- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Fogkefe: elektromos vagy manuális?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
-
LOGOUT
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Olajka02
aktív tag
válasz
#22743424 #113523 üzenetére
Ha jól tudom, a 4K az az 1024 (azaz a számítógépes világban 1000-nek azaz 1K nak tekintett érték) 4x-ese.
Így jön ki a 4K mint felbontás, azaz a fent leírt pixelszám (4096 fent elírtam).
Az UHD azaz a 3840 az pedig a FHD-nak a kétszerese, ezért különböző az elnevezés.
Én így tudom. -
emre
veterán
válasz
#22743424 #113010 üzenetére
Ez sajnos a semminél is kevesebb. Még a százalékos értéket sem tudom fokozatmentesen állítani. A100% kevés, a 125% meg már sok.
(#113009) Máté94
Köszi neked is!
A görgetősort, és a menü sávot is szerettem volna növelni, nekem eléggé kicsi de a gyerek szeme talán könnyebben megszokja..
Egyéb nem fizetős témaszerkesztő progi létezik amivel bele lehet nyúlni?
-
válasz
#22743424 #111537 üzenetére
Áhháá. Egyébként nincs telepítve a kms aktivátor. Viszont van fent Office, ami nem legális. Azt anno kms pico-val aktiváltam. Na ha hazamegyek, megnézem. Lehet letörlöm és újratelepítem, majd egy ilyen goodofferes office licenc-el aktiválom. Veszek egyet abból is. Legalább minden legális lesz.
-
-
-
-
King Unique
titán
válasz
#22743424 #111225 üzenetére
Ezzel megint nem mondtál semmi újat, mert ezt eddig is tudtuk, tapasztaltuk, lásd az előbb leírtakat. Amúgy meg nem kell ezzel foglalkozni, ha továbbra is engedik fű alatt, akkor engedik, a usernek csak jó, meg lényegében az MS-nek is, mert még tovább nő a W10 felhasználói tábora, ez a céljuk...
-
King Unique
titán
válasz
#22743424 #111220 üzenetére
Ha jól értelmezem, akkor ebben továbbra sincs a Microsoft részéről hivatalosan egyértelműen megerősítve (konkrétan leírva, külön közlemény kiadva) ezen lehetőség a végső határidő lejárta után, max. a szokásos, már ismert szöveg van leírva. Meg a W7 támogatásának megszűnését taglaló weboldalon továbbra is a screenshoton lévő szöveg szerepel, vagyis hogy megszűnt a lehetőség és vegye meg. Azaz nincs itt semmi újdonság, csak amit már eddig is tudtunk, tapasztaltunk: technikailag továbbra is simán működik, megoldható az ingyenes upgrade/kulcsos telepítés és aktivált állapotot, digitális licencet ad.
-
sz.j
nagyúr
válasz
#22743424 #111220 üzenetére
"...felkértük a Microsoftot, hogy erősítse meg az ajánlat érvényességét, és a cég egyszerűen a következő nyilatkozatot adott nekünk anélkül, hogy kifejezetten megerősítette volna a frissítési ajánlatot, de azt állította, hogy a médiakészítő eszköz működik."
Az, hogy még van lehetőség a 10-re frissíteni az egy dolog, mert ha hivatalosan még lehetne, akkor gondolom hogy a MS közzé is tette volna. -
dogpatch06
csendes tag
válasz
#22743424 #111117 üzenetére
Egek... hogy én mekkora barom vagyok!!! Köszi cybermanus és Lauda - most majdnem szétszedtem a gépet darabokra.
Tisztára hülye vagyok! Csak arra figyeltem, hogy "jaj, már megint újra indult a gép"! Marha!
King Unique
Igen, már rájöttem. Az urak elmagyarázták az előbb és kisegítettek a csőlátásomból! Köszi szépen!
bebeago
Köszi neked is segítséget!
-
King Unique
titán
válasz
#22743424 #111090 üzenetére
Az innen letölthető, a képen szemléltetett frissítési segéd (és az MCT is) ellenőrzi a főbb követelményeket, amik ha nem elégségesek, akkor eleve hibát dob és le sem fut az upgrade.
Amúgy meg megnézed a rendszerkövetelményeket, ami a CPU-kra vonatkozóan is részletezve van. Ahol a CPU-nál W8.X, 10 rendszereknél követelmény az NX, PAE, SSE2 támogatása, ami pl. a Coreinfo programmal is ellenőrizhető.
-
válasz
#22743424 #111090 üzenetére
a Media Creation Tool elvégez egy egyszerű ellenőrzést (CPU, RAM, szabad hely), de ennél a régebbi eszköz se tudott többet
-
válasz
#22743424 #99437 üzenetére
NA hát akkor visszatérve a nem megy az USB-s egér/bill problémához!
Eszközkezelőben 3 felkiáltó jeles eszköz van, mint "Universal Serial Bus (USB) vezérlő"
Ha frissíteni akarom a driverét, aszondja hogy a Windows talált hozzá drivert, de a "telepítőfile-ból hiányzik egy szükséges bejegyzés"
Érdekes hogy minden más USB-s eszköz megy, csak a bill és az egér nem... -
stoon
addikt
válasz
#22743424 #25740 üzenetére
kiegyensúlyozottban van , nem emlékszem hogy állítottam volna vmit! esetleg egy bios reset? mert nemrég vga csere volt! volt bioszfrisités alaplapfrisités , és kb azóta jön elő ez a "gon" eleinte csak egy kétszer restartolt ,most nem tudom kikapcsolni mert újra indul! a tápon kapcsolom ki ha már leállt mielőtt ujraindulna
-
bopeti98
őstag
válasz
#22743424 #25737 üzenetére
Biztos hogy nem.
Azt még direkt ehhez a laptophoz vettük anno.
Viszont most megpróbáltam ezt a telefonos aktiválást, ami ugyan sikertelen lett, de utána kapcsolt egy személyes ügyintézőt, aki bekért pár adatot, kivizsgálják a problémát, és holnap jelentkeznek.
Remélem minden rendben lesz. -
tomboy0013
veterán
válasz
#22743424 #25490 üzenetére
Felraktam a gyártó oldaláról letöltött drivereket amivel minden hardver elemet felismert, sőt a javarészét a Win update pakolta fel. Egyébként Win nélküli volt alapból a gép. 8.1-en is ugyanezt csináltam, ott nem volt gond, ha alvásra volt állítva a gép akkor alvó állapotba rakta, nem pedig kikapcsolta mint a 10.
-
-
-
-
válasz
#22743424 #24690 üzenetére
Köszi! Bosszantó dolgok vannak. Főleg ez a tervezett elavulás ami felbasza az agyam.
Érted a BT-n párosítom a telefont és ilyet ugat akkor a tapi pad off, mert külső egér csatlakozott. Win7 alatt ment. Ez még mindig a Hp elitebook. KEzdetben jónak tűnt. A titok: NE használd akkor jó lesz.A legjobb most jött.
Eléri a noti az 5%-ot, alszik, aztán felkel magától.
-
-
-
zozoz1
aktív tag
válasz
#22743424 #23998 üzenetére
Hát pedig a Microsoft Community-n írták...
Ha ők nem tudják akkor ki???
Onnan ollóztam ki....
Amennyiben komolyabb hardvercsere történik (alaplap, processzor), úgy aktiválás szükséges, mely Windows 10 termékkulcs vásárlását igényli.
Ááááhhhh... meg van a link
A válaszban ott van amiről beszélek....
Azt írtad hogy holnap délután megkérdezem tőlük online..
Add már le a drótot hogy mit mondtak lécci....
Most már kíváncsi vagyok... -
válasz
#22743424 #23975 üzenetére
Ezt kb. eddig is lehetett tudni, de azért kiadhatna már az MS egy hivatalos tájékoztatót, hogy a hardvercsere az csak konkrétan az alaplapra értendő, vagy esetleg más fődarab is belejátszik ebbe. Nekem most pont azért aktuális, mert holnap érkezik meg az új 16 GB-os RAM-om, nagyon nem hiányozna egy aktivációs mizéria.
Novemberben meg SSD csere lesz, ott meg muszáj újratelepíteni a Wint, szóval meglátjuk. -
Rasiel
senior tag
válasz
#22743424 #23975 üzenetére
És amennyiben nem frissítem egy korábbi rendszerről, hanem csak simán megveszem az USB-s (dobozos) változatot, majd ezután valami oknál fogva mondjuk alaplapot cserélek a gépben és újratelepítem a rendszert, akkor ezek szerint használhatom tovább ugyanúgy, mint eddig, nem kell újra megvennem?
Aktiválással, licenszekkel kapcsolatban nem vagyok képben, ezért is kérdezem. Ha netán volt már róla szó, akkor elnézést érte. -
World-Soft
senior tag
válasz
#22743424 #23587 üzenetére
Köszi.
Ez így is lenne, de pont ez a bajom, hogy a start menüben nincs ilyen, hogy tulajdonságok.
Csak az, hogy ugrás a könyvtárára. és ott már tudok tulajdonságot kérni.De pl az is kezdem megszokni, ha valamit ki akarok tűzni a start menübe (jobb egérgomb a start melletti keresőben), akkor utána ki kell jelentkeznem a Windowsból, meg vissza, hogy az meg is jelenjen.
(tehát a sok ilyen dolog miatt érzem azt, hogy bár vannak jó dolgok, de mintha ezen lett volna még mit dolgozni...)A .16463.amd64fre.th1.150819-1946 ezt hol lehet megnézni?
-
törölt tag
válasz
#22743424 #23824 üzenetére
Érdekes, másoknak is van vele gondja.
-
Anonymus23
veterán
válasz
#22743424 #23811 üzenetére
Az OK, csak annyi, hogy ugye voltak erre megoldások, de mint kiderült, közel sem úgy működnek mint a W7-ben.
Ami a W10 mellett szól nálam, hogy a 128 GB-os SSD-ből a W7 teljesen feltelepítve (minden olyan program amit én használtam) az kb 50-55 Gb körül volt (telepítés után, ha jók rémlik), míg most ugyanez a W10-nél 35 GB...
Bár lehet ez is hízni fog előbb utóbb.Igazából nem tud annyival többet (legalábbis számomra) ami a virtuális XP hiányát feledtetné...
Pl nálam a W10 még lasabban jön be mint a W7, pedig mindenhol azt olvastam, hogy sokkal gyorsabb a boot. -
Brave_86
aktív tag
válasz
#22743424 #23632 üzenetére
Nem teljesen!
SSD-re tettem win10-et, jelenleg erről fut a rendszer. Korábban hdd-n volt win7 az egyik partición. Több particióra van osztva a hdd. Ahol az adatokat tároltam, oda most nem tudok írni.#23633 raidx
Nekem alapból nem volt ilyen opció. Egy reg fájt futtatva (Add_Take_Ownership.reg) már van, de ez nem segített.Csak úgy működik, ha nem meghajtó szinten, hanem mappa szinten megadom a jogot teljes hozzáférés-t a 'Mindenki' csoportnak.
Esetleg más, átfogó megoldás? Formázáson kívül?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- Békéscsaba és környéke adok-veszek-beszélgetek
- PlayStation 5
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Sorozatok
- Napelem
- Hobby elektronika
- Ízléses, masszív és praktikus mikrotorony jött a Jonsbo műhelyéből
- Tőzsde és gazdaság
- eMAG vélemények - tapasztalatok
- További aktív témák...
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X395 - AMD Ryzen PRO 5 I 8GB I 512GB SSD I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- KIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad Ultra Docking Station (40AJ)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest