Hirdetés

2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 04:37:15

LOGOUT.hu

Sörtípusok erjesztési eljárás alapján:

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#9604) adster válasza Jhonny06 (#9603) üzenetére


adster
tag

Hát, jómagam úgy vagyok ezzel, hogy rengeteg sörös blogot olvasgatok/nézegetek (amerikaiakat, természetesen), gyakran keresem fel a Ratebeer-t, aztán meg innen-onnan folyamatosan ragad rám az amerikai sörök kultusza.

Az évek alatt egyre többféle főzde, vagy éppen főzet nevével találkoztam, és mindig volt pár olyan, ami a vágyaim tárgya volt. Ez kezdődött a különlegesebb belgákkal, majd folytatódott lényegében bármivel, ami amerikai. Aztán az említett Ratebeer, és különféle blogok segítségével már célirányosan is el lehetett indulni, kicsit árnyalni a képet...

A különlegesség egyébként számomra a legtöbb esetben az elérhetetlenséggel is szoros kapcsolatban van, mert ugye minél nehezebben beszerezhető valami, annál nagyobb értéke van.

Ilyen nevek voltak (illetve az eddig nem kóstolt darabja a mai napig is ilyenek) az AleSmith, Founders, Green Flash, Stone, majd a Ballast Point, Dogfish Head, illetve a mostani Firestone Walkerek, stb.

Manapság azok a legnagyobb különlegességek, amiktől még mindig nem sikerült semmit beszerezni, és legalább 1%-nyi esély van rájuk. A Three Floyds saját sörei, amik egyébként annyira nem is elérhetetlenek, bármi a Surly háza tájáról, a Bells-től, vagy éppen egyáltalán nem utolsósorban a Hair of the Dog főzdétől...

Dióhéjban egyébként azt mondanám, hogy a Ratebeer erre egy elég jó fokmérő. A "Ratings" menüponton belül például minden egyes kategórián belül kiválaszthatod az 50 legnagyobb pontszámot kapott főzetet ("TOP BEER BY STYLE"), vagy éppen 50 legjobb sört országonként ("TOP BEER BY COUNTRY"). Azokkal például már biztos, hogy nagyon nem lőhetsz mellé.

Tégy egy próbát, vagy éppen nézd meg, hány fajtát ittál már egy bármilyen kategóriában "TOP 50" közé sorolható sörből.

http://beerrabid.blogspot.hu/ https://www.ratebeer.com/user/138566/

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.