- LordAthis: Ismét egy "Idióta" A.I. Projekt, hogy meglovagolja az aktuális trendeket...
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sh4d0w: Netflix? Ugyan, VW előfizetés!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- sziku69: Szólánc.
-
LOGOUT
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
tomaszka88
aktív tag
Sziasztok4
Tudnátok segíteni ? Win 10-re keresek mappa titkosító programot ? Valakinek valami ötlete ?
Köszi!
-
zseko
veterán
válasz
bobalazs #67996 üzenetére
Akkor használható nekem is? Van eredeti win7-em, ha azt felteszem, és annak a kódjával aktiválom, akkor a win7 még használható marad? Eredetileg hardverhez kötött win10-et akartam, de rájöttem, hogy valószínűleg úgy sem fogom lecserélni az alaplapot jó pár évig (a mostani is kb. 2009-es vásárlás), csak proci és vga lesz cserélve, meg ram és háttértárak véve, így meg végülis mindegy lenne.
-
bobalazs
nagyúr
Ez egy egyszerű kerülőút amit sokan kihasználnak.
A telepítő egyszer sem fogja megkérdezni hogy tulajdonképpen használsz e fogyatékosságot segítő technológiát.Azzigen, mp. pontossággal írtuk meg a hsz.-t
-
bobalazs
nagyúr
csak mondom hogy a windows 10re frissitési lehetőség év végével megszűnik.
-
laci1117
tag
Nem enged új felhasználót létrehozni, rányomok és pont ugyan azt csinálja mint minden más opciónál egy pillanatra megjelenik a "töltés" ikon a kurzor helyett és ennyi..
Megpróbáltam a javításos indítást, arra azt írta ki hogy nem lehetséges. Kész kabaré..
Nincs visszaállítási pontom, így az sem járható út. -
mpo
veterán
-
laci1117
tag
Sziasztok!
Tegnap írtam a problémámról miszerint bekapcsoltam a gépet Win 10 Pro x64 legújabb verzió (1709), én vagyok a rendszergazda (nincs is több felhasználó) de egyszerűen semmit nem enged csinálni amihez rendszergazdai jogosultság kell.
Semmit nem enged módosítani azoknál a funkcióknál ahol ott van a kis 2 színű pajzs, rányomok és semmi...
Sem a vezérlőpultban sem a C: meghajtón amin a rendszer van. Nem tudok mappát törölni/áthelyezni, nem tudok vezérlőpultban állítgatni..2 hete telepítettem újra a rendszert, teljesen formázva volt az SSD, semmi szemét nem maradhatott a win 7-től. Telepítés után minden működött rendesen, utána jött rá a 1709-es nagy őszi frissítés, valószínű azóta produkálja ezt a jelenséget.
Mi lehet a probléma?
Találkozott valaki ilyennel? Várjak egy frissítést ami hátha megoldja? vagy nálam lehet elszúrva valami? Vírus esetleg?
Köszönöm előre is a segítséget!
-
zseko
veterán
Na most melyiknek lehet hinni? Ugyanarra a kérdésre teljesen ellentétes választ adtak. Látom, hogy a felső oem, de egy sima vásárló mit gondoljon?
Egyébként hol érdemes megvenni? Árukeresőn néztem, láttam 20e-ért is, meg 40e-ért is. A 20-asnál paypallal fizetek és emailben küldik, a 40e-esnél futár hozza a matricát, vagy kérhetem egy tizessel olcsóbban, csak a kulcsot. Elvileg szabadon telepíthetőek bármennyiszer, az utóbbihoz legalábbis ezt írták, csak le kell uninstallálni. Ezt hogy teszem meg?
Még egy kérdés, megéri spórolni azzal, hogy a fizikai matricát nem kérem, csak a kulcsot? Itt néztem:
[link] -
polonic
félisten
Lenne egy másik kérdésem is.
Az alany egy lenovo t470 win10 enterprise anniversary update-tel.
Azt csinálja, hogy a sytem folyamat random időközönként magas cpu terhelést okoz és ilyenkor gyakorlatilag használhatatlan a gép, "megakad" minden. Aztán lehet tovább használni normálisan a gépet. Ezt böngészés közben tapasztalom most, chrome a böngető.
Mi okozhatja ezt? Van ötletetek? -
tomic
addikt
Tudnátok nekem segíteni abban,hogy hogyan tudom vissza állítani a betű méretemet?Friss telepítés után elkezdtem a dirti windows szerint beállítani a rendszert,plusz alkalmazásokat leállítani, és egyszer csak azt vettem észre egy újra indítás után,hogy a betűk elvékonyodtak.
A Ctrl + tekergetése nem vezet sikerre. Nem nagyítani akarom hanem az eredeti méretre vissza állítani.
Ötlet esetleg? -
zseko
veterán
Üdv, gépet cserélnék (alaplap+proci+ram), van rá realitás, hogy áttéve az ssd-t a rendszerrel, működjön? Gondolom alaplapi drivereket, eszközillesztőket, valami ilyesmiket törölni kellene előtte. Csak beveszi-e a gyomra
Ráfér az újrarakás a rendszerre, de ahhoz venni akarok majd egy nagyobb ssd-t (jelenleg csak 90GB-os van), ezért addig elnapolnám.
-
mpo
veterán
válasz
tordaitibi #67972 üzenetére
Amíg a gép fut, nincs biztonság.
Ismerek olyat, aki elindította a letöltést reggel, elment a boltba (1 óra), mire visszaért a fél háza leégett (két szoba, a fal másik felén a fürdőben a hőtől leugrottak a csempék).Megvárom a leállást, APC elosztót kikapcsolom.
-
polonic
félisten
Van nekem egy original windows 8-am. Ami frissítve lett 8.1-re, aztán az windows 10-re. Ez a gépem bedöglött sajnos.
A kérdés az, hogy egy új gépen lesz original windows 10-em? -
quailstorm
félisten
Ja amúgy most eszembe jutott, a new Series 9 laposom kétszer-háromszor eljátszotta ezt velem, és az W10 1703, most is ugyanaz fut rajta. És ezt utazás közben. Elég tré volt elővenni előadáson a lapost azért hogy nézzem, ahogy shutdown még mindig. Kinyomtam a rákba inkább. Gyorsindítás off és SSD.
-
-
quailstorm
félisten
Ha Win10-zel még ilyen nem is volt, de olyan igen, hogy update után a leállás az 30 perc volt. Kétszer is. 2016. Nov. és pár hónapja is, mindkétszer tömegesen.
(#67965) - = Zk = -: szerintem erre nem lesz lehetőség. Max valami logolást bekapcsolva lehetne megtudni mit lőtt ki, de alapból nem kerül naplózásra se.
-
Arlekim
aktív tag
Így jártam:
KÉP1, KÉP2.
A képek mappa korábban az one drive "birtokában" volt.
Kikapcsoltam ott a szinkronizálást, leállítottam az one drive-ot, és még sem engedi áthelyezni a rendszer a google drive mappába, hisz ott volna bőven hely a felhőben.
Érdekes, ha az alapértelmezett képek mappát törlöm, a rendszer továbbra is emlékszik a régi elérési útra, és még mindig valamiféle nem átirányítható mappáról panaszkodik. Ha egy egyszerű üres mappába próbálom áthelyezni ami nem felhős, ott is ugyanígy járok.Valakinek valamilyen ötlet?
-
A214
aktív tag
Sziasztok ,
Tudna valaki linkelni akár privátban is ebayes megbízható termékkulcs forgalmazót.
Mire kell figyelni? Vásárolt már valaki ilyet ?
Tudom nem jogtiszta . etc.Másik, esetleg hardverkapron vett már valaki? Az mennyire jogtiszta?
-
Pécsi gyerek
addikt
Én tegnap 4 szer mértem
Egyszer a gyorsindításal (indítás/leállás) egyszer nélküle.
Amúgy az mitől lehet, hogy töredezetség mentesítő max 3% ra töredezetségmentesít,a rendszer számára fentartott kis pár 100 megás részt meg csak 20%- ra
Lehet a bluestack android emulátor kavart be?A vinyók 100/100- asok.Vagy amire még gondolok,az a wise registry/ccleaner valamelyike lehet a ludas?
-
raidx
őstag
válasz
- = Zk = - #67965 üzenetére
A jobb klikkes menűvel próbálkoztál mr? A feladatkezelőbe is működik. Hátha többet megtudsz a progiról.
-
raidx
őstag
válasz
davidsone #67912 üzenetére
Isten malmai lassan őrölnek. MS-é még lassabban. Nem egyszerre kapja meg mindenki a frissítést mert a szerverek nem bírnák. Szomszéd a multhonap végén kapta meg a CU-t. Most kíváncsian várjuk az FCU megérkezését. Lehet ebbe az évbe már nem jön meg neki. Ragaszkodik a hívatalos megérkezéshez.
-
- = Zk = -
félisten
szevasztok..
a napokban elkezdett rosszalkodni a win 10.
start ->leállítás ééééés az üzenet a képembe: " ez a program megakadályozta a leállítást"
oké, rányomok, kényszerített, kilövi. DE! szeretném tudni, mégis melyik az a program, hogy kigyomláljam. ezt hogy s mivel tudom meglesni bővebben?! ikonja általános, semmi extra. -
Geth
veterán
válasz
quailstorm #67962 üzenetére
Van olyan hogy nem áll le?
-
quailstorm
félisten
Van egy olyan rossz szokásom hogy lefekvésig gépezek. Vagy ha úgy megyek el otthonról, hogy kinyomom a gépet, akkor megbizonyosodok arról, hogy tényleg leállt-e.
Ilyenkor észlelem a tekerést, amúgy nálam is az van, amit írsz.Amúgy ezt a startup shutdown idő dolgot ne vedd véresen komolyan fontos dolognak. Attól hogy mérhető és számon tartjuk még nem ez a döntő tényező.
-
Pécsi gyerek
addikt
Na kipróbáltam,így is úgy is ezt a gyorsindítást.Marad alapértelmezetten gyorsindításba.Ha hibernál ha nem
(látom elkaptátok a fonalat egymás cseszegetésével,lépjetek tovább,nem kell mindig közös nevezőt keresni
)Mindenkinek köszi a tanácsokat
-
Ga3rieL
senior tag
válasz
quailstorm #67956 üzenetére
akkor nem is foglalkozok vele. fölösleges. megmondom neki mi a helyzet, és akkor újabb gépet intézzen magának, ezt meg már felejtse el.
KÖszi szépen a segítséget.
-
Ga3rieL
senior tag
válasz
quailstorm #67953 üzenetére
Megvan.
Hőmérsékletek:
CPU 82fok
1.CPU / 1 mag 81fok
2.CPU / 2 mag 83
GMCH1 80fok
GMCH2 50foka cpu most jelenleg felugrott 88fokra
stressz teszt az a túlhajtásra gondolsz? rendszer stabilitás tesztet futtassam le?
-
quailstorm
félisten
válasz
Ga3rieL #67951 üzenetére
Ez most mi volt?
Én a Számítógép/érzékelő menüpont adatait kérdeztem.
Jó azért az összes random adatot gondolkozás nélkül ne írd már be
Mértékegységek, szavak se stimmelnek. Akkor már inkább egy tesztriportot tölts fel valahova... Amúgy van benne Stress teszt, ott is meg tudod nézni hogy áll a hőfok terhelve.
(#67950) Spec: Te mondtad ki, hogy kvázi kiröhögtek a fórumon, nyoma is van rajtam kívül is... Innentől miről beszélünk?
Szövegértés 1-es demagógia 5-ös. + szalmabáb érvelés már megint. -
Ga3rieL
senior tag
válasz
quailstorm #67949 üzenetére
Magasfeszültségnél, és a I/O feszültségnél kör van benne mint ha piros villám lenne,. a magasnál 0.900 - 1,238V van a másiknál 0.900 - 1 238. CPUID-nál Tjmax hőm 100fok 212farad.
-
Spec
őstag
válasz
quailstorm #67947 üzenetére
Hagyjuk már ezt. Nyugodtan leszállhatsz a magas lóról, mert ettől te se leszel jobb ember, ha már itt tartunk. Mondtam, hogy ne személyeskedjünk, mert nem hiszem hogy ez összefér a fórum alapelveivel. Örülök neki, ha te emiatt valakit hülyének nézel, mert kijelenti, hogy elvből nem használja a hibernálást. Remélem ettől, most sokkal jobb a lelkednek, hogy itt sározol a fórumon.
Igen, én nem is használom. És mint mondtam nálam az a hibernálás, amikor én rányomok a hibernálásra. ilyet sosem tettem eddig, és ezután se fogok, vagyis tartom magam az elveimhez. A MS által a Windowsba programozott háttér folyamatokra nincs, vagy csak részben van ráhatásom, de mint te is említetted a gyors indítás, nem egyenlő a hibernálással, vagyis olyan problémán pörögsz, ami valójában nincs is
És szerintem itt fejezzük is be a párbeszédet erről, és úgy általában is. Köszi! -
-
Ga3rieL
senior tag
válasz
quailstorm #67945 üzenetére
sentinel szerint. jelenlegi 40fok, átlaghő 38.50... max 40. max hőm. telj. élettartam alatt 54 fok.
-
quailstorm
félisten
Nézd, nyugodtan hívhatod az almát körtének, és a kavéscsészébe töltött pálinkát is kávénak, legfeljebb néhányan "gyakorlatilag kiröhögnek, mert nem tudtad".
Szerintem is érdemes ráhagyni.
Olyan erős mondatok hangoztak el a szádból, hogy nem lehetett nem hülyének nézni. #elvbőlnemhibernálokHa valaki elvből nem hibernál, az pl én vagyok, mert szeretem, ha mindig meg van az inicializáció. (3-ból csak egy gépem multibootos)
-
Spec
őstag
válasz
quailstorm #67938 üzenetére
Egyrészt nem vagyok begurulva, ahhoz ennél azért lényegesen több kell. Jah és nem én kezdtem okoskodni se, és nem én kötöttem bele többetekbe, hanem ez fordítva történt. Tudok szöveget értelmezni, de azt hiszem folyamatosan elbeszélünk egymás mellett.
Én hibernálás alatt azt értem, amikor én magam rányomok a hibernálás gombra, és a rendszer hibernálja magát. Amikor a kikapcsolásra nyomok, és a háttérben lementi a memóriaképet, majd a következő újraindításnál, onnan folytatom a munkamenet az nekem nem hibernálás, hanem kikapcsolás. Csodálatos módon ezt a MS is kikapcsolásnak hívja, hiszen az van odaírva.
Tőlem ti hívhatjátok hibernálásnak, és nyugodtan ki is kapcsolhatjátok a gyors indítást is, engem különösebben nem izgat. Csak ne legyen úgy beállítva mint valami szentségtörés annak ellenére, hogy amúgy ez az alap és ajánlott beállítás is a MS részéről.
Részemről a téma lezárva. Én használom, aki meg nem akarja az ne használja.
-
mpo
veterán
válasz
quailstorm #67935 üzenetére
A Firefox leállítása után néztem a System Explorerben mi történik, elég sokáig tart mire befejeződik.
Csak ez után állítom le a gépet.
Ha piff-puff Firefox bezár, gép leáll, lehet hogy tovább kéne várni (előzmények, könyvjelzők, stb. mentése).
Annyit nem ér az a pár másodperc, hogy ne tudja kiírni. -
ScomComputer
veterán
válasz
quailstorm #67940 üzenetére
-
Ga3rieL
senior tag
válasz
a sentinel szerint, telj: 100 kondi 85. vagy nemjól mutat. de ennyira zajos nemlehet, olyan nincs. a saját hangom nemhallom tőle. és ha meg jobban dolgozik, ki esik. nemlehet vele előre jutni w10 frissítésbe sem. és tessék,megint kiesett.
-
Pécsi gyerek
addikt
Na én is jót kérdeztem
Köszönöm mindenkinek a válaszokat
Majd letesztelem,és eldöntöm akkor hogy melyik opció a jó nekem.
-
quailstorm
félisten
válasz
ScomComputer #67939 üzenetére
Mert ha letiltod a hibernálást mint szolgáltatást, akkor a gép nem tud hibernálni, ergo értelmét veszti egy hibernálásra vonatkozó beállítás.
Most jelenítse meg kiszürkítve? Az még jobban megkavarná az átlagusert -
ScomComputer
veterán
válasz
Köszi..de akkor miért tünt el,mást nem használtam...
-
quailstorm
félisten
A gép leáll, a rendszer viszont hibernál.
Ha szerinted a Windows 10 fast startupja nem felel meg a hibernálás fogalmának, akkor jelentkezz.
Az, hogy nem akarsz szöveget értelmezni, és hogy mismásolásnak akarod nézni amit írok, mert be vagy gurulva, nem fogja előrébb vinni a dolgokat.A hibernálásnak nem kötelező alapfeltétele hogy áram alatt legyen a gép... Az csak egy általunk megszokott implementáció.
-
DS39
nagyúr
válasz
quailstorm #67930 üzenetére
+1
Első dolgom, hogy kikapcsolom azt a sz.rt... -
Spec
őstag
válasz
quailstorm #67930 üzenetére
"Nézd, attól hogy kavarsz, még nem leszel jobb ember."
1. Tököm se kavar. Tényeket írtam. Ti állítottátok, hogy ez hibernálás, és gyakorlatilag kiröhögtetek, hogy nem tudtam. Aztán meg szépen elmismásolva a tényeket, utólag le is írtad, hogy valójában nem is hibernálás, csak hasonlít rá. Akkor ki is kavar itt?
2. Nem ettől akarok jobb ember lenni. Senkinek nem egy-két fórumposzton múlik az embersége.
3. Légyszi magyarázd már el, hogy ha nem kell neki áram, konkrétan, még az elosztót is lekapcsolhatom nyugodtan, akkor ez miért ne lenne rendes kikapcsolás. Te magad is írtad, hogy nem kell neki áram, utána meg írod, hogy a rendszer nem áll le, meg hogy valamit módosítasz a fájlrendszeren kívülről. Nem gondolod, hogy ez kicsit ellentmondásos. Ha nem kell áram, akkor miért ne állna le a rendszer, és hogyan módosítasz rajta bármit is?
4. Légy szíves ne személyeskedjünk, Maradjunk a száraz tényeknél és konkrétumoknál. -
quailstorm
félisten
válasz
ScomComputer #67932 üzenetére
powercfg.exe /hibernate off lefuttatása után nem lesz ott a vezérlőpultban, szóval valószínűleg ez az oka.
(#67931) Géb89: akkori vinyók még elég szépen kerepeltek, de a kommentednek sok értelme nincs. Van füled, a HDD-nek meg van SMART táblája, ahhoz van HDSENTINEL, aztán a kettőből kisakkozod mi van. Nem tudom mit vársz egy ilyen kommenttől, hogy milyen látnok fogja megmondani.
(#67934) Bogyó bá' : azt néha én is szeretném tudni, egy-két húzósabb nap után akár 1-2 percig is még teker nálam, pedig még a skype-ból is kilépek leállítás gomb előtt...
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
ScomComputer #67932 üzenetére
Akkor nálam is ez lesz, én is tiltottam. De akkor mi a fenét csinál fél percig leálláskor?
-
Ga3rieL
senior tag
Helóka.
Nagyon sürgős válasz kéne. Van 1 HP G7000 lapi, fogalmam sincs hány éves, 1.47ghz proci, másfél gb ram, és mikor bevan kapcsolva, és mikor dolgozik, akkor zajokat hallok,krepegéseket, nemtudom a ventil e az, vagy a vinyó. mert ha elakarom inditani az MCT-t, akkor jobban krepeg, vagyis akkor gondolom a vinyó hibás, és nem a ventil, és 1x fogja magát, és kikapcsol,. Szerintetek? Vinyó már ment tönkre vagy a ventil krepeg,zörög, némikor mint a hajnyíró gép
-
quailstorm
félisten
Nézd, attól hogy kavarsz, még nem leszel jobb ember.
Annyiban nem hibernálás, hogy nem egy adott munkamenet lefagyasztására irányuló felhasználó által direkten kért parancs. Meg annyiban, hogy nem kell neki áram. Minden más technikai paraméterében az.
A rendszer nem áll le, ha valamit módosítasz a filerendszerén kívülről akkor jöhet a checkdisk meg az error, valamint egy speciális indításhoz is először gépházból kell speciális újraindítást csinálni.Én ellene vagyok ennek, mert ki tudom várni, mert ha mindig 0-ról indul akkor stabilabb a gép és biztosan nincs memóriaszivárgás. És mert a quick boot off kombinálva a bcdedit legacy beállításával visszahozza az F8 bootmenut. Én már láttam olyat a fórumon, hogy nem indult be a laptop, user kereste a csökkentett módot. Ja az nincs, csak ha el tud indulni az OS.
Mindenki azt csinál amit akar, de attól még a quick boot a felhasználó tulajdonképpeni átverése lesz egy gyorsabbnak tűnő indítás reményében. Hogy ennek van-e mellékhatása az az adott hardverkonfiguráción és a felhasználás módján múlik. Általános esetekben új gépeken nincs hátránya. Abban a pillanatban, hogy baj van, akkor már nem a legjobb, akár át kell rakni a vinyót másik gépbe adatot menteni, akár rendszerhiba van. Ha meg valaki hardcore infós az meg tudja hol kell kikapcsolni.
Ha vitatkozol azzal, hogy miért átverés, itt egy eshetőség.
Telepítesz valamit, ami újraindítást igényel a befejezés után. Rányomsz hogy majd máskor. Kikapcsolod a gépet. (eltelik idő értelemszerűen) Bekapcsolod a gépet. Ja hogy nem is kapcsolt ki... Persze az újraindítás már tényleg újraindít, de ha valaminek megváltozik a funkcionalitása át is kéne nevezni.1709-em nincs, bár nem látom hogy kivették volna. Innen le lehet szedni egy bat filet hozzá: [link]
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
ScomComputer #67926 üzenetére
Pont ezt akartam írni én is - megnéztem az előbb, és nekem sincs. Pedig valószínűleg üzemel a piszok, mert ugyan gyorsan indul a gép (SSD-től el is várható), de qrva lassan hajlandó csak leállni (még fél percig világít a HDD LED).
-
mpo
veterán
válasz
quailstorm #67919 üzenetére
Nem tudtam miért van hiberfil.sys, amikor nem is akarom hibernálni.
Lekapcsolás után a villámvédős elosztót is kikapcsolom, áramot se kap. -
Spec
őstag
-
kezo0
addikt
„Amúgy meg akár fél percet, vagy többet is nyerhetsz vele bootnál, és semmi egyéb hátránya nincs.” —> Dehogynem, amennyivel hamarabb tölt be induláskor a rendszer, annyival tovább tart neki kikapcsoláskor a leállás.
De mindenki eldöntheti, mit részesít előnyben. Engem pl. rohadtul idegesít, ha kikapcsoláskor még sokáig piszmog a gép. -
Spec
őstag
válasz
Pécsi gyerek #67921 üzenetére
Hagyd a fenébe. Kikapcsol az rendesen. A Win 10 gyors indítása az nem teljesen olyan mint egy sima hibernálás, csak hasonlít hozzá. Lehurrogott itt mindenki, hogy azt állítottam, sose hibernálom a gépet, aztán megkaptam, hogy de mégis mert be van kapcsolva a gyors indítás, ami valójában hibernálás, és nem is tudtam róla eddig. Most itt írják, hogy nem is hibernálás valójában, csak hasonlít hozzá.
Közben utánanéztem én is, és a gyors indítás nem egyenlő a hibernálással, csak annyiban hasonlít hozzá, hogy menti a memóriaképet a winyóra, és azt tölti vissza, és a következő indításnál, azt a munkamenet folytatod. Ettől még rendesen kikapcsol a géped, és rendesen a BIOS-tól fog elindulni, tehát nem olyan mint egy sima hibernálásból való ébresztés. Nyugodj meg, nyugodtan kikapcsolhatod így a géped, és semmi gondot nem fog okozni alap esetben.
Akkor nem ajánlott a használata, ha több rendszert használsz egy gépen. Amúgy meg akár fél percet, vagy többet is nyerhetsz vele bootnál, és semmi egyéb hátránya nincs.
Ha mégis ki akarod kapcsolni, akkor Gépház->Rendszer->Energiagazdálkodás-> További energiabeállítások->A főkapcsolók funkciójának megadása menüben tudod, ha kiveszed a pipát a Gyors rendszerindításnál.
-
CortezX
aktív tag
Üdv!
Adott egy HP ProBook 430 G4 (Y7Z51EA#AKC) és Windows 10 pro. A legutóbbi windows frissítés óta problémáim vannak a hanggal. Most megint épp fel sem ismeri az eszközt. De volt rá példa, hogy a fülessel hibátlanul szólt, a hangszórón viszont meg se mukkant. Illetve olyat is produkált, hogy 5-10 mp.-re némult el (ilyenkor meg is jelent a tálca ikonon a piros x), aztán szólt tovább. Újratelepítettem a rendszert, gyártó oldaláról szedtem le a drivereket, de csak pár napig volt jó. Próbáltam régebbi drivereket, illetve a HP Support Assistant-al is lefrissítettem, de semmi. Van valami ötletetek?
Pendrive-os Linux alatt hibátlan a hang, tehát szoftveres a gond. -
Pécsi gyerek
addikt
válasz
quailstorm #67919 üzenetére
Ahh,köszi
És ezt ki lehet kapcsolni?Én szeretem ha valamit kikapcsolok,az kapcsoljon is ki.Majd bekapcsnál elkezdi előröl azt jóvan...
-
quailstorm
félisten
válasz
Pécsi gyerek #67918 üzenetére
Nem teljesen hibernálás, mert az áramot leveszi, és BIOS-ból indít, de a memóriaképet kimenti HDD-re és nem állítja le a rendszert, továbbá lezárja a fájlrendszert és beállítja a bootot is. Legközelebbi indításkor csak a W10 indulhat normál módban és a hibernálási képből áll vissza.
Tehát technikailag hibernál, de nagyon nem ugyanaz mind a tényleges hibernálás funkció.
-
Pécsi gyerek
addikt
Olvasom itt a hozzászólásokat,és nem tudom hogy mi van most akkor
Szóval,ha rányomok,hogy kikapcsol,akkor csak hibernálja magát,ténylegessen nem kapcsol ki?
Alvásba néha elszoktam küldeni,sőt automatice bevan állítva,hogy 20 perc után alvás
Hogy is van ez?
-
Cry0
őstag
ma újra dobtam a gépemet, nincs 2 órája és már valamiért a start menüt nem engedi megnyitni
tippek -
vlevi
nagyúr
Szerintem nem pont arra gondolt. XP alatt volt Quick launch toolbar, hetesen is megvan, csak el van dugva, itt is megvan, csak nem reklámozzák.
A lényeg, hogy bárhol létrehozhatsz egy mappát, és azt a mappát kiválaszthatod, mint eszköztár.
Azok a parancsikonok, amik ebben a mappában vannak, azok meg fognak jelenni az így létrehozott eszköztárban. Ennek az eszköztárnak a méretét úgy lehet beállítani, hogy feloldod a tálca zárolást. -
madrac
senior tag
válasz
ntomtb #67432 üzenetére
Az nincs fent (1607 build), de a tobbi frissitest felraktam es par napja csontra fagy veletlenszeruen, de ugy hogy semmi nyoma sincs sehol. Kep sotet, semmire sem reagal.Szinten AMD vga kartya. Regebbi kartya, igy nem szoktam surun frissiteni a drivert. Lehet hogy kellene...
-
Lenry
félisten
az FCU óta az asszony laptopja azt csinálja, hogy ha összecsukjuk, akkor elalszik, ahogy eddig is, de egy bizonyos idő eltelte után hibernálja magát.
ki lehet ezt valahogy kapcsolni, hogy ne hibernáljon?
-
davidsone
addikt
válasz
quailstorm #67907 üzenetére
köszi!
lehet h a dws miatt nem frissül?
már tolom is rögtön észlelte h régebbi verzió van fent...
-
davidsone
addikt
Üdv!
1607-en vagyok és nem akar frissülni. 1703/1709-re magától kéne átállni v nekem kéne feltolnom?
Most jut eszembe régebben toltam egy DWS lite-ot lehet az miatt nem frissül?
-
válasz
ZoltanRobi #67904 üzenetére
-
ZoltanRobi
tag
Igen picit nehezen tudom elmondani bocsi!
Csatolok 1 print screent-t...Amit el szeretnék érni:
Itt ki van rakva gyorsindítás ikonban az outlook, total commander és firefox.
Ha megnyitok valamit, itt pl. a firefoxot 2x, akkor a kvázi négyzet alakú kis ikon alakul át és nyílik meg.
Amit szeretnék, hogy ugyanolyan kis négyzet alakú ikon maradjon mint az outlook és total commander és akárhányszor rákattintok, annyiszor nyissa meg a progit.Win XP alatt még ez volt a default, és Win7 alatt is be tudtam állítani, de itt ami ki van pinelve ikonba, arra kattintok, megnyílik, és ezzel "eltűnik" a kis ikonom és átalakul a program "tabbá".
-
vlevi
nagyúr
válasz
ZoltanRobi #67901 üzenetére
Munkahelyemen még W7 van, de megmondom az őszintét, most hirtelen nem tudom mire gondolsz, hogy ottmarad a kis ikon?
Ha több példányban akartam valamit indítani, akkor win7 alatt is a középső egérrel kellett elindítanom. -
scarabeus86
tag
Üdv!
Mióta frissítettem Win10-et FCU-ra, olykor nem lehet sem html5, sem flash videókat nézni, mert nem indulnak el. Se Yt, se indavideo, se videa, semmi. Egyik böngészőn sem. Ha "beletekerek" a videókba, az éppen ott levő állókép jelenik csak meg. Hardveres gyorsítás kikapcsolása sem segít. Speedtest szerint jó a netem és pingem is. CPU használat 10% alatt van, tehát nem attól lassul be. Egyedül az segít, ha újraindítom a rendszert.
Mi okozhatja ezt? VGA driver esetleg? Vagy Win 10 specifikus bug? -
ZoltanRobi
tag
Köszönöm a gyors válaszokat!
Mindegyik módszer jó és működik, de nincs olyan megoldás ami otthagyja a kis ikont?
Tudom hogy ugyanaz lesz a végeredmény és ezek a megoldások is elég kényelmesek, csak már annyira megszoktam úgy, hogyha meg lehetne csinálni tök jó lenne....
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- PlayStation 5
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- Mozilla Firefox
- Kerékpárosok, bringások ide!
- LordAthis: Ismét egy "Idióta" A.I. Projekt, hogy meglovagolja az aktuális trendeket...
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Windows 11
- Először égett le egy újságnál a GeForce RTX 5090
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- További aktív témák...
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- 27%-OS ÁFÁS SZÁMLA I Jogtiszta Microsoft digitális és fizikai termékek I DIGITALKEYZ.COM
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- LG 27GN800P - 27" IPS - 2560x1440 - 144 hz 1ms - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDR 10
- Macbook Air M1 512GB // Számla // Garancia //
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone 16, Apple iPhone 16e, Apple iPhone 16 Plus, Apple iPhone 16 Pro
- AKCIÓ! Apple Macbook PRO 15" 2018 i9 32GB 500GB notebook garanciával hibátlan működéssel
- Hp USB-C/Thunderbolt 3 dokkolók: USB-C Universal, G2, G4, G5, Hp Elite/Zbook- Thunderbolt 4 G4
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest