Hirdetés

2024. június 5., szerda

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2017-09-08 22:04:37

LOGOUT.hu

Ez a topic épített vízhűtésekkel foglalkozik, kompakt vízhűtések topikja erre a linkre kattintva érhető el! [link]

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#12601) F.Bence


F.Bence
tag

Sziasztok!

Elég friss vagyok még a témában, épp egy vizes rendszer építésén vagyok. Sok olyan dolog van, ami még nem tiszta (sőt inkább majdnem minden :DDD ) így lenne 1-2 kérdésem és van egy ötletem is amit még eddig sehol sem láttam. Az első az lenne hogy ha a rendszer nem szilikoncsővel hanem rézcsővel van megépítve, annak van értelme? Biztos hogy a szerelhetősége és az ára között hatalmas különbségek vannak, de ha már építek, szeretnék a legjobbra törekedni. A Második az hogy miért fontos a pumpára a "tető", a csatlakozók miatt, hűtés vagy esetleg más miatt? Tartály kérdésben is elég bizonytalan vagyok, azok között esetleg különbségek? Milyeneket ajánlotok? Hűtés szempontjából az elrendezés, sorrend számít?

Az ötletem pedig a termoelektromos hűtéssel kapcsolatos (Peltier jelenség). Ha mondjuk beiktatnék egy ilyen szerkezetet a vízhűtés egyik részébe, pl a pumpa elé. Persze ez egy rézcsöves résznél lehetne rendesen kivitelezni, a Peltier elem egyik felét megfelelő formájú hűtővel csatlakoztatni a rézcsőre a másik felét pedig egy nagy hűtőbordára (mondjuk egy nagyobb VGA hűtőre). Ötletek, tippek, vélemények esetleg tapasztalatok? Azért is érdekel mert egy másik hobbiban (ha ez nevezhető annak), találkoztam már termoelektromos hűtővel, aminek mérete nem volt túl nagy és egy 540-es méretű elektromos motort deresre hűtött (közel 0 fokosra). Most a kivitelezés, bordák mérete, Peltier elemek száma stb ne legyen előtérben mert ez mind megoldható, egyelőre csak az elméleti része érdekelne.

Köszönöm előre is a válaszokat!

Üdv: Fekete Bence

(#12602) #90933760 válasza F.Bence (#12601) üzenetére


#90933760
törölt tag

A rézcső embertelenül drága meg a hozzá való csatlakozó is, komplikáltabb, és behajtogatni se egyszerű pontosan, blabla.... De ha neked kell akkor miért ne lehetne. Hűteni nem fog jobban.

Tető? Hát mert tető nélkül hogy megy? A gyári tetők lecserélésére gondolsz? Annak hang/teljesítmény szempontja van leginkább. Esetleg kinézet.
Tartálynál általában ami tetszik azt veszed meg. A sorrend meg mindegy, nem számottevő a különbség a nagy áramlási sebesség miatt.

Peltierrel meg nem szoktunk kínlódni, ahogy te akarod úgy meg pláne nem. Ha hűteni akarsz akkor vegyél chillert.

[ Szerkesztve ]

(#12603) F.Bence válasza #90933760 (#12602) üzenetére


F.Bence
tag

Értem, köszönöm a választ, akkor marad a szilikoncső.
Egyébként a gyári tető lecserélésére gondoltam. A tartálynál viszont van a plexis változat, illetve valamilyen fémből készült változat amin hűtőbordák is vannak azt hittem azzal jobb lehetne a hűtése. A chiller-ről tudnál írni pár szót vagy hogy hogy nézzek utána?

Köszi!

(#12604) #90933760 válasza F.Bence (#12603) üzenetére


#90933760
törölt tag

Az XSPC csinált ilyen tartályt. Minimális a hűtési képessége, inkább csak dísz. A Reserator az ami ténylegesen hűt is, de az is 100W-nál már sír.

A chiller egy hűtő. Kompresszor van benne ami a gázt sűríti össze és pontosan úgy működik ahogy a hűtők, meg fagyasztók. Csak ez a vizet hűti le. Drága, van hangja és a harmattal is kezdeni kell valamit ami kicsapódik a blokkokon majd.
Én azt ajánlom ha brutál hűteni akarsz, ki akarsz tűnni a tömegből, van pénzed is, de nem akarsz kínlódni se akkor egy Mora3-at vegyél. Ez a legnagyobb kapható radiátor pc vízhűtéshez. Vagy vehetsz kettőt is akár. :U

Ilyenkor szoktuk feltenni a szokásos kérdéseket, mennyi pénzed van rá, mit hűtenél vele, mennyi tuning és mennyire legyen halk.

[ Szerkesztve ]

(#12605) TESCO-Zsömle válasza F.Bence (#12601) üzenetére


TESCO-Zsömle
félisten

Az első az lenne hogy ha a rendszer nem szilikoncsővel hanem rézcsővel van megépítve, annak van értelme?

Esztétikán kívül semmi. Ilyen célra általában nikkelezett/krómozott rézcsövet szoktak használni, mert az jobban illeszkedik a nikkelezett blokkokhoz, viszont a megfelelő méretű/formájú darabok minőségi kimunkálása sokkal nehezebb, mint egy darab rugalmas szilikoncső bekötése.

Második az hogy miért fontos a pumpára a "tető", a csatlakozók miatt, hűtés vagy esetleg más miatt?

Csak bizonyos szivattyúkra szokás/lehet utángyártott tetőt tenni. Általánosságában a szerelhetőség az elsődleges ok, mivel a gyári D5/DDC tetőkbe nem lehet G1/4-es csatikat kötni. A második pozitívum a teljesítményre gyakorolt pozitív hatás. Ez főleg DDC-nél érvényesül. A csend már sokkal relatívabb.

Tartály kérdésben is elég bizonytalan vagyok, azok között esetleg különbségek?

Tartályt választani relative egyszerű. Az esetek többségében az határozza meg, hogy mennyi hely van neki. Ennek függvényében választ az ember a nagy választékból.

Hűtés szempontjából az elrendezés, sorrend számít?

Csak akkor, ha a szivattyút alacsony fordulatszámon akarod járatni, vagyis ha a rendszerben alacsony az áramlás. Ilyenkor a belső hőmérséklet-különbségek nőnek, és a hőlépcsők miatt nem mindegy. A sorrendet a különböző hűtött alkatrészek hőmérséklet-tűrése alapján kell növekvő sorrendbe rakni, vagyis amelyiknek a legalacsonyabb, az kerül előre, míg a VGA-k kerülnek hátra. Fontos, hogy ilyen sorrendnél a radiátor a tartály előtt és a hűtött alkatrészek után legyen, így a tartályba már visszahűtött víz kerül, vagyis az utána levő szivattyú nem fog megfőni.

Azt is fontos megjegyezni, hogy egy átlagos, jól összerakott rendszerben ennek nincs jelentősége, mert a belső össz hőmérséklet-különbség nem haladja meg a 2-3°C-ot. Egy komolyabb HF rendszerben ez 1°C, vagy alatta van.

Ötletek, tippek, vélemények esetleg tapasztalatok?

Thermoelektromos hűtést csakis és kizárólag a hűtött alkatrész és a hűtőborda között érdemes használni, ahhoz pedig nagyon komoly vezérlés kell, hogy a hűtött oldal hőmérséklete sose hűljön harmatpont alá, vagy gondoskodni kell a párásodás kivédéséről. Magát a vizet hűteni nincs értelme, mivel ha nem a teljes hőt vonod el, akkor az esetleges pozitív hatást 1:1-ben lenyeli a radiátor, és lényegében a szobát hűtöd, nem a gépet.

Azért is érdekel mert egy másik hobbiban... 540-es méretű elektromos motort...

Csak nem RC-zel? :DDD

Sub-Dungeoneer lvl -57

(#12606) F.Bence válasza #90933760 (#12604) üzenetére


F.Bence
tag

Egyelőre egy XSPC RS240 + Phoyba G-Changer V.2 radim van és ezekhez 3db swif2 120p venti, illetve a VGA-ra egy EK vizesblokk és hátlap. Ezen kívül még más nincs meg a rendszerhez. Itt HA-n szemeztem egy Phobya Nova 1080-as radival illetve a hozzá tartozó ventikkel, de eddig az volt a cél hogy elférjek a házon belül. Bár tudom hogy a nagy hűtés és házon belüli elrendezés nem kivitelezhető. Ami még kell az a CPU blokk, pumpa, tartály, csatlakozók szilikon csövek és folyadék. Ezekre nagyjából 40-50 e Ft-ot szeretnék szánni (az sem baj ha használtak, sőt jobb is, az ára miatt). Nem baj ha nem hangtalan de azért olyan se legyen mint a GTX kártyákon lévő ref. hűtés, ami keményebb igénybevételkor 3000et is forog percenként és olyan a hangja mintha mellettem szállna fel egy vadászgép.

(#12607) F.Bence válasza TESCO-Zsömle (#12605) üzenetére


F.Bence
tag

Köszönöm a kimerítő választ, de RC-ztem, versenyekre is jártam több kevesebb sikerrel. :)

(#12608) #90933760 válasza F.Bence (#12606) üzenetére


#90933760
törölt tag

Szóval egy slim dupla meg egy single ultra radi, ha jól látom. Tehát 30 mili vastag az egyik és 60 vastag a másik. Milyen konfigot fog hűteni? Mert szerintem meg lehet oldani a házon belüli elrendezést, nem fog kelleni Nova se. Bár ha neked kifejezetten a mérete miatt tetszik.....

(#12609) F.Bence válasza #90933760 (#12608) üzenetére


F.Bence
tag

Most egy Asus Crosshair Formula V-ös alaplap, egy FX8120 proci és egy Zotac GTX 470 Amp. edition kártya. Persze ezeket idővel lecserélem jobbra, egyelőre ez a kezdő konfigom. Egyébként pont az a cél hogy házon belül elférjek.

(#12610) #90933760 válasza F.Bence (#12609) üzenetére


#90933760
törölt tag

Ezt el fogja vinni a jelenlegi két radiátorod is, úgy hogy mondtad nem kell a legnémább. De azért soványka már. Milyen házikód van?

Én blokkból ezt mondanám. [link]
Szivattyúból meg ezt. [link]
A kisebbik Phobya van 12k-ért, de későbbi bővítés miatt illetve ez tuningolható is tetővel, tehát én a DDC-re szavazok inkább. De az a kicsi Phobya is jó állítólag, valakinek van itt. Vagy lehet az erősebbik, már nem emlékszem.
Tartályból akkora ami befér. A kicsi 6k, a nagy 10k.
Ez így még újonnan is belefér a keretbe. Ha a radiátoraidat eladod akkor meg vehetnél helyette egy tripla ultrát. Persze ha a házba befér valahova, ez a házadtól függ mik a lehetőségei.

(#12611) F.Bence válasza #90933760 (#12610) üzenetére


F.Bence
tag

Egy CM rc k350 házam van, tudom hogy nagyon pici, de pont ez tetszik benne, és a két említett radiátort még valahogy betudom zsúfolni. Pumpából egy EK Reservoir DCP 4.0-át néztem ki (itt a fórumon). erről esetleg lehet tudni valamit? Blokkokból érdemesebb inkább a plexis változatokat keresni? Tartályból meg gondolom minél nagyobb annál jobb ?!

(#12612) #90933760 válasza F.Bence (#12611) üzenetére


#90933760
törölt tag

Nem kell minél nagyobb tartály, ami befér és tetszik azt vedd. Veheted a kicsit is ha kevés helyed van, vagy az ilyen szivattyúval egybeépített tartályt is választhatod.
Blokkból "mindegy" mi a teteje, de olcsón úgy is csak plexi vagy acetál műanyag tetőset kapsz. Én azért a plexit linkeltem, mert azon nem látszik annyira rondának az EK körös dizájnja amit elfelejthetnének már végre. Ezeknél arra kell vigyázni nehogy túlhúzd a csatit benne, mert akkor elreped.

Az a szivattyú eléggé hasonlít a Phobyára, és az EK se hulladékot gyárt szóval rossz nem lehet. De majd akinek van az megmondja. Ehhez tudsz szerezni kis tartályt is és akkor egybe van. Én mondjuk nem szeretem az ilyen felépítést, de különösebb baj nincs vele, feltöltésnél kell kicsit többet izélni vele, amúgy semmi. De a Phobya szivattyú árából kiindulva ez az egybe tartály is ugyan annyiba kerül mintha megvennéd külön a kicsit. Szóval ez attól függ neked hogy tetszik.

Az a ház elég problémás. Most hogy vannak benne a radik? Vagy hogy voltak? Mert ezen 5x 120-as single ventihely van és csókolom, hova szántad a dupla radit?
Hátra be tudod tenni az ultrádat, az addig fasza. A HDD keret kivehető? Sok vinyód van?
Gondolom gépházat szétvagdalni nem akarsz.
Sok radival az a baj, hogy már drága lesz és nagyon nehéz megtalálni a megfelelő méretűt, használtan pláne. Két radival kellene megoldani, mert a három már nagyon gázos, nem beszélve róla mennyi cső.

[ Szerkesztve ]

(#12613) hellboy0415 válasza Akcok94 (#12584) üzenetére


hellboy0415
aktív tag

Ez még neked kerestem...

ez egy haf 932 belsejében van. Remélem elég meggyőző a kép. :) :R

[ Szerkesztve ]

Samsung S20 ULTRA

(#12614) F.Bence válasza #90933760 (#12612) üzenetére


F.Bence
tag

A házat szét fogom bontani, HDD keretet kifogom venni, illetve a felette lévő keretet is, így bőven fog férni állítva a radiotor, és mivel a ház eleje szellőzik így a hűtése sem lesz rossz. A gépben csak egy SSD lesz, azt pedig tépőzáras megoldással valahova felfogatom.

(#12615) #90933760 válasza F.Bence (#12614) üzenetére


#90933760
törölt tag

Akkor viszont majd le kell mérned elől mekkora hely van, hogy oda befér-e egy tripla ultra radi a ventikkel együtt. Nem tudok pontos méreteket, de ez olyan 40 centi magas lenne, 13 széles és 9 vastag.

Legalábbis én ezt ajánlom, de a többiek is dobnak fel majd radi tippet. Én szeretem a nagy radikat. :DDD

(#12616) F.Bence válasza #90933760 (#12615) üzenetére


F.Bence
tag

Magasságra szerintem nem férne el. Egyébként ha van egy 240es meg egy 120as méretű radi akkor ugyanaz mintha tripla lenne nem? Elvégre a hűtőfelület ugyanakkora.

(#12617) #90933760 válasza F.Bence (#12616) üzenetére


#90933760
törölt tag

Igen. Ekkor jön a képbe, hogy előre megy a dupla hátra meg egy single. Az van neked most is, az maradhat, a vékony dupla radidat cseréld le egy ultrára és akkor radigond letudva.

Szóval hátul egy single 60 vastag, elől meg a dupla 60 vastag. A gép tetejébe teszel egy plusz ventit és akkor a megfelelő szellőzés is adott, kettő beszív elől a radin, hátul a single radin meg a tetőventin kifúj. Nem kell majd csuton járatni őket ekkora radifelülettel, szerintem 50%-on is elegendőek lesznek.

[ Szerkesztve ]

(#12618) hash99


hash99
senior tag

Sziasztok,

Előre is elnézést a hülye kérdések miatt amiket most fel fogok tenni. Elhatároztam hogy kipróbálom a fizezést és összeraktam egy szettet.
d5 pumpa
tripla ultra radi
EK plexi blokk
16\10-es csövezés
plexi tartály
vízszűrő

Most pedig a hülye kérdések. :)

Összeraktam a szettet. Ha jól gondolom egyedül a pumpának van in és out vége a többi komponensnél mind melyik csatlakozási pontokat használom? Pl. a radinak van 7db csatlakozási pontja én kettő egymás mellettit használtam vagy a két ellentétes végét kellett volna?
Másik gondom, hogy a plexi CPU blokkon én nem látom hogy folyna benne a folyadék pedig gondolom ez lenne a plexi tető lényege. Ennek ellenére átmegy rajta a víz eljut a radiva és vissza a tartályba. Szval nem értem a blokkban mért nem látszik. Valami ötlet mit ronthattam el?

(#12619) beteg válasza hash99 (#12618) üzenetére


beteg
őstag

kipróbálod a fizetést??
milyen radi pontosan?
a plexi tető lényege nem az, hogy lásd magát az áramlást. a színét kell látod a folyadéknak.

Csak futni kell!

(#12620) hash99 válasza beteg (#12619) üzenetére


hash99
senior tag

A hülye telefonom átírja a szavakat. :/

Ez a radi: Phobya G-Changer 360 V2 FULL Copper
a blokk: EK LTX CSQ Plexi

Uv reagens színtelen folyadékot használok bekékül uvre. Meg van rendesen uvzve minden a csövekben látom ahogyan végigmegy a lötty de a CPU blokk színtelen.

(#12621) hash99 válasza hash99 (#12620) üzenetére


hash99
senior tag

Számít, hogy a blokk hogy van feltéve? Úgy értem, hogy mind1-e hogy vízszintesen vagy merőlegesen helyezkednek el a blokkon lévő csatlakozók?

(#12622) ThodEE válasza hash99 (#12621) üzenetére


ThodEE
őstag

Ha a felfogatás engedi akkor mindegy :R
A CPU blokknak is szokott lenni IN-OUT kivezetése, szerelés előtt mindenképp ellenőrizd :R
Örülj neki hogy nem látod benne, ez egy jó példa arra hogy nem levegős :C
Nincs baj, az áramlást áramlás mérővel lehet a szem számára láthatóvá tenni, a többi helyen ha látod az áramlást akkor nem tömör a rendszer :K

[ Szerkesztve ]

http://picasaweb.google.com/116647084346941867867/1155?authuser=0&feat=directlink

(#12623) hash99 válasza ThodEE (#12622) üzenetére


hash99
senior tag

Valami ötlet, hogy akkor mi lehet a baj?

(#12624) hash99 válasza hash99 (#12623) üzenetére


hash99
senior tag

Én úgy tudom, hogy ezeknek az EK blokkoknak nincs külön in out-ja persze lehet hogy rosszul tudom de jelölés nincs rajta.

(#12625) hash99 válasza ThodEE (#12622) üzenetére


hash99
senior tag

Oké nincs baj de azért vettem plexi tetőst hogy szépen világítson benne a lötty így kicsit csalódott vagyok.

(#12626) ThodEE válasza hash99 (#12624) üzenetére


ThodEE
őstag

Ha nincs rajta akkor rendben, csak említettem hogy van olyan is amin jelölve van

Az hogy világít az nnem az áramlástól függ, ha tényleg UV reagens, és ott az UV cső is mellette akkor esetleg távol tetted vagy valami leárnyékolja azért nem "világít" megfelelően.

[ Szerkesztve ]

http://picasaweb.google.com/116647084346941867867/1155?authuser=0&feat=directlink

(#12627) bodva válasza hash99 (#12624) üzenetére


bodva
aktív tag

Általában a bal oldala az in a jobb az out.

(#12628) hash99 válasza ThodEE (#12626) üzenetére


hash99
senior tag

A folyadék már enyhén bekékült szval fény nélkül is látnom kéne valamit. Ha az UV csövet közvetlen a blokk fölé teszem akkor se látok benne semmit. Konkrétan olyan mintha a plexi csak dísz lenne és a folyadék a Réz blokk belsejében folyna tehát nem látok semmit. De mint montam átmegy rajta a lötty mert eljut a tartályba szemmel is látható mikor Bekapcsolom hogy átnyomja a légbubikat a tartályba.

(#12629) beteg válasza hash99 (#12628) üzenetére


beteg
őstag

egy fényképet dobj már róla pls

Csak futni kell!

(#12630) hash99 válasza beteg (#12629) üzenetére


hash99
senior tag

Telefonról nem tudok. :/ Este ha hazamentem teszek fel.

(#12631) mrbig25 válasza hash99 (#12628) üzenetére


mrbig25
őstag

Az EK-Supreme LTX sima átfolyós blokk, szóval mindegy hogyan kötöd be.
A blokk középső részén, ahol a víz átfolyik annyira keskenyek a kialakított lamellák, hogy ott a víz színét amúgy se nagyon látni...maximum a csatlakozók alatt közvetlenül láthatsz belőle egy keveset.
Másfelől ez a plexi blokk nem víztiszta plexi, hanem egy kicsit matt, emiatt se látod a belsejében a vizet tökéletesen.

...

(#12632) hash99 válasza mrbig25 (#12631) üzenetére


hash99
senior tag

Köszönöm a kimerítő választ! :R

(#12633) #90933760


#90933760
törölt tag

10W-os DDC alap felállásában hangosabb a HPPS-nél?

(#12634) hellboy0415 válasza #90933760 (#12633) üzenetére


hellboy0415
aktív tag

Nekem HPPS 12V PLUS van és ha hiszed ha nem nagyon minimális a hangja.

Samsung S20 ULTRA

(#12635) #90933760 válasza hellboy0415 (#12634) üzenetére


#90933760
törölt tag

Nekem is az van. Nincs hangja, ha jól elszigeteled a géptől. Ugyanis rezegni rezeg ezerrel. Ha a rezgést nem adja át semminek, minimális mértékben sem akkor kussba van teljesen. Ha közel hajolsz akkor hallani kis traktor morgást, de ha nem a fejed mellett van a gép akkor hangtalan.

Engem az érdekelne a 10W-os DDC milyen ehhez képest a gyári felépítésében. Mert ha hangosabb akkor nem nagyon kell. Ugyanis gondolkozom, hogy lecserélem rá. Mert alapból talán kifoghatok egy olcsót. De tuningtetős, silentboxos verzió az nagyon sok annyit rá nem költök. Csak az alapverzió kell, de az is csak akkor ha nem hangosabb a HPPSnél.

(#12636) hellboy0415 válasza #90933760 (#12635) üzenetére


hellboy0415
aktív tag

Nézegettem én is DDC-t de én olyanokat láttam, hogy bele van rakva egy kis alu házikóba a a hőelvezetés miatt és szerintem a hangszigetelés végett.

Samsung S20 ULTRA

(#12637) blasko92 válasza #90933760 (#12633) üzenetére


blasko92
őstag

HPPS-hez képest rohadt hangos. HPPS-nek nincs hangja, a DDC meg engem az őrületbe kerget

[ Szerkesztve ]

(#12638) fatal1ty1984 válasza blasko92 (#12637) üzenetére


fatal1ty1984
őstag

akkor nállad valami utángyártott landolhatott,mert az eredetinek alig van hangja alapon,vagy 18w-ost kaptál ami ahogy irod is eléggé tud bugni :)

(#12639) Satyricon válasza blasko92 (#12637) üzenetére


Satyricon
addikt

Nem tudom, hogy Nektek milyen tápotok van, de basszus az én gépemben az a leghangosabb! Pedig lecseréltem a benne lévő ventit Arctis F12 Pro-ra.

A DDC pumpának sose hallottam a hangját, baromi kussba van! Mondjuk néha nagy ritkán berezonál a cső, és hozzáütődik a winyó tartó kerethez, de akkor megfogom a csövet és kész. Az is bekussol... Szóval nálatok a pumpa hangosabb, mint maga a táp? :F

(lOo \ (llll) (llll) / oOl)

(#12640) WunderKinder válasza Satyricon (#12639) üzenetére


WunderKinder
tag

Nálam is morog a DDC, phobya light tető van rajta. Nem túl hangos, de zavaróan mély hangja van. Szivacson fekszik, nincs a házhoz rögzítve. Valamelyik tető segít ezen? Mondjuk az EK? Az még értelmes áron van.

(#12641) fatal1ty1984 válasza WunderKinder (#12640) üzenetére


fatal1ty1984
őstag

én a rezgés anno annyival megoldottam,hogy egy tömör 2centis szivacs darabot ráagasztottam az aljára és ugy tettem bele a gépbe.azonnal elhallgatott :)

(#12642) Satyricon válasza fatal1ty1984 (#12641) üzenetére


Satyricon
addikt

Én álmennyezet darabot vágtam, azt ragasztottam a DDC alá. Szerintem a plexi tetők jobban felfogják a rezgéseket, mintha csendesebbek lennének, mint az eredeti tetővel... Fém tetővel viszont lehet, hogy hangosabb a DDC...

[ Szerkesztve ]

(lOo \ (llll) (llll) / oOl)

(#12643) #90933760


#90933760
törölt tag

Most akkor hangos vagy nem? :DDD

(#12644) Satyricon válasza #90933760 (#12643) üzenetére


Satyricon
addikt

Ha tőlem kérdezed, akkor...

Én nem a DDC-m hangját hallom mikor be van kapcsolva a gépem, hanem a tápegységem ventijének a hangját. Ha az nem lenne, lehet hallanám a DDC-t. Tudom hogy van 1 morgó hangja, de csak akkor hallom, ha odateszem a fülem. Viszont mikor kipróbáltam a másik DDC-m, amin plexi tető van, nekem úgy tűnt, hogy ég és föld a különbség a kettő közt.

Szerk.: rosszul fogalmaztam meg az 1 hozzászólásomban(12 órás műszak leszívta az agyam :DDD ): Szóval a gépbe sose hallottam a hangját, azt akartam írni. Mert a venti elnyomja a hangját

[ Szerkesztve ]

(lOo \ (llll) (llll) / oOl)

(#12645) opti06 válasza WunderKinder (#12640) üzenetére


opti06
aktív tag

nálam is ddc 18w van, ek acetal fehér tetővel, plusz 6.8v -ra van lecsökkentve ddc feszültsége (1-1.5 fokkal melegebb minden, mintha 12v-on menne) viszont sokkal halkabb a búgása/rezgése, (5.8v on indul már egyébként, csak biztos ami biztos kapott plusz egy voltot)
illetve 2cm vastag szivacson van gép aljába semmihez nem ér hozzá csak szivacshoz, nagyon minimális a hangja csak közel hajolva lehet hallani (tápom ventijét nem hallani hx650w)

(#12646) baboss


baboss
őstag

Sziasztok.
Olvasgatom a hozzászólásokat és én elég egyszerűen megoldottam a gondot, a gyerek gépében.Azt figyeltem meg,hogy a szivattyú rezgését veszi fel és erősíti fel a PC ház.Volt nekem is szivacs és sok minden alatta.A legjobb és legegyszerűbb megoldás pofon egyszerű.A szivattyút a levegőben kell tartani,hogy ne tudja átadni a rezgést.Ezzel a megoldással nálam nincs is hangja a szivattyúnak.

(#12647) #90933760 válasza Satyricon (#12644) üzenetére


#90933760
törölt tag

Ja igen azt elfelejtettem, hogy 4x 18centis meg egy 12 centis venti lesz. Meg egy Veloci meg egy Black. Ezek szerint akkor a DDC nyugodtan jöhet?
Meg akkor 13/10-es cső meg csatik. Komoly egy gép lesz ez ha végre elkészül. :DDD

(#12648) WunderKinder válasza opti06 (#12645) üzenetére


WunderKinder
tag

Nálam 12v-ról megy, megpróbálom kisebb feszültségről. Hátha halkabb lesz.

(#12649) Gtaati


Gtaati
őstag

Helló érdeklődni szeretnék, hogy kompakt vízhűtők esetén kb 30 ezer ft körül értékben amiket néztem H100I, H110, CM Seidon 240M, Enermax ELC 240 ezek közül melyiket ajánlanátok melyik a legcsöndesebb és legjobb hatásfokú, illetve érdemes-e ezek közül bármelyikre váltanom egy Bequit! Dark Rock Pro 2-ről? Még egy kérés, hogyan lehet a gépház tetejére a hűtőt rögzíteni? Előre is nagyon köszönöm!

(#12650) mrbig25 válasza Gtaati (#12649) üzenetére


mrbig25
őstag

Az első hsz. elolvasása után fáradj át ide vagy ide.

...

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.