Hirdetés
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Klaus Duran: HP wifi nyomtatás+ win11.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Gurulunk, WAZE?!
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- eBay-es kütyük kis pénzért
-
LOGOUT
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dalai Láma
őstag
Tuti volt már itt leírva, de hátha tud valaki gyorsan válaszolni...
Dell Vostro laptop, Windows 10-re frissítés. Kiírja, hogy mehet a frissítés, le is frissíti a windows 7-et, de amikor elindulna a windows 10, sötét képernyő jelenik meg, és csak az egér kurzor látszik, ami mozog, de nincs semmi más.
Windows+P+Enter-rel próbáltam képernyőt váltani, mert olvastam, hogy ez lehet gond. Nem történt semmi.
Ctrl+Alt+Del, semmi.Szóval itt tartok most, limitált az eszköztáram is.
Mi az, amit még meg tudok próbálni, mielőtt megpróbálom egy pendrive-ról az egészet újratelepíteni?
Az adatok mind kellenek a gépről, ez is szempont. -
vlevi
nagyúr
válasz
Döglött Róka
üzenetére
Azabaj, a clearype setupnak nincs köze ehhez. A régebbi alkalmazásokban, például Firefox, semmi problémám a betűkkel. Ahogy Win7 alatt egyetlen más alkalmazásban sincs betűminőség gondom, csak az Office2013 alatt. Ja, meg az IE11. Win8, 10 alatt pedig a Modern alkalmazások is betársultak a zizis, ragyás, bántja a szememet betűmegjelenítés mellé. Párzerszer már beprintscreeneltem ide a különbségeket.
-
peterk
senior tag
válasz
Döglött Róka
üzenetére
Kérdezted, válaszoltam, a többit ne itt vitassuk meg.

-
JenciHUN
aktív tag
Sziasztok!
Az első Windows 10 telepítésem, a megjelenés napján, nem ment fényesen, konkrétan szétvágta az egész op rendszert. Fekete képernyő, semmi életjel. Windows 8.1 reinstall megvolt, előre telepített Windows van a gépen szóval az aktiválás megtörtént. Gondoltam ha letöltöm a Media Creation Tool-al a Windows 10-et és kiírom DVD-re úgy majd nem lesz semmi baj. Na hát most ott tartok hogy a frissítés első lépésénél kér egy termékkulcsot, amit ugye én nem tudok neki megadni mivel előretelepített a rendszer.
Kérdésem az lenne hogy most várjam meg újból amíg a Windows feldobja az értesítést hogy telepíthetem a 10-est vagy válasszam a Media Creation Toolal az azonnali frissítést? Kicsit tartok most már tőle, ne hogy megint meghaljon az egész...

-
Poplacsek
senior tag
Az Enterprise verzió áráról lehet valamit tudni? Mindenhol csak a Home és Pro verziók árait látom..
-
válasz
Darth_Revan
üzenetére
Probléma megoldva...az AMD úgy gondolta, hogy kihagyják a SATA drivert a Win10 driver csomagokból

Win 8.1-re készült driver telepítőt elindítva már listázta is a SATA drivert. -
Döglött Róka
veterán
-
semetka
őstag
Azért ez a win10 rendesen írja az SSD-t. Dupla annyi írás van rajta mint a win7 en volt 1 nap alatt
-
peterk
senior tag
válasz
Döglött Róka
üzenetére
Ezzel nem csak ezt tudod meg, hanem a DNS nevet, mac address-t, és még több olyant, amit én nem szeretek, ha user kipostol egy fórumra.... Priviben oké, de ide inkább ne....
SP43C: Így van. De DHCP se volt ugye.

-
nyunyu
félisten
válasz
Colos1
üzenetére
meg egy másik gépünkön is van Win10, PhenomII x4 955 + 2 GB RAM + 500GB HDD.
2GB ram manapsag mar netezni is keves, nemhogy munkara.
Anyam Core2Duoja valosaggal megtaltosodott attol, hogy a 2x1GB melle betettem a regi gepembol maradt 2x2GB ramot, aztan lecsereltem a 32bites Wint 64bitesre.
-
Hi!
Adott egy MSI A78M-E45 alaplap, aminél Windfows 8.1 alatt volt SATA driver feltelepítve és ami meg is maradt 8.1->10-re történő frissítésnél.
Ez után azonban teljesen 0-ról újraraktam a Win10-et, azonban, most már az IDE/ATAPI vezérlő "Szabványos SATA AHCI kontroller" (2006.06.21)
Hogy tudok frissebbet felrakni? Leszedtem a legújabb, Win10-es chipset drivereket az AMD és az MSI oldaláról is, de egyik se rakott fel SATA vezérlőt.Nem tudom mennyire befolyásolja ez a sebességet, de mintha amikor az AMD SATA AHCI vezérlő volt a Win10 alatt (ami 8.1-ről történő frissítésnél maradt), akkor mintha maga az OS is jobban ment volna (de lehet csak beképzelem)...

-
peterk
senior tag
Jó ötlet volt
A DHCP nem volt beállítva, ezt ilyen egyszerűen is ki lehet javítani. 
(Én azért kisvitya helyében még belenéznék - ha már kinyittattam vele
- abban a tulajdonságok ablakban a TCP/IP protokoll 4-es verziójába - ráállsz és tulajdonságok gomb alatta -, hogy a DNS kiszolgáló is automatikusra van-e állítva. Ha a DCHP nem volt, akkor lehet, hogy a DNS is el volt állítódva...) -
törölt tag
Így már jobban néz ki
Frissítsd majd párszor, aztán kiderül, hogy hízik-e.Zolar: Még valamelyik Insider build csinálta nekem is ugyanezt, csak ott megvárta az adatokat is. Újraindult, és kérdezte megint a dolgait. Már más is írta korábban ezt, igazából nem is kell meglepődni rajta, valami hiba okozhatja.
Dr. Akula: A GTA4 az egyik legrosszabb játék, amivel gépeket (és rendszereket) lehet összehasonlítani. Tud az szaggatni i7 és 780 mellett is. Nem csak konzolra nem tudták optimalizálni azt a játékot.
-
peterk
senior tag
Ezzel kb. elégedett is lehetsz. Ha netán a jövőben valamelyik programot nem sikerülne eltávolítani a programok közül (vagy módosítani a telepített komponenseket - ha van ilyen), akkor ne ess kétségbe. Telepítsd újra (mintha frissen tennéd fel), és utána le fogod tudni szedni ill. módosítani.
-
SP4C3
veterán
válasz
Dr. Akula
üzenetére
Na mondjuk én a Catalyst Control Center memóriazabálásától kapok hányingert. Minap felment 600MB-ra csak attól, hogy megnyitottam. Undorító. Régi FX-es nvida idejét sírom vissza a beépülős control panel annyira jóvolt és csak egy reg key-t kellett a startupban hagyni, hogy alkalmazza a beállításokat rendszerindításkor.
-
CoolMan
MODERÁTOR
Nyugalom Uraim! Ne kelljen már pihenőket osztogatnom!
-
Dr. Akula
félisten
Amíg ATI-m volt, lenyeltem, mert ez egy Nvidiára pénzelt játék. De most az van, méghozzá egy nem is gyenge GTX980. Már ez se elég? És a "szar" ATI-n legalább le tudtam annyira butítani a beállításokat hogy legalább ne (nagyon) szaggasson, ezen meg nem. Ezért gondoltam a Win10-re, remélem hátha más is próbálta ilyen kombinációval és tud valami okosat mondani.
-
nyega
tag
válasz
Döglött Róka
üzenetére
Hú, köszi a figyelmet,
, megtisztelő a bizalom. 
Azért írtam ezt, mert nekem sokszor segített, volt, hogy csak a routert kellett újraindítanom.
Lehet, hogy ehhez kevés lesz, de egy próbát megért. Tudod, csak a jószándék...
(#17869) kisvitya Hogy?
-
peterk
senior tag
válasz
Döglött Róka
üzenetére
Hogy van-e valami extra protocol telepítve.
Pl. VPN alkalmazás, játékszerver, virtualbox, wmvare, néhány vírusítró csinál ilyent. És upgrade után, ha az nem win10 kompatibilis, akkor nem sikerül a kártya inicializálása. -
kisvitya
újonc
Nekem közben megoldódott a problémám!! Köszönöm mindenkinek aki segített!

-
Dr. Akula
félisten
Win10 alatt vajon miért megy szarabbul a GTA4 Nvidián, mint Win8.1-en ATI-val? Pedig ez állítólag Nvidiára "optimalizált".
-
SP4C3
veterán
Én sem örültem neki, ha lejjebb görgetsz, akkor láthatod, hogy felraktam egy képet arról, hogy ennek ellenére is mozognak a microsoft szolgáltatásai és programjai a neten. (tűzfal jelentésről screenshot)
Azt is láthatod emellett, hogy rámtámadtak itt a fórumon, hogy mit képzelek, hogy nekem ez nem tetszik. xd -
törölt tag
-
zzola
titán
Most telepítem újra a windowst, a gyorsbeállításokat nem fogadtam el, viszont emiatt 2x kellett lefociznom az egyéni beállításokat! Ez másnál is így van/volt?
-
peterk
senior tag
válasz
kisvitya
üzenetére
A "vezérlőpult => hálózati és megosztási központ => bal oldalon adapterbeállítások módosítása" ablakban látszik a hálókártya? Egy "ethernet" v. hasonló nevű eszközt kéne látnod, ami alatt a részletekben ott van a "Realtek blablabla".
Ha látszik, akkor jobklikk => tulajdonságok, és másold ide a feljövő ablak tartalmát (a képet másold).
-
törölt tag
-
Döglött Róka
veterán
Start > Ird be hogy cmd; enter ; Command promptba : ipconfig /all; enter
Kimenetet masold ide
t72killer: Drivercsere mielott latnank mi a baj?

Kernel: Nem hiszem hogy barki igenyt tart az agressziv kismalac stilusodra, foleg hogy eleg sok marhasagot is osszehordtal. Hasznald a win-t ahogy akarod, lelked rajta, csak ne terjeszd es ne konfiguralj gepet egy laikusnak se.
-
t72killer
titán
-
törölt tag
Abba a mappába kerülnek a frissítések, ezért írtam, hogy idővel valószínűleg a 10 is hízik majd szépen (bár remélhetőleg ezen kicsit változtattak). A lemezkarbantartó tud törölni belőle olyanokat, amiket a rendszer jónak lát, a rendszerfájlok törlésére kattintás után (ha kézzel törölsz bele, akkor hibákat írhat később az Update).
Ha nem engedi, akkor elvileg vannak még megoldások rá, de soha nem teszteltem egyiket sem. Rendszerint ezek a WU szolgáltatás megállításával és a fájlok kézi törlésével járnak.
Kernel: Hogy milyen "fikázó mellékzöngét" képzelsz a hozzászólásomba, az a te dolgod
Teljesen komolyan mondtam, hogy a 7 jobban megfelelne neked, ha a rendszer működésével vannak gondjaid. -
gg72
veterán
válasz
peterk
üzenetére
Minden ki van pipálva és már lefuttattam többször is, most is csak 67MB-ot tudna felszabadítani:
Nem tudom, hogy nem a rengeteg office frissítés zabált-e meg ennnyi helyet... Szerk: @t72killer: Na, egyre gondoltunk. De ha tiszta frissítést csinálok és újra teszem az Office-t is, akkor újra teleszemeteli majd, nem? Vagy valahogy ki lehet ezt védekezni, azon kívül, hogy letiltom az Office frissítéseket?
-
t72killer
titán
Installer - office2013? Az pakolja ide havonta a ~gigányi frissítés hulladékát, ráadásul nem is engedi törölni. Ha az office-t áthoztad a régi rendszerből, akkor bizony jött vele a szemét is. A legtisztább, ha csinálsz egy clean installt.
#17831 SP4C3 : át lehet ugrani a kulcsmegadást bármilyen szituban, clean és frissítéses telepítésnél is.
#17830: a diagnosztika/troubleshooting mit mond? Esetleg próbáld meg ezt futtatni parancssorból:
ipconfig /flushdns
-
kisvitya
újonc
Sziasztok Sürgős!

Előre is bocsánat hogy nem nagyon értek a pc témához!
Ma délután frissítettem windows 10 pro-ra és azóta nincs internetem az asztali gépen.. azt írja hogy etherent kapcsolat korlátozott. Valaki írna egy részltes segítséget hogyan állíthanám helyre az internetkapcsoaltot?
-
Kernel
nagyúr
válasz
üzenetére
Ha egy ilyen szolgáltatás annyira zavar, hogy visszaraknád a 7-et...
Ki mondta, hogy emiatt? Hanyagoljuk ezt a kis fikázó mellékzöngét, ami a megjegyzésed végén kisugárzik, ha még szöveget sem tudsz értelmezni.
Több dolog van, ami nem nagyon tetszik, emiatt hajlok arra, hogy Win7 lesz a rendszerem továbbra is.
-
t72killer
titán
válasz
Borisz76
üzenetére
El kell távolítani a KB3035583-as frissítést.
A tiszta telepítéshez win10 licensz kell, ha az ingyenes ajánlatot ki akarod használni, akkor egyszer frissítened kell (bár a frissítéshez semmi szükség a gwx appra, simán iso-ból is megteheted).
#17818 freelanced: még nem tökéletes, de használható. A nejem az egyetlen használója a családban, én még nem tértem át, de komoly panaszt nem hallottam még (hp 720 noti).
#17821, #17815: Lehet frissíteni pendriveról is, én úgy csináltam. Viszont biztosamibiztos nem arról bootoltam, hanem win7 alatt indítottam a setup.exe-t a kulcskérést pedig átugrottam. (aztán az egészet visszacsináltam, de ez másik történet)
-
törölt tag
Változó, a frissítések, programok, szolgáltatások számától függ. Én inkább 16GB-ra tenném az átlagos méretet (64bites rendszernél). Idővel kicsit hízni fog, ahogy egyre több frissítés érkezik.
A 7-nél csak az a fontos (elvileg), hogy az SP1 telepítve legyen, utána a programmal lehet kézzel indítani a frissítést 10-re.
(#17815) whYz: Tudsz frissíteni bármiről, a lényeg, hogy még a 7-ből indítsd a telepítőt.
-
SP4C3
veterán
Na látod ez jókérdés. Azthiszem, hogy tudsz, ha elindítod a setup.exe fájlt, de ott kérni fog kulcsot a 10-hez. Akkormár mehetne a win10 clean install, de ugye nincs 10-hez kulcsod. Ezesetben, vagy kalózkodsz és használod illegálisan, és élsz ezzel a tudattal, vagy megveszed 199.99 amerikai pezóért. (esetleg 99 dollár a butított home verzió, vagy amazonon olcsóbban win-pró, a minap néztem, azthiszem 160 pezó körül van.)
-
peterk
senior tag
válasz
Kernel
üzenetére
Én is total commandert használok (nem is "csak úgy", fejlesztő vagyok, sftp-től millió pluginig), de mondjuk a leveleimben vagy a naptáramban az nem fog keresni, akármennyire is szeretném.
(Másra szolgál a kettő. Persze az átfedéseket érdemes kikapcsolni, de amúgy....) -
gg72
veterán
válasz
t72killer
üzenetére
Igen, Office 2013 átjött, de ez az egyedüli nagyobb program, még nagyon friss volt a Win7.
@peterk: Nincs semmmi ilyen metro app és töröltem mindent 2 lépsében a lemezkarbantartóval. A Win7-re felment mindenféle frissítés több nap alatt, az is volt majdnam 30GB...
@karak_22: Hát ezt lenne jó tudni, de mások szerint 12GB körül kellene lennie, ha jól értem.
@JanR: Ha win7-re teszem fel a win10-et, mindenképpen kell előtte W7 teljes update? Ugyanis utána úgyis menne rá egy tiszta telepítésű win10.
-
peterk
senior tag
-
SP4C3
veterán
Clean installt mindíg tudsz csinálni, csak ha tönkremegy a géped, akkor nem.
Win7 clean install, (bootolsz usb-ről, vagy dvd-ről) -> feltelepíted (azthiszem, már telepítésnél sírni, fog, hogy "jaaaajjj a frissítések") ezután ha feltelepítetted, akkor nagy valószínűséggel órákra félreteheted a gépet, mert "frissíteni" fogja magát, hacsak nincsenek a telepítőbe integrálva a frissítések, de ez most mindegy. ha frissült a windows 7, akkor kapod maaajd az értesítést a win10-ről és ezután mehet a windows 10-re upgrade. :/
Ha tévednék, javítson ki valaki.
) -
törölt tag
Tiszta telepítéssel biztosan kisebb lesz a rendszer mérete, a kérdés az, hogy ha mindent újra feltelepítesz, frissítesz, akkor mekkora lesz?
peterk: Nálam alapból nem indexel sehol, csak a felhasználó mappáiban, a start menüben és az offline felhős fájlokban.
Kernel: Alig pár helyen keres, azt is gyorsan megteszi, utána nem lehet észrevenni, ha néhány új fájlt indexel. Ha egy ilyen szolgáltatás annyira zavar, hogy visszaraknád a 7-et (és nem fér meg a TC és a wsearch egymás mellett), akkor szerintem is az lenne a legjobb megoldás.
-
Kernel
nagyúr
válasz
üzenetére
Attól, hogy nem tartasz rá igényt, a többi felhasználó még igen. TC-t annyira nem szokás használni, a keresés benne meg jóval lassabb, mint az indexelt beépített keresővel.
Számomra ez irreleváns, mint az indexelés konfigurálása is. Nekem nem kell és ennyi, tiltom le. Nem fogok vele szarakodni. TC sem vitatéma.
Nem egyszerű fájlkezelőről beszélek, itt pluginek vannak, hasznos képességek, aki mélyebben nem ismeri, annak úgyis hiába magyarázom.
Magam részéről egyébként hajlok arra, hogy a Win7-et fogom használni, ez pedig még ráér.
-
Borisz76
nagyúr
Sziasztok.
Úgy döntöttem, hogy nem akarom frissíteni a win8.1 rendszeremet win10-re.
Hogy tudom kikapcsolni az értesítést és hogyan tudom eltüntetni a kis ikont a tálcáról ?
Ha fel is teszem akkor tiszta telepítéssel és másik SSD-re....ISO-ból.
-
t72killer
titán
válasz
freelanced
üzenetére
Gondolom win7-tel érkezett, így megvan a frissítési alap. A tiszta telepítéshez két lépés kell:
1. Frissíted a rendszert
2. Újraparticionálod a lemezt és újrarakod a win10-etPl linkek a szükséges ISO-hoz, gyorsabb a download toolnál - és nem kell hozzá adminként belépni.
Arra figyelj, hogy csak egy ideig lehet a frissítéstől viszakozni (30 napig megvan a windows.old mappa, aztán nem tudom engedi-e a tisztán visszatett win7 újraaktiválását - én ezzel szívtam egy sort). illetve a win10 előszeretettel vágja tönkre a recovery partíciókat, ergo a win7-re visszaút rögös.
#17807: ja, gyanús, énis lepucolnám. Office 2013-at v egyéb nagyobb alkalmazást migráltál a régi rendszerből? Az is okozhatja a szemétdombot.
-
peterk
senior tag
válasz
Kernel
üzenetére
Na látod, ez már értelmes felvetés, és korlátozni ill. szabályozni is lehet értelme.
Éééésss .....erre van is jó kis beállítási lehetőség is.:A keresőbe beírod hogy "indexelési beállítások", upsz, bocsánat, nem megy a keresőd.
Szóval vezérlőpult => indexelési beállítások. Itt aztán azt indexeltetsz, amit csak akarsz. Le tudsz tiltani tartalom típusokat (dokumentumok, levelezés, letöltések, onedrive, stb.), sőt ki tudsz tiltani foldereket, vagy akár komplett meghajtókat is a keresésből, stb., és közben a start menüt meg hagyod indexelni. Vagy fordítva, kinek mi tetszik, mit akar könnyen a keresőben megtalálni.Megj.: Az indexelés egyébként nem indexeli le minden fájlod TARTALMÁT. Az akkora overkill lenne, mint a huzat.
A fájlok 99%-ánál csak a nevet és a meta-információkat indexeli, hiszen értelmesen erre is lehet csak keresni. Csak néhány fájltípust indexel tartalomra is (dokumentumok, doc, xls, stb.) Egyébként még ezt is tudod állítani fájl típusonként: a "speciális" => "fájltípusok" fülön fájl típusonként állíthatod, hogy a tartalmat is, vagy csak a metainfót indexelje. Vagy azt sem.(Megj2: Az indexelés egyébként nem csak a start menüre és a fájlokra és azok tartalmára történik meg, hanem pl. a levelezőben is a search indexel. Például outlookban. De a gyári mail kliensben is. Vagy a kapcsolatokban (contacts). Vagy a naptárban, stb.)
-
freelanced
addikt
Hello!
Fel szeretném rakni az új Windows a laptopomra (Fujitsu A544), érdekelne, hogy miképp lehetne kivitelezni, hogy mindent letöröljek és "tiszta" telepítést hajtsak végre. Egyáltalán lehetséges?
Köszönettel!
-
kisvitya
újonc
Sziasztok!
Előre is bocsánat hogy nem nagyon értek a pc témához!
Ma délután frissítettem windows 10 pro-ra és azóta nincs internetem az asztali gépen.. azt írja hogy etherent kapcsolat korlátozott. Valaki írna egy részltes segítséget hogyan állíthanám helyre az internetkapcsoaltot?
-
t72killer
titán
válasz
üzenetére
Köszi
Bár ez se 100%-os megoldás: "Windows Update will only download priority updates." - beb#szna, ha 250megás keretnél - horribile dictu adatroamingon- nekiáll egy többszázmegás csomagot letölteni, mondván "létfontosságú" biztonsági frissítés. Eddig szépen kaptam egy értesítőt és ha netkábel közelébe ért a lapos szépen frissítettem manuálisan.Ha komolyan kell a spórolás a MB-okkal, akkor bizony kézzel is neki kell menni a beállításoknak
.#17802: live tile kilőve, a háttérben futást hol kell?
-
-
Új hozzászólás Aktív témák
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok GARANCIÁVAL!
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most Ünnepi áron! :)
- 2026.01.02 - Frissített Lenovo Gamer árlista (RTX 5090 / 4090 / 5080 / 4080 / 5070Ti / 4070 / 5060)
- Készletkisöprés! Microsoft Surface Laptop 5 i5-1245U 16GB 512GB 13.5" TouchScreen 1 év garancia
- 137 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080 - 4 ÉV GARANCIA!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B460 i7 10700 32GB DDR4 512GB SSD ASUS TUF RTX 3070TI 8GB Lian Li LANCOOL 207 750W
- Samsung Galaxy S25 Edge 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

, megtisztelő a bizalom.

Teljesen komolyan mondtam, hogy a 7 jobban megfelelne neked, ha a rendszer működésével vannak gondjaid.

)
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)