- laskr99: Újrakezdem a processzor és videókártya szilícium magok fotózását
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- MasterDeeJay: SATA to SAS adapter
- eBay-es kütyük kis pénzért
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- M0ng00se: Hardvert áruhitelre?
- bitpork: Ingatlan eladás
- bitpork: MOD Júni 28- Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Qtya123
őstag
válasz
nicu71 #30361 üzenetére
Nem azt mondom, hogyha maximumra csavarod az X-230-on a mélyet és bevágsz egy nagyon basszussal teli zenét, akkor ne lépné le a TV hangrendszerét, de filmek szempontjából én nem vettem észre azt, hogy gyengébb lenne az Onkyo, mint a Logi 2.1
boborján2: PC-n mindid VLC-t használtam a NAS-ról történő lejátszásra, sosem volt gond a feliratokkal.
Ha esetleg a későbbiekben belefutok abba, hogy a TV gyári médialejátszója nem boldogul, akkor felteszem a Kodit.
-
koko52
nagyúr
válasz
nicu71 #30153 üzenetére
845 nem ér meg +70k-t a 805-höz képest (szerintem). Kijelző tesztet néztem, észrevehetetlen/mérhetetlen a különbség, amiben jobb az a hang, ami meg egy ekkora TV-nél irreleváns, mert ember nem létezik aki nem külön hangkeltőt használ. Hardver/szoftver ugyan az.
TV-t gari időig használok. Sajnos rossz tapasztalatok miatt. Ez most 5 évet jelent TCL-nél.
Samsungom 3 év gari után 2 hónapra alaplap hibás lett (100k), LG 3 év gari után led panel hibás (kuka), Samsung 4 év gari után 5-6 hónapra alaplap hibás (80k). -
kovacsit
tag
válasz
nicu71 #29960 üzenetére
Köszi, igazandiból mindegy milyen alkalmazásról van szó, a kérdés az, hogy nem a Play áruházból származó alkalmazás telepítése után honnan lehet elővarázsolni az inditóikonját, és kitenni a főmenübe??
Telepítés után elindul, minden ok, de ha kilépek, hogy lehet visszalépni bele...😁
Köszönöm
-
blakey
titán
válasz
nicu71 #29930 üzenetére
A kép minősége több tényező együttese. Amennyiben a szolgáltató megfelelően küldi tovább a jelet, akkor nincs nagy különbség. Volt alkalmam több szolgáltatónál és több készüléken is látni a közvetítéseket, Digin nagyon sz@r az M4Sport, sajnos, amíg nem láttam, nem tudtam, hogy milyen hibákról írtok, de most már tudom, ráadásul Sonyn néztem. Eurosport sem olyan, mint kéne. szerencsére otthon nem tapasztalok ilyen hibákat, ott gyakorlatilag hibátlan (Voda). Tarr műsorszórás sem vészes, ott sokkal kevesebb a hiba.
-
bnorci71
addikt
válasz
nicu71 #29805 üzenetére
megtaláltam a jel/minőség oldalt 99/100% vagy fordítva, F csatit mozgattam nem volt gond a képpel. Pr-telekom a szolgáltató, de már ez is 4IG tag.
Igen a 100 fényerőt már veszem lefelé szerintem a Local DIming szólt bele ennyire nem maxon volt hanem eggyel lejjebb a csúszka.
Várom a Vhiktor képbeállításait, addig vagy a 835 bár nem tudom egy más típus mennyire lesz használható. Vagy találtam ezt 845-re. -
-
Till@
aktív tag
válasz
nicu71 #29461 üzenetére
Én próbáltam.Amikor váltottam tv-re, sokszor beadta hogy kódolt (vodafone), várni kellett hogy jó legyen, vagy kapcsolgatni a csatornákat hogy bejöjjön a kívánt csatorna.Netflix nem lett jobb mikroakadások tekintetében a teszt jelenteimben.Visszatettem a 135-öt, az mintha mozgás javításban egész jó lenne.
c805
-
Cartmenn
aktív tag
válasz
nicu71 #29153 üzenetére
Meg
Nekem sok probléma nem volt a 098al sem (éles szeműek biztos többet találnának ) , de igazán változást nem vettem észre a 135el . A 3 test probléma filmben a 8rész említett idősávban nincs az az akadás . A médialejátszó még mindig ugyanazzal a 2 filmel nem bírkózik meg
-
BlueSteel
tag
válasz
nicu71 #28963 üzenetére
Nem hiszem el, komolyan, ezt a TV-t. Az összes firmware-t kipróbáltam már. Volt olyan (mint most a v135-nél), hogy rátelepítettem a v098-ra és a local dimming lag (hirtelen felvillanás sötét jelenetről világosra váltáskor) sokkal jobb lett, már nem zavart egyáltalán. Az akadozás sem volt KODI-n. Egyéb okok miatt (pl. a fényerő szabályzás nem működött rendesen) csináltam egy reset all/reset shop-ot, és azóta minden szar. Akad minden, KODI-n is, gyári lejátszó az teljesen felejtős, akkora hulladék. És ez a felvillanásos jelenség is ugyanolyan mint volt. Nevetséges az egész már, tényleg. v127-tel, v101-el is ez volt. Nem egy konkrét fájlnál, hanem egy tucat különbözőnél, nem lehet azt mondani, hogy csak egy a hibás.
És van egy 4k firetv max-om, amit csak az akadások miatt vettem meg, az a durva, hogy ez a bizonyos 4k fájl, ami nicu71-nek nem akad, még azon is akadt. Amúgy meg a fire tv hajlamos nem látni, nem frissíteni a helyi hálózaton a filmeket, KODI-n pl. gyakran nem tudom elérni róla, így azzal is küszködöm, nem tökéletes a dolog.
Az elmúlt hónapokban, rengeteg tesztfájlt kipróbáltam, különböző verziókban, ezekből a kardinális jeleneteket, ahol nagyon szembeötlő volt a probléma, kivágtam és lementettem, de van egy, amin különösen lemérhető az akadás mértéke (ez a Dűne 1. részének sima 1080p hdr verziójából van). Megosztom veletek a linket a google drive-ból, kérem, hogy akinek van rá ideje, tesztelje le kikapcsolt mozgásmegjelenítés mellett, a gyári lejátszóval és KODI-val, hogy akad-e (pár másodperces a klip, balról jobbra haladnak a szereplők, illetve Lady Jessica a kép bal oldaláról jobbra) - nekem a v098-at leszámítva az összes firmwaren akad, droppol mint a szar.
-
mikrofon
veterán
válasz
nicu71 #28380 üzenetére
Ha vissza keresel korábbra, akkor ez a nagy negatív hullám előtt jó tapasztalatok voltak a szervizről.
Amúgy egyébként valaki össze számíthatná és leírhatná hogy összesen hány felhasználótól jön ez a sok negatív vélemény....
Meglepően kevéstől, ahhoz képest hányan vagyunk itt és használunk TCL TV-t és hányan használnak még akik nincsenek itt....Azt meg még egyszerűbb megszámolni hogy hány típusról jön a negatív vélemény....
Aki értelmezően olvas és levonja a megfelelő következtetést, az pontosan látja hogy milyen is valójában a helyzet.....
-
ρσгτσ
addikt
válasz
nicu71 #27580 üzenetére
Szamaritánus -t néztem, szerintem nem volt vele gond ahhoz képest, hogy normál TV adás. Korábban már a MAX -on végignéztem.
beach head:
Holnap mentek ki, ha lesz rá időm. Nálam a TCL online adásokra van, így jelenleg nincs rákötve a Digi. De amíg ideiglenesen rajta lógott, addig a kódolt csatornákat is láttam. -
ad4m1337
aktív tag
válasz
nicu71 #26392 üzenetére
Köszi, de tökéletesen elvoltunk az elmúlt 5 évben ezzel a módszerrel, élveztük a filmeket így is
Lusta vagyok pendriveokkal bohockodni, szeretem, hogy csak atkuldtem a tartalmat a tv -re.
Amúgy továbbra is vallom, hogy SZÁMOMRA egy szar film / sorozat az a lehető legszebb OLED tv -n is szar lesz. Nekem a valamivel szebb kijelző nem ad hozzá a film élményhez.. és sajnos kevés a jó film / soroza manapság..
-
válasz
nicu71 #26212 üzenetére
Még csak nagyon futólag teszteltem a hangot,még épp csak bekapcsoltam a tv-ét még a fólia is rajta az elején. Viszont pont a hang érdekelt(persze amellett hogy ne legyen betörve a kijelző
) mert valaki írta itt korábban hogy borzasztó rossz és az miatt akarja visszaküldeni. Igaz nekem mindegy a hangja mivel avr használom, viszont teljesen rendben van. Sőt szerintem
nagyon jó egy tv hez mérten. Youtube zenével néztem csak, de kellően hangos, én a mélynyomot is hallani , ami meglepő nekem egy tv től. Nekem még nem volt jobb hangú tv-èm. Zenével foglalkozom ,azért észre veszem ha nagyon ratyi lenne, szerintem teljesen rendben van. -
Öcsielvtárs
aktív tag
válasz
nicu71 #25994 üzenetére
Csak tréfáltam, hátha emiatt vannak "kitakarva" az arcok, de ha már kérdezted:
Az általános adatvédelmi rendelet, hivatalosan Az Európai Parlament és a Tanács (EU) 2016/679 rendelete a természetes személyeknek a személyes adatok kezelése tekintetében történő védelméről és az ilyen adatok szabad áramlásáról, valamint a 95/46/EK irányelv hatályon kívül helyezéséről[1] (angolul: General Data Protection Regulation, röviden: GDPR) az Európai Unió rendelete, amely az Európai Gazdasági Térség területén tartózkodó természetes személyek személyes adatait védi és rendelkezik a tagállamok közötti szabad információáramlásról.
-
Imi1981
veterán
válasz
nicu71 #25891 üzenetére
Nem. Tarr Kft. Őszintén nem tudom előző firmwareken milyen volt a tévé adás mert sose nézem. Csak forma 1-et nézek és tavaly az jó volt biztosan ennyit tudok. Most viszont a múlt hétvégén nézett futam borzalmas minőségű volt. Lehet hozzaszoktam a netflixes forma 1 sorozat minőségéhez mert az 4k dolby vision. Majd apósomnál leellenőrzöm samsung tévéjén az közel akkora mint az enyém és ugyan az a szolgáltató. Mielőtt bármit is csinálnék.
-
Celtis
veterán
válasz
nicu71 #24549 üzenetére
A menü magyra fordítás borzalom, ezért nem is használom. Ha a mozgás menüben a két csúszka neve ez, akkor a vibrálás csökkentés a judder reduction. 30fps alatti videó tartalmak mozgását simitja. A 8-as érték már durva szappanopera hatást okoz.
A másik blur reduction, ami 30 fps felett, pl. tv adás, csökkenti a mozgó részletek elmosodottságát. Tehát ha filmet nézel, akkor A "foltcsökkentés" valóban nem csinál semmit.
-
Imi1981
veterán
válasz
nicu71 #24488 üzenetére
Ilyen kis tapadó gyorskötöző rögzítő korongokkal [kép] [kép] ( nem jut eszembe a neve) és két helyen szigetelő szalaggal oldottam meg. A szalag saját tapadóját nem használtam és le se szedtem az aljáról a védőréteget. Eddig jó de najd kiderül. Direkt nem tisztítottam meg a felületet mert ezek a tapadó korongok nagyon erősen ragadnak és féltem, hogy már csak a tv hátuljával együtt jön majd le 😄. De szerencsére le lehet szedni azért ( még) és nem durván kell erőltetni. Szóval eddig tetszik és 2200 Ft -ért vettem Temuról.
-
Swami
senior tag
válasz
nicu71 #24369 üzenetére
Amiket én vettem, egész szépen ráragadtak a tv-re, de azért megerősítettem jó minőségű fekete szigetelő szalag csíkokkal. Tv-t úgysem adok el, mert annyira keveset akarnak érte adni a parasztok, hogy inkább nem adom, így most van 5 tv a házban - egy 32-es sík képcsöves VHS nézésre a zeneszobában, egy 32 LCD a kondiszobában, egy 40-es LCD az egyik hálóban, egy 55-ös LED a másik hálóban és egy 65-ös TCL a nappaliban. Ha majd idővel veszek újat, majd akkor kerül ezekből mondjuk a fürdőkbe is. 😄 Ráadásul, már mindegyiken ott a LED szalag. 😀. Szóval ragadjon aminek ragadni kell! 😄
-
Celtis
veterán
válasz
nicu71 #23926 üzenetére
A filekezelőnek kell az engedélyeket megadni?
Én is küzdöttem, hogy pendrive-ról másoljak fel a Kodiba xml fájlt a távirányító gombok átdefiniálására.
Végül kínomban a kiterjesztést módosítottam .jpg-re. Így már látta a fájlkezelő, tudtam másolni és aztán a Kodiban átneveztem. -
snyper990
őstag
-
DaVE-1
senior tag
válasz
nicu71 #22937 üzenetére
Rájuk írtam aztán lesz ami lesz. Nekem a gondom az hogy a december 5-én rendelt TV-re a kezdetektől nincs semmi dátumom mikor akarják szállítani. Az öblítő (ami nem mellesleg nem érdekel mert csak a kupon miatt lett megvéve) is késett (arra legalább írtak dátumot de azt se tartották)
-
Cseri0058
őstag
válasz
nicu71 #22844 üzenetére
Azért ez durva kijelentés.
Laikus szemmel pont nem fogja látni a különbséget, főleg, úgy, hogy nem is lesz egymás mellett a kettő.
A 645 bőven elég az átlag felhasználóknak, mivel nem fogják látni a különbséget. Az hogy itt a fórumon kb. öten azt írjátok, hogy ég és föld a különbség az csak nektek annyira feltűnő, mert nektek fontos.
Nekem egy 55c645-ös tv-m van. Szüleimnél egy Lg oled Tv. Így, hogy nincs egymás mellett a kettő és néha látom az oledet, én mint laikus nem látok sok különbséget. Annyit nem mint ammennyit az árában látok, viszont a fényerő feltűnően gyengébb az olednek.
Szóval én azt mondom, hogy az átlagnak a c645 is bővel elég. Sokkal olcsóbb is... -
Matthew
őstag
válasz
nicu71 #22469 üzenetére
Stealth, nicu71: köszönöm a válaszokat. Biztosan sokkal jobb tévé a 805-ös de azért bizonytalan vagyok, hogy a nagyobb méret miatt látom-e rossznak a tévé adást vagy ennyit tud ez a tévé. A 805-ben fejlettebb ez a rész is, tehát szebben jelenít meg gyengébb tartalmat?
Egyébként emag-on max 317-ig tudom levinni az árát (-10% kupon), hogy lesz abból 305k? -
Celtis
veterán
válasz
nicu71 #22461 üzenetére
Nem tartom valószínűnek, hogy ez valaha változni fog. Össze kéne hasonlítani egy másik miniledes tv-vel. Pl Sony X95L. Habár arra is azt írják, hogy nem a blooming minimalizálásra van optimalizálva.
Én nem láttam még más miniled tv-t sötét körülmények között, de a C805-től még most is fülig ér a szám egy-egy jelenet láttán. Nem hittem volna, hogy LCD-n ilyen lehetséges.
Még azt is el tudom képzelni, hogy direkt gyengítették le a HDR-t, mert különben ki venné meg a 900-as sorozatú tv-iket. -
Imi1981
veterán
válasz
nicu71 #22406 üzenetére
Jól jártatok a c805-el. Kicsit irigy vagyok. Az 55C745 -el nem vagyok teljesen elégedett. Alapból kicsit gyenge a feketéje és ezáltal a kontraszt de ez sötét jelenetekben látszódik. Ilyenkor fátyolos hatás van. Ha be kapcsol a local dimming akkor jó a fekete de ez nem sűrűn látványos mert csak 120 zónás és nem valami dinamikusan vezérli . Röviden ritkán látni hogy működik. A világos jelenetek szépek és különösen tetszik hogy valósághű a színek! Gondolkodom ledszalagra a tv hátuljára úgy talán mélyebbnek tűnik a fekete és jobbnak hat a kontraszt az ellenfény miatt. Kéne valami jó amblighthoz hasonló de nem méregdrága.
Új hozzászólás Aktív témák
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- Házimozi belépő szinten
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Plazma TV topic
- Windows 10
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Milyen légkondit a lakásba?
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- További aktív témák...
- Bomba ár! HP EliteBook 830 G5 - i5-8G I 8GB I 256GB SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- REFURBISHED - DELL Thunderbolt Dock WD19TBS docking station (210-AZBV)
- ASUS Radeon HD6950 DirectCU II 2GB 256bit GDDR5 EAH6950 DCII/2DI4S/2GD5 Videokártya eladó
- Lenovo ThinkPad X1 Carbon G8, i7-10510U, 16GB, 1TB SSD, 4K kijelző + WWAN (ELKELT)
- 2db Dell PowerEdge R740 2U Rack Szerver és 3db Netapp FAS2040 NAS
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest