- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- droidic: Videó letöltés yt-dlp-vel (profi módszer)!
- sziku69: Szólánc.
- user2: Kia Ceed Gold 160 1.5 T-GDI MY2024
- bambano: Bambanő háza tája
- DeFranco: Tanuljunk angolul játékosan! - Duolingo
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- bitpork: Malac java, új kuMpi, káposzta sali
-
LOGOUT
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Spancho
senior tag
Sziasztok.
A windowsos programmal csináltam egy win10N-t ami lassú volt stb...
Utána Rufus-szal csináltam egy UEFI-s Win10-et azt feltelepítve már jó volt.
Gyorsan indult ,volt fast boot. (Biosban is lehetett kapcsolni)
Az energia gazdálkodásnál is volt gyorsindítás funkció. Ez
Most reggel volt vagy 2 perc mire be bootolt ,utána még 2 percig minden alkalmazásnál csak pörgött a kis karika ,nem csinált semmit.
Az energia beállításoknál csak alvás és zárolás van ,a gyors indítás funkció eltűnt.
A BIOS-t valahogy átállította ,mert nem tudtam belépni se , nem adott energiát az USB 3-as billentyűnek amig fel nem állt a windows.
Elemet kiszedtem ,utána beléptem a BIOS-ba ,beállítottam az ULTRA FAST BOOT-ot.
Elindult ,újraindult és most megint kb 1 perc mire betölt.
Amig rendesen működik addig kb 10-15mp alatt megvan. Win 8.1 is 7-8 mp volt mire beadta az asztalt.Driverekből minden friss.
Lehet ,hogy valami frissítést leszed ami elrontja a bootolást ? -
Sehogy nem tudom előhozni ezt a kibaszott aerot, pedig létezik rá, itt hiába kérdezem semmi reakció, nem hinném hogy olyan nehéz dolgot kérdeznék
-
Ropinator
újonc
Sziasztok! Tegnapi napon sikeresen megérkezett a Windows10, amit gond nélkül frissítettem és hiba nélkül fut a gépemen. Egy problémám viszont akadt vele, ami nagyon zavaró. Mivel a monitorom be adta a kulcsot, ezért a 82 cm-es LED Tv-met használom monitor helyett. Eddig tökéletes volt Win 8.1 alatt. Windows 10-ben viszont nagyobb a kép, mint maga a tv kijelzője. Akármilyen felbontást állítok nem látszik a tálca és a megnyitott ablakok kerete sem és ez így nagyon zavaró. Már mindenhol megnéztem, hogy van-e egyénileg állítható kijelző méret-igazítás, de nem találok olyat a 10-esben... valaki találkozott ilyen problémával???
-
pzstm
titán
válasz
GEPESZ66 #16641 üzenetére
ha jövő júniusban veszel új gépet/alaplapot és 8.1-es eredeti verziód van, akkor még a frissítési ajánlat élni fog, vagyis frissíthetsz. A régi HardwareID-d is meglesz, de az új HardwareID is meglesz MS szervereken, s legközelebb ugyanazon az új gépen ha csinálsz tiszta telepítést, akkor kulcs nélkül aktiválhatod
Ha jól értem amit akarsz......bár még a reggeli KV-m nem volt meg.
-
tamass.szabo
tag
Vó, vó, vó, ha az ismerőseim megtudnák, hogy tőlem informatikai jellegű tanácsot kér valaki, már körberöhögnének.
De amúgy nagy eséllyel nem aktiválná ugyanazt a felfrissített windowst másik gép alatt.
-
yodamester10
őstag
Na megoldódott a problémám a win10-ben.
Ez segített.Végre leáll a gép,hátha más is belefut ilyenbe. -
SaGa59
őstag
válasz
GEPESZ66 #16641 üzenetére
Gyanús, hogy nem lesz így jó.
Azt a Win 8.1-et egyszer már megfrissítetted a régi gépeden, nem hinném, hogy még.egyszer megfrissítheted egy másik gépen.
Jobban jársz, ha kivárod a gépcserét, felteszed rá a 8.1-et és azon frissíted W10-re. Addigra a W10 gyerekbetegségei is elmúlnak már. -
-
GEPESZ66
veterán
válasz
tamass.szabo #16633 üzenetére
A vásárolt WIN8.1 telepítve van egy gépre.
Ezt felfrissítem WIN10-re, s így jogot kapok ezen a gépen a WIN10 használatára.
Mivel ez egy régebbi gép, lehet, hogy jövőre kivonom a forgalomból.
Ha ekkor a dobozos WIN8.1-et felrakom az új gépre, akkor tudok még ugye frissíteni (2016.07.29-előtt) WIN10-re? -
válasz
klepto #16635 üzenetére
Nem számítok rá, hogy gyors lesz a DDR4 terjedése. A DDR3 elég rammennyiséget ad (anno DDR2-nél 16 gigához min 4 modul kellett), a ddr3L fogyasztásban is rendben van, nem érzem az óriási nyomást a váltásra. Ráadásul a DDR4-et támogató procik (pl i5-6600K) még csak most kezdenek szállingózni, mindenféle konkurrencia nélkül, drága lesz ez jövőre is. AMD oldalról a Zen fogja támogatni ha vmikor kijön. Kétlem, hogy költséghatékony alternatíva lesz bármelyik jövő nyáron.
#16640: Jogos, a modulok már kb ddr3 árban vannak, a platform viszont nem olcsó.
-
junior11
veterán
válasz
tamass.szabo #16600 üzenetére
Ugyenezek a bugok nálam is előfordulnak mind2 gépen.
-
tamass.szabo
tag
válasz
t72killer #16634 üzenetére
Tetszik az Edge alapvetően, de nekem a Chrome a folyamatos szinkronizálása miatt annyira hozzám nőtt, hogy semmi pénzért nem használnék mást
A többszörös klikkelés problémát szomorúan hallom. De amúgy lehet ideje lenne belevágnom egy másik laptopba.
Valamikor év végén lehetséges akár, hogy össze tudok gyűjteni annyit.
szerk.
klepto: ennyire nem értek hozzá, de én a helyedben várnék egy picit. Én nem tudtam várni, mert sosem voltam a türelmes típus, bár a kisebb hibák, amiket leírtam egy korábbi hozzászólásomban zavarnak, de szerencsére az új rendszer előnyei valamelyest kárpótolnak.
-
klepto
addikt
válasz
tamass.szabo #16633 üzenetére
Aha. szóval akkor várjak inkább, ha gépcserén gondolkozom, mielőtt lecserélem a Win7-et?
Van rá esély, hogy 1 éven belül elterjednek, és megfizethető kategóriába kerülnek a DDR4-es procik/alaplapok; bármelyik oldalon (AMD, vagy Intel)? -
válasz
tamass.szabo #16629 üzenetére
Az akksiidő elvileg a chrome számlájára írható, sztem a gyerekbetegségei ellenére elkezdek barátkozni az Edge-el.
A többszörös klikkre "ébredés" azt jelenti a gépeden, hogy az appok procihasználata megnőtt a 8.1-eshez képest vagy a chipset/igp driver nem az igazi. Nagyon remélem, hogy az első pár hónap frissítései megoldják a problémát - bár az inteltől nem valószínű, hogy kapunk rendes drivereket egy 2éves platformra
.
#16635: Ha kíváncsi vagy a rendszerre, fájdalommentesen kipróbálhatod, frissítés után vissza lehet lépni.
-
tamass.szabo
tag
Nem. Gépcserénél már hiába telepíted a win10-et, nem fogja aktiválni, az ingyenes frissítés egy gépre vonatkozik csak.
Sőt, komolyabb hardverfrissítésnél is ugrik.
-
klepto
addikt
válasz
Milestone2 #16630 üzenetére
Ez akkor annyit jelent, ha nem akarok "szűz telepítést", akkor marad minden a régiben (mármint a driverek, a jelenleg telepített, és használt szoftverek, az asztalon az ikonok, stb.)?
Ezek után ki tudom majd írni dvd-re a Win 10 telepítőt, és később is tudom használni egy esetleges gépcsere (valamint az 1 év letelte) után? -
MadGame
senior tag
Sziasztok!
Egy kis segítség kellene! Win8.1-en, de itt, Win10-en is előfordul, hogy akárhogy kattintgatok az ikonra, egyszerűen nem nyitja meg az alkalmazást. Gondolom itt a Chrome-ra és pl. az Adobe Readerre. Chrome csak úgy nyílik meg, ha a tálcán lévő ikonján nyomok egy jobb klikket és az új ablak funkciót választom. Reader sehogy sem. Reinstall is volt már, de gondolom a következő újraindítást követően visszaáll minden ebbe a megnyithatatlan státuszba. Ez mitől lehet?
Másik: Árúházból próbálnám letölteni a Skype-ot, de nem engedi, mert 0x80004005 hibakódot ír ki. Utánanéztem, állítólag felismerhetetlen, definiálhatatlan stb. hiba. Maradjak a Skype oldalán lévő asztali verziónál? Meg valami VCLibs12-őt akar állandóan frissíteni az áruházban. Ez mi lehet?
Köszönöm!
-
Milestone2
nagyúr
válasz
klepto #16627 üzenetére
Először frissítésről beszélünk.
Ha a frissítés sikeres, akkor megmarad minden, csak az OP rendszer frissül.
Ha ez sikeresen lezajlott és SIKERÜLT AZ AKTIVÁLÁS is, akkor hozhatsz döntést, hogy Gépház alól "Rendszer alaphelyzetbe állításá"-val vagy DVD-ről vagy más bootról szűz telepítést csinálsz.
A lényeg, hogy mindezt aktiválás után. -
tamass.szabo
tag
HP250 laptop. Sosem volt bivalyerős, bár egy RAM bővítésen átesett már (2->4), de a Win7/8.1-et mindig flottul nyomta, és mivel egyrészt eredeti windows, másrészt mindig karbantartom a gépet, ez nem is volt csoda, hogy komolyabb probléma nem volt vele (bár az alap vinyó 1 éve kihalt benne, szóval azt is pótolni kellett, de azzal sem volt semmi gond soha).
Nem életbevágó hibák ezek, de azért néha nagyon fel tudnak ám bosszantani.
szerk.: az akksiidő Chrome-ra vonatkozik (olyan 15%-al bír kevesebbet). Bár mivel szerencsére így is sokat bír az akkumlátor, szóval annyira emiatt sem panaszkodnék.
klepto: nekem szinte minden szükséges drivert feltett magától clean install után is, mondjuk egy laptop jóval könnyebb helyzetben van szerintem.
-
klepto
addikt
Sziasztok!
Nekem is megjött tegnap este az értesítő, hogy frissíthetek Win10-re.
A kérdésem az, hogy készüljek fel rá?
Mintha egy teljesen új oprendszert tennék fel egy üres vinyóra; vagyis minden driver lemezt bányásszak elő, és minden programomat telepítsem újra; vagy simán felmegy Win7 alapjaira, és semmit nem kell újratelepítenem?
Előre is köszi a válaszokat -
válasz
tamass.szabo #16600 üzenetére
Hi, "érdekesek" - mindenesetre nagyon hasznosak a tapasztalataid
.
Milyen konfin van a rendszer?
Az akksiidő milyen használatra vonatkozik? Kíváncsi lennék pl Edge vs chrome (vs IE11@win8.1) böngészés alatt hogy alakul az akksiidő. -
Predator2
addikt
válasz
peterk #16588 üzenetére
X64 mind a két rendszer (telepített+telepítendő)
"Ja, és ne készíts neki partíciót előre. Csinálj neki helyet (legyen unallocated place), és azt válaszd telepítési célnak. Akkor a win10 el fogja tudni készíteni a saját partícióit (nem csak 1 lesz)."
Már maga a Win10 telepítővel sem tudok formázni, semmit nem enged mit ahogy a képen is van.
-
SaGa59
őstag
válasz
vaksi8 #16317 üzenetére
Win 7 ről telepítettem volna a sima mail-ben elküldött regisztrációval. Ma jött az üzenet hogy frissíthetek, de a művelet befejezésekor ezt írta "nem sikerült frissíteni a rendszer számára fenntartott partíciót"
Nem tudom kaptál-e már választ, de lehet, hogy az összefoglalóba se ártana betenni. Ha ez a hibaüzenet, akkor a W7 telepítésekor létrejött 100 megás "system" partíciót kicsinyli a telepítő. Ennek 250-500 (más források szerint 350-500) megásnak kell lennie, másképp nem megy fel az update W10. Egy auseus partition managerrel (van free változata, tökéletesen megcsinálja) odébb kell tolni párszáz megával a kis partíció utáni partíció elejét, majd megnövelni ezt a partíciót. Beállítod és újraindítás után megcsinálja.
Vigyázat: úgy ne járj mint én. Ha először nagyon hátra tolod a második partíciót, majd a kicsi méret beállítása után "visszatolod" a következő elejét és így "fogadod el" a változtatásokat az auseus-ban, szépen mindhárom lépést megcsinálja és kétszer pakolja oda-vissza az adatokat a nagy partíción. Nem örültem neki, mikor láttam, hogy mit csinál.
A legjobb eljárás: kiválasztod a system utáni partíciót, kézzel beírod, hogy előtte legyen annyi hely, amit hozzáadva a kicsihez elég nagy lesz már, Majd kiválasztod a kis partíciót és beállítod rajta, hogy mögötte 0 legyen az üres hely. Ez után kell "kipipálni", hogy elfogadod a változtatásokat. -
válasz
kisapa #16614 üzenetére
Távolítsd el az egész gwx appot/frissítést.
Egy laptopos kérdés azokhoz, akik akksin kergetik a win10-et: hogy állunk akksiidővel pl a 8.1-hez képest?
-
Digitalis
senior tag
2009-ben épített win 7-es gépemen sikerült frissíteni és összelőni tízessel. Remekül muzsikál a régebbi vasammal. (Giga 790xt_ud4p/Audigy 2zs daniel_k 5_3 /Ati HD4890_Catalyst 13.9). Games próba: Metro Redux 2033/Last Light 1080p_high nagyon szépen folyamatosan megy külső megjelenítőn is, szerintem jobb mint hetesen. Alkalmazásaim acrobat xi, ps, powerdirector stb. is ok. Egyelőre gyorsabbnak tűnik, jobb és szebb felhasználó élményt tapasztaltam.
-
bombibmw
veterán
válasz
FollowTheORI #16617 üzenetére
köszi, este kipróbálom
-
válasz
bombibmw #16616 üzenetére
Nem... kompatibilitás régi bios-romokra pl vga meg egyéb eszközökön meg alaplapon.
Gondolom az új biosban visszaállt UEFI-ről a boot legacy módra... vagy vica-versa eddig volt legacy és most UEFI.
Szóval ott kéne turkálni és átnézni.
Ha UEFI-s a windows telepítés GPT lemezzel, akkor arra állítani és kivenni a legacy beállításokat, ha meg fordítva akkor arra állítani.
-
kisapa
senior tag
válasz
pendre54 #16184 üzenetére
Nekem is ajánlgatja minden nap de én nem lépek tovább. Még szerencse mert egyenlőre a laptopra nem biztos,hogy fel akarom tenni. Már bánom,hogy jelentkeztem. Remélem megelégszik azzal,hogy minden induláskor csak bezárom az ajánlatot és nem fogja rám kényszeríteni a frissítést. Az asztali gépemen eddig jól működik de a laptopomon olyan programok is vannak amiket még ki akarok próbálni.
-
válasz
Sotyks94 #16608 üzenetére
Pendrive igen... kód nem... már egyszer upgradeltél, tehát semmi kulcsot nem kell beírni csak telepíteni és a kulcskéréseket átugrani.
Utána magától aktivál online majd.Másrészt talán ne aggasd össze mindenféle kis szar progival a windowst, csak ami tényleg kell és nélkülözhetetlen minden nap.
-
bombibmw
veterán
Sziasztok!
Eddig minden kiválóan működött a Win10-zel, de tényleg flottul.
Se fagyás, se semmi.
Most frissítettem a lap bios-át és azóta a boot logónál csak forognak a pöttyök, de nem történik semmi, viszont valamikor meg egyből bebootol, úgy 7-8mp alatt.
Ha sikerül a boot, jó minden.
Ez mi?Szerk.:
Win7-re telepítettem rá, tiszta még nem volt.
Okozhatja ezt a bios csere? -
Sotyks94
aktív tag
válasz
FollowTheORI #16607 üzenetére
Elmúlt 1 hónapban 2x szenvedtem magam végig a "minden kis szar progit újra felrakunk" folyamaton, a legutolsó dolog ami hiányzik nekem most épp az egy full reinstall... De hát ahogy látom kénytelen leszek
Hogy is működik a clean install? Leszedem és kiírom a win telepítőt egy pedrivera? Ha igen akkor az aktiválás? Win 7-es kódom van, el fogja fogadni? Vagy előbb win7-et kell felraknom, és a szűz win7-ről patchelnem 10-re?
-
-
nababika
aktív tag
Sziasztok. Van már adblock edge alá?
-
Ezen van aeró vagy nincs? ha nincs hogy lehet csinálni van e progi ami jó?
-
janos666
nagyúr
válasz
westlake #16591 üzenetére
Már gondolkoztam hasonlón, de nem állítja ezt részben vissza egy dism féle restorehealth? (Amit nem minden nap, de azért rendszeresen futtatok, főleg véletlen fagyás/áramszünet/stb után, vagy ha valamiért hülyéskedik valami és néha segít is, esetenként még a /source paramétert is használnom kell, hogy hozzáférjen egy-egy file-hoz egy másik gépemen).
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
- Nintendo Switch 2
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Autós topik
- WWDC 2025: Nagy változásokat hoz az iOS és iPadOS 26
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Asztalos klub
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- EAFC 25
- Renault, Dacia topik
- További aktív témák...
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- Új, bontatlan World of Warcraft gyűjtői kiadások
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Azonnali készpénzes AMD CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- AZONNALI SZÁLLÍTÁSSAL Eladó Windows 8 / 8.1 Pro
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítás
- Lenovo ThinkCentre M910q Mini PC / i7 7gen/8GB RAM/240GB M2 SSD/12 hónap jótállással
- 18 éve! Billentyűzet magyarítás magyarosítás. Festés vagy lézerezés és egyebek! 3 lehetőség is van.
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged