Hirdetés

2024. május 28., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  PC játékok  »  Star Citizen

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-07-21 15:06:57

LOGOUT.hu

Az OFF-topic használata kötelező! F.A.Q. új játékosoknak!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#7851) .tnm válasza Menthirist (#7850) üzenetére


.tnm
addikt

légy szíves ne itt gyűjtögess hsz-t, és kicsit a stíluson is változtass

It's a rare occurrence, like a double rainbow, or someone on the Internet saying, "You know what? You've convinced me I was wrong."

(#7852) Menthirist válasza Diopapa (#7848) üzenetére


Menthirist
veterán

amúgy mint egy nemzetközi multinál dolgozó fejlesző, érdekes dolog ez az önfényezés :) Nálunk az a helyzet, hogy az amerikai irodában mindenki borzasztó büszke (büszkének tűnik) hogy itt dolgozhat, amit elért, amit csinál, mindenre. És lelkesen hangoztatják hogy jó a csapat, jó a cég, jók ők is. Nálunk a magyar csapatban ilyet nem látsz :D Nálunk mindenki szid mindent, ez szar, ez fos, miért kell ilyen szarságot megcsinálni, barom aki ezt kitalálta, stb :D És senki sem igazán büszke, még úgy sem hogy most számos díjat nyertünk a termékünkkel.

Amikor jönnek a külföldi munkatársak és lelkendeznek, nem igazán tudjuk átérezni a dolgot, és pláne mi is lelkezdezni. Most is egy csapatépítő hr-es programot mi inkább mint újabb felesleges, munkától időt elvivő szarságnak éltünk meg, mint hogy próbáljunk az előnyeire figyelni.

Mi magyarok általánosságban már csak ilyenek vagyunk :) Nem igazán tudjuk mire vélni a nyugati viselkedés ezen aspektusát, sőt leginkább már zavaróba csap át számunkra. Ők meg azt nem értik hogy mi miért nem örülünk annak, hogy egy jó cégnél dolgozunk (mert amúgy tényleg jó cég)

Star Citizen FAQ http://starcitizen.hu/star-citizen-faq-az-ujaknak/ (Mielőtt kérdeznél)

(#7853) Menthirist válasza .tnm (#7851) üzenetére


Menthirist
veterán

ne itt gyűjtögessek hsz-t? mi a f***
Több mint 10 éve ph tag vagyok, szerinted ha gyűjtögetésre mennék, akkor 4000 alatt lenne a hsz-eim száma? Leírtam a véleményem, úgy gondolom ez nem tilos. Egy párbeszéd zajlott. Ha hsz-re mennék, 1-2 mondatokat dobnék csak ide, de úgy gondolom veszem az energiát és az időt arra, hogy összetettebben, nagyobb volumenben fogalmazzak egy adott poszton belül. Az hogy eleresztettem egy bmeg-et arra, hogy a hangárban nincs draw call limit, és ezt egy olyan ember mondta aki konkrétan hülyébe nézte a fejlesztőket az én álláspontom szerint, ez van.

Nem hinném hogy a stílusommal különösebben nagy baj lenne itt pár emberéhez és megnyílvánulásaihoz képest. Amennyiben igen, lelécelhetek, szóljatok, már itt sem vagyok.

[ Szerkesztve ]

Star Citizen FAQ http://starcitizen.hu/star-citizen-faq-az-ujaknak/ (Mielőtt kérdeznél)

(#7854) .tnm válasza Menthirist (#7853) üzenetére


.tnm
addikt

nem akarlak elküldeni, de az tény, hogy több esetben is 5 percen belüli válaszolásokhoz új hsz-t kezdtél., ahelyett, hogy ez előzőt szerkesztetted volna.

a srác, meg ha tévedett is a fejlesztőket szidta és ő is csak elmondta a véleményét, ezzel szemben Te már őt kritizáltad (nem azt, amit mondott és ez hatalmas különbség!)

most is finoman szóltam, és te vagy az, aki káromkodik (még ha csillagozva is). ez egy nyugodt (hangvételű) topik, nincs szükség indulatokra akkor sem, ha nem értünk egyet és az se néz ki túl jól, hogy ha valaki nagyon markánsan jelen van az egymást követő hsz-eivel.

de semmiképp sem akarlak elküldeni, nem is a tisztem, abszolút nincs is hozzá jogom. csak azt kérem/akartam kérni, hogy amíg tudod szerkeszteni a előző hsz-ed, addig abban válaszolj és hogy nyugodt stílusban tedd ezt.
...még akkor is, ha a másik félt (mondjuk engem) a legnagyobb hülyének is tartod a véleménye miatt.

[ Szerkesztve ]

It's a rare occurrence, like a double rainbow, or someone on the Internet saying, "You know what? You've convinced me I was wrong."

(#7855) Diopapa válasza Menthirist (#7852) üzenetére


Diopapa
addikt

Dolgoztam multinál, bár már régen volt és csak 5 évet, tényleg mindent tragédiaként éltünk meg. :) Viszont az önfényezés létező jelenség, minden alkalmat megragadnak, hogy elmondják, ők mennyit és milyen profin dolgoznak stb. Közben meg megnéztem ezt. Itt nem dumálnak a fejlesztők hanem dolgoznak. Lehet, hogy a feature lista a közelében sincs az SC-nek, de nézd meg, van működő produktum. December utolsó napjáig ment a hitegetés a DFM-ről, amikor nagy nagy mellénnyel előállt CR, hogy tökéletes DFM-et akar, emiatt kér pár hónap türelmi időt (szerintem egy bit nem volt még kész akkor belőle) Valamikor február-március fele előjöttek, hogy PAX East-en már hú de jó lesz és hát milyen kurva sokat dolgozunk. Most PAX után 15 nappal(!!) kitesznek egy postot, hogy most a DFM V1 megjelenéséig minden héten elmondják hogy' állnak. LOL? :U A hangár, ami jelenleg az egyetlen "tapintható" termékük eddig, február óta nem frissült. Elvileg moduláris a fejlesztés, hogy minden egyszerre készül, minden egyszerre készüljön el. A hangár mégsem fejlődik, mert mindenki a DFM-et hegeszti. Mindeközben Wingman elmondja minden héten, hogy milyen sokat dolgoznak blabla. Jelenleg a közszéfárában dolgozom is itt is az vinnyog legtöbbet a sok munkájára aki nem csinál semmit. Bocs, az általánosításért.

@.tnm: Gondolom ezt olvastad.

[ Szerkesztve ]

Citizen Diopapa / Commander Diopapa "SC csomag olyan, mint a barackfa, unokáidnak veszed - .tnm / De pálinkát nemlehet főzni belűle - *SkyS1gn"

(#7856) Menthirist válasza .tnm (#7854) üzenetére


Menthirist
veterán

sorry, de nem vettem észre hogy annyira nyugodt, indulatmentes lenne ez a topic, amióta követem (pár hónapja).

Amúgy meg külön hsz-t szoktam nyomni külön embernek. Nem gondolom hogy ez probléma lenne, legalábbis egyhamar nem futunk ki a komment limitből, de legalább nem 1 képernyőnyi szövegben kell feltűnnie annak, ha valaki hozzám szólt. Nálam az az alapvető fórumozási módszer, hogy annak címzem, akinek szól, és pláne nem igazán szeretem ha a hsz-em végeztével látok még két-három új hsz-t (ami ez alatt született), akkor szerkesszem a régit, másoljam be a nevét (persze másik ablakban nézzem meg ki is az, hisz szerkesztésnél csak azt látni, amire eredetileg reagáltam), pusztán azért, hogy spóroljak egy darab blokkot. De lehet emiatt pocsék fórumlakó vagyok, és nem mutat az sem jól, ha látják hogy hogy nő a kommentek száma (ráadásul mint mondtam nem 1-2 sorosokkal, hanem nagyobb kommentekkel)

Szóval lehet hogy van egy olyan FAQ bejegyzés hogy addig szerkesszünk mindent amíg csak lehet, én nem találkoztam vele.

De ha van valami olyan indok hogy miért is jobb 2 képernyőnyi hsz-eket szerkesztgetni (pláne úgy, hogy nem tudhatod, hogy amire reagálsz, az épp szerkesztés alatt áll-e vagy sem), mintsem egy beszélgetésfolyamot tartani ahol látszik hogy ki kinek melyik hsz-ére reagált (mindezt kényelmesen), azt szívesen megfogadom.

Star Citizen FAQ http://starcitizen.hu/star-citizen-faq-az-ujaknak/ (Mielőtt kérdeznél)

(#7857) KO2


KO2
aktív tag

Shaphire Radeon HD6950 2GB
QuadCore Intel Core i7-2600K, 4000 MHz (40 x 100)

CPU/GPU

Fraps:

Fraps 1
Fraps 2
Fraps 3

Sajnos nekem már elkél egy új videókártya ha Very High on akarom ahgyni :) Annyit nem optimalizálnak rajta hogy 10 FPS ből 30+ legyen ( én meg igazából szeretem ha legalább 60 ) Persze ha mediumra teszem tök szuper minden.

[ Szerkesztve ]

(#7858) Szőrös  válasza Diopapa (#7855) üzenetére


Szőrös 
veterán

Megint az az E : D a példa amit kettőezerkittuggyamármióta reszelnek :D ( legyen akármilyen kibebahúúúdebaromijó ) .
Működő produktum itt is van. Te is láttad , relax meg fogjuk kapni .
Ja hogy most még nem lehet kipróbálni ...hát kérem ha itt is 200 ájrós garantált afla acces lenne akkor azért menne a nyekergés. Sőt , mindenki leköpné CR-t hogy mekkora sóher szar.

RELAXRELAXRELAX

Ha másképp nem megy ott a nyeles tojás :D

[ Szerkesztve ]

https://starcitizen.hu ha tudni akarod mi újság az univerzumban

(#7859) Menthirist válasza Diopapa (#7855) üzenetére


Menthirist
veterán

Ezt mondom én is. Más a feature lista. Meg hogy a CIG-nél beígérnek már mindent. Egyetértek hogy ezt nem így kellene. És azt is mondtam, hogy szerintem is kellene valami, ami alapján lehet látni valamit, nem csak összecsapott kapkodásnak tűnik az egész. egyetértek.

ui: nekem azért a SC grafikája és kidolgozottsága is jobban tetszik :) Szóval jó lesz ez az elite dangerous, sőt lehet hogy éveket tudunk játszani vele addig amíg ki nem jön az sc (hisz miért kellene csak az egyik mellett letenni a voksunkat :) ), ugyanakkor az tény hogy nem egy kategória méretben a két projekt. Az Elite tagjai jobban a földön járnak, kevesebbet is, de biztosan kiadnak, míg a CIG-nél grandiózusat akarnak, ami meg majd vagy sikerül, vagy nem. CR-ék nem akarnak semmilyen téren kompromisszumokat, pedig azt tudhatjuk hogy erre minden projektnél szükség van azért, mert egy idő után elveszítik az emberek és a dolgozók lendületét is.

szerk: azért itt is volt 15 ezer dolláros hajó garmada pakk :D Mondjuk abban is volt már minden, CR-rel való kajálástól mindenféle :) Az tény hogy jelenleg az SC-nél is kb 440 ezer ember dobta össze a 43 millát , ami átlag kb 98 dolcsira jön ki fejenként. Az Elite-nél meg 40 eurós a legkisebb pakk, de ezért még nem kapsz csak játékot, ha alfázni-bétázni akarsz, akkor szintén 60-120-240 eurókat kell otthagyni (60 eur meg 80 usd). Annyi, hogy azt nem látom hogy ők mennyiből gazdálkodnak perpill, bár nem ettem bele magam az oldalba. Mint ahogy azt sem igazán tudom, hogy mennyi hajóval lehet majd abban menni.

[ Szerkesztve ]

Star Citizen FAQ http://starcitizen.hu/star-citizen-faq-az-ujaknak/ (Mielőtt kérdeznél)

(#7860) Diopapa válasza Szőrös  (#7858) üzenetére


Diopapa
addikt

Megint a kommunikációval van a problémám. Nagyon sokan (köztük én is) készpénznek vették a PAX-os megjelenést, majd miután lebőgés volt, két hétig teljes csönd, mentek a show-k mint ha mi sem történt volna, majd most megjelenik egy post, hogy majd hetente tájékoztatnak, a Gamestaros újságban meg látszik, augusztus előtt nem jön DFM V2... :U E : D... lehet, hogy 10 éve álmodozik róla DB de nem akkor kezdték fejleszteni ez tuti, meg nincsenek is 212-en... :P

Menthirist: Akkora project nem létezhet ütemterv nélkül. Két eset lehetséges. Vagy nincs semmi ütemterv és akkor nagyon nagy baj (káosz) van és borítékolni lehet, hogy kb sosem vagy nem úgy fog megjelenni ahogy ígérték, vagy van ütemterv és nem mondják el azértmertcsak. Sumákolnak valamiért, vagy csak tesznek magasról a communityre nem tudom, de egyik lehetőség sem szívderítő.

[ Szerkesztve ]

Citizen Diopapa / Commander Diopapa "SC csomag olyan, mint a barackfa, unokáidnak veszed - .tnm / De pálinkát nemlehet főzni belűle - *SkyS1gn"

(#7861) Menthirist válasza Diopapa (#7860) üzenetére


Menthirist
veterán

Lehet egyébként hogy nem szokványos felállásban is dolgoznak, mármint szép és jó ha egy kisebb, mondjuk 4 fős csapatban nem egy marketinges és két CEO és manager dolgozik, míg minden munkát egy ember végez, de egy ilyen méretű csapatnál már kellenek olyan posztra is emberek, akik rugdossák a dolgozókat, kordában tartják az ütemtervet, a határidőket, terveznek, stb. Lehet hogy itt nem igazán dolgoznak ilyen felállásban (csak egy ötlet, nem alapozom semmire, csak ahogy átfutottam a készítőkről készült egyik listát, nem akadt meg a szemem különösebben managereken), még pedig lehet azért nem, mert hirtelen nőtt meg a csapat ennyire.
De ez csak tipp

Ütemterv pedig biztos van, csak nem az a fajta, amit a kiadó szegez a csapatok fejéhez, hogy "márpedig ekkor ki kell adni, mert minden marketing bomba ekkor fog robbanni", hanem a képlékenyebb fajta.

Az elite és az sc kickstarter kampánya meg talán egyszerre zajlott 2012 végén.

[ Szerkesztve ]

Star Citizen FAQ http://starcitizen.hu/star-citizen-faq-az-ujaknak/ (Mielőtt kérdeznél)

(#7862) Szőrös  válasza Diopapa (#7860) üzenetére


Szőrös 
veterán

Ütem terv itt is van csak dátumozva nincs , legalább is publikusan .

https://starcitizen.hu ha tudni akarod mi újság az univerzumban

(#7863) .tnm válasza Diopapa (#7855) üzenetére


.tnm
addikt

uhh, thx. bár valszeg belefutottam volna, mielőtt elgközelebb vásárolok.

ahogy a legelső hsz-re reagáló hsz-ek rá is mutatnak: ez egy nagy baromság. pontosabban csak arra nem jó, amilyen indokkal kitalálták. a szürkepiacnak ezzel gyakorlatilag vége lesz (bár annak a készletek végével, amúgy is annyi lenne, hiszen mostmár semmi exkluzívat nem lehet beszerezni), a csereberélgetéseket viszont teljesen megöli. az tuti, hogy ha csak nem kötik mégis fiókhoz az AA-t, akkor mostantól nagyon nem éri meg felfele váltani. a dömping felvásárlások is vissza fognak esni.

a middleman-ek egyébként pont, hogy a szürkepiac biztonságát szolgálták, innen is látszik, hogy a szürkepiac ellen jött ez a döntés inkább. innentől majd megy az account csere. akinek nagy készletei vannak, azok most szerintem ezerrel regisztrálják a fiókokat, hogy azokra dobják át a csomagokat, ezután a fiókok cserélnek majd gazdát és a legvégén átajándékozza magának az, aki már biztosan nem akarja továbbadni.

nem lepődnék meg, ha ennek fényében a következő nagy vásár során visszaesnének az eladások, (hacsak nem működik a fenti trükk -- amíg be nem vezetik, hogy egy kártyával/paypal-lel csak egy fiókra lehet vásárolni)

a fenti szabályok közül csak az első ér valamit is a scam-ek ellen, a többi csak kicseszés a szürkepiaccal. így már biztos, hogy nem fogok felváltani Connie-ra.

azért megnézem reddit-en mit szólnak. :)

@(#7856) Menthirist

én meg nem vettem észre, hogy indulatokkal teli lenne a topik, megy a CIG kritizálása, védése, de vita szinten, nem veszekedésként. és főleg nem egymás kritizálásaként.

a szabályok tekintetében lehet, hogy betűszerint igazad van:

12. Jótanácsok, további szabályok:
- 4.Hozzászólás:
--- 2. Ha 5 percen belül eszedbe jut még valami a hozzászólásod után, akkor használd a (Szerkesztés) gombot, ezzel szerkeszteni tudod az aktuális hozzászólásodat.
--- 3. Egy hozzászólásra mindig a Válasz linkkel írj, hogy mindenki láthassa mire és kinek válaszoltál. Ha 1-2 szavas választ szeretnél adni több hozzászólásra is, akkor próbáld meg egy hozzászólásba összegyűjteni a mondanivalódat.

mert nem 1-2 szavas válaszokat írtál, hanem pár mondatosokat, viszont annyit, hogy az már zavaró, hogy megérkezik valaki látva a 10+ új hsz-t az elmúlt egy órában, aztán kiderül, hogy ebből 9-et egy ember írt.

egyébként ez se lett egy rövid hsz-t és mégis elfér benne két személynek válasz

It's a rare occurrence, like a double rainbow, or someone on the Internet saying, "You know what? You've convinced me I was wrong."

(#7864) .tnm válasza Diopapa (#7860) üzenetére


.tnm
addikt

biztos, hogy van belső ütemterv és biztos hogy többször módosítottak rajta (ami nem csak határidő módosítást jelenthet, hanem feature sorrendek cseréjét is) és biztos, hogy fognak is még. de mivel ezt nem tudnák jól előadni, mert sose hagyja el a szájukat olyan, hogy hibáztak/tévedtek volna, de talán még olyan se, hogy meggondolták magukat, azért nem is lesz publikus ez az ütemterv. még az is lehet, hogy odabenn is mindig csak finoman "javítgatják" az ütemtervet és belsős körökben sem ejtik ki a csúszás szót.

----

eközben reddit-en:

ahogy sejtettem is, már osztják is szét acc-okra a meglévő gifteket.

mellesleg ugye tudjuk, hogy ez az egész szürkepiac, a csalások, a többszöri szabályváltoztatások a gift-elésre vonatkozóan az mind-mind a CIG hibája: nem bíztak még maguknak és megígérték az LTI-t az elsőknek, hogy jobban motiválják őket és azóta is ezért szívnak, illetve mostmár az alpha access-szel is ugyanígy jártak. lehet, hogy ezt is jobban csinálja az Elite, rohadt drága az alfa: nem is kellett szakaszosan engedélyezni azoknak, akik kifizették.

talán azt is hiszik, hogy a még több pénz a megoldás a problémáikra, és ezért lesznek a külön pass-ek is, de lehet, hogy megint az az ígéret fogja őket, hogy mindig lehet majd ajándékozni. (bár lehetett volna az, hogy fiókhoz kötik az alpha-t és akkor itt nincs gift-elés meg szürkepiac)

[ Szerkesztve ]

It's a rare occurrence, like a double rainbow, or someone on the Internet saying, "You know what? You've convinced me I was wrong."

(#7865) Menthirist


Menthirist
veterán

Akit érdekelnének esetleg a Jump point pdf-eim (és még nem lennének meg), priviben dobjon egy email címet, megosztom vele, amennyi van.

[ Szerkesztve ]

Star Citizen FAQ http://starcitizen.hu/star-citizen-faq-az-ujaknak/ (Mielőtt kérdeznél)

(#7866) .tnm válasza Menthirist (#7865) üzenetére


.tnm
addikt

köszi, de a legújabbat leszámítva (mai), innen elérhető az összes

It's a rare occurrence, like a double rainbow, or someone on the Internet saying, "You know what? You've convinced me I was wrong."

(#7867) Menthirist válasza .tnm (#7866) üzenetére


Menthirist
veterán

jó, nekem máshonnan vannak meg :) meg nem tudtam mennyire "közérdekű" :)

[ Szerkesztve ]

Star Citizen FAQ http://starcitizen.hu/star-citizen-faq-az-ujaknak/ (Mielőtt kérdeznél)

(#7868) CSiPet2


CSiPet2
tag

Hát, az új JP-ből ítélve mi, 300i tulajok szívtuk meg a konténer rendszeres dolgot. :O Mondjuk várható volt, hogy az a 8 tonna nem lesz tartható, de azért ez most így hirtelen erős vágásnak tűnik, ami a rakmennyiséget illeti.
Viszont a freelancer meg az avenger cockpiet-ek durván néznek ki. :Y

(#7869) KO2


KO2
aktív tag

irigyellek, én még nem tudom megnézni :(

(#7870) Malachi válasza CSiPet2 (#7868) üzenetére


Malachi
addikt

feltennéd valahova? érdekelne az Avenger miatt.

(#7871) Diopapa válasza CSiPet2 (#7868) üzenetére


Diopapa
addikt

Nem is értem, hogyan hitték el egy percig is a tulajok. Szvsz az eddigi hajók közül ennek van a legkevésbé praktikusan kialakított belső tere.

[ Szerkesztve ]

Citizen Diopapa / Commander Diopapa "SC csomag olyan, mint a barackfa, unokáidnak veszed - .tnm / De pálinkát nemlehet főzni belűle - *SkyS1gn"

(#7872) Apokalipsy1 válasza CSiPet2 (#7868) üzenetére


Apokalipsy1
tag

Nem kell ide nagy hajó, majd rákötik a konténert és vontatják maguk után. :DDD

(#7873) .tnm válasza CSiPet2 (#7868) üzenetére


.tnm
addikt

+@(#7871) Diopapa

gyorsan beletekerve a 8 tonna tömeg maradt, most a térfogat adatokat kaptuk meg:

Ship Cargo Hold Sizes (none of this is final):

Some examples of some of our smallest cargo holds.

The dimensions below represent the current volume of avail
able, usable space for cargo containers (W x L x H).

Aurora Series: 4 to 18 cubic meters
•1m x 4m x 1m
•1m x 6m x 1m
•2m x 2m x 1m
•2m x 4m x 1m
•2m x 9m x 1m

Hornet F7C: 4 cubic meters
•2m x 2m x 1m (lower cargo hold)
•Smuggled goods only (upper cargo hold; not big
enough to hold a 1m x 1m x 1m cargo box)

Avenger Series: 8 cubic meters
•2m x 4m x 1m
•1m x 4m x 2m

300i Series: 4-6 cubic meters
•1m x 4m x 1m (attached to underbelly; same container
that Aurora uses)
•1m x 6m x 1m (attached to underbelly; same container
that Aurora uses)

JP17 (5. találat)

[ Szerkesztve ]

It's a rare occurrence, like a double rainbow, or someone on the Internet saying, "You know what? You've convinced me I was wrong."

(#7874) Malachi válasza .tnm (#7873) üzenetére


Malachi
addikt

passz, magamtól is eszembe jutott a gugli (bizony) és kerestem, de nem találom a linkeden sem. nekem ötödikként egy jutub videót mutat. :F

hopp, közben a kalózhajó befutott a rakománnyal. oké!

[ Szerkesztve ]

(#7875) KO2 válasza .tnm (#7873) üzenetére


KO2
aktív tag

a google találati listája emberenként különboző.

(#7876) Diopapa válasza KO2 (#7875) üzenetére


Diopapa
addikt

Nekem minden linken csöcsös nők jönnek fel.. :Y :DDD

Citizen Diopapa / Commander Diopapa "SC csomag olyan, mint a barackfa, unokáidnak veszed - .tnm / De pálinkát nemlehet főzni belűle - *SkyS1gn"

(#7877) KO2


KO2
aktív tag

találtam egy ilyet: Link

(#7878) .tnm válasza KO2 (#7875) üzenetére


.tnm
addikt

csak, ha hagyod neki, hogy személyre szabja. másik böngészőben (nem voltam bejelentkezve) és privát módban nyitott session-ben is ugyanúgy az 5.

értelemszerűen linkelhettem volna közvetlenül a kikötőbe is, de nem tudom, hogy az nem ütközött-e volna a szabályokba.

It's a rare occurrence, like a double rainbow, or someone on the Internet saying, "You know what? You've convinced me I was wrong."

(#7879) CSiPet2 válasza Diopapa (#7871) üzenetére


CSiPet2
tag

Nem hittük el (az értelmesebbje), de ahány iterációja volt a hornetnek, simán lehetett bizakodni, hogy picit toldanak a raktérhez. Úgy fest nem jött össze. Sebaj, a lényeg, hogy a bőr kárpit megvan! :DDD

@.tnm: Igen maradt a 8 tonna, de valahol írták ott előtte, hogy az a javaslat, hogy ezentúl az általad bemásolt köbméter adatokat adják meg a hajóknál és nem a súlyt (mondjuk szerintem mindkettőt meg kellene, de mind1).

[ Szerkesztve ]

(#7880) Menthirist


Menthirist
veterán

Szép kis meló belement a HUD-ba is :)

Star Citizen FAQ http://starcitizen.hu/star-citizen-faq-az-ujaknak/ (Mielőtt kérdeznél)

(#7881) Malibutomi válasza Menthirist (#7880) üzenetére


Malibutomi
nagyúr

Fenét. Nem csinálnak ezek semmit. Pedig millió...személyikultusz....sok duma....ezért fizetünk...bezzeg az elite....csúszás....blablabla. :DDD

(#7882) vaakuum válasza KO2 (#7877) üzenetére


vaakuum
addikt

a legelső képen a célkeresztnél mik azok a aszaggatott vonalak? a négyzetben van az egyiknek a vége, a körben meg másik háromnak...
Mik azok?

"Asszony kell a házba!" - Kőműves Kelemen - Szerintem is, csak nem pont úgy, waze! -----------------------------------------Az ideális nő függvénye: x=3ylog(y)-{(1/36)exp[-(36y-36/e)^4]}

(#7883) CSiPet2 válasza vaakuum (#7882) üzenetére


CSiPet2
tag

A kis kereszt úgy tűnik az a pont ahova a hajód orra mutat, a szaggatott vonal a végén a négyszöggel a ballisztikus fegyver (mondjuk gépfegyver) célpontja. A karika egy másik itts marker lehet, elvileg minden fegyvertípusnak van egy saját (a legfrissebb JP szerint), úgyhogy mondjuk az lehet pl. a rakéta célpontja. De hogy mi lehet az a másik két szaggatott vonal, most hirtelen ötletem sincs és a jp sem írja le.

(#7884) Diopapa


Diopapa
addikt

"The release of the "Weekly" updates suggests it is a long way away.
To be quite honest, The reason I backed was because of the dogfighting module in December.
Feeling a little cheated now that its almost may and we are still unclear when it will launch. Some kind of indication would put most of this to ease.
A progress update is meaningless without a hard date indication.

.....

Yes, But if I continually tell my wife the kitchen will not be ready, and not give her a completion goal date, then I get a earful till its finished.
This is no different. Understanding things take time is no excuse for no communication.
I understand it takes time, but they need to set some expectations, or at least clarify their goals. If they miss them, then they need to reset the expectations.
While the progress reports are nice, they do not address the question most people are frustrated by..... when. How long do we need to wait, how much time do we have...... when?
I don't think setting that expectation is a bad thing. They should have a reasonable idea, and they should have an internal date set. If so, share that date. I mean this is supposed to be an open development? or did I get that bit wrong.

...

Id expect this from a big brand developer, but not a crowd funded group. In this equation, we are the investors.
From my understanding, even when they do get to a launch type position, they are going to invite a small number of testers first anyway, then incrementing the number of players until they get the full amount of people in. this kind of approach will likely take months, and that needs to be communicated.
You don't start a "Weekly" update when your a week or 2 out from launch.
I predict an announcement this week hopefully explaining the situation. If we don't get that, id be very disappointed.
"

+1

[ Szerkesztve ]

Citizen Diopapa / Commander Diopapa "SC csomag olyan, mint a barackfa, unokáidnak veszed - .tnm / De pálinkát nemlehet főzni belűle - *SkyS1gn"

(#7885) CSiPet2 válasza Diopapa (#7884) üzenetére


CSiPet2
tag

Jah én is követtem hétvégén a topicot, itt sem azzal van a gond, hogy késnek (szinte mindig minden fejlesztésben van késés), ezt az emberek értelmesebbje láthatóan elfogadja.
Azzal van a gond, hogy senki nem bírja leírni, bocs emberek még legalább 1/2/6 hónap míg játszani fogtok... A kommunikáció ami miatt megy a sírás és szerintem ez jogos. :(

(#7886) Szőrös  válasza Diopapa (#7884) üzenetére


Szőrös 
veterán

"You don't start a "Weekly" update when your a week or 2 out from launch."

Aha , tehát azért mert kijön a DFM v1 már nem lehet weekly reportot csinálni mert ...ööö ...mert kezitcsókolom miért is nem ? Nem lesz update hozzá ? De. Arról írhatnak benne ?
Igen.

istenemazemberihülyeségtényleghatártalan.

https://starcitizen.hu ha tudni akarod mi újság az univerzumban

(#7887) Diopapa válasza Szőrös  (#7886) üzenetére


Diopapa
addikt

Pedig nekem is az a véleményem. Ha 1-2 héten belül kijön, nem kezdesz el weekly update-et kiadni.

Citizen Diopapa / Commander Diopapa "SC csomag olyan, mint a barackfa, unokáidnak veszed - .tnm / De pálinkát nemlehet főzni belűle - *SkyS1gn"

(#7888) Szőrös  válasza Diopapa (#7887) üzenetére


Szőrös 
veterán

Miért is ? Nem a "végleges" DFM-t kapjuk meg hanem csak az első lépcsőfokát...akkor a többiről nem lehet benne írni ? Vagy mi ?

https://starcitizen.hu ha tudni akarod mi újság az univerzumban

(#7889) Diopapa válasza Szőrös  (#7888) üzenetére


Diopapa
addikt

"We’re providing weekly updates from studio leads on Arena Commander’s development until the V1 launch!"

Citizen Diopapa / Commander Diopapa "SC csomag olyan, mint a barackfa, unokáidnak veszed - .tnm / De pálinkát nemlehet főzni belűle - *SkyS1gn"

(#7890) Szőrös  válasza Diopapa (#7889) üzenetére


Szőrös 
veterán

Hmm na erről lemaradtam , akkor bocsi. Bár ha májusban adják ki - nagyon úgy néz ki az lesz -akkor még nagy duzzogva belefér.
Nézd a jó oldalát : próbálnak javítani a kommunikáción . :D

[ Szerkesztve ]

https://starcitizen.hu ha tudni akarod mi újság az univerzumban

(#7891) Revolit


Revolit
senior tag

Hát nem tudom, én eddig kussban voltam itten, de azért tényleg érdekes picit, hogy semmi hard deadline (de még csak soft se nagyon), majd lesz valami... fejlesztő vagyok én is, és a fejlesztői taskok becslésétől kezdve a releasek pontos ütemtervéig mindent tartanunk kell, ha mégis csúszás van egy release-nél, elég ha pár napos, már ül is össze a "válságstáb", előkerülnek a szerződések, kötbéreket perkál a cég stb. stb.
Nagyon szeretnék én is úgy fejleszteni, mint az RSI srácok, nincs kész, seeebaj, adunk heti "hülyítsd a népet" updatet...

(#7892) Drenadar válasza Revolit (#7891) üzenetére


Drenadar
Topikgazda

Csak azt elfelejtetted hogy itt nincs szerződés nincs kötbér nincs semmi se. Max a cég megítélése...

(#7893) .tnm válasza Szőrös  (#7890) üzenetére


.tnm
addikt

"próbálnak javítani a kommunikáción"

én pont nem ezt érzem, hanem, hogy már akkora a nyomás, hogy próbálják a minimumot teljesíteni a kommunikáció terén. gyakorlatilag tesztelik a közösséget, hogy mikor elégszik meg, de még minél több infót megtarthatnak maguknak.

hónapokkal ezelőtt kérték sokan, hogy legyenek status report-ok (pl., hogy melyik hajó milyen állapotban van, melyiken dolgoznak éppen, melyik modellezik már, stb.), most hogy már a többszöri be nem tartott határidők után az érdekli a közösséget, hogy "akkor mégis mikor", most elkezdik a status report-okat.

annak ellenére, hogy még mindig bízom benne, hogy egyszer egy nagyon tuti kis játék lesz ez, számomra az már látszik, hogy a SC iskolapéldája lesz annak is, hogy hogyan NE építsünk fel egy nagy volumenű nyílt fejlesztési folyamatot. főleg azért, mert még egy pár ilyen kudarc (főleg kommunikációs, bizonytalanságban tartott) és az emberek sokkal visszafogottabbak lesznek egy-egy ilyen crowdfunded project-tel szemben.

It's a rare occurrence, like a double rainbow, or someone on the Internet saying, "You know what? You've convinced me I was wrong."

(#7894) Szőrös  válasza .tnm (#7893) üzenetére


Szőrös 
veterán

Azért azt sem árt észben tartani hogy teljesen új cég , nincsenek bevált folyamataik , gyk mindent a nulláról kell felépíteni/kialakítani. Ez nem megy gyorsan.

Egyébként ezen kívül még jó pár KS projektbe adtam be pénzt és azt kell mondjam hogy azoknál se jobb a kommunikáció...sőt van ahol jó ha havonta van vmi .

https://starcitizen.hu ha tudni akarod mi újság az univerzumban

(#7895) .LnB


.LnB
titán
LOGOUT blog

Van már DFM dátum vagy már megjelent ?

„A kerékpározás első szabálya, hogy szenvedned kell, és senki más nem teheti meg helyetted. Semmilyen számítógép vagy edző által kitalált program nem tudja elérni, hogy kevésbé fájjon.”

(#7896) szentvik válasza .LnB (#7895) üzenetére


szentvik
tag

soon ;]

Az ALIEN azért ALIEN mert a Földön nem ALIEN...

(#7897) .LnB válasza szentvik (#7896) üzenetére


.LnB
titán
LOGOUT blog

Jó akkor legalább nem változott :D

„A kerékpározás első szabálya, hogy szenvedned kell, és senki más nem teheti meg helyetted. Semmilyen számítógép vagy edző által kitalált program nem tudja elérni, hogy kevésbé fájjon.”

(#7898) Diopapa válasza szentvik (#7896) üzenetére


Diopapa
addikt

Citizen Diopapa / Commander Diopapa "SC csomag olyan, mint a barackfa, unokáidnak veszed - .tnm / De pálinkát nemlehet főzni belűle - *SkyS1gn"

(#7899) szentvik válasza Diopapa (#7898) üzenetére


szentvik
tag

A kisgyerekek és a feliratok után egy pedomacit vártam oda...de ez...pedopaci vagy mi? :DDD

Az ALIEN azért ALIEN mert a Földön nem ALIEN...

(#7900) .tnm válasza Szőrös  (#7894) üzenetére


.tnm
addikt

ez egy érdekes érvelés ha azt vesszük, hogy amikor a dilettánságukat pedzegeti valaki, akkor mindig előjön, hogy mekkora gyakorlattal rendelkeznek.

még azt tudom elképzelni, hogy a munkatársakkal szemben is éreztetni akarják, hogy ők most nem ilyen nagy pénzéhes kapitalista szervezet és (túl) nagy lazaság van munkarend tekintetében is.

de egyébként tele vannak menedzserekkel is és mégis itt töketlenkednek, amiből vagy az következik, hogy a menedzserek nem értenek a szakmájukhoz, vagy az -- és én ettől tartok a legjobban --, hogy nincs igazi "erejük" (talán a többi szakembernek sem), mert félfeudális szerkezetben dolgoznak, ahol CR az atyaúristen, meg talán még a szűkebb köre bír némi hatalommal, de a többieknek nincs igazi ereje. Ha ez igaz, akkor ez azokból az aspektusokból jó, ahol CR-nak megvan a szaktudása és ahol ő őrzi a "clear vision-t", mindenhol máshol viszont káros.

It's a rare occurrence, like a double rainbow, or someone on the Internet saying, "You know what? You've convinced me I was wrong."

Útvonal

Fórumok  »  PC játékok  »  Star Citizen
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.