Sörtípusok erjesztési eljárás alapján:
Gyorskeresés
Legfrissebb anyagok
- Bemutató Route 66 Chicagotól Los Angelesig 2. rész
- Helyszíni riport Alfa Giulia Q-val a Balaton Park Circiut-en
- Bemutató A használt VGA piac kincsei - Július I
- Bemutató Bakancslista: Route 66 Chicagotól Los Angelesig
- Tudástár AMD Radeon undervolt/overclock
Általános témák
LOGOUT.hu témák
- [Re:] PLEX: multimédia az egész lakásban
- [Re:] [D1Rect:] Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- [Re:] [Sub-ZeRo:] Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- [Re:] [sh4d0w:] Rebel Moon - Ne nézd meg!
- [Re:] [antikomcsi:] Való Világ: A piszkos 12 - VV12 - Való Világ 12
- [Re:] [gban:] Ingyen kellene, de tegnapra
- [Re:] [Luck Dragon:] Asszociációs játék. :)
- [Re:] [bitpork:] Fogyasztásra ítélve
- [Re:] Kempingezés és sátrazás
- [Re:] [GoodSpeed:] SAMSUNG Galaxy Buds FE (SM-R400NZAAEUE) a 9 éves SONY SBH20 utódja (nálam)
Szakmai témák
PROHARDVER! témák
Mobilarena témák
IT café témák
Téma összefoglaló
Hozzászólások
looser
addikt
Örülök, hogy ilyen irányt vett a beszélgetés. Hosszú ideje töröm én is a fejemet, egy régebbi posztban már hosszasan értekeztem erről. Ha vehetjük azt alapul, hogy - mondjuk legalább Európán belül - hasonlóak a sörösszetevők árai minden országban, akkor igazából pont, hogy érthető, miért ugyanannyi a Gulden Draak és az Angry Beast. A Van Steenberge ráadásul a többszörösét gyártja (megkockáztatom: ezerszeresét), mint Kiss Tomi, így nyilván olcsóbban jut hozzá az alapanyagokhoz. Tényleg nem védeni szeretném, hiszen magam is kiakadtam 2012 őszén a 600Ft/2dl áron debütáló vadállaton, amin azért nyilván volt haszon, hiszen Tomi azóta nyitott egy sörfőzdét és egy kocsmát és gondolom ugyanígy van Bart Danival, Kővári Gergővel, Olaszékkal és a többi. Senki sem egy segédmunkás bérét viszi haza havonta. Szerintem még a folyamat elején vagyunk. Nálunk minden olyan lassan meg, úgyhogy már egy ideje nem nyugtalankodom. A rendszerváltásunk óta rendszeres a politikai acsarkodás minden részről, majd kifejlődik, beérik ez is, az is :-)
Az árakról csak ez jut eszembe, bár kíváncsi lennék, főképp Daneeka részéről, mint tapasztalt sörfőző, hogy ha elkezdünk számolni, mire lehet jutni. Egyébként ha megnézitek, pont a hagyományos lágersöröket és annak fajtáit főzik azok, akik olcsóbban tudják adni a söröket (Szögedi, Rizmajer, Békésszentandrási stb.) ez is egy érdekes kiindulási alap lehet. Na jó éjt :-)
[ Szerkesztve ]
Mindent tudok a rákászszakmáról...