Hirdetés

2024. május 3., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Társadalom, közélet  »  Vallás

Hozzászólások

(#10214) Dalai Láma válasza cucka (#10212) üzenetére


Dalai Láma
őstag

"Negatívnak negatív, továbbá véleményem szerint mentálisan egészségtelen dolog bűntudatban élni, bűntudatot táplálni az emberekbe, hogy ez határozza meg a világról alkotott képüket."

Ha bűnt követtél el, és mentálisan egészséges vagy egy jó lelkiismerettel megáldva, akkor lesz bűntudatod. Ez természetes, és normális dolog. Az a baj, ha pl. megölsz valakit, és utána egy cseppet sincs rossz érzésed. Na, az baj.

A kereszténység biztosan nem táplálja a bűntudatot az emberekbe. Ha ezt így gondolod, valami alapvetőt nem értettél meg. Éppen azt, hogy van megbocsátás, és mindig van tiszta lap.

A bibliai történetre visszakanyarodva: Miért erőlteted azt ,hogy a tudatos döntés a szimbólum szintjén az értelmezés szintjén is tudatos döntést jelent?

Isten azt mondta, őrizd és műveld a földet. Ez előre vetíti azt, hogy az ember fogja uralni a bolygót. Mai zöld szemmel elég aktuális a mondanivalója, azt hiszem.

A Bibliát nem Isten írta. Ha a diktálós verzióra gondolsz, akkor JJánossal beszélgess erről, mert az nem az én asztalom.

"A valóságban a bűnnek sokszor következményei is vannak, amelyek szempontjából viszont irreleváns, hogy Isten megbocsát-e vagy sem."

Még jó! Képzeld csak el, milyen egy következmények nélküli világ... Elég csak a magyar aktuálpolitikára gondolni... Természetes, hogy vannak következmények.

''Ugrott apósom, nagy régi sólyom, mindene az illegalitás''

Útvonal

Fórumok  »  Társadalom, közélet  »  Vallás
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.