolgaiba.
A probléma alapja az, hogy amióta windows a windows, azóta a megjelenítést képpont alapján méretezi minden alklamlazás, és maga a rendszer is. És ez a probléma kiindulópontja, és itt is ér véget. A 10 pixel magasnak tervezett betűt, amit 10 pixel magasságban képez le a rendszer, azt nem lehet 12,5pixel magasra felskálázni. Azért nem lehet, mert, bár Truetype, opentype fontról beszélünk, és azok vektorosak, és elvileg méretezhető lenne, de mire a 125% felskálázásig eljut, addigra az már nem TT font, hanem csak egy 10pixel magas valami.
És wan az a néhány hagyományos alkalmazás, amit már úgy írtak meg, hogy működik benne a betűméret átállítás, ezekkel nincs elvileg gond.
És ott van a z új platform, az UWP. Ebben nincsenek már fizikai képpontok, így azon belül mindenütt működik a felskálálzás, rendesen. De ilyen alkalmazás nagyon kevés van, a "gépház"-on kívül most más hirtelen nem jut eszembe, mint UWP. Ott műkik a felskálázás. De amint átlépsz a régi vezérlőpultba, már csodát láthatsz.[ Szerkesztve ]
-
vlevi
nagyúr
válasz GeorgeV #34877 üzenetére
"A Win8.1 tűéles betűi után egy kicsit furcsa a Win10 egy kissé maszatos megjelenítése,"
Ez is egy hosszú történet, a különböző élsimítási módokról. XP alatt nehez barátkoztam meg a Cleartype-al, Vista, 7-es alatt az már jó volt, de a Cleartype-ot az Office2013 már egyáltalán nem használja (hetesen sem), a 8, 10 pedig csak a régi felületeken. Az újfajta élsimítás jellemzője, hogy nem használ színes pixeleket a betűk szélein, emiatt akinek jó a szeme, az látja, hogy szálkás a betűk széle, Office2013 alatt egyenesen rossz ránézni egy Word doksira. -
A.C.E.
aktív tag
válasz GeorgeV #35533 üzenetére
Ennyit oprendszerrel még nem xoptam, bármit is csinálok állandóan kék képernyők valami driverprobléma maszlaggal és ez csak idővel fokozódik, délután megy vissza a 7-es. Majd kb egy év múlva kipróbálom újra akkor talán megoldódnak ezek a "gyermekbetegségek" Szégyen hogy egy ilyen kiforratlan fossal elő tudtak állni.
F.P.S. FOREVER!
-
vigyori78
őstag
válasz GeorgeV #51997 üzenetére
Szia.
"net user Acer /active:yes" ?
Hátha sikerül:
Számítógép -re jobb klikk Kezelés. A bal oldalon válaszd a Rendszereszközök » Helyi felhasználók és csoportok » Felhasználók pontot. A jobb oldalon kattints jobb gombbal az Acer -re » Tulajdonságok, és vedd ki a pipát az A fiók le van tiltva előtti jelölőnégyzetből.
2. A beépített Rendszergazdai fiókkal lehet többre mész ha a fenti nem sikerált.
Win + R írd be, hogy secpol.msc és nyomj Enter-t. A megjelenő Helyi házirend ablak bal oldalán menj a Helyi házirend » Biztonsági beállítások ponthoz. A jobb oldalon keresd meg a Fiókok: A rendszergazdai fiók állapota szöveget, és kattints rá duplán, majd válaszd az Engedélyezve lehetőséget.Itt rögtön át is nevezheted a fiókot a Fiókok: A rendszergazdai fiók átnevezése pontnál (ezt a nevet a felhasználói fiókoknál módosíthatod, és akkor az a név jelenik meg bejelentkezéskor). Ezután menj a Felhasználói fiókok-hoz, és változtasd meg a Rendszergazda fiók jelszavát (és a nevét, ha akarod, mert az itt beállított név jelenik meg a bejelentkező képernyőn), és újraindítás után megjelenik a Rendszergazda felhasználó is.
-
Geth
veterán
válasz GeorgeV #68668 üzenetére
Minek állandóan fejleszteni?
Gondolom itt új funkciókra gondolsz és nem hibajavításra, biztonságra, optimalizálásra.
Egy tipp: lehet, hogy valakinek szüksége van rájuk
Ez a "lassan már alig működik", nem tehetek róla, nekem a Szomszédok credits jutott eszembeA "hekkereknek" azért nem kell megkönnyíteni a dolgát, például az ajtót se hagyod tárva nyitva, ráadásul a becsukása nem is olyan nehéz
-
Orionk
senior tag
válasz GeorgeV #72302 üzenetére
Többieket is kérdezem:
Akkor bármilyen Win10-et feltelepíthetek és a Win 10 majd a telepítés utáni néhány órában magától befrissül ERRE A VERZIÓRA ?
Vagy, hogyan kell megmondani beállítani a Win10-nek, hogy erre a fenti linken levőre szeretném, ha frissítené magát?köszönöm
Új hozzászólás Aktív témák
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest