Hirdetés

2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Társadalom, közélet  »  Vallás

Hozzászólások

(#16562) kymco válasza llll (#16561) üzenetére


kymco
veterán

2Pét 3,9. "Nem késlekedik az Úr a ígérettel, amint egyesek gondolják, hanem türelmes hozzátok, mert nem azt akarja, hogy némelyek elvesszenek, hanem azt, hogy mindenki megtérjen."

Az életben számos helyzet van, amit ha elmulasztasz, akkor soha nem teheted már meg. Egy elmaradt bocsánatkérés, egy elmaradt gyógyszer esetenként nem pótolható.

Amennyiben viszont bármikor dönthetsz valami mellett, akkor könnyen elmaradhat a döntés... A nagynéném halála után döbbent rá a férje, hogy mit mulasztott el a minden nap mellette élő feleségével kapcsolatban... És ezt már bánhatta.
Van számos eset, mikor nem lehet pótolni az elmulasztottat, és nem lehet hivatkozni arra, hogy holnap akartam lépni az ügyben... Nincs az a bíróság, aki nem ítélné el az elmaradt karbantartásért felelős vezetőt egy repülőgép szerencsétlenség esetén... Nem jó érv, hogy holnap tuti megcsináltuk volna az ellenőrzést...

Akkor miért kell magyaráznom, hogy egyszer véget ér a halogatás, magyarázkodás lehetősége?

Isten kairoszokat (minősített) ad az embernek, hozzon döntést akkor. Az elmaradt döntés következményét viselnie kell...

Ezért nem mindegy, hogy szólunk-e arról, hogy az idő véges és nem ciklikus vagy végtelen (Pál úgy fogalmaz, hogy az idők gonoszak, pont azért mert végtelennek tűnik, közben fogy, mint állat), és Isten a rád/a válaszodra vár, és nem mindegy, hogy a hívásra meghallottakra hogyan reagálunk.

[ Szerkesztve ]

www.refujvaros.hu

Útvonal

Fórumok  »  Társadalom, közélet  »  Vallás
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.