Hirdetés
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- Toomy: FOXPOST: régen jó volt, de már jobban jársz, ha elfelejted
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
LOGOUT
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Rasiel
senior tag
válasz
pendre54
üzenetére
Most olvasgattam a topikokat, így bukkantam rá, hogy van egy ilyen hiba a múlt hét vége felé kiadott NVIDIA driverrel (375.57 WHQL). Egyelőre még csak letöltöttem, szerencsére nem volt telepítve a gépemre. 373.06 van jelenleg, így nem tudtam erről a problémáról. Végülis mindegy, az a fontos, hogy megoldódott a gondod.

-
Rasiel
senior tag
-
Üdv!
Ma "sikerült" beléptem nekem is a hibásan működő startmenüsök táborába. Hozzátenném, hogy tavaly augusztus óta, szerencsére még soha nem volt gondom a startmenüvel, mint ahogy a bő két hónappal ezelőtti tiszta Win telepítés óta se.
A gond az, hogy ha a startmenüben szeretném rendezgetni az ikonokat, egérrel való megfogásakor azonnal kiszürkül a képen látható módon a startmenü, ráadásul a rendezendő ikon is eltűnik, csak a géprestart után jön vissza újra.A Win naprakész, minden frissítés telepítve, sfc/scannow parancs lefuttatva, nem talált semmit, mint ahogy a neten fellelhető PowerShell-es parancs lefuttatása se hozott eredményt. [link] A cikkben szereplő új fiók létrehozása varit egyelőre nem szívesen lépném meg, szóval jó lenne még valami ötlet, javaslat.
-
GEPESZ66
veterán
Az otthoni gépemen WIN10 van aktiválva, SSD-n fut.
Megveszem a céges gépet (WIN7 telepítő lemezzel együtt), s átrakom abba az SSD-t.
Ilyenkor újra kell telepíteni a WIN-t?
Van még az ingyenes kisegítő lehetőséges WIN10 aktíválás, vagy áttudom vinni erre a WIN10-et? -
zsamiatt
őstag
válasz
bobalazs
üzenetére
Hali. Próbáltam ezt már. Úgy újraindult magától mint a huzat... A win update kézi állítását nem próbáltam még. Az gondoltam a gpedites rész elég lesz.
Egyébként nem értem az MS-t,hogy rohadjon meg. Ha már kötelezően újra indítja a gépem, akkor miért nem menti el a megnyitott dolgokat. -
raidx
őstag
válasz
ftamas0201
üzenetére
Egy időbe sokt szívtam a crimsonnal. Aminek az lett a vége, hogy a régi ccct (15.7.1) raktam fel. A szülinapi frissítés utánn nem tudtam visszaállítani a régi rendszeremet ezért tiszta telaeítést eszközöltem. Nem készítettem elő a régi ccct a Win magától felrakta a 15.11-es crimsont. Azóta is hibátlanul működik. Frissítését nem engedem mivel játék nincs a gépen, majd a Win frissíti, ha jónak lázja.
-
bobalazs
nagyúr
Kis önreklám!
Hogyan kapcsoljuk ki, halasszuk a windows frissitést windows 10 Home-on gpedit.msc -csoport házirenddel.
logout link -
netpeti98
addikt
válasz
ftamas0201
üzenetére
Nem látszik semmi kirívó a képen.
-
Popes
őstag
válasz
rootkiller
üzenetére
Jobb klikk egy PDF-re és megadsz neki egy új alapértelmezett programot ami megnyitná?
-
rootkiller
őstag
Szevasztok!
Anyámnál van a következő probléma: Szarakodott a foxit reader, ezért le lett törölve és újra telepítve. Azóta az asztalon/sajátgépben nincsenek a pdf-ekhez előlnézetek, csak a foxit logo. Mitől lehet? Mit tudok vele kezdeni?
Köszi!
-
so_ha
senior tag
válasz
Sztlaci
üzenetére
Szia!
Köszi az infót!
Kérte a net. keret rendszert a Rapr, majd futtattam, de a kijelölés után nem enged törölni.
Read-Only Mode-ot ír, pedig azt írta, hogy próba verzió.
Amit kihoz találatnak, az mind törölhető lenne, vagy csak az NV fájlokat kellene?Van ehhez valami 5leted?
-
whitezo88
nagyúr
Köszi, de nem jó. Említett progival takarítás megvolt. DDU-val graf driver csökkentett módban leszed, majd üresre felrak. Realtek audio driver le, majd legfrisebb fel. Intel chipset driver frissítés is megvolt. Hálókártya nincs a gépben, volt Hamachi, talán az okozhat dolgokat, az is leszed. Újraindítások után játékba be, majd még a menüben (felbontás állításakor btw) freeze. Most ajánlották a Driver Boostert, az a következő lépés...
Azért rendszervisszaállítás/reinstall nélkül jó lenne megoldani.
-
sir0cco
tag
Sziasztok.
Járt már valaki úgy, hogy egyik napról a másikra a rendszer átállítja a betűtípusokat?
Böngészőkben stb. minden félkövér és dőlt.
Egy-két alap dolgon átfutottam mint vírusírtás, fonts átállítás alapértelmezettre stb., de semmi sem segített.
Ha valakinek van ötlete kérem ne tartsa magában

Köszönöm -
netpeti98
addikt
válasz
ftamas0201
üzenetére
A Resource Monitor Memória füléről jó lenne egy kép.
-
PuMbA
titán
válasz
ftamas0201
üzenetére
Az egyik drivered szivárogtatja a memóriát

A topik címét át lehetne írni Windows 10 driverek hibái-ra

-
ftamas0201
senior tag
Sziasztok.
A rendszerrel már kezd tele lenni a hócipőm. Talán egy hónapos friss telepítés, ma kirakott egy kevés a memória ablakot és hogy zárjam be a flash alkalmazást, pedig csak a böngésző futott és azon a FOE játék meg pár ablak böngészni való. Azért nem hinném hogy el kéne fogynia a memóriának. Merre nézelődjek ami esetleg elállítódott akár egy frissítés miatt vagy bármi?Előre is köszönöm nektek!
-
so_ha
senior tag
Sziasztok!
Segítséget kérnék az alábbi problémámmal kapcsolatban: Laptopon Win10Pro (v 1607) rendszer fut, és a C:\Windows\System32\DriverStore\FileRepository\ könyvtár mérete 26,5Gb. Ugyan ez az asztali gépemen 1Gb-os méretű. A mappa nVidia AMD-s fájlokkal van tele (mindkét gépben intel proci van, nVidia VGA-val). Próbáltam az új nVidia drivert clean installal telepíteni, de nem távolította el a fájlokat (neten másnak ez segített).
A kérdés, hogy mivel/hogyan tudom a laptopon 26,5Gb foglalt területet törölni, hogy ne omoljon össze semmi? Válaszokat előre is köszi!
-
Kátai
senior tag
Start menüt és a művelet központot hogyan tudom előcsalogatni?Mert altatás után nem működik.
Üzenet:"Kritikus hiba kijelentkezés után megpróbáljuk kijavítani".De nem sikerült.
sfc /scannow megvolt. -
-
King Unique
titán
Hát, ha azt választottad, akkor az márpedig gyárilag FAT32-re formázza. Sőt, ez esetben még a 32 GB < USB-meghajtókat is megformázza FAT32-re, amire a Windows alapból nem képes... Kipróbáltam már többször Win7 ISO-val is, szóval nekem ne mond, hogy nem működik...
(#49859):
Formázz meg sima fájlkezelővel egy 32 GB+ pendrive-ot FAT32-re...
Amúgy meg nem téma, mert a külső programok általában magasan verik a beépített alkalmazásokat. -
válasz
Doky586
üzenetére
Szelektív az olvasókád. Sikertelenségről szó sem volt. Legacy telepítést akartam és az lett és tökéletes.

Win 7 esetén az SP1-es telepítő külön előny, mert így már egy fél éjszaka elég volt neki ahhoz , hogy fullra frissítse magát .
Egy olyan win7-es notit kellett újra raknom, aminek a tulaja nem mutatta meg időben a win10-et, ezért maradt a win7 újratelepítés. Így legális.Sima filekezelővel lehet win7-es telepítő pendrájvot csinálni?
-
-
válasz
King Unique
üzenetére
A második lehetőséget választottam MBR ill. UEFI telepítéshez ...
-
-
dogab93
tag
Sziasztok!Nem működik a start menü nálam ,tegnap még jó volt ma már nem
Próbálkoztam már egy-két megoldással ,de egyik sem segített.Utoljára tavaly volt ilyen gondom amikor még nagyon friss volt a win10.
Tudtok esetleg valami jó megoldást erre a gondra??Újra rakni nem szeretném a rendszert.Előre is köszönöm a segítséget! -
King Unique
titán
Azért, mert a 3 opcióból az elsőnél Windows ISO-nál az NTFS az alapértelmezett és általában az kell Legacy boot esetén + aktív partíció. Viszont, ha a másodikat választod, akkor alapból FAT32-re formázza és az aktív partíció is megmarad.
(#49835) gurubefree:
Nem meglepő, de hisz gyári tool... Korábban írtam ezt-azt a telepítő elkészítésével kapcsolatban. Tehát, akár manuálisan is rámásolhatod az ISO tartalmát, akár a Rufus-szal is kiírhatod a boot módnak megfelelő opciót választva. Utóbbi már nyilván fel fogja ismerni a pendrive-ot.
-
zzola
titán
válasz
McNamara
üzenetére
Bocsánat, félreolvastam! A 10-et a 8-as kulccsal telepítsd, aktiválni nem fogod tudni. Ha van MS fiókod, akkor weben (MS fiokódban) ahol az eszközök vannak, ott tudod törölni a régi alaplapot, majd ezután már engedi aktiválni az új lapot.
Ha nincs MS fiók, akkor az aktiválási menüpont alatt van azt hiszem hardver változás opció, azt kell választani!
-
gurubefree
senior tag
A megadott modon a Media Creation Tool-al csinalnam flash drive-ra de nem latja a flash drive-ot . Ha megcsinalom az iso file-t es utana teszem fel az flash drive-ra ugy is jo ?
-
"nem volt hajlandó csak NTFS-re feltolni"
Egy bármilyen filekezelő át tudja másolni a fileokat..!
Ha nem sikerült fat32-re tenni az azt jelenti hogy mókolt iso-t használtál amiben a .wim file nagyobb volt 4GB-nál.. (fat32 max 4GB fileméretet támogat) A gyári iso esetén ez mindig kisebb 4GB-nál. De néhány alaplap már uefi telepítés esetén is támogatja az ntfs-t is, ki kell próbálni. Vagy a nagy .wim -et ketté lehet vágni WIM splitterrel. (Win7-nél ezen kívül még a pen:\efi\boot\bootx64.efi file is hiányzik a pendrive telepítéshez, de pótolható [link] ) -
Popes
őstag
válasz
bigrock
üzenetére
Ha minden megy rendesen akkor jó úgy ahogy van, ráérsz akkor próbálkozni a gyári driverekel ha esetleg nem stimmel valami.
csabiuvb
A csere után bukod az aktiválást, és már csak kiskapu van a win10 upgrade-re.
Ha visszakeresel volt róla szó hogy hogyan lehet egy lapcsere esetén is újra aktiválni a rendszert.(az MS fiókban kell a régi lapot eltávolítani, valami ilyesmi de keress itt rá) -
Sziasztok!
Lap, ram, proci csere lesz nálam hamarosan. Ilyenkor gondolom újra kell tenni a rendszert?
Másik kérdésem, hogy én jelenleg Win 10 használok. Eredeti lemezes 8.1 updateltem 10-re. Ha újra kell tennem a rendszert, hogy kell eljárni ez ügyben? Felteszem a win 8.1 majd updatelem 10-re?
Köszönöm előre is!

-
bigrock
addikt
Üdv mindenkinek!
Lenovo X230-as laptopomat szeretném újratelepíteni. Gyári win7 volt rajta, upgradelve lett Win10-re. Az a kérdés, hogy telepítés után a Win10 által megtalált és telepített drivereket írjam felül a Lenovo gyári drivereivel, vagy jó úgy, ahogy van?
Köszi! -
gurubefree
senior tag
válasz
netpeti98
üzenetére
Mar csinalom . Elo akarom kesziteni a dolgokat holnapra
Az alaplapon kivul mar minden itt van . Ha minden igaz akkor a postat holnap hozza az utolso darabot . A w10 key az ebay-rol van ( £8 ) remelem mukodni fog 
Asus Maximus Hero
Corsair DDR4 16GB ( 2x 8GB )
i5 6600K
Palit Super Jet Stream gtx1080
EVGA Supernova 650W
Corsair H100i V2
nzxt H440
ss , hdd -
vlevi
nagyúr
válasz
gurubefree
üzenetére
Elképzelhető, hogy abba bele vannak integrálva az Asus driverek, illetve, tele van Asus bloatwarrel (olyan szoftverekkel, amire az égvilágon semmi szükség).
-
netpeti98
addikt
válasz
gurubefree
üzenetére
Szerintem érdemes lenne rögtön a legfrissebb ISO-val elkészíteni a telepítőt:[link].

-
Pokesz007
senior tag
válasz
senki66
üzenetére
Hello
Legfrisebb frissítések vannak fent?
Én hangkartya drivert frissìtettem és jó lett.
Több embernek màs lett a megoldàs.
utorrent lecserelese qbittorrentre
lan kàrtya driver frissìtés
hangkartya frissites
videokartya driverbe is van hang driver volt akinek azt oldotta meg. -
válasz
quailstorm
üzenetére
-
Popes
őstag
válasz
gurubefree
üzenetére
Annyit hozzáfűznék hogy a pendrive fat32-re legyen formázva és a bemountolt(kibontott) iso tartalmát másolod rá.
Doky586 Szerintem ezt ne erőltesd.

-
azka79
aktív tag
válasz
gurubefree
üzenetére
Pedig nagyon vicces volt

-
válasz
gurubefree
üzenetére
Ha kizárod a belső DVD-t, kizársz minden USB eszközt (külső DVD, pendrive), akkor miről akarsz telepíteni..?
-
vlevi
nagyúr
válasz
gurubefree
üzenetére
Ha UEFI-ben telepíted, akkor marhaegyszerű.
A letöltött windows 10 iso állomány tartalmát egyszerűen rámásolod a pendrivera. Semmi másra nincs szükség. Ez azért lehetséges, mert az UEFI nem bootsectorból bootol (mint régen), hanem a boot meghajtó efi könyvtárából indítja a rendszert.
Ha nincs uefi, vagy nem bízol a dologban, akkor a media creation toollal csinálsz bootolható pendriveot.Érdemes USB3-as pent keresni, ami gyorsan olvas. Ha mégsem bootolna a gép USB3-al, akkor azt a pendriveot bedughatod USB2-be is, onnan is menni fog.
-
válasz
gurubefree
üzenetére
"nem lesz CD/DVD drive a gepben (...) nem fog menni usb-rol"
Floppyról..?
-
gurubefree
senior tag
Sziasztok
Holnap uj gepet epitek es nem lesz CD/DVD drive a gepben . Az utan erdeklodnek mi lenne a legegyszerubb modja a w10 telepitesenek ?
Attol felek nem fog menni usb-rol . Van egy Lenovo T430 , windows 10 disk + reg key . Csinaljak egy bootable flash drive-ot ?
Elnezest a hulye kerdesert ...... kozel 8 eve nem epitettem asztali gepet
Holnap nagy nap ! -
zsamiatt
őstag
a win update utáni automatikus újraindítás letiltására tud valaki megoldást?
köszönöm, -
Popes
őstag
válasz
Döglött Róka
üzenetére
Igazad van, egy próbát mindig megér, első körben tényleg ezzel kellet volna kezdenem.

Új hozzászólás Aktív témák
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- Kerékpárosok, bringások ide!
- CES 2026: felcsavarta az AI-t az AMD, de örülhetnek a játékosok is
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Telekom mobilszolgáltatások
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- Gitáros topic
- Milyen széket vegyek?
- BMW topik
- További aktív témák...
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Játékkulcsok ! : PC Steam, EA App, Ubisoft, Windows és egyéb játékok : (12.20.)
- Keresünk iPhone 15/15 Plus/15 Pro/15 Pro Max
- HIBÁTLAN iPhone 12 Mini 64GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3453
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L480 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Samsung Galaxy S22 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Karácsonyi Akció! Apple iMac 19.2 i5-8500 Radeon Pro 560X 4GB 16GB 256GB SSD 21.5" 4K Retina
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

Elképzelhető akkor hogy ez a nyamvadt crimson a hibás? Jelenleg a legfrissebb van fent. (rx480 vga) Vagy hogy lehetne kideríteni hogy melyik a ludas?