Hirdetés

2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Társadalom, közélet  »  Vallás

Hozzászólások

(#16542) Noddy válasza llll (#16533) üzenetére


Noddy
senior tag

Az Újszövetségben található könyvek mind történelmileg hiteles, szemtanúk által is hitelesített és külső személyek (nem keresztyének) által is megerősített tényeket tartalmaz. Jézus halála után 70 évvel került leírásra a legfiatalabb levél is. Ez minden vitán felül áll, tényekkel megalapozott. Erről megkérdezhetsz bárkit.

Ha belegondolsz itt már régen nem szimpatizációról van szó. Elég csak megnézni a hozzászólásodat, miért nem tudsz normális hangnemben írni ahogy korábban tetted. Miért ez az indulat benned? Istennek ellenségei vannak. De pont a Biblia mondja hogy "Hogy legyetek a ti mennyei Atyátoknak fiai, a ki felhozza az ő napját mind a gonoszokra, mind a jókra, és esőt ád mind az igazaknak, mind a hamisaknak." Isten terólad is gondoskodik mindegy mit gondolsz róla, nincs benne semmi diszkrimináció a gondoskodás terén, de tény hogy vannak akik elutasítják őt, de legalább nem vádolható erőszakossággal, ha valakinek nem kell, akkor azt békén hagyja. Nem kötelező megtérni, de a bűnnek büntetése van és a következőekben erre hozol példákat.

Miért történt az özönvíz? 1 Móz 6,5-6 Egy verssel kellett volna előrébb olvasnod és megtalálod a választ. Isten a gonosz megfékezése miatt vitte véghez az özönvizet. És ha megnézed a 8. verset azt látod, hogy Nóét nem amiatt tartotta meg mert olyan jó ember lett volna, hanem azért mert kegyelmet találat (kegyelem a meg nem érdemelt jóindulat). Szerinted Istennek mennyi be került volna új világot teremteni? Isten tényleg nem hirtelen felindulásból cselekedett, a gonosz terjedését fékezte. Ha megnézed a 8. rész 21. versét akkor megint szembesülhetsz Isten türelmével és kegyelmével. Tehát nem poénból volt az özönvíz.

Nagyon jó példa Elizeus története is. Azok a fiatalok tisztában voltak vele, hogy Isten prófétáját alázták és vetették meg (el lehet gondolkodni a szülők felelősségén is). A büntetés jogos és igazságos volt rajtuk. De itt megint ott van a kegyelem, hogy manapság hányan gyalázzák Őt de hallhatják az örömhírt.

Tudod Jézus miért halt meg? Mit jelképez a vér?

Kánaáni népek is gonoszságuk miatt lettek kiírtva. Nem tudom te mennyire szimpatizálsz az ember áldozattal, mikor gyerekeket és nőket égettek el Baálnak, nos Isten ezt nem hagyhatta meg. Itt is fontos látni az emberek felelősségét.

Az egyiptomi esetben is jogos volt Isten büntetése. A Fáraó, az egyiptomi nép vezetője felelős a népéért, elengedhette volna a zsidókat, tudta hogy mivel áll szemben, de ő azt hitte hatalmasabb Istennél. Hiba volt de tisztában volt a következményekkel és ennek egy egész nép itta meg a levét. Nem ismerős ez a történelmi tudásodból, hogy egy egész nép szenved egy egy rossz vezető hibás döntései miatt? Az emberi gőg ide vezet, a nép vezetőinek a felelőssége nem semmizhető.

Heródes hatalom féltésből ölt, Isten a népét szabadította meg. a fáraó tisztában volt a helyzettel, rosszul döntött. Az ember felelőssége nem semmizhető, ha már megszerezte az erkölcsi döntés jogát, viselje következményeit.

Tudom hogy jó dolognak tűnik beszélni a szabad akaratról, csak az ember nem igazán szereti a felelősséget vállalni a tetteiért. A szabad akarattal okozott sebeket, károkat Isten nem hagyja büntetés nélkül. Az teszel amit akarsz, de vállald a következményeit. Én tudom vállalni.

Tudod miért halt meg Jézus? Szerinted Isten hol fordított nekünk hátat? Most is napról napra gondoskodik rólad is.

Igen vallásos családban nőttem fel. És sok keresztyén pedig nem. Talán ez mutatja jól, hogy Isten a képmutatásból is képes kirángatni az álkeresztyéneket :) Ha a János vitézben vagy a Koránban mélyedtem volna el Isten akkor is megszólított volna, ahogy erre rengeteg példa van a világban. Több millióan térnek meg Indiában, Afrikában, közel és távol keleten. Isten engem a képmutatásból hozott ki, valakit az iszlámból, valakit az ateizmusból, nincs benne szabályszerűség, csak Isten kegyelme, az Ő keze bárhova elér.

Kiemeltem, de akkor mégegyszer kiemelem: nem homályos, megérzés szerű révület volt. Az értelmem és a tudatom tiszta volt akkor is és most is az. Mintha egy másodfokú egyenletet oldottál volna meg (ez nálam nagy szám mert a matek nem az erősségem :) ) és meglátod az eredményt leellenőrzöd és minden stimmel :) Nem egy kósza gondolatra teszem fel az életemet, hanem a legstabilabb dologra. Ez ésszel és értelemmel megfogható. Krisztus halála értem is történt.

Keresztyénnek lenni nem kellemes állapot. Lenézik az embert, hülyének tartják, narkósnak nézik, csak anyag nélkül... Ha ezt nézi az ember akkor biztos nem lenne keresztyén, és itt még nem is beszélek azokról akik mondjuk egy arab országban élnek, mert ott könnyen meg is öletik őket és ezt meg is teszik. Szóval nem tudom milyen kellemes állapot fenntartására gondolsz. A valóságban élek, nem hitegetem magamat mátrixszerű eszmefuttatásokkal, nem vagyok megvezethető a reklámok által. Vannak mberi kapcsolataim.

Az evolúció elől nem zárkózom el, sőt nem is tehetem munkámból kifolyólag, megvizsgáltam, talán túlságosan alaposan is és nem meggyőző. A természetes szelekció az rendben van, de ahogy azt korábban kifejtettem azt a Biblia is megerősíti, a többire nincs meggyőző bizonyíték, egy szép elv ami az ateistákat kielégíti, mert lehet vele Istent tagadni. Tudtad, hogy már olyan fogalom is létezik hogy reverz evolúció? :) Na már itt tartunk :)

Más vallásokat ismerek, nem zárkózom el a velük való párbeszédtől, bár tény hogy kis hazánkban az ateizmus a leggyakoribb. Meghallgatom őket és képes vagyok normális hangnemben érvelve vitázni. Ezt neked még gyakorolnod kell...

Elmúlástól nem félek.

Jesus my savior, not my religion. - Jéghegy nem talál ibolyát.

Útvonal

Fórumok  »  Társadalom, közélet  »  Vallás
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.