Hirdetés
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- GoodSpeed: Haworth Aloha – egy nemcsak szavakban ergonomikus szék
- sziku69: Szólánc.
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- eBay-es kütyük kis pénzért
- ldave: New Game Blitz - 2025
-
LOGOUT
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
wwhy
veterán
válasz
Sub-ZeRo
üzenetére
Természetesen. Minden nyelv, amit használok, telepítve van az Office-ban.
Az "érdekes" az, hogy Office 2010 alatt nincs ilyen probléma, feltelepítem az örökölt kiosztásokat, hogy a más sw-ben ne legyen kérdőjel, Off alá a nyelveket/helyesírás-ellenőrzőket, és minden szép és jó. De a W10 + Office 2013+ nem jön össze :(
-
wwhy
veterán
Egy nehéz kérdésben kérem a segítségeteket: W10, jogtiszta, legfrissebb stb. A munkám miatt több nyelvet kell használnom, amelyeket értelemszerűen telepítek. Más programok esetében viszont a mellékjeles karakterek egy részét nem tudom beírni, azaz kérdőjel jelenik meg a karakter helyett - ha a szabvány kiosztást telepítem. Ha az örökölt kiosztást telepítem, akkor megvannak/beírhatók a karakterek más programokba, de az Office/Word helyesírás-ellenőrzője nem ismeri fel az örökölt karakterekkel írt szavakat, és aláhúzza azokat.
Mi lehet a gubanc

-
wwhy
veterán
W10 alatt le lehet tiltani, hogy wifi kapcsolat esetén semmiképpen ne frissítsen?
Roamingban vagyok, és már elb@szott nekem ~2GB-ot
-
wwhy
veterán
válasz
King Unique
üzenetére
Persze, nyilván nem töltött le annyit, csak dühös vagyok, mert elment a napom a kísérletezgetésekkel, pedig nem ez az első W10 telepítésem, és nem ma kezdtem a "szakmát"se, 'sze DOS-on , majd W 3.1-en szocializálódtam, 5.25" -ös floppy volt a reggeli, ebéd és vacsora
Rendszerfájlok és fenntartott területnek elvesz kereken 20 GB-ot , ideiglenes fájlok 970 MB, alkalmazások ~3GB, ez ugye ~25GB, szabad hely meg ~8GB, tehát valahol lapul még ~15 GB. majd holnap utánajárok, köszi az ötleteket.Az adatok tárolása biztonságos, szerintem elég: NAS + külső HDD-k + felhő(k)
-
wwhy
veterán
válasz
King Unique
üzenetére
Belső programmal természetesen szépen megnéztem, és mint írtam lemezkarbantartó, tárterület ésatöbbin túl vagyok, de nem tudnak mit felszabadítani. Külsőssel még megnézem, de egyelőre ilyen "anomáliák" vannak, ezt nem értem, hogy mitől 1GB

50GB legyen elég neki, a többi kell tárhelynek, de ez már a user problémája.
-
wwhy
veterán
Segítsetek, mivel/hogy tömjem be ennek a Q mohó, éhes, zabagép W10-nek a pofáját
?
Adott egy vadiúj Dell Latitude lapos, jogtiszta W10-el, 256GB SSD.
Mindegy, hogy C-nek mennyit adok, pár óra múlva gyakorlatilag kb. 10% marad üres_
- első próbálkozás: C - 30GB, miután letöltött 1001 frissítést, maradt ~1 GB szabad
- második próbálkozás: C - 40 GB, miután letöltött 1002 frissítést, maradt ~5 GB szabad
- harmadik próbálkozás: C- 50GB, miután letöltött 1013 frissítést, maradt ~7 GB szabadHibernálás, virtuális memória kilőve (i7/16GB RAM van a gépben), W10-en kívül (gyári ISO-ból telepítve, MCT) csak a jogtiszta O365 volt fen az első 2 próbálkozáskor, harmadjára fel se tettem. WinOld természetesen nincs, lemezkarbantartóval töröltem a nemlétező frissítésieket, visszaállítási pont nincs...
-
wwhy
veterán
Hogyan tudom megakadályozni, hogy W10-re hálózaton keresztül a "rendszergazda" bármit is telepítsen
Egyetemi hálózatról van szó, és mániája lett valakinek, hogy tolja fel ezerrel a Bitdefender Endpoint Security Tools-t, amit törölni nem tudok, cserébe kilövi a saját AV-t és lassítja a gépet, mint az állat 
A furcsa az, hogy a gépen van jelszó, amit nem tudhat, ennek ellenére a belső hálózatból felkerül ez a nyomor

-
wwhy
veterán
válasz
King Unique
üzenetére
Mea culpa. késő van.
-
wwhy
veterán
válasz
King Unique
üzenetére
első alkalommal eleve inicializálni kell a lemezkezelőben, majd utána particionálni és formázni.
ez még az IDE lemezek korában volt, amikor Master és Rabszolga között kellett választani
Sokadik 2TB+ HDD-t használva: szűz gépbe betesz, bootpendrive bedug, W10 telepítő felismeri, particionálás, rendszer felsuhan a C-re, öröm, boldogság. -
wwhy
veterán
Köszönöm mindenkinek a segítséget. Probléma sajnos nincs megoldva, akármit próbálok és akárhogy, omlik össze a gép. Volt Rufusos telepítés, BIOS és W10 a legfrissebb, és fagy és fagy. A 1903 rettenetesen, 10-15 percet tud max., a 1709 elmegy fél órát, de annyi. Gyári driverek legfrissebbek, Dell Command Updatel leszedve, de manuálisan is ellenőrizve.
Minden valószínűség szerint hw hiba, de a gyártó nem javít, mert hiba nélkül lefut minden BIOS-os teszt.
Ma még futok pár kört Dell nemzetközi üfsz-nál, hátha. -
wwhy
veterán
válasz
_DiEGO_
üzenetére
Jó szurkolást

Nem akarom szétoffolni a topikot, de a BIOS-t tényleg nem értem:
- nekem 1.11.0 van fent, ami újabb, sorszám szerint, mint az 1.10, viszont az 1.11 kiadása 24 július, az 1.10-é 28 július
Mindegy, felteszem az 1.10-et, több fix-et ír benne 
Rufusszal készített pendrive kész, megy a 1903 fel.
A "rendben van" az SSD-re vonatkozott, furcsa a sorrend, így osztotta fel a Media Creation Tool.
-
wwhy
veterán
válasz
_DiEGO_
üzenetére
Szerintem ez rendben van:
Diagnosztikát csak a BIOS szerint futtattam, ott még a kábeleket is lehet tesztelni, minden OK, passed.
Most fut a prime95 kb. 15 perce, megy a gép, 80C fok a CPU.
_DiEGO_: bizony az van már fent
, sőt: 1.11.0De hogy lehet a frissebb BIOS régebbi kiadás

-
wwhy
veterán
válasz
Toth_Jani
üzenetére
Hát itt van a gubanc 😡 Neves gyártó kéri, hogy BIOS diagnosztika legyen lefuttatva, ami hibátlan, innentől kezdve nem az ő dolga, nem hw hiba. Mint írtam, teljesen szűz telepítés, semmi más sw nincs telepítve, és annyi kékhalál van, mint még W95-nel sem volt. Gyakorlatilag 5-10 perc után fagyi. A legújabbak a driverek, BIOS, minden.
-
wwhy
veterán
Srácok a WHEA Uncorrectable Error-ra van valami épeszű megoldás?
Dell 7390 fél éves laptop, és kb. 10 percenként fagy le. BIOS diag szerint minden hardver tökéletes.
Nincs OC, a 1709-el még elmegy fél órákat is, de a 1903 alatt omlik össze, mint a >#{}}{&@#@, használhatatlan.Próbáltam kb. 5x friss 1903 telepítést, illetve hagytam frissüljön a 1709-1803-1903 vonalon a beépített segéddel, de semmi javulás, csak a fagyi.
-
wwhy
veterán
Tudtok valami okosságot a 0x80070005-ra? 1903 nem megy fel, a netes forrásokat mind kipróbáltam, szinte.
Számológépnél én sem tudok pénznemet beállítani
W10 Pro 1809 -
wwhy
veterán
válasz
Cs1csó
üzenetére
Ha tudnám

Nem láttam ennyi kékhalált XP óta. Egyszerűen csak azt veszem észre, hogy pl. a Wordben nem lehet írni, jön a homokóra, nem reagál semmire és ezt dobja.
Először a Dell kezdte, majd az Asus, mostanában pedig a Lenovo folytatja. Semmi extra program nincs, irodai gépek, Office, Firefox, Chrome, Irfan. -
wwhy
veterán
Srácok, mostanában annyi kékhalált dobott a W10 1809, hogy muszáj írjak, kérdezzek: van valami megoldás??
Dell 7390 lapos, Asus gyári PC, Lenovo X270 --- omlik össze, fagy le, és legtöbbször memory xxx a hibaüzenet, meg hogy indítaná újra, ami soha nem történik meg, csak fullon pörögnek a ventik, és kikapcs gomb hosszan nyom a megoldás. -
wwhy
veterán
Mit/lehet kezdeni azokkal a programokkal, amelyek full HD képernyő 150%-ra történő méretezése után homályosak?

-
wwhy
veterán
válasz
King Unique
üzenetére
Szuper, köszönöm (Géb89 neked is), a grafikusra gondoltam, csak miután több helyen azt olvastam, hogy ha nem GPT az SSD, akkor a W telepítő nem is fogja látni (ezek szerint marhaság), elbizonytalanodtam.
-
wwhy
veterán
Első UEFI-s telepítés előtt állva kérdezném, hogy uefis bootolás után az eddigi MBR-es SSD-t látni fogja-e a telepítő és ott a partíció/lemez törlése után formázhatom GPT-re vagy a már fent levő Ppartition Managerrel előbb MBR --> GPT, majd boot a pendrive-ről stb.

Adatok lementve, természetesen. -
wwhy
veterán
Egy adott sw indítási bill.kombinációját hol/hogy lehet kilőni
Valamikor sikerült segédprogam nélkül, de most sehogysem találom
Tehát telepítettem, és betette magát az ALTGR+F-re és így nem tudok nyitó szögletes zárójelet írni, mert indul a sw
( -
wwhy
veterán
Hát fiúg ez 1 Rejt. Ély. Ujjra ragtam eszt a mikró foszt. De a ván drájv magaszról szar. Ik a mikró foszra. Nem ón de mánd, de nem ám. Penig szeretném. Ha szeretne. Szeretnénk 1 s mászt. Na.
-
wwhy
veterán
Már hogyne, kérem

Napi 10-12 órát, de nincs időm háttereket bizgerálni meg hasonlók
)
Office, Fox, html szerk, kb. ennyi, néhány spécibb irodai sw, meg majd lesz Trados, ha meglesz.Annyi hiba volt, hogy az elején a gép megállt a bootnál, jó 4-5s, de most már ez is elmúlt, megy mint eddig.
-
wwhy
veterán
válasz
SMartin-HU
üzenetére
Mert Mártit jobban szereti

Viszont a jóatyaúrszentlélek nevére mondom, hogy nem értem, hogy miért nincs nálam új OneDrive
Névjegye szerint a legutolsó, és mégse nincsen ondemand. -
wwhy
veterán
Nekem csak egy bajom van, ezzel az új verzióval: lényegében a OneDrive frissítés miatt tettem fel, ami persze, hogy nem akar előjönni, pedig feltettem a linkelt új verziót
Ennek ellenére nem látom a teljes listát, csak mint régen, amiket letöltök. -
wwhy
veterán
Ez a verzió akkor most Redstone 4

-
wwhy
veterán
Újra szeretném telepíteni a W10-et, még a legelső kiadás fut, a kijött frissítésekkel. Érdemes/kell várni valami nagyobb frissítésre a közeljövőben vagy mehet a M$ oldaláról letöltött .iso ?
-
wwhy
veterán
Alvás problémára keresek gyógyírt én is: a monitort kikapcsolja, viszont a gép ventije megy tovább, a LED-ek pislognak, szóval a gép nem megy alvóba csak a monitor

Legfrissebb W10 PROÚgy néz ki, h az ethernet kártya felébresztési engedélyét visszavonva megoldódott.
-
wwhy
veterán
Többször volt szó, h az MCT uazt az iso-t készíti el, mint a gyáriak által összeállított képfájl. Akkor vajon mi lehet a különbség:

A különbség nem pár MB.
-
wwhy
veterán
Köszönöm

-
wwhy
veterán
1001 bocsánat, ha már volt: létezik-e/letölthető-e valahonnan az augusztusi SP-t /haha/ magába foglaló hivatalos telepítő iso fájl? Vagy a MediaCT már leszedi a legfrissebb verziót

-
wwhy
veterán
Hogyan lehet a kívánt ablakméretet rögzíteni

Most tettem fel a W10-et, de bármilyen sw ablakát beállítom, arra a méretre, ahogy nekem kell (TC, Office, FFox), utána mindig középre ugorva, egy adott méretben nyílik meg. Minden alkalommal nem buli azzal indítani,h húzgálom az ablakokat
-
wwhy
veterán
válasz
mukibuci
üzenetére
Nem ez a gond, hanem az, hogy a fájlkezelőben nem látod a OD teljes tartalmát, hanem csak azokat a mappákat, amelyket szinkronizálsz. Azaz nem megoldható, hogy ha csak 1 fájlra van szükséged egy nem szinkronizált mappából, akkor nyomsz rá egy jobb gombot, és "Offline is elérhető". És ugyanígy fordítva: ha már nincs szükséged az adott fájlra, akkor csak simán "Csak online legyen elérhető", és felszabadul a hely az SSD-n.
-
wwhy
veterán
Integrált TH2-vel rendelkező hivatalos ISO létezik
vagy csak frissíteni lehet? -
wwhy
veterán
W8.1 visszaállítás folyamatban
Van egy sw-m, ami pendrive-ról megy csak (szótár), és a W10 valamiért folyamatosan kiadja az SD-kártyát, tehát a sw szépen lefagy
HP 2530p. -
wwhy
veterán
válasz
Kolondrum
üzenetére
VGA intel GMA4500M -- ez lehet az oka; Én egy 2530p-re tettem fel, és település után nem tudta a natív felbontást a W10
Feltettem a W7-hez való VGA drivert- onnantól fagyás, a FF indulás után azonnal fagyott, fagyasztotta a gépet stb. Vezérlőpultból leszedtem az Intel ... sw-t, azóta nincs gond, és a natív felbontás is maradt.Viszont aktiválással kapcsolatban: ha N-es W8.1-et frissítettem és W10 N lesz aktiválva, akkor a tiszta telepítésnél lehet normál W10-et tenni vagy csak N

A tálca /háttér/színe (ronda fekete) változtatható?
-
wwhy
veterán
Nekem ennyi a W10:

Mindent ellenőriz, minden OK, 41% telepítésnél elszáll
És cseppet sem bőbeszédű ...
MediaCreationTool-al letöltve a telepítő. -
wwhy
veterán
válasz
bandras0226
üzenetére
OK, köszönöm.
Boot sect.-t is csinál rendesen ? -
wwhy
veterán
Az ISO-t pendrive-ra mivel lehet kiírni
A Windows 7 USB DVD-t 2x is lefuttattam, mindkétszer "can't create boot ..." a végeredmény
W7/8-at simán kiírja. -
wwhy
veterán
A MS oldalról letöltött Download Tool 'Ez az alkalmazás nem fut az Ön gépén" c műsort adja elő ... W8.1 x64, jogtiszta. Valakinek ötlete?
Új hozzászólás Aktív témák
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Flint 2 OFF topik
- Project Motor Racing-Straight4 Studios
- Hegesztés topic
- Dead Island 2 beszámoló
- Samsung LCD és LED TV-k
- OLED TV topic
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B550M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD MSI SuprimX RTX 3070Ti 8GB Zalman Z1 PLUS 750W
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 256GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3905, 100% Akksi
- Bomba ár! HP Revolve 810 G2 - i7-G4 I 12GB I 256GB SSD I 11,6" HD Touch I Cam I W10 I Garancia
- Asus laptop E1504F Ryzen 3
- Urvolax vezeték nélküli tolatókamera és kijelző / 12 hó jótállás
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

, sőt:
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
)