Hirdetés

2024. május 3., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Társadalom, közélet  »  Vallás

Hozzászólások

(#10245) Noddy válasza Rive (#10243) üzenetére


Noddy
senior tag

Az lenne a korrekt válasz talán, hogy az élet minden kérdésére az ember nem kap választ soha, ezzel nagyából minden filozófus egyetért, sőt a Biblia is: majd a feltámadás után teljes ismeretünk lesz.
Az hogy az emberben van egy vágy hogy mindent ismerni akar szerintem az is jó és természetünkből fakad.
De mivel földi életünk korlátok közzé van szorítva szelektálnunk kell és nekünk kell kiválasztanunk hogy mit akarunk megismerni és persze hogy mit vagyunk képesek megismerni a korlátozott műszereinkkel érzékeinkel. Ezt a korlátot fel kell ismerni, persze lehet elméleteket gyártani, hogy a nem ismert dolgokat elképzeljük. Még ezzel sincs baj.

Na de talán nem is ezt akartam írni :)
Szóval a Biblia is arra buzdít hogy a teremtett világon keresztül is felismerjük Istent és lássuk, hogy az is őt dicsőíti. Tehát egy keresztyén embernek se szabad elzárkóznia a természettudományoktól, de kritikával kell élnie, ha az Isten létét megkérdőjelezi. De az az egészben a szép, hogy ezek a megkérdőjelezéseket nem lehet komolyan venni, annyira bizonytalan lábakon állnak. De a világ megismeréséhez Isten megismerése is hozzá tartozik úgy lesz teljesebb képünk róla. És én azt mondom, hogy aki ismeri Istent teljesebb képe van a világról mint aki nem. Persze ezen is lehet vitázni. Biztos vannak olyanok akiket az egyik oldal is kielégít. Én nem ilyen vagyok. Bátran, félelem nélkül tanulmányozom és próbálom megismerni a fizikai világot és így olvasom a Bibliát is.

Jesus my savior, not my religion. - Jéghegy nem talál ibolyát.

Útvonal

Fórumok  »  Társadalom, közélet  »  Vallás
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.