- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sh4d0w: Netflix? Ugyan, VW előfizetés!
- LordAthis: AI Kérdés érkezett - 3600 soros Spagetti kód refaktorálása és budget
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Tutti Georg: A Microsoft 2025. augusztusi biztonsági frissítései hibásak
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- GoodSpeed: Bye PET Palack, hello SodaStream
- sziku69: Szólánc.
-
LOGOUT
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
wwhy
veterán
válasz
SMartin-HU #67197 üzenetére
Mert Mártit jobban szereti
Viszont a jóatyaúrszentlélek nevére mondom, hogy nem értem, hogy miért nincs nálam új OneDrive
Névjegye szerint a legutolsó, és mégse nincsen ondemand.
-
zolokas
aktív tag
válasz
szabonagyur #67195 üzenetére
akkor mit kezdjek vele? olyan embernek kell akinek pl a linuxhoz semmi köze!
-
SMartin-HU
tag
Sziasztok.
Tiszta telepítés után, ha beállítom gép névnek hogy Martin.
Utána bejelentkezem a Microsoft fiókkal, hogy aktiválja be a Windows-t. Megkapja a win-től az új azonosítót DESKTOP-NJKBHJV (találomra írtam be valamit most....)
Ha parancssorba beírom hogy "whoami" akkor viszont ezt kapom: desktop-njkbhjv\marti
és magában a users-nél is csak annyi van hogy "marti"Mi a búbánatért hagyja le az "n" betűt?
-
zolokas
aktív tag
Üdv! Kéne egy kis segítség!
Fel akartam rakni egy intel celeron 2.6os gépre win 10et de azt írja hogy nem lehet rá telepíteni!
A konfig a következő! Asrock p4vm900-sata2, 2.6os procival ,2 giga rammal és annyi hogy nem raktam bele videókarit mert alaplaján is van!
Elméletileg ezen futni kellene a win10nek! -
Pityu.
nagyúr
Ez,hogyan lehet anno le töltötte meghajtóra a 1703 mas updatet a windows és én most a napokban töröltem a majd 8gb s mappát,erre ki írja most is telepíti a frissítést vagy későbbre halasztja,csak azt nem értem ha a telepítőt le töröltem akkor még mindig mire írja ezt?
Itt még jelöli,hogy telepítésre kész de én töröltem a lemezkarbantartóban a rendszer fájlok törlésénél.#tibike8
Problémád volt a DekstopOK al?Az általad ajánlot frankón működik?
-
pellesmartin
tag
Hello. Ujra telepites elott allok, win10 teljes formazas telepites elott atkonvertaltam gpt-re mivel uefi modban telepitettem pendriverol (haladjunk a korral). Sikeresen fel is telepult de mikor kapcsolnam be nem tud bootolni.(select proper boot device...)
Uefi modba van rakva a HDD a beallitasoknal.
Nem szeretnek mbr-t telepiteni sima usb modban (nem uefi)
Valami megoldas? Bocsi az ekezetekert.. -
mexel
veterán
Sziasztok! Adott egy win 10-es lenovo laptop. Ha az otthoni routeres wifire csatlakozok, mindig szétkaopcsol. Ha a telefonnal megosztott wifire azzal soha. Mi lehet az oka? Máseszközök kivétel nélkül stabilan használják a router wifijét.
-
TRob1
veterán
válasz
Goldberg03 #67184 üzenetére
Nincs mit.
Nem tudom láttad-e a honlapon (már ha az Irfan mellett döntöttél), hogy van Plugin csomag (érdemes lehet feltenni - de a használt verzióhoz megfelelőt. 64 vs 32 bit) meg magyar nyelv is hozzá.(#67186) Akcok94 :
Próbáld meg hogy Fast Startup-t (Gyorsindítás) kikapcsolod. Meg esetleg Eszközkezelőben Hálókari és Egér/Bill-nél hogy ne ébreszthessenek.
Eseménynapló mit mond ilyenkor? Nem írja miért "ébred"? -
Akcok94
senior tag
hello,
olyan problémám volna hogy nem tudom kikapcsolni a gépet, mióta múlthéten kijött a nagyobb frissítés azóta nem tudom kikapcsolni a gépet "normálisan" csak a bekapcsoló gombbal.
Rámegyek a leállítás gombra -> pörög a leállítás (bezárja a programokat ami épp fut) -> bebootol újra -> bejön a bejelentkezés újra.
Eredeti win10(Windows 10 Education N) frissen telepített ssd-re (frissítés előtt 3-4 nappal lett újra rakva)
Köszi a válaszokat.
-
TRob1
veterán
válasz
ph2012 #67181 üzenetére
Hibrid alvás a Hibernálás és az Alvás vegyítése. Hibernáláshoz táhely kell (ahová elmenti az aktuális tartalmat), Alváshoz áram alatt lévő memória kell (ahová elmenti az aktuális tartalmat).
A Hibrid alvásnál mindkét helyre menti. Ha áram alatt marad a memó, Alvásból jön vissza és folytatsz mindent ahol abbahagytad. Ha megszűnik a tápellátás, tárhelyről jön vissza és folytatsz mindent ahol abbahagytad. Kb ennyi.(#67178) Goldberg03 :
Telepítésnél megkérdezte hogy miket nyisson meg alapértelmezettként. Ott beállítottad? Illetve Beállításokon belül is tudod változtatni. (Sztem ilyenkor Rendszergazdaként indítsd)
Gépházban sem engedi alapértelmezett Fényképnézőnek beállítani? (Gépház/Alkalmazások/Alapértelmezett alk.) -
movax
őstag
válasz
Goldberg03 #67178 üzenetére
Fájlkezelőben jobbklikk a fotón, Open with, majd Choose another app és ott alul bepipálod, hogy mindig azzal nyissa. És mindig azzal nyitja.
-
Goldberg03
tag
Köszönöm a válaszokat. Akkor majd valahogy megszokom.
A képnéző jó lett, de nem tudom beállítani, hogy alapból azzal nyissa meg a képeket. Hiába próbálom a társítással utána kiválasztva a programot, nem ajánlja fel, hogy mindig azzal nyissa majd az ilyen fájlokat.
Tud rá valaki megoldást? -
movax
őstag
válasz
Goldberg03 #67170 üzenetére
Használj PotPlayert, régóta megy problémamentesen, nagyon hasonlít a KMPlayerre.
-
Geth
veterán
válasz
Csomó program nincs felkészítve erre a skálázásra sajnos.
Sok fejlesztő figyelmen kívül hagyja/nem gondol rá és például beégetett értékekkel dolgozik, vagy nem jelöli meg az adott dolgot (szöveg, kép) skálázhatónak.
Ilyenkor marad a 100% vagy más megoldás keresése. -
NandorHUN
addikt
Sziasztok!
Tudnátok olyan progit ajánlani Win10-re, ami monitorozza a fel /le töltéseket és kiirja a sebességet a tálcán?
Köszi
-
-
Doky586
félisten
válasz
XnView std
-
Ati9500
senior tag
Sziasztok,
Segítséget kérnék.Céges gépen win 10 van, a saját felhasználói fiókom szürke fehér
ha átlépek vendég fiókba szép színes lesz, amilyennek lennie kell.Mi lehet a gond? Most kezdte el ezt csinálni, ujraindítás nem segít..
A bejelentkező kép is szines, amint beírom a jelszót, és feljön az asztal minden szürke fehér lesz, weboldalak is, minden program.Ötletek?
-
TRob1
veterán
válasz
1) 100% + Szemüveg
2) IrfanView(#67169) Doki16 :
Ha van fenn vmi külső "víruskergető"/tűzfal, akkor távolítsd el előbb. ("Hetekben" helyett csak kb. 1 hete, hisz nem egészen 8 napja jelent meg)
De lehet hogy a legjobb ha minden más, általad telepített és éppen futó alkalmazást is kilősz Feladatkezelőben az Update előtt. -
Goldberg03
tag
Sziasztok!
Most telepítettem Win10 professionalt és csak most ismerkedek vele.
A problémám: 1920x1080-as felbontáson használom a monitort és 125%-os ra rakom a nagyítást, akkor a filmnézés közben 1536X864-nek írja a képernyőt (KMPlayert használok).
A 8.1-nél ha ránagyítottam az csak a Windows felületére hatott ki, filmnézésnél rendesen kiírta a használt képernyőméretet.A másik, hogy tudna valaki ajánlani valami jó képnéző progit?
Előre is köszi.
-
Doki16
addikt
Az utóbbi hetekben ezzel a hibával szívat az update engem. Minden indításkor ezt írja ki a gép. Van 50 GB szabad hely a C:\ meghajtón, tehát ez nem lehet gond.
Valakinek van valami sejtése, hogy merre induljak el? Előre is köszönöm a segítséget. -
törölt tag
Két eltérő, (Samsung + ADATA) SSD-t lehet RAID 0-ba kötni? És ha igen, hogyan?
Thx! -
Shing
őstag
-
King Unique
titán
válasz
r3dsnake #67160 üzenetére
Az ISO-t eddig is le lehetett tölteni egyéb forrásokból, amelyek egy korábbi hozzászólásban említve voltak. Illetve a gépházban a funkciófrissítéseket lehet halasztani, vagyis eltolható egy-egy ilyen nagyobb build upgrade.
-
Balerik
aktív tag
-
r3dsnake
nagyúr
Úgy látom a Creators Update már nem elérhető a Microsoft oldaláról. Honnan tudnám letölteni az ISO fájlt? Valamint megakadályozható a Creators Update telepítése után, hogy ne frissüljön Fall Creators Update-re?
Köszi!
-
<Lacy85>
addikt
Sziasztok!
Lenne egy kis gondom a sleep móddal. A Telekom nemrég kicserélte a routert egy ADSL / 4G kombós Huawei-re.
Azóta viszont nem tudom alvó állapotba tenni a gépet, mert kikapcsol, és utána egyből vissza is indul.
Ha kihúzom az UTP-t, akkor semmi gond. Amint visszadugom, elindul a gép is.
Erre tudtok valami megoldást? Szétver az ideg tőle, de komolyan. -
tibike8
őstag
válasz
Benito94 #67155 üzenetére
Én az IconRestorert használom erre. Próbáltam a DesktopOK-t is anno, de valamiért elvetettem és az elsőnél maradtam.
-
ph2012
senior tag
Laptopot használok, hálózatról. Letöltöttem a legújabb 1709-es frissítést. Ezután néhány perc után alvó állapotba kerül a laptop, ha nem nyúlok hozzá. Korábban nem volt ilyen. A Gépház -> Energiagazdálkodásnál ez van beállítva:
Ti nem tapasztaltatok ilyet? Mi lehet a gond? Köszi.
-
Benito94
tag
-
cintula187
addikt
Segítséget kérnék.
Felment az őszi creators frissítés win 10-re. Elcseszte a vga drivert. DDU val leszedtem, újraraktam. Hiányzott a relive -nak a media feature pack. Most az is felment, de nem tudok csak 262kbyte -os videót rögzíteni. A számláló se megy rögzítés közben, ez is gyanus.
Illetve pl. MSI afterburner videó rögzítő funkciója is ugyanezt csinálja. Ezért gondolom hogy windows ból eredő a hiba.Most megpróbálom újra rakni de nem találom se a programoknál sem az update -nél a feature packot.
Helyesbítek. Ott van de nem tudom leszedni. -
betegphiu
senior tag
Sziasztok.
Mi lehet a probléma, ha meg szeretnék nézni egy fényképet sajátgép mappában kiválasztva,de a sok száz kép közül nem tudom melyik az ,mert nem mutatja kicsiben a képet ?
Raktam új wint ,meg újabb ACD seet, azóta van. Így nehéz bárhova is képet feltöltenem,mert nem látom kicsiben..Köszi.
-
pc360
addikt
Hogyan tudnám az UTF-8-at alapértelmezetté tenni, ha létrehozok egy TXT-t a jobbklikkes menüből? Csak régi megoldásokat találtam erre vonatkozóan, amik Windows 7 alatt működnek.
-
azka79
aktív tag
Szasztok!
Ebben a beta szarban, hogy lehet kikapcsolni az újraindítás után ne töltse vissza a nyitva hagyott programokat pld chrome stb...
-
tibike8
őstag
Sziasztok!
Másnál működik most az áruházból az appok frissítése? Reggel nézem, hogy nincs számológép. Az áruház szerint újra kell telepíteni, de hibával leáll és minden frissülni próbáló alkalmazással ez van most illetve így egyik sem indul. Valamint 5 frissülendő alkalmazást mutat szám szerint, de csak 4 látszik. Ez utóbbi hiba volt már a közel múltban és jó darabig nem is javították. -
v.attis
őstag
Sziasztok!
Hdmi-vel a tévére kötöttem a gépet. Kiterjeszett asztalnál az asztali ikonok a tévére kerülnek. Az elsődleges megjelenítő a laptop kijelzője, a programok ott indulnak, a tálca is ott látható teljes egészében, csak az ikonok kerülnek át bármilyen beállítást próbálok. Ezt hogy lehetne megoldani? -
wwhy
veterán
Nekem csak egy bajom van, ezzel az új verzióval: lényegében a OneDrive frissítés miatt tettem fel, ami persze, hogy nem akar előjönni, pedig feltettem a linkelt új verziót
Ennek ellenére nem látom a teljes listát, csak mint régen, amiket letöltök.
-
ssgt1981
senior tag
Az Edge böngésző hol tárolja az ideiglenes fájlokat és, hogy lehet ezt a mappát másik meghajtóra áthelyezni?
-
Janusz001
őstag
A régi képnézegetőt vissza lehet varázsolni w10 alá? Vagy mit ajánlotok helyette ami kicsi és fürge.
-
Na! ... Szóval ennek a sok érdekes hozzászólásnak a láttán (bár én egy úttörő voltam EDDIG ! ) ma a munkahelyemre beérvén örömmel kostatáltam, hogy Pro verzió van a gépemen és ezért azonnal (!!!!!!!!!!!!) (bár épp kínálta az újraindítást ez a DÖG !) beakasztottam neki a 35 napos halasztási kockát !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! és felhívtam a hardveres-szoftveres kollégát, hogy betettem a pipát és őrüljön meg egy pár másik kollégám és bolonduljanak meg ezután ők (mivel ők úgysem tudják ezt a lehetőséget) és majd szóljon nekem, hogy mikor engedjem rá ezt a x@art a gépemre, amikor már Ő röhögve ki tudja kalapálni ezt a galibát egy hátsó ablakon keresztül.
-
Pityu.
nagyúr
válasz
FollowTheORI #67131 üzenetére
Nem rossz kis cucc nekem bevált,csak most kicsit lassabb a laptop mert még sosem volt takarítva de majd szét kapom újra pasztázom meg ki pucolom
#Géb89
Nekem laptopon volt win7,win8,meg most win8.1 Én annyit vettem észre a képernyő fényerő állítás nem működött úgy mint win7 nél de megoldottam manuálisan.
-
robyg
senior tag
Üdv Skacok.
Egy kérdésem lenne gmailes fiókkal nem lehet regisztrálni a win 10et ?
-
Ga3rieL
senior tag
válasz
FollowTheORI #67131 üzenetére
Én a 8.1-et szinte soha nem használtam
Az valahogy kimaradt az életemből.
Laposom volt,azon akartam megpróbálni, de bizonyos dolgok nem mentek úgy rajta ahogy akartam. Az aktiválásról meg nem beszélek. És most 21 hónapja lett asztali gépem. 7es volt rajta, és azt felváltotta a 10-es . Úgyhogy 8.1 meg már felejtős
-
-
Pityu.
nagyúr
válasz
FollowTheORI #67129 üzenetére
Na majd lehet meg próbálom,ahogy el nézem a nagy updatek sokaknál bekevertek.
-
válasz
Pityu. #67127 üzenetére
Nyilván puding próbája az evés, de azokkal a driverekkel amikkel a 8.1 megy a 10 is kellene hogy menjen valamilyen formában.
De szerintem ezekhez a cuccokhoz lesz beépített driver, meg leszedi WU-ról ami kell.
Ennél sokkal régebbi notin is simán megy muteromnál a W10.
Igaz a legutóbbi update még nem tudom mit csinál azon se, mert ritkán járok arra.
Ő meg nem fog nekiállni, de azis lehet fel se kínálja majd a frissítést. Láttam már olyat is. -
BoneDragon
veterán
-
Pityu.
nagyúr
válasz
FollowTheORI #67126 üzenetére
-
Simán mennie kell és érdemes is...
-
Pityu.
nagyúr
Windows 10 et érdemes 2010 es laptopra rakni?
Packard Bell TM85
Intel® Core™ i3-370M 2,4GHz
Intel® HM55 Express
4GB DDR3 1066MHz
15,6" HD LED fényes TFT 16:9 (1366 x 768)
320 GB 5400 RPM HDD
ATI Mobility™ Radeon® HD5470 512MBBár mintha valami olyasmit olvastam volna,hogy 5 évnél öregebb gépekre nem alkalmas.
-
Pityu.
nagyúr
válasz
Benito94 #67120 üzenetére
Nekem pl néha összekeverte az ikonokat van valami automatikus beállítás,e nekem az ki volt kapcsolva mégis keverte néha.Aztán valaki javasolt egy programot DekstopOK [link] el rendezed az asztalon az ikonokat és a programban csinálsz róla egy mentést és utána úgy is maradnak az ikonok.
-
flashpointer
őstag
Helló, na olyat csinált a windows amit 3 éve nem láttam: tegnap esti frissítés után ma már vagy 4x kékhalálozott. Legutoljára nem is csinált semmit csak meg volt nyitva egy oldal vagy 5 perce és hirtelen paff.
Újraindításnál vavgy 3 percig ül a BIOS bootkepernyojen es utana tolt be, legutobb a wifi is elment, a stick kihuzas-bedugas utan mukodott csak megint. Esetleg valami help hogy emrre induljak el? -
Benito94
tag
Hali! Olyan gondom van, hogy az asztalon az ikonokat elrendezem és mikor ki utánna bekapcsolom a gépet akkor az alap helyzetre állítja vissza. 3-4 napja telepítettem újra és tegnap óta ez a gondom vele. Valaki esetleg tud megoldást rá?
-
laci1117
tag
Sziasztok!
Tegnap feltelepítettem egy clean Windows 10 Pro-t, a feladatkezelőben megjelent egy COM Surrogate dolog... utána olvastam, ez most vírus vagy nem vírus? Érdemes vele foglalkoznom?
Ha jól sejtem akkor egy letöltött program után jelent megEzt már megcsináltam : https://www.youtube.com/watch?v=-xofwVZw5nU
De visszajön a nyavalyás...Köszönöm a segítséget!
-
jjeahh
nagyúr
Amúgy (bocs, kiestem a szerk. időből), kiszedtem a tálcáról a Posta alkalmazást és nem találom, hogy kell visszacsinálni
. Valaki nem tudja hol találom?
-
core i7
addikt
Sziasztok Azt hallottam ,hogy windows-on belül Temp mappa tartalmát lehet törölni mert ott fölös dolgok kerülnek. Mi igaz ebből? Nem Okozok vele kárt?
-
jjeahh
nagyúr
válasz
jjeahh #67103 üzenetére
Pf, megvan... újraraktam pár drivert, meg egy adagot kutattam a neten, próbálgattam ezt azt, semmi nem oldotta meg a lagot. Aztán elkezdtem sorban leállítgatni a feladatkezelőben a progikat és a DispcalGui-nál (kijelző kalibráló progi) megszűnt a lag. Úgy tűnik az 1709 meg a DispcalGui nem szeretik egymást, remélem hamarosan javítják a dolgot és frissítik a progit.
-
svgyula
addikt
Tisztelt Urak! Ma lefutott mindkét gépen az Nvidia friisítése csont nélkül. Eddig a frissítés óta semmilyen hibát nem tapasztaltam. Nincs startmenü és egyéb hiba. Az összes telepített alkalmazás hiba nélkül üzemel.
-
ReFleXx
addikt
The Appx operation 'RemovePackageAsync' on 'Windows.MiracastView_6.3.0.0_neutral_neutral_cw5n1h2txyewy' failed for user 'KolompárElemérKappa' - Deployment Remove operation with target volume C: on Package Windows.MiracastView_6.3.0.0_neutral_neutral_cw5n1h2txyewy from: failed with error 0x80070490. See http://go.microsoft.com/fwlink/?LinkId=235160 for help diagnosing app deployment issues.. (Error: Removal failed. Please contact your software vendor.)
1709-es update ota ez jelenik meg az event viewerben, erre tud megoldast valaki? gugliztam mar valamelyik nap de nem talaltam mukodo megoldast.
-
Rainman05
tag
Üdv. Amióta meg volt a nagy frissítés nem nyílik meg a start menü és a műveletközpont sem. Mi lehet az oka?
-
E.Kaufmann
veterán
Ide is csatolom:
[link]
A 1709-es SMB3-as rendszere nem nagyon van jóban a Synology szambájával.
Szerettem volna lassan kiiktatni az SMBv1-et az új kiadással, de nem jött be a dolog, két frissített gépen is hibák jöttek elő a hálózati meghajtókkal, és az a sunyiság az egészben, hogy látszólag jók a meghajtók, csak épp már használni nem tudja az ember a tárolt állományokat. -
jjeahh
nagyúr
No felraktam közben, minden oké, egy dolgot kivéve: úgy 4 másodpercenként laggol egyet. Fura nagyon a dolog, mert amúgy gyors, csak mintha időzítve lenne, 4 másodpercenként megakad az egész rendszer egy pillanatra
, nagyon frusztáló. Előre azt hittem csak a kurzor, de a videók is akadnak meg minden
Valaki valami ötlet?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Gyúrósok ide!
- Ingatlanos topic!
- Óra topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- RAM topik
- Rekordokra vágyik! Kezünkben az Asus ROG Matrix GeForce RTX 5090
- További aktív témák...
- HP ZBook Studio 8 WorkStation i7-11850H 16GB 256GB Nvidia Quadro T1200 15.6" FHD IPS 1 év garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Eladó szép állapotban levő Apple iPhone 12 Mini 64GB / 12 hó jótállás
- ÁRCSÖKKENTÉS Menő retró konfig: Q9550, Gigabyte P43, 4GB RAM, ASUS GT730
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest