Hirdetés

2024. április 17., szerda

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 04:37:15

LOGOUT.hu

Sörtípusok erjesztési eljárás alapján:

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#8301) looser válasza Daneeka (#8299) üzenetére


looser
addikt

Mas: Sotet Bunkot valaki kostolta?

Nem, de már sokszor találkoztam vele ;-))

Mindent tudok a rákászszakmáról...

(#8302) Kergeboci válasza Daneeka (#8299) üzenetére


Kergeboci
tag

Finom, érdemes megkóstolni.
Nem olyan bunkó sör, mint a nevéből sejtető. Egy selymes, porteres IPA, gyümölcsös édes, pöppet kávés alap ízzel, és megfelelő keserű (szerintem fenyőgyantás) utó ízzel. Illatra és ízre is bitangabb, mint a Legenda fekete "ipá"-i.
Bár mondjuk az én ízlésem sokszor nem mérvadó, várom a többiek véleményét is róla!

Os iusti meditabitur sapientiam et lingua eius loquetur iudicium - Az Igazság ajka bölcsességet kell hordozzon, és a nyelve ítéletet kell szóljon. -- http://egyatucatbol.blog.hu/ --

(#8303) adster válasza jookomak (#8298) üzenetére


adster
tag

Én nem vagyok nagy ital-sznob, borokat szinte egyáltalán nem, whiskyket is csak olvasás szintjén ismerem, de szerintem a söröknek azért nagyon jót tud tenni egy hordóérlelés, persze, csak ha okosan csinálják. Szóval a hordóérlelt sör azért nem az ivólager utáni második típus egy sörfőzde életében. De egyébként ebben az esetben nem hordóérlelésről van szó, úgyhogy megbocsátható, ha valóban nem olyan brutális.

A brutálisra tudnék pár példát mutatni, azok nagyjából a legjobb sörök is, amiket eddig ittam. Javarészt imperial stoutok, ami szerintem a sörök királynője, a hordóérlelés pedig a műfaj csúcsa.

Íme egy pár:

Vagy a whiskys érlelés példáját illusztrálva:

A Black Damnation sorozat mindkét darabja leírhatatlan, ezek vagy a legjobb sörök, amiket eddig ittam, vagy nagyon közel állnak hozzá.

Az Ola Dubh-ok esetében pedig a whisky-szerű jelleg megdöbbentő. Az első esetében Highland Park 12 érleléséhez használt hordót alkalmaztak, a második a Highland Park 30 alapjaira épül, és komolyan, valami észveszejtő whisky-s illata és íze van.

http://beerrabid.blogspot.hu/ https://www.ratebeer.com/user/138566/

(#8304) looser


looser
addikt

Sierra Nevada...

Mindent tudok a rákászszakmáról...

(#8305) Jhonny06


Jhonny06
veterán

Brewdog Watt Dickie (35%)

A magasabb puttonyszámú aszúkra jellemző telt, nagyon édes illat. Persze mélyen megtalálható benne az IPA gyümölcsössége is. Gyönyörű borostyán színe van (még a jobb whiskey-k is elbújhatnak!). Ízre először gyümölcsös, fenyőgyantás, aztán nagyon hirtelen átvált valami kesernyés gyógynövényre (nem sikerült megfejteni). Hát, nem is tudom. Egyszer mindenképp élmény volt megkóstolni, de nekem annyira nem jött át.

(#8306) Jhonny06


Jhonny06
veterán

Mennyi minden jött :Y [link] Végre Anchor Christmas Ale, még sose kóstoltam. Újra van Hop Ottin' is, jó kis lista.

[ Szerkesztve ]

(#8307) somasz válasza Jhonny06 (#8306) üzenetére


somasz
addikt

olyan balfék nyitva tartásuk van, pénteken beszoptam, amikor odamentem este 10 körül... mintha a saját tárcájuk ellensége lennének, ki tudja, miért van ez az üzletpolitika?

tegnap meg délelőtt akartam volna venni pár üvegeset, de csak 2-től van nyitva (szerencsére eszembe jutott)

Eladó üzleti laptopok számlával, garanciával: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/somasz/index.html

(#8308) Jhonny06 válasza somasz (#8307) üzenetére


Jhonny06
veterán

Hát igen.. ugye egyfelől pub, tehát nem nyithat ki délelőtt; másfelől bolt, tehát nem lehet nyitva este 10-ig. :)) Egyébként előfordult már. Ha nagy tömeg van, akkor nem zárnak be katonásan.

(#8309) Kergeboci


Kergeboci
tag

Kötelező jelleggel tessék szépen látogatni a Csakajót. Olyan IPA dömping van (és lesz) náluk, hogy csuhaj. Elkészül az új sörük is, érkeztek új Brewdogot, visszatért ősöreg kedvencem az Anderson Valley, és még található pár elrejtett csoda is, mint pl a Brouwerij'tij narancshéj ízű IPA-ja is. Tiszta Karácsony! :C

szerk.: na látom megelőztek! :D

[ Szerkesztve ]

Os iusti meditabitur sapientiam et lingua eius loquetur iudicium - Az Igazság ajka bölcsességet kell hordozzon, és a nyelve ítéletet kell szóljon. -- http://egyatucatbol.blog.hu/ --

(#8310) jookomak válasza Kergeboci (#8309) üzenetére


jookomak
őstag

Tegnap voltam, a csapon levő Southern Tier Iniquity és a Dark Horse Crooked Tree is átkozott jó. Bigfoot nem ízlett, hc ipa még mindig mesés, valamint kóstoltam egy I hardcore you-t, az valami veszedelem. Ilyen gyümölcsös illatot, és ízt még nem éreztem.
Ahogy ismerős mondta: be kéne költözni oda.

[ Szerkesztve ]

(#8311) Kergeboci válasza jookomak (#8310) üzenetére


Kergeboci
tag

látom megint sikerült titeket elkerülnöm. már akartam írni Zsófinak is, hogy legközelebb szóljon ha megy, mert mindig egy napon járunk ott :) csak más időpontban

[ Szerkesztve ]

Os iusti meditabitur sapientiam et lingua eius loquetur iudicium - Az Igazság ajka bölcsességet kell hordozzon, és a nyelve ítéletet kell szóljon. -- http://egyatucatbol.blog.hu/ --

(#8312) Daneeka


Daneeka
senior tag

Holnap megyek szerintem en is, I HC U az egyik kedvencem amit ott ittam, Ottint meg HC IPA-t meg ossze kene hasonlitanom a klonokkal.

(#8313) Jhonny06 válasza Daneeka (#8312) üzenetére


Jhonny06
veterán

Én csak jövő héten, de anyagi csőd lesz a vége, már előre látom.. annyi minden újdonság van most, hogy azt se tudom hol kezdjem.

(#8314) Zoli133 válasza Daneeka (#8208) üzenetére


Zoli133
őstag

Ugyan nem túl gyorsan, de sikerült kipróbálnom az ajánlott italokat.
La Chouffe: Igazán kellemes meglepetés, élveztem az elfogyasztását, ízre szinte telitalálat, az előzőleg próbált barbár túl édesnek hat hozzá képest, de ez nem okozott gondot, később is visszatérek hozzá. Nos eddig tartott az öröm. Az utána próbált Anchor Porter / Liberty Ale sörökben (1-1 üveget osztottunk szét haverral) az illata volt a legjobb pozitívum (be van dugulva az orrom kicsit úgy), az első korty megrázóan ért a La Chouffe után. Nagyon nem az én világom azt kell mondjam, a végére ugyan valamennyire megszoktam az ízét, de azt hiszem ebből nem vágyom még egy pohárra a közeljövőben.

Azt hiszem így tudnám összefoglalni mai tapasztalataimat, persze nem túl szakszerű, de a lényeg számomra benne van. Innen merre érdemes haladni?

"It's a fez. I wear a fez now. Fezzes are cool."

(#8315) jookomak válasza Zoli133 (#8314) üzenetére


jookomak
őstag

Anchor Liberty nekem nagyon bejött. Most ittál először apa/ipa sört? Lehet elsőre fura volt az erősen komlós ízvilág.
Hova tovább? Végiginni az összes magyart. Bááár ha ennyire nem jött be az anchor, akkor inkább a belga vonalat kéne előtérbe helyezni. Abból is inkább a nevesebb darabokat, mert azokon túl nekem legalábbis mindegyik ugyanolyan.
Név szerint: Orval, kwak, deliriumok, corsendonkok, la trappa, tripel karmeliet, st. idesbald, chimay, leffe, gulden draak, bush, maredsous.

[ Szerkesztve ]

(#8316) Zoli133 válasza jookomak (#8315) üzenetére


Zoli133
őstag

Nem az első ipám volt elvileg, pár hete egy Houblon Chouffe-val is próbálkoztam, előtte pedig barátom házi szerinte szintén ipájával. (Mondjuk utóbbi erősen el volt cukrozva, de hát első házi sörfőző próbálkozás volt)
Köszi a belga vonalra a tippeket, ha esetleg később kiesik az anchorról a kép akkor magyar vonalon az összest le tudnánk kicsit szűkíteni mit érdemesebb először?

"It's a fez. I wear a fez now. Fezzes are cool."

(#8317) Jhonny06 válasza Zoli133 (#8316) üzenetére


Jhonny06
veterán

A Houblon egy belga IPA, egészen más a kettő. Valószínűleg tényleg csak szokatlan volt ez az ízvilág, úgyhogy én még erőltetném egy kicsit a helyedben.

(#8318) Dr.Zoo válasza Zoli133 (#8316) üzenetére


Dr.Zoo
senior tag

Kóstold meg a magyarok közül a betyár királyt, a katalin cárnőt, ha szereted a banánt, akkor a hámori banán kötelező!! :) Én tervezem végiginni a mai estét, vettem pár üveg dreher bakot, hoegaardent, leffét, stb. Megijesztem egy kis erdélyi áfonya pálinkával, azt jóvilág! :D

[ Szerkesztve ]

"decretum... Ugros eliminandos esse / rendeljük, hogy a magyarok kiírtassanak."

(#8319) jookomak válasza Dr.Zoo (#8318) üzenetére


jookomak
őstag

Nálunk céges buli lesz, ott nem a minőségről fog szólni a dolog! :)

Zoli133:Magyarok közül Hopfanatic, Legenda sörfőzde termékei, békésszentandrási módjával, Németh Antal sörei, fótiaktól bármi, rendezvényeken kint szokott lenni a serforrás, az is jó. Ha miskolcon jársz, akkor meg zip's. Dühös is nagyon jó (Tibeer).
Segítsetek, ha kihagytam valamit.

(#8320) Dr.Zoo válasza jookomak (#8319) üzenetére


Dr.Zoo
senior tag

Jó a sorrend... :C

Bár a Fótiaktól nekem a gyömbéres narancsos nagy csalódás volt.. :(

"decretum... Ugros eliminandos esse / rendeljük, hogy a magyarok kiírtassanak."

(#8321) looser válasza jookomak (#8319) üzenetére


looser
addikt

A Rizmajer-rel kiegészíteném a sörsort :-)

Mindent tudok a rákászszakmáról...

(#8322) jookomak válasza looser (#8321) üzenetére


jookomak
őstag

Plána. Bár tőlük nem sokat kóstoltam. De talán ők állnak a legközelebb az "átlagos" sörökhöz.

(#8323) somasz válasza looser (#8321) üzenetére


somasz
addikt

Voltam náluk Csepelen, megkóstoltam a gyömbéreset, nem ízlett és a gyömbért sem éreztem ki. Utána belekóstoltam egy világosba, de nem hatott meg. A barnájuk jó és finom csapról, azt magunknak csapolgattuk a lenti helységben. Szóval ezek alapján annyira nem nagy szám, de legalább nem is drága. Melyik sörüket érdemes kóstolni? Hallottam valami IPÁról, de az épp nem volt.

Tegnap megkóstoltam az Angry Beastet, ezt sem értem, miért Angry, egyszerűen nagyon finom és nagyon összhangban van a sör, nem túl kávés, nem túl fűszeres, nem túl aromás és nem érződik túl alkoholosnak sem. Inkább Sleeping Beast-nek nevezném :) Ja és veszett drága. A karácsonyinál kettővel finomabb, jobban tetszett.

A NoHopLimit pedig most ismét annyira ízlett, mint legelőször, és sokkal jobban, mint múlt héten. Több ízt és illatot éreztem benne. Ekkora különbség lehet két csapolás között egy hét különbséggel?

Eladó üzleti laptopok számlával, garanciával: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/somasz/index.html

(#8324) Daneeka válasza Daneeka (#8157) üzenetére


Daneeka
senior tag

Eleg jo lett ez az IPA, biztos jot tett neki a kopes. ;] Egyedul a talan a szarazkomlo olajossaga nem tetszik annyira, mondjuk az alabbhagy ahogy telik az ido, meg erzem a cascade cohumulone-jat, (ez a keserusegnek egy ilyen agresszivabb, enyhen kaparo fajtaja amit nem csipek) ha ujrafozom nem lesz benne cascade. Kar, hogy nincs belole tul sok, egyik legjobb sor amit iden ittam beleertve mindenfele speci meg fesztes sort, mondjuk a sajat izlesemre csinaltam.

(#8325) jookomak válasza Daneeka (#8324) üzenetére


jookomak
őstag

Tarthatnál egy topikkóstolót, hogy megmondjuk érdemes-e ezzel foglalkoznod. :) Bár hogyha neked ízlik, akkor nagy baj nincs.

(#8326) Kergeboci válasza somasz (#8323) üzenetére


Kergeboci
tag

két csapolásnál is van különbség, de még akkor is, ha hidegen iszod, vagy ha hagyod kicsit melegedni (ez utóbbikor sok sör esetében jön még elő íz, nevezzetek sznobnak, de akkor is. Más kérdés, hogy én sem szoktam várni :D), arról nem is szólva mit fogyasztottál közvetlen előtte.

Ami még elkerülhetetlen az ilyen kis főzdéknél, hogy minden egyes főzet, valamennyire más lesz, mint az előző. Az az Angry Beast még az első főzet miatt lett Angry.

új főzet problémát főleg Legendáéknál veszem észre. Szuper jó söröket dobnak piacra. Aztán elrontják az összeset. Kivétel nélkül, még nem jött ki olyan sörük, melynél a 2. v. a 3. főzet, ne lett volna gyengébb, jellegtelenebb, vagy akár hanyatt homlok teljesen más. Még szerencse, hogy mindig van valami újdonságuk, mely első főzetét nem szabad kihagyni (meg szerencsére a gyengébbek se jelentik azt hogy rosszak, régi sörükből is van szép számmal ajánlható).

[ Szerkesztve ]

Os iusti meditabitur sapientiam et lingua eius loquetur iudicium - Az Igazság ajka bölcsességet kell hordozzon, és a nyelve ítéletet kell szóljon. -- http://egyatucatbol.blog.hu/ --

(#8327) somasz válasza Kergeboci (#8326) üzenetére


somasz
addikt

Akkor elsőre milyen volt, miben volt másabb? Szét volt komlózva? Nagyon nyomultak az ízek?

Eladó üzleti laptopok számlával, garanciával: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/somasz/index.html

(#8328) Jhonny06 válasza Kergeboci (#8326) üzenetére


Jhonny06
veterán

Én egy ideig kifejezetten húgymelegen (na jó nem, de szobahőmérsékleten) ittam a legtöbb sört, sokkal jobban kijöttek az ízek. Egyébként nem is vagyok híve annak, hogy minden piát jéghidegen kell inni, különben már gáz egyből, sok ilyen embert ismerek.

Persze nem egy IPA-t, de mondjuk pl. egy belga barnát nem tudnék elképzelni hidegen.

Mostanában már áttértem én is arra, hogy jól lehűtöm, van valóban nem az az élmény, hiába esik így jobban.

[ Szerkesztve ]

(#8329) Daneeka válasza jookomak (#8325) üzenetére


Daneeka
senior tag

Mindenkeppen erdekel velemeny olyan emberektol akik ittak mar rendes sort eletukben es fogekonyak a dologra (sajnos ilyen nem nagyon van a kornyezetemben) de az biztos, hogy meg sokat akarok lefozni addigra mire ilyet csinalok.

@somasz en palackozott nohoplimitben ereztem nagy kulonbseget (a matrica szerint 1-2 het elteressel palackoztak) az elobbi edesebb volt es alig volt benne szensav, az utobbi elegge szaraz volt megfelelo szensavval, (mindketto jo volt amugy) nekem az jott volna be ha az edesebb, testesebb jott volna a rendes szensavval mert ilyen magas IBU melle mar erdemes hagyni cukrot szerintem.

(#8330) looser


looser
addikt

Helló Mindenki!

Régóta érik bennem a gondolat, hogy magam is főznék sört. Eddig csak sűrítményeket készítettem, amelyek a maguk egyszerű módján is köröket vertek a tömeglágerekre. Szóval...
Lenne kedvetek összeállni, megalkotni egy receptet, amit megfőznénk közösen, mondjuk eme helyen? Ötletelhetnénk sokat, nem kell sietni, a lehetőség nyitott, bárki társulhat. Mit gondoltok?

Mindent tudok a rákászszakmáról...

(#8331) Dr.Zoo válasza looser (#8330) üzenetére


Dr.Zoo
senior tag

Mit főznél? Van vmi konkrét elképzelés?
Ha nem zavarok, szívesen segítenék, én személyszerint a barna kandiscukorral megvadított 10% vagy feletti söröket szopogatok előszeretettel.. :D

"decretum... Ugros eliminandos esse / rendeljük, hogy a magyarok kiírtassanak."

(#8332) looser válasza Dr.Zoo (#8331) üzenetére


looser
addikt

Nagyon jó ötlet, lehetne valami testes darab, bár 10% alkohollal inkább egy szép csokis, kávés imperial stout, egyébként meg egy szép félbarna belga ipát 8% körül :-)

Mindent tudok a rákászszakmáról...

(#8333) palesz22 válasza Jhonny06 (#8328) üzenetére


palesz22
csendes tag

Én eddig mindig hidegen ittam sört. Aztán most mikor újra meg akartam kóstolni a Nagy Katalin Cárnőt, a boltban mondták, hogy ne hűtsem be. És ez tényleg még így is iszonyat jó! :K
Szeretnék még inni pár imperial stout-ot, mert úgy látszik nekem ez jön be igazán. Ajánljatok néhány jót!

Redmi 4x

(#8334) Dr.Zoo válasza looser (#8332) üzenetére


Dr.Zoo
senior tag

Ezen nem veszünk össze. :)

"decretum... Ugros eliminandos esse / rendeljük, hogy a magyarok kiírtassanak."

(#8335) koxx válasza Jhonny06 (#8328) üzenetére


koxx
MODERÁTOR

A legtöbb sörre rá van írva, hogy hány fokon célszerű fogyasztani. Kitöltöd pohárba, majd hagyod levegzőzni 10 percet, tényleg egész más íze van. Hidegen nem jönnek ki annyira a különböző ízek.

(#8336) Jhonny06


Jhonny06
veterán

Karácsony, első kör:

De Molen Bergamot IPA
De Molen Hamer & Sikkel Porter
Rooie Dop Ot The Explorer dupla IPA
De Molen Alive & Kicking IPA
De Molen Single Hop Citra IPA
Dark Horse Reserve Special Black Ale

(#8337) adster válasza Jhonny06 (#8336) üzenetére


adster
tag

Ó, te jóságos ég! Az új De Molenek közül pont az imperial stoutokat hagyod ki, miközben én itt forgok, hogy hogyan kéne megoldani a hazaszállíttatásukat, ha valakivel megvetetném...!? :O :P

Tudom, azt nem szereted, de nem hiszem el, hogy egy jó De Molen imperial stout nem ízlene... Szerintem náluk nem sok nagyobb mester van ilyen téren. Bár régen hanyagoltam a főzdét, de pár elfogyasztott darab után a legmélyebb tiszteletem az övék. :)

http://beerrabid.blogspot.hu/ https://www.ratebeer.com/user/138566/

(#8338) adster válasza palesz22 (#8333) üzenetére


adster
tag

Imperial stoutból nagyjából ezeket ittam:

Dieu du Ciel Péché Mortel
BrewDog Tokyo*
Great Divide Yeti
Samuel Smith's Imperial Stout
BrewDog Rip Tide
Hoppin' Frog Boris The Crusher
AleSmith Speedway Stout
De Molen Hel & Verdoemenis
Struise Black Albert
Struise Black Damnation IV - Coffee Club
Mikkeller Black
Amager Hr. Frederiksen
Mikkeller Beer Geek Vanilla Shake
Evil Twin Even More Jesus
Birra del Borgo Impirial Stout
Drake's Drakonic Imperial Stout
Sierra Nevada Narwhal Imperial Stout
Mikkeller Beer Geek Brunch Weasel
Struise Black Damnation III - Black Mes
De Molen Spanning & Sensatie
De Molen Larie & Apekool
Amager The Sinner Series Pride
Flying Dog Kujo

Néha a sima stout is vetekszik velük ízvilágban, illetve volt még mondjuk pár imperial porter is, ízvilágban nagyon hasonló, ezeket itt most nem soroltam fel.

http://beerrabid.blogspot.hu/ https://www.ratebeer.com/user/138566/

(#8339) Jhonny06 válasza adster (#8337) üzenetére


Jhonny06
veterán

Számítottam erre a reakcióra. ;] Direkt azért tettem bele 2 portert, hogy ne legyen annyira egyszínű. Egyszer áttérek a stoutokra is, addig porterrel edzem magam. Pl. ez a Mikkeller Beer Geek Vanilla Shake baromi jól hangzik. :)

[ Szerkesztve ]

(#8340) adster válasza Jhonny06 (#8339) üzenetére


adster
tag

Az egy csoda volt... :R

http://beerrabid.blogspot.hu/ https://www.ratebeer.com/user/138566/

(#8341) pohár válasza adster (#8340) üzenetére


pohár
félisten

mi pénz egy ilyen csoda, és lehet itthon kapni? :D

GB = gigabyte, Gb = gigabit, olyan nehéz ez? | %-kal, 2-t, 0-s, 0-ra, 0-hoz, 0-val, 0-n, 3-as, GB-tal, MHz-cel, 1-gyel, 2-vel, 3-mal, 4-gyel, 5-tel, 6-tal, 7-tel, 8-cal, 9-cel, 10-zel, 100-zal, 1000-rel |

(#8342) adster válasza pohár (#8341) üzenetére


adster
tag

Sajnos nem, Rómában sikerült hozzájutnom. Már nem tudom, hogy mennyi volt, 5-6 € körül.

http://beerrabid.blogspot.hu/ https://www.ratebeer.com/user/138566/

(#8343) palesz22 válasza adster (#8338) üzenetére


palesz22
csendes tag

Akkor van még mit kipróbálnom... :)
És ezek mind külföldről valók? Vagy van valamelyik, ami itthon is elérhető?

Redmi 4x

(#8344) Kergeboci válasza palesz22 (#8343) üzenetére


Kergeboci
tag

ennek a tizede található meg itthon, de csakajóba vagy különlegesbe lemész és felteszed a kérdést hogy stout, kapsz magad elé legalább ennyi másikat :)

Sőt. Sörmanufaktura/sörspecialista is tökéletes választás, ha stoutról van szó, emberünk annak szerelmese (legalábbis eddig minden akciós különlegessége stout volt)

[ Szerkesztve ]

Os iusti meditabitur sapientiam et lingua eius loquetur iudicium - Az Igazság ajka bölcsességet kell hordozzon, és a nyelve ítéletet kell szóljon. -- http://egyatucatbol.blog.hu/ --

(#8345) Dr.Zoo válasza palesz22 (#8343) üzenetére


Dr.Zoo
senior tag

Itt leskelődj, illetve érdemes elbillegni egy-két Bp.-i Pub-ba, ahol csapolnak különlegesebb söröket! :)

(szerk.: Boci megelőzött.. :D )

[ Szerkesztve ]

"decretum... Ugros eliminandos esse / rendeljük, hogy a magyarok kiírtassanak."

(#8346) jookomak


jookomak
őstag

Szombaton céges vacsi után beugrottunk az Irish cat-be. Ahogy emlékszem, néhány sörviszki kombó után, jó volt a Kilkenny, meg a Guinness is. Viszont mocskos drága. 600 a pohár, 1200 a korsó.

(#8347) adster válasza palesz22 (#8343) üzenetére


adster
tag

Amiket itthon szereztem be, azok ezek:

BrewDog Tokyo*
Great Divide Yeti
BrewDog Rip Tide
Mikkeller Black
Evil Twin Even More Jesus
Drake's Drakonic Imperial Stout
Sierra Nevada Narwhal Imperial Stout
Mikkeller Beer Geek Brunch Weasel
De Molen Spanning & Sensatie
De Molen Larie & Apekool
Amager The Sinner Series Pride
Flying Dog Kujo

Talán pár kapható még közülük most is.

Az lehet, hogy párat (Csakajóban például 10-15 darabot) be lehet szerezni itthon is az imperial stoutokból, de az említett helyen mondjuk a 70%-át a BrewDog fedi le. A Sörspecialistában is van egy pár valóban, éppen most érkezett egy De Molen-szállítmány.

A legdurvábbakat viszont külföldről sikerült elkapni... Olyan nagyon nem is tudnék különbséget tenni egy pár között, annyira jók, de ha ki kellene emelnem valamelyiket, akkor az AleSmith Speedway Stout, a Hoppin Frog BORIS The Crusher, a Dieu du Ciel Péché Mortel, a Great Divide Yeti, a Struise Black Albert, a Struise Black Damnation III - Black Mes (még nincs fent), a Struise Black Damnation IV - Coffee Club, az Amager Hr. Frederiksen, a Mikkeller Beer Geek Vanilla Shake, a Mikkeller Beer Geek Brunch Weasel és az Evil Twin Even More Jesus (ez utóbbiak még szintén nincsenek fent) lenne az. Valamint az összes De Molen. :DDD

Tehát lényegében szinte az összes. ;]

Van persze olyan is, ami szimplán csak stout, de ízvilág alapján hasonló élményben lehet részed. Ezekből szinte még lenne egyszer ennyi, de azokat nem soroltam fel.

[ Szerkesztve ]

http://beerrabid.blogspot.hu/ https://www.ratebeer.com/user/138566/

(#8348) jookomak válasza adster (#8347) üzenetére


jookomak
őstag

Én is ittam valami beer geek breakfestet a mikkellertől anno, csak nem tudom pontosan melyik volt. Asszem a kopi luvak kávés, de mintha abból is lenne többféle verzió is. Életem egyik legjobb söre volt.

(#8349) adster válasza jookomak (#8348) üzenetére


adster
tag

A Breakfast típusból bár van több is, azok szerintem szinte beszerezhetetlenek, szóval ha "breakfast" szerepelt a nevében, akkor az maga a Beer Geek Breakfast volt.

Ha ennek valami durvább változatát sikerült, és itthon, akkor az pedig a Beer Geek Brunch Weasel lehetett.

http://beerrabid.blogspot.hu/ https://www.ratebeer.com/user/138566/

(#8350) Dr.Zoo válasza adster (#8347) üzenetére


Dr.Zoo
senior tag

Az imperial stoutkra,és a vanilia shake-re rárepülnék énis.......... :D
Asszem holnap irány a venenum.....

"decretum... Ugros eliminandos esse / rendeljük, hogy a magyarok kiírtassanak."

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.