Hirdetés

2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Társadalom, közélet  »  Vallás

Hozzászólások

(#15773) Ujjlenyomat válasza DrGonzo22 (#15767) üzenetére


Ujjlenyomat
csendes tag

Abban nincs semmi rossz, ha jól érzed magad! :)
Én is szoktam jókat „mulatni”.
Pl az Orcei ember történetén.
Nagyon mulatságos. :DD

Egy kicsi, mégis páratlan koponyatöredéket fedeztek fel. Úgy jelentették be, mint „az Európában és Ázsiában felfedezett emberi maradványok legrégebbikét”. Mivel korát 900 000 és 1 600 000 év közöttire becsülték, néhány tudós azt várta tőle, hogy megnyitja az utat „az emberi fajok tanulmányozásának forradalmához”.
A leletet, amely mindezt a lelkesedést kiváltotta, „orcei ember”-nek keresztelték el — a spanyolországi Granada tartományában levő falu nevéről, ahol felfedezték azt.
1983. június 11-én mutatták be nyilvánosan a leletet Spanyolországban. Vezető spanyol, francia és brit tudósok már megerősítették a hitelességét.
Mihez hasonlított valójában a „orcei ember”? A tudósok úgy írták le őt, mint egy mai afrikai bevándorlót. Ez a különleges lelet — mondták rá — egy fiatalembertől származott, aki 17 éves volt és másfél méter magas. Valószínűleg vadász vagy gyűjtögető volt, aki még esetleg nem ismerte a tűz használatát. Talán kezdetleges nyelvezetet és vallást is kifejlesztett már. Gyümölcsöt, gabonaféléket, bogyókat és rovarokat evett, valamint alkalmanként a hiénák által megölt állatok maradványait.
1984. május 12-én, mindössze két héttel a tárgyra vonatkozó nemzetközi tudományos szeminárium előtt, komoly kétségek merültek fel a töredék eredetével kapcsolatban. A koponya belső részén a paleontológusok egy zavarba ejtő „taréjt” találtak. Az emberi koponyáknak nincs ilyen taréjuk. A szemináriumot elhalasztották.
A madridi El País napilap ezt a szalagcímet viselte: „Komoly jelek mutatnak arra, hogy az »orcei ember« koponyája szamártól származik.” Végül 1987-ben egy tudományos értekezés, amelyet Jordi Agustí és Salvador Moyà, az eredeti felfedezésben közreműködött két paleontológus írt, bejelentette, hogy a röntgenelemzés csakugyan megerősítette: a lelet egy bizonyos lófajtához tartozik.
A „orcei ember” társfelfedezője, dr. Salvador Moyà őszintén bevallotta: „Dr. Jordi Agustí és én nagyon nehéznek éreztük, hogy elfogadjuk: a lelet nem emberi eredetű volt. A tudomány azonban az igazság feltárásában érdekelt, még ha ez az igazság nem is tetszik nekünk.”

Hát nem mulatságos?! :) :DD :))

Az egyik pillanatban ősember, a másikban meg már szamár.
Ami „mulatságos” még számomra, hogy
tudományos vizsgálatok után jellemezték az 'ősembert', a tudósok és a professzorok.
Ugye? Mert ők nem erőltették rá a saját képzeletvilágukat a tudományos tényekre?!

Egy ilyen jelentéktelen méretű (körülbelül 8 centiméter átmérőjű) lelet is óriási fontosságra tesz szert, részben az ember feltételezett evolúcióját támogató bizonyítékok hiánya miatt. Annak ellenére, hogy a lelet csekély hányadát tartalmazza a teljes csontváznak, az „orcei embert” úgy üdvözölték, mint „az elmúlt évek legnagyobb paleontológiai felfedezését, valamint a tipikus afrikai ember (Homo habilis) és az eurázsiai kontinens legősibb embere (Homo erectus) közötti hiányzó láncszemet”. A gazdag képzelőerő és a nem túl tudományos feltevés elég volt ahhoz, hogy kitöltse a részleteket az „orcei ember” megjelenését és életmódját illetően.

Végezetül:
Amit tudunk a szamárról (mármint amelyiknek megtalálták a koponya töredékét):
- 17 éves volt és másfél méter magas
- Valószínűleg vadász vagy gyűjtögető volt,
aki még esetleg nem ismerte a tűz használatát
- Talán kezdetleges nyelvezetet és vallást is kifejlesztett már
- Gyümölcsöt, gabonaféléket, bogyókat és rovarokat evett
valamint alkalmanként a hiénák által megölt állatok maradványait.
:) :K :D :DD :)) :C

Ki tudja mennyi ember szeretne egy ilyen intelligens Szamarat vagy Lófélét?!

[ Szerkesztve ]

"Mindazt tehát, amit akartok, hogy az emberek megtegyenek veletek, ti is hasonlóképpen tegyétek meg velük; mert ezt jelenti a Törvény és a Próféták." (Máté 7:12)

Útvonal

Fórumok  »  Társadalom, közélet  »  Vallás
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.