Hirdetés

2024. április 30., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  PC játékok  »  StarCraft 2 (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2013-02-08 11:43:51

LOGOUT.hu

A Blizzard 2007. május 19-én a Blizzard Worldwide International keretein belül bejelentette, hogy fejlesztik minden idők egyik legsikeresebb RTS-ének folytatását, a StarCraft II-t. A játék alapjaihoz nem nyúltak, a második részben is három fajjal szállhatunk harcba: a rovarszerű zerg-gel, a kolonizáló földlakó terran-nal és a hi-tech űrlény protoss-szal. Rengeteg új egység mellett régi ismerősökkel is fogunk találkozni, a történet pedig a Brood War után veszi fel a fonalat.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#41101) oxox


oxox
addikt

reggel vegre megint dia szinten sikerult jatszani...platina top tosst vertem....4gate Vs 3gate robo...ff-el elvettem a kedvet, majd expeles-kozbe izibe drop (nexus tulelte ephogy), majd drop kiserlet ismet de stalkerek lefuleltek (fajt 4zeat is elbukni a prism mellett)...majd obs a bazisan zavartalanul nezelodott, es ez a drop csak nemhagyott nyugodni...kozben techelt colora+stargate-re, ill expelt is vadul...szoval drop megint, ezuttad mar sotettemplarokkal :) GGGGGGG ....mondjuk face to face se feltem volna, de igy fincsi volt

Ki gépen száll fölébe.... SC2 nick: oxox character code: 698...dio3/ow: oxox#1525 + #21838

(#41102) Formaster válasza Zoz (#41100) üzenetére


Formaster
addikt

+1

(#41103) whitezo88 válasza Zoz (#41100) üzenetére


whitezo88
nagyúr

Most Adm-mal 2v2zgetünk. eddig nem jó széria, de megint imbalanced. 3.ra 2 loss után bead egy 90 szintű, 5500 játékkal rendelkező, D/D/M/M ligás embert. na, ezen kéne változtatni, hogy keresésnél valahogy számítsa be ezt. mert ha elkezd egy kezdővel, ebből csak darálás van. Pl simán adjon nekik minimum stabil goldosokat. szépen megszivatott minket proxy hatchel (jó, nem vettük észre) és SH-zott. Tempestet meg már későn hoztam le, az jó lett volna rá, még tartották ketten a frontot, de kevés volt már.

(#41104) Ghoosty


Ghoosty
őstag

Tegnap este volt 2 nagyon jó 2v2-es meccsünk Sittessel. Az egyikben (PPvPP) bezárkóztak. Körbepakolták magukat cannonokkal, de hagytak egy rést. Sittes be is csempészett egy observert és láttuk, hogy mass void ray lesz. Ment is le a 2 stargate és gyártottam is a főnixeket. Biztos ami biztos azért stalker és zeala sereget is gyártottam, nehogy úgy járjak, mint egy zerges meccsnél, hogy a légit leírtom, de földön szétkalapálnak. Sittes csinálta a szokásos deathballt. Mivel bezárkóztak, szabadon expelhettünk, így annyi pénzem volt, mint a pelyva.
Egyszer aztán rájuk jött az expelhetnék és kimentek 3-4 helyre. Ekörül értük el 200/200-at. El is mentünk leírtani őket. Meglepetésre azonban jött egy csomó carrier is, meg mégtöbb immo a másik játékostól. A múltkori tesztelgetésbéli tapasztalataimból tudtam, hogy főnixekkel jobban járok, ha inkább az interceptorokat szedegetem, így az egyiket a seregem felével kivontam a forgalomból. Sittes a deathballal kicsinálta a másikat, de mondjuk sokat veszítettünk is így visszavonultunk, de a carrierek nagyrésze megmaradt nekik. Vérszemet is kaptak és jöttek, de mivel volt blinkem, meg vagy 10-15 gateway, ezért egy pillanat alatt lewarpoltam egy csomó stalkert, persze jött Sittes is segíteni. A carrier alá beblinkeletem gyorsan és potyogtak, mintha muszáj lenne. :)
Közben gyártottam voidray-t is, az utánpótlás ellen. Mentünk is támadni, de alig pár másodperc annyi is volt 4 carriernek, aztán gg.

A másik jó (PZvsPT) zerget osztott a gép. Sittes ment deríteni és elkezdte cseszegetni T munkásait, így rengeteg időt nyertünk, mert sokszor abbahagyta az első barakk gyártását, így a fal sem készült időben. Én hatchery-vel kezdtem, aztán pár kör drone után benéztem egy csapat linggel. Azt látom, hogy egy valag addon nélküli barakk van és szinte semmilyen egységük nincs. Mindkét csapat támadóit leöltem sorra, de az utánpótlással nem bírtam, mivel nem rush-ra készültünk, ezért nálunk nem úgy jött az utánpótlás, ahogy kellett, így gazdasági kárt nem sikerült okozni(hülye is voltam így utólag). A t csak marine-t massolt, de kegyetlen mennyiségben. Gondoltam, na ezt megszívtátok, gyártottam banelinget dögivel, csak elfelejtettem kifejleszteni a gyors mozgást, így szinte veszteség nélkül leölte az összeset. :(
Ha itt van eszük, akkor nyernek. Sittesnek volt 1 colo-ja, meg pár gateway egysége. Nekem pár ling, mert kevés volt a lárvám. Pár perccel később bepróbálkoztak, de akkor már kész volt a gyors mozgás a banánlingeknek, meg lett rajtuk 2-es páncél is, így a t seregének 90%-át legalább leírtottam a pályáról, Sittes meg a pvel hancúrozott, nem figyeltem. Sajnos csak időt nyertünk, kevés egység maradt az ellentámadáshoz. (azért néha jött egy két szép force-filed is az ellenfél részéről)
Ekkor még mindig csak a naturalon voltunk ők meg kiexpeltek sok helyre. Már megfordult a fejemben a feladás, de mivel gázt keveset költöttem, így volt bankom. Gyorsan fel hive-ra, majd jópár corruptor. (Meg is lettem szólva, hogy minek hozom őket, nincs semmi amit megöletnénk. Erre bebábozódtak. Majd indultunk. 6-7 BL jött ki a maradék pénzemből, ha jól emlékszem, Sittes meg hightemplart hozott. A mass marine mintha ott se lett volna, a p próbálkozott a stalkerekkel, de Sittes jól védte a BL-eket a földiek ellen, így szépen végigmasíroztunk rajtuk.

U.I.: Bocs a wall of textért.

(#41105) sith7 válasza Ghoosty (#41104) üzenetére


sith7
nagyúr

Jó meccsek voltak :K

Főleg a második ... azért mass marine - nal nekimenni 4 colo - nak, 10 HT - nak, meg 4-5 archon - nak ... :)) ... durva deathball lett, igaz nagyon gázigényes, de üt, mint a piros 7 -es :D

Meg is lettem szólva, hogy minek hozom őket, nincs semmi amit megöletnénk.
Igen, ezt elsőre nem igazán értettem ... :B

(#41106) Tuco Ramirez válasza sith7 (#41105) üzenetére


Tuco Ramirez
őstag

Akár fel is tehetnétek őket, szívesen megnézném. ;)

WoT ID: Tuco_Ramirez74 SC2 ID: Peter 1714

(#41107) oxox válasza sith7 (#41105) üzenetére


oxox
addikt

makao-kakao volt? :D

Ki gépen száll fölébe.... SC2 nick: oxox character code: 698...dio3/ow: oxox#1525 + #21838

(#41108) sith7 válasza Tuco Ramirez (#41106) üzenetére


sith7
nagyúr

hm ... silver ligás 2v2 nem tudom neked mennyire lenne szórakoztató :B

oxox
Az :D

Mondjuk nem értem miért fordult vissza az elején ... volt kb. 15 - 20 marine - ja, nekem 3 stalker, 1 colo ... :F ... igaz , ami igaz, mire lőttek volna, mindig arrébb mentem .... nagyon nagy mikrót toltam :DD :DD :DD ... látta a profizmust, gondolta esélye nincs :DDD

Viccet félretéve, többször is nyerhettek volna ... ezt inkább ők vesztették el, mint mi nyertük meg ... illetve, hagytak minket feltechelni, és onnantól cumi volt nekik ... meg Ghoosty - nak igaza van ... mass unitot tolni .... :N ... főleg marine -t, colo ellen ...

(#41109) icons


icons
addikt

F2-vel ugye ki lehet választani az összes harci egységet. Ha ezután Tab-ozok, akkor kijelöli a különféle típusokat (mármint: corruptorok, lingek, stb)
Lehet ezeket innen hotkey-re rakni (csak egy félét!!), vagy esetleg csak azokat kijelölni?
Tehát F2 - összes egység kiválasztva, Tab - összes corruptor fehér keretű, ki vannak emelve, ?? - ezeket a corruptorokat jelöli csak ki. Tehát ha move-olok, akkor csak ők mennek VAGY hotkey-re rakhatóak, de csak ők!

Tehát van erre valami kombó?

(#41110) adrian360 válasza icons (#41109) üzenetére


adrian360
őstag

ha tabolsz akkor csak az adott egység command cardja jelenik meg, attól a kijelölés megmarad.
összes azonos kiválasztására ctrl+ball klikk. ha a képernyőn csinálod akkor az adott képernyőnyi területen jelöli ki az egységeket, ha alul a csoport ikonokon, akkor az adott csoportban lévő egységeket.

(#41111) oxox válasza adrian360 (#41110) üzenetére


oxox
addikt

ez nekem uj info...duplaklikkel csinaltam az azonos egysegek kijeloleset (neha ez persze eleg kaotikussa tette a jatekot)...ez az alul csoportikonokon, akkor azt jelenti, hogy kijelolok egy labdat zea+stalker+senrty mondjuk...viszont szeretnem az osszes stalkert elblinkelni, akkor lent kozepen ctrl+bal klikkelek egy stalkerre es kivalasztja az osszeset?

[ Szerkesztve ]

Ki gépen száll fölébe.... SC2 nick: oxox character code: 698...dio3/ow: oxox#1525 + #21838

(#41112) Tuco Ramirez válasza sith7 (#41108) üzenetére


Tuco Ramirez
őstag

Amit írtatok a két gaméról az szórakoztató volt. :K Meg aztán kicsit tanulgatom a tosst, és eléggé az alapoknál vagyok még.

WoT ID: Tuco_Ramirez74 SC2 ID: Peter 1714

(#41113) sith7 válasza Tuco Ramirez (#41112) üzenetére


sith7
nagyúr

ok, akkor feltoljuk valahova :R

szerk.:
és eléggé az alapoknál vagyok még.
Mi is ! :DD

[ Szerkesztve ]

(#41114) adrian360 válasza oxox (#41111) üzenetére


adrian360
őstag

igen

(#41115) icons válasza adrian360 (#41110) üzenetére


icons
addikt

Köszi!
Ki is próbálom mindjárt!
Még volt valami hasonló kérdsem... de már nem tudom mi volt az :B Ha eszembe jut, azért felteszem majd!

(#41111) oxox
Igen, de amint adrian is mondta, hogyha tab-olsz, akkor is megjelenik a command card, tehát tudsz úgy is blinkelni!:)

[ Szerkesztve ]

(#41116) oxox válasza icons (#41115) üzenetére


oxox
addikt

igen de a move parancsra akkor mindenki reagál...

Ki gépen száll fölébe.... SC2 nick: oxox character code: 698...dio3/ow: oxox#1525 + #21838

(#41117) Alg


Alg
veterán

WTF warp prism buff :F

fasza, most már ZvP-ban is levadászhatatlan dropok repkednek majd mindenfelé?

"I love not man the less, but Nature more" // Giant TCR Adv. '16 Di2 // Fenix 7 SS // FiiO BTR3 + Truthear ZERO

(#41118) icons válasza oxox (#41116) üzenetére


icons
addikt

Hát igen:) De a kérdés csak a Blink volt : P. Egyébként sokszor még így is hasznos tud lenni (például kiadod a move parancsot, de a Stalkerek hátrébbról indultak, akkor csak pár tab, B és mehet a blink előre).

(#41117) Alg
Ja, hát mindegyik faj dropp egységét fel kell hozni most a medivac szintjére.
Ne aggódj, nemsokár az OV is 0,586ról kap egy buffot 2,3ra, és akkor tele lehet a pálya süvítő supply egységekkel:)

(#41119) zuzu000 válasza Alg (#41117) üzenetére


zuzu000
őstag

juhú végre tudok droppolni rendesen, nem úgy, hogy az offcreep queen is leszedi a prismet

(#41118) icons
moving pylon, overmaphack ^^

[ Szerkesztve ]

(#41120) föccer válasza icons (#41118) üzenetére


föccer
nagyúr

Nem kell OV speed buff, elég lenne csak elvenni a nydus hangját :)

üdv, föccer

Építésztechnikus. Építőmérnök.

(#41121) icons válasza föccer (#41120) üzenetére


icons
addikt

Ja, persze : P. Hogy egy hatalmas féreg csendben átrágja magát a pálya másik felére, majd minden illemszabályt betartva hang nélkül kinyomja a fejét a földön keresztül, és kiengedi a zerg egységeket, amik éppen a száján át közlekednek! Persze, beleillik a kakilós OV és a többi stílusos egység által alkotott képbe ;) . Egyébként az OVkban nem kis mennyiségű creep fér azért el! (kivéve ha optikai csalódás, és kívül visszafelé folyik a creep az első pár másodperc után:) )

(#41119) zuzu000
Igen, a következő lépés az lenne (a balance nevében). Lebegő pylon és járó supply depo. Akkor végre arrébb lehetne helyezni majdnem a teljes T bázist:)

(#41122) föccer válasza icons (#41121) üzenetére


föccer
nagyúr

:K :K :K

üdv, föccer

Építésztechnikus. Építőmérnök.

(#41123) oxox


oxox
addikt

mennyirol mennyire valtozik a psim sebessege?

Ki gépen száll fölébe.... SC2 nick: oxox character code: 698...dio3/ow: oxox#1525 + #21838

(#41124) zuzu000 válasza oxox (#41123) üzenetére


zuzu000
őstag

Movement speed increased from 2.5 to 2.953.
Acceleration increased from 2.125 to 2.625.

(#41125) oxox válasza zuzu000 (#41124) üzenetére


oxox
addikt

sounds good :DD :DD

Ki gépen száll fölébe.... SC2 nick: oxox character code: 698...dio3/ow: oxox#1525 + #21838

(#41126) Winner_hun válasza zuzu000 (#41124) üzenetére


Winner_hun
félisten

Ez a buff most a fejlesztett sebességet jelenti vagy annál lassabb és lehet még fejleszteni?

► "Kicsit olyan webcaritas" ◄ ヅ

(#41127) zuzu000 válasza Winner_hun (#41126) üzenetére


zuzu000
őstag

Alapból ilyen lett. Fejlesztve ugyanannyi lesz mint anno fejlesztve.

(#41128) Winner_hun válasza zuzu000 (#41127) üzenetére


Winner_hun
félisten

Milyen az az ilyen? Olyan mint ezelőtt fejlesztve vagy annál lassabb és van még fejlesztésre lehetőség?

No megkerestem, ez van: 2.953 (3.375 with Gravitic Drive)
Szóval lehet még fejleszteni. Akkor annyira nem is lesz gyors. Bár azt nem tudom mennyi volt a buff előtti fejlesztett sebesség.

[ Szerkesztve ]

► "Kicsit olyan webcaritas" ◄ ヅ

(#41129) oxox válasza Winner_hun (#41128) üzenetére


oxox
addikt

most lesz a sebessege 2.9 ha fejleszted meg lesz tudomisen 3.2
eddig meg 2.5 volt feljesztve meg 3.2
ez a tippem...a 3.2 is csak tipp

[ Szerkesztve ]

Ki gépen száll fölébe.... SC2 nick: oxox character code: 698...dio3/ow: oxox#1525 + #21838

(#41130) zuzu000 válasza Winner_hun (#41128) üzenetére


zuzu000
őstag

Ha csinálsz egy warp prismet, akkor miután kijön a gyárból, akkor a sebessége 2.953 lesz, a gyorsulása 2.625. Robotics bay nélkül csak simán 200 mineralért.
Ezután kifejlesztheted a robotics bayben 100/100-ért, hogy még gyorsabb legyen egy kicsit, pontosan + 0.422 sebesség, +0.625 gyorsulás.

(#41131) Winner_hun válasza zuzu000 (#41130) üzenetére


Winner_hun
félisten

Ezután kifejlesztheted a robotics bayben 100/100-ért, hogy még gyorsabb legyen egy kicsit, pontosan + 0.422 sebesség, +0.625 gyorsulás.

Erre voltam kíváncsi mert nem tudtam hogy a teljes sebességet kapta-e meg vagy csak valami köztes állapotot. A többivel tisztában vagyok:)

► "Kicsit olyan webcaritas" ◄ ヅ

(#41132) zuzu000 válasza Winner_hun (#41131) üzenetére


zuzu000
őstag

Ja ok ^^ köztes állapot. Ha a sebesség nem is, a gyorsulás számít szerintem. nyomhatod a colo droppodat :D

(#41133) Ghoosty válasza Tuco Ramirez (#41112) üzenetére


Ghoosty
őstag

Leírva azért jobb szerintem. Sok volt a passzív rész. Ha nem előz be Sittes, akkor estefelé feltöltöm valahova.

(#41134) Tuco Ramirez válasza zuzu000 (#41124) üzenetére


Tuco Ramirez
őstag

Fasza. Most már a zerg is kaphatna végre valami icike-picike buffot... :U

#41133 Ghoosty: Köszi. :)

[ Szerkesztve ]

WoT ID: Tuco_Ramirez74 SC2 ID: Peter 1714

(#41135) oxox válasza Tuco Ramirez (#41134) üzenetére


oxox
addikt

szerintem pont probaljak visszaterelni a jatekosokat, mert nagyon sokan zergre valltottak....ugy latom a jatekosok 40x -50 szazaleka zerg jatekos 1v1-ben...legalabbis en joiedeje ilyen szinten kapom oket...

Ki gépen száll fölébe.... SC2 nick: oxox character code: 698...dio3/ow: oxox#1525 + #21838

(#41136) holydragon válasza Tuco Ramirez (#41134) üzenetére


holydragon
csendes tag

azt akartad mondani ugye hogy nerfet ;]

---SC2: holy#164--- ---D3: holy#2141--- ---"Sweet Mother of Mercy"--- ---ASUS/N53JQ-ASUS/904HA-Samsung/SGS4---

(#41137) Tuco Ramirez válasza oxox (#41135) üzenetére


Tuco Ramirez
őstag

Lehet, de ez a warp prism speed buff fájni fog. A zerget a droppokkal lehet a legjobban szivatni.

WoT ID: Tuco_Ramirez74 SC2 ID: Peter 1714

(#41138) sith7 válasza Tuco Ramirez (#41137) üzenetére


sith7
nagyúr

Szerintem minden fajt azzal lehet a legjobban szivatni :))

(#41139) oxox válasza Tuco Ramirez (#41137) üzenetére


oxox
addikt

szerintem a tosst jobban lehet prismel szivatni...de remelem, hogy ezekutan a zerget is sikeresebben fogom :) amugy a medic +speedje meg igy is op :)

[ Szerkesztve ]

Ki gépen száll fölébe.... SC2 nick: oxox character code: 698...dio3/ow: oxox#1525 + #21838

(#41140) Alg


Alg
veterán

Játszottam kettőt ezen a korhal sky island mapen, ment is vétóra rögtön... Az egy dolog hogy csak cross spawn van, de:

- jobbra fent-balra lent variációban nincs igazán jó 2. exp hely zergként
- a másik helyzetben meg van 3 kb egyenrangú natural a zergnek, de pl P-nek egy sem biztonságos ->1base allin

"I love not man the less, but Nature more" // Giant TCR Adv. '16 Di2 // Fenix 7 SS // FiiO BTR3 + Truthear ZERO

(#41141) oxox válasza Alg (#41140) üzenetére


oxox
addikt

fura map...mondjuk ha nem lenne kotelezoen atloban lenni, akkor aztan tenyleg szivatos lenne...
igazsag szerint ha az egyik szikla lelenne dontve alapban akkor jobb lenne...tosskent viszont igy sem volt nekem meg gondom vele.

Ki gépen száll fölébe.... SC2 nick: oxox character code: 698...dio3/ow: oxox#1525 + #21838

(#41142) Ghoosty válasza Tuco Ramirez (#41134) üzenetére


Ghoosty
őstag

Ahogy ígértem:

[link]
[link]

(#41143) Winner_hun válasza zuzu000 (#41132) üzenetére


Winner_hun
félisten

Sebesség nélkül nem volt az igazi a colo drop. Így viszont jóval gyorsabban lehet a lőtávot fejleszteni hozzá. Majd ha lesz rá alkalmam akkor tesztelem. Ha derítésnél még nincs gáz a T-nél (reaper miatt nagyon sokan kezdenek vele) akkor mehet, amúgy nem igazán.

► "Kicsit olyan webcaritas" ◄ ヅ

(#41144) Tuco Ramirez válasza Ghoosty (#41142) üzenetére


Tuco Ramirez
őstag

Megnéztem őket, köszi!

Az első meccsnél azért látszott, hogy megleptek titeket a carrierek, de gyorsan reagáltatok. A második meccs tényleg elég necces volt, ha a terran egy kicsit is splitteli a 114 marine-ját (vagy a P fedezi őket FF-ekkel a banák ellen) akkor valószínűleg sima loss. Ráadásul több mint 20 percig nem hozott fejlesztést a marinoknak, se medivacet... A végén sittes stormparédéja nagyon látványos volt! :)

Egyébként szívesebben olvasok itt a fórumon érdekes meccsekről, mint sehová sem vezető balance vitákról, meg hasonlókról, úgyhogy köszi még 1x a feltöltést! ;)

WoT ID: Tuco_Ramirez74 SC2 ID: Peter 1714

(#41145) sith7 válasza Tuco Ramirez (#41144) üzenetére


sith7
nagyúr

A végén sittes stormparédéja nagyon látványos volt!

:B :R

(#41146) oxox válasza Ghoosty (#41142) üzenetére


oxox
addikt

másodikat megnéztem....tényleg cudarul eltüntette a carrier a phoenixeket.

néhány észrevétel
ha elvagy látva minerállal ne sajnáld +2 forge-ra, mert egyből baromi lassan halad az upgrade...ill. ha légire mész akkor cyberneticből is +1 célszerű.
Sittesnek is expelnie kellett volna sokkal-sokkal korábba, mert a végén neked 2800minerálod volt neki 100 (ill, kérnie/küldened kellett volna) , mondjuk pöpecül költötte a pénzét végig, nem bankolt.
a voidra átállás nyerő öltet volt....de mikor leradíroztak titeket a két exp leszedeése közben nem biztos, hogy rátok fogadtam volna... amásikat is megnézem nemsoká, csakmost el kell menni medencét venni, mert brutál meleg van.

Ki gépen száll fölébe.... SC2 nick: oxox character code: 698...dio3/ow: oxox#1525 + #21838

(#41147) Alg válasza oxox (#41146) üzenetére


Alg
veterán

el kell menni medencét venni, mert brutál meleg van.

:DD

"I love not man the less, but Nature more" // Giant TCR Adv. '16 Di2 // Fenix 7 SS // FiiO BTR3 + Truthear ZERO

(#41148) sith7 válasza oxox (#41146) üzenetére


sith7
nagyúr

Sittesnek is expelnie kellett volna sokkal-sokkal korábba,

Ez nálam örök probléma

(#41149) Alg


Alg
veterán

Azt hiszem találtam egy egész jó ZvZ buildet :) Vagy nem tudom mi van, de ma 10 meccsből 7 ZvZ volt és mindet nyertem (+ egy nyert ZvT és két bukott ZvP)

"I love not man the less, but Nature more" // Giant TCR Adv. '16 Di2 // Fenix 7 SS // FiiO BTR3 + Truthear ZERO

(#41150) Ghoosty válasza oxox (#41146) üzenetére


Ghoosty
őstag

A második forge szerintem is kellett volna, de nem akartam légire menni, az csak kényszerűség volt.

Nekem örök probléma a pénzköltés és ami már láttál az nagy javulás magamhoz képest. Simán buktam már meccset 4-5k-s bankkal. Szinte reflexből rányomok ha valaki kér mineralt.

Én nem néztem vissza a meccset, de az én szemszögemből egy percig nem aggódtam a győzelem miatt.

Medence nálunk már felállítva, de most megyek Balatonra legénybúcsúba.

Útvonal

Fórumok  »  PC játékok  »  StarCraft 2 (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.