Hirdetés
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 2 – Főzés: szabályok, vagy szabadság?
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sh4d0w: Netflix? Ugyan, VW előfizetés!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- bambano: Bambanő háza tája
-
LOGOUT
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Néhány modern alkalmazásom megnyitás után be is zárja magát(mail, áruház pl), mit lehet kezdeni vele?
Azt meg már meg sem említem, hogy eddig vagy 10 KB30814xx frissítést kellett törölni/rejteni, mert még mindig szétcseszi az egeret..
-
kisza25
félisten
Sziasztok, azzal lehet valamit kezdeni, hogy sokkal gyengébb a wifi jel win 10 alatt?
netgear 3100v2-es stikkem van, felraktam a win10 drivert, de ahol 4-5 volt, most ott 2-3-as a jel
vagy várhatom a következő drivert? vagy tudtok ajánlani olyat ami win 10-et alapból támogatja rendesen? -
törölt tag
mi van akkor ha 7 ről frissített aktivált win 10 pro megy a gépen és szeretnék alaplapot cseréni valamint ramot, akkor el fog indulni a win 10 és továbbra is aktivált marad ha összerakom a pc-t? ha újra akarom majd esetleg telepíteni esetleg akkor ha jól értem a win7-et kell ismét frissíteni? és utána tudom csak tisztán rátenni a win 10-et?
-
laleeee
őstag
-
Semplar
őstag
válasz
FireKeeper #22986 üzenetére
24/7 -hez már UPS dukál.
-
envagyok
veterán
Van egy intel hd videós fhd kijelzős laptopom. A windows 10 ablak és szövegméretezése elég érdekes- telepítéskor illetve egyes alkalmazások elindításakor is kilógnak a szövegek az ablakból, gombok nem ott vannak, ahol jelezve van.
Hogy lehet ezt korrigálni, hogy minden úgy nézzen ki, mint annao a win 7 és 8.1-en? -
bisti79
tag
válasz
FireKeeper #22986 üzenetére
Szerintem keresd meg priviben a topikgazdát!
-
nelsonmanian
senior tag
válasz
Döglött Róka #22793 üzenetére
Sajnos ezzel sem sikerült!
-
FireKeeper
nagyúr
no még egy kérdés urak, sztem mára az utolsó
szóval egy olyan gépecskét állítgatok ami 24/7-ben menne felügyelet nélkül. azt a bios-ban beállítottam hogy ha elveszti a tápot utána automatikusan induljon újra amint megint van áram, viszont ez a drágalátos win nem csak szimplán újraindul hanem mindenféle javítási kísérleteket ajánl fel nekem... olyan opció van benne hogy simán csak... újrainduljon, és csak akkor rinyáljon felhasználói interakcióért ha az nem megy neki?
-
steele80
senior tag
Az eset nálam adja a piros x-eket a megbízhatósági előzményekben. Ez ugyan mitől lehet?
-
rgeorge
addikt
válasz
FireKeeper #22983 üzenetére
Nem.
-
yozsee11
aktív tag
válasz
FireKeeper #22979 üzenetére
TeamViewer. Ott beállítható, hogy lecsatlakozás után ne zárolja a fiókot.
-
FireKeeper
nagyúr
sziasztok!
azt meg lehet csinálni, hogy távoli asztali kapcsolatnál, ha a távoli felhasználó bontja a kapcsolatot, akkor a user automatikusan visszajelentkezzen?
szerk: látom elég hülyén sikerült ezt megfogalmaznom. szóval adott egy gép, ami 0-24-ben menne, egy user van rajta beállítva, mondjuk jóskapista. szóval a terv az lenne hogy a gép fut magában mint jóskapista user, de erre néha ránézne távoli asztallal az adminjóisten, szintén jóskapista user-rel, és az lenne nekem a gondom hogy miután jóisten bontja a kapcsolatot, a gép nem jelentkezik vissza jóskapista userbe hanem csak bambulhatom a zárolási képernyőt.
-
Sanyi19
őstag
válasz
Sanyi19 #22774 üzenetére
Közben rájöttünk mi csinálja. Nem a windows szemetelt, hanem az eset smart security. A gépen elég nagy forgalom van, két ip kamera van rákötve és valahogy ezzel akad össze. Ha a kamerákat lekapcsolom törlődik a fájl, ha az esetet lekapcsolom szintén. Lecseréltem avast-ra, azóta nincsenek 60 gigás htt****.temp fájlok.
-
Bkrisz9
őstag
Sziasztok! Hol tálalom a teljes visszaállítás opciót? Eladnám a Laptopom es minden adatot szeretnék eltüntetni róla a drivereken kívül.
-
jbauer05
tag
Üdv, kérdeznék valamit.
Valamiért nem működik a start billentyű + p kombináció. Ugye ez hozza elő a monitor megjelenési módokat (kiterjesztés, megkettőzés....stb). Képernyő beállításokban persze betudom állítani amit akarok. de jobban örülnék a kombinációnak. Másik gépnél ahol nincs is bedugva pluszmonitor vagy tv ott simán előjön ez a kombináció, de itt nem. Mit tudnék neki csinálni, hogy előjöjjön?
-
t72killer
titán
válasz
worxland #22962 üzenetére
Jogos, bár a M$ frissítéseket nemigen lehet megkerülni win10 alatt, ergo az M$-oldal mindíg ott lesz, csak hozzáadsz még egy adagot a 3rd party készlettel.
Amúgy a böngészőn kívül majd' minden egyébre külső progit használok (totalcommander, irfanview, MPC.HC) - mert ezekben kihasználom a többletfunkciót.
-
válasz
Raider 01 #22959 üzenetére
Nézd meg a steaming nincs e véletlen bekapcsolva... vagy úgy általában a grafikus driver és experience beállításait nézd át.
Esetleg közben nem megy valami a háttérben? Nézd meg a futó folyamatokat mi akaszthatja meg játék közben. Esetleg valami épp használja a lemezt.
-
kmisi99
addikt
Én ezt szétverem, a hülye áruház letöltései hol vannak? Elkezdtem egy nagy játékot letölteni persze félúton kitalálta, hogy nincs elég hely. Szóval most lefoglalt 2gb helyet, és abbahagyta persze. Hol tudnám a szemetet törölni?
-
t72killer
titán
válasz
worxland #22956 üzenetére
Attól függ, ha ténylegesen kihasználom a többletfunkciókat, akkor jöhet a 3rd party, ha nem, akkor nem teszek fel új cuccot a gépre. Pl fotófeldolgozásra Photoshop helyett nem fogok paintet használni - de ha egy adott gépen max screenshot-vágás történik, arra nem teszek fel PS-t.
Frissítés: félreértettél, persze, h más is frissít, jókora netforgalmat generálva (limites neten vagyok) és minden frissítéskor lehetőséget adva egy hibára.
"az edge-hez folyamatosan erkezni fognak uj funkciok, igy az nincs benne ebben a verzioban..." - magyarul bétaverziós az Edge. Ennél bétább már csak kb akkor lenne, ha most csak sima http-t tudna kezelni, majd "új funkcióként" képes lenne már https-oldalakat is megnyitni, új tabot nyitni - nevetséges
.
-
raidx
őstag
válasz
yozsee11 #22954 üzenetére
A DRM nem gond nem olyanokról van szó. Mivel nincs ODD a gépben így anno ISO-kba került rengeteg cucc ami ki volt írva.
Mindég csipákol, hogy három progi töltődik be indításkor és abból egy a Virtual ClooneDrive. Gondoltam, kihagyom és használom a beépített lehetőséget. Úgy látszik az utolsó frissítés ezt is megoldotta mert most eltűnt a meghajtó is a kiadásra. Tegnap meg csak restarttal tüntek el.
-
Воланд
titán
válasz
t72killer #22948 üzenetére
tenyleg nem veletlen, hogy nincs benne az ltsb-ben. az ltsb lenyege az, hogy a biztonsagi frissiteseken kivul mas frissitest nem kap meg, nem jonnek hozza uj funkciok folyamatosan, nem kell annyi tesztelest vegezni, mint egy current branch eseteben. es mivel az edge-hez folyamatosan erkezni fognak uj funkciok, igy az nincs benne ebben a verzioban....
-
worxland
addikt
válasz
t72killer #22948 üzenetére
Tehát ha van egy vacak, alap alkalmazás, meg egy jó, fullos, akkor azt használod, amelyik rosszabb.
Mivel itt mindenki pont azt mondja, hogy az MS cuccok nem végzik el megfelelően a feladatot."M$ a szoftvereit amúgy is frissítgeti," - hűha, azért ezt már a legtöbb rendes alkalmazás is meg tudja tenni (nekem otthon képes rá a vírusirtó, a fájlcserélő, a videokártya programcsomagja, némelyik játék, a könyvolvasóhoz használt konverter, hogy csak azokat soroljam, ami eszembe jutott hirtelen).
-
Infinity70
tag
Sziasztok!
Egy kicsit furcsa nekem ami ma történt. Kaptam egy Delphi diagnosztikai programot,a main.exe-re kattintottam ,egyből behozta a programot,és az aktiválást kérte. Miután aktiváltam,kiléptem a programból. Na pár perce vissza akartam lépni és nincs a parancsikonja az asztalon,nincs a program a C/ program files vagy program files 86-ban. De a main .exe-vel a mappájából elindul . Miért nincs parancsikon ,meg hova töltötte ?
-
raidx
őstag
Ha fájlkezelővel mountolok hogy lehet unmountolni? Nem tudtam, hogy az öt ISO közül melyik tartalmazza a keresett anyagot és öt meghajtóval gyarapodtam ami kicsit zavaró. Vagy maradjak a Virtuál Cloon Drive-nál?
-
Bal0924
senior tag
válasz
tatararpad #22946 üzenetére
igen, 1-1 pillanatra, és nem oldotta meg az újraindítás.
és az újra telepítés sem.. :S -
t72killer
titán
válasz
karldergroße #22947 üzenetére
Ha nem muszáj, nem használok 3rd party progit, ha a M$ megfelelő is elvégzi a feladatot. A M$ a szoftvereit amúgy is frissítgeti, benne vannak a rendszerben, csak extra hibalehetőség egy 3rd party alkalmazás.
Az Edge-et nem lett volna szabad ilyen szinten kiadni, nagyon béta sajnos (nem véletlen, hogy az LTSB verzióba be se tették)
. Remélem a novemberi frissítésre elkészülnek vele.
-
karldergroße
senior tag
válasz
t72killer #22934 üzenetére
Nem értem, minek ez a folytonos nyüsszögés a MS fos szoftvereivel kapcsolatban: az edge, a naptár és a posta is úgy szar ahogy van, egyszerűen nem kell használni őlet. Van elég másik böngésző, e-mail-alkalmazás és naptár is.
Szégyen, hogy az MS ilyen alkalmazásokat képes csak kiadni. -
tatararpad
őstag
válasz
Bal0924 #22945 üzenetére
Ha videólejátszás közben néha 1-1 pillanatra mintha megfagyna, akkor olyat nekem is csinál. De akadó kép és hang miatt először a videókártya és hangkártya driverre gyanakodnék. De mintha korábban hasonló problémát a gyors rendszerindítás kikapcsolása megoldott volna, az is megér egy misét.
-
Bal0924
senior tag
válasz
tatararpad #22944 üzenetére
Mert tudom hogy van újabb, de nem tudom elérni.
Amit meg leszed azt írja hogy nem tudja feltenni.Akad a kép és a hang, nem tudom melyik driver a hibás. Azt mondták frissítsek, de nem tudom napra készre fel frissíteni mindent... :S
-
-
t72killer
titán
válasz
Döglött Róka #22940 üzenetére
Nincs és nem is terveztem. A ccleaner-es dolgnak meg utánanézek még, ha a másik gépen se törli amit kéne, akkor írok a fejlesztőnek.
-
Raider 01
aktív tag
Sziasztok!
Nagy örömömre elkezdtem használni a win 10-et,és nagyon megvoltam vele elégedve.
Na de egy pár napja történt valami.Isten igazából nem tudom miért,hisz használva is ritkán van.Az összes játékom ami fent van,különböző akadások,laggolások észrevehetők,amik eddig nem voltak.Zavaró mert én szimulátorozom.Valaki tud erre orvosságot,vagy rakjam vissza a 8.1 et?
Előre is köszönöm! -
Bal0924
senior tag
válasz
tatararpad #22937 üzenetére
Ja, persze.
Mert 2009óta nem jött frissítés...Semmire. -
t72killer
titán
válasz
Döglött Róka #22936 üzenetére
Arra legalább jó, h törölje rendesen a szemetet maga után. Amúgy a ccleaner vmi okból nekem nem törli az edge előzményeket, hiába van beállítva
-
t72killer
titán
Mekkora gyökérség már, az edge launcheréhez nem lehet hozzáadni a -private kapcsolót, ez mióta az IE-ben létezik a funkció lehetséges volt(Ráadásul a tálcán lévő ikonhoz is hozzá lehetett nyúlni, nem úgy, mint itt. Minden elismerésem M$
):
-
Bal0924
senior tag
Sziasztok
Hogyan tudom a drivereket frissíteni, ha a windows10 nem talál frissebbet? Pedig tudom hogy van. -
Colos1
őstag
válasz
W. A. Lacky #22931 üzenetére
Próbáld meg azt, hogy beállítod, majd kijelentkezel a Windowsból és vissza, majd utána újra állítsd be, ha megint elállította. Nekem valahogy így javult meg.
-
W. A. Lacky
tag
ÍSziasztok!
Tényleg nem tud segíteni senki abban a problémában, hogy a W10 nem tartja meg a "Képernyőkímélő" beállításait?
Megköszönném. -
Clemi
veterán
Szerintem neked valami okosított Windowsod lehet, mert nekem a képnézegető az egér görgetésre és a kép szélén megjelenő nyilakkal is lapoz, persze csak akkor, ha nem csak az az egy kép van a könyvtárban.
Ha pedig a kábellel a gépre csatlakoztatott telefonon lévő képeket akarod nézni, azt mindig is csak egyenként lehetett, mivel az összes képnéző előbb bemásolja a TEMP mappába és onnan mutatja. -
Bibby
addikt
válasz
#22743424 #22902 üzenetére
A "Fényképek" nevű programról beszélsz? Elvileg lehet hogy megjelenik, valójában azonban nem.Abban egyáltalán nem találtam módot a lapozásra.
Így aztán át is váltottam a régi fényképnézegetőre (mellesleg ehhez semmilyen reg módosítás nem kell, van olyan opció hogy adott formátumot mindig X programmal nyissa meg). Az a gépen levő fotókkal úgy működik mint régen, de a telefonon levőket továbbra sem tudja lapozni! -
czanga
őstag
Sziasztok.
Előre is remélem, hogy tudtok tanácsot adni, és hogy nem leszek off topic.
Páromat szeretném meglepni egy Windows 10 home edition-al, és egy SSD-vel. Egy régi Acer 5735z-be kerülne be amiben egy Intel T3200 -as Dual Core proci, 3gb ram ketyeg, és egy Intel 4500HD ami a megjelenítésért felel.
Felmerült bennem, hogy 64bites Windows 10-nek lenne e értelme, vagy hátránya? Milyen hibába futhatok bele előre láthatólag driverek terén? Azért kérdezem, mert naivan azt gondolom semmibe, mert régi, de főleg intel, így azokat fel fogja ismerni, és talán nem nagyon kell majd külön drivert telepítenem. Trim beállítással kel különl foglalkozni, vagy magától megoldja?
Előre is köszönöm!
-
lukoz
aktív tag
Sziasztok!
Ma próbáltam frissíteni win7-ről win10-re, és kb 74%-nál csak fekete képernyő van már jó ideje. Lehet ezzel valamit kezdeni, vagy várjak még?
/bocsi, ha már volt erről szó/
Nem vagyok egy nagy gépguru, nem igazán tudom mit kellene csinálni -
törölt tag
A tisztatelepítésű Windows 10, egy 10 éves konfigon:
-
Nauda
tag
SOS segítség kérés
Win10 frissítés közben a gép már vagy 2 órája megakadt 92%-on. Mi lehet a gubanc? Mihez kezdjek most szegény géppel? Mi fog történni ha egyszerűen kikapcsolom? Visszajön a win8?
-
whited
addikt
Sziasztok
2 kérdésem lenne:
Miért felejti el minden reset után, hogy nem nyújtva volt a bg hanem illesztve?
Mi lehet az oka, hogy ha megnyitok képnézegetőben egy képet akkor utána a tulajdonságok ablakban a menüpontok eléggé homályosak? -
HeyTchiki
csendes tag
Nekem is sikeresen felment a laptopra, de semmi drivert nem kellett felraknom.
Felismerte a videókártyát, hangkártyát, a wifit, stb... -
KD6-3.7
őstag
Sziasztok!
Elég a Home változatnak egy 30GB-os partíció? Tapasztalat esetleg valakitől?
-
szekto
aktív tag
Sziasztok!
Lenne egy nagy nyűgöm, ebbe kérnék segítséget Tőletek.
Szóval a notimon a Win7 már 2 éves, és, finoman szólva is, kezd bitang lassú lenni. De olyan szinten, hogyha pl. megvan nyitva Chrome-ba 4-5 lap + Skype, akkor képes gondolkodni jó pár másodpercig...
Ennek ürügyén gondoltam, hogy lehet feltolok egy Win10-et, de a laptopom nem mai darab, így kicsit félek tőle, hogy rendesen működne-e. (Most nem nagyon van időm próbálgatni az oprendszereket így suli idő alatt.)
Kérdésem az lenne tehát, hogy a HP Paviliong G6 1016-SH + Windows 10 kombinációval van valakinek tapasztalata? Működik rendesen a dolog, feltelepít minden drivert, amit kell? A gépbe váltható grafikus chip van (Intel-AMD), főleg az érdekelne, hogy az AMD VGA-hoz felteszi-e normálisan a drivereket, mert nekem a jobb VGA-ra égetően szükségem lenne (tervezőszoftverek miatt)...
A notiba egy AMD Radeon HD 6470m van.
Előre is köszi a segítséget!
-
Twinsen2
tag
sziasztok, azt hogy lehet megoldani hogy a képeket a windows fényképnézegetővel nyissa meg automatikusan ? Baromira idegesit, hogy ezzel a szerkesztgetős "fényképek" programmal nyitja meg, mert ebben nem lehet lapozni a képek között.
A sima társítást probáltam, de az csak egyszeri megoldás, nem marad úgy -
törölt tag
-
kmisi99
addikt
Mit tudnék kezdeni a wifi driveremmel? A win 10 alatt totál bugos az internet. A torrent letöltés 0-3MB/s között folyamatosan ingazodik, míg ki nem fekteti a routert. A chromeban van, hogy az F5 re rá kell feküdni, hogy megnyisson egy oldalt aztán hibátlan. Csak így hirtelen különböző DNS hibákkal leáll egy oldal töltése, frissítés után hibátlan stb. Más gépen hibátlan. Próbáltam a legfrisseb drivert fölrakni ami win 8.1 es.
Intel® Centrino® Advanced-N 6205 a wlan kártyám. -
törölt tag
válasz
danika0670 #22905 üzenetére
Nem kell semmit aktiválni semmivel, főleg nem win 7-es kulccsal. A telepítésnél át kell lépni a kulcs beírását van erre egy gomb és a telepítés után magától aktiválódik a win 10 amennyiben már egyszer aktivált volt.
-
danika0670
tag
Urak!
Ezért kinyírtok, hogy nem olvastam utána először a topicban. Kérlek ne kövezzetek meg érte. Fontos kérdés mert reinstall lesz a rendszeren. Szóval adott egy Win7-ről frissített Win10 Pro 64bit. Holnap bekerül a gépbe egy SSD amire clear install-t szeretnék csinálni. Ámdebár jól érzem hogy mivel már egyszer egy jogtiszta win7-ről frissítettem win10-re akkor elég ha csak feldobom a win 10-et és beaktiválom a win7-hez kapott kulccsal?
Köszönöm előre is a választ.
ui.: mégegyszer bocsánat a lustaságért.
-
törölt tag
-
HeyTchiki
csendes tag
Memória kijelzést kitudok rakni az asztalra, mint a 7-nél widget formájában?
-
törölt tag
-
Bibby
addikt
Van egy problémám, ami eléggé frusztrál.
Rádugom a gépre a windows phone 8.1-es telefonom, és böngészgetem a fájlokat. Szeretném a kamera képeit végignézni például. Megnyitom az elsőt, windows fényképnézegetővel, mert nekem elég az is, és ez a SZ@R nem tud továbbmenni a következő képre. Egyenként kell megnyitni az összeset, egymás után.
Ez teljesen komoly? Inkább mondjátok hogy én csinálok valamit nagyon rosszul, mert ha ez a fejlődés akkor legyalulom az egészet.
Új hozzászólás Aktív témák
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Autós topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- Milyen videókártyát?
- Xbox tulajok OFF topicja
- iPhone topik
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Linux Mint
- Tudományos Pandémia Klub
- További aktív témák...
- Game Pass Ultimate előfizetések 4 - 19 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Játékkulcsok a legjobb áron: Steam
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 3600 / RTX 2060 6GB / 16GB DDR4 / 512GB SSD
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X260 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 12,5" HD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! Sony PlayStation 4 PRO 1TB fekete játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- LG 27MR400 - 27" IPS LED - 1920x1080 FHD - 100hz 5ms - AMD FreeSync - Villódzásmentes
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T460 - i5-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest