Hirdetés

2024. május 4., szombat

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 04:37:15

LOGOUT.hu

Sörtípusok erjesztési eljárás alapján:

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#9502) jookomak válasza Daneeka (#9499) üzenetére


jookomak
őstag

Azért ezek a sörök könnyebben beszerezhetőek, mint pl. a legdurvább amerikai hordóérlelt russian imperial stoutok.
Németek általában a sörspecialistában, különleges sörök boltjában is nagy választékban vannak. Már persze ez a kategória, nem a paulaner-radeberger vonal.

(#9503) somasz válasza Daneeka (#9500) üzenetére


somasz
addikt

Hozni nem fogok tudni semmit, kis poggyásszal megyek, az utasfülkébe meg alig vihetnék fel vmit...

Átnyálazom a linkeket! :R

Eladó üzleti laptopok számlával, garanciával: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/somasz/index.html

(#9504) Jhonny06


Jhonny06
veterán

Mennyország

(#9505) somasz válasza Jhonny06 (#9504) üzenetére


somasz
addikt

Tartanak frissen csapolt sopronit is, ahogy látom ;]

Eladó üzleti laptopok számlával, garanciával: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/somasz/index.html

(#9506) looser válasza somasz (#9505) üzenetére


looser
addikt

A második hűtő felső sora Ogre söre, ha jól látom :-)

Mindent tudok a rákászszakmáról...

(#9507) Dr.Zoo válasza Jhonny06 (#9504) üzenetére


Dr.Zoo
senior tag

Ez merre van? :D

"decretum... Ugros eliminandos esse / rendeljük, hogy a magyarok kiírtassanak."

(#9508) adster válasza Daneeka (#9500) üzenetére


adster
tag

Jaja, hát tényleg nem rosszakat iszik az öreg, de egyébként annyira meg nem kirívó. Én legalább még vagy 5 ilyen amcsi blogot tudok neked mutatni, amiket rendszeresen nézek, és legalább ennyire durván tolják.
Például itt van ő. Ratebeer-en ő is pontoz, bár még csak 2.600 körül jár... ;]

http://adam-jackson.net/beer/

Amerikában egyébként a legnagyobb beer geek-ek úgy látom, hogy a különböző sour ale-eket nyomják már jó ideje, a Cantillonnak pl. kultusza van, és kb. olyan exkluzív lehet, mint nálunk vmi ütősebb imperial stout-juk.

Ami jó ideje nagyon megy, és szinte minden sörével benne van valamelyik kategória TOP 50-ében, az a Hill Farmstead Brewery. Érdemes egy pillantást vetni a felhozatalra, nem egy átlagos sor...

Ők például ott lesznek az idei Copenhagen Beer Celebration-ön, amire tavaly bár megvettem a jegyeket, de végül kib*szottul drágának találtam Koppenhágát, és elálltam az utazástól, így rám is rohadtak 36.000 Ft-ért... :O

Aztán most látom csak, hogy ez az állat kilocsolja a söröket a lefolyóba? :F

http://beerrabid.blogspot.hu/ https://www.ratebeer.com/user/138566/

(#9509) NoLF


NoLF
addikt

Wow, ilyen kiegyensulyozott de lagy stoutot ritkan talalni, mmm!

The Institute of Unfinished Research has concluded that 6 out of 10 people

(#9510) adster válasza adster (#9508) üzenetére


adster
tag

Kíváncsiságképpen megnéztem ezt a Copenhagen Beer Celebrationt, ami ugyebár 2015-ben lesz, rosszul írtam. Na tehát a mai este folyamán 22:00-kor nyílt meg a jegyvásárlás lehetősége, ami a tavalyi 18.000 Ft-ról most 20.000 Ft körül mozog. Ez egy 4,5 órás belépést biztosít, négy felvonás lesz a két nap alatt.

A Mikkelleres srácok szervezik, és már a tavalyi nevek miatt is sírtam, hogy ki kell hagynom, főleg, hogy jegyem volt rá, de a mostani aztán tényleg elképesztő. Surly, Bell's, Three Floyds, stb., és mindegyik több főzetet is hoz, összesen vagy negyven gyártó lesz.

Na és a lényeg, a Facebookon olvasom most az elégedetlenkedők hangját, ugyanis elmondásuk alapján kb. 30 másodperccel azután, hogy megnyílt a jegyvásárlás lehetősége, el is fogytak a jegyek... ;]

http://beerrabid.blogspot.hu/ https://www.ratebeer.com/user/138566/

(#9511) Daneeka válasza adster (#9508) üzenetére


Daneeka
senior tag

Ez jó blog, elmentettem.
Kíváncsi vagyok amúgy itthon ki hozza ki az első savanyított sört, (így a saison láz után lassan esedékes) voltak úttörő kisérletek pl. a Legendától de ahogy javultak a fertőtlenítési módszereik eltüntek azok a sörök. ;]
Mondjuk nagy mennyiségben lehet nem lesz soha, szerintem nem nagyon engedné be senki a főzdéjébe direkt a fertőző élesztő keveréket, évekig lefoglalhatja a kapacitást és bizonytalan a végeredmény meg lehet nem nagyon vevők rá az emberek. Fahordóba mondjuk jól áll az ország.

Amúgy entry-level savanyúkat lehet a Tesco-ban kapni, az egyik eléggé bejön, van benne brett baci, (ez itt sokunknak az Orval-ból ismerős lehet) lacto baci, (savanyúság) szolid fahordós jelleg meg valami gyümölcs, eléggé lebutított, családbarát jellege van de nincsen benne semmi kellemetlen inkább csak túl biztonsági sör, Mort Subite Original Kriek néven megy, meg van egy Original Geuze nevü amit elég rég ittam már de talán olyasmi volt mint az előbbi gyümölcs nélkül. Van valami Extreme nevű cuccuk is de az kerülendő, mű gyümölcspótlék bomba ize volt.
Ezt inkább azoknak írtam akik elolvasták eddig a postot és nagyobb erölködés nélkül szerezni akarnak valami sejtést erről a stílusról.

Jó lenne ha néha megcsillanna itthon néha pár ilyen mint Hill Farmstead, Cantillon, Fantome, Russian River érdekesebb dolgai, metg még jópár cucc de az a gyanúm, hogy ezek valószinüleg nem tudnak elég üveggel gyártani ahoz, hogy ilyen európai elosztó nagykerekbe is jusson.

Emlékszem rá, hogy a végén felkináltad itt is a jegyeket, azt hinné az ember, hogy visszavásárolja a jegyiroda ekkora kereslet mellett őket ha nem is teljes árban esetleg.

Ja ilyen idióta kontentet tol a fazon, gondolon nem látta értelmét mégegy normális sörkostoló yt channelnek.

(#9512) NoLF válasza Daneeka (#9511) üzenetére


NoLF
addikt

Az meg hagyjan hogy felajanlotta, de alaki le is csapott ra es el is ment volna, aztan mint utobb kiderult jol elkurta az egeszet. Tapsot erdemel, es en voltam az... :O

The Institute of Unfinished Research has concluded that 6 out of 10 people

(#9513) adster válasza Daneeka (#9511) üzenetére


adster
tag

Okés, van még pár, de szerintem ő az egyik legnagyobb sznob, vagy nem tudom, hogy fejezzem ki magyarul azt, aki még tengerentúli viszonylatban is exkluzív söröket iszik... :)

Jaja, ezt a két típust már én is láttam a Tescoban, az egyik egy gyümölcsös lambic, ami nem egy nagy szám, nyilván a gyümölcsös sörös figuráknak hozták be, a Mort Subite Oude Gueuze pedig természetesen egy gueuze, ami már meglepőbb, hogy nálunk is feltűnik. Na szóval igen, nekem savanyúak közül nem sok volt, egy Loverbeer Madamin, meg Jolly Pumpkin Noel de Calabaza. Nem voltak rosszak, főleg az utóbbi, már csak a híre miatt is, de szerintem annyira soha nem fogok beléjük szeretni, mint például az imperial stoutokba. De szerintem Amerikában is inkább azok erőltetik ezt annyira, akiket már te is említettél, hogy túl vannak egy pár dolgon.

Igen, a Hill Farmstead például tényleg egy elég speciális főzde, nem is tudom, hogy van-e még egy ilyen gyártó, aminek szinte az összes söre 95 pont körül van. Azért valószínűleg már csak a neve miatt sem fogják lepontozni, de minden bizonnyal tényleg rohadt jó, bár a dizájnján elalszok... :o
A Cantillon meg a Fantome hozzájuk képest bármelyik közértben kapható, különösen a Hill Farmstead esetében igaz, hogy aki szinte az összes sörüket kóstolta már, az valószínűleg a kocsmájukkal szemben lakik. Bár az is igaz, hogy ezek a nevek leginkább ezen a saison, sour ale vonalon utaznak, főleg az utolsó három, amit írtál, így annyira nem is sírok utánuk.

A CBC 2015-re visszatérve, hát igen, talán mi Nolffal voltunk a legközelebb hozzá, aztán elkétbalkezeskedtük... :DDD A jegyárusítással kapcsolatban azóta is morgolódik a közönség, a stáb meg kisebbfajta közleményt adott ki, amiben elnézést kér, és ígéri, hogy jövőre megpróbálnak valamit kitalálni, bár továbbra is családias rendezvénynek szeretnék megtartani. Mondjuk tényleg olyan nevek lesznek, amihez a legtöbben bármennyire is erőlködnénk, talán soha nem juthatnánk hozzá. Például Arizona Wilderness, Toppling Goliath... Ez már tényleg a krémje... :( Bár nálunk talán a világon senkinek nem mond semmit. ;)

És zárásként még annyit, az ottani blogosokra, meg különleges sör-ivókra utalva, hogy nekik azért rohadtul nincs nehéz dolguk. Egyrészt ott van a szájukban a komolyabb sörök 80%-a, és ami esetleg nem elérhető a saját városukban/államukban, azt csak meg kell keresni a több száz webshop kínálatában. Ez a legmegerőltetőbb dolog odaát. Próbálják meg Magyarországról, ahol tényleg semmi nincs, és különböző európai országok webshopjainak címét évek alatt összegyűjtve azok kínálatát folyamatosan ellenőrizve akadhatnak rá esetleg egy-két izgalmasabb darabra, hogy a szállítás nehézségeiről és költségeiről ne is beszéljek... :F

[ Szerkesztve ]

http://beerrabid.blogspot.hu/ https://www.ratebeer.com/user/138566/

(#9514) adster válasza NoLF (#9512) üzenetére


adster
tag

:) És már sajnos az ideinek is lőttek mindkettőnk számára. :O

http://beerrabid.blogspot.hu/ https://www.ratebeer.com/user/138566/

(#9515) szumoo


szumoo
senior tag

Szegediek figyelmébe ajánlom, hogy az Árkád-Spárban kapható Delirium Tremens! :C
Igaz 900Ft, de legalább már ilyen is található kicsiny városunkban. :)

Üdv.: Sz.

A nyúlon túl?

(#9516) Traxx válasza szumoo (#9515) üzenetére


Traxx
őstag

Nyíregyházán a Korzós Sparban is volt ugyanennyiért - de a Dózsa Delikáteszben emlékeim szerint olcsóbb. Bár ott már rég jártam, de aktuális lenne egy kis beszerzés (facebook-os képen láttam Gulden Draak-os rekeszt, és ha tőlük a 9000 kapható lenne, akkor már loholnék is :D )

"Amúgy a lekvár leszedésre jobb módszer is van: le kell nyalni... elképzelem, ahogy egy nagy PH!-s procitesztben fLeSsék nyalogatják a procikat" by Male (Hűtőpaszta vs. lekvár 2. rész)

(#9517) Dr_Syrex


Dr_Syrex
senior tag

Tegnap beugrottam a kézműves csemegébe néhány üveg sörért, és szerettem volna venni egy repetát is. Azonban hiába kerestem, nem volt belőle, mert az eladó kislány elmondása szerint visszarendelték a melévő készletet, mivel megbuggyant a sör :N Remélem hamarosan újra kapható lesz, mert amúgy nagyon jó kis APA :)
Szerencsére volt akcióban Pyromania, amit este elégedetten elkortyolgattam. Bár nem éretek a füstölt malátás sörükhöz, de ez nagyon egyben volt minden paraméterében. Eleinte azért tartttam kicsit tőle, mert anno valamelyik régebbi Mikszáth teres főzdefeszten olyan füstölt (bacon?) aromás rettenetet itam, hogy azóta is félve gondok vissza rá :D

Legurult tegnap még egy prof Mannheim is. Először ittam, de biztos nem utoljára :)

Rosetta@home, lépj be Te is a PH! csapatába! *** WoT: Blitzking 43M TURAN - Hungarian Armored Brigade

(#9518) jookomak válasza Dr_Syrex (#9517) üzenetére


jookomak
őstag

Az a füstölt az Aecht Schlenkerla lehetett. [link]
Érdekes, érdekes, de nem innám minden nap.

(#9519) looser


looser
addikt

Tegnap beugrottam az Élesztőbe és bevágtam két korsó sört, az egyik a Propaganda a másik az Alcatraz. Előbbi elképesztően jó cseh pilzeni, nagyon hozza azt a finom arányt a maláta-komló kettősében. Bármikor tudnám inni. Az Alcatraz pedig elég felejtős, semmi jót nem fedeztem fel benne, az a Krusovice-s/Guiness-es vizesség, amit nem tudok már egyszerűen hová tenni, bár évekkel ezelőtt rajongtam érte, talán pont azért, mert sosem ittam előtte ilyesmit. Most már kevés, vékony és vizes test, mintha egy széndarabot áztattak volna vízbe. Nem jó. De a Propaganda...tegyetek vele egy próbát :-)

Mindent tudok a rákászszakmáról...

(#9520) Dr_Syrex válasza jookomak (#9518) üzenetére


Dr_Syrex
senior tag

Magyar volt, ha nem csal az emlékezetem, de hogy kinek köszönhettem, az már a homályba veszett.
Majd kipróbálom valamikor, amit linkeltél. Hallottam már róle, de nem kóstoltam.

[ Szerkesztve ]

Rosetta@home, lépj be Te is a PH! csapatába! *** WoT: Blitzking 43M TURAN - Hungarian Armored Brigade

(#9521) Daneeka


Daneeka
senior tag

Láttam egy osztrák Intersparban 3 féle BrewDogot (Punk, 5am, Pony) meg még pár érdekes cuccot (nem volt időm nézegetni) reméljük ide is elérnek előbb-utóbb.

(#9522) looser


looser
addikt

Meleg, cukor- és szénsavmentes kólát iszogatok. Gondoltam befér ide offba :-)

Mindent tudok a rákászszakmáról...

(#9523) looser


looser
addikt

Megválasztották az Év Sörfőzdéjét

Mindent tudok a rákászszakmáról...

(#9524) jookomak válasza looser (#9523) üzenetére


jookomak
őstag

Zip's szerintem a nevéért, meg az amerikai senkinemhallottrólamilyendíjez győzelemért kapta. Jók a söreik, még talán kiemelkedőnek is mondanám 1-2 darabjukat, de annyira nem vagyok elájulva.
Galaxist én imádom, arról nem nyilatkoznék. :)
Kólát meg semmilyen formában ne igyál. Drágább, mint a sör.

(#9525) Kergeboci


Kergeboci
tag

gondolom csak én leszek az egyedüli szerencsétlen aki kimegy innen erre az oktoberfest-nek csúfolt valamire szombaton?

Os iusti meditabitur sapientiam et lingua eius loquetur iudicium - Az Igazság ajka bölcsességet kell hordozzon, és a nyelve ítéletet kell szóljon. -- http://egyatucatbol.blog.hu/ --

(#9526) Dr.Zoo válasza Kergeboci (#9525) üzenetére


Dr.Zoo
senior tag

Nem. Én megyek szombat délután a Mamával. Olyan 3 felé érünk oda. :K

"decretum... Ugros eliminandos esse / rendeljük, hogy a magyarok kiírtassanak."

(#9527) BalaNce87 válasza Kergeboci (#9525) üzenetére


BalaNce87
addikt

Én szerintem kihagyom, ahogy a budait is, abból a legelső volt a legjobb, azóta sajnos egy vicc fesztivál lett. A választék nagyon gyenge, ha már németektől hozzuk át illene a Paulaneren kivül is hozni valami érdemleges német sört, amit nem kapni minden üzletben, feltételezem a HB-ból is a fos magyart fogják csapolni, jah és beugrót kérni a műjégpályára, legalább le lehetne inni az árát!

[ Szerkesztve ]

(#9528) Dr_Syrex válasza Kergeboci (#9525) üzenetére


Dr_Syrex
senior tag

Én vasárnap megyek ki az öcsémmel, de csak mert kíváncsi vagyok, hogy milyen ez az egész. A "sztár" fellépők szvsz teljesen értelmetlenek ezen a sörös rendezvényen, főleg, hogy emiatt kell nevetségesen sokat fizetni egy napért. :N

Rosetta@home, lépj be Te is a PH! csapatába! *** WoT: Blitzking 43M TURAN - Hungarian Armored Brigade

(#9529) Kergeboci válasza BalaNce87 (#9527) üzenetére


Kergeboci
tag

hát igen, de ott is ki lehetett hozni a fesztiválból a legjobbat, ha már arra fúj a szél.

Budavári pl a szűretlen Pilsennel, a Hopfanatic standdal, meccsnézéssel és Savoya terasszal nagyon is kellemes volt.

Itt meg legalább iszok olyanokat, amiket máskor nem, vagy csak ritkán. Paulaner oktoberfest söre, Rekettyésnél kapható sörök (remélem húznak egy-két olyant, amibe már bele-bele kóstolgattam és tetszett), és talán Legendának is még mindig a bitang jóra sikeredett Pony-ja lesz csapon

Majd írok, mennyire húztam fel magam minden más egyében (sorban állás, fizetés, kommersz sörök, hangulat, emberek) :)

[ Szerkesztve ]

Os iusti meditabitur sapientiam et lingua eius loquetur iudicium - Az Igazság ajka bölcsességet kell hordozzon, és a nyelve ítéletet kell szóljon. -- http://egyatucatbol.blog.hu/ --

(#9530) jookomak


jookomak
őstag

Tegnap belgázás volt, Tempelier, westmalle tripel, dubbel, trapiste rochefort 8 volt a menü. A többiek 10-esébe belekóstoltam, tényleg zseniális. Rég nem ittam, vagy rosszul emlékeztem, de abszolút bajnok.

(#9531) Jhonny06


Jhonny06
veterán

A jó időre való tekintettel ma pár IPA:

Anchor IPA
Flying Dog Raging Bitch
Távoli Galaxis
Bakancslista

(#9532) Traxx válasza jookomak (#9530) üzenetére


Traxx
őstag

Erről a Tempelier-ről mi volt a véleményed?

Nálam van most Argus gold és Leffe brune, de biztos ami tuti alapon bezsákoltam tartalékba egy Kasteel Cuvée-t is :D A háromból valamelyik jól fog jönni a vasárnapi kézimeccsen :)

"Amúgy a lekvár leszedésre jobb módszer is van: le kell nyalni... elképzelem, ahogy egy nagy PH!-s procitesztben fLeSsék nyalogatják a procikat" by Male (Hűtőpaszta vs. lekvár 2. rész)

(#9533) jookomak válasza Traxx (#9532) üzenetére


jookomak
őstag

Tempelier kicsit tucat belgának tűnt, bár szénsavasabb, nem édes. Viszont a címke, meg a pohár megvett kilóra, meg amúgy is szeretem a keresztes lovagos témát, szóval muszáj volt megkóstolni. [link]
Kasteel Cuvée-t haver ivott, az nekem túl savanyú volt, nem jött be.

(#9534) Dr.Zoo válasza Dr.Zoo (#9526) üzenetére


Dr.Zoo
senior tag

Mégsem, a Faterékhoz kell mennem, aztán meg matracot nézni.... Lefújva a szombat.
Kollégám csütörtök óta megy, elég vegyes, amiket mesél... :U
Azthiszem, azt a 4 ruppót elköltöm inkàbb 4 Kasteel Cuvéé-re, meg 4 palack Gulden Draak-ra. :K

"decretum... Ugros eliminandos esse / rendeljük, hogy a magyarok kiírtassanak."

(#9535) Integra


Integra
titán

oktoberfest-ről

...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...

(#9536) Traxx válasza jookomak (#9533) üzenetére


Traxx
őstag

Köszi akkor alighanem kimarad nálam. A cuvée pedig nekem inkább kellemesen édes volt, mintsem savanyú :) Nálam a top 3 biztos tagja :)

"Amúgy a lekvár leszedésre jobb módszer is van: le kell nyalni... elképzelem, ahogy egy nagy PH!-s procitesztben fLeSsék nyalogatják a procikat" by Male (Hűtőpaszta vs. lekvár 2. rész)

(#9537) looser


looser
addikt

Ciderből melyiket érdemes kipróbálni? Gondolom a Somersby és Strongbow az kábé a Gösser/Heineken szint. Vagy rosszul gondolom?

[ Szerkesztve ]

Mindent tudok a rákászszakmáról...

(#9539) jookomak válasza looser (#9537) üzenetére


jookomak
őstag

Nem ittál még? Én először sörhöz hasonló italt vártam, nagyon nagyot csalódtam. Azóta se ittam.

(#9540) Jhonny06 válasza looser (#9537) üzenetére


Jhonny06
veterán

Én a Rekorderlig-et próbáltam (svéd), ez elég jónak mondott (mondjuk az ára se semmi). Nekem alapból nem jön be annyira a cider, de a minősége tényleg rendben volt. Teljesen más, mint egy Somersby, annak köze nincs az igazihoz. Egyszer érdemes kipróbálni.

(Hozzáteszem, hogy valószínűleg még ez is messze van az igazinak mondott cidertől.)

[ Szerkesztve ]

(#9541) looser


looser
addikt

"Én először sörhöz hasonló italt vártam"

Akkor lehet, hogy azért csalódtál? :-) Egyszer leerjesztettem 5L narancslét belga élesztővel, ment szépen a lefolyóba. Lehet, hogy friss almalével is megpróbálkoznék :-)

(#9540) Jhonny06: na ezt nevezem gyönyörű dizájnnak, egészen magával ragadó! Örömmel végigkóstolgatnám...

Mindent tudok a rákászszakmáról...

(#9542) NoLF válasza looser (#9537) üzenetére


NoLF
addikt

ha itthon lehet kapni akkor kopparberg, vagy bármi más svéd-dán vonalról ha az édeset szereted, ha meg a fanyar jönne be akkor az angoloktól valami normálisabb, thatcher's, stb. bár engem ezekkel a szarokkal ki lehet kergetni a világból :)

The Institute of Unfinished Research has concluded that 6 out of 10 people

(#9543) Kergeboci válasza Kergeboci (#9529) üzenetére


Kergeboci
tag

Nem is volt ez vészes.

A belépőért, bár nem hiányoltam pl a főzdén, de egész jó zenét, hangulatot kaptunk. Beatrice ki szereti, ki utálja, de másfél órás kis koncertjén előkerült ős Bikini, Beatrice , Neoton Familia, Republic és egy két külföldi klasszikus (pl. Johnny B Goode, House of The Rising Sun). Jó buli volt.

Egy másik sátorban valami jazzes est volt, Dombóvári felkonferálásával, és volt egy sátor ahol pop számokat dolgoztak át kicsit rock&roll-os, kicsit bluesos hangszereléssel.

A sörök között nem volt meglepetés, volt kint jó, volt kint tucat. A német elvileg különlegességeket nem tudtam megkóstolni a nagyszámú érdeklődő (értsd sorban álló) miatt, de cserébe megmutattam vidéki jó barátomnak, mi féle sör is az IPA, egy jófajta szűretlen búza, vagy egy igazi nem spárba vehető cseh pils.

Pozitívabb kicsengése volt mint a Budavárinak (mondjuk ettől nem is vártam igazán semmit, lehet azért), bár a wc-k kihelyezés és karban tartás tekintetében tudnának mit tanulni onnan.

Jövőre biztos megint kimegyek egy napra, ha úgy alakul.

Os iusti meditabitur sapientiam et lingua eius loquetur iudicium - Az Igazság ajka bölcsességet kell hordozzon, és a nyelve ítéletet kell szóljon. -- http://egyatucatbol.blog.hu/ --

(#9544) looser


looser
addikt

Köszi mindenkinek az infót, azt hiszem elugrok a Britishstore-ba. Döbbenet, hogy Ratebeer-en vannak ciderek, eddig fel sem tűnt :-)

(#9543) Kergeboci: Ricse nagy kedvenc, '90-ben voltam először a koncertjükön, Kertészeti Egyetem Klubja, előzenekar Telegram. Ez utóbbiról azóta sem hallottam. A pöttyös Ricse lemezek éonok óta fent vannak az aktuális zeneeszközön :-)

Mindent tudok a rákászszakmáról...

(#9545) djgeg


djgeg
őstag

Ahoy.
Volt már valaki a Söntés nevű helyen Budapesten? Ha igen tapasztalat? :)

"640 kByte memória mindenre elegendő"

(#9546) zsof Nokia


zsof Nokia
aktív tag

Gyerekek végre megtört a jég és ittam igazi kézműves sört :D

szombaton elmentünk a Legendába és máris van egy kedvenc söröm tőlük a Birsalmás.
Bár lehetett volna szénsavasabb is kettőt ittam az egyik a Birsalmás a másik Meggyes. csak, hát mivel kézműves söröző és főzde nem túl olcsó de a minőséget meg kell fizetni :)

A lényeg lényegében lényegtelen

(#9547) jookomak válasza zsof Nokia (#9546) üzenetére


jookomak
őstag

Nagyon remélem, hogy a nicked, és az ízlésed alapján hölgy vagy...

Én kezdtem ma egy Bitterfly-al, aztán Nohoplimit, Hangover rasta, ajándékba kapott Stone russian imperial stout, majd búcsúzóul egy Weihenstephaner búza.

(#9548) Rez_Grof


Rez_Grof
őstag

Valakinek tapasztalat a Dreher Tanksörrel?
Tanksör
Szerdán tervezem kipróbálni.

A bus station is where a bus stops. A train station where a train stops. On my desk, I have a work station....

(#9549) Kergeboci válasza Rez_Grof (#9548) üzenetére


Kergeboci
tag

Nekem nincs (tudom, akkor meg minek írok?)

Minden bizonnyal kellemesebb mint a sima változata. De biztos vagyok benne, hogy se a sörökért, se a 600 forintért nem éri meg lemenni, találsz hasonló áron sokkal jobbat is, jobb helyen.

lehet hogy csak az Akácfa söröző elleni ellenszenv szól belőlem?

De nézd a jó oldalát, ha elmész megkóstolni, Stextől már nincs messze az Élesztő vagy a Jónás, de Akácból is gyorsan ott vagy akár a Csakajó-ba vagy a Szimpla kávézóba :) (meg még vagy két tucat egyéb hely is)

ettől függetlenül dicséretes indítás a nagy sörgyáraktól, legalább valamit kezdenek magukkal, egyszer talán még egy jó sört is összehoznak nekünk

[ Szerkesztve ]

Os iusti meditabitur sapientiam et lingua eius loquetur iudicium - Az Igazság ajka bölcsességet kell hordozzon, és a nyelve ítéletet kell szóljon. -- http://egyatucatbol.blog.hu/ --

(#9550) Kergeboci válasza Kergeboci (#9549) üzenetére


Kergeboci
tag

apropó, ha valaki még nem ismerné (bár szerintem még simán elférne rá pár hely - kapásból beer company-t nem látom):

kézműves sörtérkép

Os iusti meditabitur sapientiam et lingua eius loquetur iudicium - Az Igazság ajka bölcsességet kell hordozzon, és a nyelve ítéletet kell szóljon. -- http://egyatucatbol.blog.hu/ --

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.