- sellerbuyer: Milyen laptopot vegyek? Segítek: semmilyet!
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sellerbuyer: Te tudod, mi mennyit fogyaszt az otthonodban?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- skoda12: Webshopos átverések
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- GoodSpeed: iPadOS 26 A Liquid Glass varázsa
- Doky586: Adattár lemez előkészítése távlati Windows telepítéshez
-
LOGOUT
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
GeneraL_XTX
veterán
válasz
daczkó #20775 üzenetére
1, De bizony van benne személyes, te csak így látatlanban ne ítélkezzél más inteligenciaszintjéről főleg ne ebben a stílusban.
2, már a telepítésnél beállítottam hogy NE keressen vagy töltsön le az eszkozokhöz drivert, ennek ellenére mégis csinálja. Amúgy meg úgy hívom a rendszert ahogy akarom, ha nem tetszik átugrasz rajta és tovább olvasol. Főleg ha segíteni se akarsz.
-
ksanc
őstag
válasz
daczkó #19856 üzenetére
hogy semmi köze a wareznak ahhoz, hogy fertőzést kap be a rendszer vagy sem
A wareznak önmagában valóban semmi, csak amig beszerzed azt warezt...
A rutinosak tudják, hol keresgéljenek, a kevésbé rutinosak pedig 72876963495 DOWNLOAD!! és CLICK HERE!! gombra nyomkodnak, aztán meg a YES-re 63-szor, amig, ha valaha egyáltalán, eljutnak az áhított tartalomig.
Aztán meg jönnek, hogy szar a gépük. Ő? ÁÁÁÁ, ő nem is telepített semmit, be sem volt kapcsolva a gép, eccercsak ilyen lött...Szerk.: közben javítottad. Na, így már azért máshogy hangzik
-
daczkó
aktív tag
válasz
daczkó #19856 üzenetére
Jaj, a megfogalmazásom így kora reggel kicsit fals lett.
Hogyan lehetne végre kiirtani azt a tévhitet, hogy semmi köze a wareznak ahhoz, hogy fertőzést kap be a rendszer vagy sem?---> Hogy lehetne végre kiírtani azt a tévhitet, hogy warezolni kell, hogy fertőzést kapj be...
(#19858) Döglött Róka: Veszélyesebb a warez persze, csak rohadtul nincs valós összefüggés a fertőzés és az között, hogy milyen oldalakat nézel, mert bármi lehet fertőzött, ahogy a NYT is volt már vagy 3x. Viszont a warez is lehet teljesen veszélytelen, ha megbízható forrásból űzöd, amiből pedig rengeteg van.
-
kezo0
addikt
válasz
daczkó #17304 üzenetére
A cikk szerint alapból be van kapcsolva:
"By default, Windows 10 turns your PC into a server for distributing updates to other machines."
Én nem tudom, nekem még mindig nincs felrakva, és kételkednék is, ha nem az amerikai PC World írná ezt... Akárhogy is, azért az talán nem árt, ha telepítés után mindenki lecsekkolja, és eldönti, hogy akarja-e, hogy bekapcsolva legyen. -
peterk
senior tag
válasz
daczkó #16464 üzenetére
Az AVG 2015 stabilan működik win10 alatt is. Van free verziója, használja azt akinek az avast-al gondjai vannak. (Az AVG 2014 viszont nem jó, azt updateld frissítés előtt 2015-re.)
Egyébként kb. 50 win10 frissítés tapasztalata alapján (zömük win8-ról, kisebb részük win7-ről) azt ajánlom, hogy frissítés előtt érdemes leszedni a következőket: mindenféle 3rd party vírusirtót, tűzfal programot, virtualboxot/vmware-t, 3rd party VPN appokat, mobile device center-t (akinek netán még fent lenne) eltávolítani. Ha netán fent lenne akkor hyper-V-t kikapcsolni, És érdemes leszedni minden drivert, amit csak le tudsz (video, audio, land/wifi, bluetooth, kamera, sd kártya, stb.). Ha nem tudod mindet, akkor legalább azokat, amelyiknek van telepítő programja, így egyszerűen eltávolítható. Win 8.1 esetén a driverek már kompatibilisebbek, kevesebb gondot okoznak. De ott is előfordult, úgyhogy ott is jobb megelőzni a problémát, pár perc eltávolítani a fontosabb drivereket.
Ezen kívül is okozhat gondot pl. régebbi adobe reader, web kamera software, és bármilyen egyéb software is, aminek szolgáltatás (windows service) komponense is van, és automatikusan indul (printer driver / software például). De ezeket utólag is el lehet távolítani, ha gond van.
Ha mindezt megcsinálod, akkor sokkal kisebb eséllyel futsz bele olyasmibe, hogy valami (hálózat, wifi, hang, bluetooth, akármi) nem működik rendesen. (A win 10 elvileg eldobja a régi drivereket magától is, aztán a gyakorlatban meg mégse igazán. Amióta így frissítünk, nem volt még gondunk, előtte meg kb. minden 4-5. géppel volt valami bibi.)
Azok után pedig, hogy a win10 feltelepült, első dolgod legyen, hogy bemész a settings => windows update menübe, és megnézed, hogy frissít-e valamit. Így leszedi azokat a drivereket, amik a telepítőben még nem voltak, de windows update-en már fent vannak. (Pl. intel baytrail is frissül, video driverestül) Ha netán nem látsz frissítést, akkor indítsd újra a gépet, majd nézd meg megint. Ha akkor sem, akkor kerestess rá, hátha talál valamit (azt vettük észre, hogy időnként a win update nem találja meg a frissítéseket azonnal, új telepítésnél. Gondolom a nagy win10 letöltési roham miatt szabályoznak más szolgáltatásokat, és ha éppen nagy a terhelés, akkor kicsit később engedik csak a frissítést. Általában néhány percen. max negyed órán belül azért rátalál.)
-
gtamate2
veterán
válasz
daczkó #16488 üzenetére
Mert ráérek és jobb a tudat hogy biztosan nincs vírusom. De húh, fél éve sikerült regisztrálni aztán azóta te osztod itt az észt úgy látom
CyberPunk666: Oké, mégsem kapok. Ha sétálsz a járdán is elüthet a kocsi és meghalhatsz, akkor nem mozdulsz ki otthonról? Félévente feldobok egy Avirát, HitmanPro-t (ha már a Hitmant emlegetted) és egy AVG-t, átvigygálja az összes meghajtómat és nem szokott probléma lenni. Cserébe nem eszi egész évben vírusírtó a gépemet, nem idegesít a frissítésekkel és nem lassít. Amúgy is herótot kapok az összestől.
Nincs zombihálózaton a gépem mégsem, tudom hihetetlen.. -
gtamate2
veterán
válasz
daczkó #16464 üzenetére
Lehet hogy nem a freewarez site oldalakon kell lógni és nem lesz vírus sem. Érdekes, én csak olyan oldalakról töltök le fájlt amit ismerek, vagy megbízható, nem töltök mindenféle csodaprogramokat, sőt még a telepítőknél sem a NEXT-et nyomogatom hanem átnézem gyorsan nehogy valami plusz idegesítő program települjön.
A defender pedig ki volt kapcsolva, most a 10 esetén bekapcsolva hagytam, de ha valaki tudja használni az internetet elég nehéz vírusba belefutni.
-
MrCsiT
addikt
válasz
daczkó #15478 üzenetére
Köszi a kedvességed, - schawo , neked is - de - mint egyetlen lehetőség - már visszaálltam 8.1-re, hiszen valamin kellett olvasgatnom a hiba után. Ilyen este későn biztosan nem állok neki DVI kábelt keresgélni vagy egyáltalán gondolni rá, 2015-ben.. Grrrr... (meg, egyébként se: legalább lesz okom fúj-olni a MS-t.
Ma megkerestem a technikai támogatás telefonszámát. Holnap lesz velük egy kis elbeszélgetésem..)
Ám, Te, daczkó, hát csak nem válaszoltál a kérdésemre: kipróbáltad, hogy ez valóban működik? Lásd, én is tudok linkelni hivatalos infót - fentebb megtettem - hogyan érhető el telepítő médiáról a csökkentett mód, épp csak rohadtul nem az a menüpont van a telepítő futtatásakor, mint az oktatóanyagban. Ezért kérdezem: próbáltad, valóban működik?
Ezt a hsz-t találtam itt korábbról. Ezek szerint, ha nincs TV-re kötve a gépem, így jártam, nem lesz jelem Display Porton? Na, ez már a "jóvan, kaccsojja ki" - szint.
Hagyom mára a francba az egészet.
Vajon, ha már volt fent a W10, és azt is olvastam, hogy aktivált, akkor- annak ellenére, hogy visszaálltam - elvileg nekiugorhatnék a tiszta telepítésnek? hiszen a PC-azonosítóm már megképezték?
-
MrCsiT
addikt
válasz
daczkó #15475 üzenetére
Az f8 nem csinált semmit.
Displayporttal van a monitorra kötve. Nem néztem másik kimenetet, már csak azért sem mert a "353.62-desktop-win10-64bit-international-whql.exe" felrakása előtt volt kép, épp csak az eszközkezelő "?" jellel sorolta fel a VGA-t.
Valaki írta neten, hogy a "353.62-desktop-win10-64bit-international.hf.exe"-t kell próbálni, majd az jó lesz. Nos, összehasonlítottam a 2 fájlt Windows commanderrel, bitre azonos.Valaki írta fentebb, hogy 353.30-az kellene feltenni, de azt hol találok win10--hez? ..és ami fontosabb: ha az sem lesz jó, megint állhatok vissza 8.1-re?
daczkó: neked el is indult a W10-nél ez az F8-as menü, tapasztaltad, vagy megszokásból írod ezt?
Nekem F8-ra egy olyan boot menü jött fel, ahol meghajtók között tudtam választani, nem üzemmódok között.
Z77-es lapom van, talán azért. -
Snoop-y
veterán
válasz
daczkó #15382 üzenetére
Hjam csak atlagjozsi nem nezegeti ezt a beallitast meg ezekkel az adatvedelmi dolgokkal lassan mar nekem kell halasnak lennem hogy a penzemert meg hasznalhatom a rendszeremet is egy kicsit mikor eppen nem mas juzerek toltenek le tolem frissitest vagy oszt meg rolam a gep valamit.
-
MrCsiT
addikt
válasz
daczkó #14877 üzenetére
háát. magánvélemény, de a fene egye meg őket kicsit.. olyan lassan, mint ahogy kifejlesztik a HUN Cortana-t.. és addig is csámcsogjon rajtuk, míg el nem készítik..
warcat: ha magyarul elérhető a termék, legyen elérhető a szolgáltatás is. Pártízezer?
Ezt honnan szedted, hogy csak pártízezer Win futna legálisan egy 8-10 millió fős országban? Tudsz valami statisztikát? Mert ez nagyon nem hangzott jól..
..azért ez a W10 frissítő install nem egy versenyló.. i3 procis laposon, 4 GB rammal igencsak lesz neki vagy fél óra mire összeszedi magát, az alapján, hogy setup-ból indítva 10 perc alatt, a komoly fájl másolás 60%-ig jutott, SSD meghajtón.. (igaz, ugyanazon a partíción van a setup is..)
Remélem, beregisztrál szépen, aztán tolom is fejbe tiszta telepítéssel, én azt látom célszerűnek.
-
Воланд
titán
válasz
daczkó #14345 üzenetére
bitlocker arra a meghajtora, amin a onedrive van. vagy mappa titkositas. viszont elore szolok, hogy mindket esetben jol el kell menteni a recovery kulcsot, efs eseteben meg a cert-et, mert ezek nelkul hiba eseteben soha nem allitod vissza a titkositott adatokat.
-
-
-
válasz
daczkó #13187 üzenetére
Ez a noti, az asztali kicsit erősebb, ilyen kis bónusz gép, szeretem, mert netre jó, lehet cipelni, akkuja is jó.
Még nem tudom bánom e a win10-et, a kezdeti fagyások nem tetszettek és letörölni sem tudom a tapi drivert mert összefossa magát, pedig lehet az okozta. Voltak vele gondok régen is win7 alatt. 1200ft-os wifis rappoo 3500 klón egerem van, nem kell a pad már. -
válasz
daczkó #10845 üzenetére
Szerintem tedd fel mint pl egy protected excel fálj (vagy excel egy zip-ben erős jelszóval_)... vagy védett pdf.
Illetve én lehet inkább google fiókra tenném mint online sheet és azt ott levédeném.
+ eleve ott a jelsó + kettő biztonsági védelem sms-el.
Nincs az az isten hogy illetéktelen egyszerűen hozzáférjen. -
guftabi96
addikt
válasz
daczkó #10371 üzenetére
Ez is egy nézőpont, de pl az én környezetemben az ilyen embereknél ez pont fordítva működik. Az évek alatt nagyjából megtanulták, hogy a számukra fontos dolgot hol találják a vezérlőpultban, és hozzá is szoktak, most meg azt hallom vissza, hogy ezt nem találják, azt nem találják. (még a vezérlőpultot sem! szóval a tudás az képzelhetitek hogy hol van).
Szóval az én környezetemben ez a fajta gondolkodás pont visszaütött.
Számomra az lett volna a kézenfekvő, ha marad a vezérlőpult, ami alapértelmezetten a gépház kinézetével indul el, de a haladó felhasználóknak vagy azoknak, akikben be vannak rögzülve a dolgok, és nem hajlandóak új dolgokat tanulni, azok válthassanak a régi kinézetre.
De ez személyes vélemény, lehet, hogy máshogy gondolja ezt. -
Szóval az ellen nem véd a Defender?
Mit nem értek... értem én hogy valaki szereti a csilivili agyonkonfigurálható a vírusírtókat (esetleg erőforrás pazarlókat - hello vállalati McAffee innen is
).
Meg a számos fals riasztás és programfuttatási problémák okozója.Szerintem tök felesleges, apámnak, anyámnak és nekem se volt még semmiylen vírus/károkozó gondunk. Pedig ők aztán szganalfabéták.
Ami meg volt azt megfogta szépen ment a karanténba mint a NOD32, ESET, Kaspersky...stb esetén is.Mindegy benned benned van a parafaktor, bennem meg nincs azt ennyi. Még jó hogy választhatunk.
-
Igen, mivel tök ismeretlen oldalra visz el mindkettő... aki meg kattintgat összevissza megérdemli.
Mellesleg ez ellen melyik véd?
+ a felhasználó aktív közreműködése még mindig kell, az adott oldalon rákattintatni valamire, azt letölteni és futtatni.
Ergo ugyanúgy megfoghatja bármelyik védelem. A Defender is. X óránként van új definíciós fálj, ha jelentik.
Ahogy az összes többi ezermilló vírusírtónál is megy.Erről ennyi. Amugyis off.
-
-
Új hozzászólás Aktív témák
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- iPhone topik
- iPhone-t használók OFF topikja
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen program, ami...?
- Hobby elektronika
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Mikrotik routerek
- Megválik a legfontosabb mérnökétől az Intel
- One mobilszolgáltatások
- További aktív témák...
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I7 6700K / RTX 2060 6GB / 32GB DDR4 / 500 SSD
- Honor Pad X9 / 4GB RAM 128 GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- Utolsó 1 darab - Sennheiser MOMENTUM 4 fejhallgatók
- HATALMAS AKCIÓK! GARANCIA, SZÁMLA - Windows 10 11, Office 2016 2019 2021,2024, vírusírtók, VPN
- Töredék áron! Csere-Beszámítás! DJi Air 3 Fly More Combo RC2! Garancia: 2027.09.27!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest