- eBay-es kütyük kis pénzért
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Yutani: Yutani Retró Hangkártyái: AdMOS AdWave 32
- user2: Kia Ceed Gold 160 1.5 T-GDI MY2024
- Kempingezés és sátrazás
- gerner1
-
LOGOUT
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Storms
őstag
válasz
Colos1 #20596 üzenetére
Én ezen leírás alapján próbáltam megcsinálni: [link] De mivel nem tetszett így kitöröltem a themes mappából az aero másolat mappát és a color.theme fájlt ami módosítva lett, ez baj ,hogy ezeket kitöröltem utána?
Remélem kitalálnak valamit erre , mert ez így nagyon sablonos és bántja az ember szemét. -
vigyori78
őstag
válasz
Jerry13 #20551 üzenetére
Valami megoldás nincs, hogy legalább a VGA illesztőt nem frissítse ez a drága win10?
Nálam ki volt kapcsolva az illesztőprogram telepítés mégis letöltötte mert van benne egy fix gondolom ezért a fontos frissítésekhez kategorizálja nem az illesztőprogramokhoz
2 játékom is rosszabbul ment ezután ,ha leszedtem akkor is .
Ez lenne amit megoldhatnának ,hogy lehessen állítani a frissítéseket mint régen ,kicsit fontosabb mint az ablakok színeiha megoldják akkor megy vissza a 10 mert más hibát én nem találtam addig is visszaraktam a 8.1-et .
Közben néztem az AMD oldalán a 15.7.1 -es 7/29/2015 driverbe is belenyúltak sunyin csak maradt a dátum ,15.200.1062.1002 volt benne eddig most már 15.200.1062.1004 ez okozza a galibát nálam is ,ezt erőlteti a win10 update is.
-
Froclee
őstag
-
Bferibörs
addikt
Hátha hasznos :
"jobb egérgombbal az Asztalon vagy a Fájlkezelőben, a menüben válasszuk az Új/Mappa utasításokat, és a mappának adjuk a
GodMode.{ED7BA470-8E54-465E-825C-99712043E01C}
nevet. Nyissuk meg az ily módon létrehozott mappát, és máris elénk tárul az összes konfigurálási lehetőség. A GodMode mappát ugyanúgy áthelyezhetjük máshová, mint a kevésbé különleges tartalmú többi mappát, és a GodMode részt ízlésünk szerint átnevezhetjük."
-
Storms
őstag
Üdv!
Hol kell bekapcsolni hogy lent ahol az óra van ne rejtse el az ikonokat soha? És az Aero-t be lehet valahol kapcsolni hogy ne ez a szürkés fehér legyen mindenhol az ablakok színe?
-
ksanc
őstag
GOG-os problémákra: leginkább a GOG fórumain kellene érdeklődni, egyébként folyamatosan ellenőrzik a kompatibilitásokat. De ahogy írják, még a Windows 10 is work-in-progress.
Van egy kliens szerűség, GOG Galaxy, azzal hozzá lehet jutni a legújabb frissítésekhez, patchekhez. -
válasz
FoLey-v #20581 üzenetére
akarnék írni egy howto-t hogy kellett elindítani a játékot...
De... egy lépésről nincs képmentésem...
A fentebb linkelt képen látszik egy hibakód.. arra rábökve kaptam segítséget a microfos honlapján mit állítsak át...
De nem tudom mit írtam a keresőbe, mit ajánlott a microsoft...
Rákerestem erre a hibakódra hátha megtalálom ugyanazt a leírást, de nem találtam meg...
Mit írhattam be? olyan mintha a registry-t szerkesztetem volna, de nem az volt, csak hasonlómi a franc lehetett?
-
sszemtelen
őstag
válasz
Poplacsek #20582 üzenetére
A GT630-at bedugva a saját gépembe tökéletesen, azonnal adja a képet mindenféle hiba nélkül. Ugyan abban a foglalatban van mint a HD7770-es..
Szinte biztos hogy a videókártya akkor. Megy is vissza gariba hamar.
A másik gép közben életre kelt, úgy néz ki, szóval marad a HD7770. Már tuti.
-
Poplacsek
senior tag
válasz
sszemtelen #20577 üzenetére
Akkor nem pont ugyanaz a jelenség, mint ami nálam volt. De akkor is a legvalószínűbb az alaplap hiba. Valószínű mindenféle PCIe 2.0 x16-os VGA kártyával működne, de semmilyen PCIe 3.0-ással nem..
Gyanús azért, hogy a 7770-es videokártya okozta, főleg ha a másik gépben azonnal jelentkezett ugyanez a jelenség miután bedugtad ezt a karit. Amíg nem tisztázódott a dolog ne nagyon dugd ezt be harmadik gépbe.
-
-
sszemtelen
őstag
válasz
sszemtelen #20577 üzenetére
Bios jumperrel kisütve, de még mindig nem jó..
-
sszemtelen
őstag
válasz
Poplacsek #20576 üzenetére
Azt már megnéztem, és nekem nem váltogatja. Stabilan tartja PCi Expresx16 v2.0-s értéket.
A másik gépbe egyedül a VGA lett átrakva, az meg csak nem vág haza egy alaplapot.. CPU lábelhajlás kizárva, még win8 alatt volt utoljára kiszedve/pasztázva.
DVI kábel/kártya aljzat kizárva, hisz a másik kártyával is rossz.
És igen, BIOS boot alatt sincs kép :/
-
Poplacsek
senior tag
válasz
sszemtelen #20574 üzenetére
Azért az nem valószínű, hogy a két géppel tök véletlenül ugyanaz a probléma előfordult. Hacsak nem egy hibás alkatrész átcserélése ugyanúgy hazavágta a másik gépet is.
Gondolom már a BIOS boot alatt se adnak képet (csak mert akkor a Win driver még abszolút nem számít)?Egyébként a "nem ad képet" probléma oka lehet:
- Táp,
- CPU, (elhajlott v. nem érintkező alaplapi láb. pl. ha az ember szereli a gépet és véletlenül meglöki a hűtőt..
- Memória,
- DVI kábel, vagy kártya aljzat
- Alaplap, amin kb 100 további oka lehet a dolognak, kezdve a PCIe aljzattól a vezérlőkig...Ja és csakis úgy próbálkozni, hogy minden mást kihúzni ami nem alap. Memóriákat kivenni, visszarakni.
Én a procit + alaplapi foglalatot is ellenőriztem és makrofotóztam, de nem volt rajta lábhiba..Igen, csak az alaplapcsere oldotta meg. De tényleg nézd már meg GPU-Z-vel a működő karival a lentit, kíváncsi vagyok most már..
-
-
ATI90210
csendes tag
Ismét bemásolnám a szövegem ha nem baj.
Hello mindenki!
Egy olyan kérdésem lenne, hogy beállítom a képernyő kímélőt "szalagok..." és hogy 15 perc után monitor kikapcs ahogy eddig is használtam win7en. De nem csinálja így.
Vki ötlet? -
Sziasztok!
Szeretnék játszani a GOG-on vásárolt és Win8.1 alatt még működő Settlers3-al.
De nem indul Win10 alatt. arra gondoltam, hogy a Directplay hiányzik neki... meg is találtam hol lehet bekapcsolni, bekapcsoltam a támogatását, de ezt a hibaüzenetet kaptam:Lehetséges hogy az a gond hogy az "N"-es Windowst használom? Bár hozzáteszem már feltelepítettem media feature pakkot...
Esetleg van valami megoldás hogy működjön?
-
Poplacsek
senior tag
válasz
sszemtelen #20568 üzenetére
Egy Geforce 210-essel nekem is működött, csak a 750Ti-vel nem (amivel egyébként előtte fél évig hibátlanul ment). A 210-el viszont meg tudtam figyelni az előbb linkelt hibajelenséget. És egyébként is lassabbnak tűnt az a 210-es mint amilyennek lennie kellett volna szerintem, FullHD filmek is akadoztak vele... Ha Asrock a lapod, akkor az a leggyanúsabb... Írta ezt itt más is, én is ezt mondom.. Elég felmenni egy Asrock fórumba és egy csomó hasonló hibajelenségről olvashatsz. Más gyártónál is, de Asrocknál találtam messze a legtöbb ilyen esetről írásokat.. Két hónapomba telt mire léptem és alaplap + proci cserével rendeztem a kérdést. Elsőre adta a képet az új gépben a 750Ti ahogy kell, az ég világon semmi baja azóta se...
-
-
Joker88
őstag
A Windows 10-es Edge böngészőben hol lehet elérni a " Kedvencek" menü pontot ?
A " Kedvencek sáv " megvan. -
Froclee
őstag
-
Üdv!
Ha még nem linkelték volna, egy összefoglaló:
fix windows 10 privacy -
sszemtelen
őstag
válasz
sszemtelen #20561 üzenetére
Mind a két videókártya, egymástól függetlenül, és távol? :/
Jó volt, hogy Win8 alatt megjelenés óta mind a kettő hibátlanul működött
-
Poplacsek
senior tag
válasz
sszemtelen #20553 üzenetére
A működő konfigban ha indítasz egy GPU-Z-t nem tapasztalsz ilyet ami nálam volt (a kártya által támogatott értékek nem váltakozhatnak)? Ezt alaplap hiba okozta. Egyébként rejtélyes módon pont egy Geforce driver frissítés közben halt meg a lap.. Egy hónapot szenvedtem vele, a videokártyát visszaküldtem gariba, erre visszaküldte az iPon, hogy agyon tesztelték és semmi baja.. Kizártam minden mást, maradt az alaplap és tényleg az volt a hibás.. F@s Asrock
-
lanw
aktív tag
válasz
sszemtelen #20561 üzenetére
akkor lehet elhalt a szerencsétlen.
-
lanw
aktív tag
válasz
sszemtelen #20557 üzenetére
a másiknál lehet kevés a kraft amit a tápból kap.
-
wolfman
veterán
Azért vannak még durva bajok ezzel a rendszerrel. Igaz nem magával a windowsal, hanem a programok kompatibilitásával.
- Google Chrome-on néha beég a kép, ottmarad az előő képkocka, majd csak egér körbe mozgatásával frissíti. Vagy a keresőből nem törli az előző szöveget, miközben látom hogy amit éppen írok alatta azért ki-ki kandikál. Megjelenítési problémák.
- Total Commander néha elgondolkodik egyszerű műveleteken is.
- TC-ben megnyitok egy zenét, winamp megnyitja, majd a köv nótán tölt a gép mint a fene, aztán egyszer csak megnyitja. Vagy tölt és egy újabb winampot nyit egyszerre megy a két szám. Ez is TC hiba, mert "intézőben" nem csinálja.
- Most az Audigy driver csinálja, hogy minden indításnál visszaáll 2.0-ra. Eddig jó volt másfél hónapot, most már ez is nyűgölődik.
- Ritkán, egy két filmnél a Windows Media Player elkezd gondolkodni mint a fene, tölt mint a TC. Lehet ez a K-lite Codec Pack miatt is.
Szóval furcsák ezek a dolgok.
-
yodamester10
őstag
válasz
Érdekes a hibajelenség nálad.Egy windows nem rontja el a videokártyát.Egy tiszta telepítés egy vinyóval és tuti jó lesz.Nálam is volt 980-al gond mert a procira adta a képet de bios reset után jó volt.
-
eszakas
őstag
válasz
Az elemet kiveszed és a két érintkezőt csavarhúzóval rövidre zárod. Természetesen a hálózatból /230V/ ki kell előtte húzni a dugót
-
eszakas
őstag
válasz
sszemtelen #20550 üzenetére
A fél órát nem értem? Miért pont egy félórára? Miért nem sütöd ki a biost? Az csak 1 perc.
-
Jerry13
újonc
válasz
---Lasali--- #20512 üzenetére
Nekem is volt olyan problémám, hogy az asztali ikonokat mindig visszarendezte, illetve közepes méretűre állította.
Olyan megoldást javasoltak, hogy frissítsem újra a win10-et a beállítások megtartása mellett (pl egy kiírt telepítő lemez segítségével). Ez segített (ikon probléma megoldódott), csak így már nem tudok visszaállni win7-re...A mai napon viszont újabb problémát tapasztaltam:
A gyári (asus R7 250) VGA illesztőt a win10 kérdés nélkül frissíti (pedig a gyári is a legaktuálisabb - 2015.08.havi). Az új win által telepített illesztő viszont szerintem nem kompatibilis a GPU Tweak segédprogrammal, mert befagyott restart után az egész rendszer... rendszer visszaállítás segített, de utána megint frissítette a VGA-t az update. Ezután manuálisan kellett az illesztőt visszaállítanom (eszközkezelőben) a gyárira, így már nem frissített az update (gondolom látja, hogy megvan az is, csak nem az van használva).
Valami megoldás nincs, hogy legalább a VGA illesztőt nem frissítse ez a drága win10? -
daimonion
senior tag
válasz
Kernel #20493 üzenetére
Én sem akarok belemenni abba hogy ki mit használ de kimondottan idegesít az amikor valaki "izomból" fikázza az MS-t--tök mindegy mit csinálnak szar..Aztán azt olvasom, hogy felrakja a k-lite codec pakkot meg a MPC-t vagy bármi mást .Holott a win 10 ben ugye alapból a feliratkezelésen kívül minden támogatott.Legyen szó mkv-ról aviról, Flac-ról mp3 ról ..De ugye a megszokás nagy úr és az hogy utánaolvassanak az emberek, hogy ténylegesen mit is tud egy új rendszer az nehézségekbe ütközik..Ez kb olyan mintha veszek egy új kocsit amiben van DVD /mp3 lejátszó de veszek bele DVD lejátszót mert eddig ami a kocsiba volt az szar volt..Meg sem próbálom az újat mert régebben úgysem volt jó-
-
eszakas
őstag
válasz
sszemtelen #20547 üzenetére
Hát nem jellemző ez a probléma, egyedül nálad olvastam ilyet. Biztos hogy nem elhanyagolható probléma ha máshol is jelentkezik de ha csak egy-két embernél a 60millióból akkor csak sajnálatos, hogy nálad és nem valami amerikai pénzes felhasználónál következett be
-
eszakas
őstag
válasz
sszemtelen #20544 üzenetére
Hali.
Eléggé kihajtja a w10 /és a driverek/szerintem a kártyát, újra detektálta az összes játékom a rendszert és többet megy a kártya 100%-os kihasználtsággal mint w8.1 alatt.
-
arcitec
addikt
válasz
sszemtelen #20539 üzenetére
Nálam szintén Giga lapon HD7870-es évente 1-2 alkalommal csinálta, ekkor meg kellett mozgatni és jó lett.
Legutóbbi alkalommal kivettem, majd sűrített levegővel kifújtam mindent , azóta jó .... kopp...kopp -
eszakas
őstag
válasz
sszemtelen #20539 üzenetére
Hali.
Érdekes dolgok játszódnak ott nálad.
Nekem a W8 csinált ilyet, de az mindig átkapcsolta alapértelmezett monitornak a TV-re a képet, ki is kellett húznom a másik HDMI kábelt a kártyából.
-
ATI90210
csendes tag
Hello mindenki!
Egy olyan kérdésem lenne, hogy beállítom a képernyő kímélőt "szalagok..." és hogy 15 perc után monitor kikapcs ahogy eddig is használtam win7en. De nem csinálja így.
Vki ötlet? -
sszemtelen
őstag
Ismét hozzátok fordulok, Óóó Prohadrver istenei.
Múltkor volt egy kérdésem, miszerint egyik napról a másikra nem adott jelet egy HD7770-es.
Na, majd egy teljesen másik gép, egy Gigabyte alaplappal, és egy nVidia kártyával ismét eljátszotta ezt. Tegnap adott képet, ma már nem.Lehet hogy a Win10 szép lassan felemészti az összes videókártyát a családban?
Köszönöm a válaszokat!
-
jjeahh
nagyúr
Hi! Legutoljára win7-el volt ilyen problémám, semmilyen SD kártyát nem akar felismerni a noteszem win10-el, beépített kártyaolvasóval sem, külsővel sem, pedig végigpróbálgattam az összes usb-n... Pontosabban felismeri mert a devices-ben megjelenik, de nem tudom megnézni mi van rajta, meg lementeni sem lehet a kártyákról a dolgokat, mert itt, a meghajtók között nincs és automatikusan sem játsza le
Valaki valami ötlet?
-
-
Kékes525
félisten
-
Vole
aktív tag
Igen, mivel most telepitettem a WIn -t es meg nem ertem a vegere a drivereknek, meg a flash playert se updateltem
En is driver hibara gyanakodtam, foleg, hogy a vga masodik driverenek telepitesekor gond volt, ki is irta hogy nem ment fel, de utana hiaba probaltam updatelni, mar azt irta a Win hogy minden a legfrissebb, nincs uj driver.
-
-
Vole
aktív tag
Remelem valaki tud kielegito valaszt adni a problemamra:
Osszeraktam egy uj gepet ( X99 ) es rendszeresen kekhalalt dob bootolaskor ( nem emlekszem a szovegre, valami harom szavas hulyeseg volt ). Ez valami Win10 problema, vagy hardware?
Nem az elso gep amit en raktam ossze, elvileg minden rendben van. Win 10 updatelve, a legtobb drivert meg fel se tudtam rakni. A Realtek Audio frissitese utan jott ez elo eloszor. Utana megvettem a gepre a WinSweeper-t, 83 registry hibat javitott a gepen ( ma telepitettem basszus ) es utana jo is volt par ujrainditasig. Win -t updateltem, es az utolso update letoltesnel leszedett ket GTX 970 drivert, de az installnal az egyiket nem tudta felrakni. Ezutan megint kekhalal az ujrainditasnal. Erre a driverre gyanakszom, de az updater nem talalt ujabb drivereket, azt irja mindegyik a legujabb. Nem volt idom ujra lefuttatni a WinSweeper-t, de remelem az megoldja a gondom. Ha nem, akkor mi lehet a gond?
Win 7 -nel soha nem volt ilyen problema, ez gondolom a 8 -tol van. Eleg idegesito, hogy meg ki is irja a rendszer, hoyg bootolaskor hiba tortent, es ujrainditja a rendszert, de ott lefagy az egesz es hardreset -et kell csinalnom.
Otlet? -
King Unique
titán
válasz
adamkaa777 #20522 üzenetére
De, pont a többi topikjában is voltak belinkelve dolgok, hogy ott is feltelepül xy WU frissítés, ami hasonlót csinál. Ez ellen tenni nem nagyon lehet, max ha vki nem használ Windowst.
De gyaníthatón az OS X is.
Itt a videó kapcsán csak annyi szitu, hogy ez a téma már a Technical Preview buildok kapcsán is felmerült és az az ígéret volt, hogy a véglegesből minden kikerül. Ami ugye egyáltalán nem valósult meg, max lett a gépházban néhány kapcsoló, de azok is 100%-osan minden ilyen jellegű dolgot nem tiltanak le. Az alap telepítés, főleg express mód meg ugye mindent maxra állít és átlag felhasználók hada kínál mindent tálcán a gyártónak...de hát sajnos ez van. -
megint én
őstag
Sziasztok!
Teljes tanácstalanság!
Már egy hete nem tudom megcsinálni a bnőm laptopján a win10et.
Eredeti, laptoppal vásárolt win8, kiírta, hogy most már végre frissíthetjük win10re. Rányomtunk, nem ment a leöltés. Már nem emlékszem, de valahogy sikerült rábírni, de amikor elindult, minden esetben ezt írta:
"nem sikerült frissíteni a rendszer számára fenntartott partíciót"
Megpróbáltam penyáról, de akkor is ezt írta. Hiába olvastam a fórumokat, irogattam pár nálam okosabbnak, de semmi sem vezetett eredményhez. Még azt is megpróbáltam, hogy gyári állapotba újratettem a win8-at, hátha... Végső elkeseredésemben meg akartam próbálni úgy, hogy nem frissítem, hanem simán pendriveról. De hiába állítottam a bootsorrendet a biosban, HDDről bootolt a régi win. Elvileg az F12 lenyomásával előjönne a bootmenü, de az sem. Teljesen tanácstalan vagyok, hogyan tovább? -
adamkaa777
senior tag
válasz
King Unique #20521 üzenetére
Szerinted a többi windows nem csinál ilyet ?
-
King Unique
titán
Windows 10 a nagy testvér ki mindent lát
"vajon a véglegesből is kikerül?" Hát nem
, pedig azt ígérték...
-
asturel
őstag
Valaki járt már úgy, hogy az Edge-ben semmi nem jön be? 'Hmm, we can't reach this page.', ha direktbe ip-t írok be azt se éri el, még a router webadmint se. IE-ben és chrome-ban viszont minden jó.
-
dobobazsy
őstag
válasz
---Lasali--- #20512 üzenetére
akkor megpóbálom én is újrarakni a hangkártya driverét, bár nálam nem csak akkor akad ha egyik programra ráindítok egy másikat, hanem úgy random.
köszi
-
---Lasali---
Közösségépítő
Sziasztok!
Olyan hibát tapasztalt már valaki, hogy hiába van kikapcsolva, de automatikusan rendezi az asztalon az ikonokat? Valamint egy csomó beállítás folyamatosan elvész. Pl hogy a miniatűröknél "Nagy ikonok" -ra állítom az neki oly mindegy, mert bezárom az ablakot, nyitom újra, és már részleteken van..
De a hangkártyám beállítását is elveszti, 5.1 re beállítom, újraindítás, 2.0 -re visszaáll.
Ez így igazán felhasználó barát.#20511) dobobazsy
Nekem a frissítés után csinált olyat, hogyha már adott egy program hangot, és ráindítottál még egyet, akkor az akadozott össze vissza.. pl winampba szólt egy zene, és mellé ment egy youtube, akkor a youtube iszonyatosan akadozott recsegett.
Újra raktam a hangkártya driverét, és megjavult. -
dobobazsy
őstag
sziasztok! nem tudom volt-e már, próbáltam visszakeresni de nem találtam semmit.
nálam néha be-be akadozik a hang amióta Win10-re frissítettem a 7-et.
pl zenehallgatás vagy youtubeozás közben egy pillanatra beakad a hang, ami zavaró számomra, főleg ha hangosabban hallgatom a zenét. azért nem ezt várná az ember egy haswell konfigtól. valaki valami ötlet? -
TBT
addikt
Valaki próbálta már Cortana-t működésre bírni (Gamer) Headset-tel?
A hangvezérléses része érdekelne. -
csixy
addikt
válasz
Downsampling #20416 üzenetére
Csinálj bele egy új fiókot és használd azt.
-
artiny
őstag
Windows 10 - hogyan kell beallitani /mit/ a "battery saver" funkciot laptop/tablet - n ?
-
V.Stryker
nagyúr
Egykérdés:
Be vagyok jelentkezve egy microsoft id-val a gépbe. Megoldható,hogy a onedrive-ba egy másikkal legyek?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Huawei P20 Lite/Huawei P20/Huawei P30 Lite/Huawei P30/Huawei P30 Pro
- BESZÁMÍTÁS! CSAK KIPRÓBÁLT! ASUS ROG Ally X (2024) 1TB kézikonzol garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Apple Mac Studio M1 MAX 2022 32GB 512GB számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- ÚJ Lenovo ThinkPad X13 Gen 5 - 13.3" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged