Hirdetés
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Milyen mosógépet vegyek?
- Internetes kommentelés = Időpocsékolás (kommentelhető)
- MultiCooker avagy az elektromos kukta. Ötletek, tippek, tanácsok, receptek.
- Asszociációs játék. :)
- Használt videókártya 30eft-ból? (Vega56)
- Bambanő háza tája
- Mit szóltok a „hallgatózó” telefonokhoz?
- Nintendo 3DS töltő "gány"
-
LOGOUT.hu
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
AtaWrc
aktív tag
válasz Blue Thunder #30773 üzenetére
Hali
Nálam usb driver frissítés okozta ezt
Fatal1ty Z97X Killer deszkánál. -
Csuwee
csendes tag
válasz Blue Thunder #30789 üzenetére
Frissítettem, de nem értem mert ha bejön akkor minden fasza, de 5-10 mp után meg szia , de csak 1 hdd vl csinálja
csuwee26@gmail.com / 06 30 55 150 55
-
Csuwee
csendes tag
válasz Blue Thunder #30793 üzenetére
Néznék én is de azt sem látja , mondom olyan mintha nem is letézne utána, de biosban ott van
-
Csuwee
csendes tag
válasz Blue Thunder #30795 üzenetére
Jah az lesz, már töltöm...
-
Csuwee
csendes tag
válasz Blue Thunder #30795 üzenetére
Szia!
Megtörtént a telepités de ugyan az a bajom!!!csuwee26@gmail.com / 06 30 55 150 55
-
Csuwee
csendes tag
válasz Blue Thunder #30807 üzenetére
Ennyire már benne vagyok szóval túl vagyok rajta...
-
Csuwee
csendes tag
válasz Blue Thunder #30807 üzenetére
Nah újabb érdekesség... Ha kicserélem a két vinyót akkor látja azt is viszont a másikat nem...
-
Csuwee
csendes tag
válasz Blue Thunder #30811 üzenetére
Nah de érted eddig működött??? Amúgy egy Thermaltake level 10 gt házról beszélünk...
-
dokee78
félisten
válasz Blue Thunder #30811 üzenetére
Az megvolt korábban,nem is kért jelszót.
Csak mióta megváltoztattam a gép nevét. -
dokee78
félisten
válasz Blue Thunder #30814 üzenetére
-
dokee78
félisten
válasz Blue Thunder #30817 üzenetére
Ne már,más megoldás nincs?
Az elmúlt pár napban 3 telepítés volt vidókártya hiba kiszűrés miatt. -
Csuwee
csendes tag
válasz Blue Thunder #30817 üzenetére
i5 2500k
geil leggera 1866 8gm
asrock z77
nvidia gtx 760Még valami?
Amúgy leszedtem egy driver frissitést amit felrakott ez a szar igy most összes hdd látszik...
de ez akkor sem normáis...
Eddig minden patent volt win 7 alattcsuwee26@gmail.com / 06 30 55 150 55
-
dokee78
félisten
válasz Blue Thunder #30819 üzenetére
-
Csuwee
csendes tag
válasz Blue Thunder #30823 üzenetére
A nem nromális a boot időre értettem, illetve letöröltem drivert nem felraktam... De akkor is idegesitő főleg hogy 4X többet kell várnom hogy betöltsön
-
netpeti98
addikt
válasz Blue Thunder #30819 üzenetére
Lehet az én emlékezetem csal, de a Windows 10 telepítő nem kérdez rá a gépnére. Tehát elkerülhetetlen az utólagos átnevezés.
[ Szerkesztve ]
-
SP4C3
veterán
válasz Blue Thunder #30827 üzenetére
Nincs kedvem most ezen vitatkozni.
Azért írtam, hogy sok konfgra raktuk már.
Egy agyonhasznált rendszert nem kell összehasonlítani egy frissen telepítettel. Sok mindentől függ ám.@Charx Egy agyonhasznált rendszert nem kell összehasonlítani egy frissen telepítettel.
[ Szerkesztve ]
-JNA- Yugoslav National Army // ⍟T-34-85⍟ // MSI H81M-P33 / Intel Xeon E3-1220 v3 @ 3.5GHz / 16GB DDR3 @ 1600MHz / Gigabyte RX470 4GB. sp4c3.speedtestcustom.com
-
bopeti98
őstag
válasz Blue Thunder #30823 üzenetére
Köszönöm!
Annak a csúszkáját már egyszer lehúztam a minimumra, de nem oldódott meg.
Most a registry-ben is letiltottam, és így már sikerült telepíteni. -
nortol
senior tag
válasz Blue Thunder #45950 üzenetére
Hogy mit értesz cerka alatt, csak a jó Isten tudja, de személy szerint nem bánnám, ha mindenki érthetően beszélne és írna :-)
A BIOS frissítés viszont alapkövetelmény mindenkor, mindentől függetlenül!
-
Beretvás
veterán
válasz Blue Thunder #45960 üzenetére
de mire kell neked a win a bios frissitéshez? biosbol kéne azt a biost frissiteni..
-
Beretvás
veterán
válasz Blue Thunder #45962 üzenetére
másik gépröl lekellene tölteni a biost pendrive ra tenni és ugy.. jobbat nem tudok. de ennek már rég nem win baja van.
-
Beretvás
veterán
válasz Blue Thunder #45964 üzenetére
na az ugy érdekes.. lehet át kellene menned a lapod topikjába.
-
tordaitibi
veterán
válasz Blue Thunder #45967 üzenetére
Teljesen lámaként,
nem ram bajod van, a telepítők első körben a ramba költöznek, és onnan futnak,
esetleg egy pendrivés memtest?
Bios lehet nem látja, hogy hibás a ram. -
nortol
senior tag
válasz Blue Thunder #45962 üzenetére
Ezen a képen egyszerüen nem létezik hibaüzenet...
Ezen a képen van pár lehetőség, ami alapján vagy frissíteném a BIOS-t a gépem lehetőségei alapján, vagy hagynám a fenébe a frissítést, vagyis DISABLED-ben hagynám az egészet.
Ilyet még nem is tapasztaltam, hogy egy windows frissítés egészen a BIOS dolgaiig belenyúlna...
Erre normális esetben nem is képes a windows! -
nortol
senior tag
Előző írásodra már válaszoltam, de most, amit írtál, erre kezdek elbátortalanodni :-)
Nem tudom, hogy mennyire régi gépről beszélünk, de igencsak régi technológia az, hogy a BIOS-t oprendszerből frissítjük, főleg windowsból, így lassan nem is kezdem érteni, hogy miért nem vagy képes frissíteni a biost...
Őskövület gépre ne akard a windows 10-et telepíteni, ahonnan a BIOS-t sem tudod frissíteni...
-
nortol
senior tag
válasz Blue Thunder #45970 üzenetére
Szerintem hagyd a fenébe az egészet...
A gépeden, az olvasottak és leírtak alapján sosem lesz windows 10...
-
nortol
senior tag
válasz Blue Thunder #45972 üzenetére
Így jártál sajnos :-(
Ha angol nyelvü fórumokon sem találsz megoldást a problémára(én kifogytam az ötletekből), akkor itt sem fog segíteni más nagy eséllyel :-(
Lényeg a lényeg, hogy ami screenshotot bevágtál(BIOS screenshot), olyat a windows telepítő nem adhat, ez 1000%!
Vagy kihagytál valamit a sorból, ami szinte biztos(win telepítés után nem lesz egyből BIOS menü...), vagy valami teljesen más történt(történik nálad...
-
Doky586
nagyúr
válasz Blue Thunder #45974 üzenetére
"nem csak win 10 de még a 7 se megy fel"
akkor próbálkozz XP-vel, ha az se megy akkor win98... -
nortol
senior tag
válasz Blue Thunder #45978 üzenetére
Egy screensotot vágtál be, amin a BIOS egyik menüje látható, amit egy windows telepítő nem tud produkálni, vagyis, míg elértél a screenshotig, addig pár lépést kihagytál számunkra(jó pár lépést)!
Minden, amit leírtál, nem követhető le egyetlen windows telepítés során sem!
Így talán érthető az, amit írtam válaszként egy előző válaszom során...
-
vadkörte
addikt
válasz Blue Thunder #45978 üzenetére
Ha dual BIOS-os a lap próbáld meg a másodlagos BIOS-ból alaphelyzetbe állítani az elsődleges BIOS-t.
Húzz le minden eszközt - HDD/ODD/SSD/stb... - úgy próbáld frissíteni.
Egy RAM tesztet megejtenék egy LiveLinux-szal. (full, nem részleges)Üdv. V. Körte
-
vadkörte
addikt
válasz Blue Thunder #45989 üzenetére
Ha a memtest nem talál hibát (= a RAM-ok jók), de mégsem hajlandó az update futni, próbálj ki - ha tudsz - lassabb RAM-okat (ha jól láttam 1600-os van bent, de 1066-on futnak) persze csak ha van rá mód.
Ha így sem megy, akkor passz...[ Szerkesztve ]
Üdv. V. Körte
-
pjen
félisten
válasz Blue Thunder #45991 üzenetére
Azért azt a tesztet még futtatnám vagy 6-8 órát.
-
quailstorm
nagyúr
DOS floppy? DOS-os flasher freeDOS (Rufus) és Pendrive?
Meg még a virtualizálást kapcsold ki. Több ötletem nincs. Core2-őn vígan megy a Win10 szerintem is. -
nortol
senior tag
válasz Blue Thunder #45999 üzenetére
Közben Én is körbenéztem a dolgot, és az lenne a kérdésem, hogy a gépedbe nem lett téve gyorsabb ram, mint ami kellene bele, csak éppen visszafele még kompatibilis a slottal is, ezért éppen, hogy csak el megy vele a jelenlegi állapotban?
-
nortol
senior tag
válasz Blue Thunder #46001 üzenetére
Ne zárd ki, mint a hiba oka, mert ez lesz a probléma.
-
quailstorm
nagyúr
válasz Blue Thunder #45999 üzenetére
Én a rufusba épített freedosról besézltem, hogy azzal flasheld a biost ha van dosos flasher. Nekem a G41-es lapom csak floppyról flashel OS nélkül, de arról tényleg.
-
törölt tag
válasz Blue Thunder #71220 üzenetére
Még kiegészítve elég lazán kezelik, nagyon sok sztori van OEM kulcsos halott alaplapcsere után telefonon aktiválták új alaplapra is simán. Win10 frissítésre is mennyi kiskaput adtak, be nem tartott határidőkkel.
Egyértelműen a retail kulcs a tuti, és ha minden igaz a 10 az utolsó Windows névben, ezért egyszer kell megvenni, viszont az is igaz az olcsóbb OEM sem olyan kockázatos. -
addikt
válasz Blue Thunder #71218 üzenetére
Üdv!
Most, hogy írtad, én is rá akartam nézni az Al Suite-ra, és nálam se nyitja meg. Viszont a feladatkezelőben meg viszont úgy néz ki, hogy fut a ventiszabályozás, és ránézve a HWiNO64-re, ott is kb. azokat a venti fordulatszámokat látom, mint amire belőttem korábban, nincsen durva eltérés a frissítés előtti állapothoz képest. Majd még játékok alatt is megnézem, hogy ott mi a helyzet."Nem azért felejtünk el játszani, mert megöregszünk, hanem attól öregszünk meg, hogy elfelejtünk játszani." G.B. Shaw
-
Geth
veterán
válasz Blue Thunder #71338 üzenetére
Egyenlőre? Idézőjel ide vagy oda, ez értelmetlen
A reinstall előtt nem érdemes kimenteni a játékmentéseket? Vagy Te fullba darálod?
A hiba fennállása és detektálása között sok idő is eltelhet (bár a 20 év nem tudom milyen lázálomból jött), tudom, nehéz elképzelni, egy próbát megér.
Honnan tudod, hogy nem szúrták ki amúgy?
Az utolsó mondatot sem értem. Ha kussba cseszik el a javítást, az miben jobb? Igazából ez a "kussban" dolgot kifejthetnéd...[ Szerkesztve ]
-
Shaza
senior tag
válasz Blue Thunder #71342 üzenetére
Szerinted érdemes megtartani és várni hogy adjanak ki hozzá egy javítást vagy rendszervisszaállítás?
-
Geth
veterán
válasz Blue Thunder #71347 üzenetére
A szó amit többször cseszel el, az az egyelőre. Maradjunk ennyiben, egyelőre.
sajnálnám elveszíteni a mentéseket
Ezért kérdeztem, hogy miért nem mented ki a játékmentéseket??Nem kellett keresnem, mert Veled ellentétben tájékozódtam. A 20 év nettó hülyeség, mindenhol "last decade" szófordulat jelenik meg. Kérlek nézd meg egy szótárban a "decade" szó jelentését
Nem saját emberük fedezte fel (Google Project Zero), de most már kezdek komolyan érdeklődni, hogy Te honnan szedted ezeket a sületlenségeket.
Az Asus csodaprogram esetén esetleg felmerült, hogy a progi van rosszul megírva, ahogy például több vírusirtó megléte esetén blokkolta az MS a frissítést, de ezt már biztos tudod...
Én mindenesetre összetettem a két kezem, többször is (értsd, egy gépen sem találkoztam problémával )
-
Shaza
senior tag
válasz Blue Thunder #71349 üzenetére
Érdekes ,mert csak a Firefox alatt nem jelenít meg képeket bizonyos oldalaknál,az Edge tökéletesen működik .
-
Geth
veterán
válasz Blue Thunder #71363 üzenetére
Ha valami eddig jól működött, az nem azt jelenti, hogy nem volt rosszul megírva, nem használt illegális rendszerhívásokat. Pont ezért tiltotta egyes inkompatibilis virusírtók esetén az MS a patchet, hogy majd akkor tedd fel, ha a szoftverek gyártói is adtak ki frissítést.
Tehát ha az Asus csodaprogi tökéletes, akkor miért létezik például ez a thread?
A többi amit írtál spekuláció, nem írtam ilyet
[ Szerkesztve ]
-
Geth
veterán
válasz Blue Thunder #71371 üzenetére
De fogd már fel, hogy én az Asusra írtam, nem általánosan...
szerver hiba
El kellett indítani egy service-t, nem is tudjuk, hogy volt-e bármi köze ehhez a szálhoz.menüből kimaradó betük
Az Insider build volt, nem ide tartozik.Igen amit linkeltem beta (mert még nincs stabil kiadás belőle), ami a benne lévő kommentek alapján több embernek javította ezt a hibát (most akkor ki javította ki? )
De akkor NE rakd fel, mert beta. Ha kiadják stabilban is, akkor felrakod? Vagy marad ez, mert hibátlan? -
Geth
veterán
válasz Blue Thunder #71374 üzenetére
De mi azzal a baj, ha azt mondom, hogy az Asus esetén úgy tűnik van megoldás?
Én nem azt írtam, hogy az update tökéletes, soha senkinek nem szabadna hibába futnia vele.
Mégegyszer utoljára: igen, van akinek okoz hibákat, el se indul vele a gép (lásd régi AMD procis gép), én azért linkeltem be az Asus fórumot, mert láttam, hogy az Asus csodával kapcsolatban van már rá fix (ami több embernek segített).
Felfogtad, hogy nem azt mondom, hogy nem okoz hibát a frissítés?
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Blue Thunder #71380 üzenetére
Nagyon köszi! ilyen egyszerű volt! bepipáltam, restart, majd megint ki.
Szerintem az kavarhatott be hogy telepítés után kb rutinból kivettem a pipát majd frissült a win közben magától vagy nemtudom, de a lényeg hogy jó. Köszi!
-
Geth
veterán
válasz Blue Thunder #71376 üzenetére
Nem tudom mennyit teszteltek milyen hardver/szoftver kombinációkkal. De gondolj bele, ha MIDEN konfigurációt letesztelnének, soha többet nem jönne ki semmilyen javítás, mert nem érnének a végére.
Mivel a dolog már kipattant, kimérték, mikre van idejük letesztelni a rendelkezésre álló időn belül, például olyan metrikák alapján, amiket a rendszer is küld vissza - bár ezeket sokan letiltják, torzítva ezzel a méréseket. De a statisztikák alapján is vágniuk kellett, nincs és nem is lesz soha idejük/lehetőségük mindent letesztelni.
Biztos lesz még MS folyománya is ennek a javításnak, de lásd be, hogy bizony külső szoftverek fejlesztőinél is pattog a labda (Asus, Google, egyes vírusirtók gyártói, stb, a sor nagyon hosszú).
Betát én is kerülöm messzire, de ha látom, hogy van egy olyan problémám ami blokkol, és látom, hogy javították betában, akkor mérlegelés után érdemes lehet felrakni.
Lehet, hogy jönnek be újabb hibák és rosszabb lesz (bár a teljes használhatatlanságnál kevés rosszabb van).
Ha valami nem bétába jön ki, abban is lehetnek, sőt vannak is hibák, nincs tökéletes szoftver (én még nem láttam).
Költői kérdés, nem szoftverfejlesztő vagy, ugye? -
Geth
veterán
válasz Blue Thunder #71390 üzenetére
Már egy ideje kész volt a javítás (ld. Insider), de valóban gyorsnak mondható a hiba gyökérének komplexitásához képest.
Ó, ha nem teszteltek volna semmit, akkor most nagy valószínűséggel sokkal-sokkal több elégetlenkedő lenne.
Amit itt és máshol látsz, az csak a jéghegy csúcsa.
Sok-sok itt néma embernek semmilyen gondja nem volt (meg persze írták itt is, hogy no problem), valamit csak teszteltek
Az, hogy kiszivárgott az elsősorban a médiának "köszönhető". Későbbre tervezték az embargó feloldását, csak kezdtek nagyon cikkezni, stb, így kénytelenek voltak idő előtt publikálni (egyébként egy-két gyártót sz*rban is hagyva ezzel). -
Shaza
senior tag
válasz Blue Thunder #71434 üzenetére
Nekem most egy másik hibaüzentet ír ki.
-
dodoroli
aktív tag
Nagy köszönet,működik!
-
kalozhun100
őstag
Köszi ezzel jó lett. Viszont ez egy újabb verzió, mint ami az alaplapomhoz volt. VII Gene
Xiaomi Mi 11 Ultra
Új hozzászólás Aktív témák
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- Microsoft Office 2019 Otthoni és vállalati verzió (PC / MAC)
- HIVATALOS MICROSOFT SZOFTVERLICENCEK - ÖRÖK GARANCIA - LEGJOBB ÁR
- GameStar / Gamer Magazin / PC Guru stb papírtokos játékmellékletek 350Ft/db
- 2db játék: Warhammer 40,000: Space Marine 2, Unknown 9: Awakening promo kód AMD Ryzenhez
- PC játékok 800Ft/db
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest