Hirdetés

2024. április 20., szombat

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 04:37:15

LOGOUT.hu

Sörtípusok erjesztési eljárás alapján:

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#8601) fi:zi'k


fi:zi'k
nagyúr

Jelentem a Grimbergen Optimo Bruno jobban ízlett mint a Gulden Draak.
Eddig a La Chouffe viszi a prímet nálam.

96.5% MORE WUB-WUB ◄◄|►► Hirdetéseim: https://goo.gl/khUC1Y ◄◄

(#8602) Daneeka válasza Jhonny06 (#8597) üzenetére


Daneeka
senior tag

Atlantist nem erdemes megvenni szerintem, a Chopper az nem rossz toluk.

Fuller's IPA-t lattam Intersparban de elfogyott hamar es stoutot hoztak helyette, elvileg angol komlos IPA, erdekessegnek jo lehet, kivancsi vagyok ra milyen lehet.

(#8603) Zoli133 válasza fi:zi'k (#8601) üzenetére


Zoli133
őstag

Jelentem az előttem (szerk: kettővel előttem) szóló kollégával söröztem és múltkor a IPA-kat kicsit elhordtam viszont ma a betyár király nyert a Gulden Draak-al szemben. Igazatok volt, hogy nem érdemes leragadni a bajoroknál. :)

[ Szerkesztve ]

"It's a fez. I wear a fez now. Fezzes are cool."

(#8604) Daneeka válasza jookomak (#8595) üzenetére


Daneeka
senior tag

Kertesz utcaban az uj kis Szimplaban is volt csapon meg mult hetvegen, lehet meg van belole.

(#8605) Jhonny06 válasza Daneeka (#8602) üzenetére


Jhonny06
veterán

Közben lecsúszott, valóban nem volt nagy szám. A Chopper-t én is néztem, de nem jártam mostanában sörök boltok közelében, Auchan-ban meg nincs.

[ Szerkesztve ]

(#8606) somasz


somasz
addikt

Tegnap ámokfutottunk, végig ittuk a csapoltakat Csakajósörben és zárás után átmentünk a Hopfanaticba, de ez nem bizonyult annyira jó taktikának, mivel sem a Trance, sem a Popcorn IPA ízét nem tudtuk kellőképpen feldolgozni ezek után:

Brewdog/Mikkeller I Hardcore You - ez kiváló volt, de legközelebb nem ezzel kezdünk, elnyomott mindent...
De Molen Vuur&Vlam - ilyen virágos, füves ízű IPÁt sem ittunk még, komolyan meglepődtünk, új ízeket fedeztünk fel
Dark Horse Reserve Special Black Ale - kis selymes finomság, királyság, ezt is később kellett volna inni
Brewdog 5 a.m. Saint - a fentebbikhez képest kevés, ha elsőnek iszom, szerintem jobban tetszett volna, enyhén gyümis, jobban mézes
Mikkeller Black - ez meg simán elmebetegség, de nagyon finom...

Eladó üzleti laptopok számlával, garanciával: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/somasz/index.html

(#8607) Traxx


Traxx
őstag

Na Nyíregyen sikerült lelnem egy frankó kis boltot (adsternek remélem újdonság lesz: Dózsa Delikátesz). Ez lényegében ilyen nem tömegcikkekkel foglalkozó bolt, ritkább fűszerek, Cserpes sajtok és tejtermékek, különleges lekvárok, stb. van a palettájukon. Eredetileg paprikáért mentem oda, de nagyot csillant a szemem, mert láttam Delirium tremenst ill. Red-et, La Trappe Tripelt és Barbak Bok-ot, több, már ismert belga és nem belga márka mellett. A tremens-re le is csaptam, és a boltossal megbeszéltem, hogy ha járnak beszerző körúton, akkor egy Rochefort 8-at és egy Orvalt hozzanak nekem :) És a slusszpoén: visszaviszik az üres belga üvegeket, amiket eddig még sehol nem sikerült visszaváltanom :C Abból meg van egy zsáknyi...szal van egy olyan sejtésem, hogy az üvegekből lesz nekem jóféle söröm a közeljövőben, tudtam én, hogy jók lesznek valamire ;]

Hab a tortán, hogy 660 + flaska volt a sör, tehát a felénk elérhető Spar-Tesco szinttől bőven olcsóbb, még úgy is, hogy a Deliriumok palackja a legborsosabb talán.

[ Szerkesztve ]

"Amúgy a lekvár leszedésre jobb módszer is van: le kell nyalni... elképzelem, ahogy egy nagy PH!-s procitesztben fLeSsék nyalogatják a procikat" by Male (Hűtőpaszta vs. lekvár 2. rész)

(#8608) adster válasza Traxx (#8607) üzenetére


adster
tag

Na, szuper, köszi, hogy megosztottad! Ismertem egyébként, mert gyakran járok mellette, de be még sosem mentem, arra ugyanis nem gondoltam, hogy sör is van.

Ez az üveg-visszaváltás meg tök jó, kár, hogy én is állandóan kidobáltam a belgákat, miután rájöttem, hogy sehol nem veszik vissza. De lehet, hogy náluk is csak akkor lehet, ha konkrétan ott vetted a sört, vagy legalább árusítanak olyan típust...

Na, mindegy, mindenesetre köszi még egyszer, akkor majd be fogok nézni, mert sokszor van olyan, hogy nincs itthon semmi tesztelésre érdemes, de azért nem szeretném megfosztani magam a finom ízektől sem, úgyhogy ilyenkor kénytelen-kelletlen veszek a Sparban vmit 800-ért (általában La Trappe Dubbel, meg Gulden Draak). Ezekben az esetekben jól fog jönni ez a bolt. ;)

És egy kicsit más, de azért mégis idevág, hogy a héten is pont így voltam, benéztem a Tescóba, erre leesett az állam, amikor megláttam, hogy van náluk újdonságként Mort Subite Oude Gueuze. Meg mellette még egy málnás, meg egy kriek, de az annyira nem érdekel. Szóval az elsőből be is tettem egyet a kosárba. :)

http://beerrabid.blogspot.hu/ https://www.ratebeer.com/user/138566/

(#8609) Traxx válasza adster (#8608) üzenetére


Traxx
őstag

Kinéztem amúgy a kamrába, és kicsit lelombozódtam, mert kidobásra került a jó része az üvegeknek...a család nem értékelte annyira a "jó lesz még valamire" taktikát :( :D De Duvel, Gulden, Leffe még akad. A boltban amúgy Duvel, Kasteel Rouge, Chimay red volt még, meg talán Floris-ok.

Erről a Mort-ról mit kell tudni? Mitől különleges? Csak mert a húgomnak felcsillant a szeme, amikor megemlítettem neki a gyümölcsös söröket... :) Ja és hogyért mérik?

A visszaváltás: hát sztem gyakran forognak a típusok, ugye a Rochefort sem volt ismeretlen nekik. Tehát szerintem érdemes lehet apránként elcsepegtetve alkalmazni a módszert, és akkor visszavinni 1-1 típust, amikor forgalmazzák...aztán hátha az lesz, hogy türelem sört terem :D

"Amúgy a lekvár leszedésre jobb módszer is van: le kell nyalni... elképzelem, ahogy egy nagy PH!-s procitesztben fLeSsék nyalogatják a procikat" by Male (Hűtőpaszta vs. lekvár 2. rész)

(#8610) somasz válasza adster (#8608) üzenetére


somasz
addikt

Ez a Mort járt nálunk is, a spontánerjesztés nem tudom, mit jelent, de az íze elég spontán volt, változott kortyról kortyra. Érdekes, új és finom volt.

Eladó üzleti laptopok számlával, garanciával: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/somasz/index.html

(#8611) adster válasza Traxx (#8609) üzenetére


adster
tag

Azóta már én is felnéztem a Facebook-on a honlapjukra, és szomorúan hallom, hogy tényleg csak a Duvel, Kasteel Rouge, meg Florisok vannak. Szóval pont azok, amit egyébként bármelyik Sparban megvehet az ember. Oké, ezek szerint valamivel olcsóbb, de akkor is, ezeket nem tudom mire vélni... Akinek fogalma sincs a sörökről az biztos nem fogja felkeresni ezt a delikáteszt a sörök miatt, akinek meg van, annak ne azokat tegyék már elérhetővé, amit bárhol megkap. Jó, ha van Chimay, meg lesz Rochefort, akkor kicsit pozitívabb a dolog... :)

Na, a gueuze pedig ha minden igaz, egy spontán erjesztésű, "lambic" típusú sör, annak is egy olyan válfaja, ami fiatal és öreg sörök elegyét jelenti. Az oude gueuze ezen belül is az a típus, amit nem édesítenek, tehát ez a hagyományosabb fajta.

Annyira nem vagyok én sem járatos ebben a műfajban, egy-két "sour ale"-t ittam már, gondolom az ízvilága inkább azokhoz húz. És bár nem egy Cantillon, de azért mindenképpen örvendetes, hogy a Tescoban ilyen is fellelhető. Ezen az úton nyugodtan elindulhatnának...

http://beerrabid.blogspot.hu/ https://www.ratebeer.com/user/138566/

(#8612) looser válasza adster (#8611) üzenetére


looser
addikt

Hú adster, ez az Oakham Ales Inferno nagyon finom lehet! Most, hogy egyre többet süt a nap, pont ilyen csilivili, életvidám, szörfös bulisörökre bukok. A Diesel nekem ilyesmi, ahogy leírod :-)
Persze jó volt a Mikkeller russianpentaheavynussyimperialkickoff stoutja is, csak az nem egy Beach Boys kategória :-)

(#8598) jookomak: :-)) már megint gyülekeznek, lassan ritkítok :-)

[ Szerkesztve ]

Mindent tudok a rákászszakmáról...

(#8613) jookomak válasza looser (#8612) üzenetére


jookomak
őstag

Hiányoltalak tegnap a hopfanaticból...

Jó lett az új sörük, bár nem az a krémes, kávés stout. Ipa jelleget én egyáltalán nem fedeztem fel benne, de azért nem bántam meg, hogy megkóstoltam.
Viszont megint rengetegen voltak, úgy látszik ezek a sörpremierek már csak ilyenek.

(#8614) adster válasza looser (#8612) üzenetére


adster
tag

Szia looser! Hát, igen, tényleg az volt. Bár a körülmények azért igencsak megszépítették az ízeket is. Nem akarom állandóan ezt írni, nehogy félreértsétek, de még ezek is a római kirándulás emlékei, és az az egész nekem annyira nagy élmény volt minden téren, hogy valószínűleg ha egy Schlossenburgerlichent iszom, akkor is jól esett volna.

De félre a tréfával, valóban nagyon szuper kis ital volt, ami miatt pedig felértékelődött, az az volt, hogy aznap is, mint egész héten folyamatosan meneteltünk, és délutánra-estére terveztem be a sörös helyeket levezetésképpen. Emlékszem, hogy ez már az utolsó előtti napon volt, amikor elértem a Johnny's Off License nevű helyre, ahol a John Nolan nevű tulajjal (képességeimhez mérten) jól elbeszélgettünk a sörökről.
Ki voltam tikkadva, ezért nyilván nem egy imperial stouttal indítottam. Annyira jól sikerült a választás, hogy ez az Inferno valóságos mennyei mannaként itatta magát. Ritkán iszom sört szomjoltóként, de akkor előfordult, ezért ez a jellege a sörnek nagyon felértékelődött. Egyszóval remek volt...

Utána jött még egy Brewfist Spaceman, ami hasonlóan varázslatos volt, utána pedig beleálltam egy Amager Hr. Frederiksen-be. Ez utóbbit gondolom nem kell bemutatni... :) Kőkemény imperial stout.
Aztán vettem pár üveggel itthonra, és indulnunk kellett... :(

Ez a russianpentaheavynussyimperialkickoff a Mikkeller Black lenne? :))

http://beerrabid.blogspot.hu/ https://www.ratebeer.com/user/138566/

(#8615) Daneeka válasza somasz (#8610) üzenetére


Daneeka
senior tag

Regebben ittam egy ilyet, nekem az remlik, hogy viszonylag artalmatlan alapsort elsavasitottak masodlagos fahordos erjesztes soran, engem pezsgore/ciderre emlekeztetett. Ez volt eletem masodik vagy harmadik szandekosan savanyu sore, tetszett azert de en valami extrabb dolgot csinalnek amikor elkezdem ezt a sour temat, valami bor szeru durvabb barrique hordos, 10% folotti alkoholu de szaraz dolgot. Aztan majd meglatjuk.

(#8616) adster válasza Daneeka (#8615) üzenetére


adster
tag

Arra ott van ez. :)

http://beerrabid.blogspot.hu/ https://www.ratebeer.com/user/138566/

(#8617) somasz


somasz
addikt

Van valami "Sörbiblia", vagy "Sörkészítés bibliája", amit érdemes/kötelező elolvasni? Szívesen művelődnék a témában.

Eladó üzleti laptopok számlával, garanciával: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/somasz/index.html

(#8618) adster válasza somasz (#8617) üzenetére


adster
tag

Van egy "Sörök enciklopédiája" című könyv az Alexandra kiadótól, valamint a téma szakértője, Michael Jackson (nem az énekes) "Sör" című könyve, például.

http://beerrabid.blogspot.hu/ https://www.ratebeer.com/user/138566/

(#8619) Traxx válasza adster (#8611) üzenetére


Traxx
őstag

Itt a bizonyíték, hogy nem csak volt Rochefort :) : [link] Delirium Red volt még ezeken kívül, meg La Trappe tripel...de sztem ha az Orvalra és a Rochefortra azt mondta, hogy OK, akkor jó pár típust be tudnak szerezni. Mármint a ritkábbakból, és itt a saját mércémmel mérem a ritkábbat, nem a Tiéddel :D

Egyébként jogos, sör miatt eszembe nem jutott volna ilyen helyet felkeresni. Ugye ha nincs a nagy multikban, kisebb sörözőkben, és nincs a városban ilyen nívósabb söröző / kávéház, ahol kapni lehet ilyesmiket, akkor reménytelennek ítélném a helyzetet, teljes joggal.

Kíváncsi vagyok, ízre mit mondasz majd a Gueuze-ről :)

"Amúgy a lekvár leszedésre jobb módszer is van: le kell nyalni... elképzelem, ahogy egy nagy PH!-s procitesztben fLeSsék nyalogatják a procikat" by Male (Hűtőpaszta vs. lekvár 2. rész)

(#8620) looser


looser
addikt

jookomak: Szia! Ne hari, még igazából a Trance-t sem kóstoltam, pedig kíváncsi lennék rá. Mostanában kevesebb a szesz, belekezdtem egy diétába, plusz némi mozgás mellé és két hónap alatt leugrott 12 kiló, szóval elég büszke vagyok :-)
Az Erdinger alkoholfrei is emiatt volt; 125 kcal/palack és valamennyire sörszerű :-) Egyébként felvitte az árát háromszorosára ( :Y ) a Tesco, így már nem hogy best, de egyenesen worst buy egy nondrinkernek...kár pedig ma is beugrottam, ránéztem és láttam, hogy feltehetőleg elsőre elírták. Pedig annál többet nem ér, ez így rájuk fog rohadni. Ők meg ebből nyilván azt vonják le, hogy akkor más német búza sem kell a népnek; se Ayinger, se Schneider Weisse, se Weihenstephaner; mivel német búza és nem veszik...extra gáz :-/
Szóval majd bepótolom az új főzeteket idővel :-)

adster: ez csak egy szóvicc volt arra a Mikkeler-féle hordóérlelt kőolajra, de persze nincs ilyen kategória, bár ahogy a Bamato-t elnevezték, az alapján bármilyen agyament keveredés (névben is, sőt!!! :-)) belefér, szerintem. Nyilván egyikre sincs bjcp kategória :-)

[ Szerkesztve ]

Mindent tudok a rákászszakmáról...

(#8621) DelArco


DelArco
aktív tag

Ez a Hopfanatic pub nem rossz bár pénteken belefutottunk egy nagyobb tömegbe. (nem tudtam hogy sörbemutató lesz)
Azelőtt akárhányszor voltunk 3-4 ember volt rajtunk kivűl. Mondjuk nem baj ha sokan vannak ez a hely simán megérdemli hogy tele legyen.
Az új sört mondjuk nem kóstoltam de pár White Hops és Splash lement. Illetve egy új IPA-t is kipróbáltam talán Trance volt a neve. Nem rossz.

A pár utcával távolabb található Legenda pub-ban volt már valaki? Eddig kétszer voltam arra de egyszer sem volt nyitva.

Youth hides the key to salvation

(#8622) somasz válasza DelArco (#8621) üzenetére


somasz
addikt

Ez a legenda engem is érdekel.
Milyen árak vannak? Valaki megosztaná?

Eladó üzleti laptopok számlával, garanciával: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/somasz/index.html

(#8623) looser


looser
addikt

Legenda pubot ajánlom, bár ismerős már többször belefutott romlott sörbe (azt mondta, nem tisztítják a csapokat és a csöveket), de nekem (3-4 alkalom) még szerencsére nem sikerült. A Hopfanaticból visszafelé sétálva a körúttal párhuzamosan, a Dob-Izabella sarkán van. Ajánlom szívemből, nekem most a Diesel és a Folyékony kenyér jön be a legjobban, de csapon mindig van 5-6 sör + üvegben a szinte teljes szortiment. Rengeteg hely van, le fogtok tudni ülni, bármikor mentek.

Mindent tudok a rákászszakmáról...

(#8624) NoLF válasza looser (#8623) üzenetére


NoLF
addikt

márpedig hetente illendő lenne a teljes átmosás...

mostanában "kommersz" lagereket tolok a karib-térségből.

palma cristal, bachata (rum ízesítésű), 10 saints (tölgyfahordós érlelés)

The Institute of Unfinished Research has concluded that 6 out of 10 people

(#8625) adster


adster
tag

Basszus, nagyon nem tudom, hogy mit csináljak, lehet, hogy mégsem fog összejönni ez a Koppenhágai Sörünnep... :(

Még nem döntöttem el véglegesen, de gondoltam azért közzéteszem itt is, hátha akkor az elvinne az egyik irányba...

Szóval, nem érdekel valakit egy, vagy két jegy erre a Copenhagen Beer Celebration 2014-re?

A jegyek május 2-ára szólnak, 10:00 órától kezdődik a mulatság.

A tavalyi év felhozatala: sörök listája.

Még mindig könnybe lábad a szemem, ha arra gondolok, hogy lehet, hogy mégsem fogom megízlelni ezeket... :( :O

[ Szerkesztve ]

http://beerrabid.blogspot.hu/ https://www.ratebeer.com/user/138566/

(#8626) Jhonny06 válasza adster (#8625) üzenetére


Jhonny06
veterán

Mennyi lenne a jegy?

Amúgy hogy működik? Van az alapjegy, ami csak a belépő, de minden kóstolóért fizetsz? Nem tudom amúgy, hogy mennyi értelme van ilyen helyre 1 napra kimenni.. 2-3 imperial stout után kidőlsz, aztán jöhetsz haza. Ekkora mennyiséget meg gondolom külföldről is meg lehet rendelni. Én legalábbis nem tudok reggel 10-kor elkezdeni inni, hogy legyen idő tartani egy nagyobb szünetet 2 ivászat között. :F

Emiatt őszintén szólva nem mennék ki Dániába, akkor már minimum több nap.

[ Szerkesztve ]

(#8627) adster válasza Jhonny06 (#8626) üzenetére


adster
tag

Hát, ez úgy működik, hogy a jegy árában már benne vannak az aznapi sörök is, korlàtlan mennyiségben.
40 főzde vesz reszt rajta, a listájuk be van linkelve. Egyébként annyira elerhetetlen típusokról van szó, hogy olyat egészen biztos, hogy nem rendelsz sehonnan. Éppen ezért az egyébként kb. 18.000 ezerbe kerülő jegyet nem tartottam drágának, mivel valamelyik sörből egy üveggel is többe kerül. Szóval a lényeg, hogy nem Tuborgok lesznek... De olvasgasd el a linkeket, vagy keress rá, van fenn video is.
Így én még mindig nem döntöttem el, nagyon sajnálnám, ha egy ilyen szenzációt ki kellene hagyni, de gondoltam, hogy ha legalább egy részét nem buknám el, az megkönnyítené a döntésemet...

http://beerrabid.blogspot.hu/ https://www.ratebeer.com/user/138566/

(#8628) NoLF válasza adster (#8627) üzenetére


NoLF
addikt

Opp tehat megvan a jegy, de lehet nem mesz? Vagy mennel, de nincs tars? Ha hazamegyek este rapillantok a temara, majusban elvileg nem megyek sehova es ez tarthatatlan allapot :) daniat meg amugy is meg akartam nezni - itt a remek alkalom.

The Institute of Unfinished Research has concluded that 6 out of 10 people

(#8629) adster válasza NoLF (#8628) üzenetére


adster
tag

Így van, tehát megvannak a jegyek, kettő is van. Éppen ezért társam is lenne, de sajnos az még annyira sok dologtól függ, hogy megyünk-e, hogy talán jobb lenne ennyi idegeskedéstől megkímélni magam, és már most eldönteni, hogy nem megyek.

Ezért gondoltam, hogy felrakom, és ha valaki ihletet kap, az is csak segítené a döntésemet. Annak még nem jártam utána tüzetesen, hogy ez a jegy egyébként szabadon átruházható-e, meg ilyesmi, mert már magával a rendeléssel is huzavona volt, mivel a rendszerük nem fogadta el a külföldi bankkártyát. Aztán a jegyiroda ügyfélszolgálatával sikerült lerendezni a dolgot, így e-mailben elküldték a jegyeket.

Most néztem meg, egyébként rajta van a jegyen a név is, szóval még egyelőre nem tudom, hogy minden további nélkül át lehet-e adni másnak. Erre csak azért gondolnék, mert az internet tele van kérelmezőkkel, akik ilyen jegyek után kutatnak. De külföldinek azért nem igazán szeretném, meg nagyon a macerát sem akarom vele. Pláne, hogy száz százalékig még nem döntöttem el a dolgot.

Mindenesetre nézd meg nyugodtan, aztán szólj, ha van valami!

http://beerrabid.blogspot.hu/ https://www.ratebeer.com/user/138566/

(#8630) Jhonny06


Jhonny06
veterán

Ma ezek:

Legenda RedX
Amager Sloth
De Molen Rasputin
To Ol/Omnipollo Brewmance Bourbon BA Imperial Stout

(#8631) Jhonny06


Jhonny06
veterán

Hoztam ma pár Kőbányait a Kertész utcából

(#8632) looser válasza Jhonny06 (#8631) üzenetére


looser
addikt

2012-es? Akkó ammá bisztosan lejárt, he. Élesarokná fris kőbányit kapsz kéccáé!

Grats :D

Mindent tudok a rákászszakmáról...

(#8633) adster válasza Jhonny06 (#8631) üzenetére


adster
tag

Így fog kinézni:

Ha már a nyakunkon vannak az ünnepek, ugye... ;)

http://beerrabid.blogspot.hu/ https://www.ratebeer.com/user/138566/

(#8634) adster válasza Jhonny06 (#8630) üzenetére


adster
tag

Na, nekem is megvolt az év első szállítmánya, remélem, hogy holnapra ideér, és minden rendben lesz velük...

Fuller’s Imperial Russian Stout
Dieu du Ciel Aphrodisiaque
Nogne Ø Imperial Stout
Emelisse Espresso Stout
Emelisse Crème Brûlée Stout
Emelisse White Label Imperial Russian Stout Ardbeg Barrel Aged
De Molen/Närke Goths & Vandals
De Molen Mout & Mocca
De Molen Moord & Brand
De Molen Kopi Loewak
De Molen Hot & Spicy
De Molen Hemel & Aarde
De Molen Heaven & Hell
De Molen Hel & Verdoemenis Wild Turkey
De Molen Hel & Verdoemenis Bunnahabhain

Az irány gondolom nagyjából egyértelmű... :)

Karácsonykor későn eszméltem rá, hogy egy-két darab imperial stoutot rendeltem, voltam is bajban. Azóta tervezem ezt a bosszút magam ellen... :DDD

http://beerrabid.blogspot.hu/ https://www.ratebeer.com/user/138566/

(#8635) looser válasza adster (#8634) üzenetére


looser
addikt

Az az Emelisse sor nagyon megindító! A nevük miatt gerjedtem rá :-)

Mindent tudok a rákászszakmáról...

(#8636) pohár


pohár
félisten

pénteken voltam az Auchanban, volt Trooper 800ft-ért (meg dobozos ACDC is :DDD), meg volt valami dobozos chocolate stout 300ft körül, inkább kihagytam :U

GB = gigabyte, Gb = gigabit, olyan nehéz ez? | %-kal, 2-t, 0-s, 0-ra, 0-hoz, 0-val, 0-n, 3-as, GB-tal, MHz-cel, 1-gyel, 2-vel, 3-mal, 4-gyel, 5-tel, 6-tal, 7-tel, 8-cal, 9-cel, 10-zel, 100-zal, 1000-rel |

(#8637) Dr.Zoo válasza pohár (#8636) üzenetére


Dr.Zoo
senior tag

Én tennap betoltam arcba egy ilyen AC/DC-t, nekem tetszett! (bár lehet már eléggé szomjas voltam.. :D)

"decretum... Ugros eliminandos esse / rendeljük, hogy a magyarok kiírtassanak."

(#8638) Dr.Zoo


Dr.Zoo
senior tag

(#8601) fi:zi'k

Ilyet Grimbergen Optimo Bruno hol lehet kapni?? (csak mert nálam a Gulden Draak a non plus ultra...)

[ Szerkesztve ]

"decretum... Ugros eliminandos esse / rendeljük, hogy a magyarok kiírtassanak."

(#8639) jookomak válasza pohár (#8636) üzenetére


jookomak
őstag

Az ájronméjden jó áron van, szinte mindenhol drágább. Unokatesó nagy fan (mondjuk én is) lehet kap egyet szülinapjára.

(#8640) pohár válasza jookomak (#8639) üzenetére


pohár
félisten

hát akkor így jártam, majd legközelebb megkóstolom... :D

ez volt még dobozos verzióban (0,5 liter) 569Ft-ért

GB = gigabyte, Gb = gigabit, olyan nehéz ez? | %-kal, 2-t, 0-s, 0-ra, 0-hoz, 0-val, 0-n, 3-as, GB-tal, MHz-cel, 1-gyel, 2-vel, 3-mal, 4-gyel, 5-tel, 6-tal, 7-tel, 8-cal, 9-cel, 10-zel, 100-zal, 1000-rel |

(#8641) NoLF


NoLF
addikt

Vegre brewdog...

Edinburgh 01
Dead methapor
Riptide
Hello my name is Sonja

Rossz a sorrend.

The Institute of Unfinished Research has concluded that 6 out of 10 people

(#8642) somasz


somasz
addikt

Londonban és Brightonban hova érdemes igazán betérni?

Eladó üzleti laptopok számlával, garanciával: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/somasz/index.html

(#8643) NoLF válasza somasz (#8642) üzenetére


NoLF
addikt

Eleg szerteagazo, nezz utana mit ajanlanak a helyi magyarok...

Londonban wetherspoon remek pumpas ale-eket prezental, amott is barmely kocsmaban talalsz pumpasat, s az az igazi ;)

The Institute of Unfinished Research has concluded that 6 out of 10 people

(#8644) looser válasza NoLF (#8643) üzenetére


looser
addikt

Azok a real ale-ek, ugye?

Mindent tudok a rákászszakmáról...

(#8645) Jhonny06 válasza somasz (#8642) üzenetére


Jhonny06
veterán

A Brewdog bárba mindenképp és lehetőleg olyat kérj, ami az itthoni kínálatban nincs.

(#8646) NoLF válasza looser (#8644) üzenetére


NoLF
addikt

yaman :K

The Institute of Unfinished Research has concluded that 6 out of 10 people

(#8647) Baaraanz


Baaraanz
tag

Vélemények, javaslatok? :)

I am little pieces / Pieces that were picked up on the way / Imprinted with a purpose / A purpose that's become quite clear today

(#8648) jookomak válasza Baaraanz (#8647) üzenetére


jookomak
őstag

Átveszem szakszerű megsemmisítésre.

(#8649) DelArco


DelArco
aktív tag

Pesten tudtok esetleg olyan cseh sörözőt amit ajánlanátok?
Eddig a Bohémia és a Hrabal amit ismerek azok elég jók de hátha van más is.

Youth hides the key to salvation

(#8650) jookomak válasza DelArco (#8649) üzenetére


jookomak
őstag

Van még a pivo, és a ferdinánd pl. Plusz idén állítólag a foci vb ideje alatt végig lesz a cseh sörfesztivál a Városház téren.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.