- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- Gurulunk, WAZE?!
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Yutani: Yutani Retró Hangkártyái: AdMOS AdWave 32
-
LOGOUT
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
VoidXs
nagyúr
válasz
Yiggdrasil #21497 üzenetére
Ez bőven nem olyan rossz, mint a 8 a működésképtelen egeres buggal. Persze aktiválás kapcsán megvannak a saját hülyeségei, de én csak ennyivel szembesültem. Mások valami lényegtelen színes izével. Bőven ajánlott.
-
Yiggdrasil
aktív tag
Üdvözletem!
Érdeklődnék, hogy a Win10 mennyire ajánlott rendszer a jelenlegi állapotában? Gondolok én arra, hogy az MS-nél eddig mindig érdemes volt várni az első javítócsomagig az újdonságokkal (lsd Win8).
Laptopokra lennének clean installal feltéve ha ajánlott már, mert az upgradelt verziónál sajnos nagyon sok bugot tapasztaltam (kékhalálok, random megfagyás pár mp-re, melegednek, hangosabbak, stb.) -
-
feco70
senior tag
Sziasztok! szeretnék segítséget kérni, hogy lehet pendrive-ra rátenni? Köszönöm előre is
-
Üdv,
Érdekelne, hogy egy Asus K51Ac notin, amiben 2GB RAM-van, mennyire futkosna el, ez a rendszer ? Érdemes rá lefrissíteni ? Win7el elég lassúcska sajna.
-
Nerazim
őstag
Sziasztok!
Valaki meg tudja mondani, hogy a win 10-hez az Utorrent -et hogy lehet felrakni, mert valami olyasmit ír, hogy gyártói blokkolást kell feloldani, de fogalmam sincs, hogy ezt hol kell beállítani. -
drmotto
őstag
Sziasztok!
Nem tudom jó helyre írom vagy sem, ha nem irányítsatok át légyszi.
Adott egy HP 250 notebook eredetileg előre telepített win 8.1-el. Kolléga gépe, jelzett neki a rendszer hogy frissítse w10-re. Meg is tette, működött is hetekig, mígnem pár napja (úgy 3-4) a rendszer frissítette magát és azóta nincs net a gépen. Csatlakozik a routerhez, de korlátozottként írja a win. IP-t se kap a routertől, 169.254.x.x a címe. Próbáltuk úgy hogy az IP-t manuálisra állítottuk, és kitöltöttük, de semmi. Áthoztuk hozzám, a helyzet ugyanez. Se net, se IP a routertől. Volt router reboot, de nem használt.
Mindkét helyen több eszköz is csatlakozik ebben a pillanatban is a netre a routereken keresztül, így ezt a hibát kizárnánk. A HP assistant is csak annyit ír hogy érvénytelen ip konfiguráció (106)
Van valami ötletetek arra hogy mihez kezdjünk?
Köszönöm! -
noxon
őstag
Hello, 10240 magyar végleges win10 pro van fenn, amire a tesz buildek után frissült a rendszer, aktivált. Viszont az új insider buildeket nem kapom meg és olvasom máshol is, hogy sokan nem kapják. Miért van ez? A gépházban az insider buildek fogadása van beállítva.
-
Üdv!
Szóval, erre próbáljunk már a kollektív bölcsesség jegyében magyarázatot találni. Ma reggel bekapcsoltam a gépet, és általában az első teendőim egyike, hogy rászoktam nézni a C-re. Amióta töröltem a WindowsOld mappát. úgy kb. 27 GB-nyi szabad helyem volt. Ennyi volt ma reggel is. A délelőtt folyamán semmi különöst nem csináltam, csak neteztem. 11 óra 50 körül leállítottam a gépet, az időpont lényeges a továbbiak miatt.
Most kapcsoltam be újra, és csak pislogtam, mint hal a szatyorban, ugyanis azt láttam, hogy kb. 6 GB-nyi szabad hely eltűnt a C-ről. Végig bogarásztam egy csomó dolgot, míg eljutottam a Felhasználók/Név/AppData/Local/Temp mappához, ahol ezen belül volt egy ilyen is-EDNU2.tmp .
Ez a streaming.cache, ami 6 GB-nyi cucc, és pont az előző gépleállítás időpontjával esik egybe a módosítás dátuma, ez mi rák, honnan került ez ide, meg úgy egyáltalán? Sikerült törölni, de mégis csak érdekelne a dolog. -
INMOTEP
őstag
Még egy kérdés ,Windows 7 alól frissítettem Win 10 re .A régi rendszer maradványait töröltettem ,de 26 GB ot foglal a win 10 .64 Bit nél ez normális ? vagy mindenképp érdemes frissen particionálni és újra húzni a rendszert ?
-
Robizm#
csendes tag
válasz
[CS]Blade2 #21467 üzenetére
-
imike79
tag
Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne, hogy mi az oka annak, hogy bekapcsoltam az insider fast frissítést, és mégse jön semmi. Pedig ahogy olvasom már van kint új build.
Az insider regisztrációm rendben van régóta.
Köszönöm szépen előre is a segítséget! -
Robizm#
csendes tag
Sziasztok,
Win10 alatt hogy hívható elő a nem megjelenített DVD-meghajtó? Saját gépen belül nem látom, és máshol sem.
A win8 netes segítségeket kipróbáltam de nem oldotta meg a gondom. Tehát próbáltam dosos paranccsal,illetve a fix it programmal.
Hasonló eset valkinél?Az érdekesség,hogy telepítés után megvolt, utána újraindítottam és eltűnt azóta nincs.
-
Askformore
senior tag
Sziasztok!
Egyszerre két képernyő van a gépre kötve, egy monitor, és egy tv. Arra van valami megoldás, hogyha én a TV-n szeretnék elindítani egy játékot, ne kelljen átállítgatni mindegy alkalommal az elsődleges kijelzős a TV-re? Valami billentyűkombináció, vagy külső program esetleg?
-
tylerddd
veterán
Üdv!
Anno olyan 30€-ért frissítettem itthon két gépet (külön-külön) Win7-ről Win8-ra. Most a sajátomat frissítettem először 10-re, frissítés+tiszta telepítés módszerrel. Ezután a család másik laptopján is megjátszottam ugyanezt pár napja, de ez a gép most kiírta, h aktiváljam a Windowst, amit eddig aktiváltnak írt. Ilyenkor mi van és mit lehet tenni?!
Köszönöm!
-
AtaWrc
aktív tag
Sziasztok
Jogtiszta win10, és mióta felraktam azóta, nincs képernyővédő, és nem is kapcsol ki a monitor.
Egeret, netet kihúztam, és így sincs semmi.
Próbálkoztam free programokkal is és szintén semmi.
Viszont alvó üzemmódba elmegy a cucc.
Előre is köszi a segítséget, ha tudtok. -
VoidXs
nagyúr
Elvileg az Edu egy kiegészített Enterprise. Most se teljesen szereti a kulcsot, bár már nem Evaluation Copy, vízjel még van, de legalább azt legális módon meg lehet oldani (volt itt is rá link). Az előzőnél olyan helyzetbe kerültem, hogy crackelni kellett volna az eredeti Windowst.
-
Storms
őstag
-
raidx
őstag
Megint remekelt a Win 10. Az Asrock alaplapomhoz jár Cfosspeed progi amit a rendszer kitiltott valamiért. Tegnap még szépen működött. Ma meg se le se fel. Még leszedni sem tudom mert fálútón közli, hogy leált a telepítő és nincs tovább.
-
Storms
őstag
Amúgy ezen már gondolkoztam, hogy vajon ezzel a szegényes külsővel mit akarnak elérni, illetve ez miért jó? Már a Win 8/8.1-nél sem értettem, hogy ez az egyszínű grafikailag 0 külsőt miért erőltetik? A rendszerrel magával annyira nincs nagy gond de ez a külső nagyon lerombolja az összhatást.
-
Bali27
addikt
válasz
droti25 #21444 üzenetére
Szia.. Szerintem nem.
Régebben soka kísérleteztem vele. Nagyon ritkán 1-1 programnál problémát okozhat, de gyorsulást stb nem fogsz érezni. Sajnos rá kellett jönnöm hogy amit alapon a win beállít magának úgy a leggyorsabb stb.
Pedig raktam másik meghajtóra, létrehoztem (mivel 12 gigám van) 4 gigás rohadt gyors virtuális meghajtót és oda tettem, de hosszú távon többet ártott mint használt. -
Storms
őstag
Üdv
Másnak nem szokott néha pl.: a Start menü-re ha rákattintok és feljön akkor azon a részen elkezd "villogni" a kép de csak azon a részen és nem mindig, vagy pl.: ha a WiFi ikonra kattintok lent az idő mellett?!?!
Mintha valamit olvastam volna külföldi oldalakon. -
hape60
aktív tag
Kicsit off, kicsit on: én több éve használom a Webroot Secureanywhere víruskergetőt, teljes megelégedettséggel. Felhő alapú lett, nem terheli a gépet, gyors, és amióta használom, nem futottam be semmi kétes dologba. 30USD-t nekem megér egy év nyugalom...
Na, ez a Webroot küldött egy kis érdekességet: [link]Azért nem felhőtlen még a win10 és a víruskergetők kapcsolata
-
INMOTEP
őstag
Üdv ,volna egy kis problémám a Win 10 el .Most telepítettem fel pár perce és minden drivert leszedett magától,viszont a hang kártya nem akar működni ,az eszközkezelőben minden fel van telepítve de nincs hang mégsem .Ha az óra mellett ráklikkelek a hangra problémát próbál javítani a hanglejátszás ra .Leszedtem a win 7 es drivereket az alaplap gyártótól de nem fogadja el azt sem ,az alaplapom neve Asrock N68 VS3 FX ....
-
Colos1
őstag
válasz
NyuszyCaster #21443 üzenetére
Vezérlőpult - felhasználói fiókok - fiókhoz tartozó név módosítása
Megjegyzem, hogy ez a profilmappád nevét nem fogja megváltoztatni, az marad az eredeti. Ha azt is meg akarod változtatni, akkor inkább hozz létre új fiókot, ezt meg töröld. Elvileg másolni is lehet, hogy megmaradjon minden beállításod, ebben a többiek jobban tudnak segíteni, mert én még nem csináltam.
A címet meg tudod változtatni az adataidnál. A nevet elvileg meg tudják változtatni, de asszem csak nagyon indokolt esetben.
-
Kölökpálinka
csendes tag
Hello! [link] A gépem dobálja a wifi adapterét, pedig már 2 usb-ről veszi az áramot. Hogyan tudnám letesztelni, hogy az adapter, vagy a gépem rossz? Nem vagyok otthon, és hirtelen hétvégére nem tudok másik adaptert, és másik gépet sem szerezni.
Általában akkor dobja el, amikor terhelem az internetet, tehát letöltés + online játékkal kb egyből.
-
droti25
őstag
Sziasztok
Érdemes kikapcsolni a lapozófájlt 8gb ramnál? Ssd-m még nincs. -
törölt tag
Észrevétel. Edgeben rejtett helyen szerkeszthetők a könyvjelzők. Kedvenc sáv legörgetése után nincs jobb klikk a könyvjelzőre. Egér rávisz könyvjelzőre és törlő gomb a billentyűzeten, szintén hasztalan.
Megoldás. Jobb felső sarok tájéka. Katt a "Központ"-ra azon belül a csillagra és ott, úgy törölhető az adott könyvjelző jobb klikk segítségével. Szóval egyáltalán nem praktikus és kézenfekvő, főként annak aki nagyon használja a könyvjelzőket. Lájk mi.
-
Colos1
őstag
A BootRacer -el játszadozóknak jelzem, hogy az Eseménynapló - Alkalmazás- és szolgáltatásnaplók - Microsoft - Windows - Diagnostics-Performance alkönyvtárban minden rendszerindítás után beírja az indítás és a leállítás időtartamát, és azt is, ha szerinte valami lassította a betöltést. Valamint bármilyen hibát, ami a teljesítményt negatívan befolyásolja.
-
Dtomka
veterán
válasz
msgt.fubar #21362 üzenetére
-
zepont
csendes tag
Sziasztok!
Hálózati csatlakozással van problémám. 2 routert használok a házban. Hálózati kábel csak az egyiknél van, ezért shared hálózattal oldottam meg a dolgot. Windows 10-ben nem találtam a vezeték nélküli hálózat beállításnál "shared" lehetőséget, ezért nem engedi csatlakozni a NPC-m.
Van esetleg valakinek valami megoldása?
Előre is köszi.Üdv.
Zé -
raidx
őstag
Meglehet valahogy akadályozni, hogy induláskor a Defender hosszú ideig malverek utánn kutasson 100% proci használat mellett?
-
Colos1
őstag
válasz
Burt1793 #21424 üzenetére
Köszi mindkettőtöknek, de nincs bepipálva a rendszergazdai futtatás. Azonban asszem értem, mert eszembe jutott, hogy akkor jelent meg, amikor kikapcsoltam az UAC -ot. Gondolom így figyelmeztet, hogy ezek a programok belenyúlhatnak a rendszer beállításaiba, és indításkor alighanem zaklatna a hülyeségeivel. Amit az MSI Afterburnernél még értek is, de a TrackIR programjánál nem.
-
BiP
nagyúr
Én úgy tudom, hogy az 1 hónap csak arra vonatkozik, hogy a rendszeren belülről nem tudsz visszatérni, mert törli a visszaállítási adatokat. Ettől még a Win7 kulcsod megmarad tudtommal, a hardverváltás után telepítheted is. (csak egyszerre, párhuzamosan nem használhatod a Win10-zel).
De ha mégsem így lenne, a nálam okosabbak javítsanak ki. -
-
IchiZ
csendes tag
válasz
-Maujuri- #21428 üzenetére
Kösz a választ !
Igen azóta utána néztem kicsit jobban, és úgy néz ki, buktam a régi retail licencem előnyeit az MS support oldala szerint.
Jól rábasztam, volt egy full retail rendszerem, most lett belőle egy szutyok OEM verzió.
Az MS szerint akkor lehet megint retail, ha tiszta telepítésnél majd egy újonnan vásárolt retail win 10-et rakok fel !
-
BiP
nagyúr
Semmi gond. Használod a most frissített Win10-zel, ami be van aktiválva.
Miután alaplapot cserélsz (ehhez van kötve a licensz), újra felrakod a Win7-et, újra frissítesz, és azt majd újra beaktiválja Neked. Innentől az új alaplaphoz lesz kötve a Win10 licenszed. Annyiszor teszed újra tiszta telepítéssel, ahányszor akarod.
Amikor letelik az 1 év (a megjelenéstől számítva), onnantól már nem lehet így variálni, mert ez a Win10 OEM licenszes.Ha majd a hardvercsere után nem akarsz clean installt, arra woland_y2k már írt egy tippet.
(#21428) maujuri: Ne ijesztegesd már.
(#21369) VoidXs+(#21426) VoidXs: Szerintem az Education-nel van baj, azt nem szereti az Insider.
Insiderben Pro-k vannak (ill. Enterprise).
Ha Insiderezni szeretnél (és már van aktív Insider fiókod, mert újonnan már nem lehet csatlakozni), akkor tegyél fel egy RTM Pro-t, és menni fog a frissítés. Amíg aktív a fiókod, addig legális marad. -
-
NyuszyCaster
senior tag
Sziasztok
azt szeretném meg kérdezni hogy hogyan tudom a win 10 ben a felhasználói nevemet megváltoztatni?és még valami itt a ph n van lehetőség név és emil cim változtatásra?
-
VoidXs
nagyúr
válasz
VoidXs #21369 üzenetére
Oké, meguntam az Insidert, ilyen hülyeségekhez nincs kedvem, inkább az egyetem előtti utolsó napi alvásomat feláldozom arra, hogy felrakjak egy normális Edu-t, behúztam rá egy másik kulcsot. Szerencsére nem volt semmi fontos a gépen. Ahogy látom, a BitLocker maradt, és átpakolt egy Windows.old mappába, de úgy nem tarthattam meg a dolgaimat, mint az asztali gépen 8.1 és 10 között.
-
Burt1793
veterán
válasz
FollowTheORI #21411 üzenetére
Helló, én is a bejelentkezési képernyő hátterét szeretném megváltoztatni, win7-nél is átállítottam. Jutottatok valamire? A linkelt progi error 404.es. A zárolási képernyőt letiltottam az első belépés után, úgy mint a 8.1-nél, az nem is érdekel. Illetve olyan problémám van még, hogy bekapcsoláskor ki van lőve a numpad, hiába állítottam be a windows-ban, hogy legyen bekapcsolva...
(#21421) Colos1: Nyomj az ikonra jobb egérre, menj a tulajdonságokra, majd szedd ki a pipát a rendszergazda indítás elöl.
-
VGYke
addikt
Erre van ötletetek? Vagy, ha már a win10-be beépített a Skype, hogyan tudom csak a Skype-ot újratelepíteni?
-
Colos1
őstag
Lehet már kérdeztem... egyes asztali ikonjaimon miért van pajzsocska? Rendesen fut, de kezd idegesíteni, mert nem megy egyes ikonok színéhez
(#21422) VGYke: A következő 10525 -ös build -tól lesz beépítve. Törölted a "töltse le a szkájpot" nevű alkalmazást?
-
törölt tag
Szedd már le ezt a kis programot és avval nézesd már meg légy szíves.
Magyar nyelvi fájl is elérhető hozzá az oldalon.
Hibernálás be van kapcsolva? Milyen gép ez egyáltalán ?
-
TRob1
veterán
válasz
Bakker, asszem te csak írsz de nem olvasol.
A második képeden legyen más fajta háttér, és azt írd le melyik menüpontból érted el.
-
Edorn
senior tag
Többször is előfordult már velem, hogy miután bekapcsolva magára hagytam a gépet, mire visszaültem elé: újraindult. Illetve volt már 3-4 kékhalálom is miközben használtam...
Most megnéztem az eseménynaplót és ezt találtam több helyen is benne:
Mi ez és hogyan orvosolhatom, hogy ne forduljon többet elő?
-
tatararpad
őstag
válasz
Huh... Nem ugyanarra akarják állítani a zárolási képernyőt mint bejelentkezésit, hanem a bejelentkezésinek akarták kicserélni az amúgy állandó hátterét. Kezded fölöslegesen túlmagyarázni a dolgot. Én sem díszből lőttem azt a két fotót, hanem hogy lásd hiába más zárolási képernyőt állítasz ott be, a bejelentkezési nem fog változni.
-
törölt tag
válasz
#22743424 #21410 üzenetére
Ez lemaradt ! Az offline bekapcsoláshoz elég a telepítőlemezt megnyitni ( mountolni )
Majd a rendszergazdaként elindított parancssorba beírni, hogyDism /online /enable-feature /featurename
etFx3 /All /Source:X:\sources\sxs /LimitAccess
Az X az a meghajtó amelyikben a telepítőlemez található !
-
válasz
tatararpad #21409 üzenetére
-
törölt tag
válasz
TazLeacher #21405 üzenetére
Elég bekapcsolni a Windows szolgáltatásokban a Net framework 3.5-öt . Letölti a fájlokat ( eltart egy jó darabig ).
-
tatararpad
őstag
válasz
FollowTheORI #21404 üzenetére
-
TRob1
veterán
válasz
FollowTheORI #21404 üzenetére
"A lock screenre bootol a win..." - Igen, ez a része igaz. De nyomj meg légyszi olyankor egy billentyűt vagy egérgombot (vagy akármit). Na mi lesz akkor? Hát igen, a Login Screen - ahol beírod a jelszót, és látszik a "fotód" egy körben. Na annak a háttere az amiről szó van. Asszem.
-
TazLeacher
nagyúr
Üdv!
Egyik nap irodai gépen valamelyik program kérte a microsoft framework 3.5-öt. Letöltöttem, telepítettem, kiírta, hogy letölti a fileokat, letöltötte, minden rendben.
Otthon megint el kellett volna ezt játszanom, de az istenért nem megy végig. Kiírja, hogy a "Szükséges fileok letöltése", és innentől se kép, se hang.
A Chrome nem indulásos dolog azóta egyébként visszatért, abban is tanácstalan vagyok.
-
válasz
tatararpad #21401 üzenetére
De igen... próbáld már ki légyszíves.
A lock screenre bootol a win...
És a 8 óta simán állítható a háttér.
Nekem pl arra a képre amit ott látsz a default windows háttére... de persze biztos hazudok mert én használom is így.
-
TRob1
veterán
válasz
FollowTheORI #21400 üzenetére
Miért is lenne ugyanaz?
-
IchiZ
csendes tag
Sziasztok !
Legyen kedves segítsen már ki némi infóval valaki, aki jártas a Microsoft friss/legújabb licencei ügyében.
Az a problémám hogy frissítettem a retail dobozos win7 ultimate-emet win10-re. Meg is kaptam a frissítésen keresztül a win10 pro-t ahogy az elő van írva. Aktiválás rendben ment, eddig minden oké.
De akkor még nem tudtam azt, hogy az új win bizonyos hardverekhez köti a rendszert, mintha valami OEM verzió lenne. És a régi szoftverkulcsot tiszta telepítésnél nem fogadja majd el.Annak idején direkt azért választottam a retail dobozos verziót, hogy bármikor felrakhassam az aktuális gépemre anélkül, hogy figyelnem kéne az alaplap+processzor csere hátulütőire.
Azért problémázom ezen, mert pár hónap múlva szeretném lecserélni a hardvereim nagy részét, és abban lenne alaplap meg processzor csere is.
Most akkor mi lesz majd ? Nem fogja elfogadni a win az új gépemet ? Pedig a dobozos változat jogosultsága szerint el kéne fogadnia nem ? Ezután a frissítési procedúra után, akkor most a régi dobozos verzió előnyeit már nem élvezhetem ? Lett egy félig retail félig OEM oprendszerem ?
Világosítson már fel valaki legyen szíves, hogy mi várható ha drasztikus hardverváltozásokat eszközlök majd.
Előre is Köszi !
-
tatararpad
őstag
válasz
FollowTheORI #21400 üzenetére
Duplafacepalm, mert nem.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX Series S 512GB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- 15db töltő egybe (65W + 90W) kerek végűek (ELKELT)
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G3 - i7-6GEN I 16GB I 256GB SSD I RadeonI 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B450M R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Seasonic 520W
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged