Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Ez a topic épített vízhűtésekkel foglalkozik, kompakt vízhűtések topikja erre a linkre kattintva érhető el! [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Sziasztok.
Én még régebben akartam vízhűtést, drágasága miatt saját kezűleg, aztán semmi nem lett belőle, mert úgy is drága lett volna nekem, de gondoltam megkérdem egyáltalán működött volna-e az ötlet, megosztom a terveket.Első körben a radi. Hangtalanság miatt csak is passzívban gondolkodtam szóval autó hűtők/fűtők kizárva. Majdnem tudtam guberálni orosz ipari hűtőnek a meleg hőleadóját, vastag csöves, víz is mehetett volna benne (sima hűtőké nagyon vékony nem jó víznek). De passzívan ez se lett volna jó, szóval kuka ötlet. Valami ilyesmi volt, de ugye csak egy bemenet és kimenettel, picit vékonyabb csövekkel és kisebb méretbe.
WC-be kapni ilyen kisméretű radikat, két lapos és két konvektorlemezes, minél jobb legyen a hőátadása. Egy ilyen radi újonnan ~10k, de jó helyen, jókor ki lehet fogni kilóra telepen.
Vannak már újabban három lapos, három konvektorlemezesek is, mégjobb.A blokkok. Sajnos nem tudtam rézkockához jutni, mert vagy 3 métert vagy 50 ezer Ft-nyit meg kell venni minimum (meg hasonlók), máshonnan meg éppen nem jutottam hozzá. De telepen biztos lenne ez is. Az ötlet az lett volna, hogy két szélén vastagabb lyukat fúrok majdnem végig, egyik oldalt és másik oldalt is egy-egy. A bemenő meg a kimenő oldalnak, ezekbe lett volna forrasztva a könyök amire a csövet rá lehetne húzni. Oldalról pedig vékonyabb lyukakat fúrni egymás mellé akár két sorban, hogy a két vastag össze legyen kötve. Majd a nyitott helyet egy rézlappal leforrasztani.
A pumpa. Itt hagytam abba a tervezgetést, mert ezt mindenképp vennem kellett volna, de ennek az árából kijött a procira meg a VGA-ra is a passzív hűtés és kész, még szivattyú hang sincs.
Működőképes koncepció lett volna, és egyáltalán mekkora hatékonyságú? Átlagos gépre gondoltam, négy maggal, meg egy vidivel, egy GPU.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Valaki próbált már s478 bordából blokkot csinálni? A két szélső lamella adott, csak a másik két oldalról kéne behegeszteni lappal meg a tetejét és abba a lyukak, a középső lamellákat meg méretre vágni.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz TESCO-Zsömle #3317 üzenetére
Az én WC radis ötletem nem elég beteg?
Rézből is lehet kapni ilyesmi felépítéssel, de az ára miatt kihagynám már.
Aluval mi a baj? Minden aluból lenne, desztillált víz meg alu blokkos motorokba való fagyálló. Szétmarja vagy a hővezetése szar?
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz TESCO-Zsömle #3327 üzenetére
Nem.
-
törölt tag
válasz Pista0001 #3335 üzenetére
Tulajdonképp én azt akarnám kideríteni, hogy meglehet-e olcsón csinálni. A jelenlegi hűtőim árából tudok venni pumpát, minden mást így kéne gányolni. Ezekből pedig a blokkok a legnehezebbek. Ha aluból így megoldható az egész jó lenne, rézből már értelmetlen. A procira, vidire, északi hídra még oké is, a vidin a többi melegedő alkatrész kapna nagy passzív hűtőt, az alaplapi VRM-eknek viszont már nem elég, olyan kicsibe meg elég nehézkes, valami hosszúkás alutégla átfúrva talán.
Nem sok sikert látok benne amúgy, az a baj félig bevizezni a gépet semmi értelme, ha ugyanúgy ventikkel kell teletolnom a házat a szellőztetése miatt. De ha sikerülne is ennyi alkatrészen vizet áttolni bazi pumpával kéne, meg nem egykörös rendszerbe.
Amúgy a kiegyenlítő tartályt hogy kell bekötni? Úgy mint a kocsikba, hogy a cső el van vágva aztán egy T idommal felül van csak spontán, vagy bele kell kötni az áramlatba is? Úgy értem belemegy a víz és utána kimegy, szóval két csöves.
-
törölt tag
Húzott E8400-ra kéne, csak az még nincs a géplistában.
Eddig full passzív hűtés lett volna, de árban a vízzel vetekszik. Egyik se olcsó megoldás, de a víz a legdrágább. A nagyon csendes léghűtés lesz ebből épp ezért, főleg hogy a hűtők megvannak. Bár a víz az izgat.Esetleg nagyon lassú folyamat árán összejöhetne a dolog, de kéthetente leengedni a cuccot, mert újabb alkatrész kerül bele az úgy nem, bár megcsinálom csak hát ez nemcsak ezen múlik. Meg gondolom a 10k-s blokkok nem érnek fel egy ~Ninja hűtőteljesítményével, ennek így értelme nincs összerakni. És akkor még az apróbb dolgok passzivizálása meg a tápba még mindig venti van.
Köszönöm az ajánlatot, de nem szeretek senkitől semmit kölcsönkérni, ajándékba kapni stb.
-
törölt tag
válasz TESCO-Zsömle #3364 üzenetére
Akkor húzott E8400+HD6870+X48 alá kéne tripla 12-es radi ami vékonyabb, hogy gyengusz ventivel halk legyen? Vagy valami passzív, de azok brutál tuningot nem tudom mennyire korlátoznak.
+blokk+szivattyú ez gondolom használtba is legalább 30k és ez csak az elinduláshoz. A komolyabb léghűtés meg megvan kevesebb, mint feléből és az már a vidire is. Hát ez reménytelen. Pedig. Később vissza fogok térni erre, de rohadjon meg nekem kell vízhűtés. -
törölt tag
válasz TESCO-Zsömle #3370 üzenetére
És mi garantálja a nagyobb teljesítményt? Vagy 60k-ért kapok + 100 MHzet?
Ehhez azt is tudni kell maguk a hardverek képesek-e jobban futni vagy saját korlátukba ütköznek. Meg kéne hajtanom a rendszert lég alatt és úgy megnézni. De még ez se garancia, mert 40% túlhajtás léggel 80 fokon utána levizezem fele lesz a hő, de még egy MHz és kiakad a gép mindenképp akkor mi van? Arról nem beszélve +60-ért kapok erősebb gépet mint amiből ezt kihajtanám. És még hangos is. Van nagyobb radi többért, nem gond.
Nem kötekedni akarok ne öljetek le, nagyon érdekel a dolog, de önmagában ezt felhozni szerintem nem érv és elég kétes is.
Pedig nagyon erős kényszerem van rá, hív mint Anakint a sötét oldal, de hát... Költsem rá a gép árát a vízre? Ez nekem több havi spórolgatás és más dolgokról való lemondás. Nem, nem vagyok normális bazd+ az már biztos ha én ebbe belemegyek. -
törölt tag
Ti berántatok a gonosz sötét oldalra.
Megérkezik a vidim, alárántok a cuccnak, ha a hőmérséklet lesz a korlát és maga a kóceráj stabil akkor ez már egy nyomós ok. De ha gyenge a hardver és minimálistól széthullik az egész minimális hőfokon akkor semmi értelme, ez gondolom egyértelmű
-
törölt tag
válasz TESCO-Zsömle #3377 üzenetére
A síri csend oké. Nem véletlen akartam először passzívat, csak halott ötlet. A tuning oké. Az elmebaj oké. A kinézet oké. Üdv a klubban. De ez éhezéssel lesz meg, nem luxuscikkek mellőzésével az életemből.
Ha már a csend. Akkor tripla radi nem elég. Nekem mindegy mekkora, nem az e-farkam növesztésére kell, hanem nekem tetsszen. És nekem tetszik, ha nagy. 4-es radi csak ilyen négyzet alakú van? Mert na az nem tetszik. Akkor inkább 2x3 egymáson az tégla alakú. 14-es a 12-es helyett azok halkabb ventik. Bár 6 venti akármit forog nem tudom mennyire síri csend kategória. És amúgy hány hónap alatt raktátok össze a cuccotokat?
-
törölt tag
válasz TESCO-Zsömle #3383 üzenetére
Szóval 4x140 ami 5x120-nál is kicsit erősebb. Ez gondolom akkor elég a kuss üzemeléshez. És egy későbbi erősebb kusskonfighoz is elég? (PhenomII X4 vagy X6 és HD6870 CF)
A ventik miért nem fújják a radit?
-
törölt tag
válasz TESCO-Zsömle #3385 üzenetére
Vinyót nem akarok hűteni, a Raptor a közhiedelemmel ellentétben 40 fokra beáll még nyáron is, ha nagyon dolgozik se éri el a 45-öt. De be lesz rakva valami passzív izéba, hogy kussba legyen és akkor még a hűtése is jobb lesz.
Én a kétkörös rendszer alatt azt értettem, hogy a blokkok előtt egy Y elágazás, majd utána egy Y-nal összehozni őket újra. Ez marha nagy hülyeség? És akkor nem kell a szivattyúnak sorban 26 milliárd blokkon áttolnia a vizet. CPU, GPU, NB az tuti és akkor VRM azoknak kettő is kell, mert oldalt van a nagyrészük, felül meg még pár darab, vagy egy derékszögűvel. A déli híd is hőcsőbordázott, de annak szerintem elég egy nagy passzív izé is. A RAMoknak van semmit nem érő hűtőlapkája, az talán elég is. A táp kérdőjel, vizes nagyon drága azt ki is vonom. Passzív lenne jó, de a Zen csak 400W húzott rendszeremnek nem tudom elég-e.
És a vizet meddig szoktátok felforralni? Gondolom van egy érték amit nem lehet átlépni, mert a 80 fokos proci kihal, a víz mindenképp alatta van valamivel a blokk nem tudja az összeset átadni meg hűl is stb.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Használt cuccokat ha veszek, beépítés előtt kell azokat pucolni vagy kezelni? Vagy ezek nem korrodálnak víz után ha levegőn van hagyva?
-
törölt tag
Én nem tervezek légáramlatot a házba. Nyitott ház lesz aztán annyi. A melegedő alkatrészek kapnak még passzív bordát. Csak a radira gondoltam ventiket. Szar elgondolás? Passzív gépeknél sincs semmi, itt annyival jobb a helyzet hogy a bazi bordákból a forróság nem ömlik rá az alaplapra.
Radiátorokból amúgy ha jól látom kétféle van? Az egyiknél egy oldalon van a két csatlakozó, a másiknál két oldalt. Az elsőnél a víznek valahol vissza kell jönnie gondolom a fele le van zárva, tehát felül átmegy, végén megfordul, majd alul visszajön és ki. A másiknál csak egyszer megy át, de ott a teljes radin. Melyik a jobb?
-
törölt tag
Az a cinkes az egészbe, hogy 4x140-es egyenes radi nincs használtakba ,de még újonnan se látok, vagy nem ismerek elég vizes áruházat az országba. Külföldi rendelésért nem rajongok.
Két 2x140-es már okésabb lenne, de nem tudom hogy állna a helyzet ellenállással, meg nekem az úgy nem tetszik és ha már bele kell ölni fossok lét akkor nekem ne legyen unszimpatikus a cucc. 140-es nem is nagyon kapható semmilyenből amúgy használtan, újonnan se mondanám.Amúgy vannak valami szabvány cső, csatlakozó, furat méretek, vagy mekkora kell, mi a feleslegesen nagy ha vagy egyáltalán?
-
törölt tag
Ez 1/4 col? ~0.6 mm? Nem kicsi ez?
És amúgy autóradikkal mi a helyzet? Mert az nem 20k hanem 2k jó esetben és a bordázata ugyan az. Szerintem egyenértékű a teljesítménye, nem lenne jó az? Nemcsak egyszerűbb beszerezni, fingolcsó az eredetihez képest. Ha meg tudom oldani a beburkolását akár még kinézetre is lehet ugyanolyan. Csak nincs 140*560-as méretben ilyesmi. Szóval csak mentőötletként kérdem, de amilyen beszerezhetetlen a radi, lehet a végén ez lesz.
Gondolom ez rontani nem ront a hűtésen semmit. Nem úgy mint egy házimukucs blokk például.
-
törölt tag
válasz AssAssynn #3421 üzenetére
Ok.
Van két Lada fűtőradi 4k-ért. Két 14-es venti rámegy egyre, de csak 40 vastag. Szerintetek érdemes ilyennel foglalkozni, vagy halott? Vannak ilyen vastagcsöves, kakilamellás darabok is, na olyat én se gondoltam ,de ez mintha ugyanaz a felépítés lenne, mint a PC radiknál.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Nem látok. Amúgy az kicsit korai, én kb. egy hónap múlva tervezném elkezdeni és akkor is egyesével.
Végülis itthon is kapni, de ez egy vicc ár érte. Pedig olyan..., ahhh. Ge*i jól néz ki.
Lemezradit akartam én is anno, de lebeszéltek róla.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
A lemezradi az a régi bazinagy izé, ismert vasradi néven is. De mi erre gondoltunk, ez meg lapradiátor. Ebből van három lapos három konvektoros, WC-kbe van ilyen kicsi is 40*30 centis, végtelen méretbe vannak. Azzal érdemes lehet foglalkozni, bár tuningra nem tudom mennyire jó. Ezek 70-90 fokos víz melletti használatra vannak, nem 40. Ott nagyon szar a hőleadó képességük.
Az a baj, hogy rengeteg a hőlépcső és magas a deltaT. Legalábbis ezt vonom le abból, hogy 40 fok felett szar a víz.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Melyik a jobb hűtés, az mikor oda-vissza megy a víz a fél-fél radin, vagy mikor az egészen végigmegy, de csak egyszer?
A vezérlésről. Az alaplapon van 3 vezérelhető venticsati, és négy venti. Arra gondoltam, egyiken 1 venti, mert netezés alatt elég ha egy pörög lassan, másik csatira meg a másik három (gondolom elbírja, fordvisszajelzésnek mondjuk annyi) amik akkor kapcsolnak ha kell.
A harmadik csatira mehetne a szivattyú, netezés alatt lassabb fordulattal, több ideig van a víz a radiba, jobban visszahűl az egy ventivel, a blokk se termel annyi hőt, hogy azt marhagyorsan szállítgatni kéne. Terhelésre meg mehet csutkára.
Vélemény? Attól félek a pumpát nem fogja elbírni az alaplap. És a végére, mekkora vízszállítás kell?[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Tehát bármelyik jobbféle 300l/h pumpa jó, mert 6V-on a 150l még mindig megvan. Elvileg. Nem szeretnék erőset, mert ahogy olvasom egyrészt hangosak, másrészt nem bírja el a csati, meg ha becsomagolom a hangja miatt akkor megsül. Szóval olyan átlagos kéne, csendes, de legyen ereje is azért. És ne fűtsön, ha be akarnám csomagolni.
Viszont én arra is gondoltam télen mekkora lenne már kitenni az ablakba a radit. Ez +5 méter cső és olyan 1 méteres magasság. Ezt csak a nagyon erős pumpák bírják? Mert akkor inkább hanyagolom. Esetleg a gépet felteszem az asztalra és akkor nincs magasság, csak csőhossz.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Itt lesz egy CPU, VGA, NB blokk és két VRM blokk. Akkor mekkora szivattyú kell hozzá?
Az alaplapi csatira gondoltam, az se tud végtelen kalóriát leadni, bár megpróbálom megkeresni hátha van leírás róla.Ha oldalra döntöm a gépet mi a baj a harmattal? Lefele folyik, pont ellenkezőleg az alaplappal. Annyit meg nem párolog felfele, hogy az gond lenne. A procival érintkező része meg nem párásodik be. Bár fogalmam sincs, ezt ti tudjátok.
-
törölt tag
válasz HUfantom #3476 üzenetére
Alkottam valamit, bár én látok benne több hibát is, de hát újonc vagyok na. Majd most eldől mekkora hibák.
[link]A VGA blokk kicsi ellenállása miatt arra fog az összes víz elmenni, szóval ezt az elosztogatós dolgot elfelejthettük, azért akartam volna, mert így hideg vizet kapna. Szóval marad a sorba felállás az meg CPU-VGA-NB-VRM. Ezzel gondolom semmi gáz, végén a VRM mert azok sokkal több hőt elviselnek, mint a többi, a CPU mindig elől, második hőtermelő a VGA, utána sokkal kevesebbel a NB és a VRM hőtűrése.
A kiegyenlítő a pumpa előtt vagy után legyen? A pumpa a radi előtt vagy utána legyen? Nem tudom mennyire szeretik a meleg vizet, de így legalább az ő hőtermelése is le lenne hűtve.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
-
törölt tag
válasz HUfantom #3494 üzenetére
A házba van vagy 200 liter a Grundfos-t hiába nyomom maxra szegény akkor se fogja végrehajtani.
És mit tegyek a vízbe? Gyógyszertárban kapni két liter desztillált vizet párszázért, nekem nem szimpatikusak az ioncseréltek. Jó az? Meg ebbe szerezzek valami jobbféle fagyállót? Kocsikba való jó? -10-ig mondjuk ha ki akarnám tenni, meg ad egy kis kenést is a szivattyúnak. Vagy lerakódik?
-
törölt tag
válasz potyi23 #3497 üzenetére
Nekem sincs a 775-ös nem gagyi lapba. A 478-as átlag deszkába meg igen.
Áramlásjelzőt kéne venned és akkor a Shutdown Fan Fail opció vagy mi a bánat. Ha van szabad venticsatid. De nekem nem működik ez se, mert hiába van mindenhol venti kikapcsol akkor is a gép.
Amúgy ja az Aida is jó.
[ Szerkesztve ]
-
-
törölt tag
válasz Pista0001 #3526 üzenetére
Akartam mondani. Nálam már előfordult, hogy a befagyott Win leállás kép fogadott, mert addigra túlmelegedett. Ezzel szemben a BIOS csutkára lenyomja egyből a gépet. Nem értem az ilyen lényeges funkciók miért maradnak ki belőle. És miért kell Win alól futó (pl. SpeedFan) dolgokkal bajlódni (szintén fagyott ki már nálam és nem emelte fel a ventifordulatot), mikor ugyanezt sokkal biztonságosabb BIOSba is meg lehetne csinálni és egy progival rendszer alól konfigurálható akár, majd kilépsz belőle és él tovább a BIOSból. De nem, a jelenlegi felállás sokkal jobb, a csudigrafikás UEFI az kell, de egy retkes rohadt nomrális ventillátor meg hőmérséklet beszabályozás az nincs.
-
törölt tag
Három ventit elbír egy csatiról is, teheted oda őket.
Nekem is van a s478 Abit lapomba fordulat és hőmérséklet lekapcsolás is, de nekem még VRM hőfoklekapcsolás is van. A "csúcs775" lapomba még hőmérő sincs VRMeknek. Semmit nem csinál, nincs hőmérséklet kikapcsolás se benne.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Építeni lehet valamit amire a szivattyú -vagy áramlásmérő- fordulatjelzése megy, ha az leesik akkor pedig egy relé lekapcsolja a 230-at a tápról. Ez még az egyszerűbb.
De hőmérsékletet elég nehéz, meg pontatlan külső szenzorokkal mérni (be lehet kalibrálni, de nem valami jó). Az alaplap/proci által mérteket meg nem tudom hogy lehet a külvilágra juttatni Win-t megkerülve, hogy arra is ilyen lekapcsolós rendszer épülhessen. Ha jól emlékszem régi deszkákon volt valami SMBus csati amin ilyen infók kihaladtak. Nem tudom amúgy. És akkor még ehhez kellenek apróságok meg kis tudás is ebben a témában. Vagy újraírod/módosítod az UEFI-t.
-
törölt tag
válasz ZetorGumi #3582 üzenetére
Egy átlagos villanybojler talán 5x is elfogyasztja a gép max terhelését. Viszont a teljesítmény/melegvíz mutatója sokkal jobb a bojlernek. És még éjszakairól is megy, jobb helyeken.
Ennyire szar a gyógyszertári desztillált víz? Akkor mi a bánatot tegyek bele? Ioncseréltbe még több cucc van. Vagy Calgont tegyek hozzá?
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Desztillált vizet gyógyszertárba fogsz kapni (esetleg laborokba csinálnak neked), én mindig azt hittem az a jobb, merthogy párából van és abba semmi nincs, az ioncserélttel ellentétbe. Tévedtem?
Kocsiba való fagyálló nem jó? És mennyire keverhetem be? Az nem száraz, mint a sima alkohol.Amúgy van kétszer desztillált víz is.
-
törölt tag
válasz AssAssynn #3620 üzenetére
Az jó.
És van valami kémikus itt aki megmondja, hogy az ioncserélt miért nem csapódik ki, a desztillált meg miért igen? Mikor a desztillált az amibe nincs semmi, az ioncserélt meg nincs párologtatva abba benne marad az, ami a desztillálással elmegy. Vagy ioncserélt vizet desztilláljak le magamnak?
-
törölt tag
Ez hülye kérdés, de a 6870-ek azok mind ugyanolyan felépítésűek? Tehát a full blokkok rámennek mindre?
-
-
törölt tag
válasz viperabácsi #3634 üzenetére
referencia = eredeti, gyári?
Akkor az ASUS tégla vidijei jók lehetnek elvileg, mert a gyári hűtéssel azonos, csak a matrica, meg az anyaga más. Bár ettől még alatta a nyák lehet más, ez igaz. Francba.
-
törölt tag
válasz TESCO-Zsömle #3636 üzenetére
AMD gondolom csak egyféle előírást adott ki, tehát egyféle lehet a referencia, az meg az eredeti.
Érdekes lesz ez így, mert legyen ref, legyen normális márkás, legyen olcsó. Egy olyan piacon ahol 30 és 45 között ugrálnak az áraik és valaki azt se tudja mi az amit ad, nemhogy ilyen kérdésekkel bombázzam. Jelenleg két kártya van 40 alatt, ez meg a másik. Éljen, ez könnyű lesz, sose kapom meg a karimat.
-
törölt tag
válasz HUfantom #3641 üzenetére
Az ASUSnak van ugyanez a tégla kialakítása (nekem egyébként tetszik ez a tégla, mármint a ref, az ASUS csíkos ronda), csak a matrica más rajta, akkor az jó lesz. És tudok is egyet. Mondjuk én szerettem volna Sapphire-t, mert nem tudom, nekem az szimpatikusabb, vagy ASUSnak is ő gyárt? Bár ASUS-ra sincs panasz.
-
törölt tag
Ez a blokk van 15k körül Aqua-n (a legolcsóbb), a többi már VRM-et is hűt 22 körül. Viszont ezek is mind csak egy kinyújtott fémlappal hűtenek, VRM felett nem áramlik víz. Ennyi pénzért én elvárnám, vagy nagyon benéztem? Egyik felet se áramlik víz, az összes 6870 blokk ilyen?
-
törölt tag
Egy kis segítség kellene. E8400-at hajtok, 4.3 GHz-en 1.4-gyel stabil, léggel teljesen korrektül hűthető.
4.5 GHz-hez viszont már elkéri az 1.45-1.47V-ot amit léggel nem tudok hűteni (75°C fölé 20 fokos szobában), így a tesztet se tudom lefuttatni, nem tudom a feszt se megmondani pontosan, de ahogy elnézem stabilnak tűnik. Talán.Vízzel le lehetne hűteni, de arra nem találok értelmes választ, hogy mégis mi az a fesz amitől nem fekszik ki 24/7-re. Valaki szerint 1.6V-ig nem károsodik számottevően [(számottevően?) ezt már én is megkérdőjelezem], míg mások szerint 1.4 körül lenne a max.
Szerintetek?
-
törölt tag
válasz Pista0001 #3976 üzenetére
24/7 = hosszútávon
Nem akarom 24 órába hajtani, ez a kifejezés azt takarná, hogy hosszútávú (1-2 év) használat után se menjen tönkre vagy minimálisat butuljon csak a proci. 1.8V-tal is elmenne csak épp max pár hétig, majd mikor eléggé degradálódott kuka. Érted?De ezek szerint 1.4 fölé nem szabadna mennem és akkor nem lesz gond (legtöbben ezt mondják). Ezt meg le tudom hűteni léggel is, szóval...
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Blizzardking #4032 üzenetére
Ez kb. ugyanolyan, mintha leállna a procin a venti.
Attól függ milyen lapod van, milyen BIOS funkciók. Lekapcsolja-e hőmérsékletre, fordulatszámesésre stb. és ki tudod-e őket használni. Van-e fordulat visszajelzés a szivattyún, vagy áramlásmérő.
Ha semmi sincs akkor a processzor vészfunkciói, mint a szorzócsökkentés, feszcsökkentés meg az üresjárati izék, throttling mit tudom én. Ez függ procitól is. A többi alkatrészre nem tudom vannak-e ilyenek.Menj be a BIOS-odba és nézd meg, hogy van-e lekapcsolási lehetőség fordulatszám esésre vagy hőmérsékletre. Akkor azokkal és egy áramlásmérővel megoldható a biztonság. Ha nincs akkor Aida le tudja kapcsolni a gépet beállított hőfokon csak kérdés, hogy a rendszer le is áll-e.
-
törölt tag
válasz Blizzardking #4039 üzenetére
Szivattyú fordulat helyett az áramlásmérő lenne jobb, mert ha lelövi a csövet az áramlás rövidesen megáll, de a szivattyú ugyanúgy pörög tovább.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Kompakt vízhűtések topikja erre!
● Olvasd el a Téma összefoglalót!
● Privát üzenetben szakmai kérdéssel ne zavarjátok a tagokat!
● A topik csak épített vizes rendszerekkel foglalkozik!
● A topik kiemelt témájú!
● Vízhűtés offtopik
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest