Hirdetés
- Fűzzük össze a szavakat :)
- A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- A fénynél gyorsabban
- Asszociációs játék. :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- PLEX: multimédia az egész lakásban
-
LOGOUT.hu
A Blizzard 2007. május 19-én a Blizzard Worldwide International keretein belül bejelentette, hogy fejlesztik minden idők egyik legsikeresebb RTS-ének folytatását, a StarCraft II-t. A játék alapjaihoz nem nyúltak, a második részben is három fajjal szállhatunk harcba: a rovarszerű zerg-gel, a kolonizáló földlakó terran-nal és a hi-tech űrlény protoss-szal. Rengeteg új egység mellett régi ismerősökkel is fogunk találkozni, a történet pedig a Brood War után veszi fel a fonalat.
Új hozzászólás Aktív témák
-
föccer
nagyúr
válasz Eyesis #27350 üzenetére
Erre csak annyit tudok mondani, hogy egyenlő pályák, egyenlő esélyek. az biztos, hogy az összeszokott csapatoknak (pláne, ha jók tudnak meccs közben kommunikálni egymással) jóval nagyobb esélyük lesz győzni, mint 2 idegen által alkotott csapatnak. Persze erre is van már ellenpélda a történelemben.
A lentebb vázolt "problémára" pediglen született egy olyan megoldás, hogy az első 5 (?) percben nem lehet nyersanyagot átadni, ezzel a nagyon komoly korai rushokat el is lehet fejelteni (pl T egyszerre lerak 5 rax-ot a 3. percben, mert a P az össze mineralt áttolja, amit 10 probbal szed, és az 5 percben 10-15 marinnal mit kezd az ellenfél? )
üdv, föccer
Építésztechnikus. Építőmérnök. Ingatlan adás-vétel vevő oldali támogatása. Mérnök tanácsadás, felújításhoz, átépítéshez. Excel feladatok megoldása. Lézergravírozás. Mindent IS csinálok: www.jatekosfejlodes.hu
-
berker
tag
válasz Eyesis #27342 üzenetére
Én sem akarlak elkeseríteni, de ez a region rank 6868 még elég kevés az előléptetéshez Én silverből goldba jutásnál benne voltam a top 100-ban mire átrakott. Most goldban vagyok, egy ideje már csak platinát ad, akiket elég sűrűn verek, rank 1800 valamennyi vagyok a régióban, dehát úgylátszik még ez is kevés
-
hajsza
aktív tag
Nekem ezzel kapcsolatban az az egyetlen bajom, hogy ha az MMR ennyire fontos, akkor miért nem azt tünteti fel a rendszer vagy legalább azt is. Kicsit hülye hasonlat, de ez olyan, mintha egy kosármeccsen a gólpasszok számát tüntetnék fel a kijelzőn, de a végén mégis a pontok alapján dőlne el, hogy ki nyert. A gólpasszok sejtetik a végeredményt, de mégis vannak tényezők (büntetőknél nincs gólpassz, a 2 és 3 pontosok száma sem derül ki belőle), amik miatt nem egyértelmű azok alapján a győztes kiléte.
-
rt06
veterán
válasz hajsza #27354 üzenetére
1: mert nem neked fontos, hanem nekik
2: a hasonlat nem kicsit hulye, hanem nagyon (konkretan semmi koze a temahoz)
3: mert olyan matek van mogotte, hogy a jatekosok 99.5%-a csak pislogna, hogy mivan (nezd meg, a mozgoatlagot sem fogjak fel sokan itt a topic-ban sem)Politikailag korrekt, valamint munkahely- és gyermekbarát aláírás, amiben egyáltalán nincsen p*na.
-
föccer
nagyúr
Szerintem arra gondolt, hogy csak az aktuális mmr értéket (vagy az aktuális átlag értéket) jeleníthetné meg a rendszer. Valami olyasmi módon, mint most a ladder pontokat.
üdv, föccer
Építésztechnikus. Építőmérnök. Ingatlan adás-vétel vevő oldali támogatása. Mérnök tanácsadás, felújításhoz, átépítéshez. Excel feladatok megoldása. Lézergravírozás. Mindent IS csinálok: www.jatekosfejlodes.hu
-
Ghoosty
őstag
válasz Winner_hun #27358 üzenetére
Ez csak azért érdekes, mert úgy emlékszem, hogy a megjelenés után már játszottunk is és az több mint egy hónappal szeptember előtt volt. Aztán lehet, hogy az én emlékeim csalnak.
[ Szerkesztve ]
-
hajsza
aktív tag
1. Nem csak nekik fontos. Ha így lenne, akkor nem merülne fel állandóan az a téma, hogy miért nem rak fel valakit X divízióból az X+1-be, hiszen elég lenne a pontszámot nézni.
2. Úgy tűnik neked a mozgóátlagot egyszerűbb megértened, mint egy hasonlatot . Azt próbáltam meg vele érzékeltetni, hogy egy, a játékosok szempontjából fontos adat helyett egy kevésbé jelentőset lehet csak látni, pedig megtehetnék, hogy azt is feltüntetik. Előre látom, hogy bele fogsz kötni abba, hogy ez az adat fontosabb. Pedig az, mivel magad is írtad, hogy ez határozza meg, mikor lép valaki át egy felsőbb kategóriába. Márpedig a többség számára ez - ha másért nem a hiúságuk miatt - nagyon is fontos.
3. A játékosok egy része nem olyan ostoba, mint azt te feltételezed. Az ő kedvükért legalább annyit megtehettek volna, hogy beállítástól függően jeleníti meg a program az MMR értékét. Sokan kifogásolták például, hogy már nem tüntetik fel a vesztes meccsek számát a diamond (vagy master, erre már nem emlékszem) szint alatt. Ezt is ugyanúgy megtehetnék a beállítások között vezérelhető módon. Ezek az apróságok - melyek ráadásul könnyen megvalósíthatók, - nagyra értékelhető figyelmességek lennének. -
Winner_hun
titán
válasz Ghoosty #27359 üzenetére
Tuti nem tévedek
2010 augusztusi pontjaitok semmi
Szeptembertől már vannak pontok
Föccer 2010 augusztusában már értékelve volt
Szóval nem lehet az hogy nem ment az sc2ranks és azért nem mentette az állásaitokat.[ Szerkesztve ]
► "Kicsit olyan webcaritas" ◄ ヅ
-
föccer
nagyúr
Teamplay?
üdv, föccer
-
rt06
veterán
válasz hajsza #27360 üzenetére
1: ha azt mondom, hogy 2375 az mmr erteked, az mit mond neked? semmit, mert nem tudod, mire jo, mikent hasznaljak, hogyan valtozik - persze e-peniszt novelni jo lenne, de arra boven eleg az 5-6 fokozatu ligabesorolas is
azt meg, hogy ki mikor fog felkerulni, tobbszor, tobb helyen (hivataloson is) leirtak mar, a gond az, hogy nem fogja fel senki, csak a hiszti megy, mer' ahhoz mindenki ert2: nem akartam ennyire nyers lenni, de a hasonlatod konkretan szar (tipikusan azok hoznak ilyen szar hasonlatokat, akik erveket nem tudnak, de meg ezt is elcseszik) - azt, hogy mit akartal erzekelteteni vele, enelkul is egyertelmu lett volna, csak egyreszt koze nincs a valosaghoz, masreszt nem sikerult epkezlab metaforaval elorukkolnod
3: jajj, dehogynem (sot, meg annal is ostobabbak)
Politikailag korrekt, valamint munkahely- és gyermekbarát aláírás, amiben egyáltalán nincsen p*na.
-
rt06
veterán
válasz föccer #27356 üzenetére
tudom, mire gondolt, megprobalt egy minel szarabb hasonlatot osszetakolni, hogy megmutassa, milyen nagyon fontos az mmr (amirol lehet eddig nem is tudta, eszik-e vagy isszak)
helyes hasonlat itt az lenne, hogy egy ossz-europai kosarlabdabajnoksagon nem tudod az egyes merkozesek pontos eredmenyet, csak annyit, hogy melyik fel nyert (felteve, hogy kosarlabdahoz nincs goltoto, mert akkor lehetne nemi jelentossege), illetve azt, hogy ki volt az eselyes (even, favored, etc)
persze ez kozel sem hangzik olyan jol, ezzel nem lehet eladni a sirastPolitikailag korrekt, valamint munkahely- és gyermekbarát aláírás, amiben egyáltalán nincsen p*na.
-
adrian360
őstag
azért megy a hiszti mert a pontos felkerülési kritérium soha nem volt leírva csak ködösítve, illetve legutóbb ami volt, az az hogy átlag pontszámok alapján az új szezonnál besoroláskor mi a 98%-os felkerülési esély. lehet hogy neked nem mondana semmit a 2375 -ös mmr, de másnak lehet. elösször én is azt hittem hogy a 6 liga, meg mellé 1-100-as rangsor jelent valamit, de így egy év után azt mondom, iszonyat nagy szórás és hiba van a rendszerben. sok esetben egy kb silver 20 simán jobb egy gold 60 -ásnál. sőt egy silver 20 és egy másik liga silver 20 is nagy különbség lehet. ha lenne mmr pont mutatás, egyszerübb lenne magadat besorolni valahova. és oké hogy hiszti megy, de pont azért, mert te csak azt látod hogy " silver top 8 vagyok, megint nyertem és nem dobfel, megint nyertem és nem dob fel, megint nyertem nem dobfel ... ", de ha tudod hogy 2375 az mmr-ed és 2400-nél fog feldobni, akkor nem hisztizel, csak játszol...
-
rt06
veterán
válasz Winner_hun #27369 üzenetére
jajj, elnezest (foleg az erintettektol), igazad van
Politikailag korrekt, valamint munkahely- és gyermekbarát aláírás, amiben egyáltalán nincsen p*na.
-
hajsza
aktív tag
1. Ha csak a számot kvázi statikusan látnám (pl. csak hetente frissítve), akkor abból még valóban nem tudnék meg sokmindent. De ha látom, hogy
a. a meccseim hatására hogyan változik,
b. másoké (saját, illetve feljebb és lentebbi divíziókban) milyen viszonyban áll az enyémhez képest
c. mikor lépek át én és mások egy másik kategóriába
akkor bizony máris lenne értelme az MMR feltüntetésének.2. Bagoly mondja. Konkrétabban: "a hasonlat nem kicsit hulye, hanem nagyon (konkretan semmi koze a temahoz)" Ezzel a mondatoddal világosan rámutattál a hasonlatomban szereplő logikai hibákra és rávilágítottál arra, hogy hogyan kellett volna megfelelőbben érzékeltetnem az MMR, a jelenleg látható pontszám megjelenítése és a divízió beosztások között fennálló "apró" problémákat. Gratulálok a "kiváló" érvelési technikádhoz.
Általánosabban: amint valaki felveti azt a témát, hogy már sorban veri a nála 1 vagy 2 kategóriával feljebb soroltakat, mégsem kerül magasabb ligába, ezért szerinte a rendszer nem konzekvens, akkor te azonnal a torkának ugrasz, felhozod az MMR értékét, mint csodafegyvert és gyakorlatilag lehülyézed az illetőt (hmm, például most a 2. és 3. pont), állítva, hogy fogalma sincs a ligákba sorolás rejtelmeiről. Én ráadásul nem a besorolási rendszer ellen emeltem szót, hanem megfogalmaztam egy könnyen teljesíthető igényt, mégis úgy kezelsz, mint aki Őszentsége, a Blizzard elleni szóbeli terrorista akciót kezdeményeztem. Szóval szerintem te vagy a helikopter és jó lenne, ha (magadba) szállnál.
3. Erre nem is érdemes sok szót vesztegetnem. Csak annyit mondok, hogy az "egy része" kifejezés ott volt a mondatban. Azzal, hogy ezt te vitatod, azt állítod, hogy az összes játékos ostoba (alapszintű logikai levezetés).
"amirol lehet eddig nem is tudta, eszik-e vagy isszak": épp ellenkezőleg, a TeamLiquid fórumán és a hivatalos SC2 fórumon is olvastam az adott témában írtakat, ráadásul a matematikai képzettségem is bőven elegendő az ott leírtak megértésére.
"milyen nagyon fontos az mmr": éppen a te mondanivalód lényege szokott lenni, hogy fontos az MMR. Miért ne lehetne, akkor valahol láthatóvá tenni?
-
hajsza
aktív tag
Az itt leírt hasonlatod valóban sokkal jobb, mint amit én felhoztam. Ez viszont azt is jelenti, hogy a rossz hasonlatom ellenére értetted, hogy mit akartam vele elmondani. Akkor viszont sokkal jobb lett volna az első reagálásodkor azt kifejtened, hogy szerinted miért nincs értelme az MMR feltüntetésének, elvégre az én mondanivalómnak ez volt a lényege. Mindjárt jóval kultúráltabban tudtunk volna vitatkozni.
Szerk. : a 27371-es hozzászólásomban az erősebb hangvételért elnézést kérek. Nagyon kijöttem a sodromból. A 27360-ban egyébként pont azért tettem oda a "" jelet, hogy jelezzem tréfásan értem a dolgot, nem állt szándékomban személyeskedni.
[ Szerkesztve ]
-
Winner_hun
titán
3v3 föccerrel és Ghoosty-val. Mass Phoenix ellen úgy döntöttem hozok egy adag High Templart. Lehet jó döntés volt?
Aztán
-
föccer
nagyúr
válasz Winner_hun #27374 üzenetére
Azért azt a sajtot, ha egy picit okosabban csinálják, akkor megettük volna keményen.
üdv, föccer
-
rt06
veterán
válasz hajsza #27371 üzenetére
1: (es adrian360-nak is) ennyire pontosan es naprakeszen tuti nem fogjak mutatni
egyreszt valoszinu nem veletlen nem a sima elo rendszer hasznaljak, s mint ilyen, szeretnek, ha valamennyire a maguke maradna, masreszt akar visszaelesre is adhat okot (ha mar a meccs elejen latod, hogy az ellenfel mmr-je lenyegesen magasabb es teszemazt nem tetszik a fajelosztas, gond nelkul kilephetsz, hisz ugyis keveset buksz ellene)2: egyel alatta leirtam
altalanossagban: igen, mert amennyire emlekszem, te vagy kb a masodik, aki tudja is, mirol beszel - emiatt (pontosabban az ellenkezojenek feltetelezese miatt) elnezest kerek (es ez a gondolat kb ervenyes a post-od maradek reszere is)
"éppen a te mondanivalód lényege szokott lenni, hogy fontos az MMR. Miért ne lehetne, akkor valahol láthatóvá tenni?"
egyreszt irtam, hogy nem a jatekosnak, hanem a jateknak fontos, masreszt pedig lasd az itteni 1-es pont
-
rt06
veterán
válasz hajsza #27373 üzenetére
persze, hogy ertettem, elotte leirtad azt is, hogy mit szeretnel
amit nem szoktam erteni, hogy miert erzik sokan szukseget kulonfele analogiak felallitasanak, ezzel kb azt mutatva, hogy mennyire fentebb helyezi magat a vitapartneruknel (ez nalam alapbol minusz pont, ezert nem is tortem magam erdemben valaszolni ra - lehet, nem ez volt a celod, de szamomra ezt kepviseli a dolog)Politikailag korrekt, valamint munkahely- és gyermekbarát aláírás, amiben egyáltalán nincsen p*na.
-
Eyesis
őstag
válasz Winner_hun #27353 üzenetére
hat nem is tudsom tu leros vagy es protoss protoss ellen kulonosen utalok jatszani foelg ha jobb nalam
Eyesis
-
killerjohn
addikt
valaki 2v2?
-
killerjohn
addikt
válasz killerjohn #27380 üzenetére
hüpp senki?
mindegy, addig nézem Eyesis streamjét, az nagyon brutál móka
rongyá sírtam magam, ahogy mondod a srácnak, hogy szedje le a colokat (mutával), mert akkor "hydrázol", és közben volt 6 db hydrád a 35 stalker ellen
[ Szerkesztve ]
-
Eyesis
őstag
válasz killerjohn #27381 üzenetére
sorry már négyen voltunk de két lossal diamondba kerultunk
Eyesis
-
szabacsik
őstag
Sziasztok.
Megszeretném venni a játékot. Kaptam egy külföldi oldalt ahonnan majdnem megrendeltem, de találtam egy magyar boltot is ahol csak 10.000 ft
A kérdésem az lenne, hogy a két játék között van különbség? Csak mert az olcsóbbiknak más a borítója és nem akarok szart venni.
[olcsóbbik]
[ez meg ami tuti jó lenne][ Szerkesztve ]
/\____/\
-
rt06
veterán
válasz szabacsik #27384 üzenetére
van, g2play-en nem kapsz lemezt, dobozt, csak email-ben egy kodot, es azzal be tudod regisztralni battle.net-re, majd onnan letolteni (ez a kod termeszetesen meglesz a masik verzional is, csak ott jon melle lemez is)
a borito amugy szerintem mindket esetben csak illusztracio
[ Szerkesztve ]
-
killerjohn
addikt
vki meccs?
-
föccer
nagyúr
válasz szabacsik #27386 üzenetére
IGen, ugyan az. Sőt, ha megveszed a lemezes játékos, akkor is letöltheted a battle.net-es accounton keresztül. A lényeg az, hogy a kódot beregisztráld az acc-ra. Onnan bármikor letöltheted a teljes játékot.
üdv, föccer
-
Eyesis
őstag
-
föccer
nagyúr
válasz Eyesis #27390 üzenetére
Ezek szerint még nem játszottál az Ezt Vedd Meg sorozat játékaival
üdv, föccer
-
mikromanus
veterán
válasz föccer #27388 üzenetére
Jaja. Én is így szereztem meg. Bár nekem úgy rémlik, hogy nagy lelkesen már a megvétel és megjelenés előtt leszedtem a játékot, majd mentem a boltba az előrendelt példányomért (+egérpad). Hazafele borzongva olvastam a magyar feliratozást/leírást. Aztán a DVD-t dobtam sarokba, bnet reg, kódgenerálás, mosolygás, telepítés, campaign kifulladásig
Bár lehet csak azért emlékszek ilyen félhvatalos letöltős lehetőségre, mert utána túl sokat játszottam és némi kimerültség útján felmerülő idzavar jelentkezett azokról a tudatomban?
Azt tudom, hogy másnap/sokadnap a haverok már csak meglévő kóddal tudták leszedni az elektronikus verziót, úgyhogy lehet volt némi logikai bukfenc a letöltésről írt emlékeimben
Bár azis igaz, hogy technikai analfabéték voltak az ismerőseim és a hülyebiztos egyszerű telepítés is ötször annyi időt vett igénybe náluk mint nálam.Battletag: Mikroman#2277 - "Népszerüsítő" videók: http://www.youtube.com/user/Mikromanus SC2: Mikroman #288 Stream: http://www.twitch.tv/mikromanus
-
föccer
nagyúr
válasz mikromanus #27393 üzenetére
Jól emlékszel. Előre le lehett tölteni a telepítőt, ami megegyezett a bétának a telepítőjével.
üdv, föccer
-
Winner_hun
titán
-
Winner_hun
titán
SC2 7990 Ft
-
föccer
nagyúr
válasz Winner_hun #27396 üzenetére
Nincs leírás, vagy nem találom. Ez dobozos/lemezes verzió, vagy csak kódos? Úgy néz ki elkezdenek akciózni a HotS megjelenése előtt.
üdv, föccer
-
sith7
nagyúr
Év végi steam "őrületből" megmaradt kuponok ... ha esetleg valakinek kell, szóljon
-50 % X3 gold
-50 % Drakensang
-25 % Minden DeepSilver játék ... pl. Dead Island, Risen
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest