- Geller72: Az MS Seed szervert üzemeltet a gépeden és lehet hogy nem is tudsz róla?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Meggyi001: Szekszárdi pumpa pálya
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- bitpork: Meglátjuk mit hoz a jövő
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- lkristóf: Prohardver fórum userscript – hogy lásd, mikor neked válaszoltak
-
17000 - 16901
35111 - 34001 34000 - 32001 32000 - 30001 30000 - 28001 28000 - 26001 26000 - 24001 24000 - 22001 22000 - 20001 20000 - 18001 18000 - 17901 17900 - 17801 17800 - 17701 17700 - 17601 17600 - 17501 17500 - 17401 17400 - 17301 17300 - 17201 17200 - 17101 17100 - 17001 17000 - 16901 16900 - 16801 16800 - 16701 16700 - 16601 16600 - 16501 16500 - 16401 16400 - 16301 16300 - 16201 16200 - 16101 16100 - 16001 16000 - 15901 15900 - 15801 15800 - 15701 15700 - 15601 15600 - 15501 15500 - 15401 15400 - 15301 15300 - 15201 15200 - 15101 15100 - 15001 15000 - 14901 14900 - 14801 14800 - 14701 14700 - 14601 14600 - 14501 14500 - 14401 14400 - 14301 14300 - 14201 14200 - 14101 14100 - 14001 14000 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Új hozzászólás Aktív témák
-
Teasüti
nagyúr
Ha már szóba hoztam az Air-t, épp most vágtam meg egy drón felvételt és hát az árnyékos területeken úgy hemzseg a zaj (ISO 100-200 közt, mert 1 EV-ért nem szállok le és cserélek ND-t), hogy most post-ban kemény másfél fps-el szedi ki egy 1060 gtx agresszív 3D comb szűréssel, 2.7K felbontáson. A két perces anyagra majdnem egy órás render időt becsül a DR, 100% gpu használat mellett.
Ez egy kevésbé zajos géppel megspórolható lenne. -
Teasüti
nagyúr
Videót nem csináltattunk külön, mert nekem egyszer is elég volt átélni. Nem akarnám felidézni, hogy szín józanul kellett 60 seggrészeg emberrel "bulizom" - retek szar zenére - reggel 5-ig...
Hát ezt jól összefoglaltad.

Amúgy jah, átérzem a problémát. Bár újabban elkezdtünk keményen sörözni esküvőkön. Kell a kreativitás...
De te amúgy miért voltál józan? Mert hogy mi dolgozni megyünk oda, az egy dolog. Anti alkesz vagy?![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
hibavissza
veterán
Voltam néhány - tényleg néhány - esküvőn. Azok elég jól szervezettek voltak. Nem volt ott semmi rush, de gondolom ez vőfély függő. Én ott láttam a problémát, hogy mindig-mindenhol volt egy idióta aki bemászott a fotós-videós és a násznép elé a mókusvillantójával. Ezeket én hangtompítóssal intézném.
Az én esküvőmön megtiltottuk a vendégeknek a fotózást. Videót nem csináltattunk külön, mert nekem egyszer is elég volt átélni. Nem akarnám felidézni, hogy szín józanul kellett 60 seggrészeg emberrel "bulizom" - retek szar zenére - reggel 5-ig... 
-
hibavissza
veterán
Valamit nagyon félreértettél. Ez az esküvői videó kb. annyira érdekel mint az esküvői zenélés. Rendben van, hogy itt sokan csinálnak belőle pénzt és bizonyos aspektusból nekik tök érdekes vagy tanulságos egy anyag. Nem vitatom, de én azt sem tudom mit kell nézni, ezért kérdeztem meg az ominózus klipnél.
Ami zavar, hogy sokszor van belinkelve technikai értelemben béna vagy talán középszer szintű videó amiért keményen fizet a balek és amikor szóvá van téve, hogy ez itt-ott béna rögtön érkezik a kontrázás, hogy ez ezért, az meg azért nehéz ott az adott körülmények közt. Alá is írom, hogy így van. De talán szabad megkérdezni, hogy mit kell nézni MESTER?
Amúgy meg kár volt a cizellált személyeskedésedbe ennyi energiát tolnod. Nem tudsz felidegesíteni.

Még egyszer, ha úgy érzed valami magas lóról kritizálok bármit is az félreértés. Biztos rosszul fogalmaztam. Általában igyekszem kérdésbe csomagolni, hogy véletlenül se sértsek meg valakit.
-
_q
addikt
-
vond
MODERÁTOR
-
Stauffenberg
nagyúr
Hát meg a Vimeo nem tényező akkor, ha kívülálló közönséghez akarsz eljutni, inkább videózásért rajongók mutogatják rajta egymásnak, meg a szakmának az anyagaikat (no meg potenciális megrendelőknek). Az elérés is töredékében mérhető annak, amit a Youtube-on össze lehet hozni.
Kicsit olyan, mint a Github vagy a Behance, persze bárki tölthet fel, de nem mindenkinek érdemes.Hozzáteszem az utóbbi években sokszor tapasztalom azt Vimeo-n, hogy problémás a kiszolgálás, képtelen videókat lejátszani, csak teker a homokóra (nem az én kapcsolatommal van baj).
-
_q
addikt
-
Tuninger
Topikgazda
-
Teasüti
nagyúr
A Teasüti által linkelt videóval pont nem technikai értelemben volt probléma, hanem azokban a kreatív döntésekben, amik a vágószobában születtek, amiktől egy videó a képsorépítés és ütemérzék segítségével eljut A-ból B-be. Ez a videó meg pont olyan volt, mint egy viharos-villámos-természetvideó: Snittek egymásra dobálva egy timeline-ra, amik között látszólag az egyetlen kapocs, hogy időrendben követik egymást. Egyes műfajokban ez belefér, itt meg nem. De legalább a lényeget ragadtad meg.
De most miért?

Arra a videóra mindenki azt mondta 350+ kategóriás. Én is a történetvezetés miatt hoztam főként, mert nekem tetszett. Amibe egyszeri nézőként bele tudnék kötni, azok az elb.szott fókusz bracket-ek. Azon kívül számomra kifogástalan.(#16984) hibavissza
Ha videósként úgy mész oda egy esküvőre, hogy nem tervezed meg mit veszel föl, akkor ismét gond van. Szerintem annyira kötött egy hagyományos esküvő, hogy még a fényelést is előre be lehetne lőni...
Igen és nem.
Igen, mert minden esküvő receptje ugyanaz. A videók is egy kaptafára készülnek, tehát van egy a videós stílusához és kreatív szokásaihoz igazodó forgatókönyv, vagy shot list ha tetszik. Ha ezek a safe shot-ok megvannak, utána már lehet lazulni kicsit és foglalkozni más, kevésbé fontos dolgokkal.
Nem, mert minden esküvőn mások az adottságok, mind a helyszínre, mind az emberekre vonatkozóan. És mivel a helyszínt előre nem ismered (még ha ugyanoda mész is vissza már tizedjére, akkor is lehet más az elrendezés, stb), ezért a fényelésre (ha van) is jut max 5-10 perced megérkezés után. Ez alatt ki kell találnod mit akarsz bevilágítani. Ez vagy összejön, vagy nem. Elvileg tudod mi következik a nap folyamán, gyakorlatilag meg bármi keresztülhúzhatja. Pl. hiába tetted fel a világítást és gondoltad ki honnét szeretnéd venni az eseményeket, ha leülnek a vendégek és te nem tudod megközelíteni az ideális pozíciót. Aztán jön egy újabb esemény amihez át kéne rakni a világítást máshova, és ez előtt vagy szólnak neked pár perccel, vagy nem. Sajnos rendező sincs, senki nem fog várni rád, hogy bocsi, mindjárt megyek...
Ha lekésted a pillanatot, akkor az elszállt. -
MrChris
nagyúr
-
Stauffenberg
nagyúr
"Megtettem már: [link]"
Egyrészt a videó már nem elérhető, de ha jól emlékszem ez a villámos videó. Másrészről meg ez a villámos videó. A későbbi megjegyzéseid alapján gondolom szándékosan értetted félre a kérésem: Esküvő témában hozz egy olyan videót bárkitől, ami szerinted technikailag és minden egyéb szempontból baromira ütős, amibe nem tudsz belekötni. Csak tudjuk már végre hova tenni a nívót.
"A mai technika mellett minimum tökéletes képminőséget lehet hozni kb. bárhol."
Te véletlenül nem voltál a Fotózz-on regisztrálva, hogy a képek alá bekommenteld, hogy "haver, ezt elrontottad, kiégett a napkorong", miközben az anyaggal pont technikai értelemben volt a legkevesebb gond? A tökéletes képminőséget sem tudod definiálni, csak bedobod ezt a kifejezést a semmibe. Jézusom, valóban kiégett a csokor elkapásánál a csajok arcán a surlófény, beszarás. Gondolom jobb lett volna ha oda mérik a fényt, minden más hulla sötét, hogy azt felhúzva a felvétel egy zajtengerré váljon. Ja nem, egy óriás diffúzor kellett volna, hiszen a hálivudi esküvős filmekben is így csinálják. De most, hogy mondod, volt olyan rész a kivonulásnál, mikor a fák ágai között átszűrődő napfény pont úgy esett a menyasszony arcára egy rövid ideig, hogy egy kis foltban kiégett, itt is simán csak le kellett volna állítani a jelenetet, rendező mindenkit visszaküld, vegyük fel újra, ezúttal Józsi tartsa már fel a diffúzort.
"Ha videósként úgy mész oda egy esküvőre, hogy nem tervezed meg mit veszel föl, akkor ismét gond van."
Ja igen, mert erről volt szó. Ismétlem: Nem vagyok esküvős, évekkel ezelőtt besegítettem pár esküvőn videózni, meg hallom a bizniszben maradtak történeteit, de egy esküvőn nem tudsz csak előre tervezésből dolgozni. Törekszel rá, aztán úgyis egy csomó minden máshogy lesz, bekavar az időjárás, a pár zavarában tér el a tervtől, nem ér oda időben a meglepetés vendég, rögtönözni kell, stb. De majd a jelenleg is ebben dolgozó fórumtársak megerősítenek vagy cáfolnak.
Persze jöhetsz a villámos videóddal, tök szép, én is csípem az ilyesmit, de azért lássuk be, egy ilyen videóhoz csak jól elcsípett snittek kellenek, amiket egymás után dobálsz a timeline-ra. És igazából megfejtettem, hogy te tényleg az a Fotózz-os ember vagy, aki a technikai megvalósításon kívül egyéb tekintetben nem tud vagy akar hozzászagolni egy fotóhoz vagy videóhoz. A Teasüti által linkelt videóval pont nem technikai értelemben volt probléma, hanem azokban a kreatív döntésekben, amik a vágószobában születtek, amiktől egy videó a képsorépítés és ütemérzék segítségével eljut A-ból B-be. Ez a videó meg pont olyan volt, mint egy viharos-villámos-természetvideó: Snittek egymásra dobálva egy timeline-ra, amik között látszólag az egyetlen kapocs, hogy időrendben követik egymást. Egyes műfajokban ez belefér, itt meg nem. De legalább a lényeget ragadtad meg.
Én a Fotózz-ról is akkor töröltem magam, amikor mentem át az új feltöltéseken és baromi jó riport-dokumentarista-jellegű fotókat húztak le a vérbe, mert nem volt halálpontosan exponálva, vagy tök szar, jellegtelen, unalmas macskás fotókon azon ment az értekezés, hogy a bal alsó részen a fehér mancsán megtörő fény kiégett, miközben ez a fotónak a legkisebb baja volt.
-
narumon
őstag
"Ha videósként úgy mész oda egy esküvőre, hogy nem tervezed meg mit veszel föl, akkor ismét gond van. Szerintem annyira kötött egy hagyományos esküvő, hogy még a fényelést is előre be lehetne lőni"
Hát ezt kiváncsi lennék, hogy csinálja meg bárki. Meg arra is, hogy hogyan tervezed meg hogy mit veszel fel... ez egy álomvilág. 10 éve csinálom de rohadtul nem tudom megmondani, hogy mi lesz a mai napon (az év utolsó esküvője nekünk, már ránkfér a pihenés yeaah). Amit te írsz abból adódik a végén, hogy a gyönyörű természetfotókat lövő ismerőst felkérték esküvői videósnak és majdnem katasztrófa lett belőle, egyszerűen nem látta át előre, hogy ez egy rush műfaj, senki nem fog neki percekig állni, meg megismételni a dolgokat. -
vond
MODERÁTOR
-
_q
addikt
-
Tuninger
Topikgazda
Azért töltesz fel magasabb felbontásban youtubera mert a youtube újrakódolása során nagyobb bitratet ad a file-nak
Vagyis egy 20Mbps-es 2.7K jobb eredményt fog adni youtubeon mint egy 100Mbps-es 1080p épp azért mert mindenképp megtörténik az újrakódolásEgyébként valami egészen arcátlan alacsony bitratet használ a youtube szinte minden felbontáshoz.
Egyébként ha nem youtube a cél, teljesen felesleges upscalelni szerintem.
Próbálkoztam én is RAW-ból upscalel davinci alatt, de technikailag az csak egy élesítés és zajszűrés...
-
hibavissza
veterán
Amúgy belinkelhetsz olyan videót ami szerinted már tényleg rohadt ütős.
Megtettem már: [link]Leírom ezredszerre. A mai technika mellett minimum tökéletes képminőséget lehet hozni kb. bárhol. Ha nekem - full amatőrnek - feltűnik, hogy zajos, kiégett miközben kinyalt' csajok hemzsegnek a képeken ott valami gond van.
Ez nem az a műfaj, rohansz egész nap, egyszerre három helyen kell ott lenned és nem tudsz minden lépést előre megtervezni.
Ha videósként úgy mész oda egy esküvőre, hogy nem tervezed meg mit veszel föl, akkor ismét gond van. Szerintem annyira kötött egy hagyományos esküvő, hogy még a fényelést is előre be lehetne lőni....persze mindez csak szájtépés a részemről, mivel ilyen 2-300 körüli pénzekért, 2 emberrel valóban nem fér bele, hogy hétről-hétre ennyire beleássa magát a készítő. Nem főállás stb, stb, stb. -
ooooobi
őstag
-
_q
addikt
Full HD videót ffmpeg-el érdemes 2.7k-ra skálázni? Szebb lesz az erdmény? Korábban volt szó róla, hogy érdemes 2.7k-ban feltölteni videót youtube-ra mert a nagyobb bit rate miatt szebb lesz az eredmény, viszont ez 4k->2.7k esetén lesz csak igaz vagy FHD->2.7k esetén is?
Ha ffmpeg-el szeretném akkor a következő parancs a megfelelő?
ffmpeg -i Untitled.mov -c:v libx264 -vf "scale=2560:1440" -sws_flags lanczos -preset medium -profile:v main -crf 20 -c:a aac -b:a 192k -pix_fmt yuv420p output1.mp4 -
ooooobi
őstag
A vágás ritmusát tuti így akarta Gyuszi azt kétlem, hogy véletlen vágta pont egy ütem mellé, a szinek meg talán valami krompomisszumos dolgok lehettek, de az se lepne meg ha az épp aktuális ízlésének ez tetszett éppen. Vagy 15 éve az operatörsuliban is mikor mindenki csak etüdöket meg eseményvideókat gyártott a HI8-al ö akkor is valami nagyon müvészi elvont dolgot rakott le az asztalra.
-
_q
addikt
Persze, amihez mi hozzá vagyunk szokva MFT-APSC-FF vonalon, attól messze elmarad a minőségük, képi világuk. Úgy értettem, hogy egy mavic pro 1 vagy air bőven elég, hogy az esküvői megrendelők inger küszöbe annyira alacsony az esetek túlnyomó részében, hogy nekik semmivel se ad többet az, ha te egy 450 ezer Ft-os mavic 2-vel vagy egy 250 ezer Ft-os air-el készíted azt a pár b roll-t. Meg van az a réteg, akinek igen is számít, ők szerintem majd hogy nem elenyésző részük.
Ezt a következtetést abból vonom le, hogy a menyasszonyok és szolgáltatók által feltöltött videók nagyobb része drón nélkül is sokkal gyengébb minőségű és unalmasak, hogy kb fimi x8-tól felfelé bármilyen drónnal készül b roll feldobja és nem is foglalkoztatja őket a drón típusa (meg amúgy se értenek hozzá, kicsi, nagy, fekete, fehér, hangos, halk ami esetleg feltűnik nekik). Továbbá bejön amiről beszéltünk ezzel kapcsolatban, az érzelmi kötődés, ez tovább homályosítja az átadott anyag technika irányába történő érdeklődés.
Szoktam figyelni, mikor 1-1 menyasszony (akkor már feleség) megosztja a kész highlights videót és olyanokért vannak oda-vissza, amiben nem látom a miértet. Végül megtalálom az érzelmi vonalon. Legtöbbüknek elég a megörökítés ténye, mert saját maguk nem foglalkoznak ilyennel, nem értenek hozzá, ezért kicsit túlozva, de majd hogy nem minden jó. Bármilyen drónnal hozzáadott videó már csak hab a tortán, ha nincs az se akkora baj.Aki szolgáltató lehet másként látja, ilyen tapasztalatom nincs, ahogy írtam csak a megosztott highlights videók és a hozzájuk tartozó megjegyzések alapján jutottam erre a következtetésre.
-
*Ropi*
félisten
-
*Ropi*
félisten
-
Teasüti
nagyúr
-
Teasüti
nagyúr
Csak nekem tűnik úgy, hogy néhol nem ritmusra vágott? Ezért a bakiért csúnyán rám húzták a vizes lepedőt itt a kollégák anno.

(#16965) _q
Amúgy meg szerintem mavic air/mavic pro 1 mindenre is elég.
Na ne szórakozz!
M1P az konkrétan kaputelefon kategória. Szerintem bármelyik felső kategóriás mobil jobb videót csinált az elmúlt 3 generációban.
Csak hogy hozzak egy képet is, ezt egy Mavic Pro követte el Raw módban (nem én konvertáltam át):
Az Air ehhez képest valóban jobb képet csinál, de azért meg sem közelíti azt a kategóriát, amihez mi hozzá vagyunk szokva. Talán egy jobb telefonnal van pariban.
Arról meg ne is beszéljünk, hogy az Air qrva zajos képeket csinál, még ISO 100-on is.
Szerintem M2 alatt nem nagyon van értelme képminőségről beszélni.
De ez csak az én véleményem. -
*Ropi*
félisten
-
narumon
őstag
-
SUPREME7
őstag
Sziasztok. Rode VideoMicro és maximum ilyen árkategóriás mikrofonok mennyire "szűrik" ki a Canon STM obik fókuszmotor hangját?
-
taranis
addikt
Igen, itt a csúcsfény nagyon nem oké. Ha hozzáértő emberről van szó, akkor ennek tudatos választásnak kell lennie, mert különben szarvashiba. Ha pedig tudatos, akkor az átlagtól eltérő az ízlése
-
*Ropi*
félisten
Majd megkérdezem tőle, mi történt.
-
Stauffenberg
nagyúr
Akkor arra kérlek véleményezd te is Gyula csúcsfényeit.
Azért mind ismerjük ezt a trükköt, hogy ha már minden veszve és a kiégéssel mást kezdeni nem lehet és úgy hagyni sem lenne illő, akkor keverünk egy kis színt bele, de itt ez a lilás árnyalat valahogy nagyon elüt a környezetétől.A beltéri felvételeken ilyen nincs. Már az is megfordul a fejemben, hogy valamilyen LUT húzta így el.
-
vond
MODERÁTOR
Ja-ja, sok helyen nagyon lilás a fehér.
-
*Ropi*
félisten
Nem tudom, mit alkotott Gyula a csúcsfényekkel, mindenesetre abban biztos vagyok, hogy tudatosan csinálta, mert ő az egyik legfelkészültebb cinemás kolléga, akit ismerek (talán az ország egyik legjobbja).
-
*Ropi*
félisten
Elvileg elég, bár azért a M2P kamerája nagyságrendekkel jobb, mint az előző verzióé és ez eléggé számít, ha egy dinamikus naplementés snittet szeretnél csinálni (minél kevesebb bandinggal). Az emberek azt látják, hogy egy nagy (pl. P4), vagy egy kompakt (mint a Mavic) madarad van, és a legtöbben beazonosítják, hogy a kisebb a modernebb...Ez is valahol egy tudatalatti rangsorolás.
-
Stauffenberg
nagyúr
Ezt már a múltkori videónál is leírtam, hogy elfogadom azt a műfaji sajátosságot, hogy nekem vadidegennek nem minden jön át úgy, mint a megrendelőnek, ez azért egy személyesebb, intimebb műfaj, nem egy rockbandának készült klip vagy reklámfilm, amit könnyű objektíven értékelni (legfeljebb csak a technikai megvalósítást).
Egyébként nincs a vágással komoly baj (figyelembe véve az előbb leírtakat). De a kinti havas jeleneteknél nekem eléggé szemet szúrt ez a lilás elszínezés a csúcsfényeknél, ez nekem mondjuk kib*szta a szemem. Gondolom itt a ruhán kiégett részek akartak valahogy megmentődni.
-
_q
addikt
Szerencsére kivétel van. Körülöttem egy ember van aki videózik, fotózni senki, emiatt is lehet erről a témáról kevés tapasztalati példám, hogy "ismerős megkért valakit". Ha engem kérne meg valaki én is biztos törekednék a minél előbbi anyag átadására, persze nem a minőség rovására.
(#16964) *Ropi*
Amilyen "földi" videók készülnek (youtubeon is számtalan szerintem nem jól sikerült esküvői videó van), oda még egy spark is több mint elég szerintem, mert a rosszul sikerült videót úgy se különösebben dobja fel sokkal jobban. Amúgy meg szerintem mavic air/mavic pro 1 mindenre is elég. Ahova több kell az már szerintem az emberek igen kicsi rétegét érinti csak. Amúgy meg szerintem a legtöbb embernek semmit se mond az, hogy DJI xy géped van. Ami számít max., hogy van drón vagy nincs drón. -
*Ropi*
félisten
Erről a videóról mi a véleményed?

-
*Ropi*
félisten
Gyorsabban is át tudtad volna adni, ha jpg-ben fotózol és hajnalban mielőtt hazaindulsz, kimásolod nekik egy dvd-re vagy pendrive-ra.
-
LordAxwell
senior tag
-
Kukcaman
senior tag
A leírtakkal nagyon tudtam azonosulni. (a sírós lányokkal leszámítva
)Tegnap 2 autós videót néztem: GH4+Phantom+4K kamera [link] és a másik az NAAF komáromi fesztiválról(FB-n látható). Itt jön be a dinamika tartomány, ha jól sejtem (mikor becsillan a nap az egyik oldalon, a másik oldalon pedig nem sötétedik el hirtelen a kép).
-
_q
addikt
Egyik esküvőm a fotós pont az említett ismerős volt. Gondolom úgy voltak vele olcsóbb lesz, mint ha keresgélnének és hát ismerős csak jó képet csinál. Utólag meg is bánták, igaz a képek nem lettek rosszak, de rengeteg idő (6-8 hónap ha nem több) eltelt mire megkapták az összes képet.
Mi úgy kerestünk, ahogy írod, youtube videó és korábbi képeket néztünk meg a szolgáltatótól. A képek hozzák amit vártunk, a videóra még várunk. Persze a fórumon jelenlévő fotós és videós tagok biztos megtalálnák benne a hibát, de ahogy írtam is ár/minőség metszetet kerestük, mint ahogy a legtöbben teszik. (Bár lehet van aki csak az árat keresi, végtermék lehet egy bridge géppel, beépített vakuval készült JPG is, ami jobb minőség még mindig, mint ha telefonnal készült volna = jó a fotó)
-
Teasüti
nagyúr
Ez azért valahol szerintem igénytelenség a kuncsaft részéről is.
Egyrészt a videósoknak is kell legyen portfóliójuk és az alapján lehet döntést hozni. Vagy ha nem e szerint, akkor mégis hogyan választanak videóst? Jóska Pista unokájának a kezében láttak már kamerát és akkor felkérik őt?
Másrészt meg manapság már egyre elterjedtebb a Youtube is. Kb mindenről is van már videó, és a magukra kicsit is adó bloggerek már egész jó videókat össze tudnak rakni. De nem ritka, hogy már stúdióban dolgoznak sokan, akár csapattal. A menyasszonyok meg 1000%, hogy hónapokig tájékozódnak mindenféle ügy kapcsán, nem hiszem el, hogy ne láttak volna igényesen összerakott példákat a neten.
De amúgy még mindig nagy hagyománya van az ismeretségnek. Ami esküvőkön én mint vendég jelen voltam, ott mindig vmi ismerős dokumentálta az eseményeket. Még akkor is ha szar amit csinál és találhattak volna jobbat. -
_q
addikt
Elmúlt 3 évben voltam kb 6 esküvőn. A fotós minden esetben hozzáértőnek tűnt és úgy láttam a végeredmény is jól sikerült. Ha jól emlékszek 6-ból csak 2-en kértek fel videóst is, viszont abban a kettő esetben végigcsinálták különféle beállásokkal. Viszont a végeredmény ritkán lesz olyan, mint amit Teasüti linekelt pár napja és nagy port kavart. A többsége jó-jó, de semmi extra. Mondjuk ezt lehet csak azért mondom, mert jobban belelátok már mint 1 éve, akinek nincs rálátása csak videót szeretne kapni, nekik teljesen megfelel és akkor még nem beszéltünk a szintén már említett érzelmi kötődés ami a rossz felvételeket is magasabb szintre emeli.
-
kovsol
titán
-
Stauffenberg
nagyúr
Szerintem sokakban még mindig az a kép él, hogy az esküvői videós az az ember, aki az egész este során három sarok között vándorol forgóvetésben és statikus felvételeket készít, mint az iskolai camcorder szent megbízott nyomkodójának számító fizika tanár az iskolai március 15-ös előadásról, hogy aztán a kezükbe nyomjon egy DVD-t rajta 120 percnyi dögunalmas förtelemmel.
Májusban voltam egy olyan esküvőn, ami után a napokban volt a topikban is epekedés. Kastélyban tartva, a menyasszony egy borzalmasan dögös MILF, a pasi után a klotyóban bőgtek remegve a hoppon maradt hölgyek, hogy elkelt. De a videós pont a fent ismertetett egyed volt. Fapofával felvett szerintem 4 órányi anyagot nagyon maximum 6 kamera beállítással. Egyszerűen kár az ilyenért, ha szóltak volna előre, hogy ajánljak valakit, akkor megteszem a legnagyobb örömmel.
Én csak az ismerőseimből tudok kiindulni, most leszek harminc, egy csomó esküvő van mostanában a barátaim, unokatesók körében és tényleg amúgy teljesen világtalanok, hogy milyen lehetőségeik vannak manapság és mi számít jó fotónak vagy videónak. De mondjuk már lehet megnézettek velük ilyen 120 perces kínzásokat más ismerősök és azt mondják, hogy köszi, nem kérünk videóst. Mert nekik ezt jelenti a videós. -
Kukcaman
senior tag
-
MrChris
nagyúr
-
vond
MODERÁTOR
-
Kukcaman
senior tag
2018.v12.1.2.x64 (Az idei már megöli a gépemet)
Viszont az AE-ben jó lenne kipróbálni ezt a figurát, de az újabb verzió támogatja ezt a beépülőt. Ilyenkor meg le kellene cserélnem a többi progit is.
(#16944) taranis : Mintha jobban működne a Resolve-ban.
(#16945) _q : Kaputelefon
Lényeg, hogy lehessen látni nagyjából mindent és mindenkit akkor. -
taranis
addikt
-
Teasüti
nagyúr
-
Teasüti
nagyúr
Taranis után gondoltam kipróbálom Similarity módban (default Translation-t kb soha nem használom), hátha az még kiszedi azt a röcögést a végén. Aztán néztem bután, hogy miért nem tudom betallózni Resolve-ban. Ki használ még 2019-ben AVI-t?

Amúgy az ffmpeg rutinom is vmiért beleállt a földbe amiatt a fájl miatt, szóval én ebből a körből kimaradok. -
vond
MODERÁTOR
-
taranis
addikt
-
vond
MODERÁTOR
-
_q
addikt
-
taranis
addikt
-
Tuninger
Topikgazda
-
narumon
őstag
-
kovsol
titán
Főleg, hogy maradt azonos chip bennük. Ez a külső házas bővítési megoldást meg már eddig is simán használhatták volna ha akarják.
Mesterségesen lassítva van a fejlődés itt is, és csak annyit csöpögtetnek évről évre amennyi muszáj. Egy cseppel se többet.Erről a beépített lábról meg az jutott eszembe, hogy mennyivel drágább lesz majd javítani ha eltöröm.
-
Kukcaman
senior tag
-
MrChris
nagyúr
-
hito
nagyúr
-
Kukcaman
senior tag
Majd nézek teszteket én is, mert érdemben nem tudok hozzá szólni, de az Official-t megnéztem, megint tetszett
A superfotó funkciót szépen demonstrálták a hivatalos oldalon.
Legalább a Hero7 ára jobban lemegy a használt piacon, abban mindenképpen jobb.(#16935) MrChris: Jó pár helyen megrázza azért a képet, de látványos a különbség.
Először próbáltam a Track-Stabilize motion-t az AE-ben, de nagyon durván megalázta a képet.
Maradtam a Warp Stabilizernél az AE-ben (valamiért pontosabb, mint a Premierben). Az utolsó verziót inkább nem vártam meg(másfél órát írt rá). -
narumon
őstag
Szegeden vagy környékén nem tudtok céget vagy valakit aki adna bérbe egy Sigma 18-35-öt hétvégére? Vicces, hogy Pesten tucatjával vannak ilyen boltok / emberek, de itt délvidéken egyet sem találok.
-
MrChris
nagyúr
-
Tuninger
Topikgazda
Néztem, de amit Hero 8-ként adnak el az kb egy firmware frissítéssel megkaphatta volna a Hero 7. Nincs HDR, ami teszteket eddig láttam ott pedig nem akkora a különbség hypersmooth terén hogy érdemes lenne váltani. A mod-ok pedig majd csak valamikor decembertől lesznek kaphatóak...
Hero 6-ról ez egy tök jó upgrade, Hero 7ről kevésnek tűnik egyelőre... -
Kukcaman
senior tag
Tetszett a videó. Rögtön a reggeli TV műsor jutott az eszembe, pont ilyenek szoktak lenni, minimális eltéréssel. Srác is jól beszél, hányszor kellett felvenni? A kuponos témát inkább nem véleményezem
Gondolom azóta nem ülsz le főnökökkel beszélgetni 
(#16926) Stauffenberg: Igen, érthető is az album, mert nagyon szép. Csak ami érdekelne, hogy a párok miként döntenek ilyenkor? Egyátalán néznek videóst, vagy "gyengébb" videókra bukkannak, vagy esetleg mozi minőséget látnak, viszont marha drágán? Szóval mi dönt a kiválasztáskor. (A sok kérdést az lezárhatja, hogy a minőséget mindenki máshogy értelmezi)
(#16930) MrChris: Csináltam pár verziót, 1videó még export alatt.
Tuninger: Néztem a GoPro8-at és már támogatja a stabit az összes felbontáson és képkockánál, nézted?
-
MrChris
nagyúr
-
Teasüti
nagyúr
-
MrChris
nagyúr
-
ReSeTer
senior tag
Helló!
Van valami tapasztalat velbon videomate 538 állvánnyal kapcsolatban? Amatőr hobbi használatra kellene. Természetesen videózás a szempont. Sony a6300 lenne rajta. -
taranis
addikt
-
*Ropi*
félisten
Az, hogy még léteznek.
Abroncsban eleve nem lehet rendesen mozogni, mert 3 méteren túl kezdődik az élet, meg úgy általában nem látsz a lányból semmit, csak egy nagy, fordított tükörselyem lombikot, ha a formáját nézed. A vízfodros ruháknál is határeset, remélem hamar lecseng az a hullám is.
A kesztyű egyedül olyan lányoknak előnyös akiknek nem szép a bőre, egyébként már sehol sem divat, csak a szülők erőltetik. -
Stauffenberg
nagyúr
Lehet azért mert dolgozom print területen is, de ha választanom kéne, hogy az esküvőmről jó fotók készüljenek, amikből fasza keményfedeles, könyvszerű album készülne igényes papírra, vagy egy jó videót kapok, akkor én a fotókat választanám.
Persze ha oda jutok nem akarok a kettő közül választani, de értem azt, hogy ha valakinél a büdzsé ilyen választást követel meg, akkor miért dönt a fotók mellett.
De én mondjuk olyan vagyok, hogy ha elém kerül egy igényesebb print matéria, akkor beleszagolok.
-
narumon
őstag
IGen hát ez olyasmi mint amikor az egyik kis induló koktélos helynek csináltunk ingyen tényleg ilyen kis tök egyszerű videókat, nem mondom, hogy nagy dolog de brahiból indult, aztán elég szép nézettséget futott be meg tök lelkesek lettek az ott dolgozok is. Mondom akkor leülök már beszélni a főnökkel, hogy legyen rendszeres - annyit kértem, hogy kapjunk mondjuk egy kedvezmény kártyát és akkor mi is ide járunk fogyasztani. Erre azt mondta, hogy ad 5% kedvezményt (magyarul egy olyan kártyát amit szinte bárkinek osztogatnak aki már párszor megfordult ott). Nah ebből nem kértem. Nem mondom, hogy szép videó, de ha azt nézem, hogy kb 2011 körül készültek facebookra és hoztak is facen 1-2-3e nézettséget akkor szerintem ezt rendszeressé téve elég jól be lehetett volna nyomni a köztudatba.
[link] -
Kukcaman
senior tag
A Schindler Listája nagyon kiadja a minimális fényelést akkor
A zöld nem lehet még minuszolva teljesen? Vagy esetleg valamelyik szín csatorna.Egyetértek a kézzel fogható fotóknak. Kézbe fogtam egy kemény borítású A4 méretű esküvői albumot, nagyon igényesen meg volt csinálva. Volt benne pár két oldalt beborító kép, a többin szépen elosztva a lapokon.
A videó nem azért lehet kevésbé kelendő, mert nem láttak még jó videókat? (a jelenlévők kivételek).Tavaly év végén meg ennek az évnek az elején fel voltam lelkesülve, hogy pár autós találkozót. meg gyár image filmet(1sajt készítő manufaktúra, +1 havernak a vállakozása) csináljak. Ebből annyi lett, hogy szinte senki nem válaszolt, vagy "van videósunk", "meg beszéljük". Az ingyen munka túl volt árazva.
Más szakágba már tapasztaltam az "olcsó munkának nincs értéke" stílust, lehet itt is ez van. -
_q
addikt
Köszi. Akkor már csak egy kérdés, ajánlott csatornát tudsz ajánlani, vagy mindegy melyiket nézem nagyjából, mert nincs best of LR tutorial csatorna?
-
*Ropi*
félisten
Én is ugyanígy csinálom.
-
Stauffenberg
nagyúr
Az a különbség, hogy a 3-as lépésben kap az összes fotó egy alap szerkesztést úgy, hogy csak az egyiket szerkesztettem (de mivel azonos fényviszonyokról beszélünk, alkalmazható a többire is). A 4. lépésben már egyesével átmegyek a fotókon és matchelem őket, ha szükséges és megkapják gyakorlatilag a végleges formájukat. Az ötödik lépés meg már inkább csak ellenőrzés.
Nekem ez a többszörös átfutás hatékonyabb. Másnak meg máshogy. Ezért kell saját workflow-t kialakítani.
A preset lényegében az, ami a videózásban a LUT. Korábban sok VSCO presetet használtam, újabban már inkább sajátokat.
-
_q
addikt
-
_q
addikt
A 3-as és 4-es lépés között mi a különbség? Preset alatt mit értesz? Te magad csinálsz vagy netről letöltött verziót használsz? A Preset valójában videós oldalról a LUT megfelelője?
A leírásod alapján akkor meg kell nézzem hogyan hozok létre csoportot és hogyan tudom az egyesével történő jobb klikkkes módszer->development->copy before settings-et hatékonyabban megoldani. A többi elképzelésem nekem is ilyen volt. Van erre ajánlott youtube csatorna amúgy, mint pl a Davinci Resolve-os ami végigmegy minden lényeges lehetőségen? (DR esetén még lehet te ajánlottad, az is elég hasznos volt).
-
Stauffenberg
nagyúr
Felesleges, egyszerűen csináld ahogy neked logikus, kényelmes és próbáld megfigyelni mi az amire indokolatlanul sok időt elcseszel és ezeken csiszolj még.
Nálam a nagy mennyiségű LR feldolgozás így néz ki:
1.) Import, leválogatás, felesleg kukázása2.) Címkékkel csoportosítom azokat a fotókat, amik fényviszonyok szempontjából összetartoznak
3.) Az összetartozó fotók közül csoportonként egynél az alapvető szerkesztést megcsinálom (preset, WB, világosság, kontraszt, stb), majd a csoport többi tagjára is ráhúzom a beállításokat
4.) Kiválasztok a csoporton belül egy referencia fotót, azt megszerkesztem gyakorlatilag véglegesre (highlight, shadows, HSL, stb) és LR-en belül kijelölöm referenciának és a csoport többi fotóját már csak matchelni kell vele
5.) Ha megvan az összes csoport, összes fotója, akkor elölről átnézem egyesével mindet és még lehet utolsó simításokat, finomhangolásokat végezni, na meg még ilyenkor is simán egy csomó fotó kiköthet a kukában
-
_q
addikt
-
Tuninger
Topikgazda
-
Teasüti
nagyúr
Ennek ellenére nem nagyon tudok olyan fotósról aki 20-50 max 100 képnél többet utómunkázna meg normálisan. A fotós akivel együtt dolgozunk, 1-2 hét alatt le tudja adni a kész képeket, ennyi idő alatt én sokszor a videóra rászagolni sem tudok.
Nálunk a sztenderd az olyan 500-600 kidolgozott fénykép 3000 elkészült képből.
Ebből amikre tényleg ráfekszünk, azok a kreatív fotózáson készültek. A kevésbé fontos dolgok, mint a fogadás meg a buli, azok nyilván nem kapnak sok figyelmet.
De itt LR only workflow van, és nagyon sokra rá lehet húzni ugyanazt a preset-et. Ne úgy képzeljétek, hogy minden egyes képet egyedileg kezdek el húzgálni default-ról!
Sőt, az azonos körülmények közt készült sorozatokat szinkronizálva dolgozzuk ki.
Amivel elmegy az idő, az inkább a local adjustments. Pl a crop beállítása az tényleg egyesével történik, ahol szükséges. De ha egy percnél több időt töltesz egy képen, akkor vmit rosszul csinálsz. A sok éves tapasztalattal rendelkezők kiköpnek egy kész képet fele ennyi idő alatt. Így azért csak akkor tart hetekig egy meló, ha nem csinálod.De azért itt gyorsan leszögezném, hogy nyugaton teljes állásban csinálják ezt emberek, nem munka után, a napi teendők elvégzését követően, a gyerekek lefektetése után, éjjel kettőkor.
(#16913) narumon
Igen, nekem is jobban adja egy videó, ha emlékek és érzések megörökítéséről van szó.
De egy videóból viszonylag nem könnyű kirakni egy képet a falra, vagy a családi albumba, esetleg ajándéktárgyat készíteni. Illetve a fényképek közt azért vannak amiket a vendégek is szívesen hazavisznek, nyilván amik róluk készülnek. -
narumon
őstag
""egy pontban megállok és onnan veszek mindent is" videósok ragadtak le 150k magasságában)."
Bár így lenne. Mi 150-et kérünk most, ketten megyünk Panasonic és Sony kamerákkal, gimbal, drón ahogy kell - nagyon nehéz ezt a 150-et is elkérni mindig mindenki alkudni akar. Olyan megkeresések is jönnek, hogy nem-e vállalnánk el 60-ért mert annyi pénzük van.
"Amúgy ennek én örülök, hisz videózni aránytalanul több munka mind a helyszínen, mind post-ban."
Ebben nem értek Veled egyet: akkor lenne több munka, ha képkockánként effektezné a filmet nem pedig snittenként, mint ahogy a fényképészek is képkockánként utómunkázzák és retusálják az átadásra kerülő anyagot."
Ennek ellenére nem nagyon tudok olyan fotósról aki 20-50 max 100 képnél többet utómunkázna meg normálisan. A fotós akivel együtt dolgozunk, 1-2 hét alatt le tudja adni a kész képeket, ennyi idő alatt én sokszor a videóra rászagolni sem tudok."Szerintem sokkal nehezebb azt az egyetlen, legjobb pillanatot elkapni, mint folyamatában felvenni egy történést, amiben minden benne van."
Ebben sem értek egyet. Technikailag sem. Megint azt tudom mondani, hogy egy közepesen jó fényképezővel technikailag szinte alig alig vagy limitálva, ehhez képest videó szempontból minden el tudja baszni a felvételt. -
narumon
őstag
-
Teasüti
nagyúr
Hihetetlen egy bagázs, itt mindenkinek egy aranyhaléval vetekszik a koncentráló képessége?!
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Inkább mondja azt mindenki, mint Taranis!
Aztán nézegethetjük a villámos videókat epic filmzenével, az leköti a figyelmeteket!
Nem tudom mi van ezzel a Vimeo-val, de nálam egy kalap szar az oldal. Kemény 30 kilobájttal tölti azt a videót. Egyszerűen nem tudom megnézni amit linkeltél; 30 megás neten. Eddig egy dolgot akartam feltölteni rá regisztráció után, de az se ment neki. Maradok a YT-nál.
-
vond
MODERÁTOR
-
Teasüti
nagyúr
Jó, persze. De nem az a jellemző árkategória. Nyilván a fotósok és cinematográfusok talán 1%-a, ha ebben az ársávban mozog. A többiek meg ott, ahol írtam. A videós mindig másodlagos a fotóshoz képest, ez tény. És hogy marad-e büdzsé a videósra, vagy mennyi, az nagyban leredukálja a piacot.
Szerintem jóval több meló. Én kb 2000 képet kiválogatok és átnyomom LR-ben egy nap alatt, ha ráfekszem. Míg egy hasonló terjedelmű videós anyagot legutóbb 3 hétig csináltam, minden nap esténként pár órát, h kész legyek határidőre. Arról nem is beszélve, hogy videónál nem elég csak ráhúzni egy preset-et a képre, ott a color match önmagában elvisz jó sok időt. Legutóbb legalább annyi idő volt színezni, mint megvágni. De talán még több is.
Fotónál is fontos konzisztencia, de nem ennyire. Jah és nincs retus. Max olyan dolgok, amiket LR-ben meg tudsz oldani két kattintással, de pl. skin retouch és ilyen hülyeségek, na olyat nem csinálunk. Nagyon max a saját oldalamra portfólióképnek, de az ügyfélnek csak külön kérésre felárért. Legalábbis esküvőt én csak és kizárólag LR-ben csinálok, amit abban nem lehet megoldani, arra egyszerűen nincs is szükség. Sima portréknál szoktam néha belőni a képszerkesztőt, de általában csak a saját szórakoztatásomra.
Eleinte én így gondoltam, ezért kezdtem videózni. De most már rájöttem, hogy nem nagy was ist das: legyen jó a kompozíció, oszt a többit megoldja a gép. 3-5 sorozatból egy csak jó lesz. És általában így is van.
-
Stauffenberg
nagyúr
"Szerintem sokkal nehezebb azt az egyetlen, legjobb pillanatot elkapni, mint folyamatában felvenni egy történést, amiben minden benne van."
Szerintem meg más nehézségek vannak, a fotósnak azt a bizonyos pillanatot kell elkapnia, míg a videóban meg az egész anyag érdekfeszítő szerkesztése a kihívás. A tegnap linkelt videót is eluntam a felénél, hiába volt technikailag aránylag jó.
Nem tudom azt mondani, hogy egyik műfaj egyszerűbb vagy nehezebb a másiknál.
-
syC
addikt
-
vond
MODERÁTOR
-
MrChris
nagyúr
-
*Ropi*
félisten
Szerintem rossz helyen érdeklődtél, mert itthon is a jobb középkategóriás cinematográfusok simán 250-350 közt indulnak és a határ a csillagos ég: 1M feletti árkategória is van náluk (a vállról indítható rakétavetős, "egy pontban megállok és onnan veszek mindent is" videósok ragadtak le 150k magasságában).
"Amúgy ennek én örülök, hisz videózni aránytalanul több munka mind a helyszínen, mind post-ban."
Ebben nem értek Veled egyet: akkor lenne több munka, ha képkockánként effektezné a filmet nem pedig snittenként, mint ahogy a fényképészek is képkockánként utómunkázzák és retusálják az átadásra kerülő anyagot.
" A fotózás meg csak szimpla point'n'shoot."
Szerintem sokkal nehezebb azt az egyetlen, legjobb pillanatot elkapni, mint folyamatában felvenni egy történést, amiben minden benne van.
-
*Ropi*
félisten
Igen, ezért az ár az egyik legnagyobb szűrő, mert bizonyos lélektani összeghatár felett minimalizálódnak az ilyen low budget megkeresések. A helyszín mellett a másik két nagy mumus az abroncsos ruha és a kesztyű: Ildivel pár hete megbeszéltük, hogy ha abroncsos ruhát tervez a menyasszony és sehogyan sem lehet róla lebeszélni, akkor átengedjük másnak mert nem a mi stílusunk. Ugyanígy a kesztyű: nem győztük leimádkozni a lányokról, hogy ne égessék már magukat: 2019 van, nem 1919...
Egyébként mi sem fotózunk mindig csiribiri környezetben, de sokat számít, ha egyrészt rendet rak(at) az ember, másrészt csak azokat a rész(lete)it használja az enteriőrnek, amik mutatnak is valahogy.
-
Teasüti
nagyúr
-
Teasüti
nagyúr
Ennyire mint ezeken az orosz fotókon, ennyire nem. De még a középkategóriás árral is bejött néhány az év során a kollégának, ahol háznál tartották, amit csak lehetett. Az alsó árszegmensben, ahol kezdeni fogok jövőre ott meg nemigen számítok rá, hogy csilivili szállodában, vagy tágas apartmanban, esetleg kastélyban készülnek reggel és puccos fogadás lesz délután, ha már úgy keresnek meg, hogy "nem tudják megengedhetik-e maguknak a fotóst".
(#16900) syC
És belerakod a highlight-ba? Mert nem annyira jellemző. Az inkább csak a párról szól, max pár snitt a többiekről. Míg azért a fotós megörökíti a főbb családtagokat, meg a vendégek közül is a candid pillanatokat. Meg gyakran össze is állnak egy fényképre. -
Teasüti
nagyúr
Nincs. Nem létezik ultimate fotós táska. Gondold végig mennyi helyre van szükséged és a szerint válassz!

Van ahol alul van több hely, van ahol felül. Meg vannak normál hátitáska méretek, meg vannak nagyobbak, ilyen "világutazós" méretűek is. A vízállóság lehet még fontos, arra érdemes figyelni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
17000 - 16901
35111 - 34001 34000 - 32001 32000 - 30001 30000 - 28001 28000 - 26001 26000 - 24001 24000 - 22001 22000 - 20001 20000 - 18001 18000 - 17901 17900 - 17801 17800 - 17701 17700 - 17601 17600 - 17501 17500 - 17401 17400 - 17301 17300 - 17201 17200 - 17101 17100 - 17001 17000 - 16901 16900 - 16801 16800 - 16701 16700 - 16601 16600 - 16501 16500 - 16401 16400 - 16301 16300 - 16201 16200 - 16101 16100 - 16001 16000 - 15901 15900 - 15801 15800 - 15701 15700 - 15601 15600 - 15501 15500 - 15401 15400 - 15301 15300 - 15201 15200 - 15101 15100 - 15001 15000 - 14901 14900 - 14801 14800 - 14701 14700 - 14601 14600 - 14501 14500 - 14401 14400 - 14301 14300 - 14201 14200 - 14101 14100 - 14001 14000 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- GYÁRI TÖLTŐK: USB-C / DELL / LENOVO / HP / FUJITSU / TOSHIBA / Asus / Macbook /// Bp,/MPL/Foxpost
- Eladó Redmi Note 12 4/128GB fekete / 12 hónap jótállás
- AKCIÓ!!! SÁRGA! -20%!!! MACBOOK NEO!!!! - MAGYAR BILLES! - CITRUS AJÁNDÉKKAL!
- ÚJ HP EliteBook 6 G1a Ryzen 5 PRO 230 4.9GHz 32GB DDR5 1TB FHD+ 16:10 már jobbik kijelző, gar 2028
- ÜRES
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Az én esküvőmön megtiltottuk a vendégeknek a fotózást. Videót nem csináltattunk külön, mert nekem egyszer is elég volt átélni. Nem akarnám felidézni, hogy szín józanul kellett 60 seggrészeg emberrel "bulizom" - retek szar zenére - reggel 5-ig...

Én akkor "szoktam" használni, ha pl. van valami nagyon régi eszköz, ami a high profile-t még nem szereti.

Ha nem szereti a progi, simán át kell rakni más konténerbe, ahogy taranis mester is írja.

Gondolom azóta nem ülsz le főnökökkel beszélgetni