Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Ez a topic épített vízhűtésekkel foglalkozik, kompakt vízhűtések topikja erre a linkre kattintva érhető el! [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
-
baboss
őstag
válasz #15779328 #13101 üzenetére
Hát ez nem semmi.
8 db memória és 4db VGA Milyen van benne? Mekkora a táp ? A radiátor bírni fogja? Ha jól sejtem a gép tetejében is van 1 radiátor.VGA + memória 1 kőr ha jól látom.A pumpát hova sikerült eldugnod ?
Mekkora csövet használtál ?
Mik maradtak meg ?
Gratulálok a csúcs géphez. Ha beüzemelted érdekelne milyen hőfokokat produkál. -
törölt tag
válasz baboss #13104 üzenetére
Ránézésre 13/10 a cső.
Core i7 3960x, Corsair Dominator GT 8x4GB 1866mhz, Enermax 1500w, 4way Zotac 680 4GB sliNincs baj az elrendezéssel egyébként. A lényeget tudja, hogy a vgak hőjét nem küldi a procira és a vgakhoz olyan cucc van kötve ami szintén bírja a meleget.
[ Szerkesztve ]
-
-
törölt tag
válasz TESCO-Zsömle #13110 üzenetére
Most néztem meg kb 10 perc alatt át lehet építeni,de számítana valamit?
Nincs viszonyítási alapom,azért kérdem! -
törölt tag
válasz #15779328 #13112 üzenetére
Nem nagyon számítana. A vgak nem pusztulnak meg ha kicsit lefogja a ram blokk az áramlást és nem is termelnek annyi hőt a ramok, hogy a vgakat érdekelje. Egyedül az lehet bajos, hogy az 50-60 fokos víz meleg lesz a ramoknak, de mivel alig fűtenek talán elmennek 70 fokon azok, nem tudom megmondani mekkora lesz a dT. Azt se tudom a ramok mekkora hőt bírnak ki egyáltalán.
-
törölt tag
Holnap fent lesz mindem aprón.Múltkot kaptam egy kemény üzenetet az adminoktól mert szóba hoztam ezt-azt. Zárjuk le. Amúgy van.
-
TESCO-Zsömle
félisten
válasz #15779328 #13112 üzenetére
Lehet kidobhatnál egy radit is...
Általánosságában elmondható, hogy a VGA-kat hűtik legrosszabb hatásfokkal a vizesek. Általában azért, mert a proci és egyéb hűtött alkatrészek miatt tartani kell a 40°C alatti vízhőt. Ez nem is gond, míg nem VGA-ról van szó, mert egy csúcs-VGA amellett, hogy röhögve elvan 80°C-on is, egymaga kitermel annyi hőt, mint a rendszer összes egyéb tagja együttvéve.
Nem mellékesen a magasabb vízhő jótékonyan hat a radiátor hatásfokára. A radiátor által leadott hőmennyiség ugyanis egyenesen arányos a víz és a levegő közti hőmérséklet-különbséggel.
Hasamra csapok: Ha a tripla radid csendben képes leadni 500W-ot, miközben a szoba 25 a víz pedig 35°C-os, akkor ugyanez a radi ugyanilyen csöndben képes lesz leadni 1250W-ot, ha a szoba 25, a víz pedig 50°C-os.
A rendszer így kiegyensúlyozottabb lesz.
Levegő (25) => (+25) => Víz (50) => (+25) => VGA (75).
[ Szerkesztve ]
Sub-Dungeoneer lvl -57
-
törölt tag
Most akkor 1 tripla radi elég a ram,proci,alaplapnak ? 4vga-nak meg 2-t ?
-
törölt tag
válasz TESCO-Zsömle #13117 üzenetére
Értem.
Amikor egyben volt a rendszerem 2óra játék után is a vga-k (99%-on pörögtek) 60-65, a proci 45-50,alaplap 47-50 °C-fokon voltak .
Szerintem letesztelem mind a 2 verziót,így lesz 3 féle viszónyítás.
Úgy rakom most össze,hogy pár perc alatt át lehessen építeni!
Most vga-k 2radi +1 radi össz,jövő hétvégén meg a vga ram kombó. -
törölt tag
-
Joshi
titán
válasz #15779328 #13121 üzenetére
Miért használsz feleslegesen derékszöget ha nem muszáj? A derékszög elemek és csatlakozók is ellenállást képeznek a rendszerben. A helyedben én csak egy csővel kötném össze a radit és a vga-kat. Gondolom a designe miatt, viszont az általad használt formáció inkább a merev fémcsöves rendszereknél mutat jól. Ez az én véleményem ha neked tetszik akkor nem szóltam.
[ Szerkesztve ]
-
ZetorGumi
addikt
válasz TESCO-Zsömle #13100 üzenetére
Úgy néz ki, hogy lassan platformot kell váltanom...
New Mixes: http://www.mixcloud.com/ZetorGumi | VW Passat B8 2.0CRTDI CRL
-
törölt tag
-
DigitXT
nagyúr
válasz fatal1ty1984 #13126 üzenetére
Miért ne illene? A kék a hideg víz, a piros a meleg.
-
törölt tag
Brutális lett a teljesítménye!!!
Vga-k teljes terhelés alatt 1 óra után sem mentek fel 50 °C felé!
1 körös rendszeremnél teljes terhelés alatt :
Alaplap 48-55 °C
Proci 55-60 °C
Vga-k 60-67 °CMostaninál :
Alaplap 36-38 °C
Proci 40-45 °C
Vga-k 45-50 °CMinden lejjebb ment 15 °C -al !
-
törölt tag
válasz fatal1ty1984 #13126 üzenetére
Nem nagyon izgat már ,a teljesítmény növekedés miatt szedtem szét a renszerem és egy kicsit megpróbáltam adni hozzá.
-
jones965
Modder
válasz #15779328 #13125 üzenetére
Gratula, jó lett.
Eleinte én is a számokkal akartam meggyőzni magam a 4 kártyás rendszer építésénél, míg végül beadva a derekam megépítettem 2db 60-as 240 dual radival a vga kört, míg a cpu-t 1 360-as 45-ös radival.
A hőmérsékletek önmagukért beszélnek. Nem kérdéses, hogy egy többkártyás rendszernél nincs más ésszerű alternatíva.[ Szerkesztve ]
-
BlackPriest
őstag
subcooling be fog még indulni, vagy reménytelen?
Bogár nélkül lehet élni, de minek?!_______________________________________________ Elnézést, hogy nem illik bele a véleményem a világképedbe.
-
baboss
őstag
válasz fatal1ty1984 #13136 üzenetére
-
baboss
őstag
válasz fatal1ty1984 #13138 üzenetére
[ Szerkesztve ]
-
baboss
őstag
válasz fatal1ty1984 #13140 üzenetére
Ha elég a venti akkor nem is szenvedek vele amúgy is elég nehéz lenne bekötni a rendszerbe.
Köszönöm.[ Szerkesztve ]
-
Satyricon
addikt
Szasztok
Pesten hol tudnék venni átlátszó, víztiszta, vagyis fényes felületű 10/8-os csövet? Rendelnék Todytól, csak most sajna nincs pénzem + postaköltségre, úgyhogy marad a pesti vásárlás.
Köszi előre is.
(lOo \ (llll) (llll) / oOl)
-
kaszas19
senior tag
Sziasztok volna nekem egy Aquacomputer aquastream XT ultra pumpám amit az apródon vettem egy szettel egyben,természetesen a leírásnak közelsem felelt meg olyat csinál hogy elindul egy darabig megy olyan 10-15 másodpercig aztán leáll és a piros led villog hól gyorsan hól lassabban. Valami alkatrész adná meg magát a vezérlő elektronikán? A poén az hogy ha picit hagyom kihúzva utána megint megy ennyit.
-
DigitXT
nagyúr
válasz kaszas19 #13146 üzenetére
Nekem elsőre úgy tűnik, hogy légtelenítés módban van.
Van rajta egy jumper, azt ellenőrizd. (Szoftveresen is lehet
ilyen módban, de azt nem tudom, hogy megjegyzi-e.)Persze ez csak akkor igaz, ha a leállás után újra elindul...
Egyébként lehet a rotorja is kopott, aztán "vészleállás".
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Kompakt vízhűtések topikja erre!
● Olvasd el a Téma összefoglalót!
● Privát üzenetben szakmai kérdéssel ne zavarjátok a tagokat!
● A topik csak épített vizes rendszerekkel foglalkozik!
● A topik kiemelt témájú!
● Vízhűtés offtopik
- Microsoft Excel topic
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- PlayStation 5
- Pécs és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Látványos előzetesen a Secret Level sorozat
- Milyen légkondit a lakásba?
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Házimozi belépő szinten
- OnePlus 7T - távolról pont tökéletes
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest