Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Bambanő háza tája
- Mit szóltok a „hallgatózó” telefonokhoz?
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Szólánc.
- Internetes kommentelés = Időpocsékolás (kommentelhető)
- Nintendo 3DS töltő "gány"
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Egy fél GPU passthrough KVM-en
- Ingyen kellene, de tegnapra
-
LOGOUT.hu
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
AtHoS
nagyúr
válasz B-L-A-C-K #26875 üzenetére
Start menü tetején katt a felhasználói fióknévre, majd a menüből mehet a zárolás.
Ha nincs ott a zárolási menüpont, akkor jobbklikk a start menü gombján > főkapcsoló lehetőségei > bal oldalon A főkapcsoló funkciójának megadása > katt A jelenleg el nem érhető beállítások módosítása szövegre > legörgetsz és alul teszel egy pipát a zárolás elé
[ Szerkesztve ]
read-only mode on the forum
-
VoidXs
nagyúr
válasz B-L-A-C-K #26899 üzenetére
Harmadik fél szoftvere kell hozzá. Ez veszélyes, buktam már rendszert ilyenek miatt.
W̘h̘̹̥̼a̝t̪̝͓̠̪ ̞͔s̼̱̣o͚̻̟un͚d̖̣̗̭̞̹ ̬ḏ̩̤͉o̹ͅe̟͚͕̺s͕̱̙ s̝̮̯͍̝̺o̰̪̲͓̦u̥̻͎n̘̳̟̗d̼ ̞̫̣̲̼̜m͚̼̳ak̪̩̻e̘̹̜?
-
*Ropi*
félisten
válasz B-L-A-C-K #26926 üzenetére
Gyere át a monitorkalibrálós topicba hogy ne itt offoljunk és pontosan írd le, hogy milyen VGA-d van milyen driverrel és pontosan mit hogyan csináltál! A Win 10-ed migrált (Ha az, akkor miről?) vagy szűz telepítés? Használsz bármilyen 3D-s megjelenítést (akár játékok, akár látványtervező programok)? Mert a 2D <---> 3D profilok váltása reseteli a LUT-ot...
[ Szerkesztve ]
Weboldalam: http://karpatisandor.hu
-
viktorhu
veterán
-
törölt tag
válasz B-L-A-C-K #36519 üzenetére
Bármi eséllyel a rendszer visszaállítási pont dolog be van kapcsolva nálad? Ha igen visszamenni a frissítés előtti dátumra. Vagy engedi a program eltávolításnál az utolsó pár frissítést eltávolítani és nekifutni újra hogy telepítse. Így fejből nem is tudom milyen frissítés csinálhat old mappát a 8.1-ről 10-re váltás után, csak most ért el hozzád a nagy novemberi win10 update? Lehet valami process még keresné amit közben töröltél, nem rövid olvasmány link. Admin parancssorba sfc /scannow is egy próba, ártani nem árt. Eszközkezelőben videókártya, wifi drivert a Windows-nak hagytad hogy keresse vagy próbáltad újból a Delltől letölteni? Az is lehet a legfrissebb helyett egy régebbi driver a megoldás, van ilyen néha hogy az új rosszabb. Virtuális memória beállítás hogy van nálad a Windows kezelje? Torrent kliens melyik? Én qBittorrentet használok, nekem az vált be. Szar ügy az ilyen, ha az adataidról van backup külső winchesteren akkor lehet hamarabb megvan egy Windows reinstall mint nyomozni napokig. Reset this PC funkció vagy pendrive-ról újratenni. Ki tudja lehet akkor is előjön egyszer ismét a hiba. Sajnos a Win10 és a különféle laptopok driverei nincsenek mindig jóban, legalábbis ismerősi körben feltűnő a panaszkodás 7-hez, 8.1-hez képest.
-
törölt tag
válasz B-L-A-C-K #36533 üzenetére
Ha újratelepítésre kerül sor, elvileg amikor 7-ről 10-re frissítettél az MS már megjegyezte magának a géped aktiválási kulcsát. Ha most Win10 alól Reset this PC módon csinálod úgy nem is kéri azt hiszem, ha clean install úgy meg ki lehet hagyni közben a kulcsbeírást és amikor bejelentkezel MS fiókkal már aktiválja magától. És hogy tényleg ne kelljen aggódni november óta már a Win10 telepítő is elfogadja a 7-es kulcsot is, pont hogy ne kelljen először a régi oprendszert felrakni, mehet egyből a 10. Erről itt olvashatsz media creation tool
(utorrentet én nagyon utálom évek óta amióta telerakták minden szarral és egyre bugosabb, a deluge, qbittorrent stb. legalább tiszták, nem fogják a gépet) -
rgeorge
addikt
-
raidx
őstag
válasz B-L-A-C-K #36535 üzenetére
Igaz, ha van fiókod és legalább egyszer bejelentkezel oda is eltárolja de egyébként sz MS erre a célra fenntartott szerverein van eltárolva a géped ujlenyomata és az alapján ismételten megkapod az aktiválást.
Aki nem próbálja meg a lehetetlent, az a lehetségest sem fogja elérni soha. (Goethe) RaidX
-
B-L-A-C-K
titán
válasz B-L-A-C-K #36551 üzenetére
Közbe látom választ nem kaptam rá, de máshol igen, így ha valaki találkozna ilyennel leírom az okát:
"nem windows 10 bug, 8.1 és 7 alatt is találkoztam már vele, meg más oprendszerek esetén is, főként digi előfizetéseknél, a hálózat milyensége/kialakítása okán."
Illetve azt az infót kaptam nem érdemes vele foglalkozni, azon kívül hogy látod, semmi jelentősége.
[ Szerkesztve ]
-
dokee78
félisten
válasz B-L-A-C-K #36712 üzenetére
Nem villámgyors rendszerre megyek rá,mert SSD helyett vettem még egy Terrás HDD-t.
Ugyanis a 120-as SSD-re nem fért volna a rendszer és a játék.
Az csúszik és lesz 240 GB-os majd a közeljövőben.Friss telepítést nem akarok,mert elégedett vagyok most is.
Tehát clónozva még lassabb is lesz hiába az új HDD.Azaz,ha nem akarok friss rendszert akkor hagyjam az egy éves HDD-n inkább és az új legyen a torrent meghajtó?
Szerk.:
Rakok én egy friss W10-et inkább.[ Szerkesztve ]
-
B-L-A-C-K
titán
válasz B-L-A-C-K #36767 üzenetére
Újra előjött, viszont most megoldódott a hiba...
Szóval akinek elmegy minden internetkapcsolat, és a hálózatoknál azt dobja fel hibának hogy "a számítógépről hiányzik legalább egy hálózati protokoll" az próbálja meg a következőt:
Kereső -> cmd -> feljön a "parancssor" -> jobb klikk futtatás rendszergazdaként, majd a következőket egyesével írd be, és enter
ipconfig /flushdns
netsh winsock reset
netsh int ip reset
Majd ha ez kész, újraindítás.
-
törölt tag
válasz B-L-A-C-K #44436 üzenetére
Ez az évfordulós frissítés óta ilyen.
Mondjuk nem értem, mennyiből tartana a Microsoftnak, ha sokkal testreszabhatóbbá tennék a start menüt is. Lehetne hagyományos is, csempés is. Azt sem értem, hogy a OneDrive csak online elérhető fájljait miért nem lehet a rejtett fájlokhoz hasonlóan láthatóvá tenni. Ha már az az indok, hogy összezavarja a laikusokat. Laikusok ideális esetben nem nagyon turkálnak a beállításokban.
szerk.:
Ha nagyon zavar, akkor a régebbi verzió telepítésével visszacsinálhatod. Bár nem tudom, hogy meddig lehet azon maradni.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz B-L-A-C-K #44439 üzenetére
Képtelenek rendesen megtervezni a rendszert, ilyen béna a design. Én most átállítottam teljes képernyőre, úgy nem látszik az az állandó ömlesztett lista. Csak így meg zavaró a teljes képernyős animáció. A 1511 féle start menü se kínált sok opciót, de azt legalább össze lehetett nyomni kompaktra.
-
törölt tag
válasz B-L-A-C-K #44549 üzenetére
Ha friss új rendszer és mégis bolond, akkor passz fogalmam sincs mi okozhatja. Várj talán megjavul a következő mezei frissítéssel. Cortana amúgy a személyi asszisztens, csak magyar régióval még nincs. US/UK régióval előjön, a nagyító kereső ikon karikává változik. Nálam is csak azért van mert angolul használom a gépet. De azt hiszem a magyarban is a feladatkezelőben a kereső folyamat neve is már Cortana. Írták redditen és én is tapasztalom a mostani frissítéssel a Cortana ablaka kicsit random megbolondul néha. Mivel a motorháztető alatt Cortana=kereső csak hivatalosan még nincs átkeresztelve, ezért gondoltam a te hibád is ez okozhatja. Hasonlatként azt mondanám ha egy Opel Astra alkatrész hiba lenne, akkor a Angliában a Vauxhall Astra is érintett lehet, mert ugyanaz.
-
AlyrArkhon
senior tag
válasz B-L-A-C-K #44549 üzenetére
Csak egy tipp: buveszkedj kicsit az asztalon ( nem a win desktopon) es/vagy probalj billentyuzetet valtani / masik portba dugni. Lehet hogy csak ralog vmi a bill-re vagy hardware hiba, olyan mintha a win+s kombo beragadt volna...
Redmi Note8,11/Band4,8/watch3a/Xiaomi S10
-
törölt tag
válasz B-L-A-C-K #44564 üzenetére
Nem lehet talán a touchpad okozza? Nincs valami beállítva pl. 2 ujjas scroll, 3-4 ujjas gesztus vezérlés? Érintésre dobja fel netezés scroll közben? Melyik böngésző? Vagy tök magától is előugrik, ha csak ülsz a gép előtt és semmit nem csinálsz?
Esetleg jobb klikk a tálcán - keresés és rejteni az ikonját, majd vissza...
Esetleg vezérlőpultban ezeket lefuttatni és újraindítás ki tudja talán:
[kép]
(bocs nem magyar)Nem vagy egyedül a hibával itt egy angol topik touchpadra gyanakodnak pl. Dellnél "my laptop has an application call Dell touch pad, so what I did is that I open it, went into the gesture menu, then I deselected the "right edge swipe" and it was resolved"
-
netpeti98
addikt
válasz B-L-A-C-K #45577 üzenetére
A tálcára vagy Start Menübe jó?
Csinálsz egy parancsikont valahova ezzel a céllal:rundll32.exe user32.dll, LockWorkStation
majd adsz neki egy ikont ha zavar az alap és kitűzöd ahova szeretnéd.Szerk.: a
C:\WINDOWS\System32\imageres.dll
fájlban vannak ikonok a rendszerikonok, ott találsz például egy lakatot is.[ Szerkesztve ]
-
tordaitibi
veterán
válasz B-L-A-C-K #45600 üzenetére
Ez jó volt, :-)
Nem, nem alszok jobban, csak szerettem volna megoldani segédprogram nélkül.
Nálam sokat kapcsol ki a monitor, 10 percre van állítva, és sűrűn altatom a gépet (ez egy Z8300-as mini pc egyébként)
és egy 24 órás szoli alatt amikor már 20X látom ezt a csodás képet, és nem az asztal jön vissza egy enterre, akkor már kezd bosszantó lenni.Szerk, yanna, nem lecseréltem, hanem kiiktattam ezt a zárképernyőnek nevezett valamit.
Ráverek a billentyűzetre, és nem a kép jön be, hanem az asztal rögtön.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- Windows 10
- Hálózati / IP kamera
- Komoly árengedményt bukott el az Intel a TSMC-nél egy kedvezőtlen mondat után?
- Ukrajnai háború
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Napelem
- Torrent meghívó kunyeráló
- Asszociációs játék. :)
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- További aktív témák...
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - 2990 Ft-tól!
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- Játékkulcsok a legjobb áron: Steam
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- AMD Game Bundle: Warhammer 40,000: Space Marine 2 és Unknown 9: Awakening - LEGOLCSÓBB!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest