Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
GeorgeV
aktív tag
Hát nem egy kezesbárány ez a Windows 10.
Egyelőre csak Samsung ATIV 500 S táblagépre raktam fel (billenytűzet rácsatolva, olyan mint egy notebook, csak érintőképernyővel), a munkára használt DELL Precision M6800 gépen marad a Windows 8.1, amíg nem sikerül megszelidíteni a Windows 10-et.
Várom a 1511-es buildet, de nem jön, minden be van kapcsolva, de persze olyan gomb nincs mint a 8.1-ben, hogy frissítés most. Majd ha Windows 10 úgy gondolja akkor talán. El kell fogadni, hogy egyre kevesebb közünk lehet a Windows irányításához, a gép jobban ismeri az igényeinket mint mi magunk, ezért ne szóljunk bele.
Azért várom a 1151-est, mert alvó üzemmódban reggelre az este 100%-ra feltöltött gép "harakiri" teljesen lemerül, ha nem dugtam rá véletlenül a töltőre. Bezzeg a Macbook Air még reggel is 100%-os töltöttségű, ha alvó üzemmódba teszem.
Az meg egy vicc, hogy az aktuális ablak színe is mindig fehér, hackeljem meg a rendszert a színes fejlécekért, hogy lássam, éppen melyik az aktuális ablak.
A netkapcsolatot meg állítsam át telefonos típusra, hogy a Windows update ne nyomjon rám minden vacakot.
Hiába kapcsoltam be, hogy alvó mód után ne kérjen jelszót, mindig kéri.Jelenleg a Windows 10-nél sokkal jobb a másik gépemen használt Windows 8.1. Gyorsan működik, a Windows update-et magam irányítom, az aktuális ablak fejlécének színe beállítható, ha bekapcsolom, alvó mód után nem kér jelszót (mert így van beállítva), a Stardock WindowFX programmal ablakban futnak a csempés programok, valamint az inaktív ablakok diszkréten a háttérben sötétebb tónusra váltanak, a Classic Shell programmal van jó Start Menü, alvó módban nem eszi meg az akkumulátort néhány óra alatt.
Nálam munkára marad a Windows 8.1.[ Szerkesztve ]
-
GeorgeV
aktív tag
Végre (hogy miért tartott ilyen sokáig, az rejtély) tegnap este lejött a Windows 10 1511-es frissítés az egyik gépemre. A mai délelőtt ráment a telepítésre. Hosszú ideig kint volt a felirat a képernyőn, hogy új rendszer, meg minden. Ehhez képest a színes ablakkeret (ez miatt vártam már annyira) meg a gördülő lista végénél ugráló ablakon kívül alig van valami változás (nem mintha annyira vágynék a változásra).
A másik gépemen kitörölhetetlenül ott a GWX (Windows 10 frissítés ikon a tálcán), de rákattintva az írja, hogy a Core-i7 processzor nem kompatibilis [hú, de egzotikus processzor ez a Core-i7] a Windows 10-el, ezért nem lehet frissíteni. Akkor meg minek mutogatod magad GWX?
A harmadik gépemen Windows 8.1 van. Start menüvel, ablakban futó modern appokkal (Stardock), stb. Jó, ha félévente lefuttatom rajta a frissítést, mert amikor harmadszor fordult elő, hogy egy frissítés miatt nem tudtam a fejlesztő rendszeremet napokig használni, akkor véglegesen letiltottam a frissítéseket. Ami működik, azt hagyjuk működni, a dolgozó embert meg hagyjuk dolgozni.
-
GeorgeV
aktív tag
válasz kisapa #33196 üzenetére
Én kettő darab számítógépet (notebook) használok párhuzamosan, az egyiken frissítettem Win10-re, a másikon maradt a Win8.1. A Win10-es gépen sajnos előfordult már, hogy nem akart bebootolni, csak forgott az a sok pötty, aztán semmi. Ilyen dolgok miatt a munkára használt gépemet nem is mertem Win10-re frissíteni.
Mivel a Win8.1-es gépen Start Menüt használok és a modern alkalmazások is ablakban futnak (ModernMix), eléggé hasonlít egymásra a két a rendszer. Például, ha megnyitom a Gépházat a Win8.1-ben és a Win10-ben, szerintem teljesen azonos a kettő, még abban is megegyeznek, hogy időnként mindkettő az Eszközök menüpontnál száll el (bezáródik a Gépház).
Szerintem az MS megint stratégiai hibát vétett. Más rendszereknél van egy asztali és egy mobil/táblagépes platform. Először az MS ott hibázott, hogy három rendszert fejlesztett (asztali/RT/Phone). Most is átesett a ló másik oldalára, mert egy univerzális rendszert erőltet, pedig lehet látni, hogy az asztali rendszert nem lehet ráhúzni a mobil platformra, mert annak az lesz a vége, hogy az eddigi szuper Windows Phone helyett a Windows Mobile 10 még erős hardveren is szaggatva képes csak működni.
Majd a Windows 12. Mivel több variációs lehetőség már nincs, ott fognak rájönni, hogy a Windows 12 lesz az asztali platform, a Windows Phone 12 pedig az ideális mobil/táblagép platform.
-
GeorgeV
aktív tag
válasz Воланд #33206 üzenetére
Ez valóban így van.
Szerettem a Windows Phone 7-et, amely a Windows Mobile 6 alapjaira épült. Készültem is, hogy fejlesztek rá, de akkor jött az új kernelre épülő Windows Phone 8, amely már nem volt kompatibilis az előző verzióval, de kinézetében teljesen azonos volt. (Mi értelme volt ennek?) Lassan megint rászántam volna magam a Windows Phone 8-ra történő fejlesztésre, erre most jött a Windows Mobile 10, amely természetesen megint nem kompatibilis a Windows Phone 8-al.
Hát kérdem én, hogy várhatja el az MS, hogy fejlesszünk a rendszerre, ha állandóan az alapoktól kezdve megváltoztatják. Androidon például a 2.3.3-as kódot is simán futtatja az Android 6.0, iPhone esetén pedig iOS 4.0-ás kódot is megeszi az iOS 9 (igaz, a kötelező 64 bites támogatás miatt újra kellett fordítani a programokat).
-
GeorgeV
aktív tag
válasz Воланд #33215 üzenetére
Igen, de az appokat folyamatosan frissíteni kell, hogy ne üljön le a forgalom.
Azonban a fejlesztő rendszerekből először a WinPhone 7, majd néhány hónapja a WinPhone 8 támogatás is eltűnt, de van helyette UWP (Universal Windows Platform), azonban azokat külön kell fordítani x86,x64 és ARM processzorokra. Természetesen csak és kizárólag Win10 alatt működik a dolog.
Nem éppen fejlesztőbarát hozzáállás, ez köszön vissza a WinStore app kínálatában is. -
GeorgeV
aktív tag
válasz #56474624 #33448 üzenetére
Nekem meg a Windows 8.1 alatt egyik csempém sem megy, mert kiírja, hogy be kell kapcsolni a felhasználói fiókok felügyeletét. De én szoftvereket fejlesztek és ki kell kapcsolnom a felhasználói fiókok felügyeletét, mert különben saját programjaim mappáihoz sem férhetek hozzá, így a csempék kimaradnak a szórásból.
-
GeorgeV
aktív tag
válasz Воланд #33222 üzenetére
Az én problémám csak annyi, hogy ha Win10 Mobilos alkalmazást akarok készíteni, akkor a Win8.1-et frissítenem kell Win10-re, a Visual Studio 2013-at Visual Studio 2015-re, a Unity 4.6-ot Unity 5.3-ra és természetesen az előző verziókról történő átállás sok időt igényel, például Unity 5 esetén a játék teljes fizikáját újra kell írni, mert nVidia Physics 2 helyett már nVidia Physics 3-at használnak, amely nem kompatibilis az előző verzióval. És akkor még nem beszéltünk itt rengeteg segéd és egyéb szoftverről, amelyek kellenek egy fejlesztéshez.
Minden rendszernek vannak nyűgjei, amiket idővel kiismer az ember, de egy váltás után lehet az egészet elölről kezdeni. Például a Windos Phone 8-ban volt egy shadow driver bug (nem volt árnyék), ezt speciálisan kellett megoldani. Kicsit unalmas már, hogy nem tudja az MS eldönteni, hogy mit akar, két évente új az irány.
Undorító gyakorlat az MS részéről, hogy az aktuális rendszerük (legyen például a Windows aktuális verziója), mindig a világ legjobb és kötelező darabja, legyen az akármennyire vacak, az előző verzió használata (hiába jó) mindig üldözendő bűn. Mintha nem is a saját korábbi termékükről lenne szó, hanem a legnagyobb konkurenciáról.
-
GeorgeV
aktív tag
Ne tudd meg mennyit szenvedtem, mire az egyik gép látta a másik public (!) alkönyvtárát. A másik gép viszont még most sem látja az egyikét. Egyébként mindkét gépen jelen kell lennie az adott felhasználói fióknak jelszóval védetten, akkor már valamilyen szinten működik a kapcsolat.
-
GeorgeV
aktív tag
-
GeorgeV
aktív tag
Szerintem nincs külön VGA kártya a notebookban, ezért a CPU-ba integrált videókártyát használja a rendszer (az osztott memória miatt gondoltam), azzal meg Win10-nek tényleg szokott problémája lenni (én is belefutottam, de idővel az Intel méltóztatott Win10-es drivert kiadni hozzá, de az Intel weboldalán ezt nem lehet megtalálni, viszont a Windows Update valahonnan előkerítette).
Valahogyan nagyobb memóriát kellene adni a videókártyának, több memória, vagy nagyobb swap fájl kellene (talán), akkor nem akadnának össze. -
GeorgeV
aktív tag
Ma frissítettem a Windows 8.1-et Windows 10-re. Ahhoz képest, hogy azt írta, hogy minden programom kompatibilis, néhányat leszedett, mert mégse kompatibilis.
A kérdésem az lenne, hogy parancssorból fordítom a programokat (program fejlesztés), de amíg XP..Win8.1 alatt néhány tized másodperc alatt lefordította a forráskódot, most Win10 alatt egy 20 éves gép szintjén vánszorog, nagyon lassan fordítja a sorokat, lehet nézni, hogy számolja a compiler a sorokat. Hogyan lehetne felgyorsítani a fordítást?
-
GeorgeV
aktív tag
Tudja valaki, hogy miként lehet kivarázsolni ebből a gyökér Microsoft Edge böngészőből, hogy minden indulás után NE valahol máshol és más méretben jelenjen meg a képernyőn?
Más programok megbírják tartani a helyzetüket.
Ez a Windows 10 még erősen béta fázisban leledzik. Gondolok itt a laggolásokra is, időnként képes másodperceket gondolkodni, mire hajlandó odébb mászni.
-
GeorgeV
aktív tag
Az mitől lehet, hogy időnként a balklikk átvált jobbklikk-re. Tehát akármelyik egérgombot nyomom egy asztali ikonon, mindig a parancsikon tulajdonságai jönnek be, a programot nem indítja el.
Újra kell indítani a gépet, hogy megint normálisan működjön. -
-
GeorgeV
aktív tag
válasz azbest #34652 üzenetére
Te még jól jártál, nekem ébresztés után elszállt kék halállal a Windows 10.
CRITICAL_STRUCTURE_CORRUPTION (NTFS.SYS)
Azóta a böngésző elfelejtette a jelszavakat, sok program alapbeállítással indul el, mindent újra be kell állítani.
Még van két hetem, hogy eldöntsem, hogy visszaállok-e Windows 8.1-re, ami nálam beton stabilan működött. -
GeorgeV
aktív tag
Ha nincs teleszemetelve a Windows (pl. sok háttérben induló szolgáltatás), akkor nem lesz a sebességgel gond frissítésnél sem. A Win10 egy gyors oprendszer. Arra azonban fel kell készülni, hogy Win8.1-el ellentéteben a Win10 időnként hajlamos megakadni (néhány másodpercre), majd folytatja a munkát, mintha misem történt volna.
-
GeorgeV
aktív tag
válasz Sztlaci #34838 üzenetére
Én is így jártam tegnap előtt. Altatásra nyomtam a gépet, elmentem, mikor visszamentem órákkal később, a gép sötét képernyővel, pörgő ventilátorokkal jelezte, hogy még mindig megy. Csak a kemény reset segített.
Dell Precision M6800 notebook, dokkolóval, Dell U3014 monitor. -
GeorgeV
aktív tag
válasz Smktrooper #35532 üzenetére
Utána kell nézni, hogy van-e minden komponenshez Win10 driver. Ha nincs, akkor egy kínszenvedés lesz. Ha van, akkor a szokásos bugokkal kell megküzdeni, de a rendszer minden frissítéssel egyre stabilabb lesz.
-
-
GeorgeV
aktív tag
Sziasztok!
Kizártam magam a Windows 10-ből.
Van egy adminisztrátori fiók: a neve Acer
Van egy felhasználói fiók: a neve PanniA Panni fiókban kiadtam azt az utasítást, hogy "net user Acer /active:no", hogy ne látszódjon bejelentkezéskor a fiók.
Ezután az Acer fiók nem látszik, a Panni fiókban még programot sem lehet elindítani,mert kérné az adminisztrátori fiók jelszavát, de mivel a fiók nem aktív, ezért nem lehet elérni.
Windows 10 Home, ezért nincs gpedit.msc, semmilyen adminisztrátori funkció nem érhető el.
A felhasználói fiókok felügyelete a korlátozott fiók miatt nem érhető el.
Mit lehet tenni?
George
-
GeorgeV
aktív tag
Az Alkotói frissítés óta a One Drive akkor is elindul, ha a pipa ki van kapcsolva az automatikus indulás előtt.
Ha már elindul, frissíteni is akarja magát. Elindít egy One Drive Setup folyamatot, amely 25%-al terheli a gépet és ez beragad, nem lép előbbre. Manuálisan kell kilőni a folyamatot.
A Windows hetente egyszer észreveszi, hogy beragadt, kiírja, hogy frissítsem magam. Ha magam töltöm le a megadott helyről és elindítom a telepítőt, ugyanúgy beragad az elején a százalék csík és nem mozdul órákon és napokon keresztül sem.
Mit lehetne tenni?
-
GeorgeV
aktív tag
Én nem értem mit kell itt kaparni a Windowst. Működjön. Van a Windows, elindítja a programot, a többit elintézi a program. Kész. Minek állandóan fejleszteni, új drájverek, lassan már alig működik a Win10. A hekkerek így is meg úgy is bejutnak a számítógépbe, 20 éve nyitva hagyott bejáratokról derülnek ki dolgok. A gatya oldalát foltozgatják, az alján, meg a tetején pedig ott a három nagy lyuk, de az oldalról nem látszik.
Néhány napja a Win10 letörölte a korábbi Windows.old mappát, csak azt elfelejtette, hogy fontos rendszerfájlokat is hagyott benne. Gyakorlatilag kinyírta magát, letörölte egy saját részét. Kék halál.
A Rescue Diskről sikerült kb. a 30. probálkozásra két nap alatt bootolhatóvá tenni a rendszert. Nagyon betéptek Redmonban amikor ezt a részt csinálták. Nálam a Win 8.1 volt az utolsó jól használható op.rendszer.
Új hozzászólás Aktív témák
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest