Hirdetés

2024. május 9., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Társadalom, közélet  »  Vallás

Hozzászólások

(#25127) Balion válasza Miklós315 (#25126) üzenetére


Balion
senior tag

Szerintem nem vezet semmire, ha a másik fogalmazásába kötünk bele :(
Mivel azt írod, hogy "Konkrétan: nem vagyok JT, hanem katolikus", azt feltételezem, hogy te sem tudod értelmezni, amit írok. Azt írtam le, miért igyekszem hitelesen nyilatkozni a gyülekezeti életről / Tanú létről. Sajnos a felsoroltaknak ezt nehéz lehet elfogadni, de attól még ezek tények.

A hurrászabadságot és a keserűséget is nagyon jól érdez a hszfolyamaimból, de nem engedem, hogy ez befolyásolja a tényszerűségem. Mint exjt tudom, hogy nagyon ritka az olyan, aki nem valamilyen sértődés, vita, helytelenség, nem tudom még mik miatt hagyja ott a vallást, ráadásul 13 év után (vagy ha a születésemtől nézzük, akkor 33 év után), így magamat egy tök hiteles forrásnak érzem, akin keresztül bepillantást lehet nyerni a Jehova Tanúi vallásba. Örülök, ha néhányaknak ez érdekesség vagy akár segítség is.

Ezt a részt nem értem: "így számomra kicsit elkapkodottnak tűnik a konklúziód: ismered és ennek megfelelően értékeled Krisztust".
Ismerem, de nem értékelem Krisztust. Vagy ha a szerkesztett részét nézem a hozzászólásodnak ismerhetném akár jobban is. Hogy a katolikus tan mi Jézusról, nem tudom. Azt tudom, amit a Bibliában olvastam róla. Ha ehhez van még extra infód, kiváncsian hallgatom :)

[ Szerkesztve ]

Útvonal

Fórumok  »  Társadalom, közélet  »  Vallás
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.