Hirdetés

2024. május 1., szerda

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Társadalom, közélet  »  Vallás

Hozzászólások

(#10526) Borosz válasza euchi (#10513) üzenetére


Borosz
senior tag

Anyám... Micsoda diskurzus bontakozott ki közöttetek. :D
Itt nekem hirtelen a "miért" kérdéske jött be. Miért is kellett meghalnia?
Kicsit úgy érzem, hogy sok mindent nem vagy hajlandó még kicsit sem elfogadni a Szentírásra hivatkozva, azt helyesen magyarázva. Végül is nem is mentünk bele igemagyarázásokba, de több olyan alappillére van az Istenbe vetett hitnek és életnek, amiket egyrészt meg kell érteni, másrészt el kell fogadni igaznak. Egyébként csak hosszasan lehet róla nagyokat vitázni - eredménytelenül. (Az eredmény a keresztény embernek és a Biblia Istenének is az, ha valaki belátja, hogy tovább nem akar élni Isten nélkül és elfogadja JC áldozatát.) Persze azt is lehet mondani, hogy ez a fórum nem erről kell szóljon. Elég csak vitázni és diskurálni.
Na mindegy... :-) Én szeretem, ha vannak céljaim.
Szóval a felelősség nagyon ott van egy hívő életében. Én úgy gondolom, hogy inkább azok életéből hiányzik ez inkább, akik Isten nélkül élnek.
A helyzetet nem írtam le konkrétan miért kellene pl. meghalnia a fiamnak és itt nem tettekről és következményekről akartam példát hozni. A legnagyobb fiam már szintén Istent választotta, ahogy a középső fiam is. A lányom még nem tudja felfogni a dolgokat, csak négy éves. :-)
1. Isten nem kér már ilyet - pipa. Ezzel nem kell számolnod sem nekem, sem bárki másnak. A kérdésre a választ azért nem tudom megadni, mert a helyzet akkor és most teljesen más volt, ahogy kymco leírta. Ilyet vagy ehhez hasonlót ma csak emberek akarhatnak - arra kényszeríteni, hogy öljem meg a fiamat. Ezt természetesen nem tenném meg semmilyen körülmények között.
2. Más szitu, ha az Istenbe vetett hitemet kellene megtagadni, - így kiesve a kegyelemből és az üdvösségem veszíteném el ezzel - különben megölik a fiamat. Nos.. kemény helyzet. Emberek akarhatnak és tehetnek ilyet, ez nagyon kemény hitpróba lenne. Amit tennem kellene az az, hogy nem tagadom meg JC-t és megölik a fiamat. Nem tudom mit tennék... és azért imádkozom - és még sokan, hogy ilyen módon soha ne próbáltassék meg a hitem. Erre van bőven egyéb más ötlete az Úrnak. :-)
Amíg élek, az az egyik fő feladatom, hogy a rám bízottakat Isten irányába terelgessem. Ha ez sikerül, már sokat tettem értük - azokért, akiket a legjobban szeretek a világon.

Egyébként annak örülök, hogy így vagy úgy, de forgatod a Szentírást és "hasogatni" próbálod az Igét. Én négy évig bíztam rá másokra azt, hogy tanítsanak meg engem is " helyesen fejtegetni az igazság igéjét...". Azóta is igyekszem többet és többet megérteni belőle.

Útvonal

Fórumok  »  Társadalom, közélet  »  Vallás
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.