Hirdetés

2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Társadalom, közélet  »  Vallás

Hozzászólások

(#16669) Huma válasza kymco (#16668) üzenetére


Huma
addikt

Mert én a tényeknek hiszek és a logikusan levonható következtetéseknek.
Logikus, hogy Isten nem létezik. Legalábbis abban a formában ahogy ti gondoljátok biztos, hogy nem. Logikus, hogy a Biblia nem hiteles. Az is tisztán látszik, hogy a vallásotokban szereplő Isten kegyetlen és önző. Mint ahogy az is egyértelmű, hogy a vallást a szülők és a közvetlen környezete plántálja a gyerekekbe nem valami felsőbb erő.
Ti viszont mind ellene mentek a logikának. Próbáljátok megmagyarázni, de kilóg a lóláb. Persze másképp nem is lehetne, egy észérvet sem olvastam ezen állítások cáfolataként. Mindig csak a idézeteket írtok, meg személyes tapasztalást, átélést, isteni érintést, stb.

Ha a kereszténység az igaz vallás akkor hol volt több mint 2000 évvel ezelőtt? Az emberiség nem 2000 éves. Hogy lehet, hogy jól láthatóan egy helyről terjedt el ez a vallás? Isten csak egy helyen volt jelen a földön? Miért van az, hogy az egyetlen igaz vallást úgy kellett terjeszteni (gyakran tűzzel-vassal) mert az eredetileg nem keresztény népek még csak nem is hallottak róla?
Jól látható, hogy az emberek adták tovább a hitüket másoknak. Nem pedig valami felsőbbrendű lény.
Ha tényleg ez lenne az egyetlen igaz vallás akkor az egész földön mindenki ebben hinne. De nem ez a helyzet. Nagyon nem.

Izospórás harasztok: Sporofitonjuk sporangiumaiban haploid meiospórák keletkeznek.

Útvonal

Fórumok  »  Társadalom, közélet  »  Vallás
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.