Hirdetés

2024. május 1., szerda

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Társadalom, közélet  »  Vallás

Hozzászólások

(#10520) kymco válasza euchi (#10519) üzenetére


kymco
veterán

Isten tudta, hogy nem kell az áldozat, és azt is tudta, hogy Ábrahámnak elég egy szó, ennyi.
A matekfeladatot nem azért adja ki a tanár, mert ő nem tudja a választ. A feladat a tanulónak fontos.
Egyértelművé vált ezek után Ábrahámnak, hogy az Isten nem akar gyermekáldozatot. Egyébként aznap könnyen lehet, hogy több száz gyereket áldoztak fel Ábrahám körüli 100 km-es körben. Ez akkor gyakori szokás volt. Akkor Ábrahám pontosan tudta ezt. Nem azon lepődött meg, hogy gyerekáldozat van, hanem azon, hogy miért Izsákot, mikor ígéret van rá.

Még mindig nem érted a lényegét.
Sajnálom, mert ennél többet nem tudok erről írni.
Isten pont az ellenkezőjét mutatta be, mint amit te ki akarsz hozni. Nem a fanatizmusról szól a történet, hanem arról, hogy mered-e Isten kezébe letenni a dolgaidat. Ábrahám megtapasztalta, hogy Isten minden esetben betartja ígéretét, lehet rá számítani, lehet hinni benne. A mai embernek számos tanulsága van, de közöttük nem szerepel, hogy ha kell áldozd fel a fiad Istenért.... mert Isten ezt Ábrahámtól sem várta el.

A 100kg-os zsákos példát pedig nagyon benézted. Arról szól valójában, hogy Isten próbái nem egyformák az emberekre nézve, figyelembe veszi azok képességeit, lehetőségeit... az pedig a más kérdés, hogy nem is öncélúak...

A végén két kérdés. El tudsz-e képzelni olyan helyzetet, mikor te egy olyan feladatot adsz a fiadnak, amiről biztosan tudod, hogy meg tudja és meg akarja oldani?
Ha igen, akkor nincs a fiadnak döntési szabadsága?

[ Szerkesztve ]

www.refujvaros.hu

Útvonal

Fórumok  »  Társadalom, közélet  »  Vallás
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.