Hirdetés

2024. május 5., vasárnap

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Társadalom, közélet  »  Vallás

Hozzászólások

(#15823) Noddy válasza lao ce (#15821) üzenetére


Noddy
senior tag

Sajnálom, de nagyon el vagy tévedve. A tudás, nem azért van, mert "jutalmat" kapsz érte. Az ember olyan, hogy van tudás szomja, ez hajtja előre az emberiséget, hogy kérdései vannak, kíváncsi és ezt ki is elégíti. Persze erre lehet mondani, hogy "ne okoskodj, csak élj". De ezzel az emberi természet ellen megy aki ezt hirdeti. Nincs ranglétra és nincs iskola sem, hacsak az élet iskolája nem. Nem lesz valaki jobb keresztyén attól, hogy több teológia könyvet olvasott el, vagy több Bibliát olvasott. De Isten kijelenti magát és azzal meg lehet érteni a világot, és Ő szeretné, hogy ne csak éljünk bele a világba, hanem, hogy tudjuk az hogyan működik és lássuk át a mozgató erőket, ok okozati viszonyokat. Lehet a közlekedésben úgy részt venni, hogy közben tanulod meg a KRESZ-t, de kevesbb szenvedést okozol másnak és magadnak is, ha előtte legalább néhány fontosabb dolgot tudsz, persze élni, az életben lehet legjobban, és a gyakorlatot nem helyettesíti az elmélet, de én erről nem is beszéltem. Sokkal inkább arról, hogy a Biblia, Isten szava mennyire jól illeszkedi a való élethez és nem elvont varázs mesék gyűjteménye.

A keresztyéneknek sincsenek varázslatos barátai és nincsenek varázslatos tények, attól még valami nem lesz varázslatos, hogy a taoisták nem vesznek róla tudomást :)

Örülök, hogy gondolkodsz, és még nem jutottál el arra a szintre hogy annyira belemélyülsz a taoba, hogy a külvilággal nem is foglalkozol :)

Megértem, hogy szerinted, az az ok, hogy az ember nem követi a tao-t, de hogy miért nem az már nem fontos. Ok. :) Pedig lehet visszatérni, ha az ember tudja miért tért el tőle, de ha nem, hát nem... Ha a végén kiderülne, hogy nincs is tao amitől eltérhettek volna, le kellene húzni a rolót. Bár a sárkányos meséddel élve, nagy valószínűséggel nincs is sárkány, de nemes, ahogy tanul és küzd... csak a valóságról nem vesz tudomást.
Attól hogy valami nem fér bele a te taoista világgépedbe az attól nem kiagyalás és kitaláció. De érthető, hogy emiatt soha nem is fogod beismerni, ellenkezik a tanaiddal. Ami pedig túl mutat a te világképeden azzal pedig már nem is érdemes foglalkozni, mert nem fogod megtalálni a boldogságodat :(

Szerintem az orientalisztika szót kerested.

Jesus my savior, not my religion. - Jéghegy nem talál ibolyát.

Útvonal

Fórumok  »  Társadalom, közélet  »  Vallás
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.