Hirdetés

2024. május 13., hétfő

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2021-10-10 15:19:20

LOGOUT.hu

Ez egy agyalós-beszélgetős Covid-19 topik. Érvelni kötelező, a másikkal foglalkozni tilos, rettegőzés duplán, a szemlélet tudományos (a "meddig maradjanak a lezárások", azaz a társadalmi rész elfér, de csak szűken/járványhoz kapcsolódóan), ergo nem oltásellenes, nem hit alapú. Ami ebben a szellemben íródik, marad, ami nem, az nem, téríteni meg se próbálj.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#49051) t72killer válasza BlackV (#49050) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

Igen ez nem ártana, mert a világon mindenütt túl van hajtva az eü apparátus.

30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)

(#49052) syberia válasza szabi__memo (#49026) üzenetére


syberia
veterán

Ahol meg nincs ellátás, arrafelé a covid miért nem terjed (többnyire) :F

(#49030): USA-ban a sötétebb bőrűek arányaiban jobban hiányt szenvednek, nem tudnak az emberek a modern életvitel mellett elég időt tölteni a szabadban. Irtad hogy a magasabb melanin szint ellenére is elég D vitamin termelődik, ennek ellentmondanak a kapcsolódó felmérések.

[ Szerkesztve ]

https://howbad.info/

(#49053) BlackV válasza syberia (#49052) üzenetére


BlackV
senior tag

Ahol nincs eü ellátás, ott még egy bicikli sincs az emberek nem tudnak mozogni, max a szomszéd faluba 6nap járással.. es stb stb..

[ Szerkesztve ]

(#49055) Chesterfield válasza BlackV (#49053) üzenetére


Chesterfield
senior tag

Hol az a hely, ahol eü nincs, de pontos adatok meg igen?

szerk.: nem neked ment természetesen

[ Szerkesztve ]

(#49056) syberia válasza t72killer (#49054) üzenetére


syberia
veterán

Amióta bárki számára hozzáférhető ott az i, nincs dráma. :D

(#48942): Ki engedte el? Én nem vagyok Fauci, jó az. Főleg magas dózisú cink terápiával kiegészítve, konkrét esetekről tudok aminél a betegséget villámgyorsan elfújta.
Nem fogok mindent az orrotokra kötni.

[ Szerkesztve ]

https://howbad.info/

(#49057) Ringman válasza fatal` (#49040) üzenetére


Ringman
nagyúr

a modernásba nem, mert az le is járt, többet az eu nem rendelt többet modernából, innen azt a tagállamok egyedül intézik (németek be is rendeltek vagy 30m-et)

ezek a sajtóanyagok továbbra is elsősorban a részvényeseknek szólnak.

szerk:
hogy idővel hogy változik, az más téma, itt az lehet az alapkoncepció, hogy akkor mostantól a 3. dózis is legyen teljes.

[ Szerkesztve ]

(#49058) BlackV válasza Chesterfield (#49055) üzenetére


BlackV
senior tag

A te válaszod jobb, úgyhogy legközelebb is "te mondod, a te hangod mélyebb" :DDD

Egyébként itt van még a témában egy régebbi érdekes cikk.

Afrikából nézve a koronavírus a gazdagok betegsége

(#49061) t72killer válasza syberia (#49056) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

Az infó végeredményben az, hogy D-Afrika effektíve világrekorder közeli lehet népességarányos covid-halálozásban. Jelenleg 1400/1M fő a jelentett esetek alapján - a többlethalálozásból számolva ez 5e+/1M fő. A fejlett világban sehol sincs ehhez fogható adathiány.

Csak azért nem nevezhetjük világrekordernek, mert igen valószínű a 3.világ sok országa hasonlóan vagy még rosszabbul elmaradt az adminisztrációval.

A környezet ismeretében persze érthető az eredmény: Afrika többi részéhez képest viszonylag urbanizált, vándormunkások tömegeit mozgató országról van szó, ahol a népesség kb 20%-a HIV fertőzött. Az oltott még mindíg kevés, így a delta hullám kb ugynakkora pusztítást végzett, mint az előtte a béta. Az ivermectint egyébként nyomják, de úgy tűnik svarcban.

30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)

(#49062) Gothmog válasza syberia (#49052) üzenetére


Gothmog
aktív tag

Neked is csak azt tudom írni, mint Fikuszkukisznak. A hozzászólásom teljes terjedelmében arra az éghajlati környezetre vonatkozott, ahol a sötét bőrszín "őshonos".
Természetes, hogy ahol kevesebb a napsugárzás és/vagy más az életmód (kevesebb időt töltenek egyáltalán napon az emberek), ott a túl sok melanin kontraproduktív lesz pont a D vitaminhiány előidézése miatt.
Az emberiség Afrikából történő kirajzása után ezért alakult ki idővel a világosabb bőrszín a mérsékelt és hidegebb éghajlatú területekhez alkalmazkodott populációkban.

Ez egy rövidke, kifejezetten ismeretterjesztő, de jó összefoglaló: [link] (Én is találtam benne újat, mert pl. az inuitokról tudtam, mint a táplálkozási szokásaik miatt spéci kivételekről, de a folsavhiányos anémiát nem ismertem/vagy már elfelejtettem.)

Endure. In enduring, grow strong.

(#49063) BlackV válasza Gothmog (#49062) üzenetére


BlackV
senior tag

ún svájcinéger hátrányban. :)

(#49064) azbest válasza Fire/SOUL/CD (#49048) üzenetére


azbest
félisten

a tisztázás végett, ezt saját szemeddel láttad vagy valami helyi facebook csoportban írta egy lakos?

[ Szerkesztve ]

(#49065) Mr K válasza Fire/SOUL/CD (#49048) üzenetére


Mr K
senior tag

"Egy, abban a korcsoportban nem engedélyezett löttyel oltottak"

Attól, hogy az oltóanyagot nem megfelelő módon adták be, még nem lesz "lötty". (Emlékezetes az oltások kezdetéről, amikor egy teljes fiolányi (5 adag) Pfizer oltóanyagot adtak be egy nőnek.) Ez így szimpla hangulatkeltés, szerintem kerülni kellene.

''The third planet is incapable of supporting life. Our scientists have said there's far too much oxygen in their atmosphere.''

(#49066) t72killer válasza Mr K (#49065) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

Műhiba, ami potenciálisan veszélyes. A gyógyszergyári termékek tól-ig határai elég szigorúak, egyik-másiknál igencsak necces lehet ha többszörös dózist szed be, oltat be, stb az illető.

Nem lötty, hanem rossz típus(!) és többszörös túladagolás a gyártói speckókhoz képest, akkora, amennyit esélyesen már humán tesztalany sem kapott a klinikai tesztek során.

Amennyiben ez a kaland gond nélkül lezajlik, az jó indikátora annak, hogy az oltóanyag biztonságos.

[ Szerkesztve ]

30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)

(#49067) Parci válasza BlackV (#49050) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

ez egyébként ott, ahol mi voltunk ma, így is volt

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#49069) Parci válasza syberia (#49056) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

"Ki engedte el? Én nem vagyok Fauci, jó az. Főleg magas dózisú cink terápiával kiegészítve, konkrét esetekről tudok aminél a betegséget villámgyorsan elfújta.
Nem fogok mindent az orrotokra kötni."

szerintem mindenki számára világos, hogy te okosabb vagy bárkinél, például amerika nyunyókájánál is. konkrét esetekről tudsz, belsős infóid vannak, átlátod a világot japántól indiáig, tökéletesen, ahogy azt is, hogy mindenki idióta, rossz módon kezelik a járványt, de a kutató is rossz nyomon jár és rossz megoldást választ a vírus ellen. qrva nagy kár, hogy a korszakos zsenid ide van kárhoztatva, erre a fórumra, és nem tud kibontakozni. sőt, a helyzet még rosszabb, mert részemről roppantul nem bánnám, ha ezt a sok tudást most már elvinnéd valahova máshova. :(((

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#49070) fatal` válasza Ringman (#49057) üzenetére


fatal`
titán

Jah Moderna, így jogos, nem figyeltem eléggé. Én összességében gondoltam.

(#49071) Mr K


Mr K
senior tag

Ha már ilyen népszerű lett Dél-Afrika. :)
Rules are changing, and your medical aid likely won't pay for vitamins if you get Covid-19
(Avagy ha a tudósok még vitatkozgatnak is, a biztosítók szerint pár vitatott terápia nem éri meg a belé invesztált pénzt, így a továbbiakban nem térítik a felírt C és D vitamin valamint a cink pótlás árát. Van a cikkben egy érdekes link egy indiai témájú olvasói levél(?), miszerint nem feltétlen üdvös, hogy biztos ami biztos beszedetnek a covidos pácienssel egy csomó olyan gyógyszert, aminek a hatása nem igazolt, mert könnyen lehet, hogy többet árt mint használ. [Nálunk talán nem viszi anyagi csődbe a pácienst, de minek terhelni vele a (beteg) szervezetet, ha úgysem használnak.])

''The third planet is incapable of supporting life. Our scientists have said there's far too much oxygen in their atmosphere.''

(#49072) t72killer válasza Mr K (#49071) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

Amekkora D-vitamin számok repkednek egyes mindentjobbantudó FB csoportokban (napi 20kIU-t is láttam már!) ez már kp-ben is észrevehető. Pláne, ha a vitaminkufár a saját, dupla áron számoló bioboltocskájába tereli a báránykákat. (mifelénk a legolcsóbb: 3.5£/90kIU, de ez 90db tabletta, amit állítólag 4nap alatt kéne beszedni ha vki covidos).

Rendszerszinten biztos nem támogatnék egy ilyen mániát, különösképp olyan országban, ahol a D-vitaminhiány töredéke pl a magyar 90%-nak.

[ Szerkesztve ]

30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)

(#49073) Mr K válasza t72killer (#49066) üzenetére


Mr K
senior tag

Nem helyeseltem az alkalmazási előírások megszegését: nyilván a túladagolás is veszélyes és az is problémás, ha nem megfelelő betegcsoport kapja. (Azért tegyük hozzá, hogy elvileg a Moderna 50ug-os dózisban túl van 6-11-es korosztály tekintetében egy klinikai teszten (forrás hirtelenjében).)

"Amennyiben ez a kaland gond nélkül lezajlik, az jó indikátora annak, hogy az oltóanyag biztonságos."
Egy-két esetből nyilvánvalóan nem lehet statisztikai következtetéseket levonni... (Ha már tudományos kocsmában vagyunk. :) )

''The third planet is incapable of supporting life. Our scientists have said there's far too much oxygen in their atmosphere.''

(#49074) syberia válasza t72killer (#49061) üzenetére


syberia
veterán

" Jelenleg 1400/1M fő a jelentett esetek alapján - a többlethalálozásból számolva ez 5e+/1M fő. "

A kalkulációt valamivel alá kéne támasztani , ez így...semmi :(

(#49062): Nincs vita köztünk biológiai síkon vizsgálva a kérdést. Köszi az irományt, nem csak a covid miatt tartom érdekesnek a kalciferolt. :R

[ Szerkesztve ]

https://howbad.info/

(#49075) Rolly válasza t72killer (#49072) üzenetére


Rolly
veterán

SOTE állásfoglalás szerint a D vitamin havi dózis akár egyszerre is beszedhető nem okoz gondot (azért nem próbálnám ki) ...

[ Szerkesztve ]

(#49076) Parci válasza Parci (#49069) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

csak hogy világos legyen: te éppen meggyógyítottál covidos embereket "magas dózisú cink terápiával". és nem csak, hogy nem érted, hogy miért qrvára aggályos ez, hanem halál komolyan is gondolod. meg az összes többi baromságot. meg azt, hogy fél földrésznyi emberek egyszer csak kollektíve meggyógyulnak, amikor valaki a csoportotokba beböfögi, hogy engedélyezték a féreghajtót. és nem érzed, hogy ez teljes képtelenség, abszurd, lehetetlen, még akkor is, ha tényleg szuper hatékony lenne (gondolod ott mindenki beszedi? mindenki pont jókor? kihal a járvány telibe tőle?). nem folytatom a sort, gyakorlatilag hatalmas arccal az összes lóra fordítva ugrottál fel, és lesajnáló magabiztossággal nyilatkozol bárkiről, aki másképp csinálja. utoljára tegnap volt nálunk két biológus egész nap, húgom cége elég szorosan dolgozik együtt a modernával, anyám a kórházból tud adni infót, fáj olvasni nap mint nap a hülyeségeidet.

ehhez az ipari mennységű fassághoz egyszerűen kár felemészteni azt a sok energiát, amivel aztán olyan szépen egymás mellé rakod az immunológiai kifejezéseket és repteted a linkjeidet.

magas dózisú cink terápia my ass! :(((

[ Szerkesztve ]

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#49077) t72killer válasza syberia (#49074) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

Egy kis utánaszámolás innen és megvan. Nem estem neki integrálni a komplett görbét, csak pár random pontját ellenőriztem, különös tekintettel a csúcsokra.

30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)

(#49078) Vesa válasza syberia (#49025) üzenetére


Vesa
veterán

"az általam tanulmányozott vizsgálatok többsége azt mutatja, hogy szignifikáns javulás érhető el"

Érdekes módon viszont nem tanulmányoztad azt, ami nem talált kapcsolatot. Pedig ki is emelik benne, miért választottak másféle tesztelési metódust, és ez egy elég lényeges szempont!

De akkor tulajdonképpen mit szeretnél mondani ezzel? Hogy a D-vitamin szedése képes kiváltani az oltást? Mert abban nincs vita, hogy D-vitamin hiány esetén annak szedése hasznos és javasolt, Covidtól függetlenül is. Vistont egészen más jelentéssel bír annak pedzegetése, hogy ez akár csak alulról közelítve is egy lapon említhető az oltásokkal, vagy azokkal szemben egy lehetséges alternatíva lenne..

A tudomány a valóság költészete!

(#49079) Z.É.T. válasza Parci (#48950) üzenetére


Z.É.T.
őstag

Parci, ezt sehogy nem tudnád kideríteni?
(amire válaszolok)
Nem lenne mindegy :B

(#49080) inf3rno


inf3rno
nagyúr

Bátyám ellenanyag szintje most felugrott 1400U/mL-ről 2200-ra. Ez is egy stratégia, hogy bulizni kell ezerrel, aztán akkor örökre védett lesz az ember. ;] ;] ;]

[ Szerkesztve ]

Buliban hasznos! =]

(#49081) Vesa válasza syberia (#49056) üzenetére


Vesa
veterán

"Amióta bárki számára hozzáférhető ott az i, nincs dráma."

Egyszer a tudományra hivatkozol, máskor meg figyelmen kívül hagyod. Ahogy éppen a Te vágyadnak megfelel. Az iver állítólagos hatását már rengetegszer megcáfolták. Nem ér semmit.

A tudomány a valóság költészete!

(#49082) Drizzt


Drizzt
nagyúr

Most, hogy van Novavax engedely, azt tudjuk, hogy hol helyezkedik el az atlagos antitest-szint bajnoksagban? Fele tud menni a Modernanak?

[Kozben a Neumann Labsnal 5%-nak tunik az omikron arany idehaza]

[ Szerkesztve ]

I am having fun staying poor.

(#49083) t72killer válasza inf3rno (#49080) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

Ez érdekes, vissza kell számolni, hány méterre lehezett tőle a vírusforrás :DD :DDD .

30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)

(#49084) Z.É.T. válasza t72killer (#49083) üzenetére


Z.É.T.
őstag

És hogy negatív, vagy pozitív távolságra :D

(#49085) lezso6 válasza Vesa (#49081) üzenetére


lezso6
HÁZIGAZDA
LOGOUT blog

Egy konteóra mindig válaszoljunk konteós kérdéssel: mi van akkor ha a lóféreghajtó gyártója találta ki és terjesztette el azt a butaságot, hogy megfelelő ellenszer a vírusra? Tisztán profit alapon. ;]

A RIOS rendkívül felhasználóbarát, csak megválogatja a barátait.

(#49086) t72killer válasza Z.É.T. (#49084) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

;]

30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)

(#49087) Vesa válasza lezso6 (#49085) üzenetére


Vesa
veterán

Ez nem lehetséges, mert Ő nem BigPharma. :D Ja de... :)

A tudomány a valóság költészete!

(#49088) syberia válasza Vesa (#49078) üzenetére


syberia
veterán

Elfogadom hogy ők nem találtak kapcsolatot, engem sajnos nem győztek meg.

Ne adj aszámba olyat amit nem állítok, nem helyette hanem mellette tartom lényegesnek a szedését. Szerintem a D vitamin szükséges mértékű pótlása az imunizált személy védettségét fokozza, hiszen minél hatékonyabban és gyorsabban tud reagálni a szervezete a koronára, annál biztosabb a szövődményektről mentes, teljes felépülése. Ugyanez a temrészetes immunitással rendelkezőkre is érvényes.

Mert abban nincs vita, hogy D-vitamin hiány esetén annak szedése hasznos és javasolt, Covidtól függetlenül is.✔

(#49077) : peer review mikor? :DDD

(#49076): Már régóta ezen az állásponton vagyok, mi a gond :F Sajnos nincs meg azieológiai képzettségem a fórum fősodorába való belesimuláshoz.

[ Szerkesztve ]

https://howbad.info/

(#49089) Drizzt


Drizzt
nagyúr

UK: 91743/44. ~1.5M tesztbol. 7 nap alatt 60%-kal nott a fertozesszam es 5%-kal csokkent a halalozas, 6%-kal nott a korhazba bekerulok szama.

[ Szerkesztve ]

I am having fun staying poor.

(#49090) PuMbA válasza inf3rno (#49080) üzenetére


PuMbA
titán

Ez nem egy, hanem a legjobb stratégia :) Oltás után 1 hónappal nem otthon kell ülni, hogy a védelem egyre csak csökkenjen, hanem kimenni a világba és élni, ezzel fenntartva a védettséget, hogy ne az legyen a helyzet, hogy már a 10. oltás van bennünk. Anya tanár, gyerekek között van és emiatt szüleimnek kiakasztotta a méréshatárt 40.000 AU-val az antitestek száma. Ezt az omikron nem kerüli meg és így még a 3. oltás sem kell nekik a már itt lévő omikron ellen. Valószínűleg én is kihúzom az omikron-t 3. oltás nélkül, ha ennyire torlódak a hullámok.

[ Szerkesztve ]

(#49091) Vesa válasza syberia (#49088) üzenetére


Vesa
veterán

Én egy kérdést tettem fel, nem adtam a szádba semmit!

Tehát akkor az a végső konklúzió amit eddig is tudtunk, tehát hiány esetén szükséges a D-vitamin ésszerű mennyiségű pótlása, de önmagában ezzel senki nem fog Covid-ot gyógyítani és oltást kiváltani.

A tudomány a valóság költészete!

(#49092) Parci válasza syberia (#49088) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

az a gond, hogy gyaníthatóan oltatlanul, oltásellenesen térítesz egy fórumban, konyhabiológusként, nagy határozottsággal és végtelen bátorsággal. csollány remek példa, egészséges, sportos, szedi a vitaminokat, mi baj lehet? :(((

nem kell a szöveg, hogy ideológia, meg itten téged kiutálnak, mert nem a nyájjal bégetsz. rég leszarom már, hogy elolvasol egy tanulmányt és az ellenkezőjét szűröd le, mint mindenki más, azt hiszel, amit akarsz.

csak ne csináld ezt az oltásos fud módszert, mert elbizonytalanítasz pár embert, akik közül csak egy is megborul, amikor elkapja, mert "nagy dózisú cink terápiát" (apám, borogass) nyomott oltás helyett, akkor semmivel sem leszel különb egy gődénynél.

ezt a tudományos vajákolást vidd el innen messzire!

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#49093) Vesa válasza Drizzt (#49089) üzenetére


Vesa
veterán

Az a 6% sem hangzik jól, mert a halottak még mindig csak 1-3 hetes késéssel jönnek.

A tudomány a valóság költészete!

(#49094) Kékes525


Kékes525
félisten

[Jakab Ferenc: most még háborúban állunk a koronavírussal]

Nagyon jó, érdemes meghallgatni! Parcinak: Sváby András alig beszél. :D

Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.

(#49095) Vesa válasza Parci (#49092) üzenetére


Vesa
veterán

Ez egy korrekt és lényegre törő megfogalmazása a problémának!
+1

A tudomány a valóság költészete!

(#49096) Kékes525 válasza Kékes525 (#49094) üzenetére


Kékes525
félisten

Megnyugodtam! Jakab is pontosan úgy, ugyanarra használta a nagy számok törvényét ahogy én. Úgy látszik, a biológusok már ilyenek. :D

Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.

(#49097) t72killer válasza syberia (#49088) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

Miféle peer review-t akarsz nyers statisztikához :F .

30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)

(#49098) Parci válasza Kékes525 (#49096) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

sosem volt erősségük a matek ;)

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#49099) Kékes525 válasza Parci (#49098) üzenetére


Kékes525
félisten

:K

Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.

(#49100) Chesterfield válasza Kékes525 (#49094) üzenetére


Chesterfield
senior tag

6:39 :D

(csak a multkori nagy számok törvényéhez)

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.