Hirdetés
- Szólánc.
- Asszociációs játék. :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Mindent a StreamSharkról!
- Digitális Állampolgárság Program
- Garasoskodás
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Tökéletes töketlenség
- Fűzzük össze a szavakat :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Márton
nagyúr
válasz Tuninger #17693 üzenetére
ú, pedig ilyen engem is érdekelne
de 400megás telepítőt, amiből lesz 1 giga a c-n, nem teszek fel csak ezért
valami kis free utility kéne, mint a mediainfo..Emlékszem, mikor meglátogattam a vidéken élő nagymamámat, azt mondta: "fiam, egy napon még emberek fogják pazarolni az idejüket arra, hogy elolvassák amit írsz"
-
Tuninger
Topikgazda
válasz narumon #17690 üzenetére
a Sony Catalyst Browse tudja kiírni a sony videók exifjét
Sigma MC11-el ami nem booster van tökéletes video AF a 18-35-tel, és 50-60k között lehet akasztani. Erre érdemes rámenned.
A sima viltrox adapter illetve a speedboosterrel van amivel van video AF de a legtöbbel inkább nincs. Ez a srác egészen jó teszteket csinál a témábanVan egy Viltrox EF-E II -es boosterem eladó ha érdekel. Az 50 1.8 STMel van video AF, de báááááromi lassú.
-
Márton
nagyúr
válasz Tuninger #17686 üzenetére
Gondolom 25p-ben forgott, én ilyen lowlight szituációban lehet lemennék 1/40 vagy 1/30-ad shutterre. 1/25 már nagyon mosódik, de ez a kettő talán még elviselhető(bb mint a zaj). De persze kéne egy legalább F2-es obi, zoom-mal, stabival, max 150k-ért
Emlékszem, mikor meglátogattam a vidéken élő nagymamámat, azt mondta: "fiam, egy napon még emberek fogják pazarolni az idejüket arra, hogy elolvassák amit írsz"
-
Tuninger
Topikgazda
válasz narumon #17682 üzenetére
Igen, 1/50, F3.5 ISO6400-on mentél. Azért ne csodálkozzunk hogy itt már megjelenik egy pici zizisség... És pláne ne az ISO1600-on vagy alatta menő GH5 legyen az összehasonlítási alap.
#17685) tirszin
A Sonynál nem lehet kikapcsolni a zajszűrést, ugyanakkor nagyon hatékonyan működik és tényleg csak kb a zajt szedi le a képről.
A Panánál egy picit lehet rajta finomhangolni -5 és +5 között. De nem sok hatása van. Ami zajos 6400on az -5-ön nagyon zajos, +5ön meg nagyon blokkos. -
tirszin
senior tag
válasz narumon #17683 üzenetére
Attól, hogy a vázon nullára van véve a zajszűrés (+utólagos élesítés), sztem nem nulla az. És ezek szerint a 0, nem u.azt jelenti a két váznál.
[ Szerkesztve ]
Rendezvényfotózás, kerékpárversenyek: https://nutrixxion.hu/tirszinfoto Fb.: https://www.facebook.com/tirszin.foto
-
Tuninger
Topikgazda
válasz narumon #17682 üzenetére
Akkor igazándiból nincs nagy trükk.
GH5: ISO1600 F2 1/50
A6400: ISO5000 F3.5 1/50
obiból fakadóan van 1.66EV fényerő különbség.
Viszont a GH5 picit alexpós így a Sony viszont jó = még világosabbra van exponálva. Ergo szinte biztosan van +2ISO.ISO5000-6400-tól pedig ez a részlet / zajmennyiség teljesen jó. Lehet ebből többet is kihozni SLOG2-vel egyébként kevesebb zajjal több részlettel ISO12800 környékén utólagos zajszűréssel.
szerk: egyébként pont hogy itt lehetne fix pozícióból egy natív 35mm 1.8 OSS-el lőni a sony esetén és a GH5-tel és a 18-35-tel meg gimbalozni nagylátóban...
[ Szerkesztve ]
-
narumon
őstag
válasz Tuninger #17677 üzenetére
Elméletben így van, de azért 1.3-on nem nagyon lehetne használni, így praktikusan f2 körül szoktam használni ott még azért el lehet találni a fókuszt. Panán olyan 1600 ISO körül szokott lenni ilyen körülmények között (a max amire felmegyek 3200) viszont 1600 alá is ritkán megy. A Sony meg valóban 3200 körül 6400-et azért már hanyagolni szoktuk.
https://www.facebook.com/Naruvideo
-
Márton
nagyúr
válasz narumon #17670 üzenetére
"APSC szenzoros tehát nagyobb mint a GH5 és a GX80, tehát az ISO-t is jobban kellene bírnia"
Mondjuk nem túl sokkal, mert az igaz, hogy nagyobb az aps-c, de több is a pixel. A pixelméretet kéne összehasonlítani.Emlékszem, mikor meglátogattam a vidéken élő nagymamámat, azt mondta: "fiam, egy napon még emberek fogják pazarolni az idejüket arra, hogy elolvassák amit írsz"
-
tirszin
senior tag
válasz narumon #17671 üzenetére
A Sony képein sokkal csekélyebb a zajszűrés. Tegyél rá többet és hasonlóbb lesz!
Ezen kívül, ahogy írják is előttem, a Pana jóval kisebb ISO-n ment. Nem lehet megnézni valahol, mint fotónál az Exif adatokban?[ Szerkesztve ]
Rendezvényfotózás, kerékpárversenyek: https://nutrixxion.hu/tirszinfoto Fb.: https://www.facebook.com/tirszin.foto
-
Tuninger
Topikgazda
válasz narumon #17674 üzenetére
A kitobi a sonyn F3.5-öt tud nyitva. A Panasonicon ahogy néztem a videón egy Canon 50mm F1.8 STM van. Vagyis A sony 2 ISO-val magasabbon megy így ránézésre....
Csakhát ugye a Panán speedbooster van így az az 1.8 az 1.3, vagyis 3 ISO-val van feljebb a Sony. Namármost Ahhoz hogy ilyen körülmények között elég világos legyél F1.3 1/50 mellett, legalább ISO400-800 kell a Panához, vagyis a Sony Valahol 3200 és 6400 között megy ezeknél a snitteknél. -
narumon
őstag
válasz t72killer #17672 üzenetére
ugyanaz az iso a panán is?
Ezt most így már meg nem mondom neked. Mivel mások az obik így nem valószínű, de itt azért elég sok fény volt szándékosan nem egy tök sötét részletet raktam be mivel a Sonyhoz nincs még nagy fényerős obi így hátrányból indul (de azt gondolnám, hogy ezt a magasabb iso és a nagyobb szenzor ellensúlyozná egy bizonyos szintig)
[ Szerkesztve ]
-
-
narumon
őstag
válasz Márton #17669 üzenetére
Hát nem hiszem, hogy az ISO a ludas, mert a Sony A6400 APSC szenzoros tehát nagyobb mint a GH5 és a GX80, tehát az ISO-t is jobban kellene bírnia, de ugyanott ugyanakkor, akár kisebb ISO-val is zajosabb felvételt lő mint ez a másik két kamera. És ez az én bajom. A két panát gyakorlatilag csak felkapom, gyors ISO állítás, esetleg f érték állítás és REC, és egy viszonylag használható felvétel esik ki belőlük. A Sonyval meg küzdés van nonstop.
-
Márton
nagyúr
válasz narumon #17666 üzenetére
a zaj nem kizárólag az iso értéktől függ?
mennyin mész?
egy natív minta tényleg jöhetne, hogy lássuk is miről beszélünk..[ Szerkesztve ]
Emlékszem, mikor meglátogattam a vidéken élő nagymamámat, azt mondta: "fiam, egy napon még emberek fogják pazarolni az idejüket arra, hogy elolvassák amit írsz"
-
narumon
őstag
válasz t72killer #17664 üzenetére
Hát ugyanazt tudom mondani amit már többször, mindenféle képprofillal próbálkozom, alul és túlexpózással is, de nekem szőrös zajos videók jönnek ki belőle... végül is ez a fő gond. A panák ugyanott sokkal sokkal tisztább képet lőnek és nem tudok rájönni, hogy mi lehet az oka.
-
narumon
őstag
Bocsi a múltkor valamelyikőtök már segített Sony A6400 ügyben. Kire írhatnék rá magánban? Akárhogy csűröm-csavarom állítom, nekem sehogy sem pottyan ki belőle jó minőségű videó - már azon gondolkodom, hogy lehet, hogy a váz nem jó? Mit lehet még állítani?
-
mihulino
tag
Mi nem tudatjuk meg az alkímiai receptet?
Amúgy én is úgy gondolom, hogy ajánlások, illetve a highlightokat is egyet vágsz az ügyfélnek, egyet pedig a saját ízlésed szerint. Ami esetleg filmesebb hatású, más kategóriás lehet.
Nálam is volt olyan, hogy megvágtam filmesebbre/modernebbre, majd jött a kérés, hogy még ezeket, és ezeket tegyem bele, ami alapján már más hangulata lett a kisfilmnek. -
narumon
őstag
válasz Teasüti #17657 üzenetére
Igen, de pont ezt a részét nem tudom, hogy vidéki kis videósként, hogy lehet ezt felhúzni egy nagyobb szintre? Hogy automatikusan ne a 60-80e forintos videós keresők találjanak meg, hanem esetleg az olyan esküvők is ahol profi helyszín van és a videós nem azért kell, hogy jajj legyen valami a mamáknak....
-
narumon
őstag
válasz mihulino #17655 üzenetére
Pont ezt mondom én is, videóra semmi extra nincs benne csak ugyanaz a feeling mint USA esküvőknél, hogy a helyszín és a körítés elviszi a hátán az egészet. Van benne pl egy csomó statikus állókép (ami mondjuk nekem eleve nem tetszik), ami azért megy el ott el mert szép a környék és a pár - ugyanez a bokorpusztai művelődési ház előtt nem adja. Mihalszkynál is nézem, hogy tengerparton a videó nagy része nem is esküvő hanem egy nyaralós feeling videó - de ehhez ott kell lenni egy tengerparton, mert megintcsak a félig kopasz alsómocsoládi fenyőfa nem ugyanazt a hátteret biztosítja...
Szerk: Otthon ha eszembe jut teszek már fel 1-2 képet helyszínről, hogy hol kéne szuper videót varázsolni
[ Szerkesztve ]
-
mihulino
tag
válasz narumon #17651 üzenetére
Én a Studinger klipjeit néztem és valóban szép, tetszik nagyon...,
de mindig az szokott az eszembe jutni, hogy pl. itt lent az Alföldön, valahol Hirtelenpusztán is meg tudná ugyanezt csinálni a kultúrban? úgy hogy a menyasszony nem feltétlen az elitből jött és nem az a legnagyobb problémája, hogy lujivutyo táskájához melyik kutya illik pilates edzés után... így aztán valszeg már az egymilla ár is billegne.
Minőségi szolgáltatás + jó kapcsolatok/ügyfélkör = jól árazott termék. -
narumon
őstag
-
narumon
őstag
Tudnátok segíteni, hogy ez a kütyü pontosan mire jó? Elolvasom a marketing bullshitet de nem nagyon tudom értelmezni
"Blackmagic Design UltraStudio 4K"
-
*Ropi*
félisten
Többen vannak, csak nem soroltam fel mindenkit, mint a Titanic 1872 utasát. Egyébként nem ez az erős, hanem az, hogy ekkora szakadék az árrés a középkategória és köztük. Ha a (valós tudása alapján) középkategória tudna kérni 3-400 körül, még akkor is elég nagy lenne a különbség az olló két szára közt.
Weboldalam: http://karpatisandor.hu
-
*Ropi*
félisten
válasz Teasüti #17640 üzenetére
Ezek szerint ott olcsóbb egy esküvő mint itt? Ahogy a párokkal beszélgetünk, 2.5-3M környéke az, ami már egy normális átlag szint (pl. 18-20.000 Ft / fő vendéglátással), de csokiszökőkút és hasonló csiribiri flancolások nélkül.
Szerk.: félreolvastam, most esett le, hogy induló árnak írtad - akkor kb. ugyanarról beszélünk. Igen, a berögződés az, hogy 10-15%-ot szánnak a szolgáltatókra kivéve, ha valami miatt nagyon akarják, hogy ő(k) legyen(ek) ott.
[ Szerkesztve ]
-
*Ropi*
félisten
válasz hibavissza #17638 üzenetére
Csak részben értek Veled egyet: nagyon sok olyan vidéki kollégát ismerek szerte az országban, akik bőven 300k felett dolgoznak (hát még, amikor egy "drága" pestit hívnak vidékre - a drágát azért tettem idézőjelbe, mert relatív: van, hogy a vidékiek drágábbak), tehát eladható (a legdrágább itthoni fényképészek 650.000 Ft-ért vállalnak 12 órás rendelkezésre állást - és ezért egyetlen egy fényképész megy, segéd nélkül).
Abban egyetértek, hogy a vizuális kultúra eléggé hiánycikk hazánkban, és a technikai "standard" felszerelés bárki által megvehető (már, ha akarja és szán rá annyit), így elvileg csak a látásmód különbözteti meg a szolgáltatókat. "Egy profi attól lesz profi, hogy az adott eseményről mindenképp lead egy használható anyagot." ---> Pontosan ez a Fearless Photographers egyik mottója is: "The amateur makes great photos when everything is going right. The professional makes great photos when everything is going wrong. That's what you're paying for.".
"Nem egyedül dolgozik, több géppel, folyamatosan mentve dolgozik."
Valóban sok(k) minden a jóárasításról szól: vicces, amikor a serpát / tanoncot / barátot / barátnőt eladják második profi fotósnak, aztán jön a meglepetés...A több géppel dolgozás és redundáns biztonsági mentés is "belém úgyse csap a villám" kategória sokaknál - erről azok a menyasszonyok tudnának mesélni, akiknek elveszett az anyaga. Nem lepődtem meg azon, hogy az idei előadásom (adatvédelem témában) a MAFOSZ nyári egyetemén az érdeklődés hiánya miatt elmaradt - de legalább az esély megvolt, ha valaki tanulni akart volna - meglátjuk jövőre hogy alakul.
"Pontos, megbízható, kulturált és empatikus, stb."
Amikor az örömapa hazazavarja a szolgáltatót, mert az egy szál kamerába öltözve érkezik a templomi szertartásra? Jó, azért virágmintás póló, bermudanaci és strandpapi volt rajta.
De az mindent vitt, amikor egy fotós kolléga mesélt, hogy a Bazilike-ban megjelent egy arab forma videós páros, végig rendesen végig vették a szertartást, csak az volt a furcsa, hogy fél szemmel végig a telefonjukat nyomkodták meg össze - vissza szelfizgettek...Az esküvő után ahogy elmentek kreatívozni a párral kiderült, hogy nem is rendeltek videóst. Valaki meg közben biztos hiányolta őket a saját esküvőjéről.
"Ebben az országban sajnos arra van igény, hogy ócsó legyen."
Tőlünk egyszer már megpróbáltak azzal alkudni, hogy fekete-fehérben kérik a képeket, mert akkor a színekért nem kell fizetni. Erre nem tudtam mit mondani csak azt, hogy a képek alapjáraton színesek, így a színeket ki kell vonnunk a képekből, az pedig feláras. A komoly az volt, hogy először e-mailes árajánlatkérésben érkezett ez a zseniális ötlet, majd utána másnap még fel is hívott, hogy meggyőzzön, hogy ez milyen jó nekünk... Először azt hittem, hogy kandi kamera, vagy valamelyik kolléga hülyéskedik, de nem...Ildivel sírva fetrengtünk, utána még jó pár napig kitartott, hogy csak egymásra néztünk és kitört belőlünk a röhögés.
Ezzel szemben, a mélyszegénységben élő Ázsiai kultúrákban például évekig spórolnak a családok, hogy megfizethessék A FÉNYKÉPÉSZT, aki megadja nekik, hogy a saját mércéjük szerint királynőnek és királynak érezhessék magukat a képeken (azért írom, hogy a saját mércéjük szerint, mert Európai szemmel nagy a képeik a giccsfaktora, de még így is bőven lehet tőlük tanulni).
"Még annak árán is, hogy esetleg semmit más emléke nem lesz az esküvőről "Mariskának" csak a haverok mobilos képei."
Nem véletlenül születnek az ilyen mémek...
[ Szerkesztve ]
-
Teasüti
nagyúr
+1
Nekem is az az észrevételem, hogy nagyon ritkán áldoznak többet a fotósra, mint a büdzsé 10-15%-a. Ez még Angliában is kiemelkedőnek számít, ha ez az arány ennél magasabb.
Eddig egy-két ilyenen voltam csak, ahol a fotós volt az esemény legdrágább beszállítója és egyben a legnagyobb kiadás.
Persze a különbség az, hogy nyugatabbra a cirka 2 misi az induló ár egy esküvőnél amire még a mekis dolgozók is összekuporgatnak, míg MO-n ez már egy igen szép költségvetésnek számít.
És akkor odáig még el sem jutottunk, hogy a fotós mellé kéne egy videós is... Az már csak a tehetősebbek kiváltsága. Mondjuk nincs is akkora konkurencia a videósoknál nálunk (itt kint), a saját bevallásuk szerint.[ Szerkesztve ]
-
taranis
addikt
"Tudom ezzel most nem leszek népszerű, de"
Te komolyan a népszerűségedért aggódsz?
colorizer.net
-
hibavissza
veterán
válasz *Ropi* #17617 üzenetére
Ezért vannak a fotós / videós piacon is ilyen padló árak, mert sokan olyan tiszteletdíjakkal vállalnak el munkákat, mintha "játszásdiból" csinálnák (vagyis másodállásban, nem elsődleges megélhetésként)
Nem, nem ezért vannak ott az árak ahol. Azért vannak ott, mert a magyar piacon ez a tevékenység ennyiért eladható. Ha a nők nagy részénél nem lenne az esküvő nevű ökörség ennyire mélyen beégetve az EPROM-ba még ennyi pénz sem lenne az iparágban.
Az a szomorú igazság, hogy az emlékek felidézésére tökéletes egy kevésbé jól sikerül fotó és a változáshoz előbb le kéne számolni az országban dúló szegénységgel valamit a vizuális (és egyéb) kultúra hiányával.Tudom ezzel most nem leszek népszerű, de a valóság az, hogy a mai technikával egy lelkes amatőr is képes a nagy magyar átlag igényszintjét kielégítő fotókat/videókat gyártani. Azt gondolom nem attól lesz valaki profi, hogy képes kiadni a kezéből egy normálisan exponált és nem zavaróan bénán komponált terméket. Ezt ma – ahogy említettem – elég sok amatőr megugorja a mai technikával és nem egy profi fotóstól láttam már gyengécske sorozatot – ami teljesen normális, nem minden nap teljesítünk egyformán.
Egy profi attól lesz profi, hogy az adott eseményről mindenképp lead egy használható anyagot. Nem egyedül dolgozik, több géppel, folyamatosan mentve dolgozik. Pontos, megbízható, kulturált és empatikus, stb. Ebben az országban sajnos arra van igény, hogy ócsó legyen. Még annak árán is, hogy esetleg semmit más emléke nem lesz az esküvőről "Mariskának" csak a haverok mobilos képei.
-
taranis
addikt
Elkészült a Fuji LUT-jaim DR400-as változata: [link]
Aki korábban megvette a packot az megkapja ingyen az új verziót, még a héten kiküldöm a letöltő linkeket.colorizer.net
-
taranis
addikt
Fasza ez az új Sync Bin feature a Resolve 16.1-ben: [link]
Mondjuk fele ennyi idő is elég lett volna a bemutatóra.colorizer.net
-
vond
MODERÁTOR
válasz panoly #17632 üzenetére
Látszik, hogy az élességgel, meg úgy alapvetően a kép milyenségével itt sincs nagy baj (szerintem), ami viszont nagyon kevés ide (a rengeteg részletet tartalmazó lombkoronákhoz), az a ~27 mbps-os bitráta (főleg másodpercenként 50 képkockához).
Az ehhez nem annyira hozzáértő kollégáknak mindig a stúdióbeszélgetéseket, és a vízilabda-meccseket szoktam példának hozni. Előbbinek simán elég lehet akár pár mbps is egy modern kodekkel egy teljesen jó FullHD minőséghez, utóbbihoz viszont akár a több 10 mbps is kevés. Ezért is archiválok CRF-fel, hogy meglegyen az elvárt minőség is, de helyet se foglaljunk feleslegesen.
Ami a képprofilokat illet: Én a kevés tesztelésem során arra jutottam, hogy egy finomhangolt Natural profil (esetleg minimális utómunkával) nekem jobban bejön, mint a Cine-D.
A FHD és az UHD között meg persze, hogy sok a különbség.
[ Szerkesztve ]
VOND.HU // DESIGN • PHOTO • VIDEO • WEB • IT
-
vond
MODERÁTOR
-
panoly
tag
Valóban a G80 és GX80 között ezek alapján nincs látványra nagy különbség.
Nálam itt egy kis sample, nyersen, hackelt cinelikeD-ben felvéve.
[link]Jobban megnézve két dolog ütközik ki:
- 4k és fhd közti különbség nagyon durva
- és igazából akkor kezdett el szétesni nagyon a kép, amikor elkezdtem hozzányúlni. Már egy alap kontraszt állítgatástól is úgy szétesett a kép, hogy öröm nézni.Az elmúlt időszakban is olvastam itt a fórumot és az a benyomásom lett, hogy cinelikeD-ben felvenni akár a Panával, akár a Mavic Airrel butaság? Jobban járnék másik profillal? (Utómunkában az expozíciót, fehéregyensúlyt igyekszem általában rendberakni, a kontrasztot szemre beállítani, majd egy LUT-ot szoktam néha rátenni: megkönnyítené az életem, ha elengedném a cinelike profilokat?)
-
*Ropi*
félisten
A 20k-s óradíj ma már nagyon a középkategória alja. Igen, ismerem sajnos én is ezeket a helyzeteket...Aztán jönnek (jobb esetben csak) a "Segítség, eltűnt a szolgáltató, hogy szerezzem meg a képeinket / videónkat?" posztok, rosszabban a "Segítség, elvesztek a képeink / videónk!"...
-
*Ropi*
félisten
válasz tirszin #17621 üzenetére
Pont ma láttam egy ilyen sorozatot, ahol a menyasszony jókedvűen reklámozta a barátjukat, akinek az volt élete második esküvői fotózása (sajnos meg is látszott a képeken, mert a rosszul komponáltság mellett életlen, bemozdult és zajos volt mind, a lehetetlen fehéregyensúlyokról nem is beszélve). A videóst pedig a fotós ajánlotta: láthatóan szintén Veér(profi) István volt - azok ketten olyat alkottak, hogy mindenki azon mosolyog a FB csoportban (zárt, nem tudom ide linkelni), csak szegény menyasszonynak nem akarják face to face elmondani.
-
vond
MODERÁTOR
válasz *Ropi* #17626 üzenetére
20 ezres óradíj? Amikor valaki 40-60 ezrekért akar magának komplett esküvői videót? És az a durva, hogy van is olyan észér kókler, aki elvállalja ennyiért. Sőt, teper érte. Na ezek a rohadt nagy problémák a (hazai) piaccal. Ahogy írtad is az előzőekben.
VOND.HU // DESIGN • PHOTO • VIDEO • WEB • IT
-
*Ropi*
félisten
válasz Tuninger #17618 üzenetére
Nálunk (fotó) úgy van, hogy az ár a készre kidolgozott végtermékre, vagyis a bárki által, bárhol megtekinthető, utómunkázott jpg-re vonatkozik (az étterembe sem úgy megy be gondolom, hogy elkéri külön az étel alkatrészeit, hátha otthon jobbat mixel belőle mint a mesterszakács). Ha a nyersanyag is kell, akkor azt külön megveheti, ha más szerkesztést szeretne (pl. az albumnál), akkor az első utánszerkesztés ingyenes, a másodiktól fizetős.
A helyedben azt csinálnám, amit az általunk ismert videós kollégák is: a vállalási ár a véglegesre vágott és fényelt, 20 másodperces highlightsra vonatkozik - ha 4 órát reszeled, akkor egy teljesen átlagos (nettó) 20k Ft-os óradíjjal az 80k Ft (ha emellett még a teljes, 2 órás nyersanyag is kell a megrendelőnek, akkor azért külön fizessen). Ha a megrendelő variál, akkor minden megkezdett munkaóra újabb 20k Ft. Reális.
-
MrChris
nagyúr
válasz Tuninger #17619 üzenetére
Ez egy rejtély miért nem kezd fókuszálni. Ha videó közben csak 25-ször olvassa ki vizsgálathoz a képet, még akkor is fel kéne tűnnie, hogy nincsenek kontrasztos élek. Pláne hogy ilyenkor is jelzi, látja az arcot, szemet. Ráadásul gombnyomáskor egyből tudja mit kell csinálni. Nem is használom a követőt, hanem a gombot nyomom.
-
panoly
tag
Sziasztok!
Múltkor bedobtam, hogy vágyom már a GH5-öt, de természetesen sehol nem tartok, hogy ki tudjam használni. Jelen pillanatban GX80-am van.
Voltam múlt hétfőn a Rám szakadékban, és most először használtam több ízben a fhd 50fps-t, hogy lassításokkal még stabilabbá tegyem a videóm. Elmondani nem tudom, hogy mennyire kriminális minőséget produkál fhd 50fps-sel. Viszont így, hogy ez ennyire ramaty, kiesik a nagyobb frame rate, mint lehetőség. Szeretem nagyon a gépet, nem kifejezetten szeretnék váltani, de van-e valamilyen ötletetek arra, hogy tudnék aránylag olcsón, igényesebb nagyobb frame rate-ű videókat csinálni? G80-al jobb ebben valamennyivel? (konkrétan a kínai vacak Hawkeye akciókamerám agyonveri fhd-ban).
-
t72killer
titán
Nem csak Pesten "várja el" az ügyfél, hogy xév tanulás, x-tízezer$ cuccvásárlás után dolgozz ingyér, "merhá a gombot lenyomni nem kerül pízbe". Szval a "külföld" se feltétlen rózsás, mivel bármelyik FF-dslr-rel rohangáló lótifuti kinevezheti magát "freelancer-dizájner-fotósnak", 20évesen mamahotelből üzemeltetve a bizniszt a papától szülinapra kapott kamerára építve.
A magam részéről egy időben gondolkodtam a búvároktató-szakmán: de egyedül kb Egyiptomban lehet megélni belőle, ott is csak azért, mert államilag szabályozták akkoriban a fizetéseket. Ausztráliában 100%-ban "önkéntes" (=még te perkálsz egy vagyont) turisták hada viszi a bizniszt. Komolyan már várom, hogy mikor jelennek meg a hobbi/önkéntes irodai munkaerők, mérnökök, stb. A szabadversenyes kapitalizmus árnyoldalai...
[ Szerkesztve ]
30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
tirszin
senior tag
Egyetértek. De sajnos (vagy nem) ez egy olyan "szeretem" terület, ahol mindig lesznek lelkes amatőrök, akik gyakorlatilag ingyen is megcsinálják. Mert még örülnek is, hogy van valami téma, amin gyakorolhatnak. Más kérdés, hogy az általuk készített anyagok igen gyakran szinten aluliak. De ahogy írta is valaki, az átlag megrendelő nem szakértő. Sokszor annyira sem, hogy még a hibás kompozíciókat sem érzi.
-
-
Tuninger
Topikgazda
Abszolút igazad van. Ugyanakkor: hogy árazod be magad?
Nézzünk egy vágást. Kifizették a felvételt, szeretnének vágott anyagot. Van 2 órányi videód amiből vágni kellene egy atom ütős 20 másodpercet vagány áttűnésekkel, profin megcsinálva. Ráfordított munkaidő mondjuk 4 óra. Hogyan számolsz hogy "korrekt" legyen magad fele és a megrendelő fele is?
szerk: ja és mi van ha a megrendelő változtatni szeretne 1x /2x /3x stb
[ Szerkesztve ]
-
*Ropi*
félisten
Off: Ezért vannak a fotós / videós piacon is ilyen padló árak, mert sokan olyan tiszteletdíjakkal vállalnak el munkákat, mintha "játszásdiból" csinálnák (vagyis másodállásban, nem elsődleges megélhetésként), akik meg főállásban próbálnak megélni belőle, szemét lehúzós bandának vannak beállítva, mert az áraik a 3-4-szeresénél kezdődnek. És ne mondjátok azt, hogy vidéken nem lehet többért eladni, mert nem egy olyan vidéki kollégát ismerek, akik 3-400k alatt meg sem mozdulnak. Ha nem kapnának a megrendelők 2-300k alatt semmit, akkor leegyszerűsödne a történet. Több jó látásmódú embert látok itt a topikban: ma már nincsenek határok, nem vagyunk helyhez kötve, lehet országos szinten vagy akár külföldön is dolgozni, ahol megfizetik a munka reális árát. A szomszédos, "elmaradott" Romániában pl. duplaannyiról indulnak az esküvőfotós árak, mint itthon (igaz, nem is csak 4 Fearless díjazott fényképészük van mint nekünk, hanem vagy 15)...Uff / off.
-
Tuninger
Topikgazda
Philip Bloom még mindig egy hihetetlen tehetség
ha cinematographyról van szó. Ez a "tele DOF"-os look a védjegye.
Érdemes megnézni a pazar komponálás a pazar színek és jó hangvágás miatt.Amiatt meg nem mert szerintem baromi unalmas Engem nem mozgatnak a macskák
Ami érdekesség hogy a Fuji medium format GFX100-zal lőtte Eternában / F-LOG-ban, Premiereben gradelte és a 45mm F2.8 és a 110mm F2 obikat használta szinte kizárólag. (fullframe ekv: 35mm F2.2 illetve 85mm F1.6)
-
LélekVándor
tag
válasz Márton #17552 üzenetére
Van 2db is ebből nekem bár 128gb osak. 100mb/sec be 4k t bírja gond nélkül pana g80 al. Sony a7iii ba is használom, de ott szinte mindig 50mb/sec FHD. Egyszer állt le a g80 as panám, miután elinditottam a felvételt kifagyott a gép. Újra kellett inditanom, de szerencsére csak vágókép volt, és az elinditás után azonnal fagyott. Sztem nem a kártya volt a ludas.
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz narumon #17609 üzenetére
Egyelőre én sem látom azt a hűha faktort, de csak azért linkeltem be, hogy az elmúlt 1 hétben kezdtek feltölteni ilyen videókat vele (többsége inkább pocsék, meg sem mutatja a kamera képességeit).
Várom mit hoznak ki belőle mások, szerintem lassan jönnek a komolyabb tesztek is.
Amúgy szerintem egy jobb drónra felakasztva már elég jó dolgok is kisülhetnek belőle.
-
narumon
őstag
válasz Stauffenberg #17588 üzenetére
Hááát nekem egyelőre ennek a Sigma FP-nek a képe "nem adja". Kíváncsi leszek majd megjelenéskor a normális tesztekre.
-
Márton
nagyúr
válasz Tuninger #17605 üzenetére
Értem, tehát ha mondjuk van 4 osztály, akkor az utolsó vár úgy 15 percet és nézi, ahogy a többiek megkapják a szalagot
Szerintem meg nézik. Eleve alig várják, hogy megkapják és egy osztályfőnöki órán megnézzék, majd otthon, esetleg azokkal akik nem tudtak jelenlenni. És akkor nem beszéltem mi lesz 5-10 év múlva, vagy később egy osztálytalálkozón? Bárcsak a miénkről is készült volna 20 éve, de csak fotóról tudok, amit persze nem is találokEmlékszem, mikor meglátogattam a vidéken élő nagymamámat, azt mondta: "fiam, egy napon még emberek fogják pazarolni az idejüket arra, hogy elolvassák amit írsz"
-
Tuninger
Topikgazda
válasz Márton #17601 üzenetére
Na látod ezt nem tudom, a sajátomon sorrendben mentek végig egyesével mindenkin. De ha párhuzamosan tolják akkor fotósból is több kell.
(#17602) syC
Ez egyfelől könnyű és gyors pénz, másfelől ti is túl olcsók vagytok
Az igényesség meg olyan, hogy szeretnénk hogy úgy nézzen ki mint a Végtelen háború, de csak egy doboz cigink van rá tesa
És tényleg az a vége hogy a kutya nem nézi meg.(#17603) Márton
Felveszem , egymás után illesztem átadom az egészet egyben cloudban.Az a vicc hogy szalagavató filmezésben mindketten tapasztaltabbak vagytok mint én ,szóval nem nekem kéne osztanom az észt
-
Márton
nagyúr
Mondjuk az is fontos, hogy ezért mit kapnak, csak a felvétel+vágás+upload, vagy dvd/pendrive is jár? 2e Ft-ot fejenként már 10 éve is fizettek nekünk _vidéken_.
Ám egyik évben nem minket választottak, megbánták, következő évben elnézést kértek, azóta megint mi csináljukEmlékszem, mikor meglátogattam a vidéken élő nagymamámat, azt mondta: "fiam, egy napon még emberek fogják pazarolni az idejüket arra, hogy elolvassák amit írsz"
-
Márton
nagyúr
válasz Tuninger #17597 üzenetére
Akkor nem értem.
Nem egyszerre van a szalagtűzés az osztályoknak?
Mifelénk ahány osztály, annyi operatőr - és nem lehet őket lebeszélni erről, mert különben pár perccel több a terembérleti díj és akkor jajjajj.Emlékszem, mikor meglátogattam a vidéken élő nagymamámat, azt mondta: "fiam, egy napon még emberek fogják pazarolni az idejüket arra, hogy elolvassák amit írsz"
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Steam topic
- Építő/felújító topik
- TCL LCD és LED TV-k
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- ASUS routerek
- Android szakmai topik
- Kihátrál az x86S architektúra mögül az Intel
- Vicces képek
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest